slut i rutan

Ännu en dag har sprungit iväg och jag har inte orkat öppna datorn.. Tänkte iallafall snabbt kika in och dra igenom dagen och morgondagen lite samt hästarnas planer. Idag har de fått joggas igenom lite i ridhuset och jag bar, passande för uppgiften, joggingbyxor... Orkade inte köra hem och byta om utan red i det som fanns att tillgå. Båda två skötte sig bra trots att Eddie fortfarande var delvis spänd och skärrad över att vi tvingade honom att gå ut i hörnorna i fredags... ;)
 
Imorgon är det måndag och back to work som vanligt, jobbar till kl 13 och därefter kör jag och mamma upp till Ullared för lite shopping! Så mamma är snäll och fixar stallet när jag är på jobb och så får båda sig en vilodag. Resten av veckan ska Eddie bara jobbas på som vanligt i dressyren, har lite småplaner om att ta ut honom på en tävling i närheten om ca en månad! Så det är bara till att jobba på och sen ska det bli kul att få feedback från en domare och se vad som är bra och vad som behöver jobbas vidare på :) Efter gårdagens bravur bestämde vi oss för att efteranmäla Théa till Åsbo RF's kvällshoppningar på onsdag där de bara har unghästklasser och hoppa 100cm x2 då det är klent med tävlingar i närheten denna månaden, så det ska bli kul! Ska hoppa igenom lite låga kombinationer på tisdag då hon blev lite chockad över den på tävlingen igår ;)
 
Ni får resultatet, bilderna och filmen i tidsinställda inlägg under dagen imorgon då jag inte kommer ha tid att uppdatera någonting från datorn. Nu ska jag prata med mitt hjärta på skype och sen sova så jag orkar med morgondagen, vi hörs!

competition day #2

Efter en heldag igår befinner jag mig åter igen på hemmaklubben för att glo tävlingar, idag är det dock ponnyernas tur att fightas om priser! Eddie och Théa står på VIP-hyllan och har bästa utsikt över tävlingsbanan medan jag som vanligt befinner mig där maten finns. Uppdateringen igår var tyvärr obefintlig då vi inte var hemma fören runt kl 8 på kvällen och vid det tillfället befann jag mig i ett förfruset tillstånd, så väl hemma gled jag ner i ett varmt bad för att sen förflytta mig till sängen. Men jag lovar er resultat, bilder och film när jag kommer hem igen!




stubben i kvällssolen ♥


Rutinerat, Kastman...

Godkväll kära vänner! Precis instigen över tröskeln och är totalt slutkörd.. Två dressyrträningar är avklarade med ösregnet smattrande mot ridhustaket, ett superbra och ett mindre bra pass. Théa är det som as usual innehar guldstjärnan för dagen och Eddies pass var lite som att hälla upp en skål med flingor för att sen öppna kylskåpet och inse att mjölken är slut, ganska surt med andra ord.. Jag tar väl i egentligen för stundvis var han fin, men vi pressade på ordentligt idag och tvingade honom att face'a sitt största problem, att rida ut i hörnorna där de fruktansvärda bajstunnorna som är hem till hästätande troll står....... Ja men ni hör ju själva va? SUCK! Det hela resulterade i en spänd och stirrig häst vilket inte ger så goda förutsättningar till bra ridning.
 
Över till annat, imorgon ska vi TÄVLA! Det märks att man varit ifrån det länge dock, for runt som en yr höna i stallet tidigare! Benskydden fick följa med hem för supertvätt och ultrasnabb torkning, grejerna putsades häromdagen så de är åtminstone redo, stövlarna ska blänka efter en dos skokräm och mitt i alltihop slår det mig att mina vita brallor ligger längst ner i tvätthögen.... Inte nog med det så insåg jag när jag klev ut från ridhuset att klassen vi ska starta imorgon är 1m, i 1m klasser finns det kombinationer, Théa har aldrig hoppat en kombination i hela sitt liv... Känner att vi är väl förberedda :'D åh, jag vet inte var mina nummerlappar är heller, herregud.........
 
Aja, nu ska jag sätta igång och fixa färdigt grejerna och sen hoppas att det inte är något mer jag glömt bort eller några fler "överraskningar" som väntar ;) Hörs imorgon!

ändrade planer, som alltid!

Hej på er! Dagens planer om att hinna rida innan tandläkartiden sket sig då mamma var tvungen att åka iväg och handla inför hemmatävlingarna i helgen (för er som missat det så är mamma en av två köksansvariga på klubben), så istället sitter jag hemma och väntar ut klockan så jag kan åka in till Ängelholm och få tandläkarundersökningen avklarad så jag kan få komma iväg till stallet någongång!
 
Tänkte plocka med kameran idag och se om mamma vill ta lite bilder på oss när vi rider ute på stubbåkern i någon kul outfit, det var längesen vi tog såna bilder! Det är så underbart fint väder idag också så det blir nog superbra :) Théa ska bara få jogga av sig lite ute i paddocken efter hoppningen igår, sen väntar dressyrträning för Annika imorgon och tävling på lördag! Tror det blir ett bra upplägg för henne :)
 
 

tröttheten ligger steget före..

Jag har noll ork för bloggen, jobbet och ridningen tar all kraft ur mig just nu när vi övergår till höstrusket.. Jag saknar min pojkvän så det skär i hjärtat och mina mat och sovvanor är helt out of control, jag sitter i skrivande stund och halvsover i soffan och väntar på att kvällsmaten ska bli klar så att jag kan få komma i säng någongång. Måste verkligen försöka styra upp detta lite för jag blir alldeles matt i kroppen med dessa tiderna :(
 
Iallafall, good news! Eddie blev friskförklarad på kliniken igår och det är bara till att köra på fullt ut! Dock får hoppningen vänta i två månader till av säkerhetsskäl, det är ju så mycket mer belastning när man hoppar och även om hans ben är helt nu så måste det fortfarande stärkas upp ordentligt innan vi lägger den sortens belastning på det som hoppningen faktiskt ger, så tillsvidare så får han vara dressyrhäst på heltid! Men på tal om hoppning så hoppade jag igenom Théa inför tävlingen på lördag som, for your notice, blir av! Det ska bli sååååå roligt :D Hon var superfin och väldigt försiktig och klok, hon är så härlig den hästen! Det känns bra inför lördag iallafall :)
 
Nu ska jag äta och sen hoppa i säng så jag orkar jobba imorgon också.. Packar med ridkläder och sticker till stallet direkt efter så jag hinner rida iallafall en häst innan min tandläkartid strax efter 16, update kommer ev. på kvällskvisten någongång, om jag orkar... Vi hörs!
 
En av de få språng som kom med på film idag, mammas filmning at its best ;)

en hälsosam start på dagen

Godmorgon söndag!
Jag vaknade för lite drygt 2 timmar sen, har pussat och vinkat av min pojkvän som åkt hem till Norge nu, gråtit en liten (läs stor) skvätt, "tagit nya tag" och sitter nu och tröstäter godis till frukost... Igår hade vi världens mysigaste hemmadag, mamma och pappa var iväg och jobbade (pappa kör lastbil och mamma jobbar natt) och min bror var iväg på någon fest så vi var helt ensamma. Vi lagade en god middag, satt och pratade och drack vin och sen avslutade vi kvällen nerkrupna i sängen framför en mysig film och en stor påse godis! Perfekt sätt att fira Phillips 24-årsdag på! Tyvärr varade inte kvällen föralltid och nu sitter jag här och knappar i sällskap av två av mina katter som är överlyckliga att de får ligga i sängen igen, dagen då den allergiska pojkvännen åker hem är en lycklig dag, tycker vissa ;)
 
Men idag då? söndag... Sista lediga helgdagen och imorgon är det back to work! Tisdag ska vi in på återbesök med Eddie och i veckan ska Théa hoppas igenom då hon troligtvis ska starta hemmatävlingarna på lördag, har inte bestämt helt 100 än. Ska försöka pricka in och hoppa Seeb också kanske? Vi får se vad som hinns med mellan varven. 
 
Vill aldrig vara utan dig ♥

en röd torsdag

Dagen har bestått av jobb, en roadtrip på jakt efter ett nytt täcke till herr långben som ska duga som ombyte när vårt kära sverige bjuder på äkta höstväder, stallfix och extrem blodförlust á la Kastmanskt näsblod...
 
Efter någon mil hittade vi en värdig kandidat som fick följa med hem, givetvis från Horseware! En vacker dag ska min hästtäckesgarderob bestå av enbart Horseware-täcken (i dagsläget är det ungefär 50%.. ;)), har aldrig tidigare stött på täcken med bättre passform! Det blev iallafall ett Amigo Bravo 12 LITE med 100g fyllning från deras nya höstkollektion för de lite ruggigare blåsiga dagarna som den svenska hösten har en tendens att bjuda på. Under tiden därimellan har det i drygt en timme oavbrutet forsat ut blod ur min näsa, det är den tiden på året nu... Jag har ultrakänslig näsa under främst höst och vinterperioden och kan få näsblod rakt ut ifrån ingenstans, och det är inte bara lite droppar utan vi snackar helt sjuka mängder! Med alla de blodpapprena vi hade i bilen skulle man lätt kunna tro att vi styckmördat någon, i den klassen snackar vi alltså... Blev så yr och matt efter detta spektakel att jag hoppade över ridningen helt idag, det kändes säkrast så...
 
Aja under ett litet uppehåll här hemma har jag hunnit smörja av min Equipe-sadel så som jag lovat att börja göra mer regelbundet, och har även grund-rengjort Ordon och oljat in den, så nu är även den superfin och redo att börja ridas ordentligt i! Eller ja nästan, Théas nya sadelgjord måste införskaffas så sadeln inte kasar på henne och även nya stigläder och stigbyglar så jag slipper byta mellan sadlarna. Dessutom är hopplädrena alldeles för korta och ska jag ha dem på dressyrsadeln får jag ha dem i näst yttersta hålet!
 
Nu sitter jag här återigen med blodstillande vadd i näsan efter ännu ett utbrott, hoppas få sova in peace inatt utan att vakna upp och ha blodat ner mina nytvättade lakan... Eller inte vakna upp alls pga blodförlust? hmm hahah.... this sucks
 
Detta täcket köpte vi! Endast det bästa duger åt den bästa ;)

Seeb Mackere

Vilken charmig liten kille!
En 10årig valack med superskön inställning, matte är höjdrädd och därför har han, vad jag fattat det som, inte hoppats några större höjder på gaaanska länge, om än alls? I don't know. Men det blir lite hopp-pass med jämna mellanrum och kanske även lite tävling också så småningom :) Kul!
 
Hann tyvärr inte ställa in kameran till mamma innan jag började rida, så nedan får ni lite halvkassa bilder tagna med sportläget... hahah! Aja, bättre än inget ;) Visst är han söt?!
 

supersnabbracerupdate

Godkväll på er! Dödstrött är bara förnamnet efter att ha kommit i säng ett par timmar för sent igår, gått upp tiiiidigt för att komma till jobb och behöva jobba över till kl 16:30 utan att ha någon lunch med mig, för jag skulle ju faktiskt inte alls jobba så länge.. Hej och iväg direkt från jobbet och rakt ner så långt vi bara kan komma i vårt avlånga land, närmre bestämt Ystad, för att hämta hem min nya sadel (ÄNTLIGEN!)! Tack och lov för McDonalds på vägen hem och nu 21:53 sitter jag nerbäddad i sängen och ska bara precis skriva klart detta inlägget och sen göra det ögonen och hjärnan har velat göra precis hela dagen, stängas och kopplas bort.
 
Mamma har varit snäll och fixat stalllet och hästarna idag medans jag varit iväg och imorgon ska jag inviga min nya Ordo Equester Venus dressyrsadel på Eddie :D Théa blev vaccinerad igår så hon ska ta det lugnt ett par dagar, men jag har ändå att rida! Imorgon kommer en tjej vars häst jag ska testa hoppa litegrann, det ska bli både spännande och roligt :) Det kanske kommer upp lite bilder här om ägaren tillåter, vi får se!
 
 
Harry Potter slår aldrig fel! Inte mat heller för den delen..

Eddie, dressyrträning 15/8


då var det söndag kväll, igen.

Min mage kurrar värre än jordbävningen på Haiti 2010 och jag whinear som en liten 5-åring till mamma om hur förbannat långsamt det går medans jag febrilt stirrar på tangenterna utan en endaste tanke om vad jag ska skriva om, dagens i-landsproblem deluxe, verkligen.
 
Bilderna på Eddie från träningen har blivit lite försenade, men de kommer upp imorgon, så håll ut! Stallet ska jag försöka hinna fixa innan jobb så att jag med gott samvete kan åka ut till Ljungbyhed och vara med mitt hjärta när jag slutat, kan förhoppningsvis åka ut där direkt efter jobb om det passar! Vi får se.
 
Fina, fina Skandium ♥ vila i frid...

Théa, dressyrträning 15/8


SURPRISE!

Väntan är ÄNTLIGEN över! Det är lördag, dagarna är nedräknade till noll och ikväll ska Phillip komma!!
Men det kommer han inte göra... Han är redan här förstår ni, han kom stormandes in i huset i torsdags efter att ha smidit planer med min lillebror sedan tidigare. Ni kan ju gissa vem som satt i chock? Jag började nästan gråta så glad jag blev och fick inte fram ett endaste ord utan bara slängde mig i hans famn ♥
Herregud så cheesy och osamanhängande detta blev men jag tänkte bara att ni skulle få veta varför uppdateringen sett ut som den gjort de senaste dagarna! 
 
Phillip ligger för tillfället brevid mig och sover och jag tänkte passa på att försöka slänga in lite bilder från gårdagens dressyrträningar sålänge, HERREGUD vad fina hästarna var! Och jag har heller aldrig ridit så bra påstod Annika, kul! det kanske kan förklara varför jag var helt yr och svimfärdig när jag hoppade av... Hahah!
 
"You only got three choices in life: give up, give in, or give it all you've got"

ett två tre....

Tre goda godisar:
1. Marabouchoklad
2. center
3. syrliga kastanjer

Tre bästa serierna:
1. The Vampire Diaries
2. One Tree Hill
3. The Originals

Tre bästa hästarna:
1. Neverending Glory - Eddie
2. Carthéa EM - Théa
3. Spirit

Tre personer jag vill träffa:
1. Phillip, mitt hjärta ♥
2. Ian Somerhalder
3. Annika, är så träningssugen!

Tre låtar:
1. Se på mig nu - Medina
2. Best day of my life (Gazzo remix) - American Authors
3. Demons - Imagine Dragons

Tre saker jag längtar efter:
1. Phillip ♥
2. Att Eddie är fit for fight och får hoppa igen
3. Théa's riktiga tävlingsdebut

Tre hemligheter:
1. Jag hatar ryktstenar av hela mitt hjärta
2. Jag var supernära på att dö för 10 år sedan! Välte med en cykel, fick styret i magen och spräckte levern...
3. Jag har nog de mest välskötta svansarna på många mils avstånd! Borstar så fort jag får chansen, gärna flera gånger om dagen! och jag missbrukar glansspray och silicongel, det ska inte finnas en endaste liten tova i mina hästars svansar!

Tre saker jag saknar:
1. Phillip, again, hahah ♥
2. Spirit, mitt ponnyhjärta!
3. Att hoppa Eddie

Tre bra bloggar:
1. Evelina Blomqvist
2. Captain Tourettes
3. Linn Olsson - Gillar egentligen inte hela "rosa bubbla"-grejen, men ibland skriver hon jäkligt bra!

Tre förebilder:
1. Roffe the man
2. Ian Somerhalder
3. Människor som orkar vara starka och ta sig igenom förluster utan att bryta ihop totalt och tappa allt.


fullt ös medvetslös

Regnet det fortsätter att oavbrutet ösa ner och ungarna på jobb hoppar i lerfyllda vattenpölar medan jag svär tyst för mig själv, för man får inte svära högt för barnen, so iv'e been told. #rolemodel
 
Hej förresten, allt bra? Jag sitter nedsjunken i soffan och knappar in jobbtider på personec med doften av nygrillat hängandes i luften och pratar med mitt hjärta på telefonen, om 3 dagar kommer han till sverige och jag får äntligen somna i hans armar igen! Finns det något underbarare än att vara kär eller? Hästarna trampar på och min rumpa satt i en för dagen alldeles ny-oljad och fin sadel! Jag måste verkligen bli bättre på att sköta min ögonsten, den var så skitig att efter endast ett drag med svampen så var den svart... Vad skulle jag köpa svindyra Equipe-smörjor för om jag inte använder dem?!?! Nej, ska försöka smörja den minst ett par gånger i veckan iallafall!
 
I övrigt är denna veckan betydligt lugnare på jobbfronten än den föregående, jobbar varje dag men inte lika långa pass vilket är skönt. Däremot så är det massa annat som är inplanerat istället! Imorgon ska jag försöka hinna inom en runda till HEP efter jobb och innan jag ska till frissan och färga håret, torsdag ska jag troligvis in till Väla för lite shopping och fredag är det dags för tandläkaren, sista delen av sadelprovningen och förhoppningsvis dressyrträning för Annika! Full rulle helt enkelt :)
 
Théa på mini-klubbmästerskapet i somras!

jag vill ha min sadel NU!

Sadelprovningen huh? Den har vi missat att skriva om ju! I fredags var duktiga Annika från AnniKan Hästtjänst ute med ett helt gäng sadlar för utprovning. Superkunnig och noggrann vill jag beskriva henne, tog god tid på sig för att verkligen kolla ALLT! Vi hade nog en 14-15 diverse olika dressyrsadlar av alla dess former som skulle provas ut, testas och utvärderas!
 
 
Först ut var Théa där vi sållade ut ca 5 st sadlar som låg bra på henne och som sedan skulle provridas. Tyvärr står vi fortfarande hon stampar lite på samma ställe då ingenting var 100% bra... Det mesta rörde sig åt alla håll och kanter, det glappades upp och ner men framförallt, det vi hade allra mest problem med, ALLA sadlarna kasade fram.. Tror det kan bero på hur hon är byggd och arbetar för tillfället, hon är i sig lite byggd i nerförsbacke och är i en växtperiod där rumpan har växt snabbare än frampartiet, sen har hon börjat arbeta och trampa på rejält med bakkärran medans frambenen bara "finns" och paddlar på för att ta sig framåt, hon trampar liksom inte på och arbetar med dem som hon borde. Där var dock en sadel som stack ut i mängden, som låg bra på alla sätt och vis förutom att den kasade framåt, en Ordo Equester Venus, ska låna hem den igen och testa lite olika metoder för att se om vi kan få den att ligga stilla. Detta problemet kommer ju antagligen försvinna när hon börjar arbeta i en mer korrekt form, men vi får försöka hitta på en lösning sålänge. Ska testa en sadel till troligtvis nästa vecka, en Santa Cruz Leopold med bogstoppare som ska förhindra att sadeln kasar fram, så vi får se om det fungerar!
 
Nerförsbacke ↑
 
Näst på tur var såklart Eddie, till honom hittade vi tre sadlar som låg bra men fick sålla bort ytterligare en som gick ner och trängde på manken när den fick tyngd i sig, så två sadlar stod vi med som skulle testas ordentligt!
Kandidaterna var de två som jag hoppades mest på, ovanligt va? man brukar aldrig ha sån tur att de man hoppas på mest är de som faktiskt ligger bra ;) Tekna VS. Ordo Equester, vem vinner och vem försvinner? Båda två är ruggigt trevliga sadlar och sköna att rida i, dock hamnade jag i total obalans i den förstnämnda. Benen sprallade åt alla håll och kanter och jag kom liksom inte ner i sadeln, lite synd då den ligger i en betydligt bättre prisklass än Ordon (5.500:- VS. 14.500:- i nypris)... Men kostar det så smakar det som de säger!
 
Men vad är oddsen att jag hittar ännu en sadeln som ligger bra på båda "mina" hästar som är så totalt olika? Théa har väldigt platt rygg och är lite byggd i nerförsbacke och Eddie har lite mer rund/spetsig rygg och bär sig i uppförsbacke, not bad!
 
  
Så slutsatsen av det hela är då att vi ska testa en Santa Cruz Leopold troligtvis nästa vecka och ligger den bra på båda hästarna så är den ju klart ett bättre alternativ, annars så kör vi på en Ordo Equester Venus och får hitta på en lösning så den inte glider på Théa under tiden tills hon lär sig att arbeta rätt!
 
← Ordo Equester ~ Santa Cruz Leopold →

punkt slut.

Finns det något värre än ryttare som ständigt bortförklarar sig och skyller på annat? Det retar gallfeber på mig...
Snälla ni, inse era brister och som Evelina säger, HÅLL KÄFTEN!


dör söthetsdöden!

Kan ni gissa vad detta är för en liten Loppa? ;)
 
Nej det är inget ponnyföl, även om man lätt skulle kunna tro det ;) Det är ju ingen mindre än Théa som bebis! Fick bilderna av Amanda på mejlen igår, hon är ju så söt så man smälter! Första april kom hon till världen och nog trodde Malin att det var ett endaste stort skämt (eller kanske ska säga litet?), när hennes storhäst såg ut att ha ploppat ut ett litet welsh-föl ;)
 
Men den fula (sockersöta, it's a metaphor ;)) ankungen växte minsann upp och blev en vacker svan!
Fina lilla älskade loppan ♥

you are my piece of paradise.

Godmorgon säger jag! Vet ni varför? Jag vaknade nyss, snacka om att jag behövde sova ut alltså! Efter att klockan har ringt kl 05 varje morgon i veckan och jag snittat ungefär 4-5 timmars sömn per natt så var detta absolut nödvändigt. Nu ska jag hoppa i ridkläder och åka upp och fixa i stallet, hade planerat en lång mysig skritttur ut i naturen med Eddie men det ser inte ut som att vi har vädergudarna på vår sida... Så vi får väl se hur dagens motion ser ut när vi kommer fram!
 
Väl tillbaka ska jag sätta mig ner och skriva ett inlägg om gårdagens sadelprovning samt lite annat smått och gott, sen blir det nog bara mys framför datorn och någon film som gäller resten av kvällen! Har inte tittat på tv på huuuur länge som helst känns det som, jag orkar helt enkelt inte när man kommer från ett 8-9 timmars jobbpass, stallfix och ridning, det enda jag är kapabel till när jag kommer hem på kvällen är att äta och sen totaldecka i sängen för att få lite för få timmars sömn i kroppen och sen går det på repeat resten av veckan. Nu måste jag sluta pladdra och åka innan det börjar ösregna och hästarna ser ut som sjögurkor, hörs sen!
 
Hur snygg var han inte i schabraket då? ;)

Vi är i full gång!




TGIF tomorrow!

Det märks att det är slutet på första jobbveckan, personalen är trötta och ungarna har gått från att vara överspeedade duracellkaniner till att bli övertrötta gnällspikar.. De stackars små liven, det är tufft att leka och busa hela dagarna! Så jag talar nog för alla när jag säger thank god it's friday tomorrow!
 
Dagen har varit lite b, är lite smågrinig då jag i skrivande stund hade kunnat sitta i en bil påväg ner till en weekend i Tyskland för att kolla på unghäst-VM med Annika och Co. Meeeeeen det sket sig då jag måste jobba imorgon.. Ibland är det inte roligt att bli vuxen :( Suck och stånk och stön, det enda positiva får jag väl säga är hästarna, de gick fint idag båda två! Eddie börjar få bättre kondis och är mer laddad och vill springa, tänker dock hålla träningen på samma nivå fram tills efter återbesöket när jag har blivit lite klokare. Théa var lite halvt småtjaffsig i början av ridpasset idag men släppte fint och fick sen galoppera i intervaller för att träna upp kondisen lite! Imorgon kommer sadelprovaren ut och ska kolla ut dressyrsadlar, håll tummarna för att vi hittar något vettigt åt båda hästarna! Vill ju inte ha gått och köpt dressyrschabrak i onödan.. ;) Vi hörs!
 
 

oupsi!


Théa på träning!

 

05-08-2014

Efter dagens jobbpass och för få timmars sömn i kroppen känner jag mig som en urvriden disktrasa och vill inget hellre än att ta en sovmorgon till kl 13 imorgon, minst. Så är det väl när man går på efter semestern, det märks på alla kollegorna som också är lite sommarsega och barnen har mer energi än kid on crack efter "sommarlovet", vilket inte är en kombo jag rekomenderar...
 
Hästarna har iallafall gått bra idag båda två. Théa fick hoppa lite mer ordentligt då det var hinder framme efter måndagens pay and jump, och hon hoppade riktigt trevligt faktiskt! Tänkte skriva lite mer om det och lägga upp filmer en annan dag, just nu orkar jag inte anstränga hjärnan till den nivån att öppna youtube... Eddie gick också bra, ett kort men effektivt pass! 
 
Nedan kan ni se en snabbsnutt på Théa från idag, mer kommer!

wantie

Åååååh vad jag är sugen på ett vinrött blingschabrak från Hööks,
HUR snyggt hade det inte varit till de vinröda lindorna på en skala 1-10?!
 
Bilden missvisar färgen lite ↑

That difference

Kopplade in min externa hårddisk som inte använts speciellt flitigt på senaste tiden då det råder totalt oorganiserat kaos på den och kom över en mapp med lite gamla bilder från den 24 april 2013, herrejesus säger jag bara hahah!
Vilken liten räka, så omusklad, spinkig och bebis som det bara går att bli! Jämför dessa två bilderna från 2013 och resten som är tagna i fredags på träningen för Annika, det är drygt 1 år och 2 månader mellan bilderna. Man får ju säga att det går åt rätt håll iallafall hahah! Min fina, vackrast i världen ur mina ögon ♥

nya skor, inget hööks & ingen ridning

Godkväll vänner! Första jobbdagen avklarad och den gick förvånansvärt fort trots ett 9-timmars pass, därimot blev resten av planeringen lite åt skogen.. Skoningen blev försenad och fick tas direkt när jag slutat jobba och därför hann vi inte köra in till Hööks som vi planerat, ska försöka hinna med det imorgon istället. Ridplanen brast också och Théa fick därför också en vilodag idag istället, ska försöka lägga upp ett ordentligt schema för dem nu i veckan för att få lite struktur på det hela, snart är det ju även dags för återbesök med Eddie på kliniken! Åh vad jag hoppas på goda nyheter..
 
På tal om goda och dåliga nyheter så fick jag rätt kassa nyheter i bilen påväg till stallet... Inget alls dramatiskt men ack så tröstlöst. Igår fick sig båda hästarna vars ett långt bad med schamponering och grejer och de blev såååå glansiga och fina! Idag såg de ut som två lermonster efter att ha letat upp värsta tänkbara plats att rulla sig på i dagens tråkiga regnväder... Ååååh vilken tacksamhet alltså, hahah!
 
Oldie!

sista dagen på semestern...

Denna söndagen börjar lida mot sitt slut och så gör även semestertiden, imorgon är det måndag igen, kusinerna åker tillbaka till spanien och det är back to work för min del... Det ända vi kan trösta oss med är väl att bloggningen iallafall inte kommer bli sämre pga att jag börjar jobba, för sämre kan den nog inte bli ;) Men veckan som gått då? hästarna har gått bra och dressyrtränat för A i fredags vilket gick strålande med båda två, därimellan har de gått både lite bra och lite mindre bra pass. Imorgon får Eddie vila då det är dags för besök av hovis, och han blir alltid lite öm i fötterna efter skoning så han brukar få skippa ridning den dagen. Men jag ska iallafall försöka in en sväng till Hööks efter jobbet och inhandla lite smågrejer och därefter rida Théa, så lite har jag ju på schemat ändå som ska hinnas med!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova så jag orkar gå upp när klockan ringer runt 05:30 imorgon.... Puuuh, vi hörs!
 
Mitt hjärta ♥

RSS 2.0