kvällsupdate

Go'kväll på er!
Här sitter jag nu framför datorn, åter igen trött som ett as utan någon vidare anledning.
Eddie såg spöken i alla hörn i ridhuset idag, eller nej, inte spöken, snarare små hästätande troll som lever i bajstunnorna som pryder två av hörnen, de andra två var han bara rädd för "för säkerhets skull", just in case liksom. Det enda trollet som egentligen befann sig i ridhuset idag var Eddie himself, min busiga lilla trollunge.
 
Théa tilldelas dagens guldstjärna!
Idag sprang vi omkring alldeles själva i hela paddocken utan koppel i alla gångarter, första gången och det var nemas problemas! Hon är så cool denna hästen. Lite bestämd när det gäller att svänga dit jag vill är hon, vet inte om det beror på att hon inte riktigt fattar eller att hon är ett fuxsto ;) Även traven går någon växel för fort men jag ser nästan istället att det är positivt att hon har sån framåtbjudning än att hon inte vill gå framåt alls, för trots att det går lite fort så är hon ju fortfarande lugn som en filbunke!
 
Nu ska jag överväga att sätta på en film eller bara helt enkelt lägga mig ner och somna, kl 20:13.. herregud jag börjar bli gammal! Imorgon åker jag in till Helsingborgsveckan och kikar på tävlingar och hämtar ut mitt nya Equipeschabrak, wiiiiie

A-Stride Spelä

Låt mig presentera Astrid!
Sto född 2007 e. Carte d'Or - Bellini, hopp och dressyrstammad liten dam på dryga 160 cm (om jag minns rätt). Ej regelbundet hopptränad men tycker det är helt lajbans och har en bra inställning! Hon är väldigt känslig i munnen och tycker inte om när man tar för mycket i henne men tycker samtidigt att det ska gå i 300 km/h.. Svår kombination men man får försöka anpassa ridningen och lösa det på bästa sätt! Astrid har samma ägare som d-ponnyn Satin Dolly som jag tävlade i slutet av förra året, skäcken om ni minns!
 
Jag är även fruktansvärt ringrostig i hoppningen känner jag, har varit utan det i två månader och det känns! Tar ett tag innan man kommer in i det igen, dessutom känner jag inte hästen och det gör inte saken lättare! Men det är bara till att träna träna träna så man kommer in i det igen :)
 

tröttare än dvärgen trötter himself..

Åh gud idag vill jag inte påstå att jag är pigg.. Var uppe relativt sent inatt och gick även upp ganska tidigt, somnade dock om några timmar efter Phillip åkt hem men känner mig ändå helt slö i kroppen och trött i huvudet, tror det har lite med vädret att göra och att vi ställt om klockan och sånt, jag vet inte hur det är med er men jag blir automatiskt tröttare ju fler mörka timmar vi har på dygnet!
 
Eddie fick sig iallafall en vilodag idag då han gick tufft igår på träningen, tänkte rida honom lite lösgörande imorgon. Théa därimot gick helt kanon idag! vi testade även att knäppa loss henne från linan idag en stund på slutet så vi red omkring själva i paddocken, hon förstår inte riiiiktigt innebörden av att ett ledande tygeltag betyder sväng men det kommer det med! Without struggle there is no progress ;) Vi travade iallafall omkring några varv på fyrkantspåret och hon tuffade på som ingenting, duktig bebishäst!
 
Astrid får stå för bilden idag! Film på henne från igår kommer även upp lite senare :)
 

efter regn kommer solsken!

Eller? Ja jag vet inte riktigt, idag har det varit lite gott och blandat vill jag nog påstå. Ena stunden lyser solen, andra stunden börjar det blåsa rejält, sen regnar det, sol igen och vise versa, ja jag tror ni fattar om ni inte är några slags eremiter som lever totalt isolerade från omvärlden utanför husväggarna. Jag har iallafall överlevt stormen och förutom läktardörren till ridhuset som är brutalt sönderslagen av vinden och en bit av stalltaket som bestämde sig för att lämna sin ursprungliga plats så är det mesta frid och fröjd! Och att vi var utan ström i närmre 4 timmar på kvällskvisten var bara mysigt! Tills jag insåg att mobilbatteriet nästan var slut.. Då som en gåva från Gud himself så kom strömmen tillbaka igen, hallelujah moment! typ
 
Men på tal om annat än vädret, för det måste nog vara världshistoriens mest lama samtalsämne.. Glory gick toppenbra på dressyrträningen imorse! Fick många bra övningar som vi ska fortsätta spinna vidare på i vardagstrimmet :) Även Théa var kanonduktig idag trots det växlande vädret! Hon var lite mer spänd än vanligt vilket inte är så konstigt då det hängde höpåsar i träden runt paddocken och hösilageplasten hade släppt från balarna och fladdrade omkring i vinden, men hon skötte sig kanon och börjar hitta fram lite mer stöd till bettet nu :)
 
Nu har jag bara Astrid kvar att hoppa ikväll runt ca halv 8-tiden och sen blir det förhoppningsvis mys med Phillip resten av kvällen beroende på hur hans tenta i eftermiddag går, annars får jag helt enkelt ta katten och bädda ner mig i sängen och titta på film i min ensamhet då mamma och pappa jobbar, buuuh
 

äkta "ligga i sängen och titta på film"-väder

Fyfasen vad det tar i ute nu! Dressyrträningen blev flyttad från imorse till imorgon då min tränare fått förhinder, tog istället lite sovmorgon och höll sen lektioner för småtjejerna som var superduktiga och stod ut utan mycket gnäll trots vädret! Åkte därefter upp och red ett grymmt pass på Eddie i ridhuset!! Vädret blir dock bara värre och värre så Théa fick vila idag och så hoppas vi på att stormen har lagt sig till imorgon. Så imorgon blir det dressyrträning på morgonen, Théa tar vi på eftermiddagen och sen på kvällen ska jag hoppträna hästen jag red i lördags, mer info kommer om henne imorgon!
 
Nu ska jag återgå till mitt TV-tittande, finns nog inget vettigare att göra en dag som denna!
 

Go'kväll!

Nu har jag äntligen landat hemma igen efter en lång regning dag.. Kom hem runt 4-5 tiden inatt och sov sen till ca halv 1, hoppade direkt i ridkläderna och har varit i stallet fram tills nu! Började med att fixa hos Eddie och rida honom en sväng i ridhuset, endast lätt och lösgörande arbete då det är dressyrträning imorgon! Har även ridit Théa idag och det är såna här dagar som jag är så lycklig att man har ridhus på anläggningen där Eddie står.. För fy sören vad kallt det var att rida ute i regn och blåst! Hon skötte sig iallafall bra trots omständigheterna, cool häst!
 
Imorgon är det somsagt dressyrträning på morgonen, tror det blir runt 9-tiden! Därefter är det träningar för småtjejerna vid halv 11 och sen ska vi se om vi kan ta Théa också någongång på dagen innan stormen drar in, hoppas inte det blir tidigare än beräknat.. Nu ska jag bädda ner mig i sängen och titta på The Originals och TVD från i fredags, woooh!
 
 

Eddie igår.

Här är ännu ett gäng bilder som mamma klickade på oss under ridpasset igår!
Efter att ha sett bilderna så har jag konstaterat att jag måste länga mina stigläder ett antal hål, de är superkorta och jag får katastrofal sits... Hälarna pekar åt totalt fel väderstreck och min (framåt)lutning är inte av denna värld, FY!
Förhoppningsvis ordnar det upp sig när läderna blir några hål längre. Hästen är fin iallafall!
 

morgonjour

Godmorgon på er!
Äntligen lördag igen och jag spenderar starten på dagen i stallet. Vi har morgonjouren så ska släppa ut alla hästarna osv. Passar även på att fixa färdigt allt i stallet och rida nu på morgonen/förmiddagen då det står utgång med tjejerna på schemat ikväll! Eddie ska nog få gå över lite bommar idag tror jag, det är nyttigt för honom att träna avstånd och att reglera galoppen även om det inte är några hinder vi ska ta oss över. Théa får sig en välförtjänt vilodag idag då hon har skött sig så himla bra denna veckan!
 
Nu på morgonkvisten ska jag även testa en häst som jag ev. ska rida lite och hoppa om allt stämmer. Ägaren hörde att jag led av hoppabstinens och tydligen hade hennes häst samma åkomma ;) ska bli roligt!
 
 

T & E!

"mina" fina hästar idag ♥
Btw visst blev Eddie snygg i sitt nya ländtäcke från Horseware? ;)
 
 

OMG idag är det ÄNTLIGEN höstlov!!!!

Men vänta lite nu? Jag har ju redan suttit av min tid i skolbänken och haft en awesome student och allt detdär som hör till, i'm freeeeee! Eller ja, detta betyder pretty much att denna dagen kommer se ut preciiiis som alla andra dagar i mitt arbetslösa liv, jag sover alldeles för länge, tittar på alldeles för mycket TVserier, städar mitt rum alldeles för sällan och rider alldeles underbara hästar ♥
 
Okej, I will try to make a change! Sova mindre går fetbort, jag behöver min sömn för att inte bli en tjurig bitch ;) TVserietittandet kommer snart att minska då jag nu går in på den 9onde och sista säsongen av One Tree Hill, efter det har jag bara mitt kära The Vampire Diaries och The Originals kvar som sänds en gång i veckan varje fredag, lagom! Städningen måste jag göra något åt om jag någonsin vill se mitt golv igen, tänkte ta tag i det och börja lite smått idag.. Och på hästfronten är det bara en massa roligheter på gång! Inte nog med att Eddie och Théa är helt outstanding på vad de håller på med så har jag även fler hästar på g, detta är sååå roligt och spännande!
 

Carthéa


Goooodmorgon!

Hej på er! Tidiga uppstigningar är inte min melodi kan jag tala om..Puuh vad trött jag är om mornarna! Men vad spelar det för roll när man ska upp och hitta på roligheter :)
Som sagt var så tog vi Théa nu på morgonkvisten, jag blir totalt imponerad av den hästen, haha! Så jädra cool! Idag var tredje gången under ryttare och hon skrittar, travar och galopperar omkring ute på longervolten som ingenting! Jag menar, för två dagar sedan så hade hon inte ens haft en ryttare på ryggen, hahah. Ska visa er film på henne lite senare idag, nu ska jag hoppa i kläderna så jag inte blir försenad till tandläkaren!
 
- Théa imorse i soluppgången!

hästarna idag!

Eddie lekte kokko i huvudet idag under ridpasset och visste absolut inte hur man gjorde galoppombyten (trots att han igår gjorde det felfritt...), lät honom rulla på tills han gjorde ett bra byte och sen slutade jag för att inte bråka allt för mycket med honom, nya tag imorgon! Man måste ju ha lite sämre dagar också, det kan ju inte alltid gå bra.. ;)
 
Théa gick över förväntan idag, andra gången hon hade ryttare på ryggen överhuvudtaget och hon var lika kolugn som igår, testade även släppa ut henne på longervolten då hon var så lugn och det gjorde hon med bravur! Skrittade på som ingenting och travade även några varv!! Till en början tyckte hon det var lite konstigt men hon är så stencool och efter ett tag så struntade hon i vilket och travade på som hon aldrig gjort något annat! Inte illa för att vara andra gången hon har ryttare på ryggen ;) Massor med beröm och godis, lilla prinsessan!
 
Nu ska jag checka ut från bloggen och checka in i sängen och kolla lite OTH innan jag somnar, Théa ska vi ta redan kl 8 imorgon innan Malin börjar jobba så vi slipper göra det på kvällen när det är mörkt ute. Tänkte även kanske rida någon av islänningarna innan jag kl 13 ska vara hos tandläkaren och laga min tandställning, for your notice så är kebab INTE tandställningsvänlig mat (tydligen..), DUBBELSUCK
 
Världens vackraste, uttrycksfulla huvud ♥ åh kolla, Glory var ju också med på bilden...... ;)

godkväll bloggen

Idag har jag åkt fram och tillbaka och hit och dit i vår lilla racerbil! Började dagen med en go sovmorgon, därefter åkte vi in till djursjukhuset i Helsingborg då HorseFarm var där och hade utprovning idag, skulle in och hämta gelepaden och Equipeschabraket som vi fick med när vi köpte sadeln, dock fick bara paden följa med hem då de inte hade med schabraket som jag ville ha.. Ska istället hämta det på Helsingborgstävlingarna nästkommande vecka/helg :) Efter det for vi till Hööks för att lämna tillbaka ett ländtäcke jag köpte när vi var där sist som var för stort (+att jag inte riktigt gillade passformen..) och på hemvägen svängde vi inom HEP där jag inhandlade ett nytt ländtäcke, haha! Så kort sagt är det lite ny utrustning som rullat in idag och kommer även lite nytt nästa helg, det gillas! Alltid roligt med nya saker :D
 
 
 

för den frusne

Jag funderar helt seriöst på att investera i ett par sånahär värmesulor till vintern. Finns det egentligen något värre än att börja frysa om fötterna och veta att man har flera timmar kvar i stallet? Eller när man tex. är iväg på tävling och man knappt har någon känsel i fötterna pga att man måste ha sina tjusiga (svinkalla) läderstövlar? Jag tror inte att jag endast talar för mig själv när jag säger att jag inte kan rida ordentligt när mina fötter är djupfrysta..
 
Jag ska se över min ekonomi när de värsta vintermånaderna börjar närma sig och ev. införskaffa mig ett par sulor, finns det något värre än att frysa egentligen?!...
 
 

*trummvirvel*

Låt mig presentera ett av höstens och framtidens projekt, Carthéa!
Sto f. 2010 efter Cartier.
 
Théa som hon kallas är 3 år gammal och är endast hanterad från marken, dvs pysslad med, longerad med träns och sadel, lite hängd på osvosv. under en längre tid men är nu redo för nästa steg i inridningsfasen. Tanken är att detta ska bli ett inridningsprojekt för mig som senare i framtiden ska bli en tränings och tävlingskompis!
 
Söt som socker är hon och var hur lugn som helst idag när hon för första gången hade ryttare på ryggen!
Ska bli superkul att vara med och forma henne från början och se vad det blir av henne i framtiden! Detta ska bli ett riktigt roligt och spännande projekt! :D
 
 

everything that downs me makes me wanna fly

Spånet är hämtat och Eddie är riden! Red ett lättare pass ute i stora paddocken, trots att det var blött och geggigt så passar jag ändå hellre på att rida ute när det är så fint väder som det varit idag, rida inne i ridhuset måste jag ju ändå göra ungefär resten av vintern så man får passa på! Lät honom bara rulla på i låg och rund form i alla gångarterna och han skötte sig kanon, han är så underbar min fina häst!
 
Efter att ha fått i mig lite mat tänkte jag nu sätta mig ner och läsa lite bloggar innan jag om ca en timme rör mig uppåt stall nummer 2 för dagen! Vi hörs senare med bilder och update :)
 
En vacker dag ska detta schabraket hänga i min tävlingsgarderob!!

idag har det varit KALLT

Riktigt rysligt kallt faktiskt, fyy! Tog nog en halvtimmes lång dusch för en stund sedan efter att ha stått ute och hållt lektioner i regnet, mina händer var nästan som isbitar och det kändes nästan som att det var mitt i vintern.. Aja, har dragit slutsatsen att två tjocktröjor och softshelljacka inte duger, nästa gång blir det minst en tröja till och vinterjacka om vädret ska fortsätta såhär!!
 
Eddie har fått sig en välförtjänt vilodag idag, han var ute i hagen några timmar men tyckte inte det var allt för roande i detta vädret.. Imorgon ska han få gå ett lite lättare pass på förmiddagen, troligtvis i ridhuset om vädret ska hålla i sig! Därefter ska vi köra och hämta spån och senare på eftermiddagen ska ett av höstens projekt inledas ;) avslöjar mer imorgon!
 

ang. föregående inlägg

 
Förstår precis hur ni menar :) Detta är endast en "översikt" över möjliga tävlingar som vi skulle kunna åka på i höst/vinter! Ser nu när jag läser igenom inlägget själv att det lätt går att misstolka med tanke på hur jag skrev det, dumt av mig! Den enda tävlingen som jag nästan är 100% säker på att vi kommer starta är Julahoppningarna på hemmaklubben i slutet på november :) Listan är mer för att jag ska ha koll på möjliga tävlingar i närheten och ev. åka ut på någon av dem om allting känns bra!
 
Jag ska ta det lugnt och vara rädd om min häst och inte pressa fram honom genom en massa tävlingar bara för att jag vill tävla, han ska hålla i många år framöver! :)

omändrad tävlingskalender

Okej, jag kan tala om att nu kryper det i skinnet på mig.. Får inte Eddie lov att börja hoppa igen den 6 november så vet jag inte var jag ska bli av! Jag hoppashoppashoppas självklart att han får det och har därför också börjat planera om min tävlingskalender som sprack totalt när vi inte fick lov att börja hoppa efter förra återbesöket.
 
14/11 - Åstorp, 80 & 90 cm, pay and jump
16/11 - Perstorp, 90 cm
23/11 - Sydslätten, 90 & 1m (?, får se om han känns redo på den höjden och om mamma vill köra så långt)
30/11 - ÅPK Julahoppningarna (hemmaklubben), 95 & 1m
5/12 - Åstorp, 90 & 1m, pay and jump
12/12 - Åstorp Christmas Show, 1m
27/12 - Åstorp, 90 & 1m, pay and jump
 
Tror även att hemmaklubben kommer att ordna någon slags träningstävling för medlemmar i de kommande månaderna också, får se hur de passar in med planeringen ovan. :) Jag vill börja hoppa och komma ut och tävla NU! speciellt nu när Eddie känts så jäkla fräsh de senaste passen!
 
 

Preparations

Nu kan jag äntligen andas ut och försöka återfå lite värme i kroppen, har varit iväg precis hela dagen och nu är första gången jag sätter foten i huset sedan jag lämnade imorse. Har flängt mellan stallet - helsingborg - och sen stallet igen för att hjälpa mamma och dem att förbereda inför tävlingarna i helgen. Imorgon är det DM i dressyr för ponny på anläggningen och på söndag är det storhästklasser, så vi har förberätt mackor, hackat grönsaker, fixat såser, gjort toast osvosv. Ibland är det lite jobbigt att mamma och Carina (Josses mamma) är köksansvariga, det är alltid så jäkla mycket att göra innan tävlingar!
 
Menmen, imorgon är det alltså uteritt som gäller igen imed anläggningen är upptagen, ska försöka hinna med det på förmiddagen så jag slipper hålla på och stressa då vi har bokat bord på Harrys i Helsingborg vid 20:00, ska ut och äta med tjejerna och sen ta igen lite tid över några drinkar! Vi har nog inte setts allihopa sedan vi var i Ayia Napa, och det var i Juni!! Ska bli supermysigt :) Ska även försöka hinna få iväg lite paket på posten imorgon som jag inte han skicka iväg idag, full rulle alltså!
 
Alla bruuudarna på G i Ayia Napa utom Linnea som står bakom kameran!
 

vädret hade annat i planerna!

Kom upp till stallet imorse och det var allt annat än regn som vädret hade i planerna, klar himmel och solsken! Liiiite blåsigt och det var ganska kallt men med två tjocktröjor, en softshelljacka och vinterjacka så klarade man sig utmärkt ;) Vi dumpade ridhuset och gav oss ut på en mysig uteritt istället tillsammans med Josse och Lillis och Eddie skötte åter igen sig kanonbra! Han är verkligen inne i en bra period just nu :) Han är så rolig att rida varje dag!
 
Sydney, en av 3-åringarna i stallet låg och mös i det fina vädret idag :) gosis!

projekt på g!

Godmorgon på er! Mår ni bra? Bra, jag mår bra, i think. Tänderna gör inte så vedervärdigt ont längre och nu har jag börjat kunna få i mig lite riktig mat, inte bara yoghurt och risifrutti (om man nu kan kalla det mat...) och det leder i sin tur att jag är på fruktansvärt mycket bättre humör! För några dagar sedan kunde jag bara lägga mig ner och gråta helt utan anledning pga att jag var så trött och hade så ont och blev totalt down av att inte få i mig ordentligt med mat, nu är jag istället bara överdrivet pepp och på gott humör! Tänk vad lite mat kan göra ;)
 
Tror inte ens att de jäkla dressyrtävlingarna som pågår hela helgen och tvingar oss att rida ut trots att det ska ösregna och blåsa halv storm lördag och söndag kan förstöra mitt humör.. ;) Allting rullar på bra för tillfället, har även lite nya roliga projekt på g som några kommer att gå i verket ganska snart och även några lite längre in i framtiden!
 
Eddie ska gå lite lösgörande arbete i ridhuset idag, anläggningen stängs för allmänheten kl 12 och där har ni anledningen till att jag är uppe såhär tidigt ;) Vill hinna rida i ridhuset innan de stänger så jag slipper rida ute i regnet. Därefter ska vi åka in en runda till Hööks och fixa lite småsaker och sen ska jag även skicka iväg lite grejer på posten. Resten av dagen får vi se vad den har att erbjuda :) Nu checkar jag ut och skyndar iväg till stallet!
 

NU är det svensk höst

Ja man har ju faktiskt undrat hur länge detta osvenska fina höstvädret skulle hålla i sig, helt okej temperatur, regnet har lyst med sin frånvaro, man får ha mysiga tjocktröjor men det är inte överdrivet kallt, torrt och fint på marken och mycket solsken! Idag därimot så har himlen varit grådisig hela dagen och det har konstant varvat mellan duggregn och ösregn, dagar som denna är man glad att man har ridhus ♥
 
Glory gick ASBRA idag! wow, han har nästan bara levererat grymma pass de senaste dagarna ;) tränade mycket galopparbete, han har blivit mycket bättre sen igångsättningen och kan samla sig ordentligt nu istället för att täcka ca 5 meter med ett av sina jätte-galoppsprång.. haha! tränade även mycket fattningar/avsaktningar som för tillfället är hans svagare sida, fattningarna gick väldigt bra idag och han gjorde tillochmed några snygga fattningar direkt från skritt! Avsaktningarna ska vi fortfarande träna ännu mer på, för tillfället så är det en salig blandning av Eddies huvud uppe bland stjärnorna och en ganska obalanserad nedväxling.. xD tränatränaträna!
 
Min prins dagen efter jag fått hem honom!
 

idag är en jobbig dag..

Idag är det exakt 365 dagar sedan jag satt med rinnande tårar och skrev detta inlägget.
 
17 oktober 2013, idag är det exakt ett år sedan jag mötte mitt fina fuxsto hoppandes på tre ben i hagen, exakt ett år sedan vi åkte in till djursjukhuset i Helsingborg och fick beskedet vi inte ville ha, exakt ett år sedan jag fick se min vackra Lohrischa för sista gången...
 
Tiden går så sinnessjukt fort och jag minns allting som om det vore igår, det gör ont i hela kroppen att bara tänka på allt som hände. Vi fick alldeles för lite tid tillsammans, fina rödluvan, endast 4 år och hade hela livet framför sig..
 
"don't you worry, don't you worry child, see heavens got a plan for you"
17 oktober 2012, Vila i frid ♥

svarta faran!

Nedan följer ett gäng bilder från dressyrträningen igår, den stora anledningen till min förbaskade träningsvärk idag.. men det är bra, jobbajobbajobba! Ser ni förresten hur mörk han har blivit i pälsen nu? han är näst intill svart! snyggt :D
 
Ursäkta bildkvallen, mamma är inte riktigt kompis med de manuella inställningarna..
 

tjeeena träningsvärk!

Hallå alla glada!
Idag har jag spenderat måånga timmar i stallet tillsammans med Josse, våra mammor var iväg och handlade till helgens tävlingar (de är köksansvariga) så vi har haft en riktigt rolig dag ensamma i stallet med massa skratt och girltalk! Red Eddie ute i stora paddocken först, mycket bomövningar och han skötte sig kanonbra idag! Guldstjärna till älgen :) Därefter red jag och Josse ut ponnyhästarna i det supermysiga höstvädret, hon på Lillis och jag på Mimmi. Det var en minst sagt skrattfylld uteritt där det var nära att vi fick tugga grus oräkneliga gånger för våra mesar till ponnyer helt plötsligt bestämde sig för att tvärnita från galopp och på en liten c-ponny har man inte mycket hals kvar framför sig, hahah!
 
Idag har även min häst varit ute i 4,5 timme helt själv utan barvakt ;) progress! Vi ska ju dock inte tala om träningsvärken jag har fått sen drassyrträningen igår, herrejesus jag är inte van att använda muskler som man använder när man rider i dressyrsadel...
 
Mysig bild från idag! Tycker det är sååå fint ute nu med alla löven :)

and in that moment, I swear, we were infinite

Godmorgon på er!
Gnällspiken är igång och gnäller igen, jag känner mig helt off och vill egentligen bara ligga i sängen hela dagen känner jag just nu.. Kan bero på att det enda jag lyckades få i mig igår var en halv fralla med smör vilket borde få vem som helst att bli lite grinig i humöret, speciellt en person som annars är hungrig dygnet runt! (ja, hade jag fått chansen hade jag nog ätit alla timmar på dygnet..)
 
Mamma har jobbat natt vilket betydet att stallet är inte att tänka på fören hon vaknar någon gång i eftermiddag, inte mig emot då jag kan spendera ännu mera tid i sängen. Har precis tittat på The Perks Of Being A Wallflower, fruktansvärt bra film måste jag säga! Vet inte hur många gånger jag har sett den innan men det jag vet är att jag kan se den hur många gånger som helst till, så bra är den. Nu ska jag försöka få i mig lite keso och dra igång några avsnitt OTH och fördröja tiden tills mamma vaknar, vi hörs!
 
 

goodmorning!

Eller god förmiddag är kanske mer passande, för mig är det iallafall godmorgon för jag vaknade för bara en stund sen. Ska starta dagen med en ipren och sen kanske lite frukost om det inte gör allt för ont att äta, lite yoghurt ska jag nog iallafall kunna trycka i mig! Därefter ska jag hoppa i ridkläder och sen skjutsar pappa upp mig till stallet, blir en lååång dag idag.
 
Tänkte att jag skulle hinna med att rida både Lillis, Mimmi och Eddie idag, sen ska jag ev. klippa en ponny uppe i grannstallet, 3-åringen ska gås med, 5 boxar ska mockas och fixas iordning och därefter ska jag sitta barnvakt åt Eddie när han går ut i hagen någon timme. Tycker det är ganska skönt att vara lääänge i stallet själv ibland, kan gå omkring, fixa allt i min egen takt, bara jag och mina tankar.
 
Men nu kan jag inte sitta här och slöa, vi hörs senare!

kvällsjour

Har varit uppe en runda istallet nu på kvällen igen, vi hade kvällsjouren så fodring osv stod på schemat. Har varit på lite halvbittert humör hela dagen, tror det är lite för att jag haft så ont i munnen som jag blivit kinkig.. Det hela ändrades dock när jag kom upp på min fina häst och red igenom honom lite i ridhuset, han är så himla rolig att rida och är så positiv och glad, det är nästan omöjligt att inte påverkas själv! Är så glad för mitt älskade hjärta ♥
 
Fick även en liten nytändning under den korta halvtimmen jag satt på hans rygg, blev såklart lite putt och otaggad när beskedet om att hoppningen ska vänta ytterligare 4 veckor kom, men det gav mig istället mer sug till att faktiskt starta på dressyrtävlingen den 20! ska även in och kolla TDB om det finns lite fler dressyrtävlingar här i närheten den kommande tiden. För det är väl klart att vi också ska ha roligt på tävlingsbanan! oavsett om det inkluderar hinder eller inte.
 

JAG ÄR EN WHINER

Stryk allt jag sa igår om att det inte gjorde sådär värst ont. Visst, igår var det inga problem, då käkade jag tillochmed ryggbiff till kvällsmat utan större problem. Men idag när jag vaknade, herregud! Det kändes som varenda tand satt löst och bara jag kom åt och petade lite nätt på dem med tungan så ville jag skrika högt och sedan gråta en liten skvätt.. Efter en ipren blev det bättre, och nu kan jag med möda få i mig lite "mat", tacka gud för det för det känns som jag ska svälta!
 
Har iallafall varit med Petra en runda på förmiddagen och skott två hästar, därefter släppte hon av mig i stallet där mamma hade haft Eddie ute i hagen en stund, inte långvarigt då han tydligen hade varit helt kokko och dampat omkring.. Så han stod inne i boxen igen när jag kom, bushästen! Red Lillis en runda ute i stora PD'n imed Josse och dem är uppe i Olofström på meeting i helgen och L ska visas direkt när de kommer hem, så hon ska hållas igång! Gick även med 3-åringen som skötte sig förvånansvärt bra idag. Eddie får vänta tills lite senare ikväll då pappa behövde ha bilen, ändå skönt att komma hem och ta en paus och ladda om batterierna :)
 
När tillochmed kanterna på en orostad rostmacka är för hårda att tugga, då är det illa...
 

små irritationsmoment..

  • Jag totalt avskyr när någon sätter nosremmen på "fel håll" (enligt mig är det fel håll..). Alltså så att den lösa flärpen pekar uppåt och inte neråt, den ska vara neråt, punkt!
  • Kragen på kavajer, finns det något värre än ryttare på tävling som inte "drar upp" kragen ovanför säkerhetsvästen?! Tycker det är sååå fult att låta kragen vara kvar under västen, det förstör helhetsintrycket..

  • När människor höjer ojämnt, alltså att hindret är högre i ena änden och lägre på andra.. Tex på framhoppningar eller träningar.

  • Människor som konstant smackar på sina hästar.. Det är nästan mer irriterande än en skiva som hackat fast! Dessutom tycker jag att det är egoistiskt, tänk på de som sitter på överladdade ponnyer/hästar och försöker övertala dem att det faktiskt inte är åt dem smackningarna är riktade! (ja jag säger det av egna erfarenheter från ponnytiden, det finns inget jobbigare än att sitta på en pigg ponny på samma framridning som en person som ordbajsar smackningar 50 gånger i minuten..)

  • Omatchande hinder! Om jag så bara ska hoppa hemma så föredrar jag att ha matchande bommar, inte blanda ihop bommar från 5 olika hinder och sätta mellan två och samma hinderstöd.

  • Människor som tar lång tid på sig att starta sina rundor på träningar... Om tränaren säger "galoppera igång sålänge så du är redo att starta när pågående ekipage hoppat färdigt", så betyder det galoppera igång så du är redo att starta när den andra gått "i mål" så att träningen kan rulla på och vi slipper långa pauser, inte vänta med att galoppera igång tills föregående ryttare ridit klart, ta sen den tiden du behöver för att komma igång, slösa på alla andras tid och sen starta din runda! Åååh dubbelsuck

Har ni några speciella grejer som ni går och irriterar er på? Eller det är bara jag kanske ;) Tvek..

BRACEFACE!

Hahahah herregud.. Detta känns sååå wierd!
Har redan fått lite skav på insidan av överläppen pga plupparna och jag läspar en del, men annars så går det ganska bra tycker jag! Det gör inte så ont som jag förutspått att det skulle göra, kanske är det tack vare alla ipren jag tryckt i mig i fruktan att det ska börja göra ont eller så är hela grejen totalt överdriven och det är bara äkta whiners som säger att det gör så ont att man inte kan äta på flera dagar.. Men för säkerhets skull har jag köpt hem yoghurt hähäh
 
Aja, tandläkaren sa att det kommer göra ondare frammot kvällen (alltså, nu?) och de
närmsta dagarna när tänderna börjar flytta på sig. Det är lite ömt när jag tuggar men thats it.
Vi får väl se om jag ska behöva vrida mig i plågor de kommande dagarna eller inte!
Beskåda, the new me!

4 more weeks..

Blandade besked vi fick med hem från kliniken idag.
Han är bra, men Uwe kunde se en pytte pytteliten störning de första stegen efter böjprovet, så för att vara på den säkra sidan så ska vi vänta ytterligare 4 veckor innan vi börjar med hoppningen.. Självklart tråkigt då jag var inställd på att få börja hoppa nu, men jag får ju iallafall fortfarande rida som vanligt och över bommar och så :) Jag får helt enkelt stå ut ett tag till!
 
Det tråkigaste är nog att vi missar två planerade tävlingar i tävlingskalendern, både Helsingborg och Hässleholmstävlingarna åker bort. Det lämnar alltså endast 3 tävlingar kvar på året om vi är förberedda nog för starta på Perstorpstävlingarna som är 1 vecka och 3 dagar efter att han får lov att börja hoppa, annars blir det två st och ev. någon pay and jump.
 
Eddie lär nog bli lycklig iallafall för nu ska han äntligen få lov att komma ut i hage igen!
 
Såhär kort blev mitt hår idag! Känns väldigt ovant, men jag ska nog vänja mig :)

~ nervös ~

Ehrm börjar det bli nya trenden på denna bloggen eller? skriva sinnesstämningar som rubrik, hmm..
 
Iallafall:
Nervös anledning nummer 1 - Just i denna stund är vi inne med Eddie på Ugglarpskliniken för sista kollen som avgör om vi får lov att börja hoppa eller inte, håll tummarna för oss!
 
Nervös anledning nummer 2 - Igårkväll bestämde jag mig helt spontant för att klippa av håret, en kompis till mig behövde en modell för ett prov på sin skola där de skulle klippa en kort frisyr, så idag blir mitt hår axellångt.
 
Nervös anledning nummer 3 - Imorgon får jag tandställning.... Så idag ska jag trycka i mig så mycket icke tandställningsvänlig mat jag bara kan. De största förlusterna blir nog att varken kunna äta grillad majskolv på sommaren eller farmors knäck på jul..... Buhuuu
 
Random bild på mig och Bella efter att vi lett in pristagarna på Skånska Mästerskapen!
Åh min fina kavaj, snart ska du förhoppningsvis få komma ut ur garderoben ♥

Deprimerad.

Buuh, mina jävla vardags/träningsstövlar har lämnat walk over.. Dragkedjan har rykt (ovanligt för Tretorn va?! not) och de går inte att använda såvida man inte vill rida med en och en halvt knäppt stövel, hallelujah vilket bra stöd det blir! Får väl ta tag i mitt liv och lämna in dem på lagning, vill inte behöva använda mina tävlingsstövlar till vardags.. Eller ja jag har inga problem att rida i bara skor till vardags, det brukar jag göra, det är till träningarna som jag främst vill ha stövlar då man får helt annat stöd. Dessutom var mina MH-tävlingsstövlar på putsning hos morfar i juli så de ser som nya ut igen, och jag lovade migsjälv att jag inte skulle använda dem förens tävlingsdebuten så de skulle vara riktigt snygga tills dess... ;) (jag hade ju dock inte räknat med att det skulle ta såhär lång tid, menmen!) ingen är bättre på att putsa skor/stövlar än morfar!
 
RIP mina Tretorn Falsterbo.... <3

in love with my new jacket ♥

Jag älskar shopping på Lager 157, det är alltid max halva priset på alla märkesgrejer de har! Hittade tre saker som fick följa med hem igår, en snygg scarfs för 60 kr, ett par svarta byxor för endast 150 kr (!) och en supermysig fluffig vinterjacka från Bondelid som från början kostade 2000 kr, men jag betalade bara 800 kr för den!
 
Har tidigare varit sjukt deprimerad då jackan som jag velat ha ett tag nu, den omtalade beiga bloggjackan från Zara som både Linn Olsson och Johanna Grant har, inte passar mig då jag har alldeles för långa armar.. Hade samma problem när jag letade tävlingskavaj, det är i princip bara Animokavajerna som sitter bra på mig då de är långa i armarna! Så är glad att jag hittade denna jackan, den är sååå mysig :)
 
 
 

bra start på en ny vecka!

Träningen imorse gick kanonbra! Eddie skötte sig som den stjärna han är och Maria tyckte absolut att jag visst det skulle vara med på dressyrtävlingen den 20, vi får se, är fortfarande lite tveksam. Vi får träna lite mer och se hur vädret är, är tävlingen utomhus kan jag tänka mig att vara med!
 
Det var iallafall en bra start på veckan detta, bra träning med min fina häst. Efter träningen tog jag ut och gick en runda med Bastian, en treåring i stallet som nyligen blivit opererad och ska skrittas för hand, dock är han mer vild än tam så ägarna frågade om jag kunde hjälpa till och gå med honom då hon är lite rädd, det var iallafall inte allt för mycket bus idag utan han höll sig ganska bra i skinnet :) Denna veckan bjuder på både roliga och mindre roliga saker, nu i eftermiddag ska jag hålla lektioner för småtjejerna igen, på onsdag åker vi in med Eddie till kliniken för en sista check och därefter får han äntligen lov att börja hoppa igen! Och torsdag åker min tandställning in..... Eller ja iallafall den övre, pga mitt bettfel kan de inte sätta in den undre än utan de får vänta ca två månader innan den åker in.. Suck, med tanke på att bara dessa gummibanden gör ont vill jag inte ens tänka på hur själva rälsen kommer kännas! Resten av veckan får vi se vad den har att bjuda på.
 

på tal om avel..

När jag surfade runt och letade info om Fabriano hittade jag en hingst med minst sagt ovanlig färg/teckning. Jag har nog aldrig sett liknande! Acorado II hette han, riktigt häftigt utseende!
 
Sökte på lite mer om det hela och hittade att det är ett såkallat "blood mark", det kan visa sig nästan varstans på kroppen, jag har dock ingen aning om hur det uppstår.. Tror det kan liknas med eldsmärken på människor. Men jag tyckte iallafall att det var riktigt häftigt när de har det i huvudet, iallafall på skimmlar som på Acorado ovan och hästen på den första bilden nedan. Det ser nästan ut som de har brun bläs!
Eddie är väldigt "normal" i guess ;) mörkbrun med stjärn och en liten vit strumpa på vänster fram och pyttelite vitt på ballen på vänster bak. Men sen har han en liten liten vit fläck på halsen som bara har dykt upp från ingenstans, jag har verkligen no idea var den kommer ifrån för han har inte haft ett sår där eller något som har gjort så att pigmenten har dött, utan en dag så var den bara där. Var inne och läste lite och kom fram till att det kanske kunde vara "birdcatching spots", det är vita fläckar som helt plötsligt bara dyker upp, de kan även försvinna eller förflytta sig till andra ställen på kroppen tydligen, någon som vet något om det?

träningsdags!

Nu är det åter igen dags för att börja ta tag i träningarna igen!
Idag, i skrivande stund faktiskt (eller egentligen inte, eftersom detta är ett tidsinställt inlägg.. men på detta klockslag!) så sitter jag på hästryggen och ska precis till att genomföra den första dressyrträningen på mycket länge :D Har även anmält mig till hoppträningar för Camilla Öberg med start 16 oktober, ska bli roligt och spännande att prova på ny tränare! Hoppas att det fungerar bra, hon verkar ha vettigt hästtänk, är en superduktig ryttare och när jag tittade på provträningen så hade hon väldigt bra övningar. :)
 
Det blir nog kanon detta, roligt ska det bli iallafall!
Mitt kaotiska kök i fredags när jag och Josse var igång och bakade kanelbullar mellan kl 22 och 02 på natten...

Fabriano

Har suttit och grävt fram lite information och bilder om Eddie's pappa, Fabriano.
Tycker det är väldigt intressant att släktforska lite och se vad ens häst har att brås på, man kan ju hålla tummarna att Eddie har ärvt en del av sin far, hehe ;) Vad jag har läst mig till så ska Fabriano ärva ner väldigt bra personlighet och ger även bra avkommor inom både dressyr och hoppning, hittade ett engelskt forum där folk skrivit lite om sina Fabriano-avkommor:
 
"Ahh, Fabriano. :) I love this guy! The nicest horse I have ever owned was by Fabriano. He was athletic, with the most fantastic canter and walk, and a brain that could NOT be beat!!! Mr Personality, for sure!"
 
"I have a four year old mare by Fabriano. She has the best mind and personality. She has three terrific gaits as well!"
 
"I am a huge, huge, huge fan of this sireline. I'm sure there is a Fabriano decendent out there with a lousey temperament, but I have not yet met one, nor have I heard of one. A very, very prominent young horse trainer here in the US has said repeatedly, and I quote "If every Hanoverian mare in the US was bred to Fabriano, we still wouldn't have enough to satisfy the demand by amatuer owners who want a horse they can both compete, and just plain enjoy."
 
"I have a Fabriano gelding that I bred. I cannot say enough good things about this boy. I LOVE him! He is my personal riding horse and best buddy. His mind is the best and he's very talented."
 
Fabriano blev totalvinnare i Stallion Performance Test, 1990, genom att vinna hoppningen och placera sig på en fjärdeplats i dressyren. "One of the best performance horse producers of Hannover's breeding program today." - Dr. Wilkins, managing director of the German Hanoverian Verband, 1999.
 
Kollar ni på filmen mellan 0:10 - 2:55 så är det om Fabriano, där får ni även se honom in action! 
Tycker speciellt att Eddie är lik sin far på den näst sista bilden! Tyvärr är det väldigt svårt att hitta information om ston utomlandsifrån på internet.. men vår veterinär Uwe på Ugglarpskliniken är förtroendeveterinär för Hannoverförbundet i hela skandinavien (Hannover är världens största avelsförbund) och han hade koll på Eddies mamma och berättade att hon också tävlade höga klasser i hoppning. :) Kul att veta!

karatekid

Är lite i valet och kvalet om jag ska skita i dressyrtävlingen helt och hållet.. Även om det är på hemmaplan och det "enda" jag behöver göra är att ta ut honom från stallet och hoppa upp och rida så vet jag inte riktigt. Klassen jag isåfall ska rida kommer att gå utomhus vid bra väder, om inte bra väder så kommer den gå i lilla ridhuset då andra klasser pågår samtidigt i stora, jag hatar lilla ridhuset. Det är mörkt, trångt och underlaget är djupt och äckligt.. Dessutom så rider vi endast där inne om det verkligen är nödvändigt, typ om det är sent på kvällen/svinkallt och träningar i stora. Och eftersom vi nästan aldrig är där inne tycker Eddie det är lite smått läskigt att rida där och ser spöken i väggarna och hörnorna.. "Men rid mer där inne så han vänjer sig då", nejtack.. jag avstår helst att rida där inne om det inte är absoluta nödfall då jag inte vill utsätta Eddie för det katastrofalt dåliga underlaget där inne.. Dessutom så får han inte gå på för mjukt då det är lättare för honom att överböja kotan igen och dra på sig samma skada som han precis har haft, och det är det sista vi vill.
 
Bidragande faktor är även att vi är tillbaka lite i det gamla mönstret när det gäller galoppen, man måste vara superförsiktig och låta honom mer rulla in i den än att göra en riktig fattning för då går Eddie bananas och visar sina kung fu kunskaper! Han är även omusklad nu från vilan och orkar inte bära sig i galoppen än vilket resulterar i att det går tre växlar för fort och han täcker 5 meter mark i taget med sina älgakliv. Skulle man då börja packa ihop honom och lägga på för mycket ben för han ska samla sig så återgår han till att vara karatekid.. Så vi får ta det hela långsamt och jobba upp galoppen igen så den blir som innan skadan, om inte ännu bättre! Babysteps.. ;)
 
 

hoppabstinensen är stillad (eller?)

Igår kidnappade jag Maddes stackars ponny Mimmi och hoppade några språng i ridhuset medans där ändå var hinder framme, kände att det bara kröp i hela kroppen på mig när Josse hoppade Bollen! Så jag slängde upp Madde på Eddie så hon fick skritta omkring honom medan jag för första gången på länge satt upp och hoppade c-ponny ;) Madde travade även något varv själv på Eddie under tiden, han är så jäkla snäll den hästen!
 
Hinderna jag hoppade var endast mellan 60-80 cm höga och någonstans i den vevan ställde jag mig frågan, hur fasen kunde jag tävla 110 cm på en såhär liten ponny?! Visst är det skillnad imed jag kände Spottis utan och innan och kunde lösa balansen på ett annat sätt, men herrejesus! Mimmi har jag ju bara ridit ett par gånger + att hon är unghäst och inte är så rutinerad så det var ju klart knepigare. Men så fort man har vänjt av sig vid storleken! Det var ju helt klart lättare när man red c-ponny dagligen. Vill självklart mest av allt hoppa min egen fina prins! men detta var också roligt ;) #4dagarkvar
 

Jag och Mimmi i somras ↑ Och lite blandade bilder på Spottis ↓
 

zombiegirl

Nejmen god eftermiddag på er!
Världens tröttaste tjej som sitter och knappar på tangentbordet och suttar på lite choklad, har så satans ont i munnen pga gummibanden de har pressat in mellan tänderna för att göra plats för tandställningen som åker in om 5 dagar... Så tugga är inget jag gärna gör, tur att chokladen smälter relativt fort i munnen! Var uppe tidigt imorse och åkte på tävling i Åstorp för att titta på Matilda och Spottis, kan aldrig få nog av att se den ponnyn! Har även ridit Eddie i stora paddocken med musik i öronen och bara rullat på i galopp för att han ska få upp flåset igen, det är sååå mycket lättare ute i stora PD'n där det är så stora ytor än i ridhuset.. Han kändes riktigt fin idag faktiskt :)
 
Shoppingen på Lager 157 sköt vi upp till imorgon istället då vi fick väldigt tight med tiden igår, inte mig imot. Nu ska jag lägga mig och vila lite och titta på några avsnitt OTH och återgå till chokladsuttandet och tycka synd om mig själv, på torsdag lär jag nog vara universums gnälligaste tjej.. ;)
 
Känner ni förresten igen outfiten? Matilda har nyligen fått en likadan kavaj som jag har & idag på tävlingen fick hon låna mitt snygga AS schabrak! Man kunde ju nästan tro att det var jag som var tillbaka i sadeln.. ;)

busy day

Hej på er och ursäkta mitt mindre raseriutbrott imorse.
Idag har jag för en gångs skull ganska mycket att göra, Eddie ska upp och ridas så fort mamma vaknar, hon har jobbat natt så det blir väl någon gång runt 14-tiden kanske. Sen ska jag hem och slänga mig i duschen så inte folk dör på fläcken i min närhet när vi sedan tar bilen mot Höganäs för lite shopping på Lager 157! Vet inte riktigt hur länge vi kommer stanna där men när vi kommer hem ska iallafall jag och Josse ställa oss och baka kanelbullar, det är ju trots allt kanelbullensdag! (att jag har varit sugen på hembakta kanelbullar i vekor nu kan vi bortse ifrån, detta var ju bara talan om grym timing! ;))
 

Grrrr

Blir man knäpp eller blir man knäpp när man inte har något internet på mobilen om man inte är ansluten till Wifi?! Uppenbarligen så ligger mina appar och drar på mitt internet om jag inte stänger av dem via en annan app som heter "advanced task killer", det räcker alltså inte att döda dem på hemskärmen.. Det är iallafall vad snubben i Telesnor-butiken sa åt mig, men hur lätt på en skala 1-10 är det att komma ihåg att döda sina appar varje gång man lämnar ett wifinätverk? inte så lätt nej.. Så nu, för andra gången sitter jag och svär över hur glömsk jag är som inte har kommit ihåg att avliva apparna och straffet är no internet tills den 7 oktober..... #fuckmylife
 
Damn you SGS4........ min iPhone skötte avrättandet av appar så bra så jag slapp detta problemet!
Men i övrigt så är denna luren såååå mycket bättre än det gamla ruttna halvätna äpplet!
 

cowboystyle & svullet tandkött

Godkväll på er!
Full rulle idag och det är inte fören nu jag äntligen ska få något i magen, bra att glömma äta Kastman.. Iallafall, idag har jag varit hos den läbbiga tandläkaren som tar pressat in gummiband på 4 olika ställen mellan mina tänder. Känslan går ungefär att beskrivas som att du först har kört upp tandtråd för långt upp vid tandköttet och sen som att konstant ha ett popcornskal mellan tänderna som vägrar försvinna.. Inget att rekkomendera. Så nu tackar jag gud att mamma hade bestämt makaroner och köttfärssås till middag vilket är ganska så tuggvänligt och slinker ner lätt så jag slipper plåga mitt stackars svullna, ömma tandkött i onödan..
 
Jag har även försökt valla hem ett 20-tal hästar som varit på rymmen, alla Petras islänningar bestämde sig för att checka om gräset verkligen är grönare på andra sidan (vilket de var ca 2-3 km från hagen....) Så vi fick packat med oss sadlar och träns och hoppat upp på vars en häst och sedan bland bockningar, stegringar och kasande sadlar försökte vi tappert valla hem resten av flocken, vi lyckades men det tog sin lilla tid när alla hästarna skulle ta en extravända ut på varje fält vi red förbi, suck...
 
Aja, fick hem och ridit min prins också som var väldigt lätt i bakkärran i galoppen idag, han har nog liiiite överskottsenergi att bli av med för det sprätter i hela kroppen på honom när jag ber om galopp! Så imorgon åker säkerhetsvästen på för jag vet hur min häst kan bocka och jag har ingen lust att sluta som en förlamad grönsak i rullstol resten av livet..
 
Vackra Snaedis jag satt på idag! Hon är totalt underbar att rida, om man bortser från idag då hon försökte bocka av mig och stod mer på två ben än fyra... ;)

glad tjej och glad häst!

Idag var nog mina mungipor uppdragna under hela dagens ridpass och jag kan se framför mig hur jag satt med ett konstant smile i fejset när min häst varvade galoppsprång med glädjeskutt och småbockar, ååh vad härligt det var att få galoppera igen!! Jag tror jag talar för både migsjälv och min häst ;) Han var så glad!
 
Idag har jag även hunnit med att rida ut en runda på Bollen, Josses storhäst imed hon inte hann, han skötte sig bra och var pigg och glad hela rundan! Har även varit ute och gått en mysig runda vid ån med Texas och kollat några avsnitt One Tree Hill, har precis börjat på säsong 6 och började titta för ca 4 veckor sedan.. #inteallsberoende
Suck, och imorgon har The Vampire Diaries säsong 5 premiär vilket innebär ännu mer sängliggarläge och TV tittande... Jag som precis fick order av min dressyrtränare att gå ut och springa och träna mer för att stärka mitt bål och höftparti så jag ska kunna sitta ner i traven på Eddie, hur ska jag hinna med det i mitt hektiska liv?! Äh, får väl offra ett par timmars TV-tid för att få det hela att gå ihop ;)
 
/Tjejen som har såååå mycket att göra om dagarna.

movie


dressyrhäst?

Trimmade igenom Eddie lite i ridhuset igår och plågade migsjälv genom att försöka (läs FÖRSÖKA!!) rida i dressyrsadel, det är ju lättare sagt än gjort.. Nog för att jag aldrig har varit en hajjare på att sitta ner i traven (har inte direkt haft en tjusig dressyrponny med bra gångarter i 7 år att träna på ;)) men nu när jag har en så fin häst med bra steg så gör det fan inte saken lättare... Han har så jäkla luftig trav så jag sitter bara som en kråka och studdsar upp och ner... Får till gunget ibland men tappar takten lika fort igen, träna träna träna!! #snällagudlärmighemligheten
 
Vi kan väl hoppas att han tar efter sin far som gick Grand Prix klasser i både hoppning och dressyr! För den 20 oktober gör vi debut på en riktig tävlingsbana, men några hinder kommer där inte att vara.. ;)
Btw så kommer en liten filmsnutt upp senare idag, så ni får se min snygga häst med en säck potatis på ryggen!
 

GODMORGON VÄRLDEN

Hur mår ni idag? Jag är glad, spänd, taggad, lycklig och en massa andra positiva ord som jag i nuläget inte kan komma på. För idag mina vänner, IDAG FÅR MIN HÄST BÖRJA GALOPPERA!
 
 
 

RSS 2.0