full fräs

Alltså hej, hahah! Ännu en helg där bloggen blivit bortglömd och skjuten åt sidan, har haft massa roligheter för mig och har därför inte haft någon tid över för att sitta här och knappa på tangentbordet. Phillip har varit här sen i lördags, jag har tävlat Budda på Islandshästens Dag inne i Helsingborgs ridhus, vi har firat min bror som har fyllt 18, och idag har jag och Phillip varit inne i Ängelholm, käkat mysig frukost på Espresso House och sen fixat lite ärenden innan det var dags för mig att gå på jobb.
 
Därefter har hästarna och stallet fixats, båda två fick hoppa lite småhinder ute på stora utebanan. Théa är en helt annan häst att rida och utvecklingen rullar på framåt, Eddie bubblade av lycka när fick hoppa över de små hinderna och var helt lyrisk! Klippte tillochmed vattengraven på första försöket idag som han bara hoppat en gång tidigare och då var det inget vatten i vilket det var nu :) Han har så skön inställning mitt lilla bustroll!
 
Bästa ♥

Nelly.com shopping!

Kan man låta bli att klicka hem grejer från Nelly när man kikar in på deras hemsida eller? Satt häromkvällen och bläddrade och var väl lite övertrött och bara "äh vi tar en sån, och en sån, ooooch kanske en sån också!", hahah.. Jag är, har varit och kommer antagligen alltid att vara såååå svag för deras utbud av klänningar, de är SÅ fina! Har redan flera stycken klänningar därifrån och idag kom ett nytt paket innehållandes 2 klänningar och en asball glittrig bikini! Sen väntar jag på ett paket innehållandes ett par dömysiga brallor, en till fräck bikini och en ny freebra då min gamla sa upp sig... Lite fattigare men lite lyckligare! Nu får vi hoppas att vi får en bra sommar så jag får använda bikinisarna! Vi bor ju ändå i sverige och det är ju inte helt omöjligt att den bara regnar bort...
 
 OMG nakenchock på bloggen...........

hästarna igår

 
 
Nu pyser jag iväg på HEP's lagerrensning, vi hörs!

burst to the limit

Godkväll eller godmorgon på er och jag vet varken upp eller ner.. Tekniskt sett är det och borde vara godnatt för min del men jag känner att jag behöver få ut detta nu medans allt fortfarande snurrar i huvudet!
 
Idag brast det för mig, bägaren rann över och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag kan väl säga som såhär: efter ca 5 h sömn på natten, upp och jobba mellan 8-14:30, upp och fixa stallet och sen träna tre hästar utan någon mat i magen är inget att rekommendera..  struntade i att äta på jobb då jag egentligen skulle slutat 13 (precis efter lunch) och skulle därför hinna hem och käka innan det var dags för träningarna, men sen fick jag jobba över till halv 3 och där sket sig den planen. Häst nummer ett och två gick fine men under sista passets gång tog orken och tålamodet slut.. Astrid var så jävlig som bara Astrid kan vara och med de förutsättningarna jag låg inne med så orkade kroppen helt enkelt inte mer. Så efter oräkneligt många Astrid-attacker med stegringar och slit och ryck i tyglarna så jag åker ur sadeln, helkroppstacklingar in i väggarna där mina ben och knän blir halvt krossade mellan 500 kg rå styrka och en solid trävägg och diverse andra dampryck orkade jag inte mer utan bröt ihop två gånger under passets gång.. Samtidigt som jag bara vill lägga av, hoppa av hästen och kasta in handduken blir jag samtidigt så jälva förbannad och beslutsam och till slut så släppte hon och blev ganska fin på slutet.
 
Usch vad jag hatar att ha såna här dagar, jag känner mig som en pipig liten gnällig snorunge som inte duger till något annat än att irritera omvärlden.. Aja, de två första passen får ju iallafall godkänt i betyg, både Eddie och Théa skötte sig över förväntan! Så något bra har ju även denna dagen bringat, inte bara gnälliga ungar från morgon till kväll ;) (och ja jag jobbar på en förskola så det är skitroligt ha ha ha) På tal om jobbet så tog jag en day off imorgon, tyckte jag kunde behöva det...
 
På översta bilden gosar Eddie med Beeche under framskrittningen idag, Beeche är Eddies favorit i hela världen, oavsett utmanare. Undre bilden föreställer snyggis Théa som har börjat fatta poängen med att faktiskt arbeta istället för att springa omkring som en ihoptryckt liten korv med huvudet i vädret ;)

morning!

Godmorgon hörrni! det är minsann inte ofta jag har tid att sätta mig ner med datorn och käka frukost på morgonen! känns skönt att kunna ta det lite lugnt för en gångs skull. Anledningen till denna plötsliga chillout-morgonen är att jag är lat.. Jag gick upp och ställde klockan för att hinna duscha osv. men sen slog tanken mig att jag ska träna tre svettiga pass för Annika i em/kväll och efter det kommer jag garanterat behöva tvätta håret, och det är inte bra att tvätta håret för ofta sååå jag sparar det till ikväll. Nu blev istället torrschampo från Batiste min räddare i nöden så jag slipper se ut som om jag kommer direkt ur en friteringsmaskin.
 
Hur har veckan sett ut då? jobb jobb jobb... på alla fronter! på jobbet, och med hästarna. Igår avnjöt jag veckans enda lediga dag med att, sova. Och lite halvhjärtat städa mitt rum.. Astrid gick KG-träning i tisdags och hon var HELT sjövild, hon hoppade superbra men allt därimellan var bara oorganiserat kaos.. Lite prints från den ovisbara filmen med Alex bakom kameran kommer ev. upp! Igår njöt jag och Eddie av den sista kvällssolen tillsammans ute på stora utebanan och jag satt med ett fånigt smile på läpparna genom hela passet, han är så underbar! På kvällen var det dags för hoppträning för Ann och för typ tredje eller fjärde gången på rad så fick jag inte sålt Eddies plats. Och istället för att låta den bränna inne så tänkte jag "äh vafan, vi testar ta med Théa och se vad hon säger". Testa gjorde vi och hon lunkade omkring som om hon aldrig gjort något annat i hela sitt liv, HAHA! Hon har aldrig varit på gruppträning, hon har aldrig varit bland så många hinder på samma gång och hon är aldrig seriöst hoppad utan vi har ju endast provat skutta över ett litet kryss ett par gånger, till hennes förskräckelse. Men hon var så himla lugn och fin och tvekade inte en sekund på de små hinderna vi hoppade, hon är så jävla cool den hästen hahah.
 
Nu ska jag hoppa ur joggingbrallorna och i jobbekläder (hahah jeans och en tröja....) och sen vandra genom det frusna landskapet ner till bussen och hoppas att vi inte sladdar av vägen på en isfläck... Vi hörs if i survive!
 
Théa på träningen igår. ↑

Astrid pics.

Tre bilder på Svarta Faran från Trolleholm i helgen! Första klassen vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva, hon var lite "tråkig" liksom, rev två och var i nästan alla hinderna, hon hoppade inte upp sig övehuvudtaget. Men i övrigt så var hon lugn och inte så dragig. Andra klassen la jag upp tempot lite och fick till en mycket bättre och rundare galopp vilket resulterade i mycket bättre språng, tyvärr ett ner i denna klassen också men det var en klart bättre runda. :)
 
Översta bilden är från 100 cm och de andra två från 110 cm!

horsies

Bloggen är SÅ himla tråkig just nu så jag vill bara typ, ah ja jag vet inte ens vad jag vill göra med den.. Tror det hela beror lite på att jag fortfarande inte har någon egen dator utan får sno min brors skoldator, liksom att bara behöva gå iväg till hans rum och hämta den istället för att ha sin egen dator konstant liggandes på sängen är ju bara såååå jobbigt.. dagens i-landsproblem!
 
Nog gnällt, i helgen har jag tävlat Astrid, varit på Kvarnstena och ridit igenom Totte och ridit mina egna trollungar där hemma. Har även varit med Phillip och därför har suget på att blogga legat på 0, men så är det ju ibland! (läs: ganska ofta...) Aja, thats life! Imorgon startar en ny vecka och då är det massa jobbtimmar som ska betas av och lite drygt 4 träningar som ska genomföras, så vi hörs!
 
Bustrollen redo för ridtur(er) efter helgens tävling! najs och väldigt praktisk vardagsoutfit, och JA, jag rider i vita ridbyxor till vardags....... varje dag, you gotta do what you gotta do

I found myself in wonderland

Blir man glad och taggad när alla tre hästarna gick över förväntan bra på träningarna igår eller? SHIT ALLTSÅ!
 
Först ut var Théa, som var så himla lugn och fin och trampade på bra, fick fram ett helt nytt steg på henne och hon var så avslappnad och mycket mer påverkbar än vad hon varit tidigare. Efter passet i förrgår trodde jag inte det skulle gå såhär bra då hon för första gången visade att hon faktiskt har lite fuxsto-humör ;)
Eddie gick ut som nr 2 och till en början troddde jag att han skulle vara på samma humör som i förrgår då hans svans gick som en jäkla propeller under framridningen.. Men icke, han blev SÅ fin och avslappnad på slutet och var helt underbart mjuk i sidorna, tror verkligen att han behövde ett sånt här pass där han blev riktigt lösgjord!
El numero tres var Astrid, som var lite stretig under framridningen men OJ så fin hon blev på slutet!! Detta var nog ett av hennes bästa pass hittills :) Kul!
 
Nu ska jag försöka slita mig från datorn och gå och fixa mig lite så jag faktiskt kan visa mig ute bland folk. Ska in till Helsingborg, tandis står på schemat och det är dags att spänna tandställningen (FML). Därefter bär det av till polisstationen i Ängelholm där jag ska fixa nytt ID-kort eftersom jag var så smart och har slarvat bort mitt.. Later är det hoppträning för Ann Lavén på Klostret med Astrid och sen dumpar Lisa av mig hos Phillip eftersom vi ändå är i Ljungbyhed. Kul dag! Om man bortser från de första två punkterna.. Aja, bit ihop Kastman! Det är väl iallafall vad tandläkaren kommer säga.....
 
SELFIE!

slutkörd

Alltså herregud jag måste nog ta och varva ner lite just nu, kommer i säng på tok för sent om kvällarna och sen är det nästan alltid tidig uppstigning då det har blivit mycket jobb nu den senaste tiden. Det hela har lett till att jag blir väldigt trött och vresig om dagarna och har nästan alltid ont i huvudet... Ingen bra kombo när man sen ska upp till stallet och jobba med unghästar! Så ska försöka börja med att äta lite bättre men framförallt få i mig ordentligt med sömn.
 
Idag är det iallafall dags för träningar! Annika kommer ut till klubben och jag ska rida alla "mina" tre hästar. Théa ska gå ett kortare pass, mest för att försöka snappa upp lite tips om hur jag ska jobba vidare med henne på bästa sätt, Lisa kommer hit med Astrid så hon ska få sig en riktig genomkörare, har ju inte ridit henne sedan tävlingen nu när hon bor hemma igen! Och även Eddie ska gå, dock ett kort pass eftersom han inte är speciellt igång än. Vi kan ju hoppas att han är på bättre humör än vad han var igår när han försökte skicka upp mig i takbjälkarna... ;)
 
Karate-kid!

Q & A #3

Vad Skulle du vilja göra förutom att hålla på med hästar?
RESA! Åh jag älskar att komma ut och se världen! Tyvärr så går det ju inte direkt ihop med att ha häst... ;) bad combo..

Vad skulle du göra om Eddie gick bort?
Jag vet faktiskt inte, jag vill inte ens tänka den tanken.. Men ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt inte att jag hade skaffat någon ny häst.
 
Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? 
SPARAT! Jag hade såklart unnat mig en del, men satt undan det mesta, jag vill leva gott när jag är pensionär! ;)
 
Hur kommer det sig att du bloggar och varför gör du det? 
Enda sedan jag var liten har jag alltid älskat att skriva. Skulle vi skriva berättelser i skolan var det alltid jag som satt kvar och skrev när alla andra var klara för jag ville inte avsluta, utan jag kunde sitta och skriva i all oändlighet kändes det som, fantasin tog aldrig slut! Sen tycker jag att det är roligt att kunna gå tillbaka i arkivet och se vad man har gjort och checka förändringar och sånt :)

Är du en festprisse?
Det har blivit mer och mer sällan nuförtiden, men JA! Jag älskar att festa och vara ute och dansa :)
 
Kommer du vilja ha en egen familj i framtiden? 
Ja det vill jag helt klart ha :)

Har du någon drömgård/drömhus?
Njae inte vad jag kan komma på såhär på rak arm...
 
 
Hur känner du för dressyr nu tillskillnad från för ett par år sedan?
Det är otroligt stor skillnad. På den senaste tiden har min syn på dressyr förändrats TOTALT! men det är nog också för att jag verkligen fått känna på hur det verkligen ska kännas på riktigt och fått sitta på ruggigt fina dressyrhästar.
 
 
Om det flyter på ett tag nu skulle du kunna tänka dig att satsa lika mycket där som på hoppningen?
Mja det vet jag inte, alltså det hade varit SÅ häftigt att riktigt satsa i dressyren och rida högre klasser men jag tror på fullaste allvar inte att jag hade kommit ihåg alla momenten i de långa programmen... HAHAH! Jag har världens sämsta minne.
 
Vilka klasser skulle du vilja komma upp i med Eddie?
I dressyr eller hoppning? Mjaa, så högt som vi båda klarar av!

Astrid i Dagstorp

Under tävlingarna i helgen gjorde Astrid sina två bästa rundor någonsin! Ett ner fick vi med oss i varje klass, men vad gör det när känslan var så otroligt bra? Såhär lugna fina rundor har hon aldrig gjort innan! Tror vi endast hade en liten tvist i varje klass. I första flöt hon ut lite i svängen till 5:an så där fick jag smacka på henne lite, sen var det en distans på 8 galoppsprång till 6:an och smackar du på Astrid på inhoppet i en distans då får man räkna med att det inte går att ta tillbaka henne, så där kom hon lite nära och drog med sig 6:an. I 110-klassen så tog vi oss igenom grunden med endast ett lustigt hopp på 5:an där vi låg lite nära, annars satt alla distanser och allting! Tyvärr drog vi med oss 10:an i omhoppningen, lite retligt då hon egentligen inte kom helt katastrofalt fel, lite nära men inte så farligt, men istället för att hoppa upp sig så hoppar hon mer framåt och gör plockepinn av den oxern.. Inget som går att hjälpa dock, jag red som jag skulle men ändå blev det fel, det är sånt som händer. Vi är ju fortfarande ute och jagar rutin!
 
Men det var så skönt att hon var så himla lugn och påverkbar, det märks att allt slit i dressyren har gjort skillnad!
 

Q & A #2

Hur kommer det sig att du har Astrid? 
Under mitt sista ponnyår så tävlade jag Lisas d-ponny Dolly, och sen när Eddie skadade sig någon av de första omgångarna så frågade Lisa om jag ville börja rida och hoppa Astrid under tiden och sen har det bara rullat på :)
 
Ska du fortsätta tävla henne?
Ja det ska jag göra!

Vad fick dig att välja ridsporten? 
Jag vet faktiskt inte, jag har alltid varit en tävlingsmänniska och jag älskar utmaningar! Dessutom så har hästarna såååå mycket att ge tillbaka till oss människor, det är helt fantastiskt.

Brinner du för något annat än hästar och ridning? 
Fotboll har alltid varit ett väldigt stort intresse! lirade i måååånga år men med tiden så blev det svårt att kombinera både matcher och tävlingar på helgerna och sen pallade inte mina dumma problemknän med båda sporterna och då valde jag att lägga bollen på hyllan då ridningen även var en livsstil.

Drömhäst? 
Får jag vara så tråkig och säga att min drömhäst står och tuggar hö ute i stallet? ;) Eddie-my-man ♥

Har du några mål med "dina" hästar? 
Målen med alla hästarna är i stora drag att utvecklas och kämpa för att hela tiden bli bättre och bättre! Ett annat mål för alla är även att de ska prestera på tävlingsbanorna, för de är ju trots allt tävlingshästar.

Har du gjort något annat än hästar? 
Spelat fotbooooll
 
Hur ser ditt rum ut? Gärna bild! 
Som ett slagfält från andra världskriget, så nej, ingen bild ;)

Favorit outfit både i vardags och i tävling? 
Den gröna outfiten vi har i headern är en vardagsfavorit! just add bruna lindor också, mums ;) våra tävlingsfavoriter är with no doubts mina två CS schabrak och mitt svarta AS! Självklart med min blå kavaj till :)
 
Kom gärna med motivation! 
 
Choklad/Gelatin - gelantin? wtf, hahah
Astrid/Théa - De är båda roliga på sitt sätt!
Paddock/Ridhus - utesäsoooooong ♥
Spooks/Animo - Spooksvästar och Animobrallor och kavajer, mummaaaa!
Pioneer/Tretorn 
Charles Owen/Samshield - Samshield är snygga men jag föredrar CO!
Phillip/Ian Somerhalder - HAHAH! trots min ovillkorliga kärlek till Ian så är Phillip waaay much bättre än en kändis-crush ;)
Glass/Tårta - Ben and Jerry's är det som gäller, alltid
Julafton/Födelsedag - MIN dag! 
Bada/Sola - bada tills det blir kallt sen sola tills man dör av värmeslag och då badar man igen, och sen upprepar!
Känd/Okänd - något mellanting tror jag att jag föredrar, jag vill inte vara känd men jag vill inte heller vara en nobody...
Blogg/Facebook - trots att jag är en bloggnörd så tror jag faktiskt att jag föredrar fejjan!

lever i lyx!

Men hallå, är det lyxigt eller är det lyxigt att logga in på TDB och se en massa nya anmälda tävlingar utan att ha varken lyft ett finger eller betalt en krona?! Lisa hon är bra hon :D
 
 
Tyvärr ser det lite tomt ut på hoppfronten, de flesta tävlingarna är lagtävlingar i div.1 som pågår just nu, och åka ut och hoppa endast en förklass som blir som en vanlig clear round känns lite sådär halvt onödigt... Klubben försökte värva med mig och Astrid till div.1-laget men eftersom jag är young rider i år så hade vi skullat hoppa 120 cm och första omgången är redan till helgen, och jag känner att vi inte riktigt är mentalt redo att gå ut och hoppa 120 än hahah.. jag kan ju tillochmed räkna våra starter i 110 på mindre än en hand xD

Q & A #1

Du rider ju massa olika hästar hela tiden, hur många rider du?
Jaaadu det är lite gott och blandat hahah! Jag har ju Eddie som är min egen, sen har jag Théa som jag har på utbildning och Astrid som jag tävlar och tränar. Det är väl de tre som är basic liksom. Sen när jag var på Kvarnstena så red jag Annikas dressyrhästar, och ibland rider jag Petras islandshästar och ibland andra kompisars hästar :)
 
Vad är ditt dröm yrke?
Snuskigt rik hemmafru tror jag är ett yrke som hade passat mig ;)
 
Är det samma sak som vad du planerar att jobba med eller har du mer realistiska tankar på din framtid? (Alla kan ju inte bli världskända filmstjärnor :p) 
HAHAH vadå inte realistiskt...... JA det är det jag planerar att jobba med!! (heheh..)
Nejmen, jag har verkligen INGEN ANING om vad jag vill jobba med i framtiden.

Vad har du gjort sedan du tog studenten förra året?
Jag har rest lite, slappat lite, ridit mycket, jobbat lite, jaaaa, jag har väl helt enkelt flowat med!
 
 
Och vad håller du på med just nu? Jobbar du? Eller studerar du?
Just nu jobbar jag! har ingen aning om vad eller om jag ens vill plugga vidare (trots att jag känner att jag nästan måste..)
 
Vad har du för planer inför året? Även om de säkerligen har ändrats nu när Eddie blev skadad. Jag tycker verkligen så synd om dig och Eddie. Olyckor händer när man minst väntar sig och det sker så snabbt...
Ja de fick ju ändras en del pga olyckan.. iallafall på Eddie's front.
Eddie - komma igång och bli ordentligt ridbar igen, jobba upp konditionen och musklerna och börja träna igen, gå lite pay and jumper och sen komma ut och tävla på riktigt! (vilket han egentligen skulle gjort 1 mars.. it suuucks)
Astrid - Fortsätta jobba oss uppåt, sätta fler säkra rundor i hoppningen, plocka lite placeringar och sen klättra i klasserna! På dressyrfronten ska vi fortsätta jobba vidare med att jag ska få med mig henne mellan hand och skänkel genom hela programmet och rätta till de felen vi gjort och inte få några stora dampanfall, gör om gör rätt!
Théa - Ska bli lite mer världsvan och framförallt utbildas vidare, det är det största målet. Kanske hon även kan få komma ut och hoppa lite pay and jumps i sommar :)
 
Vart i Skåne är det du bor?
Precis exakt här ↓
 
Hur mår Eddie nu? 
Han är konstaterat inte halt och är knäckt av kiropraktor x2, så han ska vara okej nu!

Vad är planen med Astrid? Ska hon säljas senare?
Planen med Astrid är väl att se hur långt hon kan gå! Jag tror att hon är till salu om rätt ryttare dyker upp, men som Lisa säger: "det är INTE lätt att hitta en ryttare som klickar med Astrid".
Jag kan med handen på hjärtat säga att hon är en av de svåraste hästar jag någonsin har ridit.
 
Vilket putsmedel/fett/balsam använder du?
Det är lite blandat :) Men till min Equipe sadel använder jag endast Equipe's egna produkter. Annars brukar jag använda produkter från tex. Trikem eller Effax :)

skallebank

Har parkerat mig i sängen med världens huvudvärk och sitter och tröstäter choklad varvat med lakrits och kan trots smärtan inte sluta få ett fånigt smile i hela huvudet när jag tänker på gårdagens ridpass med Eddie, han var så GLAD! Han blir fortfarande lite som en korv när man rider honom, han liksom drar ihop sig och vill inte sträcka ut steget, det är precis som att han tror att det fortfarande ska göra ont.. Men igår red jag honom ute i stora paddocken och lät honom rulla på ute på spåret i galoppen och hej vad han längde och tog i! Det var så underbart att sitta på hans rygg och bara känna den otroliga powern han utstrålar, wow!
 
Idag däremot bestämde jag mig för att båda får vila, det blir ändå inte bra att rida om jag har sånhär huvudvärk.. Astrid bor btw hemma igen, det var nya hästar på g in i stallet så Astrid som bara stod hos mig för stunden så att säga fick maka på sig, så nu har jag bara Eddie och Théa! Blir lite tufft för er att hänga med kanske ;) Kommer fortfarande träna och tävla henne men jag kommer inte rida henne lika intensivt som när jag hade henne hemma i stallet.
 
Världens största gos-galopp ♥
 

1 år och 5 månader.. ♥

When tomorrow starts without me,
and I'm not there to see,
If the sun should rise and find your
eyes all filled with tears for me.
 
I wish so much you wouldn't cry
the way you did today,
while thinking of the many things
we didn't get to say.

I know how much you love me,
as much as I love you,
and each time you think of me,
I know you'll miss me too.

But when tomorrow starts without me,
don't think we're far apart,
for every time you think of me,
I'm right here in your heart ♥

 
Fina Rödis, i miss you.

i'm busy, busy, busy doin' nothin' at all

Godmorgooooon! Det är åter måndag morgon och det har varit en totalt fullspäckad helg. Sitter i skrivande stund i bilen påväg hem från Helsingborgs sjukhus där jag har varit inne och röntgat mina käkar, tack sjukhuset för att jag fick asa mig upp kl 6 istället för att ta en lång gosig sovmorgon i min pojkväns famn, TACK!

Ahja nu är man igång iallafall. Ska köra inom banken nu på hemvägen och beställa nytt bankkort då jag har tappat bort mitt och därefter är det hem och göra mig iordning för jobb, ska försöka få ut lite svar från frågestunden ikväll också när jag kommer hem från stallet! Vi hörs :)



Charmig bild på Astrid från tävlingen, hahah......

mitt ♥!

Katja var ute på besök i torsdags igen för att köra igenom Eddie en runda till, till en början så var han jättesur och vresig och tyckte inte alls om när hon var uppe och pillade och tryckte på ryggen på honom. Konstigt tyckte jag då Eddie aldrig är den som är sur av sig, han är i princip kroniskt glad! Helt plötsligt så säger bara Katja "DÄR släppte det", och det var som ett lugn drog över hela hästen. Han blev så lugn och harmonisk och ställde sig och gäspade och var inte sur överhuvudtaget längre! Alltså lyckades hon hitta ännu en låst punkt och det gjorde väldigt ont när hon var på den, och sen när hon tryckt till den så var han samma glada jag igen. I övrigt var han superfin i kroppen tyckte hon! Min underbara trollunge, snart är vi igång igen!
 
Bad även Katja kolla sadeln då jag har varit lite skeptisk på senaste tiden. Den har börjat kasa bakåt något fruktansvärt och jag kan inte rida honom utan förbygeln som minskar kaset något men inte helt, har även provat både fårskinnspadd och antiglidpadd men det fungerar inte det heller. Sadeln låg bra men Eddie är byggd och rör sig fruktansvärt mycket i uppförsbacke så det kan vara lite boven i det hela, Katja kommer tillbaka om två veckor och då ville hon se när jag rider honom i den så ska vi se vad vi kan göra för att försöka lösa problemet.
 
Funderade lite på dendär mirakelpadden från Ogilvy som det varit så mycket skriv och prat om, men vill inte gå och köpa en för så pass mycket pengar utan att veta om det fungerar.... Någon i närheten som har en som hade kunnat tänka sig att låna ut den så jag kan få testa?! pretty pleaaaaaaase
 
Ser ni förresten hur lite päls Eddie har? Och han är klippt EN gång i vinter, hahah! Enda stället man ser övergången på är på ryggen, men han är bara halvklippt i både huvud och på ben men där ser man inte kanten överhuvudtaget, lyx! :D

round 2 för de vita brallorna!

Och vi är i god tid idag igen! Vad är det som händer med världen?!




catch up & snapshots, veckan som gått

Hela veckan har bjudit på UNDERBART väder och hästarna har myst som bara den i hagen! ↑
Lilla Théa har varit i ridhus för första gången, väldigt lustigt tyckte hon! speciellt speglarna :p 
Vi har varit och hårttränat på Kvarnstena! På bilden står Astrid och surar vid utgången och tycker att vi är på tok för långsamma när vi sitter och pratar och käkar våfflor xD 
Detta mina vänner är ett once in a lifetime moment! Jag kan inte påstå att jag är den snabbaste människan på denna planeten, jag tar livet med ro. Och Lisa är heller inte den som är speciellt bra på att hålla tider. Men idag, idag var vi FÖRST på tävlingsplatsen!!!
Den ni ;) 

Jag och Alex på tävlingen idag, lätt flashigaste och icke-dressyriga outfitsen på plats ^^ Men that was the point! Tävlingen gick för övrigt helt okej, vi fick sämre procent men det gick bättre idag än förra tävlingen! Inga vändningar och stegringar vid domarna och hon var inte rädd för domarborden överhuvudtaget idag, därimot var hon mer sprallig och tog inte hjälperna helt och hållet. Och de felen som vi gjorde förra gången fick vå på transportsträckorna, idag skedde felen precis på de punkterna som bedöms så det var därför vi fick sämre poäng, trots att det var en bättre ritt :) 

Astrid i sin strumpa ;) Tips för er som knoppar dagen innan tävling, totta fast ett ben av en nylonstrumpbyxa över knopparna så håller de sig intakta och smutsfria! 
Théa's premiärtur i ridhuset skedde efter dagens tävling! ↑ Red även henne ute i stora paddocken igår och trots att hon inte gått på så länge och inte är mycket riden så är hon så himla snäll och sköter sig ypperligt!

frågestuuuund!

Tänkte att det är dags att vi kör igång en frågestund igen då tiden att blogga tryter lite för tillfället. Sen var det ju även så längesedan vi hade den senaste frågestunden och det har ju hänt en del på sista tiden så har ni några funderingar så passa på att få riktigt utförliga svar på dem nu!
 
Så ös på med frågor om allt möjligt nu! vanliga frågor, this or that, "vad skulle du göra om...", ja allt är välkommet.
Så se till att jag får något att bita i så svarar jag någon gång i helgen eller början av nästa vecka, kör hårt!

Fullproppad vecka.

Godmorgon! Sitter i skrivande stund och laddar upp inför jobb, är lite småpirrig då jag blivit inringd på en ny förskola idag och det är alltid lite nervöst när man varken känner personalen eller barnen, men det ska nog gå fint! Snacka om att de har ett kontaktnät, förskolorna ringer ofta runt till varandra och frågar efter vikarier som de då enligt referenser kan lita på, så med denna idag har jag varit på sammanlagt 3 olika förskolor och jobbat änsålänge i år, haha!
 
07:30-15:30 jobbar jag idag, därefter är det full rulle till stallet där det ska fixas med både Eddie, Théa och Astrid och iallafall Eddie ska ridas, Théa får vi se lite hur hon har tagit flytten men röra på sig ska hon iallafall få göra. Sen kommer Lisa och hämtar mig och Astrid och så åker vi till Kvarnstena och stannar där över natten för att köra intensivträning dessa två dagarna innan dressyrtävlingen på fredag! Imorgon em/kväll någongång är vi nog hemma igen och då ska Eddie och Théa fixas med, så det är fullt ös!
 
Dessutom blir det tävling x2 i helgen! Eftermiddagsdressyr i Hässleholm på fredag och hopptävling i Dagstorp på lördag. Klasserna som ska ridas är LB:2, 100 cm & 110 cm! Kommer bli sååå kul och jag är supertaggad :D
 
 -Astrid på Kvarnstena!

massor med "för första gången" idag!

Godkväll hörrni! Puuh, nu har jag äntligen parkerat mig hemma i sängen igen, har varit iväg precis hela dagen då jag inte hann hem imellan det att Théa kom och det var dags för träning, så det var ganska skönt att bara sätta sig ner nu och andas ut. Stackars lilla Théa var himla förvirrad ute i nya hagen idag, det är första gången hon är iväg hemifrån på detta viset (hon är egenuppfödning och har bara bott hemma hela livet) så det är ju inte så konstigt! Men hon är iallafall himla snäll att hantera och Eddie var glad över att få en ny söt liten tjej brevid sig, både i boxen och i hagen!
 
Ikväll på hoppträningen var det även första gången jag trillade av lilla fröken Astrid ;) Eller ja, trilla vet jag inte om vi kan kalla det, hon blev iallafall helt sjukt stark så för att få henne att lyssna skulle jag göra halt på en distans mellan två hinder. När jag väl fick igenom min förhållning så blev det tvärstopp och sen for hon rätt upp i luften i en stegring som gick så högt att allting bara försvann bakom mig, bakvalv på sadeln och allting, det fanns liksom inget stopp utan jag åkte kana ner över rumpan på henne och helt plötsligt stod jag på fötterna mitt bakom henne, hahah! Knas-Astrid..
 
Släppte både Eddie och Théa en stund utan täcken i det sköna vädret idag så de fick passa på att lufta pälsen lite!
 

fullspäckad tisdag!

God förmiddag på er! Ännu en natt med dålig sömn har gått, vet inte varför men de senaste nätterna har jag sovit jättedåligt.. Har vaknat flera gånger per natt och ligger bara och vänder och vrider på mig utan att kunna somna om igen på ett bra tag, inte bra då jag blir så himla trött om dagarna :(
 
Aja, idag flyttar vi iallafall upp Théa till ÅPK! Så ska hon sättas igång och ridas ordentligt efter denna långa vilan :) Malin har dock hållt igång henne sen ett par veckor tillbaka med longering så hon har ändå fått röra på sig ordentligt, så det ska inte vara några problem att sätta igång och rida henne ganska direkt! Detta kommer bli kul :) Även Eddie ska ridas lite lätt idag, Astrid ska därimot gå KG-träning ikväll så hon får spendera hela dagen i hagen i det goa vädret. Vilken lyxlirare!
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och dra igång ett avsnitt The Vampire Diaries och försöka smälta min pannkaksfrukost, eller ska jag kanske dra mig upp och rida Budda? Tror jag tittar på TVD och sen rider Budda.. Det är nog den bästa kombinationen! Allt ska iallafall ske innan kl 14 då vi ska lasta Théa, men det blir nog en bra tidsplan tror jag.
 
 

nu är det vår!

Alltså igår var ju vädret så underbart att man nästan ville börja gråta, helt amazing! 12°c varmt och strålande solsken hade vi runt middagstid. Tog ut Budda en sväng i skogen och fick dumpa min ena tjocktröja så varmt var det, så red enbart i tunn fleecetröja och uppknäppt Spooks-väst! Har förresten glömt att berätta att jag ska tävla henne under Islandshästens-dag den 30 mars inne i Helsingborgs ridhus, superkul! :) Bor ni i närheten så kan jag starkt rekomendera er att komma och titta, för trots att man inte är intresserad av islandshästar så är det så jäkla häftigt att kolla på! Det är väldigt många olika tävlingsklasser från lätt-klass till elit och roliga showpass och uppvisningar, ingenting är det andra likt ;) Det kostar 50:- i inträde och startar kl 10.
 
Igår var jag även uppe på min prins igen, njöt av de sista solstrålarna tillsammans ute på stora utebanan och det var hur mysigt som helst! Skrittade mest och travade litegrann i båda varven mest för att checka av liksom. Han kändes helt okej, ska bli skönt att sätta igång honom nu! Idag rids hästarna nu på fm, därefter väntar jobb under eftermiddagen och kvällen består av lite småfix både hemma och i stallet, så det är full rulle! Ska försöka få in lite uppdatering mellan varven också :) Så vi hörs!
 
 

bloopers

För er som har missat (eller var det jag som glömde berätta?) så var det LB:2 programmet vi red igår! Och oturligt nog fick vi rida fram ute i den halvkladdiga, djupharvade paddocken och gegga ner oss... Eftersom jag var första start för dagen hade jag självklart tillträde till lilla ridhuset, och vi startade där inne men fick ge oss ut lika kvickt som vi gick in.. Anledningen är ganska komisk, stora porten på kortsidan var öppen = solen lyste in i ridhuset, Astrid var prydd med mitt nya superglittriga swarovski-pannband, solen träffar pannbandet som speglar sig och skapar illutionen av att hela sargen är prydd med miljarder små diamanter, och uppenbarligen så gillade inte Astrid såna lyxigheter som glittriga diamantväggar..... Alltså hahah
 
Efter ritten lindade jag om Astrid så vi skulle kunna knäppa lite fina bilder till bloggen (och facebook och instagram och alla andra sociala medier..) för det hann vi inte göra innan klassens start. #livetsomblogghäst
Till hennes misstycke dock, hon var ju färdig och ville ut i hagen och käka hö och ta det lugnt, och då skulle vi envisas om att ställa upp oss snyggt med alla fyra benen i korrekt ställning och böjd nacke och öronen framåt och se allmänt ut som en fotomodell! Whaaaat sa Astrid, vilka jävla krav och såg mestadelen ut såhär istället ↓
 
Hahah jag dör på sista bilden! Det är en "Astrid specialare", man reser sig på bakbenen,
tar en jävla sats och hoppar sen rakt upp i luften... HAHAHAHAH!

movietime! ↓

"Bra att domaren inte kunde gissa vad som döljer sig bakom den eleganta sitsen och det gnistrande pannbandet - nämligen en förklädd hoppryttare på en eldsprutande drake som har fler åsikter än en ultraradikal feminist..."
 
Detta var nog den bästa beskrivningen av Astrid jag någonsin kommit över, HAHA!
Citerat av Annika Forsén, aka. Kvarnstenas ägare & min tränare, som stått med oss ute i ridhuset på kvarnstena tills klockan slagit över midnatt och Astrid har gått ett 2,5 timmes pass innehållande enbart dampryck och väldigt starka åsikter. Hennes hjärna och vilja är hårdare än diamant (Ï googled it, diamant är tydligen det hårdaste materialet i världen..) och är inte Astrid på humör, ja då jävlar får man jobba och det blir troligvis inget ridpass som slutar i glädjetårar. MEN det är också därför hon är så satans rolig att rida!! För när man väl får igenom det man vill och allt klickar, ja det är en merit som förtjänar ett Nobelpris!
 
"Men det är ju det som är poängen med dressyr, liksom t ex med balett. Det ska se lätt och elegant ut - men innanför den tjusiga outfiten råder maxpuls och armsvett. Och innanför den blonda, strassbeströdda frisyren, går hjärncellerna på kokpunkten; programmet, bokstäverna, läsa av hästen oavbrutet, balansera risker (tryck & power) mot säkerhet (lugn & lösgjordhet). Sedan måste man förhålla sig till en att dressyr är en bedömningssport, dvs man måste älska att få kritik och synpunkter och lära sig bedömningskriterierna. Det behövs en massa egenskaper för att bli en framgångsrik dressyrryttare. Men vill man ha det liiiite lättare kan man alltid satsa på hoppning ;) 
PS: Haha! Såg din video där Astrid på tävling, utan att blinka, hoppar runt bland en massa hinder, växtlighet och funktionärer. VARFÖR blir samma häst då livrädd för ett domarbord...?" - Annika

Nu när man har börjat komma in i det så är det faktiskt KUL! Innan har jag tänkt lite som jag tror att de flesta som egentligen inte riktigt vet vad det handlar om gör: man rider bara förutbestämda vägar och sen är det inte riktigt mer med det.
Självklart vet jag att det är en jävla massa jobb bakom det, men aldrig riktigt förstått HUR mycket. Så har iallafall jag tänkt under alla år (för jag är så jävla gammal.. ;)). Jag har aldrig haft en ponny som jag har kunnat rida dressyr med på riktigt, ja ni som har varit med här på bloggen sen jag hade Spirit förstår nog vad jag menar... Men nu när jag får denna hjälpen och verkligen kan börja rida riktig dressyr, både på "mina" egna hästar och även chansen att rida Annikas hästar så har det liksom gått upp ett ljus för mig. Jag menar, jag känner mig som en nybörjare när jag sitter upp på Amira, som gått höga klasser i dressyr och kan alla skolorna och lyssnar på minsta lilla förändring. For example: Jag travade omkring och helt plötsligt börjar Amira istället gå över till passage utan att jag medvetet har bett henne om det. "Ja men då spände du väl din vänstra skinka" eller något i den stilen, alltså hahah whaaaaat
Det är så jäkla mycket teknik som ligger bakom detdär som ser så himla enkelt ut.
 
Innerst inne tror jag faktiskt det finns en liten dressyrryttare i mig, jag menar, det måste det ju finnas? så jävla petig som jag är med precis allting ;) "åh nej nosgrimman sitter en millimeter snett", "hm, den ena lindan går liiiite längre upp än den andra.. *lindar om*", "fan också, schabraket har kasat bak en cm..", "KATASTROF! en rem på tränset har hoppat ur sin stropp och fladdrar omkring!!!", ja, you get it? Och som Annika sa: Gud måste ha gett mig dessa långa benen av en anledning ;) hahah! Nej men, hoppningen ligger fortfarande på en ohotad första plats! Men dressyren har stigit i mina ögon, det måste jag erkänna!
 
 
Sen var det ganska roligt, jag känner domaren då vi rider för samma klubb och jag och hennes dotter tävlade ponny samtidigt, och sist hon såg Astrid var när vi var iväg och hoppade ute på Klostret och dagen i all ära var Astrid inte Astrid, utan hon var Svarta Faran ut i hovspetsarna och for omkring som en tok och var allmänt crazy.. Så efter sista hälsningen när jag droppade tyglarna, gav ifrån mig ett skratt och klappade om Astrid så sa hon "Malou, verkligen SUUUUPERBRAAA kämpat!", detta var lite annat än att se henne helt bananas ;) hahah!

en liten stund blev 1, blev 2 och ja, en halv till

Alltså, HAHA! "Jag ska bara sova en liten stund" säger jag, stendeckar och vaknar 2,5 timme senare... Bra Kastman! Aja, känner mig betydligt mycket mer tillsfred nu när slipper gå runt och känna mig som om jag lider av insomnia. Tror jag sov bort hungern också för magen förde inte ett jäkla väsen längre när jag vaknat, eller så lyckades jag kanske inte rädda valen? hmm.. Tryckte iallafall i mig en macka och lite choklad när jag vaknade, för säkerhets skull liksom!
 
Okej men hur gick det idag då? Joooo jag tyckte vi rattade runt relativt bra och fick en klart godkänd procent för att vara första gången på en dressyrbana för oss båda faktiskt! Stackars Astrid blev alldeles förskräckt när hon kom in på banan och fick syn på domarna, haha! Så hon var lite spänd och stirrig nere på den kortsidan och vid ett tillfälle vände hon och stegrade i programmet, men hon kom tillbaka väldigt fort efter de små incidenterna och gjorde alla andra moment väldigt bra så vi fick ändå hyfsat betyg med en del 7:or i protokollet och 60,167%! Domaren tyckte vi skulle satsa lite mer i ren allmänhet, mer tryck i ökningarna osv. Men jag tyckte det var rättså bra att få känna på det idag och sen vet vi lite mer hur vi ska rida och vad vi ska förbättra till nästa gång! Redan på fredag ska vi ut och jaga bokstäver igen, då är det eftermiddagstävling i Hässleholm :) Kul!
 

vilket tar övertaget?

Hej på er! Snorigt trött och äckligt hungrig är vad jag är just nu. Det blev sent som tänkt igår, runt kl 02 kom jag i säng och 06:00 ringde alarmet imorse, alltså ännu en natt med på tok för lite sömn vilket resulterar i att jag i skrivande stund sitter och nickar till med jämna mellanrum.. Funderar på att lägga mig och sova en stund så jag orkar med kvällen. Egentligen är det utgång nere i Lund som står på schemat med Phillip och hans kompisar, men efter att ha slarvat bort både mitt bankkort och leg och efter såhär lite sömn så är jag så jävla bitter och otaggad.. Det blir säkert jätteroligt men just nu känner jag bara, sova. Aja, vi får se om jag löser det på något sätt, annars får jag väl helt enkelt lämna walk over och stanna hemma, "yeeey"...
 
Min mage låter även som en döende val, egentligen borde jag göra det enda rätta och rädda den, försöka putta tillbaka den ut i havet, spruta på den med en vattenslang så den inte torkar ut eller sänka tjuvjägarnas båtar! Men jag orkar inte, idag är jag idioten som står i ett hörn utan åsikter, tycker varken ditt eller datt och säger ännu mindre. Tror faktiskt det är sömnen som tar övertaget i denna kamp, får väl äta när jag vaknar helt enkelt!
 
Film på Astrid från idag kommer ev. senare ikväll! + info om resultat osv 

zombie apocalypse

God eftermiddag på er! Jag har lust att bara dunka skallen i marken och decka så trött är jag.. Sov hemma igår igen då jag blev inringd på jobb idag också mellan 07:30-16:00, sen körde Phillip ut till mig runt 23-tiden igår kväll för ingen av oss ville sova själva och det resulterade i filmtittande och och prat långt in på natten. Helt underbart mysigt men aj så trött jag har varit idag, fick sovit ca 3 timmar och sen upp tidigt och gå på ett 8-timmars pass på jobb, och dagis är ju inte direkt ett halvslappt kontorsjobb utan man måste pay attention precis heeeela tiden!

Stack hem och bytte snabbt om till ridkläder och sitter just nu hos Lisa och väntar på att vi ska bege oss till Kvarnstena för att rida! därefter kör vi hem Astrid till åpk där hon får spendera natten eftersom vi startar först imorgon då jag råkade anmäla 1 timme för sent och fick efteranmälan.. Väl där ska hon badas och knoppas och fixas så hon är snygg till imorgon! Så ni kan ju gissa om jag kommer vara död ikväll? Har dessutom bara ätit en knäckemacka och en pizzabulle på hela dagen och det lär vara det enda då jag troligtvis kommer somna innan jag ens hinner in till sängen ikväll. Bra där, Kastman...


pigg och glad!

Totte igår!

Titta gärna i HD! det blir himla suddigt annars...

Astrid 25/2

Alltså min sits ibland....... HAHAH

new in!

Har ju helt glömt bort att berätta, har varit iväg och införskaffat mig ett par nya ridstövlar! Velar lite fram och tillbaka om jag ska ha dessa som tävlingsstövlar och ge upp mina MH Supreme High Rider och bara ha de som hemma/träningsstövlar istället, tycker de har säckat ihop sig ganska mycket och dessa nya sitter ju som ett korvskinn!
Det är nästan så blodtillförseln i vaden stoppas så tighta är de xD Men man får stå ut för ack så snyggt det är!
Håller på att rida in mig i dem just nu så får vi se vad jag beslutar mig för sen :)
 
Pioneer heter märket på de nya bootsen, var SÅ sugen på att köpa ett par bruna också men tyvärr fanns de inte i min storlek... synd, men ett par svarta fick hänga med iallafall! Inte dåligt att få ett par splitternya ridstövlar för 500:- i butik... ;)
 
Checka mina fina växter i fönsterkarmarna, herregud vilka gröna fingrar jag besitter....

standard vid frukosten

Här hemma får man då aldrig vara ifred vid frukosten.. Alltid ett hundhuvud i knät och minst en lite för närgången katt! Denna morgonen var det Zlatan, aka. Scarface som tiggde som om han aldrig sett mat tidigare, han är nog den värsta av dem alla för passar man sig inte så norpar han pålägget direkt från mackan! De andra brukar bara sitta brevid och se lite extra söta ut i hopp om att få något. Hahahah åååh, tyvärr kan man inte skylla på dålig uppfostran heller då vi har haft han sen han föddes. Något gick snett, oupsiii
 

hemma och byter

Hallå på er! Live update straight from my bed från den evigt kidnappade datorn är det som gäller nu, ska försöka skriva så många inlägg jag orkar och kan komma på nu ikväll då det är full rulle om dagarna och så har jag ju som sagt, ingen tillgång till dator.. Och mobiluppdatering, hur kul är det?! mjaaa... Sover hemma inatt för att slippa gå upp omänskligt tidigt då det icke hästiga jobbet kallar imorgon mellan 08:00-16:30, därefter åker jag tillbaka till Kvarnstena igen och sätter igång med ridningen! 
 
Imorgon kommer äntligen Katja hit och ska knäcka Eddie! Tyvärr medan jag är på jobb vilket är lite surt då jag egentligen behöver vara med.. Ska se om jag kan smita ifrån en stund, själva behandlingen tar väl kanske max en halvtimme och från jobbet till stallet är det nog ca 5 min, så får hoppas att det går bra! Men annars idag då? Har ridit Astrid och Totte och båda två gick så sjuuuukt bra! Superskönt verkligen :) Har även fotat och filmat Alex lite grann, annars har det varit en väldigt lugn dag :) bjuder på några bilder längst ner i inlägget! På de två översta har vi Scandium, sen Unicum och sist lilla Dyzma!
 
Snart ska jag trycka i mig en kebabtallrik och äta en semla till efterrätt, healthy as hell. #eatclean
Gud vilket rörigt inlägg insåg jag nu såhär i efterhand när jag läste igenom det, kan tyvärr inte prestera mycket bättre då det som pågår i min hjärna är onekligt likt an arg myrstack! alltså ett endaste stort virrvarr av meningslösa svarta prickar...

nattmat & myskläder

Sitter i skrivande stund i världens mysigaste tröja som jag fick av Phillip i julklapp och trycker i mig knäckebröd med kaviar, fancy kvällsmat huh? Har iallafall precis kommit in från ridhuset efter att ha trimmat Astrid en stund och har precis fått ordning på alla mina grejer i boden, befinner mig just nu åter igen på Kvarnstena och det är dressyrtrim deluxe som står på schemat inför tävlingsdebuten på lördag! Spännande :)

Har tyvärr ingen tillgång till dator då min bror behöver sin skoldator när han är, tro det eller ej, i skolan.. Och hans dyra speldator kan jag ju bara drömma om att få låna hahah! Sååååå ni får stå ut med lite halvkass bloggning från mobilen de kommande dagarna. Men det är bättre än inget, eller?! Nu ska jag olja in mina stackars skor som fick bada idag (wtf) och sen sova, vi hörs!




och så var tävlingssäsongen igång!

Lördagen den 1 mars gick årets första tävling för oss av stapeln! Lite ringrostiga och lite virriga gick vi in på banan och hoppade en 100 och en 110 och gjorde faktiskt godkänt ifrån oss tycker jag! Eller ja, i första klassen fick Astrid MVG och jag fick typ, ett riktigt svagt G-.... nästintill IG om jag ska vara ärlig! Astrid vad SUPERDUKTIG i första, hon var lugn och sansad och låg inte på så mycket som hon brukar göra, då var det ju såklart jag som drar till och klabbar till det istället.. Efter kombinationen kan ni se på filmen hur jag börjar titta väldigt förvirrat omkring mig och det går bara långsammare och långsammare.. Ja, jag hade glömt banan!!! bra där Kastman. I sista sekund gick det upp ett ljus och jag bara typ "SHIT, det är ju detta hindret vi ska hoppa!" och vänder upp från spåret med typ ett galoppsprång till godo och kommer alldeles snett och stackars Astrid bara "jaha men okej vi hoppar väl!" och räddar hela situationen, duktiga snälla Astrid!!! och dumma dumma pilot.... Gaaah. Aja, tack vare Astrid fick hon hoppa sin första omhoppning då det var debut i avd. A för hennes del! Svängde lite snävare men höll ändå ett ganska lugnt tempo för ville istället få en bra runda efter den lilla incidenten, men det slutade iallafall med en 6:e placering och Astrid tog sin allra första placering i sin allra första omhoppning! Kul :)
 
I 110'n var hon lite mer, ja lite mer Astrid helt enkelt. Det syns inte så väl på filmen ser jag såhär i efterhand men hon var jäkligt stark och dragig i denna klassen vilket resulterar i ett lite av och på tempo och vi hittar inte riktigt rytmen och avstånden. Så vi fick med oss en bom i kombinationen, tror mest det hela beror på saknaden av rutin, det är ändå bara hennes tredje tävling och andra 110! och ett ner är väl egentligen inte så mycket att klaga på :p Det är bara till att träna vidare!
 

GHS 2014!

Alltså kan man något annat än att älska Göteborg HorseShow eller?! Allting får MVG+ rakt igenom, bortsätt från hur äckligt trött man blir i benen och hur brutalt ont man får i fötterna.. Men vad gör det om 100 år right?! Vi hade iallafall en toppendag i scandinavium med massor av shopping, trevligt sällskap och fina ekipage! Min plånbok var dock inte lika lycklig över tripen som jag var.. men vafasen, det är ju bara GHS en gång om året (tagga falsterbo heheh...) och det rullar ju in nya pengar nästa månad!
 
Men ja shoppingen då, det är ju givet att skriva ett "detta-köpte-jag"-inlägg! Så se och njut och länka gärna till era shoppinginlägg då jag tycker det är väldigt spännande att se vad alla andra har shoppat också :D Okej, here we go:
  • Pannband med lack och en rad stora swarovski-stenar!
  • Cristina Sports schabrak, jag var såhäääääääääär nära på att få med mig två st hem då jag stod och velade mellan detta och ett i samma färg fast med brun kant (en vacker dag ska det bli mitt, för det var så dödens snyggt så jag vet inte var jag ska bli av!), lyssnade dock på min plånboks desparata klagande och valde att bara adoptera ett av dem, det med orange kant blev det då det är det jag suktat efter längst, och sen har jag ju redan ett brun/blått CS-schabrak ;) men även om det är precis samma färgkombination så ser det ju överhuvudtaget inte likadant ut när man vänder på färgerna, heheh
Astrid fick inviga det på tävlingen i lördags! SÅ snyggt tillsammans med min kavaj om ni frågar mig, mmmmh!
  • det enligt mig bästa inköpet under dagen, en marinblå väst med hög krage från Spooks! alltså den är så mysig så när jag väl har tagit på den så vill jag typ aldrig ta av den, hahah! helt underbar!!
  • Bruna och marinblå lindor från Catago!
  • Det "sämsta" (tråkigaste kanske jag ska säga? för det är ju faktiskt inga dåliga grejer..) inköpet under dagen var smörja till min sadel enligt rekommendation, var i Equipe's monter och pratade med dem och de packade på mig kladd för 450:-, den sved lite faktiskt
  • Super-blingigt skärp!
  • Oooooch sist men inte minst, en supermysig KL-fleece!
 

och så var det helt plötsligt mars

HEJ PÅ ER! Längesedan nu, har fått både uppmuntran och skäll för att bloggen stått tom i snart en veckas tid. Även en del meddelanden av folk som undrar om jag verkligen lever, haha! Ja det gör jag, det är faktiskt precis det jag har gjort denna veckan, jag har levt! inte genom datorn, utan faktiskt detdär riktiga livet utanför tekniken (förutom mobilen såklart, den kan jag inte leva utan..) och jag kan säga att det faktiskt har varit ganska skönt att bara låta bloggen stå en stund, dock har jag en jääääkla massa bloggning att ta igen nu och såååå mycket saker att berätta och visa för er!
 
Anledningen till obefintlig uppdatering är följande:
onsdagen åkte jag tillbaka till ljungbyhed för att vara med min bf och stannade där till torsdag kväll då vi åkte iväg med Astrid och tränade på klostret, så de två dagarna har bara gått åt att umgås med Phillip och då vill jag ju inte direkt dra upp datorn och vara osocial.. Fredagen spenderades på GHS tillsammans med Gisela från förmiddag till sen natt, vi åkte strax efter 9 och var hemma vid halv 2. På lördagen ringde klockan tidigt för då då var det dags för tävling och sedan hem och snabbfixa sig för att sen sticka iväg och käka hemma hos Linnea och senare på kvällen dra ut i helsingborg för att fira att hon fyllt 20! Sen hämtade Phillip mig i hbg på natten så jag stack hem och sov hos honom och spenderade söndagen och halva måndagen hos honom innan det var dags för mig att sticka på det icke hästiga jobbet, sen for jag direkt till stallet dit mamma kom med kläder och där red Eddie en stund i ridhuset och nu sitter jag här, framför en kidnappad dator som tillhör min bror då min egen har lagt av helt och hållet... Undra vad han säger nu när jag håller på att ladda in mängder med hästbilder på den?! hoppas han inte märker något.. heheh
 
Jag ska försöka knåpa ihop så många tidsinställda som jag orkar nu ikväll och försöka få med allt som missats på denna veckan, wish me luck! ↓ instabild från GHS, maloukastman heter jag där för er som missat!
 

RSS 2.0