solbränd & väla-shopping!

Sitter och trycker i mig en stor skål pastasallad samtidigt som jag kikar runt på Nelly.com och klickar hem lite nya sommarkläder och skor! Hann inte ens med att kika på hälften av de grejerna jag skulle när vi var på Väla tidigare då vi kom dit en timme innan stängning och jag stod och velade över vilken av två klockor jag skulle köpa ungefär hälften av den tiden, det slutade med att jag köpte båda... #totalwasteoftime
 
Jag är dessutom röd som en välkokt kräfta efter att ha legat ute i solen liiiite för länge i förmiddags, att man aldrig lär sig.. Men det är ju bara så jävla skönt att ligga ute i solen och höra fåglarna kvittra, känna lukten av nyklippt gräs och grillat och bara njuta! Imorgon är det Valborg, stallet ska fixas på fm och sen åker vi till Ljungbyhed för att fira tillsammans med Phillip och de andra piloterna! Jag har fått höra att de har spänt upp volleybollnätet och fyllt upp poolen, så det kan nog bli en ganska go dag/kväll/natt vi har framför oss! På tal om stall så har Théa fått gå ett svettigt pass i paddocken idag med några småskutt över både små hustak och grindar, hon har blivit så jäkla cool och otittig! Ska börja kika efter lite pay and jumper vi kan åka ut på i maj :) Eddie har fått nya skor idag och bara myst i hagen hela dagen i det underbara vädret.
 
Ska se om jag tar med kameran imorgon så kanske jag kan bjuda på lite nya, färska bilder på torsdag!
Provade på att äta yogiboost för första gången nu när vi var på Väla, shit så gott! Såklart med mina tre favoriter som topping, choklad, jordgubbar och mango, mums!

vilken helg alltså!

Känns lite halvt otacksamt att inte ha testkört datorn ordentligt nu i helgen men alltså allvarligt, vädret har ju bara varit helt amazing! Därför sitter jag nu som en pensionär som skriver enbart med pekfingrarna och allt går i ultrarapid, usch tvi för att lära sig nya tangentbord! Men helgen har iallafall varit helt awesome, jag hade en supermysig födelsedag som bestod av häng i trädgården med goda drinkar och underbart väder, och underbart sällskap såklart! Hade det även fortsatt supermysigt tillsammans med Phillip inne på Harrys i Helsingborg med lite för mycket god mat, helt lovely och fruktanvärt på samma gång. Varför i hela fridens namn fick inte jag genen som tillåter en att sluta äta när man är proppmätt istället för att trycka ner varenda liten bit på tallriken?! suck... Phillip har även hängt här hela helgen fram tills nu i eftermiddag så vi har bara legat ute i solen och njutit av vädret och käkat god mat och sånt göttigt! Ibland får man bara vara känner jag.
 
Idag var det back to reality, jobb stod på schemat och därefter stallfix. Hur gött som helst med ett jobb där man är utomhus mycket när det är såhär gött väder! Imorgon ska jag försöka lapa lite sol på förmiddagen och sen sticka en sväng till väla för lite shopping, på onsdag är det valborg och då är det no time for the computer igen, grillmys och förfest @ my place med trevligt folk står på schemat och därefter väntas det en fetingutgång! Åh vad jag älskar sommaren ♥
 
Kolla in vilket snyggt täcke jag fick av Malin, Carthéa's ägare i födelsedagspresent!!
Det satt som en smäck på Eddie & kommer bli supersnyggt på tävlingar framöver! Täcket är i supermysigt microfleece-material på insidan  :)

Godmorgon lördag!

Sitter i skrivande stund i sängen och avnjuter en skål med jordgubbar och ett glas champagne till frulle och knappar på min nya dator!! Shit vilken lättnad alltså, att slippa behöva låna min brors och hela tiden anpassa till när han behöver ha den eller när han är i skolan osv. Nu kan jag göra precis VAD JAG VILL och NÄR JAG VILL :D nu ska jag bara lära mig hur detdär nya windows 8 funkar också.... hahah. Men vilken klump som släppte i, eeh, plånboken? Oavsett så hade jag ju behövt köpa en ny dator och det är inte roliga pengar att lägga ut när det finns så mycket fina hästgrejer att köpa ;)
 
Nu ska jag kicka igång dagen med att åka upp till stallet och pussa på mina hästar och fixa fint i deras boxar! Är inte säker på att jag kommer vara speciellt aktiv här idag, vet inte om vi ska ha gäster eller så men ska iallafall ut och käka med Phillip på restaurang och sånt mysigt ikväll! Sen imorgon ska vi nog ha lite gäster också, ja vi får se när vi hörs :)
 
Det känns lite vemodigt at lämna tonåren bakom sig men samtidigt så jäkla skönt! Äntligen är jag 20! :D
fan vad gammal jag börjar bli... ;)
 
Instagrambild från gårdagen i det underbara vädret!

We'll I was right...

Usch vad aptungt det var att gå upp imorse.. Jag hade alldeles rätt när jag igår skrev "känns som att jag kommer vara pigg när jag ska upp och jobba imorgon...", jag var allt utom pigg, försov mig och vaknade en halvtimme innan jag skulle befinna mig på jobbet och fick i ren panik kasta på mig kläder, borsta tänderna och slänga upp håret i en boll på en och samma gång.. Sen fjäska med mamma om hon kunde köra mig. I tid kom jag, men hur jag såg ut behöver vi inte diskutera... Stallet är iallafall färdigfixat för idag och hästarna får en vilodag, och jag likaså! Ska bara ligga och titta på film och äta gott med familjen resten av kvällen, så produktiv är planen att jag ska vara idag. Vi hörs!
 
Det var nog världens nöjdaste häst jag hade i andra änden av grimskaftet igår när Eddie fick gå en stund på gräsplätten på gården! Massa långt grönt gräs och körsbärsträdet i bakgrunden står i full blom, snacka om sommarfeeling!

sleepyhead...

SHIT så bra Théa gick på träningen idag!! Guldstjärna och massa, massa gottis :) Duktiga lilla loppan! Tyvärr fick vi inte med något på film då jag glömde kameran, lite synd faktiskt när det gick så pass bra. Men känner jag henne rätt så kommer hon fortsätta leverera och ni ska nog få filmer så det räcker och blir över med tiden ;)
 
Det enda negativa med alltihopa är att vi tränar så sent... själva träningen är slut 21:00 och sen ska hästen in och fixas och resten av stallet fodras, alltså är jag inte hemma fören runt 22 på kvällen och då är jag (som vanligt) superhungrig.. Så här sitter jag nu, klockan är halv 11 på kvällen och maten är strax färdig! Känns som att jag kommer vara pigg när jag ska upp och jobba imorgon... ;)
 
Arkivbild.

jump, jump, jump, jump!

Det ska nog minsann bli hopphäst av Théa också ska ni se! Nu ikväll var hon med på löshoppningen på anläggningen och denna gången var hon mycket mer självsäker och hoppade faktiskt riktigt häftigt! Tänkte låta henne vara med på hoppträningen imorgonkväll också och se om självkänslan och flowet sitter kvar, ska faktikst bli spännande att se :)
 
Annars är det jobb osv som står på schemat resten av denna veckan, Phillip kommer även hem efter en Göteborgstrip på ett par dagar så ska bli kul att träffa honom igen :) miss him... Helgen kommer nog bestå av födelsedagsfiranden och massa stall, näääästan som vanligt alltså ;) hahah, vi hörs!
 
Théa idag! ↑

here's to never growing up!

Åldersnojan börjar ta form och det är endast 5 dagar kvar tills jag lämnar tonåren bakom mig, hallå det är ju snart dags att ta tag i livet på riktigt?! Jag vill inte, men samtidigt vill jag. Ibland vill jag bara stanna på mitt lilla rum föralltid där jag alltid har mat serverat på bordet, får mina kläder tvättade och husrum betalt, och ibland vill jag bara packa ihop alla mina grejer och flytta på direkten och skaffa mig en ny syn på livet och stå på egna ben. Snacka om schizo huh?
 
Men något jag aldrig lär komma ifrån är att älska att fylla år! (säger jag nu, hähäh.. "vänta bara" säger alla 30+'are)
Jag älskar att bli uppvaktad och få presenter, det är liksom MIN dag och det mesta handlar om MIG! Call me selfish, hahah..
Ma wishlist dis year är inte så lång, men unfortunately ack så dyr.. Men jag fyller ju trots allt jämnt så man kan ju hoppas på att något från listan är inslaget och kommer levererat tillsammans med frukost på sängen av my beloved family ♥ Ska faktiskt bli mysigt att vakna upp i min egen säng på min födelsedag! Det har inte hänt sen jag var 17 år.. ;) hahah! På min 18årsdag vaknade jag upp i en hotellsäng i Stockholm med mina fina tjejkompisar och på min 19årsdag vaknade jag nergosad med Gisela i hennes minisäng och åkte sen upp och spenderade dagen på Göteborg Horseshow! Inte helt fel det heller, men ska bli skönt att vara hemma!
 
Animo Nokey, har blivit ruggigt sugen på ett par marinblå brallor, och nu när mina jeansfärgade från Animo har gått sönder (buhuuu) så hade ju ett par nya suttit mer än fint! Kikade på dessa under GHS också och de är ruggigt snygga!!
 
Ogilvy half pad, är det någon som någonsin har läst/hört något illa om denna padden eller är den verkligen Guds gåva till hästfolket?! Jag är iallafall fett sugen på att testa då jag just nu har halvt damp på min sadel när jag rider, den kasar bakåt och schabraken ligger inte stilla under utan far omkring som om de hade ett eget liv, jag blir helt galen!! Har jag lagt så mycket pengar på en ny sadel så ska minsann hela paketet ligga stilla kan jag tycka. Har testat med både anti-slip padd och fårskinnspadd under utan vidare framgång.. Så förhoppningsvis så kanske Ogilvypadden kan uträtta ännu ett mirakel! Let's hope so.
 
Höga vita Converse, jag har redan ett par, men de borde egentligen ligga i soporna istället för att stå på skohyllan... De har haft sina glory days om jag säger så! Jag har 3 par till (converse i mitt ♥ hahah), men höga vita är nog favoriterna! Jag menar finns det något snyggare än bruna ben och vita converse på sommaren eller?!
 
 
 
Story berlocker, fick ett superfint Story-armband i studentpresent förra sommaren som tyvärr nästan aldrig kommit till användning då det varit lite för litet... Sen var det något smart-ass som sa "men det är ju läder, det töjer sig!", badum tssss, efter ett par användningar sitter det nu bra och är sååå snyggt! dock väldigt klent på berlocker hahah... Tycker det översta av armbanden är så himla fräckt!
Guld och silver blandat på svart läder, mums!
 

den fula ankungen

HAHAHAH! Satt och bläddrade igenom gamla mappar och hittade denna drygt 1 år gammal bild på Eddie, SHIT som han såg ut! Sååå valpig i kroppen. Jag menar, jämför de båda bilderna jag har lagt upp nedan, den första är tagen i februari 2013 och den andra i april 2014 (jag vet att det är fel att jämföra en uppställningsbild vs. en bild med ryttare på ryggen, men det var det närmsta jag kunde hitta). Han är så spinkig på den översta bilden, och titta hur mycket högre han är på rumpan än vid manken, HAHAH! min lilla bebis ♥
 
Han har verkligen börjat passa in i sin egen kropp ordentligt nu, trots att han fortfarande har växtperioder. Han är mer proportionerlig nu och har satt mer muskler trots att han egentligen inte är jättemycket mer riden eller igång än vad han var när första bilden togs. Men han är ju ganska stor och har väl antagligen behövt lite mer tid för att växa i sin kropp, det ska bli spännande att se hur han ser ut i kroppen när han är 100% igång!
 

20 april 2014

Hallå, vem vill sitta inne vid datorn när det är såhär gott väder ute?! Skåne har bjudit på +20° grader varmt idag och jag har legat ute i solen flera timmar i förmiddags! Det får jag dock lida för nu där jag sitter i min säng, röd som en tomat på hela kroppen och med ett sickigt, svidande face... Hade nästan glömt bort hur det känns att vara solbränd, trots den irriterande stickande känslan i huden så har jag nästan längtat lite efter det, sommaren 2014 är på gång peeps!
 
Hästarna fick vänta tills lite senare på eftermiddagen då det svalnat av lite. Théa har dragit av sig en sko och stått i två dagar, men hovslagaren kunde inte komma fören tidigast tisdag och så länge vill jag inte låta henne vila.. Så hon fick strosa runt lite i paddocken idag, underlaget där är ändå så mjukt så tror inte att det ska vara någon fara för hoven. Eddie fick rida ut idag igen och han var ett riktigt litet rumptroll, han var rädd för precis allting och var allmänt sprallig och fjöntig, knashäst.. Tänkte rida i paddocken imorgon så jag får jobbat igenom honom ordentligt, för att springa omkring ute i skogen med huvudet bland trädtopparna och tvärnita var 5 meter för han ser ett grässtrå i kanten är minsann inget vettigt träningsupplägg...
 
Eddie och Babs på dagens runda!

myslördag deluxe!

Vilket underbart väder vi har haft idag va! Har hunnit med massor trots att jag råkade sova till lunchtid...
Sprungit och solat, fixat stalllet och ridit ut en mysrunda på världens bästa! Avrundade kvällen med att grilla och äta gott med familjen, kan det bli bättre än såhär egentligen? Nu ska jag lägga mig och glo lite serier och hoppas på en lika underbar dag imorgon, vi hörs!
 

söndagsångest, men så var det ju bara fredag

Godkväll på er! Vaknade upp med världens ångest över att behöva upp och jobba imorgon, dock blev jag snabbt påminnd av Phillip att det ju faktiskt bara var fredag idag, och gissa vilken lättnad över att ha en såhär lång helg framför mig! Det är bra att gå ut på torsdagar ;) är dessutom inte säker på att jag ska jobba på måndag ens då det är röd dag, har förskolorna öppet då? Noll koll, men hope not ;)
 
Aja, 18 april idag iallafall, 8 dagar kvar tills jag officiellt inte kan skylla på tonårshormonerna längre! Fyfan för att växa upp... ;) 18 april är även dagen då Eddie blir big boy, han fyller nämligen 6 år idag! Det skulle vi fira med en mysig barbackaritt i kvällssolen, det slutade med att vi flydde för glatta livet mot ridhuset i den allra längsta slängtraven vi kunde åstadkomma för att undvika ösregnet som på 2 korta sekunder uppenbarade sig.... Svenskt väder alltså, åååh
 
 

fina hästar på träning!

Hela dagen har bestått av dressyrträningar och stallhäng, båda hästarna har skött sig super och vädret har varit underbart så ingen är gladare än jag! Nu ska de få ta det lugnt i två dagar med bara skritt och jogg då de båda har jobbat på så himla bra de senaste dagarna! Imorgon får de gå på förmiddagen då jag senare sticker hem till en saknad vän och så ska vi käka och sånt och sen på kvällen ska vi ut och slå klackarna (conversen, classy) i taket! Därefter sover jag hos Phillip, så tror att jag redan nu kan säga att uppdateringen dessa dagarna lär bli urkass... Vi får väl helt enkelt se, nu ska jag bädda ner mig i sängen och glo lite serier.
Ha en gosig onsdag så hörs vi!
 

"Rider du inte Astrid längre?"

Svaret på frågan i rubriken som nyligen dykt upp i kommentarsfältet är, nej, jag rider inte Astrid längre, tyvärr.
Vi hamnade i ett sopigt läge där ägaren tyckte att jag behövde rida henne varje dag, och jag förstår varför för just då var vi lite inne i en downperiod i ridningen, men tyvärr så hade jag inte tiden att åka iväg och rida henne varje dag på kluvna tider då jag själv hade två egna hästar i träning hemma + ett vanligt jobb och ett social life vid sidan av. Det hade varit så stor skillnad om jag haft henne hemma då jag haft allt samlat och sluppit restider och problem med skjuts hit och dit, men tyvärr så var hela stora stallet fullproppat vid det tillfället.. Jag tryckte på litegrann och menade på att om någon annan kunde rida henne de dagarna jag inte hann, så rider jag henne så ofta som jag får tid och tillfälle! men hon menade på att hon är så speciell och är en enmannahäst, och tyckte inte att det jag kunde erbjuda räckte för att vi skulle kunna prestera på tävling och då lades allting helt enkelt ner.
 
Supertråkigt då jag verkligen hade roligt med Astrid och vi har lärt oss supermycket tillsammans under tiden vi tränade och tävlade, hon var verkligen en speciell liten häst. Hade möjligheten funnits hade jag såklart tagit in henne vid det tillfället och fortsatt trimma vidare, det hade varit roligt att se hur långt hon hade kunnat gå för den hästen hade inte mycket begränsningar! Tyvärr fanns det inte plats i stallet just då och nu har det blivit som det har blivit, trist...
 
Fina lilla Astrid ♥

Théas rundor igår!


duktiga lilla Loppan!

Gissa vem som skötte sig över förväntan på pay and jumpen idag?! vilka goa hopphästar jag har hos mig just nu! :D
 
Théa fick debuthoppa på klubbens pay and jump nu ikväll och denna hästen är ju lugnet själv alltså. Det är första gången hon får gå mellan paddocken - lilla ridhuset - stora ridhuset, alltså byta place att rida på under ett och samma pass, massa påskkärringar på små färglada befjärdade ponnysar vart du än tittade och det var första gången hon hoppade mer än 3 hinder i följd, alltså en hel bana. Hon tittade lite på 1:an i första klassen men sen bara rullade hon över resten som om hon aldrig gjort något annat i hela sitt liv, hahah!
 
Hon fick hoppa två rundor, 50 & 60 cm, alla måste vi ju börja någonstans :D 50 cm gick vi runt felfritt och i 60 cm fick vi två rivningar där hon först tappade ett bakben och sen kom lite nära, allt pga att hon var så trött i huvudet, men det kan vi ju inte klandra henne för! Så mycket nya intryck som hon har tagit in idag och ändå har hon varit så kolugn och skött sig utmärkt. Hon är ju trots allt bara riden i drygt 2,5 månad och  de gångerna hon är hoppad under ryttare kan jag räkna på mina två händer!
 
Film från rundorna dyker upp imorgonförmiddag :)
 

tävlingstankar & planering

Ni kan ju bara ana hur taggad jag är på att få komma igång och tävla ordentligt nu när debuten är gjord och allting gick så himla enkelt, både med körningen, hanteringen på plats och hur pass bra han skötte sig inne på banan! Tyckte det var skönt att få göra en start inomhus också för att se så att det fungerade, men det var sista inomhustävlingen denna våren och nu drar utesäsongen igång! Tror både det är positivt och negativt om jag ska vara ärlig, Eddie tycker det är mycket roligare att hoppa utomhus! Men samtidigt så finns det såååå mycket mer grejer att titta på ute och jag har märkt att ställer man ett hinder nära staketet så tycker Eddie att det är mycket läskigare än att hoppa hinderna som står i mitten av banan, varför? Jo för han tittar på allting som är i kanten och utanför banan.... 
 
Så det blir en utmaning i sig, men vi ska öva, öva, öva! ska sätta upp mycket hinder ute vid kanterna och bara rulla över så han vänjer sig och lär sig vad han ska lägga fokus på = hinderna och mig, inte allt runtomkring banan... Tänkte iallafall starta upp utesäsongen med en pay and jump så allt är så enkelt och roligt som möjligt! Sen fyller vi på med lite lokala hoppningar. Låter honom även rulla på 100 cm direkt då 80 cm kändes för lågt då han slarvade och knappt lyfte på benen och 90 cm kändes lekande lätt, dessutom är det inga fler tävlingar nu som hade några 80cm-klasser och att bara åka ut och hoppa en klass känns lite klent då han behöver få in rutinen.
 
30/4 - Åsbo Ryttarförening, pay and jump  - 90 & 100 cm
3/5   - Ängelholms Ryttarförening                - 90 & 100 cm
10/5 - Perstorps Kör & Ryttarförening         - 90 & 95 cm eller 95 & 100 cm
17/5 - Kågeröds Ryttarförening                    - 90 & 100 cm
25/5 - Åsbo Ponnyklubb, hemmatävling!    - 100 & 100 cm
 
Perstorpstävlingen beror klasserna lite på hur han kändes i Ängelholm, var han jättetittig och spänd får han gå 90 & 95 men annars får han nog gå 95 & 100. Eller kanske ska låta han gå 90 & sen hoppa 95 avd.A för att låta honom få fler språng i kroppen? Äh vi får se. Han får iallafall gå intensivt nu dessa tävlingarna för att komma in i det och skaffa lite rutin och sen trappar vi ner lite, man kan ju inte tävla varje helg, tyvärr... ;)

humor....

Alltså, hahah! Vad säger ni hörrni, är det såhär det hade varit tro?!
 

haaaaard work work!

Godmorgon på er!
Måndag igen, herrejesus vad tiden går fort! Vad är vi på nu liksom, v. 16? redan? shit alltså. Jobb står iallafall på schemat idag, från kl 13:00 för att vara mer exakt! men innan dess ska stallet vara fixat och hästarna ska vara ridna. Känns skönt att "ha det överstökat" (för det är sååå tråkigt att rida liksom.....) då jag är som en endaste degklump i hjärnan när jag kommer hem från jobbet på sen eftermiddag, och det ska ju inte gå ut över da horsies kan jag tycka..
 
 

tävlingspics del 2

Vilken bild är er favorit?

tävlingspics del 1

Checka som pannbandet glittrar i solen!!

tävlingsdebut! √

Äntligen är tävlingsdebuten gjord och jag kunde inte vara nöjdare!!
Jag trodde att jag skulle sitta på en superstirrig häst som var jättetittig och ska jag vara ärlig så hade jag faktiskt förväntat mig en del vägringar också, för tidigare har han varit supermesig när det gäller hinder och kunde stanna och vara rädd för helt vanliga hinder med enbart bommar... Så när jag då fick syn på banan och där var både plankor och grindar så tänkte jag på ett ungefär: "jahap.. hahah, detta kan bli spännande!"
Tror ni att han var som ovan beskriven? Svar nej, jag har nog aldrig suttit på en så sprudlande glad häst som håller på att explodera av lycka och inte riktigt vet var han ska göra av sina långa ben! Det var så underbart att sitta på honom och känna känslan av att han verkligen bara letar efter hinder och tvekade inte det minsta på varken plankor eller grindar, shit alltså vilken chock jag fick!
 
I första klassen, 80 cm, fick vi två rivningar med oss. Riktiga slarvpet om jag ska vara ärlig, han tog inte i övehuvudtaget utan verkade tycka att det var för lågt och blev ganska nonchalant istället. Men det var en bra runda i övrigt då han var lugn och fin och totalt otittig, där och då tänkte jag: "nu får det gå hurfan det vill i nästa klass för han var så jääävla duktig!!", vad tror ni han gör? Han går in och gör en felfri runda i 90cm!! Alltså ååh mitt älskade hjärta, du skulle bara veta hur stolt jag är över dig just nu ♥
 
90cm-rundan var mer spänd för han blev så himla laddad och överhoppade sig en del, och ettan kom han helt mongo på för jag red urkasst hahah... Men tycker ändå han förtjänar en fet guldstjärna för att ha tagit sig igenom hela dagen och skött sig såhär jävla bra!!
 

sneakpeak från tävlingen idag!

 

Strumpan hälsar godnatt!

Eddie är finfixad och laddad inför imorgon, detta ska bli så kul! :D




ett år utan min guldponny.. ♥

Det gör ont i mitt hjärta att tänka på denna dagen, för exakt ett år sedan besiktigades min bästa vän och jag stod inte längre som ägare i papprena på, i mina ögon, världens vackraste ponny. Jag kan fortfarande sitta och lipa som ett litet barn när jag ser bilder på henne och de gångerna jag träffar henne får jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna. Jag vet om att hon har det superbra och blir behandlad som den prinsessan hon är, men jag saknar henne så det gör ont ända in i själen..
Min fina Spirit, världens bästa guldponny ♥ always and forever

Förtsätt att följa Spottis och Matilda HÄR!

knastroll ♥

Finns det något underbarare att han en häst som är så fruktansvärt dumsnäll så att man i princip kan göra precis vad man vill med dem? Han bara finner sig i allt man gör med honom! "jaja, men gör du det" - är det precis som han säger. Och han är alltid så lugn och go att ha att göra med (med undantag vid klinikbesök... ;) crazyhorse_2008 typ), man behöver aldrig oroa sig för att han ska vara stirrig och otålig på gången och jag är inte rädd för att han ska hitta på dumheter oavsett vem jag sätter upp i sadeln. Han är även ALLTID glad mot alla han möter, oberoende på hur många ben eller hur pälsig man är. Andra hästar, andra djur, människor, Eddie älskar ALLA! Han tror liksom inte illa om någon, tänk om vi människor hade haft samma tänk.. ;)
 
Detta kan egentligen verka som småsaker, men jag är SÅ tacksam för att ha en såpass snäll häst. Det finns dem som dansar omkring på stallgången och kan inte stå stilla i mer än några sekunder åt gången, sparkas, bits och är allmänt tjuriga mot omgivningen dvs. människor och andra djur, och är opålitliga i ridningen. Ta for example bilderna nedan, ingen big deal egentligen, tvätta fötterna från lera kan väl alla göra? Men just att man bara kan ställa honom i den jävla baljan och han bara "jaha, okej då gör vi väl detta!", testade detta med Spottis men det var en total omöjlighet kan jag tala om hahah... Vid ett tillfälle skulle han flytta foten och råkade ställa sig på kanten så allt vatten åkte ut i stallgången och bildade världens pöl under honom, och vad tror ni han gör? Står helt kolugnt, sneglar lite nedåt och bara: "oooooj kolla vatteeeeen, kan man slicka på det?" (läses i efterbliven slowmotion-röst, HAHA), en annan hade ju bara "OHMAJGAD JAG KOMMER DRUNKNA ELLER SÅ KOMMER MINA FÖTTER FRÄTAS SÖNDER ELLER SÅ KOMMER DET KOMMA EN HAJ OCH BITA AV HALVA MITT BEN ELLER, ELLER, ELLER...." ja ni fattar huh?
 
Lilla Madde rider och han lullar runt snäll som ett lamm ←    → Phillip som suttit på en häst en gång tidigare ute på skrittur!
Bilden ovan är tagen under en period där han hade boxvila, märks det? Han ser väl liiiiite vild ut iallafall ;)

I'm alive! det är nästan så jag inte tror det själv

Med livets dryck som de flesta vuxna kallar det i magen har jag tagit mig igenom denna jobbedagen. En latte kan jag visst tänka mig att dricka då och då om man sitter och fikar på ett café eller något, men kaffe? nah.. Med lite för mycket socker och en skvätt mjölk var det iallafall sväljbart och jag fick energin som behövdes för att ta mig igenom jobbtimmarna som dagen tvingade på mig.
 
Stallet betade jag av direkt där efter. Théa fick pröva på att hoppa lite titthinder för första gången då de ändå stod uppe i ridhuset, tidigare har hon ju bara hoppat hinder med enbart bommar. Jag tyckte att hon skötte sig kalas! Hon började med att stanna två gånger på grinden i ren förskräckelse, men sen hoppade hon den som ingenting och räcket med den halva blå plasttunnan under tvekade hon inte ens på utan rullade över hur enkelt som helst! Kul, hon har ju ändå inte hoppat alls mycket under ryttare :) Eddie fick sig en lång mysig barbacka-skritttur på hårt underlag, imorgon får han antingen joggas lite och bara bli mjuk och lösgjord i sidorna eller så rider vi ut en runda! Tror det blir en bra uppladdning inför tävlingen på lördag :D
 
Jag har aldrig varit den som rider ett stentufft dressyrpass eller hoppar igenom hästen dagen innan tävling, utan jag låter alltid hästarna gå ett lugnt pass med fokus på lösgjordhet eller så rider jag ut en runda just för att de blir så framåt och positiva av det. Det upplägget har funkat på alla hästar jag har ridit änsålänge och nu får vi se om det funkar på Eddie också! Får känslan av att hästarna blir lite trötta i kroppen om man rider ett stentufft pass dagen innan, men sen samtidigt så vet jag också att det finns de hästar som behöver det.
Hur brukar ni lägga upp passen dagarna innan tävling?
 
Théa idag! ↓

Torsdaaaaag

Två dagar kvar att genomlida (som om mina dagar är jätteplågsamma liksom..) innan det äntligen är dags för helg igen! puuh. Detta inlägget satt jag och skrev igårkväll, runt kl halv 12 på natten efter att ha kommit hem efter en rolig hoppträning! Eddie var så sprudlande glad och sprallig genom hela träningen och jag satt med ett fånigt smile på läpparna under framridningen när han dundrade fram i sin jättegalopp och varvade det hela med små studdsiga galoppombyten härochdär, hahah mitt hjärta ♥ Det ledde såklart också till att han var lite väl sprallig i hoppningen också så det blev lite korsgalopp hit och lite fel-distanser dit, men vad gör det när hela hästen nästan håller på att explodera av lycka?
 
Jag vågar inte gissa på hur trött jag var imorse när klockan ringde. Jag antar att jag somnade någon gång runt midnatt igår och började jobba 07:30 idag... Wheeey praise the lord att jag orkar ta mig igenom denna dagen utan några större nervsammanbrott eller sömnlöshetsbesvär. Men hallå, btw, vet ni vad jag helt spontant gjorde igårkväll? jag klickade in på tdb och anmälde oss till en tävling i helgen! Jag kunde inte låta bli när Hässleholm hade 80 & 90 cm på lokal nivå, vi hade ändå tänkt hoppa 80 & 90 på pay and jump på tisdag nästa vecka men då struntar vi i det och hoppar i helgen istället! Ååååh det ska bli så kul :D ÄNTLIGEN är det dags för dendär tävlingsdebuten, det var på tiden va? ;) över ett år har vi konstant fått skjuta på debuten pga diverse skador... Otursfågel deluxe, men nu kör vi!
 
Oooooch film från träningen igår såklart! ↓
 

sen tisdagskväll

Förra inläggets missöde är tillfixat och jag har äntligen fått mat i magen, så hej på er! Dagen har gått i ett med ett relativt långt jobbpass, bussresa hem för att slänga på mig stallkläder och åka upp och fixa och dona. Eddie fick skritta omkring barbacka i ridhuset med musik ur högtalarna och bara mysa, igår jobbade han markarbete ute på stora utebanan och imorgon ska han få lov att vara med och hoppträna igen! är så taggad :D Théa skötte sig bra på löshoppningen för Jörgen Folkesson ikväll också, imellanåt tyckte hon att det var svårt att hålla koll på alla benen samtidigt och paddlade mest över och drog bommarna med sig åt alla håll, men sen var hon lite mer med på noterna och hoppade trevligt :)
 
Nu ska jag lägga mig och ladda upp inför ännu ett jobbpass imorgon, och därefter träning på kvällen :D
 

liveupdate från 510

Godmorgon hörrni! Sovit gott? Uppdateringen låg nere igår pga att jag var totalt datorlös, it sucks huh när man för en gångs skull hade lite bloggsug? Men vem är jag att störa när min bror för en gångs skull sitter flera timmar i sträck och pluggar, hahah! Skämt å sido, men idéerna är idag lika frånvarande som solen, för Skåne bjuder på brutalt ösregn.. Och jag sitter på bussen påväg in till jobbet där ett 7 timmars-pass väntar, och samtidigt tillber jag högre makter att vi inte ska gå ut idag då jag i all hast tog en ikke vattentät jacka... bra jobbat Kastman!
 
Hästarna får vänta tills ikväll, Eddie vet jag inte vad han ska få hitta på idag men Théa ska iallafall vara med på den arrangerade löshoppningen ikväll! kul :) Ska se om jag kan filma lite så ni kan få se några snuttar ikväll!
 
I brist på annat liksom, hahah...

myshelg!

Ännu en helg utan uppdatering har glidit förbi och ingen är mer obrydd än jag. Shit vad det är skönt att vara så oberoende, jag hade nog aldrig orkat ligga i bloggtoppen och ständigt behövt leverera flera läsvärda inlägg per dag, det är liksom inte min grej. Känner jag inte för att blogga eller har inga direkta idéer, ja då skiter jag helt enkelt i det, that's it.
 
I fredags gick båda hästarna dressyrlektion för Annika och båda två får vars en fet guldstjärna! de gick SÅ bra :) Därefter stack jag hem till Phillip där jag har varit parkerad resterande tid av helgen. I fredags så satt vi nere i isobar och drack lite med några av hans kompisar och i lördags var vi ute och käkade på en mysig liten restaurang i stan och var sen på bio! Denna söndag har vi inte varit allt för produktiva utan sov bort halva dagen då vi var hemma ganska sent igår och sen stack jag hem för att rida mina fyrbenta.
 
↓ Bilderna nedan är från dressyrträningen i fredags, jag skojar inte när jag säger att ALLA borde ha en tränare som Annika som verkligen brinner för det hon gör och som är helt outstanding på att lära ut!! Herregud med grejer jag har lärt mig sen jag började träna för henne, hon har så himla många bra tips och lösningar och helt plötsligt har tidigare komplicerade saker blivit så löjligt enkelt, precis som det ska vara! Hon är guldvärd ♥
 

mitt underbara älskade hjärta ♥


HEP shopping!

Alltså jag ville bara lägga mig ner på golvet och börja gråta inne på HEP häromdagen, herrejävlar vad mycket folk där var! det var nästan värre än inne på Charlies under GHS hahah... Jag lyckades för en gångs skull inte hitta någonting som föll mig i smaken, det blev faktiskt väldigt utrensat på himla kort tid. Men jag lyckades iallafall norpa åt mig ett nättäcke från Back on Track till nedsatt pris åt Eddie! Endast det bästa duger åt den bästa ;)
 
På tal om shopping, efter jobbet idag sticker jag och Bella till Väla en sväng :) woooh!
 

IslandshästensDag 2014

Hästen med fräckaste frillan i stan, fina lilla Budda! Hennes första tävling i livet och hon går in och gör det SÅ bra! Framridningen var mer eller mindre kaos där hon konstant stod på bakbenen och höll på att stegra på andra ekipage och stegra ut från framridningen... Men det vägde upp att hon gick så fint och kämpade på som bara den inne på tävlingsarenan!
 
Islandstävlingar är tuffa ska ni veta, iallafall när det är såhär många heat/uttagningar. Vi började med att alla i klassen delades upp (32 st tror jag att jag räknade det till..) i två heat som reds på förmiddagen, där tog domarna ut 10 st som gick vidare till final från varje heat. Budda dansade vidare till eftermiddagens final som drog igång runt 4-tiden om jag minns rätt! Då skulle man in och visa upp sig igen och från de 20 sållade domarna bort 10 st till, i väntan på resultatet om man gick vidare eller inte skrittade vi omkring ute på framridningen och jag som hade klassens högsta startnummer blev alltid uppropad sist av de som gick vidare då de gick i nummerordning så det var ju otroligt spännande och nervöst varje gång de ropade ut namnen på de som gått vidare och skulle in på banan igen. Vi kom med bland de 10 bästa och fick rida in på banan igen och visa upp oss, nu började stackars Budda bli riktigt trött och orkade inte trampa på lika bra som innan, ut på framridningen igen och vänta på resultat, nu skulle vi 10 halveras och de sista 5 skulle in och rida om placeringar. "och den 5:e som går vidare är: nummer 167, Malou Kastman på Budda från Aspero!", så in igen och verkligen ge de sista krafterna som fanns kvar. Budda kämpade på men var riktigt riktigt trött.. Men vi lyckades iallafall rida åt oss en fjärdeplacering!
 
Kan ni fatta hur tufft detta är? jag var sammanlagt inne 4 gånger i arenan och varje gång du är inne så är det full koncentration eftersom du ska visa hästen från sin bästa sida i valfri gångart och tempo så den jobbar ju konstant under tiden den är inne och du rider ett par minuter i varje varv, dessutom är det fullsatta läktare och SÅ mycket intryck, volymen är maxad och det är hästar precis överallt. Det är iallafall en kul och häftig känsla, SÅ annorlunda från tex en vanlig hopptävling.
  
 

Théa, 31/3 2014

Duktiga lilla Théa skötte sig helt underbart under ridpasset igår! Hon fick lov att testa hoppa lite hinder på stora utebanan för första (tekniskt sett andra, om ett ynka minikryss räknas som hoppa..) gången och det gjorde hon över förväntan! När vi har testat hoppa henne tidigre så har hon inte haft någon susning om hur man tar sig över hinderna överhuvudtaget utan har då istället smitit brevid eller spänt sig jättemycket och inte kunnat hoppa ordentligt pga det. Men nu när poletten har börjat trilla ner i dressyren så kom helt plötsligt hoppningen på köpet!
 
Dessutom så gjorde hon för allra första gången något som kan räknas som bus, hon rev räcket en gång och då blev hon jättearg och la en sån kick efter hindret, haha! Ni kan se det i mittenklippet på filmen nedan. Under hela inridningen så har hon ALDRIG gjort några bus/dumheter, aldrig stegrat, aldrig bockat/sparkat och aldrig försökt slänga av mig. Men jag tyckte väl att det började bli dags för lite action nu, någon gång måste det ju komma liksom! Hon är ju ändå ett fuxsto.. ;)
 
Kan man tro att denna lilla Loppan bara är riden i drygt 2 månader sammanlagt?! & detta är första gången hon hoppar annat än kryss och första gången med fler hinder efter varandra! Fet guldstjärna :)
 

RSS 2.0