28/12 2012

Båda stallen är fixade och hästarna vilar idag (S vilar ju hela tiden, men Eddie fick vila idag också!), ska strax hoppa i vanliga kläder och följa med mamma och handla lite presenter, ska nämligen iväg och fira jul med pappas sida av släkten idag! Vi firar alltid med dem några dagar efter julafton (: så uppdateringen idag kommer bli kass tyvärr.. Vi hörs mer imorgon!
 

ja, nu är han döpt!

 
Ja, jag har äntliten bestämt mig för ett namn till min stackars förvirrade lilla häst!
Nu när du skrev det så kom ja även på att jag har glömt att berätta det för er här på bloggen.. haha! Men ja, here we go! hans namn äääääär... *trummvirvel*
 
Neverending Glory!
 
Lite smått fjolligt namn, jag vet! Men tycker ändå att det är fint och har en fin mening!
Och sen är han ju lite smått fjollig också, tycker bättre om valacker än brunstiga ston.. (; kanske därför han blev kastrerad? haha! Hans smeknamn kommer för övrigt att vara Glory och Eddie!
 
Och tack så jättemycket! roligt att höra :D

Eddiiiiiiiiiiiiie

Herrejesus vilken gårdag, puuuuuh!
Hann inte uppdatera till er igår då det blev full rulle när jag kom hem från stallet, det blev att snabbt göra vid sig och sen åka till mina fina vänner för förfest och sen en helt gaaaaalen utgång i Helsingborg! Känner mig som en zombie i kroppen nu efter bara ca 3 timmars sömn men vad gör det, ska snart gå och lägga mig så det reder sig!
 
Har ridit på min fina kille både igår och idag och jag kan meddela att han är ett riktigt busfrö, haha! Idag höll jag på att få mig en flygtur (igen), bocka kan han kan jag tala om för er! Men han är riktigt trevlig att rida faktiskt, tror detta kommer bli skitbra!
 
Här har ni några bilder från gårdagen där jag red i universums kortaste stigläder.. haha! Skulle bara rida en liten stund så orkade inte ändra dem.. Visst är han fin? :D
 
Och här är några från idag!

dagen D

Dagen efter julafton, årets slappaste dag. Man är fortfarande proppmätt efter gårdagens mat och allt julgodis, jag sov till lite över 12 och är fortfarande allmänt slö..
 
Ska strax upp till min lilla rymmare som står inne idag också imed att han tog sig ut från hagen imorse.. haha! Det blåste väldigt mycket så han var väldigt spänd, även de andra hästarna var på tårna i sina hagar. Så mamma tänkte att hon skulle ge han lite hö sa han hade något att koncentrera sig på! Så hon hängde upp de undre trådarna i den översta och kröp under för att lägga in höet, sekunden efter krympte min häst till shettisstorlek och gjorde precis som mamma, han kröp under tråden fast på andra hållet.. HAHA! Smart häst måste jag säga! Han såg att mamma tog sig in på det viset så tänkte han väl att man borde komma ut på samma sätt! Mamma fick dock tag i honom och nu står han inne resten av dagen.. Försäkerhets skull (:
 
DOCK! dockdockdock..... Ska jag upp och rida honom o en stund!!! :D:D:D
Han fick springa lös med sadel i ridhuset igår och han visade inget som hellst obehag av sadelgjorden! Så nu är det minsann dags, jag kan inte hålla mig längre! :D

GOD JUL!

Hej på er mina fina läsare! Tänkte slänga in ett litet god jul till er och publicera lite bilder på lilleman från innan idag,  han kände direkt på lukten att det var hästgodis i det ena paketet så det försökte han massakera.. haha! Himalayasaltstenen var inte riktigt lika intressant kan jag meddela, men nu när vi kom upp för en stund sen så hade han slickat på den iallafall! Mormor, morfar och min morbror var uppe och tittade på honom nu precis innan Kalle började, mormor gav bort ungefär halva godispåsen som han fick imorse till honom.. Haha! Han var måttligt nöjd iallafall (; Gullehästen
 
Stallfrukosten imorse!
Eddie och hans paketproblem, han kände att där var något gott i det men han kom inte åt det..
Mormor, morfar och lillkillen!

storm på ingång

Klass två varning i hela skåne under dagen och min stora kluns har inte ens lämnat stallet idag.. Härstarna här hemma har varit ute hela dagen men de har ju sitt skjul att söka skydd från vädret i, det har dem inte på åpk.. Men han verkade inte misstycka iallafall. Sadelgjordsprovandet blev även flyttat till mellandagarna istället pga vädret..
 
Var uppe och fixade hos honom och lämnade hans julklappar och sånt till imorgon! Tradition är att alla käkar julfrukost uppe på klubben, sen julpyntar vi hos hästarna och därefter är det barbackahoppning! Det tänker jag dock inte utsätta mig för, kunde ju inte ens skritta min häst barbacka utan att flyga av... haha! Så imorgon håller jag mig på marken (; Ska iallafall släppa han en stund i ridhuset så han får springa av sig efter att ha stått inne nu i två dagar pga vädret. Därefter blir det hem och fixa i andra stallet och ge Spottis sina paketer och sen hem och fixa det sista här hemma innan gästerna kommer. Full rulle alltså!
 
Imorgon blir ju uppdateringen kass vilket jag tror ni förstår, tror ändå inte det är så många som sitter inne på datorn och läser bloggar på julafton heller om jag ska vara ärlig. (;
 
L ♥

Lillejulafton

Hej på er! ♥
Så mycket att göra, så lite tid.. Tänkte titta in här och säga hej iallafall om det nu är någon som har tid att vara inne på datorn idag! Lillejul brukar ju vara känd för att vara ganska stressig för vissa personer (inklusive mig själv), jag ska städa mitt rum, hjälpa till att städa det sista här hemma, putsa våra kristallkronor (ett evighetsjobb, jag längtar INTE..) och sen ska ju även självklart stallen fixas!
 
Spottis vilar som vanligt och till åpk så kommer Louice och hjälper mig testa sadelgjordar på lilleman så jag vet vilken storlek vi ska köpa till honom sen. Han har väldigt djup bröstkorg så har en känsla av att han får ha en relativt lång gjord.. Så Louice har med sig allt ifrån strl 120 till 140, någon måste ju passa tycker man (; Skulle lånat av Josse först men hon hade inte så stora, och Louice's Othello är ju också av den lite större storleken så de borde kunna ha samma! (:
 
Minns ni Otto? Ni har sett honom här på bloggen innan från när jag har varit hos Louice och hoppat honom. Han är hela 173 cm hög! Fiiina fiiiiiiina Othello, önskar Louice all lycka till att han ska vara helt återställd snart ♥

alla mina schabrak!

Fick för ett tag sen en kommentar om jag kunde lägga upp bilder på alla mina schabrak och idag tog jag mig i kragen och plockade hem alla från stallet! Såg nu när jag fotade dem att ungefär hälften av dem behöver en rejäl tvätt.. Så ni får stå ut med att vissa är så skitiga så man nästan börjar gråta, haha!
 
Silverline of Sweden
Vann detta i en gissningstävling hos Linn, det har lite lustig passform men är helt okej som hemmaschabrak!
 
Hansbo
Köpte detta för läääängesen men det har hållt hur bra som helst! Ligger kanonbra under sadeln och och jag älskar färgen, den passar kanonbra på de flesta hästar! Hemmaschabrak.
 
Showmaster
Bra passform, lite annorlunda form med det spetsiga, enkelt. Hemmaschschabrak. (och väldigt smutsigt...)
 
Märkeslöst
Vann det på någon tävling för något år sen. Helt okej passform. Hemmaschabrak
 
Hööks (inte det på bilden..)
Vann det på en tävling för inte allt för längesen, kanonbra passform och väldigt enkelt schabrak! Hittade inte det för dagen så kunde inte fota det, men det är det som är på bilden fast att färgerna är tvärt om, alltså svart med vit text. Hemmaschabrak
 
Hansbo
Har varit tävlingsschabrak, luva finns till. Råkade tyvärr låta det ligga ute i solen så det är solblekt på ena sidan.. Används som hemmaschabrak nu!
 
Exklusive HorseWear - smurfschabraket!
Fick det i julklapp för två (?) år sen,  helt ok passform, rolig, annorlunda färg! Hemmaschabrak
 
Exklusive HorseWear - Team Quatro!
Vårt TEAM schabrak, Jag, Josse, Nellie och Isabella. Quatro, 4 på spanska (riktiga stavningen är cuatro, vi vet. Men det är vår "igenkänning", att stava det med Q!) Vi hade dem som tävlingsschabrak innan när alla tävlade ponnyer i samma klasser, meeen nu är alla på olika nivåer och Josse tävlar stohäst och jag ska börja så vi är inte ens på samma tävlingar längre tyvärr.. Används knappt längre men när det används så är det som hemmaschabrak.
 
Schockemöhle
Ligger bra under sadeln och är riktigt snyggt enligt mig! Tävlingsschabrak
 
Schockemöhle
Samma som det ovan, Tävlingschabrak! Ska sen matchas med en brun eskadronluva, SNYGGT!
Renare bild.. haha! Från när dem var helt nya.
 
Lamicell
Bytade detta med en kompis mot mitt gråa schockemöhle för längesen, Ligger bra under sadeln och har en riktigt läcker färg! (dock VÄLDIGT skitigt på bilden.... haha) Hemma & Tävlingschabrak
 
Anna Scarpati
Mitt älskade mest välanvända tävlingsschabrak! Ligger helt underbart under sadeln och har världens snyggaste färgkombination!
Equipe
Nytillskottet i schabrakfamiljen! Kommer användas som tävlingsschabrak (: Har inte testat det än men vad jag har hört så har det bra passform!
 
 
EDIT: Kom även på att jag har mitt lila från Scapa sports! Hittade dock inte det heller.. haha ):

efterlängtade jullov!

Hej mitt underbara, älskade, saknade, efterlägtade, välförtjänta jullov!
Hade under förmiddagen en liten mysig julavslutning på skolan och gick därifrån och insåg att det var den sista dagen på mitt livs sista hösttermin någonsin. Känns lite konstigt faktiskt! Mamma hade iallafall varit snäll och fixat båda stallarna idag imed att jag mår så dåligt (håller på att bli sjuk igen.. är dunderförkyld och har fått tillbaka min hosta). Var precis uppe och tog in lilleman och kollade igenom honom och ställena där han har haft svamp såg faktiskt mycket bättre ut! Så nu på lovet någon gång kanske jag kan börja rida honom! :D Vi håller tummarna för det iallafall!
 
Lite sådär halvkass bild från när han tävlas i Tyskland!

latare än latast.

God eftermiddag på er!
Rubriken stämmer in fruktansvärt bra på mig idag måste jag erkänna. Fick sluta skolan redan vid 12 och var hemma 20 i 1 och ända sen dess har jag endast legat i sängen och tittat på film och tryckt i mig mackor.. hah! Känns som att jag håller på att bli sjuk igen tyvärr, så känner att det blir bäst att passa på och vila så mycket jag kan, för vem vill vara sjuk på julafton?! Ja inte jag iallafall!
 
Stallet idag blir väl samma rutin som vanligt, upp och mocka och fixa hos S och sen vidare till ÅPK och fixa iordning hos bävern (anledningen till det namnet är att han kapar stolparna i hagen på mitten likt en bäver tuggar av ett träd.. puckohäst), hans rutiner tänkte jag dock ändra lite på idag så utöver borstning, kel och tvättning av svampen så tänkte jag ta ut och longera honom en stund i ridhuset! Se vad han säger om det.
 
Fick dessutom ett mms av Nellie för en stund sen med en bild på min boxdörr. Lennart (vaktmästaren på åpk som alltid har morgonjourerna på vardagar och tar ut hästarna) hade tydligen tagit sig friheten att döpa min häst, haha! Han tyckte synd om stackaren att han inte hade något namn, så han gjorde en boxskylt till honom! Dock tror jag att han skulle uppskatta att vara namnlös mer än att heta Bertil och kallas för Berra... HAHA!
 

Faith UF

Tänkte ta mig friheten att skriva ett icke-hästigt inlägg här på bloggen och göra lite reklam för mitt och mina två kompisars UF-företag!
 
För er som inte vet så läser jag Samhälle-Ekonomi på gymnasiet och alla ekonomer har som projektarbete att starta och driva ett företag under ca ett års tid. UF, som betyder Ung Företagsamhet är själva företaget som gör det möjligt för oss att prova på att driva ett företag under denna perioden. Riktigt roligt och lärorikt måste jag säga!
 
Nu till saken.
Jag tänkte höra om det är någon av ER
som är intresserade av att köpa vår produkt?!
 

Det vi säljer är budskapstavlor med olika citat från kända personer/karaktärer. Tavlorna finns i både svart och vit ram och kostar endast 39 kr/st! Gillar man inte något av de förtryckta citaten så kan man även lägga en specialbeställning med ett eget valfritt citat. Men det är inte allt! Hälften av vinsten, alltså allt vi sammanlagt har sålt för i maj när vi avslutar företaget, över 50% av dem pengarna kommer att skänkas till Cancerfonden!

Så det är en win-win situation, du får en kanonsnygg tavla att hänga på rummet, ställa på något bord, ge bort till någon du tycker om eller liknande och Cancerfonden får bidrag till sin forskning för att hitta ett bot mot denna fruktansvärda sjukdom.
 
Ovan ser ni exempel på två av våra tavlor, en med svart och en med vit ram.
Är ni sugna på att se resten av modellerna så kan ni klicka er in på vår facebooksida!
 
Är ni sugna på att köpa så släng iväg en kommentar i
detta inlägget eller skicka ett sms till mig på 0733708026!

var är Spottis?

Anledningen till att det inte skrivs särskilt mycket om min lilla gula (för tillfället gråa) prinsessa är att jag för 2 veckor sen ställde av henne för vintervila. Hon har gått så många tävlingar under hösten och vädret har varit så tråkigt nu, sen är det oftast ingen som ringer och vill köpa häst under denna perioden ändå så hon fick sig en fälförtjänt vila!
 
Hon går i hagen i sina tjocka täcken och njuter för fulla drag, det är skönt för dem att vara helt lediga ibland. Får se när jag sätter igång henne igen, hon ska iallafall få vila i minst två veckor till!
 
Arkivbild från vintern 2008-2009?

namnförslag!

Här kommer lite namn som jag har funderat lite på till lillen.
Det måste inte alls vara så att han får något av dessa namnen utan de är endast förslag och jag skulle uppskatta om ni röstade på det eller de namnen som ni tror hade passat bäst på honom! Så jag har en liten aning iallafall, för jag har sån fruktansvärd beslutsångest!!
 

Bloggextra.se
Kom även gärna med fler egna förslag!

upp och sen ner!

Idag har jag både suttit på min häst för allra första gången
och trillat av min häst för allra första gången.. HAHA! 
 
 
Läget är så att han har haft svamp precis där sadelgjorden ligger an och han är fortfarande öm i området runt omkring så jag vill inte lägga en sadel på honom och dra åt en sadelgjord förens han visar att han inte känner obehag lägre. MEN jag har ridabstinens och vill bara upp på hans rygg, sååååå jag drog slutsatsen att hoppa upp barbacka (; Ganska korkat egentligen, att hoppa upp på en 4-åring som jag aldrig har suttit på innan och som jag inte har någon aning om ifall han är riden barbacka på tidigare, haha!
Vi hann ta oss ett helt varv runt halva ridhuset innan han bestämde sig för att busa lite och drog till med ett litet bocksprång, och ja resten kan ni ju räkna ut själva.. Jag hamnade på halsen och det tyckte han var läskigt så han gjorde en tvärvändning och en halv sekund senare låg jag och asgarvade på marken, hahahha!
 
Men ja, ibland tänker man inte längre än näsan räcker..
Jag har iallafall fått sitta på min häst nu! :D

Bildbomb! (igen, hehe)

Ursäkta för att ni blir bombaderade med bilder för tillfället,
men jag kan verkligen inte se mig mätt på snyggingen! hihi
 

15 december 2012

Efter en kylig morgon i båda stallarna sitter jag nu med en kopp varm choklad i handen och håller på att ladda in bilderna som klickades idag (ja, min kamera kommer bo i stallet nu och kommer säkert klicka massa nya bilder varje dag.. haha!), ska strax ge mig iväg och köpa antibit medel och kladda på stolparna i hagen då han går och tuggar på dem och nu när det är ganska så varmt idag och tjälen släpper lite så släpper också stolparna från marken.. och vi vill ju inte ha en löst springande häst, det hände för ofta med Lohrischa.. haha!
 
Vi hörs lite senare idag med fler bilder och så!

den namnlöse

Valack f. 2008  e. Fabriano - Wendehals, Import Tyskland
ca 167 cm hög, kastrerad förra året så han har fortfarande lite hingststuk över sig.
Tävlad några 90 cm och 100 cm i Tyskland!
 
Kom till Sverige i måndags och flyttade till mig igårkväll.
Uppfattningen jag har fått av honom änsålänge är att han är helt gudasnäll! han bodde i boxen brevid sin mamma tills för bara några veckor sen (korkat? ja!), sen flyttade han till ett annat ställe i Tyskland i ca 2 veckor, sen flyttade han hem till Lizette i måndags och bodde där fram tills igårkväll. Mycket nytt på väldigt kort tid och en himla stor omställning, men trots det har han varit kolugn och inte alls skrikig eller stressad!
 
Släppte honom en stund i lilla ridhuset imorse så han skulle få springa av sig lite innan han gick ut i hagen, då travade han runt lite men var mer intresserad av att stå och spegla sig själv, haha! han sprang mestadels mellan spegeln på kortsidan och spegeln på långsidan, söte!
 
(ursäkta bildkvalitén, mamma hade kameran på auto...)
 
Förklaringen till rubriken kommer här: han har inget namn.
Konstigt eller hur? en fyraåring som inte är döpt!
Det är faktiskt ganska så vanligt i Tyskland tydligen,
där identifierar man istället hästarna genom deras DE-nummer!
Sååååååå.. Nu ska jag klura ut ett riktigt fint namn till honom!
NI FÅR MER ÄN GÄRNA KOMMA MED FÖRSLAG!!
 
Hehe.. Här kommer lite bilder på snyggingen från när han stod i hagen idag! Vilket han för övrigt också var hur lugn som helst med, han gick runt och tittade lite men det var inte mer med det!

släpper bomben - JAG HAR BLIVIT MED HÄST!

Igår anlände nykomlingen, där har ni anledningen till varför jag under gårdagen var i stallet så sinnessjukt länge!
 
Är ni sugna på att veta lite mer? (;
 
 

131212, sankta lucia

Idag har ungefär 70% av dagen spenderats i stallet vilket har lett till att jag är fruktansvärt trött, hungrig som ett as och fryser som en gris... Tänkte ta och fixa det genom att ordna något att äta och sen lägga mig i ett varmt bad! eller tvärt om, har inte riktigt bestämt mig för vilket som är värst än, hungern eller kylan.. haha!
 
Aja, vi hörs imorgon under dagen!
 
sommar ♥

~ gone but never forgotten ~

Snart 2 månader sen.. saknar dig mitt hjärta ♥
 

småvila och nya dojjor

Jag ligger hemma på soffan och har dragit på mig något virus i liknelse med vinterkräksjukan vilket inte är det minsta roligt.. Under gårdagen så låg jag i sängen hela dagen och tittade på ett tiotal filmer och fick endast i mig lite yoghurt och proviva under hela dagens gång..
 
Men idag har jag orkat asa mig upp till stallet då Petra kom och slog på nya skor på Spottis. Så nu, efter 1,5 veckas vila pga vädret har hon äntligen fått på sig snösulor och broddar så vi kan komma igång igen! Har inte vågat rida henne innan pga halkrisken och pga att de så lätt får snösulor, men nu ska det inte vara några problem! Så såfort jag mår bättre så drar vi igång igen!
 

foderhäck i hagen!

Nyligen så införskaffades en foderhäck till stallet och efter fixande och donande i några dagar så stod den idag äntligen färdig! Alla hästarna var lite skeptiska till den i början förutom islänningarna som var vana vid det från när de stog hos Petra, men när de såg att det stod en hel rundbal med hösilage i den så var den inte så farlig längre! Cappe och Snemma (de två dominanta) såg hela tiden till att de hade vars en helt egen sida att äta på och sen fick de andra trängas på de rasterande två sidorna, haha!
 
Fruktansvärt skönt att kunna ha det såhär nu. Istället för att lägga upp hö i ca 4 höpåsar och gå ut och lägga morgon och eftermiddag så släpper vi bara in dem här i en timme eller två så är det löst! inte en massa packande och bärande, bara att öppna en grind, simpelt och smart!
 
 
Tänkte också passa på att tala om för er att idag blir det troligtvis ingen uppdatering.. Spottis vilar fram tills hon blir nyskodd så hon kan få på snösulor och broddar, vågar inte rida innan dess.. Och idag ska jag vara iväg hela dagen och kommer inte hem förens imorgonförmiddag/eftermiddag någon gång, men lovar att uppdatera till er då!

karate-Dolly's runda från helgen

Nedan har ni Dollys runda från helgen, som sagt, jag red INTE snyggt någonstans denna rundan.. Allt för att ta sig över! haha. Fick ju som sagt ett stopp i denna rundan, men är nöjd ändå då hon i somras inte ens gick runt en LC utan att stanna ut sig.
 
Det är lite "hej-kom-och-hjälp-mig" och vägen till sista
hindret är juinget att hänga i granen direkt.. men över kom vi!
 
 

världens bästa mamma ♥

 
Vad skulle jag gjort utan henne? Det vet jag nog ärligt talat inte. Hon hjälper mig så otroligt mycket med hästarna och allt annat, om inte hon hade haft det intresset som hon har eller varit till så stor hjälp så vet jag nog inte hur jag hade gjort.. Jag hade fått fixa stallet själv dag ut och dag in, mamma brukar vara snäll och mocka och fixa medans jag rider eller gör vid S så att vi slipper stå med det efter, jag hade fått skaffa all mat, strö osv själv, jag hade själv fått ta mig till och från tävlingar och träningar och varje gång fått "tvinga" med någon som hade kunnat hjälpa mig osv osv.. Jag vet om att vi bråkar titt som tätt och det är helt enkelt för att vi är alldeles för lika i sättet, ingen av oss skulle ju få för sig att ge sig.. haha! Och jag vet även att jag är ganska dålig på att visa min uppskattning men du ska veta att det du gör, det är guld värt!
 
Jag vet inte vad jag skulle gjort utan dig mamma.
Älskar dig! ♥

inget stall för mig idag!

Som rubriken lyder så blir det inget stall för min del idag, mamma var snäll och fixade stallet medans jag var i skolan och när jag kom hem efter att ha varit ute och fotograferat med Linnea så frös jag som en gris så Spottis fick sig en viloag idag. Skönt för både henne och mig att bara ta det lugnt ibland! Resten av dagen består av att städa mitt rum och sen bara ta det lugnt och kolla på Grey's Anatomy, myyysigt!
 
Vi hörs mer imorgon!
 

nära skjuter ingen hare

Ni var nära på att gissa rätt, ni gissade till och med från rätt inlägg! Men det är inte kavajen jag har köpt utan Equipe schabraket! :D Har köpt det begagnat från en tjej som bor här i närheten för ett riktigt kanonpris! Ska hämta det nu till helgen, wiiiie (:
 

(snart) nytt i garderoben!

Jag säger inte vad det är, men jag kan ge er några små ledtrådar (;
Ja pratade om det för något inlägg sen, det var något jag hade tänkt köpa någon gång i framtiden, det har färgen marinblå och det kostar inte en förmögenhet..
 
Hmm, vad kan det vara? (;

winter wonderland

Idag blir det ganska tomt här på bloggen, har plugg till imorgon så ska stänga datorn alldeles strax.. Tänkte bara slänga in ett litet ihopplock bilder från idag när jag satt på S ute i hagen! Tyckte att det var så mysigt väder så tänkte att det hade nog blivit fina bilder, hade jag rätt? (;
 

KG satsar på rekord!

Ni som var på Stockholm Internationall Horse Show kunde nog inte undgå att se de 20 små shettisarna som tillsammans drog en vagn genom Globen, mannen bakom tömmarna var ingen mindre än min hopptränare KG Svensson! Fruktansvärt häftigt tycker jag, hur man kan hålla koll på alla dessa 20 ponnyer samtidigt är nog inget man gör i sömnen direkt. Han pratade om det på träningen och allas reaktion var nog "och hur fasen ska det gå till?!", "ni ska få se (;" sa han, och se det fick vi!
 
Foton av Sara Carlsson

full fart i helgen

 
Har inte haft tid eller ork för att uppdatera till er nu under helgen då det har varit full fräs hela tiden, har spenderat hela dagarna på klubben på Julahoppningarna från morgon till kväll och tiden jag har spenderat hemma har varit packandes eller sovandes, haha! Helgen har iallafall bjudit på mycket skratt och mycket gråt och jag är både glad och besviken.
 
Vi kan ju börja med Maddes och Spottis kanonrunda i LD+5 i lördags som resulterade i en 7:e placering! De fick några stora språng där S gick av lite tidigt men madde fixade det och höll sig kvar! De gasade inte på speciellt mycket i omhoppningen utan satsade på en lugn snygg runda men det räckte till placering ändå! Mina duktiga tjejer (;
 
Sen har vi ju dagens resultat som tyvärr inte är så mycket att hänga i julgranen.. Det gick lite spöken i hennes huvud idag kan jag tala om. Det började redan på framhoppningen där hon höll på och stanna och dumma sig, dock släppte det när vi kom in på banan där hon gjorde en kanonfin runda fram tills kombinationen i omhoppningen där jag snävade för mycket i svängen och la henne väldigt taskigt vilket resulterade i ett stopp.. (+ 2 tidsfel) Dock var det helt och hållet mitt fel! Ren ryttarmiss där. Efter det hoppade hon de sista hinderna lite lustigt men vi kom runt iallafall.
 
Därefter var det Dolly på tur! Där fick jag bokstavligt talat rida som ett (ursäkta ordvalet) jävla djur!! Fyfasen vad jag fick kämpa men runt kom vi med ett stopp och ett tidsfel i grunden! Tänk er att i somras stannade samma fläckiga häst ut sig i 3 av 4 starter och det var i LC, och idag tog vi oss runt en bana på 15 cm högre! Det kan inte ha sett snyggt ut men runt kom vi! Duktig häst (:
 
Sen var det dags, mitt livs allra sista ponnystart. En maxad LA och en riktigt teknisk SVÅR bana. På framhoppningen höll jag på att trilla av på varenda språng S gjorde så mycket överhoppade hon sig.. Och inne på banan så hoppade hon ettan, tvärnitade på tvåan som var ett helt vanligt räcke, hoppade på andra försöket, hoppade rakt igenom trean och drog typ alla bommarna med sig, gör precis samma sak på 4 A och nitar sen på 4 B och därmed blev vi uteslutna.. Jag var så fruktansvärt ledsen efter denna rundan för Spottis kändes inte alls som att hon var sitt rätta jag. Roligt att avsluta på detta viset ju.. Men får försöka bortse från detta och tänka på alla bra starter vi har gjort på de senaste tävlingarna! Tack för dessa tävlingsåren vi har haft tillsammans min fina prinsessa ♥
 

nästa kavaj!

Någon gång inom en ganska snar framtid har jag planer på att införskaffa mig en till tävlingskavaj, en lite mer diskret som jag kan använda till mina schabrak som inte passar tillsammans med min minst sagt utstickande nuvarande kavaj!
 
Den jag har provat ut är Competition CRW Exclusive kavajen som finns att köpa på Hööks för ynka 599:- ! Den sitter snyggt och har ett skönt följsamt material, och nämnvärt är att den har tillräckligt långa armar vilket är ganska ovanligt må jag säga, de enda kavajerna jag kan ha som inte är för korta i armarna är Animo! Men nu har jag hittat denna också. (:
 
Men nu till problemet, vilken färg ska jag ha?
 
Personligen så tycker jag att den marinblå är snyggare, men sen är ju svart alltid svart och går att använda till allting.. Men sen tänkte jag att den marinblå passar ju också till det mesta, och jag har ju trots allt marinblå schabrak som hade varit fina till! Tex. Shockemöhlet i föregående inlägg. Är även inne på att skaffa mig ett marinblått Equipe schabrak med orange kantband, har velat ha ett sånt hur länge som helst men Spottis är inte snygg i orange + att det matchar inte med min royalblå kavaj.. men till denna så hade det vari sååå snyggt! Sen vet jag att min nästa häst varken kommer vara bork eller fux (orange är inte snyggt på någon av de färgerna.. och det finns inte många storhästar med samma färg som S och jag tänker inte ha en fux igen då det påminner för mycket om Lohrischa..), Så det lutar mest åt den marinblå!
 

RSS 2.0