Gott nytt år!

Hej på er! uppdateringen sucks as väntat, anledningarna är att internetet klabbar och att I don't actually give a fuck. Jag varken orkar eller har tid att sitta och knappa ner vettiga inlägg här på bloggen nu! Så ni får nöja er med lite halvdanna "detta har jag gjort idag..."-inlägg lite då och då!

Vad har jag då gjort idag? inte ett skit. Sovit och försökt hålla mig undan i köket när vi förbereder maten till ikväll, inte min starka sida.. Igår körde vi omkring lite och kikade på olika saker, lite sightseeing! bla. Holmenkollen, som är en skidhoppsbacke? är inte så insatt men sinnessjukt högt var det! var även och kollade 100-åringen som hoppade ut genom fönstret och försvann på bio på kvällen, den var sjukt rolig! Nu ska jag återgå till att försöka att inte vara ivägen, vi hörs!




totalt värdelös 2.0

Tjena! här sitter jag på bussen och halvsover, fick förjäkla bråttom helt plötsligt i förmiddags så han skriva ungefär en halv tillbakablick på året och spara i utkast innan jag var tvungen att ge mig iväg.. Så det ser dåligt ut med tidsinställda inlägg hörrni! ska försöka live-uppdatera så mycket jag hinner så det inte blir helt tomt här, men kan inte garantera någon superbloggning!




uppe innan tuppen

Som grädde på moset så har jag haft morgonfodringen i stallet idag vilket = tidig uppstigning, inte gött med tanke på att jag la mig så sent igår.. Ska sätta mig ner nu och förbereda lite inlägg och så innan vi åker tillbaka till stallet för utsläppet och då ska jag rida också. Sen är det fullt ös med att packa det sista, duscha osv. och sen sticka en runda till väla för att inhandla lite smågrejer, därefter går bussen 14:15 från knutpunkten! Så trött som jag är och lär vara efter att ha varit igång från såhär tidigt på morgonen så kan vi ju hålla tummarna att jag får sova lite på bussen.. är framme 20:40 i Oslo ikväll!
 
Mamma vågade sig upp en stund på Eddie igår också efter jag ridit, han är så snäll min lilla häst! :)
 

totalt värdelös

Jag orkar inte med mig själv ibland, jag har verkligen huuuur mycket som helst att göra, och vad gör jag? Jo jag blir totalt passiv och ligger bara i sängen och bläddrar på mobilen.. Har iallafall fått in en maskin tvätt som är i full gång nu, det är typ det som jag har åstadkommit.
 
Igår gick jag in och spontanbeställde en bussresa upp till Oslo som avgår imorgon, så det blir att jag stannar i Norge över nyår och några dagar till! Har inte bokat någon hemresa än så får se lite när det blir, mamma har iallafall hand om Eddie medans jag är borta! Ska försöka skriva lite tidsinställda inlägg som ploppar upp när jag är borta men blir nog något "live-inlägg" också då jag har fri surf i hela norden på mitt abonnemang, ganska skönt faktiskt!
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv och börja packa och lite så, vi hörs!
 

Astrid - pay and jump

Igår satt jag på en Astrid som jag nog aldrig har upplevt förut, hon som ofta är lugnet själv på framhoppningen och innan start inne på banan var igår helt sinnessjukt taggad och småbockade och studdsade omkring som en tok på framhoppningen och höll på att explodera och nästan skicka av mig innan start inne på banan, hahah! Denna extra powern ledde ju dock till att hon fick ett rejält extra tryck i galoppen och sprången så JÄVLAR vad hon hoppade!
 
100 cm - 0 fel
Håll i hatten! Imellanåt här gick det fort, haha! Astrid var sjukt stark och jättepigg, i svängarna fick jag tillbaka henne ganska bra men imellan hinderna var det ju bara att hålla i sig och se glad ut för det fanns inte en chans att jag hade kunnat rubba bromsen där! Aja, det är tur att hon är så modig och rädd om sig så det fixade hon kalas ändå :)
 
110 cm - 8 fel
Detta var också en bra runda, trots dedär 8 felen som vi fick med oss. Det var en rivning ut ut kombinationen om jag minns rätt och sen till 5:an så fick Astrid för sig att hon inte ville lämna väggen så vi missade hindret och fick lägga en volt, ston alltså.. ;) Tyvärr är inte hela rundan med på film då Lisa's syster ringde mitt i allt så filmningen avbröts.. men för att ni ska få en liten inblick så var resterande hinder kombinationen (som hon rev ut) och linjen 8-9 där vi nog plockade bort minst 2 galoppsprång för där strejkade bromsen igen, HAHA!
 
Lilla Astrid, hon är så rolig ♥ Här kommer en och en halv film från rundorna, hahah!
 
 

GE MIG MAT

Hej och hå, här sitter jag bänkad framför datorn i ridkläder och trycker i mig godis i hopp om att bli mätt. Det fungerar inte, mat hade väl varit ett smartare alternativ egentligen men lat som jag är så orkar jag inte ställa mig i köket och laga något i högre klass än de löss och slaktavfall som alla påstår att godiset i min oskyldiga påse är gjort av! Dessutom är inte utbudet såhär efter julafton det största och ska jag vara ärlig så föredrar jag nog godiset, är SÅHÄR trött på julmat nu! och hade jag inte varit så fruktansvärt fet igår och tryckt i mig hela min pizza som var gårdagens kvällsmat så hade jag kanske haft lite rester nu, men nej där sa inte självbehärskningen stopp utan jag åt, och åt, och åt, och åt för glatta livet! sen kunde jag inte röra mig på två timmar, typ.
 
Igår var Bella här, och i ett tappert, två timmar långt försöka att både tanka ner eller titta på The Hunger Games -Catching Fire online på internet så är jag nu några virus rikare, och vi fick inte ens se filmjäveln.. Eller så är det kanske inte virus, jag kanske faktiskt visst det har vunnit både en ny iPhone 5s, en utlandsresa och 100miljoner kronor?!?! Det är iallafall vad alla pop-up fönster säger såfort jag klickar någonstans på datorn.. Jag har illa kvickt fört över alla bilder osv till hårddisken så nu kan datorn krascha bäst den vill eller inte! Det kanske hade varit lika bra, för då har jag ju faktiskt en anledning till att köpa en ny. Jag drar mig för det hela tiden, den funkar ju faktiskt trots att skärmen är sönder så jag måste ha den kopplad till tv'n för att över huvudtaget se något och den är segare än en skadeskjuten knubbsäl i uppförsbacke..
 
Såhär snygg med flätor och allt är numera min häst! detta är ett sista tappert försök att förhindra att hela hans man ska skavas av av all daglig halstäckesanvändning..
 

26/12 2013

Godmorgon godmiddag!
Jag tog mig en lite extra lång sovmorgon idag, det är välbehövligt efter en natt ute kan jag säga! Igår var vi på Harrys i Helsingborg och ibland ville man bara ta en yxa och hugga sig fram så mycket folk var det ute, väl uppe på dansgolvet så hade man ungefär 0,0000001 m att röra sig på och konstant armbågar i ryggen.. men trots det så hade vi väldigt roligt! Idag är jag pigg och utvilad efter dessa timmarnas sömn och förutom lite ont i fötterna så mår jag prima!
 
Ska alldeles strax hoppa i ridkläderna och sticka upp till stallet och fixa hos Eddie, tror jag tar ut och skrittar honom lite i ridhuset också en stund så han får börja röra på sig nu igen, han har ju trots allt inte haft feber på några dagar nu. Därefter åker jag till Ljungbyhed för att hoppa igenom Astrid lite inför pay and jumpen vi ska vara med på imorgon, det blir sista rycket nu innan årets slut! en 100 och 110 går vi in och hoppar :)
 
Astrid från 110-debuten i Åstorp!

Juldagen i ett nötskal

Godkväll på er! Idag kör vi på enligt traditionen, juldagen är den slöaste, mättaste, lataste filmtittardagen på hela året. Fram tills timmarna börjar bli sena då det är dags att dra ut på stan och dansa bort all julmaten och godiset! Det är standard, juldagen i ett nötskal.
 
Jag har självklart även varit uppe och pussat på min häst och fixat i stallet, han är fortfarande lös i magen men är mycket piggare så det går åt rätt håll! Hade en underbar julafton med min släkt och familj igår, åt god mat och fick fina presenter. Kunde dock inte låta bli att tänka lite extra på inläggen som Johanna och Evelina skrev ang. julafton, det fick mig, som Evelina skrev, att omvärdera vissa saker lite grann. Min familj är frisk (om än lite sjuka i huvudet, men det hör inte hit;)), jag har tak över huvudet, en pojkvän som jag trivs med och tycker jättemycket om, kläder så jag inte fryser och mat på bordet varje dag,
FYFAN VAD JAG HAR DET BRA.
 
Beskåda julklappsskörden från gårdagen! En ghd-plattång, ghd värmeskyddspray, två par KL-strumpor, en laddbar handvärmare, ett superfint bling halsband & örhängen, choklad och 3700 kr. För vissa kanske detta är ingenting, medan vissa inte ens får några julklappar.
 
Tänk efter en gång extra om ni blir besvikna för att ni inte fick nyaste mobilen eller det senaste ur Animos kavaj-kollektion, för ni har det redan såååå mycket bättre än många andra. Over and out!

GOD JUL

Hej på er i julstöket! Här sitter jag och väntar på att Kalle ska börja, tänkte kika in och önska er alla en riktigt god jul!
 
Var i stallet imorse för den traditionella barbackahoppningen som tyvärr Eddie inte kunde vara med på. Det har gått ett virus i stallet och några av hästarna har haft feber och varit dåliga i magen, däribland Eddie (för självklart så måste vi ju få ett nytt bakslag nu när han blev friskförklarad..), men han har varit feberfri i 2 dagar nu vilket är superskönt! Men han fick ändå stå över hoppningen idag då man inte ska anstränga sig för mycket när man har haft feber, det gäller ju både hästar och människor. Jag fick iallafall hoppa Kalle litegrann, kändes konstigt att rida c-ponny igen men det var himla roligt!
 
Malin var här och lämnade en julklapp från henne och Carthéa, treåringen som jag håller på att rida in, supergulligt! Ska bli spännande att se ikväll vad det kan vara för något :)

211213

Härmed självutnämner jag denna blogg till universums tråkigaste med uppdatering som ligger under all kritik!! på en vecka har det dykt upp två ynka inlägg, vilket egentligen är totalt oacceptabelt.. Men som ni har läst innan så har ursäkten varit att jag ville spendera tid med Phillip som nu har åkt hem till Norge och han kommer inte tillbaka fören i typ slutet på januari eller februari, så inte så konstigt att jag lagt bloggen åt sidan elleeeer? Men nu kanske vi kan återgå till det lite mer normala på uppdateringsfronten, eller ja försöka går ju alltid, det är alltid så sjukt mycket att göra såhär innan jul! excuses, excuses, excuses...
 
Imorgon åker jag och mamma upp tidigt till stallet och fixar, sen ska vi iväg och handla lite julklappar på Väla innan vi åker till ÖA för att fira jul med pappas sida av släkten som vi alltid gör någon dag innan eller efter den riktiga julafton! Kommer bli supermysigt :) det enda jag är lite deprimerad över är att jag inte kommer kunna äta farmors supergoda knäck pga dendär satans tandställningen... dagens i-landsproblem, tänk på barnen i afrika fröken Kastman!! (ja, efter mycket jobb på förskolan den senaste tiden så har jag börjat vänja mig vid titeln "fröken"..) Nu ska jag bädda ner mig i min säng och få några timmars go sömn, vi hörs!
 

#LYCKA

Idag har vi äntligen kommit iväg till kliniken med Eddie igen för det sista återbesöket som vi har fått skjuta fram i evigheters evighet, typ. Friskförklarad var han och nu är det fritt fram att köra på! :D Kommer dock självklart sätta igång honom väldigt lugnt, men vetskapen om att allt äntligen är okej är ju bara helt underbar!! Min fina prins, snart är vi på g!
 

EKOOOOOO

Jesus christ, här var det tomt.
Skyller på att Phillip har varit här hela helgen så bloggen har inte varit förstaprioritering, han åker hem till Norge för jullov nu om någon dag så får passa på att vara med honom så mycket som möjligt. Läget då? Jo det mesta rullar på som vanligt, hästarna rids och stall fixas, finns inte så mycket roligt att skriva om.. Vi hörs när jag kommer på något vettigt att uppdatera om, för det här det duger fan inte...
 
Ni tror inte att hästskrället har börjat slicka på sin mini horseLYX? När Phillip höll fram den slickar han för glatta livet men när jag erbjuder den så fnyser han och blänger på mig precis som "slicka på den själv om du nu tycker den ser så jävla god ut...", ibland förstår jag mig inte på dessa djur hahahah!

13/12 2013, sanktaaaa luciaaaaa

Glad lucia på er, grattis på födelsedagen morfar och happy anniversary!
 
Idag är det exakt ett år sedan en otroligt stirrig, stackars förvirrad 4-årng kastade sig ur släpet hemma på gårdsplanen och sprang runt som en tok inne i sin nya box och var alldeles stirr. Idag är han universums största kelgris och så otroligt mysig att ha att göra med på alla sätt. Världens goaste häst, jag är så glad att du är min ♥
 

movietime!

Såja! Stressade som jag vet inte vad kom vi till tävlingen igår, mycket försent än vad som var planerat kom vi.Vi skulle köra med Lisa's släp för vi har inte bytt till vinterdäck på vår än + att Astrid är lite strulig att lasta så det är bäst att allt är som vanligt. Först hade vi problem att koppla det då den var mycket svårare än vår egen, när vi väl fått på släpet på draget så inser vi att släpvagnskontakten inte passar då den är 13-polig.. Så vi fick koppla av igen och så fick mamma köra hem och hämta vår adapter (vår släp är också 13-polig), tillbaka igen, fibbla på släpet och sen koppla in ljuset! Ovanpå det så ville inte Astrid gå in i på drygt 5 min, och när man redan är stressad så håller man ju nästan på att koka över när inte djuren samarbetar!! Men vi fick in henne och det var ganska många efteranmälningar så det var inga problem att hinna :)
 
100cm, 0 fel:
Jämn och fin runda! Blev lite vingligt mot kombinationen där hon drog iväg lite, men i övrigt inget att klaga på :)
 
110cm, 8 fel:
Debut i 110, fick lite snärj framridning men det gick bra ändå. Första rivningen på tvåan tar jag på mig, jag blev inte färdig i tid utan plockade för sent i henne vilket resulterade att vi kom för nära och fick med oss bommen, ryttarmiss! Andra rivningen kom på en linje från komb. till ett räcke, kom lite kort in i komb. så smackade till imellan och efter b-hindret så visade Astrid sin charmiga bulldozer-sida och drog gärnet ;) vilket resulterade att vi brutalt misshandlade det stackars oskyldiga räcket.. Aja, resten av rundan kändes iallafall superbra!
  

pictures

Här har ni några prints från tävlingen igår! De två översta är från 100cm och de tre sista från 110!
 
 

summering av dagen

Dagen har bjudit på en felfri runda i 1m, en superbra debut-runda i 110 med två retliga rivningar och en jäkla massa kaos innan vi kom iväg till tävlingen... Astrid har iallafall skött sig super idag! Det är trots allt bara tredje tävlingen i hennes liv och andra med mig på ryggen :)

Nu ska jag baka lussebullar och äta tacos, bilder och filmer från idag samt lite mer info kommer upp i tidsinställda inlägg under morgondagen när jag är iväg på jobb!

fullt ös, medvetslös

Hur hinner jag med mitt liv för tillfället? Idag lär bloggen bli stående, för just nu (kl 22:43 den 10 december när jag egentligen skrev detta inlägget) orkar jag inte sätta mig ner och skriva ihop några tidsinställda inlägg till idag (imorgon? haha) då min hjärna redan har gått och lagt sig.
 
Idag är det iallafall jobb som gäller igen, 08:30-16:00. Därefter åker jag direkt och rider Astrid, sen vidare och rida Théa och sen till Eddie, herregud vad jag kommer somna gott ikväll.....
 
Min fina ♥
 

men alltså ååh.. hahah

 
NO SHIT! Det är väl klart att jag har hört om antibiotikaresistens, jag föddes inte igår.
Och om dendär salvan nog är det värsta jag kunnat använda så tror jag inte att det hade blivit så stor förbättring eller? Vad skulle jag göra liksom, inte använda någon salva med antibiotika i och låta bakterierna infektera såret och riskera ännu värre skador? tror inte det va..
 
Jag överdoserar självklart inte och nu när såret börjar se så fint ut så kommer jag byta salva just för att han inte ska bli resistent. Men jag tror nog att jag litar mer på vad min veterinär ordinerar än på en anonym "expert" kommentar.
 
Ursäkta att jag blir otrevlig men jag blir så jävla irriterad på korkade anonyma kommentarer från folk som tror att de vet precis allting. Nu syftar jag inte bara på just detta, utan överlag! Möjligheten att kommentera anonymt borde avskaffas från bloggvärlden, punkt. Kan man inte stå för det man knappar ner kan man lika bra gå och daska sigsjälv i huvudet med en torsk. Skit i att skriva överhuvudtaget då!
 
/bitter tjej som varit på dåligt humör hela dagen, = dåligt valt tillfälle att kommentera något sånt här.
Jag har koll på vad jag gör, OKEJ?!

otursfågel

"Är så (ursäkta ordvalet) jävla taggad inför 2013 så det finns inte!! Har så många planer och det kommer ske så mycket förändring och det känns så fruktansvärt bra. Vill att allting ska hända på en gång men jag ska se till att njuta av nuet och ta allt som det kommer, detta är mitt år!"
 
Yeah right, MY ASS!
Dessa raderna och bilden la jag upp i ett inlägg i januari 2013, vem hade kunnat ana att allting skulle gå så snett? Jag har haft ett riktigt jävla otursår på hästfronten, eller ja främst med min egen häst då. Jag har ju självklart fått sitta på massa fina hästar och inlett nya roliga projekt men detta skulle ju vara mitt år, och Eddies, VÅRT år!
 
Vi skulle ju träna tillsammans för duktiga tränare och komma ut och ha roligt på tävlingsbanorna, det enda vi har i bagaget från detta året är sammanlagt 5 hoppträningar, 3 pay and jumper och en jäkla massa skador.. I mitten av maj fick han påbörjan till kotledsinflammation och blev stående/bara lugn ridning i drygt en månad, och i början av juli fick han börja komma igång och hoppa lite smått igen! I början av augusti käkade han troligtvis något konstigt i hagen och fick stora blåsor och köttsår över hela tungan = ingen ridning på dryga två veckor. Precis i igångsättningen där, i mitten av augusti började han kännas oren och vi misstänkte hovböld, fick sedan efter klinikbesök konstaterat att det var kotsenbenssesamoidit (blödning i kotan orsakat av en överböjning) och fick gå på shockwave/stötsvågbehandling. Någonstans i mitten av oktober var han igång och ridbar igen, dock ej tillåten att börja hoppa! 6 november skulle vi in på återbesök för att få klartecken på att få börja hoppa, men i den vevan drog Eddie på sig världens förkyldning, hade feber och blev jättesvullen i bakbenen.. Alltså fick vi skjuta på det, förkyldningen var envis och satt i mer eller mindre 3 veckor, när han då äntligen blivit helt frisk och vi skulle boka in en tid så fastnade han i staketet och fick ett sår/blev svullen i bakbenet (se föregående inlägg) och här står vi idag, hahah!
 
Jag hoppas vid min gud att 2014 blir ett skadefritt år med massa roligheter, det tycker jag vi förtjänar efter detta skitåret!

eeeeuuuuww

Såhär ser Eddies sår ut i nuläget, den översta bilden är tagen den 4/12 och den understa igår (9/12). Det går sakta men säkert åt rätt håll! På bara de två bilderna tagna med 5 dagars mellanrum ser man förbättring. Nu är det inte lika öppet/djupt längre och det har börjat läka ihop i kanterna. Är supernoga med att tvätta det och smörjer två gånger om dagen med fucidin-salva som är bakteriedödande.
 
Han är inte svullen längre och haltar inte (vår veterinär checkade honom i ridhuset när jag red häromdagen), så har börjat sätta igång honom lite smått, tänkte boka in en tid på kliniken också nästa vecka eller något så vi kan få gjort detdär satans återbesöket!! Det är så dags nu känner jag ;)
 
 

horsehead

Godkväll! Känner noll motivation till att blogga just nu så tänkte gå in och kladda ner ett totalt värdelöst inlägg, bara för att liksom. Idag har det varit full rulle! Började med att fixa stallet och rida Eddie lite lätt i ridhuset, främst skritt och trav men han fick även ta lite galopp i varje varv idag och ingen var nog gladare än honom! Därefter har jag och Astrid simmat omkring i en sjöblöt paddock och efter det var jag och Snabbi ute och fräste i skogen! Hålla lektioner för småtjejerna har jag även hunnit med idag, sista träningen innan "tävlingen" på lördag så idag vad det hårdträning av dressyrprogrammen!
 
Nu sitter jag här, med blött hår och ångest över att min sovmorgon imorgon försvann lika fort som snön gjorde. Imorgon hoppar jag in och jobbar på förskolan 8-13 och därefter ska stall fixas och hästar ridas! Nu lämnar jag WO åt bloggen, tjaråååå!
 
 

gone with the wind

Lika fort som snön dök upp så är den åter igen borta. En hel förmiddag med snö som föll från himlen övergick till en eftermiddag/kväll med regn och plusgrader = all snö har smält bort... Men det är nästan lika bra det, blev lite rädd där ett tag när det regnat och allt var bara slask att det istället skulle frysa på, då kan jag lova att vi inte ens hade kunnat ta oss ut till ridhuset pga ren jävla isgata på gårdsplanen... antingen ska det ligga rejält med snö, eller ingenting alls! Detdär slaskiga mellantinget klarar vi oss bra utan.
 
Imorgon åker vi upp till stallet på morgonen och fixar Eddie's sår osv. innan utsläppet. Inte roligt när det är så geggigt i hagarna och det kommer in en massa smuts osv.. Passar även på att rida honom en liten stund innan han får komma ut! Därefter rullar bilen mot Krika för att motionera Astrid, Lisa är i London så får hålla igång henne själv nu fram till tävlingen på torsdag!
 
Därefter får vi se vad dagen har att bjuda på. :) vi hörs!
 

lovie ♥

Är åter igen uppe relativt tidigt, dag nr 2 på Julahoppningarna för ponny och gissa vem som ska tävla idag?!
Favoritekipaget, världens underbaraste lilla prinsessponny! åh vad jag saknar henne ♥

7/12 2013

Min snö-önskan har slagit in med råge (ja, jag menar att idag, den 7 december har snön bokstavligt talat vräkt ner) och ingen har varit lyckligare än min häst! han har sprungit och busat, och sprungit, och busat, och sprungit lite till. Det var samma sak förra året, han bli verkligen toklycklig när han får komma ut och leka i snön, som ett barn på julafton! (eller jag på julafton för den delen ;))
 
Läget med honom står fortfarande ganska så stilla, han är inte svullen längre men såret var djupare än vad vi trodde att det var vilket inte har visat sig fören nu på senare tid. Vilket alltså har lett till att läkningsprocessen också har tagit längre tid, sååååå vi får se hur lång tid det tar, det är på god väg iallafall!
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv och göra något vettigt, ska nog städa mitt rum, sortera lite lådor och sen sätta mig ner och beställa lite bilder :) That sounds like a plan! Men det lär säkert sluta med att jag hamnar framför någon halvkass film och får inte ett skit gjort, as usual..
Världens sötaste pussmule ♥

glöm allt jag skrev i föregående inlägg...






JAG VILL OCKSÅ HA SNÖ

Pratade precis med pappa i telefon som är neråt Trelleborg-hållet, guess what?! Dom har typ snökaos! Sen rullar vi lite uppåt, nordvästra skåne, mina hemtrakter, barmark. Bara någon kilometer härifrån snöar det tydligen också, what's wrong liksom?! Uppåt i landet snöar det självklart också, men varför inte just här? Någon snökaos behöver ju inte uppenbara sig men gärna lite vitt på marken, det är såååå mysigt!
 
/arg tjej som är typ den enda i hela sverige som inte har fått snö än.
 

→ här ska vara en rubrik ←

Stormen viner utanför fönstret, min bror spelar hög musik och sjunger on top of his voice, hunden ligger och sover vid fötterna och jag, jag är hungrig. Hästarna var måttligt o-roade över att ha tvingats stå inne hela dagen och stalltaket som lagades efter förra stormen har blåst sönder igen, värre denna gången.. Tack för den liksom!
 
Eddie har myror i brallan och hans minimule pillar på allt som finns inom räckhåll, främst människors huvudbonader, håll i hatten för den ryker direkt! även kedjorna när han står uppbunden i gången är hysteriskt roliga att pilla med, och visst ja, han pillar på (läs sliter och drar i..) bogspännena på täcket så jag bara väntar på att en dag komma upp till en naken häst som har öppnat och krupit ur sitt täcke.. gud vad han blir uttråkad av att stå inne! Imorgon börjar ponnytävlingarna så ridhusen är stängda för allmänheten = jag kan inte rasta min häst.. Så pillbehovet lär bestå, men han ska iallafall få komma ut någon timme imorgon. Vädret ska vara bra, vi har utsläppet i stallet, det är ponnytävlingar = vi behöver inte sitta och stirra in i en vägg utan kan vara på anläggningen och titta på tävlingarna/hålla koll på honom så han inte hittar på hyss!
 
Win/win, nu ska jag titta lite halvhjärtat på idolfinalen och trycka i mig så mycket mat så jag inte orkar röra mig på minst en timme, vi hörs! 
(extrem-exempel ↑)
 
KG tjatade på mig förra träningen om att jag svankar för mycket när jag rider vilket leder till ostadiga underskänklar, inget jag någonsin lagt märke till innan men när man väl tänkte på det och rättade till felet så märkte jag stor skillnad i min ridning! Mannen vet vad han snackar om, jag menar det är aldrig någon som har påpekat det hos mig tidigare?! men nu när man är medveten om det så ser jag det på bilder osv. Kan inte säga annat än att han är GRYM! #KGforpresident

sextolvtretton

As you all noticed så levde Sven rövare under större delen av dagen igår och han blev bara jävligare och jävligare ju fler timmar som gick vilket ledde till att vi beslutade oss för att inte åka på någon pay and jump och riskera att antingen få ett träd över transporten eller blåsa bort på framridningen.. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att vi kan ta oss runt en 110-bana nästa helg utan att ha provat på det först, men med tanke på hur hon hoppar på träningarna så ska nog 110cm inte vara några som helst problem!
 
Hej förresten, har det slutat blåsa än? vad vet jag, detta inlägget skrev jag igårkväll och då lät det som att taket skulle lyfta.. Nu ska jag lägga mig i sängen, dra igång en film och trycka i mig chips och dip! eller nej, jag ska troligtvis snart åka upp till stallet eller något i den stilen? åh, förvirrad
 
 

storm på ingång (igen...)

Ja men då var vi väl igång igen! Storm med klass 3-varning, självklart slår den till hårdast i allas vårt kära Skåne, främst i nordvästra delen, kan ni gissa var jag bor?.....
 
Jag sitter bara och väntar på att strömmen ska gå och att det ska komma en takplanna flygandes och krossa ett fönster eller något.. Som grädde på moset så jobbar både mamma och pappa inatt och lämnar mig forever alone med min antisociala lillebror som verkar ha växt fast i sin datorstol och världens största, dregligaste räddhare till hund.. Snälla gud låt elektriciteten flöda för jag orkar inte lyssna på min brors ursinniga vredesutbrott när hans dator stängs av när han är mitt inne i ett såkallat "viktigt game" lika mycket som jag vill ha en skräckslagen jättebebis i sängen som tror att min brors svordomar är riktade åt honom..
 
Aja, mobilen är fulladdad för säkerhets skull och ljus är placerade på diverse olika ställen i huset. Var la jag nu ficklampan?!

~ inspo ~


Animo Nausica

"Skulle du kunna göra en utvärdering av dina animo byxor (jeans modellen)? Skulle vara väldigt tacksam om du vill göra det. Funderar på att köpa sånna själv, men vill veta hur de är i storleken, passformen och kvalitén. :)"
 
Självklart kan jag fixa fram en utvärdering, här kommer den!
 
Modellen heter Animo Nausica.
 
Detta är det andra paret jeansbyxor från Animo jag har i min ägo (första rundan köpte jag en för liten storlek, så dem sålde jag vidare och köpte ett par nya i rätt strl), Kvalitén är helt super! jag har använt mina flitigt flera dagar i veckan i ca 8 månader och det finns inga tecken på slitage på dem, inte heller de gamla (som dessutom var för små och satt väldigt tight) eller mina vita tävlingsbyxor har fått några skavanker!
 
Passformen får väl 8/10 på en skala, de är supersköna att ha på sig! Enda nackdelen är nog att de är lite för stora i midjan, så på alla mina Animo-byxor rider jag med skärp. I storleken vill jag nog säga att de är ganska normala, jag är ca 172 cm lång och är normalbyggd, har vanligtvis strl 36 i kläder och samma gäller i Animos byxor där jag har Italiensk strl 42 = Svensk 36.
 
Personligen så tycker jag dock att mina vita är skönare än jeansmodellen, de är liiiite styvare i tyget eller vad man ska säga. Inte för att de är hårda och stela eller så, de är superstretchiga och sköna men de "vanliga" är snäppet vassare! Meeeen eftersom de är så sinnessjukt snygga så väger de upp den delen ändå ;)
 
Jag kan varmt rekomendera Animos ridbyxor, de är supersköna och ger ett helt fantastiskt grepp i sadeln!
 

train, eat, sleep, repeat

Godkväll på er! Hur mår ni? Jag har tagit mig igenom kvällens träning och lever fortfarande, shit vilken bedrift.. Astrid var pigg idag! men samtidigt lite halvslö, det var lite av och på. & i kombination med min efterblivenhet pga att jag fortfarande inte mår helt 100 så blev det lite "hej-kom-och-hjälp-mig" imellanåt på träningen idag. Men några bra språng fick vi allt till!
 
Får hoppas att vi båda två är lite mer taggade på pay and jumpen på torsdag! Och ja det blir ganska mycket hoppning nu, tävling i lördags, träning idag och p&j på torsdag, men det är bara för att vi vill upp och känna lite på 110 innan tävlingen den 12:e. Och pay and jumpen är på samma anläggning som tävlingen med samma hinder osv så vi tyckte att det passade bra att åka dit, hon får ta det lite lugnare med hoppningen sen fram till tävlingen och efter!
 
Här kommer några prints från idag, kör på att slänga upp bilder istället för annars blir det så mycket film på en gång! Först från tävlingen i lördags och antagligen kommer film från pay and jumpen på torsdag också. :)
 

svar på kommentar

 
Hej Sofia!
Astrid får jag inte betalt för att rida, det är en win-win situation då jag behöver hålla igång min hoppning då min egen häst inte får hoppa än efter skadan, och jag tycker det är roligt att ha en häst till att träna och tävla och Astrid behövde en pilot för annars rids hon bara dressyr hemma eller är stand in när någon av de andra hästarna inte kan träna. Dessutom så får jag träna för superduktiga tränare och det tjänar ju jag mycket på då jag utvecklar min egen ridning!
 
Théa har vi väl inte riktigt kommit fram till något än tror jag men de 4 islänningarna som jag ska rida in nu till början av nästa år får jag betalt för :) samma lektionerna ger också lite inkomst. Men jag kan inte säga att det räcker för att försörja mig nej, inte i dagsläget. Jag är ute och letar efter ett vanligt jobb att ha också, för med de pengarna jag får in via detta hade jag aldrig klarat mig om jag inte bodde hemma!
 
Hästjobb är ett riktigt slitjobb och det är inte jättehöga löner vi snackar om, men jag hoppas att du ska hitta något som du trivs med och som gör att du ändå kan försörja dig :) Tack så mycket och lycka till i framtiden!

bilder + filmer, Julahoppningarna 2013

 
Som ni kan läsa i föregående inlägg så har jag legat totaldeckad i sängen i helgen pga feber och därför har bloggen stått stilla. Astrid skötte sig ju iallafall som jag sa superbra på tävlingen i lördags! Felfri i båda rundorna :) Lite tjaffsig i munnen i 95-klassen men det blir så svårt med henne i ett såhär smalt ridhus då hon både har stor galopp och inte riktigt diggar när man tar för mycket i tyglarna, vilket man ju tyvärr måste göra i ett såhär litet ridhus annars hade vi antingen kraschat rakt in i väggarna eller hamnat på heeeelt fel ställe! 1m flöt iallafall på bättre :)
 
Nu taggar vi inför KG-träning ikväll och pay and jump i Åstorp på torsdag, då hoppar vi 1m och 110cm som uppladdning inför christmas show i Åstorp den 12 december!
 

hola amigos!

Jaaaag har i princip legat stendeckad i feber hela helgen, förutom i lördags då jag lyckades ta mig igenom både tävlingsdagen och julbord i ljungbyhed på kvällen! Dock hoppade jag tidigt i säng och har legat framför film efter film hemma hos Phillip resten av dagarna faram tills idag.
 
Åkte hem och red Eddie lite i ridhuset en stund, några tävlingshinder och all tävlingsdekoration var kvar och Eddie skulle utforska varenda millimeter av allting.. Han "råkade" tillochmed äta upp snögubbens morotsnäsa (oups.. HAHA), får fixa fram en ny nu i veckan, han kan ju inte vara näslös på kommande helgs ponnytävlingar xD Skrittade mest omkring och tog några travsteg för att checka av att allt kändes okej, han har ju vilat i en vecka nu pga såret men han kändes fräsh!
 
Hade sen lektioner för småtjejerna, de ska ju ha dressyrtävling om drygt två veckor så de tränar program för fullt :) Nu ska jag käka varma mackor, dricka te och lägga mig och dra igång en film. Hallelujah för det glamorösa livet när man är sjuk!
 
- Eddie precis innan han norpade åt sig snöis näsa ;) hahaha!
 

RSS 2.0