Spirit 31/8

Hoppträning som pga vädret fick flyttas in till ridhuset, det LILLA!
Klubben håller på att byta underlag i stora ridhuset så där får man inte rida för tillfället. Jag kan säga att det blev rejält trångt i lilla ridhuset med 5 pers i gruppen och sen massa hinder på det, ja det blev iallafall väldigt mycket lydnad och korta svängar. ^^

Spirit gick för övrigt väldigt bra!, vi hoppade inga höjder eller så utan mest linjer och avslutade med en liten bana. Duktig ponny! Hon brukar bli alldeles galen i lilla ridhuset för det förknippar hon med framhoppningar som är ett stressmoment för henne.
Men hon skötte sig alldeles utmärkt idag!

Favoritbild i repris!


svar på kommentar

Louice Råå om dagens ridning..
När kommer nästa utmaning att göras? :)

Svar: Jag är inte 100% säker på om jag kommer att fortsätta med utmaningarna..
Dels för att jag inte har så mycket tid, det blir mörkare tidigare och sämre väder, vilket
leder till att det inte blir några bra filmer och det är inte roligt att utföra utmaningarna.
Och dels för att jag inte fick särskilt mycket respons när jag gjorde förra utmaningen,
det verkade inte riktigt som ni tyckte det var så jättespännande!

Så jag funderar på att lägga ner det här med utmaningar, jag kan ju inte utföra dem
i ridhuset heller eftersom där nästan alltid är folk där som också rider..
Vilket gör det betydligt mycket svårare, men ja. Det är nog såhär det får bli!



EDIT: kanske drar igång utmaningarna igen någon gång, man vet aldrig! (;

dagens ridning..

.. fick bli ett lättare pass i PD'n!
Inget jätteansträngande utan mest fokus på lösgjordhet och lydnad.

Imorgon måste hon tyvärr vila då jag först åker med skolan in till Helsingborg och sedan direkt hem och vidare till valpkurs med Texas! Så det är full rulle, tror uppdateringen kommer ligga ganska lågt med tanke på att jag inte kommer ha någon tillgång till en dator..
Men ni får ha överseende!


Resultat

Här kommer resutlaten med lite mer ingående text om hur dagen var!
Det började iallafall med att de inte följde tidsplanen och började klasserna mycket tidigare än vad som var planerat vilket ledde till att vi fick kasta på hästarna sadel osv och galoppera bort till collectingringen (det var en rejäl bit mellan banan och transporterna).

Utan framridning och förberedelser fick vi rida in på banan och visa hästarna från sin bästa sida i båda varven, fick försöka rida ihop henne inne på tävlingsbanan så gott det gick, hon gick ändå väldigt fint tyckte jag och det tyckte även domarna för dem skickade vidare oss till final!

Så in på banan igen och rida finalrundan, samma sak här man visar upp hästens bästa sida i båda varven (man rider på en ovalbana och visar hästen i valfria gångarter).
Här var hon väldigt trött och lite motsträvig, hon gick imot bettet (kanske inte så konstigt eftersom vi inte hittade hennes träns så vi fick ta ett annat med ett bett som hon inte trivs på..) men hon försökte ändå så gott hon kunde! Ut i collectingringen igen i väntan på att domarna skulle ta sitt beslut, vilket blev att sätta oss på en fjärdeplacering! Duktig Ofeig. :D

Egentligen skulle hon lånat Spottis pannband så hon skulle vara extra snygg (hon har så kort pannlugg så det hade blingat supersnyggt på henne!), dock så hann vi ju inte sätta på det i all stress så vi fick rida med ett vanligt rakt..

Vi hann inte få med oss kameran från bilen heller så det blev inga bilder på min och Kristins runda, Amanda lyckades få en bild på oss med sin kamera, dock har jag fått beskära den rejält för att man skulle se någonting vilket gör att den är sjukt suddig!



oups

Skrev i förra inlägget att jag skulle skriva mer när jag kom hem från tävlingen, sanningen är att jag fick himla bråttom när jag kom hem så jag hann helt enkelt inte med att uppdatera något!

Sitter och kollar igenom bilderna från igår, det kommer upp några här senare.
Här kommer ett litet smakprov på Petra och Bylur!


Duktig Ofeig! berättar mer när jag kommer ...

img_9213 (MMS)

Duktig Ofeig! berättar mer när jag kommer hem.. Bara typ drygt en timme kvar!


Godmorgon mina fina läsare! Idag var jag b...

Godmorgon mina fina läsare! Idag var jag bokstavligt talat uppe innan tuppen, 05:30 ringde klockan imorse.. Mindre lockande att ta sig upp ur sängen efter endast 4 timmars sömn, men det är bara att stå ut! I skrivande stund sitter jag i bilen och vi är påväg mot Margaretehof, vi har kört i 1,5 timme och är alldeles strax framme, skönt med tanke på att mina ben har dött lite här bak med all packning! Kameran är med så det kommer nog bli en hel del bilder som kommer komma upp här senare, jag fotar första klassen när Dana rider, sen är det en klass imellan och sen rider jag och Kristin, ska se om någon vill leka fotograf så det blir lite bilder på oss också, och sen rider Petra och dem andra så ska jag fota dom också! Men vi hörs mer senare!


dagens ridning

Tillbaka från dagens riding, båda hästarna gick bra idag och jag är nöjd!
Spottis red jag ut en runda på och Ofeig fick gå lite lätt i PD'n, jag behövde känna igenom henne lite kände jag. Jag är lite taggad inför imorgon faktiskt! Dock åker vi redan kl halv 8 på morgonen så jag lär väl få gå upp vid kl 6 ungefär.. Inte lika lockande!

Men ja, det ska säkert bli en trevlig dag ändå! Senare på eftermiddagen ska jag hem till Nellie och ha tjejkväll med mina fina brudar! Efter det så blir det utgång om allting går som planerat, så uppdateringen kommer nog ligga lite lågt imorgon vilket ni kanske förstår, men vi hörs mer då!


Margaretehof

Anledningen till att jag rider Ofeig också är att vi ska iväg och tävla imorgon!
Eller tävla och tävla, det är ingen riktig tävling utan en välgörenhetstävling för hjärtsjuka barn.
Margaretehof heter stället och ligger en ganska bra bit härifrån, ca 10 mil ungefär, så det lär
bli en låååång resa vi har framför oss!

Petra frågade om jag ville följa med och visst sa jag ja! det är ju både kul och för en bra sak.
Sååååå, Ofeig från VedbyBoställe som hästen heter är väldigt enorm på alla håll och kanter
(D-ponny, enorm för att vara islandshäst) & väldigt bestämd, men ändå väldigt snäll och rolig att rida! Så detta ska vi säkert klara att ta oss igenom utan större problem!

Roligt ska det bli iallafall! :D


herregud vad jag är dålig..

Jag har varit så fruktansvärt dålig på att uppdatera, gud vad jag skäms när man kommer in här och ser att ni ändå är inne och kollar lika flitigt som vanligt, skärpning som gäller..

Iallafall, Jag är precis hemkommen från skolan och ska precis upp till stallet.
Idag är det 2 hästar som ska ridas, både Spottis och Ofeig, berättar mer om varför i ett annat inlägg som kommer upp under tiden jag är borta!

tävling!

Icke hästrelaterat, men vafan! Jag hade ändå tänkt köpa ett par
så det hade varit grymt att vinna så slipper man lägga ut dom pengarna! :D

klicka HÄR för att komma till tävlingen!


Stallet

Hemkommen från skolan och vidare upp till stallet, idag ska inget hindra oss från att tämja hennes bångstyriga man! Hehe.. Ska försöka hinna med att rida henne en runda också, ikväll sak vi nämnligen på valpkurs-introduktion så vi får se vad som hinns med!

Nu är det inte lång tid kvar tills det ser ut såhär igen..


Hög mysfaktor! Vaknade imorse med Texas li...

Hög mysfaktor! Vaknade imorse med Texas liggandes intill mig i sängen, supermysigt! Just nu i skrivande stund är jag i skolan, sitter och väntar på att klockan ska ticka fortare.. Slutar kl 15:15, hörs senare!


ont i magen.. :(

Det blev ingen friserad häst idag inte! precis innan vi skulle ge oss upp till stallet så fick jag en himla magknip som vägrade ge sig, det slutade med att jag låg i sängen och grät så ont det gjorde.. In till akuten for vi men som tur var så var det inget allvarligt! :) Nu mår jag prima och ska alldeles strax hoppa in i duschen, äta något och sen gå och lägga mig! Får väl upp och ta tag i hennes bångstyriga man imorgon istället! blog you tomorrow!


hey there

Måndag igen = skolan tar upp mesta delen av dagen..
Idag ska Spottis få en liten frisering (med liten menar jag stor!), hennes man är typ helt ohanterbar! Sen behövs hovskägget trimmas också. Så vi får se hur lång tid det tar om jag rider en runda efteråt också, ska ta före och efterbilder så ni får se skillnaden på manen senare!, det är ungefär så min dag ser ut, ska äver försöka klämma in lite inlägg till er under dagens gång.

Förresten tyckte ni att vi klarade utmaningen? ;D

FÖRSTA UTMANINGEN!


Egentligen hade jag inte tänkt göra denna utmaningen idag utan jag tänkte ta dem i den ordning de kom, först ut var hoppa en liten bana utan träns med endast halsrem, andra var att jag skulle sitta bakochfram och rida i alla gångarter och detta var den tredje utmaningen.

Den första gjorde vi inte idag för att vi orkade inte plocka fram så många hinder, hehe! ^^
Så vi skulle då göra utmaning nummer två, men jag ändrade mig så fort jag satt upp på fel håll.. Jag har lite för känslig ponny för att göra den utmaningen så hon flög ju i luften så fort vi började skritta för hon kände att jag satt konstigt, så jag hoppade av illa kvickt innan något allvarligt hände! haha.. Så då fick det bli nummer tre!

Vi hoppade 1,20 cm barbacka, dock ser det inte så stort ut på grund av våra mini-bommar!
Spottis tyckte verkligen att det var roligt idag, vi bara busade & hade kul.
Hon hade lätt klarat av att vi höjt några hål till men jag ville inte pressa henne för mycket eftersom hon har haft en väldigt lugn vecka & när man hoppar barbacka så blir det ju en stöt i hennes rygg varje gång jag landar på henne efter hindret så ville inte hoppa för mycket, hoppade kanske sammanlagt 7 språng utöver uppvärmningshoppningen!

ser ni så mörk hon har börjat bli?





film

Alldeles strax kommer filmen från första utmaningen upp, håll utkik!


pictures

Här kommer två bilder från tävlingen i Harplinge tagna av fotograferna som var på plats.
Den översta är från LB:n och den understa från LA:n!


Spirit 20/8

Det blev en uteritt iallafall, får hoppas att vädret håller sig relativt bra imorgon också!
Inte så avancerat idag, vi red ut i ca 40-45 min med mycket galopp.


lite funderingar

Hmm, just nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på om jag ska göra utmaningen idag istället för imorgon, för idag är det ändå någorlunda bra väder och om jag bestämmer att jag ska göra den imorgon så kommer det säkert ösregna heeeela dagen, bara för att.. (ni vet när man bestämmer något så brukar vädret gå imot en.) så jag sitter här och velar,
vi får se hur det blir senare! Just nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem så vi kan åka iväg och handla, vilket vi aldrig kom iväg för att göra igår..

kass update

FÖRLÅT! Idag har jag varit helt upptagen med annat så det har varit helkass på uppdateringsfronten.. Jag har bland annat fåt mitt rum städat och påbörjat en rensning av min garderob! Spirit har fått ännu en dags vila på grund av, ja gissa vad? ÖSREGN! (idag igen..)

Imorgon ska vi rida ut en runda och på söndag ska vi ta oss ann den första utmaningen!
Ska bli spännande eller hur?! (; & det är bara att fortsätta komma med utmaningar, jag
skriver upp dem och utför dem efter hand som de kommer in! :D

Idag bjuder jag på en bild på mig själv för ovanlighetens skull! dagens superläckra städoutfit..

då kör vi då!


Ny kategori, här kommer alla utmaningarna att samlas + allt som hör därtill.

Så ös på med utmaningar nu!
Jag ska försöka utföra den första utmaningen nu i helgen.


Spirit 18/8

Idag fick det bli en uteritt barbacka med hacket, skrittade och travade endast.
Hon var väldigt pigg och låg på rätt mycket, men hon har ju vilat i två dagar så det är inte så konstigt! imorgon ska vi försöka hinna löshoppa henne, slutar skolan kl 13:20 & innan vi fixar henne ska vi hinna iväg och handla lite småsaker till skolan. Alltså fullt upp!

utmaning?

Finns det något intresse av att jag gör utmaningar?
Ni ger mig en utmaning och sedan utför jag den & filmar hela förloppet, sen får ni bedömma om om jag klarade utmaningen eller inte! (såsom DM & teamSL har gjort)
Det kan vara i princip vad som helst, såklart gör jag inte det om det är något farligt eller om jag vet inte inte Spirit skulle klara av det, men jag kommer helt klart försöka göra det ni skriver!

Det kan vara ex. rida ett dressyrpass med korsade tyglar, hoppa barbacka utan träns med bara en rem runt halsen, hoppa upp på en häst i alla gångarter osv.

Skulle det vara en kul grej, eller det är något jag ska lägga ner med en gång?
Tänk er, det kan bli mycket skratt, för vem vet hur det kommer sluta! :D


S.K.O.L.A

Hej mina trogna läsare! Jag har svikit er, hehe.. Uppdateringen har verkligen varit urkass de senaste dagarna och när jag väl skriver något så är det bara helt meningslösa grejer.. förlåt & åter FÖRLÅT! Men jag kan verkligen inte komma på något vettigt att skriva, jag har lite av en motivationsförlust. Jag behöver komma igång igen och få nya ideér!

Iallafall så blev det ingen löshoppning för Spirit igår, den blev typ hagel/ösregn här hemma i massor (vi har fortfarande högar med hagel som ligger kvar i trädgården) så jag la ner den idén.. Ska försöka komma upp idag och göra det, om jag får hjälp av mamma förståss, det är inte så lätt att löshoppa en häst själv precis! Annars får hon bara en uteritt eller något i den stilen, inte alltför avancerat alltså.

Förresten så var det första dagen i skolan för mig idag! Vi började kl 13:00 och fick mest våra scheman och sånt sen gick vi hem, alltså inget jobbigt utan bara information och sånt. Imorgon går vi därimot efter schemat och då består dagen av lektionerna psykologi, idrott, företags ekonomi & engelska, härlig start..


dåligt samvete

Herregud vad jag får dåligt samvete när jag klickar in här idag och ser att ni under gårdagen besökte bloggen lika mycket som annars fast att jag bara skrivit ett riktigt meningslöst inlägg.. Iallafall så har jag planerat in lite löshoppning för Spirit idag, inga höjder utan bara för att hon ska få ta lite initsiativ och tänka själv! Men får se hur det blir med det för nu började det helt plötsligt ösregna.. ååh underbara sommar! eller?..

DK

Åker till Danmark med några fina vänner idag, så det blir ingen uppdatering tyvärr!
Just so you know why.

Spirit 15/8

Hemma från dressyrträningen nu! Det var en laddad ponny jag satt på idag, antagligen från tävlingen igår som hon var så. Hon gick iallafall himla fint på slutet!

& gud vad jag ångrar att jag inte fick med mig kameran idag! Hästarna fick värsta spelet i hagen när vi körde hem, Spottis trodde att hon var arab bland annat! Sprang  med svansen i luften och värsta benlyften med riktigt mycket svävmoment, hon såg lite ut som en hingst faktiskt! min lilla knäppponny.. haha!
Men somsagt, ångrar att jag inte fick med kameran, det hade nog blivit riktigt fina bilder!

mornin'

Idag är det lika tråkigt väder som det brukar vara, suck!
Det blåser, är lite kyligt, det kommer några regnskurar ibland (ibland regnar det oavbrutet), ååh jag blir så fruktansvärt trött på det! "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" jo men visst, detta håller inte jag med om iallafall!

Jaja, eftersom att jag har dressyrträning idag så är det ju bara att ge sig ut ändå!
Får väl se till att leta fram några "bra kläder" så jag inte blir allt för blöt..

Vad ska ni läsare hitta på idag i detta fina vädret? (;

testing, testing 1.. 2.. 3..

Jag kunde ju självklart inte låta bli att testa mitt objektiv idag, haha. (;
Tävlingen var ju både för ponny och storhäst idag så jag passade på att fota lite när hästarna hoppade! Men jag måste säga att det är en jädra skillnad på att fota hästar än att fota ponnyer, hästarna är ju så stora så dom hoppar ur bild! :o haha! Men man vande sig efter ett tag & fick anpassa zoomningen lite.. Men jag kan inte säga att jag är missnöjd med objektivet iallafall!

Här kommer några bilder från idag!






dagens resultat

LB: (90cm)
Kanonrunda! Hon var med på noterna idag och flöt på bra, vi fick något tokigt hopp pga att hon blir lite osäker när jag trycker iväg henne och vill att hon ska hoppa av tidigare, men det fixade vi utan större problem! Hon var inte heller så tillbakadragen i omhoppningen som hon kan bli när man gasar på utan hon tog för sig och längde verkligen ut galoppen. Vi slutade som dubbelnolla och blev 3:a i den klassen!

LA: (100cm)
Jag tror att jag har listat ut problemet lite här, hon brukar ju bli lite bråkig till andra klassen på vissa tävlingar & jag tror faktiskt att det är konditionen som spökar lite!
Hon blir himla trött i hjärnan pga att hon brukar stressa upp sig så mycket & det tar ju självklart på krafterna att gå och stressa hela tiden! Sen går hon in i transporten mellan klasserna så går all musten ur henne, visst hon kan vara pigg och så till andra klassen ändå men det är på ett helt annat sätt än i första, hon blir liksom att hon står imot skänkeln och går mer uppåt en framåt..

Men idag försökte hon verkligen trots att hjärnan stod emot! Vi fick en rivning på 3:an och ett stopp på jokerhindret (helt mitt fel!), det var jag som red dåligt i svängen mot det och hon var trött eftersom det var sista hindret på banan så hon blev jätte låg och loj mot det, jag skulle ridit på bättre så hade vi fixat det utan problem! När vi kom på det igen så hoppar hon det utan att ens blinka, dock orkade inte ena benet riktigt följa med så vi fick en rivning på det också.. Men jag är nöjd med henne idag iallafall, annars när hon blir trött i huvudet så brukar hon stå emot genom att bråka men idag försökte hon iallafall!

Här kommer ett gäng bilder som mamma har fotat idag! (& det är första gången hon fotar på hopptävling så bilderna är inte helt felfria tyvärr, men hon försöker iallafall! :D)

LB




Prisutdelningen


På denna bilden ser man riktigt i hennes uttryck hur trött hon är i huvudet..
Knäppa lilla ponny, varför ta ut sig så mycket i onödan?

LA




& här har ni Jokerhindret!
Jag hade förväntat mig mer faktiskt, när jag var ute och läste om denna bedömningen på internet så var det klubbar som hade klätt in hela bommarna och stöden i ballonger, någon som hade en bred vattenmatta med gummiankor i & sen endast en bom över och såna saker, så jag väntade mig väl något värre än detta! ;D


Godmorgon! Tänkte slänga in ett litet inlä...

Godmorgon! Tänkte slänga in ett litet inlägg från mobilen till er medans jag sitter i bilen och ändå inte gör något vettigt. Just nu är vi påväg till tävlingen i Harplinge, vi har redan kört i en timme men har fortfarande en bit kvar, personligen skulle jag kunna somna precis när som helst.. Så trött är jag efter endast 5 timmars sömn, Grey's Anatomy's fel! Haha.. Men nu ska jag inte sitta här och babbla, vi hörs mer senare!


finally home

Nu är jag äntligen hemma igen, vi har varit uppe hos Petra och fikat och firat hennes och Danas födelsedag! Det är därför jag inte har uppdaterat något under dagen.. Nu ska vi upp och ta in hästarna för natten, sen ska jag lägga fram kläder osv, få i mig någonting att äta och sen titta på film och sova! Imorgon åker vi till Harplinge på tävling, någon bloggläsare som ska dit? :)

Cappe 13/8

Cappe skötte sig bra på hoppningen idag, det tar en liten stund att komma in i det man han har ju inte hoppat på så pass länge heller så det är inte så konstigt! Duktig liten häst. :)

För er som har missat det eller är nya här så är Cappe (eller Another Capital som han egentligen heter) en kompis i stallet's häst, han är en travare på 10 år som är omskolad till ridhäst, en väldigt duktig sådan faktiskt! Han är inte alls så vinglig som travhästar brukar vara och han har väldigt bra galopp! Kristin som äger honom tycker inte om att hoppa men bara för att Cappe tycker att det är så roligt så har hon tävlat och tränat han i hoppning tidigare år, nu har han haft upehåll i ett år och så fick jag erbjudandet att hoppa honom för Kristin inte ville, & jag tackar inte nej! Det är ju en erfarenhet för mig också, att rida olika hästar!

Här är en bild från idag!

Denna lilla galna ponny som kan flyga i luften för exakt ingenting, som kan gå och steppa & dansa runder, som kan stegra så hon trillar baklänges, som blir hysterisk när hon inte förstår vad man menar, den galna lilla ponnyn som man aldrig vet vad hon kan tänkas göra. Hon är oförutsägbar, hon kan helt plötsligt bara kasta sig åt sidan, flyga i luften och vara helt okontaktbar. Man måste lära sig förstå sig på henne, få henne över på sin sida.

Ändå litar jag något så fruktansvärt mycket på denna lilla galna ponny.
Jag litar på henne och hon litar på mig, jag kan gå med henne lös till och från hagen, stannar jag, stannar hon, går jag går hon, svänger jag svänger hon, springer jag, springer hon, ja ni fattar. Jag kan hoppa upp på henne i hagen i bara grimma, utan hjälm eller något och rida hem, skritt, trav, galopp, you name it! Tillsammans har vi tagit oss från 0 till hit. Vi har ett skapat ett speciellt band med varandra, att bryta det bandet kommer bli något av det svåraste jag gör..

Hon har verkligen ett hjärta av renaste guld, min fina, fina ponny. ♥




jump jump jump

Nu ska jag fara iväg till klubben och hoppa Cappe lite, hörs senare!


dressyrponny

Dagens ridpass: Lösgörande arbete i PD'n, gick kanonbra!
Det är såna här dagar vi skulle ridit på tävlingsbanan för
en dressyrdomare, då hade nog procenten rullat in! (;

kolla halsmuskeln, mums!





Ååh vad jag ogillar min sits när jag rider ökad trav.. jag liksom spänner upp axlarna som ni ser på de två bilderna längst ner, dålig vana! måste jobba på det..


känner mig rätt tjock nu

Mamma kom äntligen hem nu! Men ni tror inte att hon hade med sig McDonald's med sig hem?!
Åh gud, nu måste jag verkligen upp och rida! HAHA..


segstartad?

Ojdå, jag har fortfarande inte kommit iväg till stallet vilket jag skulle gjort i morse egentligen, oups! Anledningen till detta är att mamma skulle iväg och handla, pappa jobbar & min bror är hos en kompis, vilket betyder att jag inte kan åka iväg förens mamma kommer hem för då blir Texas själv hemma. Och eftersom han fortfarande bara är en liten bebis så går inte det, utan jag fick helt enkelt vara hemma med honom! Så jag går bara och väntar på att mamma ska komma hem nu så jag kan gå upp till stallet och rida innan det börjar regna!

Trött valp som har okuperat min säng!

HISS!

Dagens hiss går till Jessica D!
Urläckra pannband med swarovski kristaller som du kan beställa helt efter dina önskemål!
Det finns såklart färdiga modeller också men vill man ha något som ingen annan har så ska
man ju självklart designa sitt eget. (; de är handgjorda och kostar runt 1000:-
Superläckert enligt mig!



på språng

Godmorgon har jag inte hunnit säga idag! jag vaknade runt 10-tiden (måste börja vänja mig att gå upp ännu tidigare..) & så åkte vi direkt hem till Friberg's för att hjälpa Madde släppa ut hästarna eftersom Josse och Carina är iväg på meeting med Bazze! Nu ska jag alldeles strax ge mig iväg till stallet och rida, somsagt så är det PD'n med lösgörande arbete som står på schemat. Mamma följer nog med och fotar! Hörs sen..

one week left

Ja ni, nu är det bara 7 dagar kvar tills skolan drar igång igen & uppdateringen kommer att bli bra mycket sämre.. Tyvärr blir det ju så när man ska försöka hinna med allt, skolan tar ju sin lilla tid sigsjälvt, sen är det läxor & uppsatser som tar på fritiden, ponnyn & stallet tar sin tid plus att man ska hinna med kompisar och att leva också! sen får man klämma in bloggen imellanåt! ;D

Just nu i skrivande stund håller jag på att göra en almanacka att ha i skolan (ni vet en sån som de flesta brukar ha att skriva upp läxor osv i?), på www.personligalmanacka.se kan man designa den som man vill ha den med bilder och innehåll osv! superbra tycker jag! :D

Såhär ser min ut änsålänge. (;

trotsat regnet

Jag är jätteblöt.. Jag och Spottis trotsade vädret och gav oss ut på en timmeslång uteritt i regnet! Konditionsträning stod på schemat så vi tog oss ner på grusvägarna i Rösa och red galoppintervaller, vi låg och rullade på i en frisk galopp i längre sträckor och sen paus och skritta i några minuter, så höll vi på hela rundan, skritt, galopp, skritt, galopp.

När vi kom tillbaka var hon rejält trött. (; för en gångs skull!, hon brukar inte blir så trött utan brukar kunna hålla på i timmevis! men detta tog lite på henne vilket är bra, hon låg inte alls på lika mycket och drog i galoppen efter ett tag som hon gjorde i början.
Stretching och ut i hagen för min trötta men nöjda ponny! Imorgon väntar ett lugnt lösgjörande pass i PD'n där målet är en låg rund form & mycket travarbete för att bli av med eventuell mjölksyra & träningsvärk från idag!

Söt ponny står och väntar på att vi ska ge oss iväg!


Försökskaniner?

Ååh nu vill jag bara komma ut och testa mitt objektiv ordentligt! hehe..
Någon som vet någon tävling snart här i närheten? eller någon som vill bli
fotade på hemmaplan, någon träning kanske eller bara när ni rider vanligt? ^^

Jag är himla taggad iallafall! :D
Hör av er om ni vill vara försökskaniner! Dock helst här i närheten, jag kan inte ta mig allt för långt iväg då jag tyvärr själv inte har något körkort, hehe..


nytt träns

Som jag nämnde i senaste inlägget igår så är jag himla sugen på ett nytt träns till min lilla bebis.
Jag vill somsagt inte köpa något jättedyrt eftersom det vore lite slöseri, dessutom finns det himla snygga budget-träns som går under 500-lappen! Jag har spanat lite på dessa två från Hööks, kan dock inte bestämma mig för vilket av dem jag vill ha..

Aachentränset är smart med snabbknäppena för smidigt bettbyte & sen har jag alltid älskat utseendet på Dyón Working Collection tränset med platt nosgrimma men har ingen lust att lägga 1 200:- på ett träns.. därför är denna Hööks-kopia av just det tränset högaktuellt bland mina val!

Sen har vi detta träns med remontnosgrimma, ååh vad jag är svag för remont på Spirit..
Hon är så himla snygg i det, det framhäver verkligen hennes fina huvud! Detta gör valet så mycket svårare..

Här är de tränsem jag velar mellan:

Claridge House Aachenträns Hunter, 479:- hos www.hooks.se

Claridge House Remontträns Hannover, 269:- hos www.hooks.se

Och här kommer två bilder på hur hon ser ut i Aachen & Remont!

Nå, vilket tror ni blir finast på henne?


Spirit 10/8

Idag blev det vila för Spirit's del, jag vågade inte ge mig ut i detta vädret och riskera att få flygande saker på oss.. Nya tag imorgon, då väntar en lite längre uteritt med galoppintervaller! om vädret tillåter det såklart.. Enligt min iPhone så ska det vara molnigt men inget regn, så vi hoppas på att kunna rida en runda utan att behöva asa på oss regnkläder!

Jag är verkligen sugen på ett sånt här träns till Spottis, men jag vill inte lägga pengarna på ett äkta Dyón då jag inte ver hur länge jag kommer ha kvar henne, känns lite som att slänga pengarna i luften! Men detta är himla snyggt och praktiskt med snabbknäppena när man snabbt & enkelt vill byta bett! frågan är om hon kan ha strl cob? det finns inte i ponny..

testdrive

Blev ju så illa tvungen att testa objektivet direkt när jag kom hem! (;





Kolla vad vi nyss var och hämtade ut, mitt...

img_9470 (MMS)

Kolla vad vi nyss var och hämtade ut, mitt objektiv som äntligen har kommit! :D


svensk sommar även idag

Ja som rubriken lyder så förstår ni nog att det regnar här hemma.. Detta svenska väder!
Blir det inte bättre inom några år så flyttar jag nog minsann utomlands! Haha.. iallafall, idag
hade jag tänkt rida lite i PD'n men funderar på om det spökar för mycket bland balarna som
står längs med ena långsidan (hösilage-balar som har lösa plastbitar som troligtvis kommer
fladdra rejät när det blåser som det gör idag). Så funderar på att rida ut en runda idag istället
och se om vädret är bättre imorgon så jag kan rida i PD'n då! (:


S tyckte att det var jobbigt att hålla huvudet uppe själv så hon använde madde som stöd. ^^


Godnatt?

Jag funderar starkt på att gå och lägga mig tidigt idag, slå på en film och försöka somna.
Skolan börjar trots allt om drygt en vecka så man får väl börja vänja in sig med lite nya tider!
Jag är även jättesugen på att åka och inhandla lite nya kläder nu till skolstarten, har ju dock inte
jättemycket pengar kvar från lönen men får väl fjäska lite med mamma och se om hon vill vara
snäll och bjuda på något, hihi! Man vill ju komma med nya fräscha kläder till skolstarten. (;

Kan även meddela att vi har köpt bil nu! (vår gick ju sönder halvvägs till varberg, minns ni?)
Det blev en svart SAAB 9-5 kombi, ville egentligen ha en silvrig så den matchar transporten
men man kan ju inte få allt eller hur! (; huvudsaken är att den går att köra! :D

Det är inte bilen på bilden men en likadan!


hehehe


3 hästar ridna!

Nu är jag tillbaka från stallet, har varit ganska flitig idag om jag får säga det själv!
Tre hästar har blivit ridna och klockan är inte alltför sen tycker jag, Spottis fick ridas ut en runda tillsammans med Kristin & Snemma, jag har skrittat ut en runda på Tjocke & hoppat Cappe i PD'n vilket han tyckte var kalaskul! Ska börja hjälpa Kristin att hoppa honom då C tycker att det är jätteroligt att hoppa men Kristin är inte så glad för det.

Vi hoppade inte alls mycket då han inte har hoppat på ca ett år förutom lite i skogen, men han skötte sig förvånansvärt bra och det var inga konstigheter med avstånden eller någonting!


jag är sugen på en ny header..


bilderna från Malmö

Igår när vi förde över bilderna från P&J så passade vi på att slänga över de
från Malmö också, så här kommer det ett gäng bilder därifrån!









Favoritbilden! ↓      finafina ponny..




2 till på M & S



Bilderna är tagna av Alexandra - http://xelaaa.blogg.se/!


dagens resultat

Kan ni gissa på vilket väder det var idag på pay and jumpen? (; jo självklart, REGN!
Vilket det även har varit på alla de andra pay and jumper som klubben har haft under sommaren, de har alltid lyckats pricka in en dag då det regnar! Dock var det fint i början men sedan blev det bara sämre och sämre.. Denna svenska sommar!

Till resultaten, Spottis har gjort en bra och en mindre bra runda idag!

40cm (med Madde):
Det gick himla bra tyckte jag! Spottis tyckte att det var lekande lätt och gick runt utan större problem. De fick en "vägran" på 7:an då det gick lite väl fort, så S sprang brevid men de la bara en volt och kom på det igen utan några konstigheter! Dock gick hela rundan i 390 km/h, inte Spottis imot och inte Madde heller verkade det som, knasbollar är dem båda två! ;D

framridning/framhoppning




spänna sadelgjorden och göra sig redo att gå in på banan!

Inne på banan!

ser hon ut att tycka det är kul eller?! Haha!







1m:
Ruskigt dålig runda! ååh jag blir så ledsen när det går kass. :( haha.
Känns som att vi är i en liten svacka nu.. Det går väl uppåt snart igen får vi hoppas!

Hon lyssnade inte alls och kom helkonstigt på nästan varje hinder..
Blöö! jaja, nya tag i Harplinge!


Alla bilderna är tagna utav Josse!


kvällens outfit

Så här kommer Spirit se ut på kvällens pay and jump!


gooooodmorgon!

Jag vaknade kl 12 idag, ajajaj.. Måste börja försöka lägga mig & gå upp tidigare så det inte blir helt katastrof när skolan börjar igen, jag menar om jag ska fortsätta sova till 12 på dagarna så missar jag ju halva skoldagarna! det hade iförsig varit helt okej för mig. (a fast nej.. NEJ!

Iallafall, alldeles strax ska jag börja med lite förberedelser inför pay and jumpen som börjar om 
tre timmar. Hoppas nu att min lilla vildhäst sköter sig ikväll! (;

fråga till er

Tycker ni att jag lägger ut för mycket bilder åt gången?
Jag menar, som i förra inlägget. Vill ni att jag ska dela upp bilderna istället om det blir
för många åt gången? eller ni vill kanske inte se så många bilder alls så jag kanske
bara ska lägga upp en eller två? eller är det bra som det är? Hjälp mig nu!


Spirit 7/8

Blev lite småhoppning i PD'n idag, inget ansträngande för henne alls utan det var mest för att Madde skulle få känna lite på henne till imorgon! Dock så hade hon lite smått damp och rusade väldigt mycket så jag hoppade upp på henne och red lite så hon fick bli av med lite energi, sedan var hon någorlunda lugn! Haha busponny! ^^

Det kommer säkert gå bra imorgon för hon blir mycket mer taggad av att hoppa hemma än när hon kommer ut på banor, då brukar hon vara hur cool som helst!

Annars tyckte jag att hon gick bättre än vad hon gjorde sist, det är ju lättare att känna hur man ska göra efter några gånger, hoppas att det går bra imorgon! :)








Knäppisponny när det gäller småhinder? JA!
Spottis hälsar att det fanns ponnyätande parasiter på bommen som
antagligen hade attackerat om hon inte såg till att hålla sig en rejäl bit över bommen!
 




Det är inte alltid så lätt att hänga med i hennes kaninhopp, men hon är lika glad ändå!


tävling hos Johanna


KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!


hiss eller diss?


Personligen så tycker jag att UVEX-hjälmen ser ut som en cykelhjälm/skalbagge, ingenting som faller mig i smaken inte. Vad tycker ni, hiss eller diss?

VARNING!

Hästmänniskor i Skåne, snälla läs detta! Just nu så sitter en 13årig tjej här & skakar för att kunna formulera detta rätt. Detta gäller Trelleborgs trakten. Jag har nämligen 2 hästar, 1 stor häst & 1 ponny. Och nu är de så att mina hästar går vid vägen & min storhäst har blivit knivskuren. De är överblodådran på högerbal. Detta är ju menningen att ta dö på hästen, för de skulle gått på några timmar. Men antagligen så har någonting hänt (att någon kört in på uppfarten, att min ponny blivit agresiv, att min häst sparkat eller vad som!) för att såret de blev. Men de blev inget som blev jätte allvarligt. Men mina grannar har också fått sin häst knivskuren, & då är de under bogen. 2 hästar i Lilla Beddinge har också blivit knivskurna 2(!) gånger! De är en häst som blivit opererad pga av att den blev skuren. Så har ni hästar i närheten håll koll! För jag kan säga att de är helt sjukt, var ska jag ha mina hästar för att dom inte ska bli skadade? De finns hästar som blivit skadade I stallet! Så var ska mina hästar vara trygga? Jag kan inte ha mina hästar någonstans, utan att vara rädd att något ska hända. Detta är polisanmält & dom skulle köra ut. Och eftersom mina hästar går vid vägen är de lättare för poliserna. Men jag är jätte rädd & detta var min värsta mardröm för ett år sen när de hände några andra hästar. Så snälla var uppmärksamma på era hästar & sprid detta vidare!!

/Jenni,  lindwallforlife.blogg.se


dagen i bilder! (+ lite text)

Vi hade allmänt tråkigt på tågresan mot Malmö (som varade i ca 1 h & 15 min)

Vi tittade på folk med lustiga skor på centralen

Vi tittade på kanin-hoppning..



..& agility-uppvisning!


denna lille busen visade upp flyball!

vi tittade på någon form av tömkörnings-clinic

& på får

Vi hade med oss mat

(Gisela blir aggressiv när hon är hungrig, hihi)

Vi låg på en filt och tittade på terränghoppningen..

sen somnade jag till litegrann..

& då passade Gisela på att sno min kamera och ta jättesöta bilder på sigsjälv (och allt annat)



hon påstod att hon såg en unge som var lika stor som Turning Torso, ska man tro henne?

vi tittade på tjusiga nordsvenskar..




& fjordingar med annorlunda färger.

"do you have the guts?" yes det hade vi!
Vippen, bilen körde upp och sedan ner för rampen igen i 40-graders vinkel.

påväg nerför!

vi var och checkade in hinderna på nära håll (jag personligen hade ALDRIG hoppat det)

vi tattade på ponnygalopp..

& självklart det vi åkte dit för, terränghoppning!







Spirit 6/8

Det blev ingen ridning idag.. Jag kom nyss hem från Gisela och det blev lite sent tyckte vi så Spottis får vila idag så ska Madde hoppa henne lite smått imorgon, det ska nog bli bra ändå!

Tänkte testa mms-blogga från mobilen, hopp...

img_5411 (MMS)

Tänkte testa mms-blogga från mobilen, hoppas det kommer fram bara! Har ju hört folk som har haft lite problem med det.. Anyway, vi har bra väder så det är inte så mycket att klaga på! Jag och Gisela kollar terränghoppning för fullt, vi skådade nyss en stackars häst som trillade över dessa enorma fasta hinder, inget roligt alls.. Tycker nästan synd om hästarna faktiskt! Menmen, jag kan ju inte bestämma om dom ska hoppa eller inte. ^^ vi har även tittat på kaninhoppning, agility och flyball mm. Som ni kanske förstod i det förra inlägget så hann mitt objektiv inte komma till idag.. Så jag försöker sitta så nära hinderna som möjligt så det blir några bilder iallafall! ;D ni får en bild tagen med min iPhone sålänge, så får ni från systemen när jag kommer hem!


MCHS

Godmorgon mina söta läsare! Här sitter jag, vaken tidigt för en gångs skull, hemma hos Gisela och väntar på att klockan ska gå lite fortare, vi ska nämnligen ner till Malmö idag men har tagit fel på tiden med en timme.. Så här sitter vi nu, trötta som bara den. Eller ja, vi och vi.. Gisela somnade igen för bara en liten stund sen, kanske borde väcka henne så vi inte missar tåget eller något! Hur som helst, jag ville bara in och göra ett litet inlägg till er så ni ser att jag lever! (;

Nu åker vi till Malmö och tittar på fälttävlan! utan mitt nya objektiv..


SPIRIT 5/8

Somsagt var så red Madde henne en stund i paddocken idag, det gick faktiskt bra. (:
Hon är snäll min lilla ponny!, dock så trodde jag nästan att hon skulle somna under
framskrittningen.. HAHA! Sen blev det iallafall fart i henne, för att galoppera är ju
faktiskt det bästa som finns i heeeela världen om man frågar Spottis! Sen när vi la
fram ett litet minihinder så blev det ju inte precis tråkigare tyckte hon, knäppponny!

Det blev några kaninhopp här & där, men hon är väldigt svår att hoppa på små hinder
för hon hoppar liksom inte, hon bara kastar sig över.. Därför är hon betydligt mycket
lättare att hoppa när det börjar bli lite höjd, då skärper hon till sig och hoppar ordentligt. (;

trött ponny? haha!










Dom ska hoppa lite mer ordentligt i PD'n imorgon, så nya hoppbilder kommer då!


svar på läsarfråga


svar: Nej vi har inget bestämt, Madde rider henne lite nu bara för skojs skull och att jag vill se lite hur hon går med andra ryttare, men vem vet, det kanske blir något i framtiden. (;

Men som sagt, det är ingenting bestämt alls! :)

Godmorgon!

Strålande solsken idag igen! Kanske inte.. Men det regnar inte iallafall! och det är ju en början. (;
Vi hoppas iallafall att vädret håller i sig hela förmiddagen då vi alldeles strax ska upp till PD'n med
Spottis så Madde ska få rida henne lite! Kameran följer nog med så ni får lite bilder sen! (;

Madde och hennes b-ponny Fabiose!


i väntans tider

Blev tyvärr inget med bilderna idag.. Orkar inte cykla ner till Josse nu och flytta över dom, hehe!
Men de kommer självklart upp en annan dag! När vet jag inte men det återstår att se..

Bilden är på Texas från idag! hoppas att mitt objektiv kommer imorgon.. vill ha det på lördag ju!

competitions

Det är inte säkert att vi ska på alla tävlingarna som nedan är namnda, vi får helt enkelt se!
De som är anmälda är iallafall pay and jumpen, Harplinge & Skromberga.


BRB

Nu drar jag till stallet och rider en runda, hörs sen!


visste ni att..

.. på måndag ska Madde hoppa Spottis en klass på klubbens pay and jump!
dock endast 40cm men hur gulligt kommer det inte vara?! :D

jag ska hoppa henne en klass också, tror det blir 1m!


hallihallå!

Eller godmorgon kanske jag borde sagt istället?! ääh..
Klockan är inte jättemycket iallafall vilket betyder att jag inte har hunnit med sådär mycket änsålänge, jag har endast varit ute och kikat i brevlådan om någon postavi hade kommit men utan något resultat.. har även tagit en dusch så nu är jag pigg och vaken! Idag är en planerad uteritt för Spottis och idag ska jag prova novabettet har jag bestämt! (har sagt att jag ska prova det i några dagar nu men har inte orkat gå upp och hämta det, haha!)

Ska även under dagen ta mig bort till Josse och föra över bilderna till min dator så ni kan få se dom här på bloggen! även jag vill se dom i större format än på kameradisplayen. (;


Spottis & Pappa 2008. ♥


resultat

LB:
Hon var himla fin denna rundan, kom lite konstigt på ettan men sen flöt det på bra!
Fick ett riktigt skitpet på 5:an, kom rätt på det och allt men det stog i uppförsbacke
så hon fick inte med sig benen riktigt.. men det är inget jag klandrar henne för, det
är ju sånt som händer! så vi slutade på 4 fel i grunden och hamnade på en 8:e plats,
dock var det bara 5 placerade. Men jag är nöjd med rundan!


LA:
Denna rundan var näst intill katastrofal, haha!
Hon gick mer uppåt än framåt och vi kom nära på nästan varenda hinder..
Vi fick 3 rivningar och ett "stopp".. (jag tryckte på henne för hon inte gick på framåt
och då körde hon upp huvudet och bara sprang så vi gick in i oxern vi skulle hoppat.. -.-)
Sen efter stoppet så ville hon inte gå framåt utan stod och studdsade på stället vilket även
gav oss 3 tidsfel, så vi slutade alltså på 19 fel.. HAHA! det är ju nästan pinsamt. xd
menmen, det kan inte gå bra alltid! (; vi tar nya tag i Harplinge den 14:e!

Imorgon kommer en bildbomb från dagens tävlingar! :D

we're back!

Nu är vi hemma efter tävlingsdagen, denna tävlingen var ett inslag i Malmö City Horse Show som drog igång idag, vi ska eventuellt ner på lördag och kolla på FEI eventing world cup i terräng och SM i fälttävlan! Kommer bli superspännande, hoppas isåfall att mitt objektiv hinner komma innan helgen! :D För det är bannemig inga små hinder dom ska hoppa! ↓

Det var himla mycket spännande runt omkring & verkligen en superfin utsikt!
Banan låg på en stor äng mitt inne i Malmö, på ena hållet hade man stan med massa lägenheter osv (som ni ser på bilden ovan) och på andra sidan var havet. Verkligen mysigt!

Här är utsikten över banan med Turning Torso i bakgrunden!



Josse & Silas!


Resultat, bilder och film kommer senare!


malmö ridklubb

Hey! när ni i detta nu sitter och läser mitt inlägg så är jag nere i Malmö på tävling!
Vi ska hoppa en LB (90cm) och en LA (1m), tävlingen går på gräs. Jag älskar att tävla
på gräs! Det blir så himla fina bilder då. ^^ hihi! menmen, jag kommer självklart med
resultat osv när jag kommer hem, vi hoppas på en nolla i LA'n idag!


dagens ridpass i bild





SPIRIT 2/8

Red ju somsagt i PD'n imorse, mest lugnt eftersom det är tävling imorgon!
Så red bara igenom henne lite smått, dock så när jag tog in henne så hade
hon lyckats leta rätt på den största lerhögen i hela hagen och rullat sig i den..
Grisponny, haha! tur att hon hade flugtäcke på sig så kroppen var någorlunda ren.

Bilder från passet kommer senare!

PAKET

Fick ett sms innan om att jag hade ett paket som väntade nere på ICA, så jag satte mig på cykeln och begav mig ner till affären där paketet innehållande mitt batterigrepp fanns! :D woho! Det satt som en smäck på kameran och nu känns den lite mer rejäl att hålla i, skönt! Nu väntar vi bara på objektivet också. (;


godmorgon!

Underbart väder idag (för ovanlighetens skull)!, jag ska alldeles strax upp och till stallet där jag ska agera försökskanin i PD'n då Louice ska testa och jämföra min och hennes nya kamera, så idag kanske ni får några nya färska ridbilder! (; Ja iallafall, nu har jag inte tid att sitta här, måste kila. Vi hörs senare!


Hiss & Diss!

Eftersom jag är helt idélös nu den senaste tiden så tänkte jag köra lite hiss & diss!


Dagens hiss går till:


Magic Brush!
De är verkligen superbra, värda varenda krona!


.. och dagens diss går till:


Dyón The Difference tränset!
Fullkomligt älskade detta tränset innan men nu tycker jag inte alls om det längre..
Jag tycker det är bra eftersom det avlastar trycket i nacken på hästen men det som
jag antagligen mest stör mig på är nog pannbandet, både att det inte går att byta ut
och att det sitter så högt upp! nä detta får en diss från mig iallafall!

rubrik

Ursäkta min hemskt dåliga uppdatering, jag har verkligen ingen inspiration till några inlägg..
Jag ville bara in och skriva något snabbt så ni vet att jag lever, nu ska jag vidare och titta på
min bror när han spelar fotbollsmatch, slänger in några bilder från igår sålänge!



RSS 2.0