#rockasockorna

Idag har jag och Eddie varit med och uppmärksammat World Down Syndrome Day genom att rocka våra "sockor", för allas lika värde!
Alla olika, alla lika.

Och se på fasen, det gick ju rida trots att varken lindor, boots eller schabrak matchade.. ;)
//hon som annars knappt kan lämna stallet om inte lindorna är i exakt samma nyans som schabrakets kantband.... #OCDmuch?
 

Sträck på dig Kastman... för sören

Triss i pics

3 st från lördagens tävling! En halvkass från en väldigt dimmig framridning och två printscreens från banan. Herregud vilken "klen" insats från oss båda två på årets första tävling... Egentligen skulle vi inte komma till start överhuvudtaget så det var väl iförsig en vinst i sig. Strök mig iallafall från LA:3an och red bara en LB:2, har man en häst med attitydproblem så har man... Har inte kunnat rida överhuvudtaget i veckan då han bara stått på bakbenen och tvärvägrar gå framåt, och en häst som honom går det inte att bara sparka på framåt och tro att det går bara man är tillräckligt bestämd.. Då blir det 1000 gånger värre! Det är "my way or the highway", man får liksom försöka överlista honom och få honom att tro att det är han som bestämmer, då går det som tåget! Dock var jag dum nog att envist visst det försöka traggla bokstavsridning i ridhuset under veckan för att få en bra feeling inför helgen, men istället satte jag bara käppar i hjulet för migsjälv och när jag satte mig upp i sadeln fredag morgon för att rida ett sista pass innan lördagens tävling insåg jag bara att "nej, detta funkar inte.." Inte ett endaste givande ridpass från veckan hade vi i bagaget och hästen tvärvägrade samarbeta innanför ridhusets 4 väggar, what to do? Svar: RID UT! Det var ett sista tappert försök att bryta mönstret och det verkade ju fungera! Någorlunda iallafall, jag vågade inte rida på som vanligt och pressa fram mer gång för då kände jag att han började krypa ihop och småtjura, men vi hade iallafall tillräckligt för att kunna lulla runt programmet utan några konflikter!
 
Nästa helg är det tävling i Perstorp, LB:2 och LA:3. Och i veckan ska vi ha KUL! Vi skiter i att sitta och nöta i detdär satans ridhuset i den mån det går, för jag tror det är det han har börjat tröttna på efter denna långa vintern.. Istället rider vi ut i skogen, i paddockarna och kanske lägger in något hopp-pass, allt för att försöka få lite variation och att få tillbaka den goa glada häst som han egentligen annars är! Det största minuset är vädret Skåne bjussar på just nu... Våda paddockar blir sjöblöta och när man har två ridhus på plats så är det svårt att stå emot frestelsen.. Jag menar, paddock som står halvt under vatten eller torrt ridhus?.. Aja, vi får väl ta på oss gummistövlar ;)
 

Pay & Ride, 21/2 2016

Nu hörreni har jag fått lite bukt med Youtube.. Jag kommer fortfarande inte in när jag ska publicera en redigerad film från moviemaker men imed jag är inloggad på mitt Google+ konto på chrome så kommer jag ändå åt YT och kan därigenom ladda upp filmena, tyvärr endast helt oredigerade.. Men hey, det är bättre än inget alls right?
 
Programridningen gick iallafall som jag skrev i det tillhörande inlägget bra! Vi har ju som sagt inte ridit progam för domare på 4 månader och vi red ett nytt program för oss båda, nya uppdaterade LB:2an och skrapade ihop 66,5%.
De mest markanta missarna var väl första mellantraven där han blev lite väl ambitiös och gasar på så han tappar balansen! Men inte kan man väl gnälla när man har en häst som brister för att han försöker alldeles för mycket? ;) Vi ska bara lära oss att kontrollera all den viljan så blir det super! Även övergångarna galopp-trav-galopp på första diagonalen blir lite tokiga då vi fattar fel två gånger, annars mest lite småmissar såsom att han blir lite förböjd i ena galoppvolten och att han tvärar in rumpan lite på rakt spår, sånt som egentligen är lätt för mig att rätta till sålänge jag bara är med i gamet, men här verkar det mest som jag satt och funderade på vad jag skulle äta till kvällsmat eller något annat som för stunden är helt irrelevant... Skärpning, Kastman!
 

Och ignorera mamma som står och småpratar med någon bredvid... hahah

Vår första individuella placering!

Här hörreni, här har ni min och Eddie's allra första individuella placering tillsammans!
Det var under våra hemmatävlingar i oktober förra året, vi började lite knackigt men sen skärpte vi till oss! Bland 30 startande lyckades vi rida hem en fjärdeplacering på 68,67%, nytt personbästa!


RSS 2.0