Torsdagsproblem

Grillen doftar helt underbart och jag sitter ute på altanen med datorn i högsta hugg och har kvällssolen lysande i ansiktet, kl 21:47, i sverige, hur gött är inte det då?! Men det är väl svensk sommar i ett nötskal, hela denna dagen har varierat mellan strålande sol och värmebölja, runt lunch när jag var på jobb så bjöds det på ösregn och hagel, eftermiddagen höll sig regnfri men då istället med inslag av åska och nu på kvällskvisten är det hur fint som helst igen! Angående rubriken så är väl anledningen till den främst två faktorer:
 
#1 är att jag är så trött på smärtan som denna satans tandställningen orsakar... thank god att det bara gör såhär ont de första dagarna efter den satts in!
 
#2 är att allt som har med hästarna de närmsta dagarna suger! Vi har fått ett yttepyttelitet påbörjan till virus på ett par hästar i stallet så de är snoriga och hostiga, och eftersom det just nu pågår ridläger på anläggningen så har det blivit liv, resten av de deltagandes myndiga tycker det hela är situationen som upstått är lite smått tramsig men det är såklart några som har propsat och kommit med den smarta idén att vi inte får lov att vara där överhuvudtaget (mer än i stallet och hagarna då såklart).. Eddie är såklart (vem annars liksom?) en av de med lite symptom men hans blodprov var bra och Vet. sa att det inte är något allvarligare än att han är lite smått snorig och hostar då och då. Théa därimot? Hon är helt symptomfri och ska hållas igång som vanligt, men jag kan inte rida ut henne själv och jag har svårt att anpassa när de andra ska rida eftersom jag jobbar, och jag får ju då somsagt inte rida på anläggningen. Eller ja ska vi vara såna får jag inte ens gå med någon häst över gårdsplanen ens en gång utan de envisas om att vi måste ta bakvägar osv!! hur omständigt som helst... Vad ska jag göra liksom? jag har inte lust att ställa av henne en vecka nu när hon enligt planen ska ha vila om ca två veckor.. Ååååh vilket strul detta har blivit! Jag förstår ju såklart att de vill minska risken för smitta men vi hade ju trots allt iallafall kunnat få rida i den bortersta paddocken (som de inte ens använder, tror inte de använder den näst bortersta heller ens en gång hahah..) som ligger allra längst bort i änden av anläggningen, eller har jag fel? Det är ju trots allt bara en liten påbörjan till förkyldning, ingen allvarlig dödlig sjukdom...
 
Aja, vi får se vad som sker. En positiv sak med denna dagen är iallafall att jag äntligen har fått svar från verkstaden att min Samsung inte går att laga.. Positivt tänker ni då? svar ja, det betyder money från försäkringsbolaget och en ny mobil till mig :D Wiiie! Dessutom är imorgon sista jobbedagen innan helg, och det är inte fy och skam det heller. Vi hörs!
 
Snapshots från, typ, nu!

läget med Eddie

Känner att det börjar bli dags att spotta ut lite info om hur läget ligger till för Eddie at the moment! Vi var ju somsagt inne på kliniken för lite drygt en vecka sen och det var ändå ganska positiva nyheter vi fick tycker jag. Han har läkt jättefint själv (vi har inte sprutat eller bahandlat honom för denna skada, utan han har fått självläka) och Vet. fick gå och titta i hans journal för att verkligen försäkra sig om att hon ultraljudade rätt ben eftersom hon inte kunde hitta någonting där man tidigare sett en tydlig förändring! Och det var ju bara såååå skönt.
 
Men än är det lång väg kvar och nu under två månaders tid framöver ska jag succesivt börja öka upp ridningen! Har börjat lägga in korta korta travsträckor i passen varvat med dagar där vi fortfarande bara skrittar för att inte belasta så att skadan dyker upp igen, detta är ingenting jag kommer stressa fram utan han kommer få en riktigt lugn och långsam igångsättning just för att vi inte ska få problem på vägen, jag har ju ändå Théa att rida och satsa på under tiden så det är ju inte så att jag kommer få brutal ridabstinens. Så nu är han på g igång igen, sakta men säkert. Och inom loppet av två månader så är vi igång och både skrittar, travar och galopperar! Sen så får vi se vad som kommer härnäst :)
 

när tröttheten slår till

Usch och fy vad trött och seg i kroppen jag är idag! Jobbet lyckades jag iallafall ta mig igenom utan större svårigheter med intensivt knaprande på Ipren, men när jag sen kom till stallet så slog tröttheten till och jag kände mig ungefär lika missplacerad som en strandad val.. Allting gick i ultrarapid och hela jag var lika osammanhängande som en ettåring är oproportionerlig. Tanken slog mig att ta en liten powernap nu när jag kom hem men vid närmre eftertanke så tror jag att jag försöker sysselsätta mig i ett par timmar till och försöker sen istället komma i säng tidigt och få en ordentlig natts sömn, det har jag inte varit bortskämd med det senaste vill jag påstå.. Har på något vänster lyckats vända på dygnet nu när jag jobbat så lite och somnar inte fören sent sent på natten och vaknar istället då vid kl 12-13 om dagarna! Det får bli andra bullar nu med ett lite mer pressat jobbschema.
 
Annars då? Idag startar ridlägret på klubben så anläggningen kommer vara fylld av småungar och ponnyer så långt ögat kan nå! Eddie brukar dock inte ha något emot att det händer lite grejer på gården utan då står han och hänger ut genom sitt fönster och tittar nyfiket på allt som händer på anläggningen! Och på tal om tillfälligt inneboende så har vi fått gäster ute på logen, närmre bestämt i Eddie's halm... Det är en liten igelkottsfamilj som har flyttat in! Ni kan ju fråga mamma hur hon upptäckte det.... ;) HAHAH! Jag hörde bara: "AAAAAJ" utifrån logen! x'D
 
Story of my life ↑

Midsommar 2014

 

tandläkare & staketflyttning

Morning guys!
Dagen jag fruktat länge är kommen, idag åker tandställningen i underkäken in.......
Ajajaj vad ont jag kommer ha de närmsta dagarna.. Ovanpå det ska jag jobba onsdag-fredag och jag tillber högre makter att ingen av ungarna kommer inom en meters radie av min mun, men det är väl lite som att hoppas på regn i sahara eller att Eddie ska hålla sig frisk i mer än ett par månader åt gången? det är ungefär lika stor sannolikhet att de sakerna händer liksom.... Aja, det är väl bara att bita ihop (HAHAH dream on, AJ). En sak är iallafall säker och det är att jag ska försöka äta för en hel vecka under morgondagen, så kanske jag iallafall klarar mig i ett halvt dygn framöver.. Jag lider av kronisk hunger, not a good combo att inte kunna äta då!
 
På tal om att äta så ska vi flytta ut staketet ytterligare lite för mina fyrbenta! I maj (?) så gödade vi i hagarna och strax därefter skadade Eddie sig igen så de fick stå på sjukhage. Ja de, Théa och Eddie, eller numera kända som Teddy för de som inte orkar säga deras löjligt långa smeknamn (?, mamma...), Stackars Eddie blir ledsen när alla går ifrån honom i hagen och Théa hade sett ut som en knubbsäl om hon skulle gått på allt det gräset... Iallafall, så nu när de stått på liten hage så länge så har ju gräset fått växa helt orört och därmed blivit superlångt. Så nu när det är så mycket bete så öppnar vi upp hagarna succesivt, både för att de inte ska få för mycket gräs åt gången och för att Eddie fortfarande ska ta det ganska lugnt ute i hagen och ger vi honom tillgång till lite gräs åt gången så står han nöjd och betar istället för att springa runt som en getingstucken Ferdinand på Kalle Ankas jul....
 
Mitt bustroll ♥

Två felfria rundor senare...

Duktiga Loppan var nolla i båda 90cm starterna på pay and jumpen idag!
Hon är så jävla cool denna hästen, totalt otittig på hinder och verkligen älskar att hoppa! Detta var hennes andra och tredje start i livet och hon gör två klockrena rundor och var sååå lugn och fin, idag var även dendär bromsen fullt fungerande vilket var helt underbart med tanke på hur obefintlig den var under gårdagen, tror dendär diskussionen vi hade ältade lite i bakhuvudet på henne ;)
 
Med dessa starterna i bagaget ska hon nu få varva ner lite med mycket uteritter och dressyrjobb i ca två veckor och sedan pausa i lite drygt en vecka eller så då jag troligtvis tar mig en trip till Norge, tror det kan vara bra för henne att få stanna upp och tänka på allt hon lärt sig under tiden hon varit här! Hon har ju trots allt gjort väldigt stora framsteg på väldigt kort tid. Filmerna från dagens starter kommer komma upp, I promise! ska bara lyckas överföra dem från Amandas mobil till min dator innan vi kan åstadkomma några mirakel.. Så vi får se när det blir, men upp kommer de iallafall! någongång heheh
 
Hahah creepy bild! Hon blundar över hindret i kombination med att det blir väldigt suddigt när man printar från film = Théa har inga ögon...... HAHAH! Men hon hoppar tjusigt iallafall ;)

söndagsångest..

Regnet smattrar på rutorna och jag sitter sömnlös och knappar framför datorn medan tankarna snurrar i huvudet likt en arg bikupa.. Théa och jag hade en intensiv diskussion under passet idag hurvida dendär bromsen faktiskt ska fungera, mer eller mindre inte överhuvudtaget till en början men envis som jag är fick jag min vilja igenom och på slutet fungerade bromsen som om den aldrig varit ur funktion från början.  De är inte helt enkla att övertyga dedär fuxstona once de har bestämt sig för något ;) men jag tror att vi ska vara ganska redo för morgondagens pay and jump iallafall! Sen har vi dendär som är lite mera medgörlig för tillfället, som tycker att precis varje "ridpass" (kan vi kalla våra skrittrundor så?) är helt awesome och är kroniskt lycklig? Och ni ska se honom nu när vi äntligen får börja lägga in korta korta stunder med trav... Han svävar som på rosa moln kan jag tala om! Ska berätta mer om återbesöket i veckan och hur läget ser ut nu och för framtiden.
 
Nu ska jag försöka trycka undan alla känslor och få lite sömn i kroppen så jag är redo för den kommande, fullproppade veckan... Godnatt ♥
 

inte enligt planerna..

 
Gårdagen började helt fantastiskt med familj och vänner, vi åt god mat och hade sååå trevligt! Resten av kvällen gick bara utför och vi hamnade på världens sopigaste fest någonsin och hela kvällen blev bara totalförstörd.. Jag tackar gudarna för att jag har min pojkvän som mot alla odds ändå lyckades få mig på bättre humör senare på natten, han är världsbäst ♥ Önskar att vi bara stannat hemma och fortsatt ha roligt där istället, men shit happens och allt kan inte alltid gå enligt planerna. Det var lite synd bara att allt hände på just midsommar av alla dagar, som jag hade sett fram emot så mycket..
 
Nu sitter jag iallafall här, nermyst i min one piece framför datorn och med en nyss uppäten ben&jerry i magen. Stallet idag var snorkallt och det ösregnade och haglade när jag hämtade hästarna i hagen, tyckte inte vädergudarna att jag haft nog med skit det senaste dygnet liksom? Screw you, vem det nu är som bestämmer vädret..

Glad midsommar!

Tänkte bara kika in här en snabbis nu mellan varven och säga hej och meddela att uppdateringen förmodligen kommer ligga nere under större delen av helgen. Precis som förmodligen alla andra så ska jag fira midsommar idag med god mat med familjen och sedan fortsätta kvällen med fina vänner! Imorgon är man väl antagligen inte allt för pigg i kroppen så större delen av dagen kommer väl bestå av filmmys i sängen med min kärlek och sen fixa stallet på kvällen när alla sinnena har tagit sig samman, hahah!
 
Lovar er film på Théa från minimästerskapet i hoppning och en update om hur det gick inne på återbesöket på kliniken med Eddie och en massa midsommarbilder när jag är tillbaka, så håll utkik ;)
 
- Våra fina midsommarkransar som vi kämpade med under gårdagen!

snabbupdate

Med en inte fullt fungerande broms och tre bommar som inte ville ligga kvar på skållorna lotsade vi runt dagens 90 cm klass, helt klart godkänt för att vara första gången kan jag tycka! Och för att aldrig tidigare hoppat en hel bana på över 60 cm... hahah! Fina Théa :)
 
 

Kvällsmys

Hej på er finisar! Sitter i skrivande stund tillsammans med Josse hemma hos mig och förbereder för fullt för att packa in hennes huvud i folie och blonderingsmedel, dags att göra sig lite presentabel för den icke hästgalna omvärlden ;) Det är ju ändå snart midsommar!
 
Båda hästarna har fått nya skor idag och Théa har fått gå ute i stora paddocken och småskuttat lite hinder så det sitter i färskminnet till imorgon nu när vi bara trimmat dressyr hela veckan! Väldigt överladdad till en början men kom tillbaka fint efter ett tag och gjorde ett par fina språng! Känns bra inför imorgon :) Eddie har får skritta ut en långrunda idag och bara myst i det fina vädret! Imorgon ska vi in på återbesök på kliniken och det är bara hålla tummarna för förbättring, han ser iallafall bättre ut när han travar så vi kan ju hoppas!!
 
Babs ♥ Eddie, hahah!

Théa part 2


WTF there's something in my face!!!! hahah knashäst ♥

Théa part 1

 

Minimästerskap

Med ödelagd frisyr, ett par ryttarmissar och en stark och sprallig häst sladdade vi (bokstavligt talat) in på "upploppet" av programmet, gjorde en slarvig halt framför domarna och tackade för oss med ett gnägg och en massa klapp och beröm! Théa skötte sig helt strålande idag måste jag få lov att säga, lite stirrig på framridningen imellanåt men hallå, där var ju faktiskt sååååå mycket att kolla på hälsar hon! Och att sen lämna allt detdär livet för att gå in i ett knäpptyst ridhus där två personer sitter vid ett bord och vrålstirrar på minsta steg man tar, det var en omställning så att säga! 58,57% står det längst ner på pappret och ett par lovord om att hon kan bli en riktigt fin dressyrhäst om hon blir lite stadigare i formen. Jag är nöjd, ägare och tränare är nöjda och Théa såg ganska nöjd ut hon själv också!
 
Zoomen på kameran låter som den har fått spunk och jag fick rida till mina favoritkillar ur högtalarna ♥ Detta har varit en bra dag, bilder kommer ut i två omgångar under morgondagen. Nu ska jag steka kyckling och titta på teknat i min ensamhet med en dreglande hund som enda sällskap! Mamma och pappa jobbar och min bror har flytt landet för en vecka i solen, är inte alls avis.. Herrå
  

& så var det söndag igen.

Hallå bloggisen! Ett par dagars tystnad här pga proppat schema, det har varit träningar och festival och pojkvänshäng och sånt spännande som pågått utanför cyberspace! Dressyrträningen, på fredagen den 13 i all ära gick i oturens tecken, eller jag kanske ska säga träningsvärkens och jag-är-ett-tjurigt-fuxsto-som-håller-på-att-börja-brunsta's tecken! Det var två dagar efter den tuffa hoppträningen och hon hade troligtvis lite träningsvärk i musklerna därefter och det märktes då hon inte alls tog för sig i ridningen och var envisare än mina värsta förkyldningar på vinterhalvåret.. Dock vägde hon upp det hela med att gå som en klocka idag vilket kändes helt amazing då vi imorgon debuterar på dressyrbanan, klubben har KM och Théa ska gå minimästar-klassen som är LC:2!
 
Kameran är färdigladdad och det utlovas en massa fina bilder imorgon!
Sålänge får ni en på mina två favoritkillar! Men hur snäll är inte Eddie då? Phillip skrittade omkring på honom helt utan problem själv i stora PD'n medans jag red Théa igår, hahah! Mina fina hjärtan ♥
 

Carthéa


Favvobild!! ↑

Hoppträning 11/6 2014

Såååååå fin Théa var idag alltså! Till en början trodde jag att hela träningen skulle ta snabbaste vägen till helvetet då Théa bokstavligt talat var helt sjövild... Men efter framridningen lugnade hon sig och varvade ner ett par växlar tack och lov, jag föredrar när bromsen inte är helt ur funktion iallafall. Tiden gick och hon blev bara finare och finare ju mer vi hoppade, det hela blev även mycket bättre när det blev lite höjd på hinderna för då måste man ju faktiskt börja hoppa och inte bara kravla sig över hur som helst! Tyckte iallafall att hon skötte sig super då hon tidigare bara hoppat minihinder på träning (tränar för en annan tränare nu) och idag låg hinderna på allt mellan 80-105 cm och det gjorde hon hur bra som helst!
 
Josse stod bakom kameran och nedan får ni ett litet smakprov, resten kommer upp i ett inlägg imorgon!

hästarnas dagsform

 
Jag tycker att Théa har blivit sååå fin i kroppen just nu! Hon är inte längre lite små-knubbig och rak som hon var när hon kom utan hon har börjat bygga muskler och fått en helt annorlunda överlinje! Tidigare var hon i princip helt rak i överlinjen, du kunde dra en rak linje från rumpan, över ryggen och vidare över halsen. Men nu har hon blivit mycket mera reslig och tycker att hon har blivit ganska sportig i modellen! Hennes hals upplevs även mycket längre vilket ger en mycket mera proportionerlig uppsyn.
 
Eddie har även hållt sig förvånansvärt fin i kroppen trots att han inte får arbeta ordentligt med sina muskler, så det är väldigt skönt då han annars snabbt tappar och inte är helt lätt att hålla i hull. Stackarn har dock såna problem med insekterna och får stora bulor på hela kroppen... Han är så känslig för precis allting, min lilla fjolla hahah!

vamos a la playaaaaaa

Med salt i håret och sand mellan tårna har jag nu landat hemma och tänkte kika in och säga hej till er innan jag hoppar in i duschen och sopar undan alla spår efter en underbar dag på stranden! Shit alltså vilket väder skåne har bjudit på idag, över 25 grader varmt och vindstilla. Några få moln var det enda man kunde skåda på den annars klarblå himlen! Finns det något mysigare än att bara umgås med den personen man tycker om allra mest? Det spelar nästan ingen roll vad man gör, att bara vara med varandra is enough.
 
Hästarna fick motioneras imorse innan det blev helt dövarmt.. Eddie skrittas bara as usual och Théa fick dressyra lite i paddocken, och imorgon är det dags för hoppträning! Ska fjäska för mamma och se om hon kan filma lite grann som jag kan lägga upp här senare :)
 

läget med de fyrbenta

  • Katja har varit ute igen och tryckt på hästarna och nu är båda helt rena från diverse låsningar och rotationer! Tänk vilken tid det ändå har tagit, det var i februari som Eddie och jag blev påkörda och NU, 4 månader senare är han helt bra i kroppen från den smällen. Théa är även fri från sin bäckenrotation som Katja hittade sist, det tog dock bara drygt en vecka att fixa till ;)

  • Vi har lånat till oss en dressyrsadel åt Théa så nu kan vi dressyra på riktigt!

  • Eddie ska skrittas denna veckan också och nästa vecka är det dags för återbesök och vi håller tummarna för att skadan blivit mycket bättre!

  • Nästa vecka får jag äntligen dra på kavajen och de vita ridbyxorna igen! Théa är anmäld till sina första tävlingar, Anläggningen har klubbmästerskap och Théa ska gå minimästerskapen i både hoppning och dressyr vilket motsvarar 90 cm och LC:2.

  • Denna vecka är det fullt upp med träningar i både dressyr och hoppning!
Ska försöka hinna med att leva och uppdatera bloggen och allt därimellan trots det är full rulle. Har bokat in massa catch-up möten med kompisar som jag inte träffat på allt för länge och min kära bf som har varit strandsatt i GBG över helgen kommer hem och är ledig från skolan då de haft problem med flygplanen, så vi lär ju bo i varandras sällskap de timmarna på dygnet som jag inte är i stallet. Men ska försöka fixa fram lite färska bilder och filmer från träningarna och slänga upp här iallafall! Det är en start va?
 
Åh vill inget annat än att rida ordentligt på min prins just nu... ♥

SMHI och klart.se har fel as usual

Dagen som skulle bjuda på strålande solsken och 25 grader började bra men tog sedan nästa högersväng, la gasen i botten och var sen spårlöst borta. Varmt är det, eller mer behagligt skulle jag vilja påstå, men någon sol är det minsann inte.. Aja hästarna är väl åtminstone nöjda då de slipper den gassande solen och de brutalt irriterande insekterna som kommer på köpet, det hela blir ju 100 gånger värre också nu när de står i små hagar och inte kan gå undan som de annars kan. Jag därimot är inte lika förtjust då jag planerat att ägna dagen åt att ligga i en solstol och skaffa så mycket färg som möjligt! Röd eller brun spelar inger roll, färg som färg eller? Helst brun, men mest troligtvis röd... Nu därimot får jag obviously behålla min bleka hudton och göra något vettigt istället, kanske städa rummet? Eller rensa den externa hårddisken? Jag vet inte på vilket av ställena det råder mest kaos..
 
Men förresten vet ni vad? Jag har blivit med dator igen! Kanske kan detta vara lite av en nytändning för motivationen? att inte alltid behöva vara besvärlig och låna av min bror. Plånboken fällde en liten tår i kassan då jag fick lägga till en del pengar själv utöver summan jag fick till en dator av mamma och pappa i födelsedagspresent, men det var det helt klart värt för att få en bättre dator med bättre processor osv. Så ni som fortfarande hänger kvar här i krokarna, hjälp mig. Vad vill ni läsa om?
Let's see om jag lyckas hitta motivationen till att börja blogga iallafall liiiite oftare än i dagens läge!
 

RSS 2.0