ang. frågestunden

Frågestunden verkar det bli inte så mycket av, ni verkar ju inte undra något!
Jag kommer iallafall att svara på de frågor som har kommit in och ni har fortfarande chans att fråga, så komigen, det blir ju roligare om det är fler frågor & något måste ni väl undra iallafall? ;D

Ni hittar inlägget HÄR.


Othello

Igår hände det spännande grejer ska ni veta, jag var nämnligen iväg och red på Othello! Louice's häst. :) Jag måste ju somsagt vänja in mig lite på storhäst så jag inte kommer ut och rider som en kratta på provridningarna, haha! ja den tiden är snart kommen den också.. Det känns både bra och mindre bra, jag vill ju inte lämna iväg min finaste ponny för någonting i världen egentligen men sen samtidigt så känns det som jag vill fortsätta vidare, börja om på en ny häst och få nya erfarenheter! det är svårt detta ska ni veta..

Iallafall, till saken! Det kändes inte lika dåligt som när jag red honom sist, det kändes lite mer som att "men det här har jag redan gjort en gång nu, det kan jag lite". Det är tur att Otto är så snäll som låter mig lära mig rida storhäst på honom, haha! Han är verkligen supercool, han gör det man ber honom om utan protester och är alltid lugn, vilket är bra så man känner sig trygg!
Det är en rejält stor skillnad på Spottis 137cm och Ottos 173cm, haha!
En riktig gentleman är vad han är och tur är väl det!


smakprov från idag. ;)


jag tycker vi kör igång en..


~ Nu eftersom jag jobbar i veckan & inte har så mycket tid för uppdatering så tänkte jag
dra igång en frågestund, ni får fråga vad ni vill ända fram tills fredag då jag svarar på alla 
era frågor i ett inlägg, den som ställer flest frågor blir även länkad i ett inlägg!
Så kom igen, fråga på nu!


picturesefter passet fick hon gå lite lös i PD'n


Dagens Ridpass

Red en stund i PD'n, la fram lite småhinder för att träna lydnad.
Men min galenpanna till ponny tyckte ju såklart att det var mycket roligare att springa i racerfart och hoppa hela tiden istället för massa övergångar, volter och halter mellan hindrena, haha!
Bilder kommer alldeles strax! sneakpeak..


Falsterbo HorseShow 2011


Detta är ungefär vad jag ska kolla efter i Falsterbo, dock har jag inte skrivit upp alla småsaker
på listan men det är typ sadelöverdrag, tyglar, strumpor osv.

Hjälm ~ antingen en JW eller Charles Owen ayr8 leather look, ska se vilken som känns bäst.
Tävlingsskjorta ~ ingen bestämd men ska hitta någon snygg, lutar åt en från Kingsland.
Tävlingsridbyxor ~ hade gärna köpt ett par animo (de med spelkort), men jag tycker det är för mycket pengar för ett par ridbyxor så jag ska kika lite på de på bilden från Mountain Horse!
Schabrak ~ vill hitta något riktigt snyggt tävlingsschabrak, gärna flera :D vill ha att variera med, har bara typ 2-3 st som jag använder till tävling nu och det blir tråkigt att alltid ha samma.
Ridstövlar ~ då mina Pioneer börjat nå sitt slut (dragkedjorna är redan lagade 2 gånger och nu är de sönder igen..) så skulle jag verkligen behöva ett par nya! Tänkte prova Supreme High Rider från Mountain Horse, har hört att de ska vara väldigt höga i skaften och då jag har väldigt långa ben så låter det väl bra! annars får jag se om där är några andra som sitter bra.


Guten Morgen!

Det var ett litet tag sen nu men idag ska jag försöka hålla uppdateringen igång idag, tänkte bla skriva lite om vad jag ska titta efter i Falsterbo! Sen ska jag ju även upp och rida min lilla pingla ju, ska se om det blir ut en sväng eller i PD'n, har inte riktigt bestämt mig än!

Bilder från midsommar!
svenskt väder..


två från KM

Här kommer två bilder från KM!
Den översta är fotad av Ida och den undre av Alexandra! :)ponny-ungar

Jag kan bli så fruktansvärt besviken på människor ibland, framförallt hur bortskämde vi kan vara. Främst dessa ponny-ungar som man ibland börjar undra om de rider för att de älskar det eller bara för att vinna priser. Tänkte dra ett exempel som uppkom på tävlingen i Hässleholm:

Ponnyn jag talar om åker nästan alltid hem med minst en rosett från varje tävling den är på, den ställer alltid upp och hoppar för sin ryttare även om den flänger runt banan i 320 km/h, okej att det går fort men det ska se snyggt ut också, och det gör det inte!
Iallafall så kom den helt fel på ett hinder inne på banan så den stannade, inget konstigt egentligen, det händer alla någon gång! Dock var ju ungen såklart fly tosig när den red av banan för att ponnyn stannade vilket gjorde att hon inte kunde få något pris i den klassen.. Utan att skritta av ponnyn så hoppar hon av och står sen vid sin transport och gapar och skriker på sin mamma att "ponnyn är dum i huvudet" & "den duger inte till något" osv..

När jag ser sånt här kan jag inte låta bli att bli rädd, vad ska det bli av ungen egentligen?!
Bara för en liten "motgång" (kan man ens kalla det för motgång?) så flyger denne i luften och står och skriker på tävlingsplatsen, högt och tydligt, hur dum i huvudet ponnyn är. Okej om man blir besviken för att det inte gick så bra, visst det får man bli, men när ponnyn alltid går bra annars och nu råkar få ett stopp i en klass så behöver man inte gå loss, varför inte tänka "ojdå, det gick inte så bra.. undra om det var något som jag gjorde fel" istället för att stå och bete sig och endast skylla på ponnyn.

Självklart så går ju då ponnyn in och vinner klassen efter för den blir väl rädd att ryttaren ska stå och gapa & skrika på den igen, personligen tycker inte jag att han/hon var värd att vinna när man beter sig på det viset. Undra om ponnyn var lika dum i huvudet efter den klassen?..


KlubbMästerskap

KM'et idag gick både bra och dåligt, i första klassen var vi dubbelnolla och blev 4:a (men såklart bara 3 placeringar..), i andra gick hon inte fullt lika bra, vi fick en rivning och hon var inte så uppmärksam, dock var det bara 2 dubbelnollor och sen låg jag på bäst resultat med mina 4 fel och blev 3:a i den omgången vilket gjorde att jag blev 2:a i det totala KM'et! :)
Nu är jag svinigt trött och ska hoppa in i duschen och sen lägga mig, jobb imorgon igen!
Sålänge får ni en dålig mobilbild..


ingen uppdatering

Jag har jobbat hela dagen och sen var jag och tittade på pay and riden på klubben så jag har i princip inte varit hemma på hela dagen! kom bara hem snabbt och packade och nu sitter jag hemma hos Marcus och tar det lugnt, ska alldeles strax gå och lägga mig så jag orkar gå upp och jobba imorgon igen! Är verkligen ledsen att det är så dålig uppdatering nu men jag har ganska dåligt med tid, jag jobbar från 07:00-15:30 och sen är jag hemma runt kl 4 och då ska jag hinna med att äta och fixa i stallet och en massa annat, så det blir inte så mycket tid över, hoppas ni har överseende med detta! så fort jag får chansen så ska jag uppdatera! :D


resultat!

Såklart så kör ju vi vilse när vi är påväg till Hässleholm pga att vägbeskrivningen de hade på hemsidan var himla otydlig, det resulterade att vi kom lagom sent och jag han inte ens gå färdigt banan utan fick stå och titta samtidigt som jag red fram, haha!

LB, 0+0 fel.
Hon var himla fin på framridningen och likaså framhoppningen, hon har blivit väldigt lugn med det om man jämför med innan då framridningar/framhoppningar var ett stressmoment för henne. Hon var även fin inne på banan, lite ryckig imellanåt och kom in helkonstigt i första kombinationen där jag fick trycka till henne så hon räckte över, om ni tittar på filmen så ser ni hur arg hon blir direkt efter komb. bara för att jag tryckte till henne, haha!
Men sen fixade vi resten av banan och blev dubbelnolla, dock 2 utanför placering.

LA, 4 fel.
Hon var lika lugn och fin på framridningen och framhoppningen till denna klassen också.
Inne på banan var hon dock mer på hugget än i LB'n vilket kändes toppenbra! Detta var en av våra bättre LA-rundor faktiskt, dock så ska vi ju såklart få ett riktigt skitpet på 7:an..
Men jag är supernöjd med henne för hon har skött sig bra hela dagen och gjort två bra rundor!
Min fina ponny. ♥


Ni får ursäkta att filmerna är väldigt skakiga och ibland filmas något helt annat än mig och Spottis, min mamma blir ganska nervös när jag tävlar och det är hon som håller i kameran..
 


Hemma!

Nu är jag hemkommen från tävlingen! Jag kan säga att vi klarade oss relativt bra med vädret, det kom en rejäl skur men det var som tur var när vi precis hade ställt in henne i transporten mellan klasserna, så det slapp vi undan :D så om man bortser från det så var vädret soligt och fint! Jag uppdaterar mer lite senare om resultat osv!

inte sugen

Idag har jag inte haft något vidare sug till att blogga.. Det står verkligen helt still i huvudet på mig! Ni får gärna skriva vad ni vill läsa om så jag får lite tips. Det blir ju roligare om där alltid är något nytt att läsa om när man klickar in på bloggen!

Just för tillfället så håller jag på att fixa allt till imorgon, ska bara tvätta benskydden och putsa av tränset också sen tror jag att allt är färdigt! Tyvärr ska ju inte vädret vara det bästa imorgon..
Då styr vi mot tävling i hässleholm! ska hoppa en LB och en LA.


PAKET!

Kolla vad som landade i min postlåda igår! :D

bild lånad av www.kyro.blogg.se


svar på kommentar


Svar: Jag förstår helt hur du tänker men det finns en baktanke med att jag inte har något stöd i tyglen. Spirit har väldigt svårt att ta för sig utan drar bara in näsan och går bakom lod, därför rider jag henne på detta viset, för att lära henne att om hon vill ta för sig och gå mer framåt så är det ingenting som tar emot. Jag låter henne få så mycket tygel som bara möjligt och har dem slappa för att hon själv ska söka sig fram till stödet och på så vis få fram näsan.

Självklart rider jag inte henne såhär alltid! utan det är bara ett experiment för att se om det fungerar och änsålänge har det ju faktiskt gått väldigt bra. Jag har endast provat på detta två gånger men tänkte fortsätta med det ungefär 1-2 gånger/veckan för att ge henne lite tid att förstå vad det är jag vill ha ut av detta, när hon sedan har tagit in det så kommer det bli en helt annan häst att rida! Hoppas du förstår min beskrivning! (:

Sen vill jag bara säga till er som kommenterar anonymt, ni kan väl iallafall skicka med er mailadress så jag kan svara via den? Det blir så jobbigt om man ska svara i inlägg varje gång! Ni behöver inte vara rädda för att visa vem ni är, jag skrev att jag ville ha kritik, bra & dålig! Dessutom så tar jag inte det här på ett dåligt sätt utan jag förstår helt hur du menar, det var jag som var otydlig när jag skrev ut syftet med varför jag red på det viset!


drar ett stort streck över dagen

Vi var försenade, jag fick ingen riktig framridning = hon gick in och var jättespänd på banan. Det var inte vår dag idag inte! Menmen, nya tag en annan gång. Dagens bästa var nog att hon stod helt blixtstilla i halten! ett föredetta problem som inte alls visade sig idag, toppen!

Klubbmästerskap

Idag är det klubbmästerskap i dressyr på hemmaklubben och jag ska faktiskt
vara med! Dock bara på mini KM som är som en clear round, programmet är LC:2.
Jag är alltså inte med och tävlar i det riktiga mästerskapet, det är vi inte klara för än! ;D


schockemöhle

Jag har lite funderingar om mitt schockemöhle-schabrak, jag vet inte om det är
såhär med alla eller om det bara är mitt som har blivit fel på något vis..

Såhär är det, när jag har använt mitt schabrak och Spottis har blivit svettig
i det så blir det (som på alla andra schabrak) blöta fläckar där sadlen och kåporna
har legat. Problemet är att dessa fläckarna försvinner inte utan har blivit nästan
som en missfärgning på schabraket och det försvinner inte när jag tvättar det.

Nu undrar jag om det bara är för mig det har blivit så eller om det har hänt er också?

Vet inte riktigt vad jag tycker om kvalitén på detta schabraket, inte nog med fläckarna så tycker jag inte att det andas så bra, dessutom så har kantbandet på den främre delen av schabraket vikit sig inåt och om jag försöker böja ut den så står det liksom ut och ligger inte längs med hästen.. Tror faktiskt tyvärr att det får en liten diss från mig, trots att det är ursnyggt!


dagens ridpass

Testade först rida i en av Petras sadlar men Spottis visade snabbt att hon inte tyckte om den
så jag red resten av passet barbacka istället! Vi tränade mycket på att få henne låg i formen
och få fram näsan, hon krullar gärna in den och går bakom lodplanet..
Men det är det vi koncentrerar oss på mest just nu, att få fram näsan på henne så hon
kan gå i en korrekt form. Här kommer en liten film + någon bild tagen efter passet! 

Kom gärna med kritik, bra som dålig!
Kan vara kul att höra vad andra tycker om oss, hehe!
Utvärdering tävlingsplats: Åsbo RF

Parkeringen är superbra! Man står hur nära tävlingsbanan som helst så det är inga problem
med att hålla koll på hur långt dom har kommit och dylikt.

Framridningen
var i ridhuset vilket jag tyckte var mindre bra, när det är
utetävling vill jag rida fram utomhus!

Framhoppning är inte den största precis, så är det ingen riktig paddock heller utan det
är en liten grusplätt som de satte ett väldigt lågt dressyrstaket runt, min ponny skuttade ut
från den lilla banan och det vet jag även fler som gjorde, haha!

Collectingringen
var där ingen direkt utan man fick stå och vänta utanför banan.

Tävlingsbanan är väldigt lång och inte så bred så det blir ganska långa transportsträckor
vilket får en diss av mig.. sen blev den ganska hal på något vis i sista klassen.
Annars inget att klaga på!

Hinderna var också helt okej! väldigt roliga och annorlunda!

Priserna
 hade jag inte så bra koll på, tror bara att det var rosett och plakett. 

Maten
var bra, där var relativt stort utbud och god mat!

Läktaren var ingen läktare, man fick stå runt banan, det fanns inga stolar/bänkar att sitta på..

Funktionärerna
skötte sitt jobb bra!

Sammanfattningsvis
så är det en trevlig anläggning att tävla på!

Tävlingsplats:
3 av 5

resultat från Åsbo

Vi gjorde verkligen värsta tabben och lät henne stå ute över natten.. men tur är väl det
att man lär sig av sina misstag och detta kommer vi inte göra om igen!

LA, A:0+A:0
Hon kändes superfin på framhoppningen och hade inte alls några problem med avtramp osv.
Även inne på banan var hon dunderfin! sätter grunden utan problem men sen gör jag en miss
och svänger alldeles för snävt in på kombinationen i omh. vilket gjorde det i princip omöjligt
för henne att hoppa i det läget så vi fick ett stopp där, men det var enbart mitt fel och jag
klandrar inte henne för något, det hade varit korkat att hoppa i det läget. 0+5 fel (1 tidsfel)

LA, A:0
Redan innan jag ens hoppade upp på ponnyn stod hon och sov..
Hon var så otroligt trött till denna klassen så jag vet inte vad!
Vi tog oss runt banan på 13 hinder (2 kombinationer) och fick sammanlagt
till ungefär 2-3 bra språng på hela banan, fick även ett stopp i denna klassen
pga att hon helt enkelt inte orkade hoppa, jag fick sitta och smacka & driva
jättemycket (vilket jag nästan aldrig behöver göra annars!) för att ens ta oss runt.
Vi drog även med oss en bom vilket gjorde att vi slutade på 8 fel.

Josse var snäll och fotade lite med min kamera, hon fotade även på banan
med sin men jag har inte fått bilderna än, slänger upp dom när jag fått dom!


phototime!

I Söndags när jag kom hem från tävlingen (kommer upp mer om det imorgon eller senare ikv)
så åkte jag ju somsagt till Nellie för att sova där eftersom mitt busskort inte börjar gälla förens
den 15/6, alltså imorgon så idag är första natten jag sover hemma! (sov hos Nellie igår också)

Iallafall! på eftermiddagen/kvällen for vi upp till Macho PC, en storhäst som Nellie red när hans
ägare var borta, verkligen helmysig häst detdär! Mot Nellies vilja blev det några bilder!
 Fegisen vågade först inte hoppa den enormt höga "stocken"..

Sen gick det bättre!


bortförklaring

Anledningen till att jag inte bloggade på hela dagen igår och inte skrivit förens nu idag
är att jag började min första dag på sommarjobbet idag så har haft fullt upp hela dagen!

Sov hemma hos Nellie igår och började jobba kl 07:30 - 16:00 sen direkt hem och träna
dressyr kl 17:00 (ponnyn gick som en dröm idag!) och nu sitter jag åter hemma hos Nellie
och gör för tillfället ingenting.. Så där har ni anledningen till varför jag antagligen inte
kommer blogga så himla mycket i veckorna nu i 4 veckor framåt, men ska försöka ordna
lite tidsinställda åt er under dagarna, så det inte blir helt tomt! (;


shopping @ Ullared

Alla bilderna är klickbara*

FOXFIRE pälsglans, 99:-


Renons Flugmedel, 89:-


Hovkratsar, 4:-


Longergjord,  149:-
 

Belkin sportband till iPhone (superbra på
sommaren när man inte har några fickor!), 79:-
 

Ridbyxor, 349:-
 

Fleecepilé tröja, 139:-


Det var vad jag handlade i hästväg!


ni följer väl oss?


(klicka på bilden)


Greetings loved ones!

Hej och hallå, idag har jag sovit bort halva dagen!
Kom hem väldigt sent igår så jag behövde verkligen sova ut,
hela dagen fram tills kl 6 på Ullared och sen direkt på student
fest och vara där tills långt in på natten tar lite på en faktiskt.

Nog om det! Idag ska Spirit longeras i PD'n hade jag tänkt,
och jag ska packa iordning allt inför imorgon och så! :)
Det blir nog en kort dag imorgon iallafall, i den första LA'n så
är vi 5 st startande och i den andra LA'n är vi endast 3 st!
Det positiva är ju att man kommer hem tidigt så jag hinner
vila upp mig inför första jobbdagen på måndag!


charmtroll!


ULLARED

Idag kommer det inte bli någon uppdatering inte! det lär verkligen inte hinnas med..
Just nu är jag på Ullared, vi åkte vid halv 7 imorse.. Hoppas på att hitta massa fina grejer! :)
Ska visa er om jag hittar något spännande!

När vi kommer hem så ska vi bara göra vid oss och sen åka på student! missar dock utsläppet
eftersom att det är på förmiddagen och då är ju vi iväg så vi ska komma dit senare och vara där resten av kvällen/natten. Gissa om jag kommer somna gott sen?!


vilket väder

Nej jag tänker inte ge mig ut och rida i det här regnet inte!
Ska strax iväg med mamma och köpa nya däck till bilen och
förmodligen svänga en runda inom hööks och kolla lite för de hade 50%
rabatt på ridbyxor, får hoppas att vädret är bättre tills vi kommit hem!


dagens träning

Hoppträningen idag gick verligen superbra! Fick en riktigt fin känsla imellanåt och det
kändes som att hon kom mycket lugnare, lägre och rundare mot hindret vilket gjorde
att jag kunde påverka henne på ett mycket bättre sätt, det kändes verkligen super!
Dock så glömde vi kameran hemma så tyvärr kunde mamma inte fota/filma, tråkigt..
Det hade varit roligt att se om det såg lika bra ut som det kändes!

Förresten så har det blivit lite ändringar i mina planer inför helgen.
Skulle egentligen tävlat i Åsbo RF på söndag men hann tyvärr inte anmäla..
Sen skrev de ut på hemsidan idag att de inte har någon efteranmälningsavgift
eftersom det är så lite starter, så då passade vi på att anmäla!
Så jag ska hoppa LA & LA på söndag! :D


förberedelser

Nu har jag precis kommit från stallet, fick sluta skolan mer än två timmar tidigare så
jag gick upp och tog in Spottis så hon får vila lite innan träningen, det har varit så
fruktansvärt kvavt de senaste dagarna! Hon var svettig redan när jag tog in henne.
Så fick hon lite frisering av hovskägget och manen, det behövdes verkligen! dock är inte
manen klar än då hon inte tycker om när man håller på och rycker för länge..

Just nu håller jag på att göra våfflor som jag ska trycka i mig innan träningen, mums!

Bilden är från en utställning vi var på förrförra sommaren,
nu i sommar ska iväg på utställning i Björbäck! :D
(lägg märke till hennes hovskägg, haha! xd)


plans

Just nu befinner jag mig i skolan och bara suktar efter sommarlov, imorgon slutar jag!
Jag kan inte förstå att 1:an har gått så fort, snart börjar jag 2:an, snart blir jag 18..
Aja, nu ska vi inte tänka allt för mycket på det utan koncentrera oss på nuet!
Här är mina planer för resten av veckan:

8/7, Onsdag: Hoppträning för Jenny Arvidsson.
9/7, Torsdag: Skolavslutning, Spirit ut och joggas.
10/7, Fredag: åker till Ullared och studentfest på kvällen, Spirit vila.
11/7, Lördag: Spirit ridas ut.
12/7, Söndag: Spirit ridas ut.

och på måndag börjar jag jobba..

FHS 2011

Jag är så fruktansvärt taggad inför Falsterbo i sommar! nu är det bara 25 dagar kvar..
Vad jag har planerat så ska jag dit den 2 juli, första dagen (då är alla grejer kvar, hihi)
och eventuellt den 9.de eller 10.de också, anledningen till att jag bara åker under helgerna är
för att jag jobbar hela Falsterbo-veckan..
Egentligen kunde jag hållt mig och åkt endast sista helgen då det är roligare program än första
dagen men eftersom jag är så fruktansvärt shoppingsugen så är det säkrast att åka första dagen då allt är kvar! (; sista helgen lär det antagligen vara rejält utrensat..

Vilka av er läsare ska dit? :)


varm dag

Ni får verkligen ursäkta den dåliga uppdateringen men det är faktiskt sommar
och jag har ingen lust att sitta inne framför en dator när det är så underbart väder
som det har varit de senaste dagarna! därför blir bloggen väldigt lidande tyvärr..

Idag har jag iallafall varit ute och ridit en runda på islandshästarna med Nellie, Linnea
och Isabella, nu alldeles strax ska jag upp till stallet och rida mitt egna lilla vilddjur!
Dock såg hon inte särskilt vild ut när vi var ute i hagen och klappade på henne innan,
värmen tar rätt bra idag så hästarna stod bara och hängde, hoppas hon orkar ridas en runda!


underbar dag!

Idag hoppas jag verkligen inte att ni sitter inne på datorerna?!
Själv har jag iallafall precis kommit in från att ha suttit ute några timmar i solen, så
skönt säger jag bara! Får se om jag sticker upp en runda till stallet och rider nu eller
väntar tills senare ikväll när det har blivit lite svalare..

Nu ska jag iallafall äta frukost (nej jag har inte hunnit med det än, hehe) och sen lägga
mig en stund i solen igen, man måste ju passa på att få lite färg nu när solen är framme!

Det hade inte varit fel att åka till stranden med ponnyn idag, eller vad tror ni?

bild från Google

shopping

Just nu befinner jag mig på Väla-köpcentrum med några vänner och shoppar loss lite.
Får se om jag kommer hem med något spännande, har iallafall planerat att köpa en bikini!
När jag kommer hem ska jag upp till stallet och fixa där, kanske ut och jogga Spottis en liten
runda eller så får hon vila, vi får se. Sen ska jag även försöka hinna med att sola lite innan
vi ska iväg på kvällen, man får ju passa på att vara ute i det fina vädret!


svar på kommentarsvar: Jag har testat att ge henne munkpeppar och det fungerade jättebra!
Dock så får man inte tävla med det så vi blev tvugna att sluta..

Alltså hon blir allmänt tjurig och vill ingenting, hon tycker inte om beröring (ex. borstning)
och hon blir väldigt jobbig att rida, hon spänner sig hela tiden och är inte sammarbetsvillig
för fem öre vilket inte är så konstigt eftersom hon blir så känslig vid brunsten.

Dock har hon inte alls reagerat lika mycket denna gången, det har varit lite men inte i
den "mängden" som innan, tror det var värst precis på våren.
Vilket är jätteskönt!

UTE 24/7?

Nu har vi precis varit uppe och nattat hästarna, idag är första dagen de ska gå ute över
natten i år, det är ju trots allt juni och det ska vara underbart fint väder flera dagar framöver!
Dock står Spottis inne över natten innan tävling, för att hon ska vara ordentligt utvilad.

Har ni släppt ut era hästar över nätterna än? :)
om inte, när hade ni tänkt göra det?


min lilla stjärna!

Nu är vi hemkommna från tävlingen, ponnyn skötte sig
som en liten pärla idag och gick superfint i båda klasserna! :*

I LC'n brukar hon alltid klabba eftersom det är så lågt, hon blir så himla
slarvig då och river väldigt lätt.. men idag lyfte hon på fötterna vilket ledde
till en felfri runda och en femteplacering! :)

I LB'n var hon lika fin där, men vi fick dock ett riktigt skitpet på första hindret i
omhoppningen som var ett plank vi hamnade lite nära på, så vi slutade på 0+4 fel men jag är jättenöjd med henne ändå eftersom hon gick såpass bra!

Så jag är nöjd med både min och Spottis insats idag!

Man snacka om att man vänjer in sig fort på nya höjder, de senaste tävlingarna har hon gått
LB och LA (90cm och 1m) och nu när man kommer till en LC (80cm) så känns det så
fruktansvärt lågt! när man gick banan så började man undra om de glömt höja hindrena. ^^


TÄVLING

Just nu befinner jag mig på tävlingsplatsen, ni blir
uppdaterade senare om resultat osv när jag kommer hem! :)


snabbis

Hej bloggen! Ingen uppdatering idag pga att jag gick i skolan till 4 och sen åkte jag direkt
hem och stack upp till stallet med två klasskompisar som aldrig ridit innan, vi red ut en runda
på islänningarna i ca 2 timmar! (rundan tar vanligtvis 1 timme, det gick väldigt långsamt!)
Mysigt i det härliga vädret! Spottis fick vila idag, så hon är extra laddad till imorgon. (;


RSS 2.0