Sista ridpasset med Spirit

Som sagt kommer Malou hem idag, vilket betyder att det var sista gången jag red Spirit idag.
Vi var på hoppträning för Jenny Arvidsson, och det gick otroligt bra!

Hon skötte sig riktigt bra, pigg och glad som vanligt. När vi red fram höll jag mig på egen volt och tänkte hela tiden på att hålla henne lugn, gick faktiskt bra med tanke på att hon alltid är mer pigg när man rider i grupp.
Däremot flippa hon lite i galoppen och blev lite studsig i mellan åt, fick henne till att slappna av riktigt mycket efter ett tag och då gick hon himla bra.

Hoppningen gick kanonbra, allt flöt på bra, vi fick något konstigt språng i början. Trots allt första gången jag hoppar henne mer ordentligt och sist jag hoppa henne var det enbart små kryss iprincip.

Idag hoppa vi lite hinder på båge och någon linje, började med små hinder på volt och träna på att få rätt antal galoppsprång mellan. Vi avslutade med en bana med allt ihopsatt.

Spirit var pigg, men absolut inte svår att hålla, hon lyssnade bra och hoppade riktigt fint på många av hindrena. Det är första gången Spirit hoppar sedan trettonspelen, och ändå var hon så pass lugn.
Kan alltså suméra träningen med att hästägare, ryttare och tränare var nöjda idag och det var en riktigt rolig träning!Bild från dagens träning, filmer kommer senare

Spännande

Idag ska jag och Spirit på utfärd, och jag antar att ni blev lite nyfikna nu.
Vi ska nämligen på hoppträning ikväll, och det ska bli riktigt roligt att träna Spirit.
Jag har hoppat henne en gång tidigare, och det var den vintern när de gick omkull och Malou skada sig.
Det var väldigt längesen och därför ska det bli spännande och känna skillnaden eftersom det har hänt så mycket positivt med Spirit på sista tiden!
Eftersom hon inte har hoppat på länge kommer jag inte vara med på hela hoppträningen utan vi hoppar lite grann och anpassar efter hur mycket Spirit orkar.


Uteritt i skogen

Eftersom jag slutade skolan vid lunch idag hann jag rida Spirit när det var ljust.
Det blev en ridtur i skogen, hon var väldigt pigg! Det var mysigt att komma ut i skogen med henne, och det tyckte Spirit med. Hon var helt galen i mellanåt haha.


En glad Spirit när vi var ute och red


Fick även en rolig fråga när jag red genom en gård.
- Hon har kort steg, är det en islandshäst?

Haha, kunde verkligen inte sluta skratta. När hon är så taggad ser det ut som hon töltar, ibland undrar man om hon är connemara..


Det blev mest skritt och trav idag eftersom hon var så taggad, och hon spänner sig väldigt mycket om man galopperar då. Dessutom är inte vägarna dom bästa där vi kan rida så det blev bara lite galopparbete idag.


Lång väg att skritta, men det är bra vid fram och avskrittning


Måndagens ridpass

Igårkväll red jag Spirit i paddocken, och det gick bra. 

Överlag gick hon riktigt bra, avslappnad redan från början och det gjorde att jag kunde träna på att rida lite mer raka vägar, som vända rätt upp, snett igenom, följa fyrkantsspåret (förra ridpasset gjorde jag rörelser hela tiden och mycket serpentiner och volter). Gjorde många övergångar i alla gångarter och kunde ändå hålla henne lugn och avslappnad, blev även lite träning på halter. Kan alltså suméra att ridpasset var mycket lydnadsträning.
I galoppen var hon klart mer på hugget och springig, men fick snabbt henne lugn och hon gick otroligt bra i slutet av passet.

Kom precis och tänka på att det var sista gången jag red henne i paddocken igår..


De andra dagarna med Spirit

Onsdag: vila

Torsdag: ridpass i paddocken. Hon var helt fantastisk! Det gick verkligen jättebra, redan från början var hon avslappnad och kunde skritta lugnt upp till paddocken. Hon lyssnade bra, gjorde mycket övergångar, och olika rörelser hela tiden för att hon skulle koncentra sig. Man kände verkligen skillnad, det var en helt annan häst att rida.
Trava henne mycket och fokuserade på att få henne i en låg form och vara avslappnad, vilket verkligen fungera! Vi galopperade också, och det blev mer galopp än tisdagens ridpass. Även om hon var mer stressad i galoppen än traven gick hon väldigt bra även där och inte alls lika stressad och spänd som tisdagens pass.

Fredag: Skulle skrittat ut en runda, men jag fick stressigt efter jobbet. Hon vila alltså.
Däremot var mamma uppe i stallet under dagen och klippte henne, och det hade gått bra. Det var välbehövligt.

Lördag: Även idag skulle jag ridit henne, ett pass i paddocken. Men efter att mina hästar var fixade och jag hade möjlighet att rida Spirit fungerade det inte riktigt. Hon var nyskodd, blev alltså skodd på förmiddagen och hon brukar vara lite öm precis efter. Därför kom jag och Malous mamma överrens om att hon skulle vila även denna dagen.

Söndag: Malous mamma longera henne i paddocken eftersom jag befann mig i Göteborg hela dagen!


Även om hon har vilat några dagar, har hon rört sig i hagen varje dag, och hon har en bra grundkondition vilket gör att hon inte tappar konditionen så snabbt. Det är alltså inga problem att Malou rider henne som vanligt när hon kommer hem i mitten på veckan.


Tankeställare

När jag skrev ett inlägg om att jag har en egen blogg, och faktiskt fundera på att börja blogga igen fick jag väldigt många positiva kommentarer. Det är hur kul som helst och då fick jag mig en tankeställare!
Under tiden jag bloggade hade jag ganska många besökare och många fina kommentarer varje gång jag kikade in på bloggen. Alla läsare peppade verkligen mig, och det är kanske värt att lägga ner lite jobb på bloggen igen!

Jag har blivit väldigt inspirerad igen, så om ni har tur kommer min blogg uppdateras inom snar framtid!


Ridpass II

Under tisdagens ridpass befann vi oss i paddocken, meningen var att jag skulle skritta och även trava lite.
Men som många redan vet är Spirit väldigt speciell, det är inte helt enkelt att få henne till att bara skritta lugnt efter en lång vila.

Redan påväg upp till paddocken när vi skritta takta hon, var på hugget och ville verkligen inte skritta.
Hon var väldigt pigg när vi var i paddocken och hon kunde inte koncentrera sig, det blev en hel del trav.
Jag galoppera även henne lite. Det är ingen fara eftersom hon har varit ute i hagen många timmar om dagen varje dag under hela vilan. De har dessutom väldigt stora hagar så hon rör sig mycket där!

Dagar som den ger inte ridpasset något eftersom hon spänner sig, och vill absolut inte koncentrera sig. 
Red ett ganska kort pass och fokuserade på att enbart få henne lugn och avslappnad.


Första ridpasset med Spirit

Såhär lite i efterhand tänkte jag skriva lite kort om ridpassen och veckan med Spirit. 


På måndagen blev första ridpasset med Spirit, vi skritta ut en runda barbacka. Jag skulle egentligen inte rida barbacka men sadeln var utlånad och Malous mamma hade glömt att ta hem den. 
Det gick bra ändå! 
Spirit var väldigt pigg och ville inget annat än springa. Malous mamma följde med och gick med Texas samtidigt så jag fick lite sällskap.
Eftersom det var första ridpasset på länge skritta jag mest, blev minimalt lite trav också.

Lite dåliga mobilbilder på Spirit när jag hämta henne i hagen


  

En bild när jag red henne, hon hade väldigt lång och grå päls!


Blev inte som planerat..

Tanken var att jag skulle blogga efter varje ridpass på Spirit, men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Anledningarna till den urkassa uppdateringen på bloggen:

- De första dagarna jag red henne var mina kusiner på Skånebesök, de bor vid Stockholmstrakten, vilket gjorde att det inte var speciellt lockande att sitta vid datan och blogga då. De åkte alltså hem på onsdagkvällen.

- Från tidig morgon till eftermiddag/kväll jobbade jag, både torsdag och fredag

- Utöver det hade jag ett antal hästar att rida

- I lördags red jag ett antal hästar och fixade stallet, därefter åkte jag hem till en kompis och sov där

- Igår, söndag, befann jag mig på Göteborg horse show hela dagen!

hej fran varmen!

Oj vad jag kunde halla mig fran en dator lange, haha. (;
Tankte bara kika in lite snabbt och saga hej! (hoppas ni farstar vad jag skriver aven utan de tre sista bokstaverna i alfabetet, de finns ju inte pa detta tangentbordet..) Jag lever iallafall och har det hur gott som helst! Hoppas pa att ni dar hemma ocksa har det bra, aven om det ar kallt, haha!
-
Jag kan ocksa meddela att jag inte kunde halla mig ifran "hast"ryggen sarskilt lange.. hehe! Igar var jag och mormor ute och red elefant, inte riiiiiktigt samma sak men man far ju ta det som finns. (;
-
Men nu ska jag inte sitta har langre, stranden kallar!
Ha det bra! :D
-
/ Malou

Bilder

Här kommer några bilder på mina hästar

Bazze

  

 

 


Carambole (SWB)

    
Pirelly

 
 

   

 

 Silas

 
(efter debuten i LA)

   

    

  

 

  

Min blogg

Jag har också en blogg, den är dock inte uppdaterad sen augusti 2011!
Har haft mycket att göra och inte haft ork till att blogga. Men nu när jag börja skriva här i Malous blogg blev jag lite sugen på att börja blogga igen.

Gillar dock inte min design och header, ingen som vill fixa det gratis till mig?


min blogg
http://josefinefriberg.blogg.se/


Min syster

Som jag nämnde i första inlägget, har jag en lillasyster och det är hon som har b-ponnyn Fabiose ''Musse''.
De har tävlat lite hoppning och dressyr, men huvudgrenen är galopp där de har de några placeringar tillsammans. Madde är 13 detta året, och har ridit sen hon var 4 år. Hennes första ponny är Loppan som även finns på gården.

Hon har även hoppat Silas några gånger hemma på gården, vilket har gått väldigt bra!
Planen var att hon skulle starta någon träningstävling men det har inte blivit av, han skulle nog bli en aning förstark för mini Madde haha! 

För de som inte vet så har hon även tävlat Spirit på Trettonspelen 2012 i Helsingborg.


En härlig sommarbild på oss två när vi trivs som bäst, på hästryggen!

     


http://madelenefriberg.blogg.se/


Josse här!

Som ni kanske har förstått är det jag som ska rida Spirit under tiden Malou är på solsemester, den lilla gottegrisen!


Mitt namn är Josefine Friberg, blir 19 detta året och bor i samma lilla by som Malou. Bor på en liten hästgård med tre boxar och några hagar och en liten paddock.
Vi hyr även tre boxar på Åsbo ponnyklubb, klubben jag rider för eftersom vi har 6 hästar.
Jag går sista året på Helsingborgs ridgymnasium, där jag läser NV.
Har ridit sedan jag var 4 år och fick min första ponny när jag var 10 år.
Finns inte så mycket att berätta om mig, mer än att jag är extremt nogrann haha!
Ridsport är mitt största intresse, tycker även om att fota med min systemkamera.
Eftersom jag har fullt upp med alla hästar, träningar och tävlingar, hinner jag tyvärr inte umgås med mina vänner även om de står mig nära. Jag är glad att det finns folk som förstår och ändå stöttar en i alla läge, utan dom hade jag inte varit där jag är idag. 
 
Har haft det jobbigt med mina hästar en längre period och har iprincip bara haft problemhästar.
Men i slutet på min ponnytid, allra bäst gick det sista tävlingen med en vinst, lossnade allting och det gick bara framåt. Jag är glad att jag har fortsatt kämpa efter alla jobbiga år! Det ger resultat!

Mina hästar:

Pirelly, 20 årigt welshsto e. Langaas Trinket. Hon är min första ponny och med henne har jag tävlat upp till LB hoppning och dressyr. Hon är mycket speciell och det är inte många som klara av henne, hon har gjort mig till den ryttare jag är idag. Utan henne hade jag aldrig klarat av att rida svåra och problemhästar idag.
Hon är dräktig med Orchard D'Avranches och kommer föla i slutet på maj.

Silas, 13 årig valack. Vi har gått igenom mycket, en lång historia, men nu måste vi tyvärr gå skilda vägar och han är alltså TILL SALU. Riktigt tråkigt då det är han jag tog min första placering med, första vinsten, hoppa första regionala tävlingen, debutera LA. Ja det finns mycket vi har gjort tillsammans, och han betyder väldigt mycket för mig! Har tävlat LA hoppning och LB dressyr.

Lille V.Pride ''Bazze'', 16 årig valack, föredetta travare. Går som ridhäst och vi har tävlat upp till 1m hoppning. Eftersom jag köpte ny storhäst för några veckor sedan fick Bazze flytta till ett nytt hem.
Han bor nu på en mysig gård hos fodervärden i Vinslöv.

Carambole (SWB), 5 årig valack e. Cyklon 1083, ue. Landlord. En fin häst som jag har köpt av Jenny och Niklas Arvidsson för snart 3 veckor sedan. Han har inte gjort så mycket, men har enorm kapacitet och kommer kunna gå dom största klasserna! Det är alltså min nya tävlingshäst som jag hoppas kunna kvala till Falsterbo och Breeders trophy med, dock långsiktiga mål. 


Vi har även en minishettis Loppan 22 år, och min lillasysters b-ponny Fabiose 16 år.

Utöver mina hästar rider jag ett gäng andra hästar, som jag även tränar och tävlar.
Bland annat en fin ungponny med mål som ungponnychampionatet, och en fin d-ponny som är till salu.
Jag hjälper ofta folk med sina ponnyer och håller även träningar ibland.
Vill ni veta något är det bara slänga in en kommentar här på bloggen, eller ett mejl till josefinefriberg@live.se


THAILAND!

Ja kära läsare, detta blir det sista inlägget på myyyyycket länge.. Idag lyfter nämligen flygplanet och destinationen är 3 underbara veckor i Thailand! Josse kommer att hålla igång bloggen medans jag är borta, eftersom hon ska rida Spottis tänkte hon köra lite utvärderingar av passen och så!, men det kommer nog in en del annat roligt också! jag är tillbaka igen den 1 mars och då kommer uppdateringen bli som vanligt igen. Under tiden jag är borta så får ni vara snälla mot Josse och kommentera en massa och visa vilka goa läsare ni är! :D
-
Då kommer det utan tvekan att komma massor med fina bilder och berättelser om vad jag har upplevt, oj vad detta är välbehövligt! Komma ifrån denna kylan och hämta ny energi i värmen.
-
Ni får ha det så bra här hemma i kalla Sverige, jag ska tänka på er när jag ligger på stranden och steker! :D Vi hörs igen i mars!
-

buhu

Har varit uppe och pussat hejdå på min prinsessa och gått igenom allting med Josse, nu känner jag mig redo att åka! Sista gången jag får träffa henne på 3 veckor nu ju.. :(
-
Lite sorgligt är det allt, men jag vet att hon kommer ha det bra ändå! Mamma fixar stallet varje dag och Josse kommer rida henne, så hon har ju allt hon behöver! Det ska bli så roligt att komma igång och rida igen när jag kommer hem! :D Sålänge får jag väl nöja mig med elefanter eller något liknande.. haha! (;
En sånhär bild kanske dyker upp när jag kommer hem, vem vet? (;

snyggt från Equiline vår/sommar 2012!

Av det jag har sett änslålänge av Equilines vår/sommarkollektion 2012 så var det två grejer som jag speciellt fastnade för! Det är de blå ridbyxorna på den översta bilden (de är lite fulsnygga egentligen? jag kan inte riktigt bestämma mig..) Är ju dock väldigt svag för den blå färgen som ni kanske märkt? (; haha!
-
Sen är det schabraket på bild nummer två. Tyckte att det var riktigt snyggt! Lite tråkig färg bara kanske.. Men ändå väldigt diskret och stilrent! Man kan ju hoppas på att de kommer i lite fler färger så man har lite valmöjlighet! :D
-
Vad tycker ni? :)
-

I survived

Puuh, jag överlevde den bitande kylan både påväg till och från skolan och när jag fixade stallet!
Jag ber även om ursäkt för den kassa uppdateringen men jag kan verkligen inte komma på något vettigt att skriva om just nu! Motivationen är på 0 och tankarna är någon helt annan stans än på bloggen, jag har plugg och sen ska allt vara färdigtpackat innan fredag. Ni får jättegärna komma med förslag på vad jag kan blogga om, något speciellt ni vill läsa om kanske? Annars har jag inte så mycket att bjuda på faktiskt..

the change

Glömde ju visa er det nya schabraket jag fick igår! Bytade ju mitt gråa schockemöhle med Henrietta, så nu har jag istället ett grönt Lamicell! :D Tror det blir kalassnyggt på Spottis!

punkt.

Usch, det borde verkligen vara förbjudet att vara såhär kallt! Vi får hoppas att jag överlever dagen.. Får tänka att jag bara har 5 dagar kvar i kylan, då ska jag nog stå ut!


Prinsen

Har spenderat dagen hos Henrietta och testat hennes nya ponny Prinsen! eller Ballinclogh Snoopy som han egentligen heter, trevlig ponny, pigg och glad och rolig att rida! :D

Titta inte på min sits på bilderna, för den är fullkomligt katastrofal! Jag hade för korta sigläder och hamnade därför mer i framvikt än vad jag brukar vara, haha!
Bus! hihi

tillskott i kamerafamiljen!

Idag har denna kameraväska från Golla hamnat i min ägo! Skönt, är så rädd för att ha med kameran överallt men inte ha någon väska till den.. Så nu är det problemet löst!

att mocka sten.

Usch denna kylan börjar verkligen gå mig på nerverna.. När man mockar så låter det som att det är sten och inte bajs man slänger i rullebören, haha! Själv är jag utrustad med fodrade underställsbyxor, joggingbyxor och långa fodrade chaps utanpå det, två par tjocka strumpor varav ett par är såna riktigt tjocka mot kyla och Uggs till det, på överkroppen har jag tre tjocka varma tjocktröjor + en jacka, och självklart mitt KL-pannband! Tror ni att jag kommer behålla värmen under stallvisiten? Får hoppas på det iallafall..


seven days..

Ja ni, nu är det bara en vecka kvar tills jag åker!!
Ååh vad jag längtar, det ska bli så fruktansvärt skönt att komma ifrån kalla Sverige ett tag! Det som är mindre positivt är att jag kommer sakna min lilla ponnyprinsessa och jag missar Göteborg Horse Show.. Buhu! Det får väl bli att packa på någon min inköpslista och be dem hålla ögonen öppna för de grejer jag vill ha!
-
Det är iallafall 2 grejer som jag vet att jag vill ha,  frågan är bara om jag kommer ha pengar till att köpa de, haha! Aja, det lär vi ju märka! :)
-
Det är ett swarovski pannband i färgen kameleont, kanske även ett grönt! Men det gröna får isåfall bli ett strasspannband från Charlies som endast kostar 249:-, tycker det känns en aning onödigt att köpa ett äkta när man bara ska använda det imellanåt! (ex. på fotograferingar)
-
Och en Kingslandväst!
Dock så har jag inte riktigt bestämt mig för vilken modell än..
Det lutar mest åt Quebec för den passar till allt, men de andra är ju också fräcka!
-
Vilken av dessa modeller hade ni valt?
-
Kingsland Quebec

Kingsland Nagano (vändbar)

Kingsland Lillehammer


full rulle!

Hej och hå, denna dagen har gått så sjukt långsamt! Det började med att vi hade världens håla i skolan vilket gjorde att dagen kändes extremt lång.. Sen bar det av hemåt och sedan upp till stallet! Mockade och fixade allt och åkte därefter till ÅPK och tittade på hoppträningarna som jag egentligen skulle varit med på.. Men kan man inte vara med kan man ändå titta på och lära sig grejer! :D
Nu har jag precis fått i mig lite mat och ska strax gå och lägga mig och titta på någon film och sen sova. Imorgon är det skola som gäller och därefter Ska jag stå och frysa i en paddock och hålla lektion, blir till att packa på mig rejält med kläder så jag inte fryser ihjäl! Så vi hörs när jag kommer hem därifrån :)
Söt bild från i somras, haha!

RSS 2.0