spännande!!

Idag beger vi oss lååångt neråt i landet, nästan så långt ner man bara kan komma.
Provridning på G! (;
.

Hövdingen

"Lilla" Hövding i det förra inlägget är 2 år gammal!
Han är redan d-ponny och ser ut som en fullvuxen islandshäst i kroppen (bilden gör honom inte riktigt rättvisa), kan tycka det är rätt fräckt att han redan är så utvecklad fast att han bara är två år gammal! Vid den åldern brukar de ju vara som mest osamanhängande i kroppen, han gick tillsammans med en annan tvååring och en fyraåring och båda de såg ut som unghästar "ska" göra.
.
Det kan bli spännande att se vad det blir av honom, undra när han har planerat att sluta växa.. haha! Annars kan det bli rätt intressant att hantera honom, han är väldigt framåt och gå-på-ig, hingst dessutom. (; Men det ska nog bli bra!

Gissa!

Någon som vågar gissa på hur gammal denna snyggingen är?! (;


men va, ska Spirit bli "utlänning"?!

Möjligheten verkar ju finnas.
.

@ stallet

Är i stallet nu efter att ha varit och handlat en runda med mamma och min lillebror, två bikinisar och en BH fick följa med hem, bara lite småsaker sådär. Hade egentligen annat planerat idag men det fick förhinder och blev framflyttat ett par dagar, ni får veta när det är dags!
.
Men är somsagt i stallet nu, spottis får vila idag då det är ett jäkla väder.. Bjuder iallafall på dagens outfit!


bilder + film från debuten

Jag valde att bara lägga ut en liten snutt av filmen, det andra är ingenting att se.. Som ni ser så är hon annorlunda redan innan jag ens rider genom starten, hennes galopp är inte allt lika rund och mjuk som vanligt utan den är bara stressad och underlig. Men höjden har hon ju inga problem med som ni ser på filmen!

pictures

Här kommer ett gäng bilder från hoppträningen i onsdags!

inte helt frisk.

Denna dagen har varit rent ut sagt hemsk.. Jag har så ont i huvudet så jag vet inte var jag ska ta vägen och har dragit på mig en jäkla förkyldning, känns bra nu frammot skolavslutningen. Men jag bet iallafall ihop och tog mig till skolan idag ändå, vi är ändå lediga imorgon och jag tänkte att det är nog bäst att dra dit.
.
Min söta mamma var snäll och fixade stallet idag, jag följde bara med upp som sällskap, kände mig som en zombie när jag kom hem från skolan så Spottis fick vila. Nu har jag svalt en tablett och ska strax bege mig mot agilityträning med mitt lilla monster till hund, får dock se hur mycket jag orkar vara med på.. Är egentligen inte alls sugen på att dra dit men det är bara 2 gånger kvar efter denna så vill inte missa heller. Jag får helt enkelt bita ihop igen!
Hoppas att mitt huvud inte exploderar.. TTYL!

27/5 2006 - 27/5 2012.

Idag har Spirit varit min i 6 år! ♥

min ponny är en rumpnisse.

Ja resultatet ser ni ovan, min lilla rumpnisse till ponny var inte riktigt på humör idag, haha! (;
Hon överhoppade sig och hängde med benen på de flesta hinderna. Fick ett stopp på 4:an, vet inte varför egentligen.. Det var en vattenmatta under men det verkade inte som hon tittade på den utan hon bara stannade helt utan anledning, och hon är ju aldrig rädd för vattenmattor annars! Sen hoppade hon resten fram tills 7:an där det tog stopp igen, det var en lååång raksträcka och när hon är på dåligt humör så springer hon och studdsar, byter galopp och kastar med huvudet så det blir liksom inget jämnt flyt fram tills hindret, så vi blev uteslutna.
.
Men det kändes inte som att hon hade några som helst problem med höjden utan jag tror att det var humöret som var och spökade idag, det är ju inte första gången det händer.. Aja, nya tag till Åstorp på fredag, då hoppar vi LA och MsvB!

knappt vaken

Jag vet en som kommer däcka kl 8 ikväll.. haha! Jag har svårt för att ens hålla ögonen öppna, ska strax ta mig in i duschen så jag förhoppningsvis piggnar till lite iallafall. Det positiva med detta är att jag lär vara rejält utvilad till imorgon!
.
Idag har jag plågat min häst. Hon tvingades att bli tvättad på både ben och svans, hemskt va? om man frågar Spottis, så ja. Men nu luktar hon gott och är ren och fin till imorgon! Det vill säga om hon inte har hittat en fet lerpöl i hagen som hon har rullat sig i nu när hon är ute.. Men det är nog minst sannoligt i denna värmen, allt är helt snustorrt! Innan "badet" fick hon en lugn barbacka-skrittur på ca en halvtimme, jag rider alltid lugnt eller låter henne vila dagen innan, då känns hon bäst på tävlingen!
.
Hur lägger ni upp ridpasset dagen innan tävling?

men hur reagerade de andra?

De andra hästarna då? Hur reagerade dom på fölet?
Loppan som är hagkompisen är nog världens coolaste häst, utan tvekan!
Hon är "missbildad" och har jättekorta ben i jämförelse med kroppen, men hon är nog den sötaste som finns! Hon är miniliten, lilla Loppis! Det är Maddes ponny.
Kan ni tänka er hur liten hon är? Madde ser ut som en
jätte brevid Loppan och som en liten plutt brevid Spottis! (;
Hon tyckte iallafall att det var väldigt spännande med en ny liten kompis!
Silas och Carambole (Bollen) tyckte också det var himla spännande,
dock var inte Pirelly lika road av att de sprang i hagen brevid och spännde sig..

oemotståndligt söta...

Här kommer en bildbomb på Pirelly's föl!
Första gången han lämnar boxen ↓

Bebis nummer 2!

Wow, det blir mycket föl-updates nu, haha!
Men inatt fick jag iallafall ett samtal av Josse och hoppade snabbt på min cykel (som för övrigt hade punka på båda hjulen, det var rätt tungt att cykla..) och trampade ner till henne, det var dags för Pirelly att föla! Fölet kom runt 2-tiden och vi har suttit och vakat vid boxen hela natten för att se att allt står rätt till, vilket det också gör! En väldigt långbent liten hingst var det som ploppade ut, hur söt som helst!
.
Vi ska släppa ut dem i hagen nu, kameran är med så det lär bli fler fölisbilder idag, men ni får stå ut.. (; sålänge får ni en halvkass mobilbild på underverket!


Det fick bli en..

Det fick bli en skrittur barbacka istället, inte spottis emot verkar det som, hon pinnar på och njuter i det underbara vädret! Fick knäppt lite nya bilder på fölisen uppe hos Petra, jag kan verkligen inte motstå föl, de är så fruktansvärt söta!! Åh jag vill också ha en liten bebis..


Skulle rida..

Kom upp till stallet, borstar och fixar allt, lyfter ena framhoven och ska kratsa och möts av en sko som inte sitter där den borde.. Hon har antagligen trampat på den så den har böjt sig utåt, suck.. Tur i oturen så är man ju granne med hovslagaren, så nu håller ponnyn på att få nya framskor! Får se om hon ömmar efteråt, annars kanske jag rider en stund i paddocken ändå.


vilken outfit tycker ni?

Nu lider jag av stark beslutsångest, vilken outfit ska jag ha i msv-debuten på söndag?!
HJÄLP MIG!
.
1.


.
2.

.
3.
Inte med GPA'n till, utan AYR8 som på de andra bilderna.


släktforskning

Har luskat fram lite bilder på Spottis släktingar, det kan faktiskt vara lite roligt att se och jämföra hur de ser ut i kroppsform och utséende osv! En sak jag tycker är lite konstigt är hur liten Spirit är! Hennes mamma är 141 cm och hennes pappa är 147, alltså båda d-ponnyer, så kommer hon med sina fjuttiga 137 cm.. haha! OBS. alla små bilder är klickbara.
.
Mamma:
Önnarps Creme F RC 920
född: 1991
färg: isabell
höjd: 141 cm
.
Pappa:
Idholmens Matador RC 78
född: 1991
färg: bork/gulbrun
höjd: 147 cm
.
mormor:
Möllans Tuffie RC 447
född: 1973
färg: skimmel
höjd: 145 cm
.
morfar:
Aladdin RC 66
född: 1986
färg: bork/gulbrun
höjd: 143 cm
.
Hittade tyvärr inga bilder på farmor, men det är iallafall Idholmens Lily RC 546.
.
farfar:
Kimble RC 22
född: 1965
färg: bork/gulbrun
höjd: 138 cm
.
Det finns en hemsida där det finns jättemycket bilder och stamtavlor samlade för connemaror. Jag kan se bilder så långt bak som Spottis morsfarsfarsmorsmor och far! Så har du en connemara som du vet har stamtavla, gå in där och kika, väldigt spännande faktiskt! hemsidan heter www.aramennoc.se
.
Tyckte ni att Spirit var lik någon av sina släktingar?

gårdagens hoppträning

Spirit skötte sig verkligen kanonbra på träningen igår! Nu känns det verkligen superbra tills söndag!! :D Här är lite bilder + en film mamma fixade igår!
.

bilder på bebisen!

Hon ser ut som en liten kalv, haha! :D
Fina Snaedis!

Fölis!

Petra ringde oss nyss och jag kan säga att vi var rejält snabba in i bilen och for iväg, Snaedis har fått en liten bebis!


sitter och laddar upp

Hej på er! Sitter inomhus där det är någorlunda svalt och laddar upp inför hoppträningen ikväll. Spottis står också inne i stallet och samlar krafter, hon var svettig redan när jag plockade in henne från hagen.. Idag är det VARMT! Trots att det ändå blåser lite! Jag hoppas verkligen att det blir lite svalare till senare..
.

Tar en paus

Tog nyss en paus ifrån pluggandet och stack upp till stallet. Behöver lugna hjärnan lite och få frisk luft igen så just nu sitter jag på pärlans rygg och är påväg ut på en uteritt! Vädret är betydligt mycket behagligare nu än innan, men det är fortfarande varmt. Så vi kör på ännu en slappis outfit, vi ska ju ändå bara rida barbacka! ;D


så typiskt svensk sommar.

Satt nyss ute på altanen och pluggade i solen som jag skrev i förra inlägget, det var ruskigt varmt och imellanåt höll jag faktiskt på att avlida lite så varmt det var.. Men vad tror ni händer i nästa sekund? jo, DET BÖRJAR REGNA! ååååååh sverige.....
.
EDIT: Nu åskar det också! mysko väder..

glad tjej!

Oj vad underbart att sluta tidigt idag, det gjorde verkligen hela min dag! Känns som att jag för en gångs skull kommer hinna med allt jag har planerat idag bara för detta, great! Sitter just nu ute på altanen i solen och pluggar, därefter ska jag upp till stallet och rida ut en runda på Spottis, undra om hon kanske är lugn idag för en gångs skull pga värmen? (; haha! skämt å sido. Därefter blir det hem och ännu mera plugg, så uppdateringen idag kanske inte kommer vara den bästa, men det får ni ha överseende med!
.
En bild på mig själv från igår för ovanlighetens skull! jag kan meddela att jag höll på att avlida med mina jeans.. haha :( ett tips, ha aldrig långa jeans på er när det är 28 grader varmt ute..

Dagens stall-outfit!

Är det varmt så är det..


Bilder från terrängen!

När vi kom fram till Pålsjö skog så visade det sig att det i princip bara var storhästar som skulle vara med, haha! De orden jag och Josse nog hörde mest under hela vistelsen när vi satt på våra överladdade ponnyer som var genomsvettiga och löddrade redan innan start var "ååh titta vilka söta små ponnyer!""oj detta kommer gå fort!""kolla vad söta dom är när dom trippar fram!" osv.. haha!
.
Banan vi hoppade innehöll 18 st naturhinder på 70-90 cm och var 7 km lång, den hade beräknats att ta 40-45 min att ta sig igenom. Den som hade snabbast tid innan vi startade hade ridit på 29 min och red själv. Vi sket helt i tiden och tog det relativt lugnt, vi tillochmed skrittade och travade imellanåt för att låta hästarna få pusta ut lite och ändå så går vi i mål med tiden 19 minuter!! haha! Rätt sjukt, vi var ändå två stycken! folk var förvånade. xd Mamma stod och fotade vid första hindret och gick senare till sista hindret för att fota där, där frågade hon hindervakten när han trodde att vi skulle komma om hon hann gå på toaletten innan: "inga problem" sa han, "de kommer inte komma än på ett bra tag!". Pfft, trodde han ja, sekunderna efter så kommer vi flygande runt kurvan.. haha! Våra små racerponnyer! Roligt var det iallafall!!
.
Spottis var dock ganska skeptisk till det i början.. Hon tyckte det var helkonstigt att det kom hinder mitt på vägen helt plötsligt, haha! så vissa språng blev lite knasiga, ettan och sista blev totalfailade, såklart de ända som mamma fotade också.. haha! Men det är sånt som händer, här kommer ett gäng bilder!

svar på frågestund! del 4

Här kommer de sista svaren från frågestunden!
Jag vill även gratta Vera som ställde flest frågor och kommer därmed att få gästblogga här, kontakta mig på min mejl så ska vi ordna det! [email protected]
.
Frågor från Vera.
.
Varför föll du för just Spirit?
Man märkte på henne redan första gången att hon var väldigt speciell, en på miljonen! Sen älskade jag hennes långa man (; HAHA! Det var egentligen ingen optimal förstaponny för mig, men vi var helt fast.
.
Provred du henne mer än en gång?
Om jag minns rätt så provade vi bara henne en gång.. som jag sa, vi var helt fast i henne. (;
.
Har du en kamera? vilken?
Ja det har jag, en Nikon D3100.
.
Vem har gjort din skitsnygga design?
Det är Carro som har gjort den!
.
Vart har du köpt din hjälm?
Om du menar min nyaste, AYR8'an. Så är den beställd från Long Melford Saddlery i England!
.
Hur gammal var du när du började rida?
7-8 år
.
Vad är det högsta du och Spirit har hoppat tillsammans?
120-125 cm
.
Drömhästen?
Se svar från del 3!
.
Bästa hästtidningen?
Hm, hästmagazinet!
.
GPA/CO?
åh, kan inte välja mellan dem....
.
Ponny/häst?
båda!
.
Sto/valack/hingst? varför?
ston är bitchiga, valacker är tråkiga och hingstar är jobbiga, eller? Vet inte faktiskt.. Ett sto som inte är stoigt är guld, de har ofta mer vilja än vad en valack har. Men hingstar är ju så fruktansvärt fina att titta på.. Jag är kluven!
.
Vilken färg är din tandborste?
Haha! jag har två stycken, en grön och en rosa!
.
Absoluta favoritbilden på dig och Spirit?
Det finns för många att välja mellan...
.
Vad tänker du på innan tävling?
Glöm inte banan, glöm inte banan, glöm inte banan... HAHAHA!
.
Packar du fritt eller har du en packlista inför tävling?
Jag packar fritt! men har en liten lista i mitt huvud, hehe
.
Spirit med ett ord?
speciell.
.
När tävlade du första gången?
Klubbtävling: närj ag var runt 11 år kanske?
Lokal: När jag var 14 om jag inte minns helt fel.
.
Har du tävlat ridskoleponny?
Ja det har jag!
.
Är Spirit din första ponny?
Ja det är hon!
.
Annars, vilken/vilka hade du innan?
Spirit är min första egna ponny, men innan henne har jag haft foderponnyerna Epson (b-ponny) Julle (d-ponny) ohc Dolly (d-ponny)
.
Mål 2012?
Starta MsvB
.
Högsta dröm?
Jag är ingen drömmare direkt.. Men att Spottis får ett underbart hem och att jag hittar den perfekta hästen!
.
Favoritlåt just nu?
Vet inte.. Ni kan ju ta ett kik på min Spotifylista och se vad jag lyssnar på för musik iallafall! HÄR är den.
.
Hur många hästar står i stallet där du har Spirit?
Med S så är de 5 st!
.
Lägsta du har tävlat?
På klubbtävling: 40 cm
på vanlig tävling: LD (70 cm)
.
Har du tävlat dressyr?
Ja det har jag!
.
Isåfall, hur gick det?
Ja det var inget resultat att hänga i julgranen direkt. (;
.
Förebild inom ridsporten?
Rolf-Göran Bengtsson!
.
Vad tycker du om snacket om "för hårda träningsmetoder" i ponnyakuten?
Jag är inte särskilt insatt, så jag vet inte..
.
Fem hemsidor du besöker ofta?
facebookblogg.sebloglovin, hästnet och TDB!
.
Var du medryttare/fodervärd innan du fick egen ponny?
Ja, jag var fodervärd!
.
Vad tänker du på när du letar häst?
utbildning, ålder, pris och utseende.
.
Skulle du kunna köpa en häst där det inte fanns en bild med i annonsen?
Ja, OM där finns en film. Annars, nej. Jag klickar inte ens in på annonser utan bild.
.
Kan inte du skriva ett åsiktsinlägg om märkesutrustning?
Jo det skulle jag kanske kunna göra!
.
Vilka färger passar Spirit bäst?
Jag tycker att hon är himla fin i blått! marinblått, kornblått, himmelsblått, ljusblått, turquoise, ja allt som är blått! Hon är även fin i grönt! och brunt, och vitt, och lila.. hehehhehehe
.
Ett schabrak du inte hade tackat nej till just nu?
DETTA från Christina Sport, utan tvekan!
.
Fem bra bloggar?
http://baraacarro.blogg.se/
http://carlssonpataket.se/
http://fridaelmlund.blogg.se/
http://johannagrant.se/
http://gennes.se/
.
Har du varit på något bra ridläger? Vart?
Jag har varit på ridläger på hemmaklubben Åsbo Ponnyklubb från 2007-2010, världens roligaste ridläger!
.
Vad har du för mobil?
En iPhone 4
.
Bästa bettet du har ridit Spirit på?
Novabett!
.
Ett härlig sommarlovsminne?
Falsterbo ♥
.
Fux/Brun?
Egentligen inget av det.. men om jag måste välja, brun.
.
Skäck/Skimmel?
Skimmel!
.
Färger man absolut inte kan ha på en gul ponny?
gul, rosa och orange..
.
Färger som är snygga på en gul ponny?
marinblå, kornblå, pistagegrön, vit, brun mfl.
.
Engelsk/remont/pullar?
remont.
.
Vart vill du resa just nu?
Jag vill tillbaka till Thailand!!
.
Beskriv dig själv med två rader?
Jag är väldigt speciell och har konstig humor.. haha!
.
HV Polo/Scapa?
Scapa
.
JW/Anna Scarpati?
Svårt, JW har mycket att välja på men anna-schabraken är ju outstanding!
.
Utstickande/traditionell tävlingsoutfit?
Utstickande!
.
Hur mycket är klockan när du svarar på denna fråga?
För mycket.. haha! 02:27
.
Den roligaste frågan jag har ställt?
Vet inte faktiskt..
.
Var mina frågor bra?
Jadå, de var kanon!
.
Frågor från Agnes.
.
Hur gammal är du?
Jag är 18 år!
.
Vilka mål har du med Spirit innan du går lver på storhäst?
Att starta MsvB!

Terränghoppning!

Sitter i bilen påväg till pålsjö skog med hästarna där bak, idag ska vi hoppa terrängbana! Vädret är helt underbart och hästarna är glada så förutsättningarna är guld, detta ska bli roligt! :D

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2384603/images/2012/pic_203313128.jpg" class="image">


svar på frågestund! del 3

Frågor från Carro.
.
Ska du köpa storhäst efter Spirit?
Ja det ska jag!
.
Isåfall, berätta om drömhästen - inom rimliga gränser, alltså vad du kan köpa? (inte typ roffes hästar osv, du fattar?)
Hmm.. Den ska vara 5-7 år gammal, ca 165-170 i mankhöjd, sportig i modellen, den ska vara tävlad lite grann, men behöver ej ha gått större klasser men ska ha kapacitet för det! Den ska vara antingen gråskimmel, som DENNA eller DENNA, eller så ska den vara helt kritvit (oj vad utseendefixerad jag lät där? haha!), ljusbrun med 4 vita stumpor och bläs går också bra, eller någon annan annorlunda färg! Men jag vill inte ha en fux eller en mörkbrun utan tecken, det är BIG no... Den ska ha egen motor men inte bli stark eller dragig och så ska den ha en bra personlighet!
.
Bästa minnet med Spirit?
Måste nog säga dagen då vi skrev på papperna och hon blev min!
.
Vill du starta msv b med henne innan hon säljs?
Jag vill och vi ska, nästa helg smäller det! :D
.
Frågor från Tess.
.
Vad vill du ha för storhäst?
Se ovan!
.
Ska Spirit bara säljas eller har du funderat på att låna ut?
Nej jag vill inte låna ut henne, både för riskerna med utlåning (man vet aldrig i vilket skick man får tillbaka hästen, har hört många skräckexempel..) och för att jag inte skiter pengar, tyvärr.. haha! Pengarna som vi får för S kommer att gå till min storhäst.
.
Vad har du för krav på köparen?
Jag vet om att man inte ska ha så stora krav, det ända är väl att: Hon ska ha daglig utevistelse med hagkompis/ar, att hon ska få fortsätta tävla för det är det som hon tycker är roligast, att han/hon rider mjukt och stadigt och att det inte är en sån borstskämd unge som skriker/slår och skyller på sin ponny så fort det inte går bra på en tävling.. haha!
.
Vad är det första du gör innan du rider?
Sitter upp (; haha!
.
Fråga från Alexandra.
.
Vad vill du ha för färg på din nästa häst?
SKIMMEL!! :D
.
Frågor av Jennie.
.
Hur många röda rosetter har du?
Hm, i sängliggande tillstånd så orkar jag inte gå och kolla.. men jag skulle gissa på en 7-8 st!
.
Utstickande men diskret outfit eller en klassisk marinblå & vit outfit?
Hm, båda är fruktansvärt snyggt! Men måste nog säga utstickande.
.
Har du några planer för din framtid? tex. köpa häst eller något. :)
Mja, några större framtidsplaner har jag inte.. Men häst ska jag ha iallafall, det är en sak som är säker!
.
Frågor av Johanna.
.
När köpte du Spirit?
Den 27 Maj 2006, precis 6 år sedan om exakt en vecka!
.
Hur reagerar Spirit mot andra hästar?
Svarade på samma fråga tidigare, se svaren från del 2!
.
E och U till Spirit?
Spirit är e. Idholmens Matador RC 78 och u. Önnarps Creme F RC 920
.
Frågor från Tilde, Felicia och Julia.
.
Vad är ditt bästa minne inom ridningen?
Jag har många bra, men om det ska vara just inom ridningen så var det nog när jag och Spottis vann vår första tävling!
.
När började du rida?
När jag var ca 7-8 år gammal.
.
Hur länge har du haft en helt egen häst?
Spirit är min första ponny, så 6 år!

nya annonsen

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=612849&inriktning=&typ=

svar på frågestund! del 2

Frågor från Anonym:
Bästa minnet med Spirit?
Oh, den var svår.. Har så många bra minnen med henne! Men måste nog säga att det bästa minnet är nog den dagen vi skrev på papperna och hon blev min. <3
.
Vad är det bästa och sämsta med Spirit?
Det bästa är nog att hon har så fruktansvärt mycket personlighet! Det sämsta är nog att hon är så jädra envis och ger sig inte i första taget.. (;
.
Pinsammaste sak som har hänt på en tävling?
Det måste nog vara när jag gick banan till ena klassen, så hade jag Texas med mig när jag gick, och vad tror ni han gör? jo han sätter sig och bajsar inne på banan.... Tur att det bara var en liten tävling med inte så mycket folk. (;
.
Hur högt har du hoppat med Spirit?
Vi har nog kommit upp i en 120-125 :)
.
Har du syskon?
Ja, jag har en lillebror som är 16 år!
.
Mål i ridningen?
Just nu har jag inga speciella mål, inte mer än att starta msv b och det gör vi nu till helgen.
.
Är du tillsammans eller på "G" med någon?
Nej det är jag inte. :)
.
Hur gammal var du när du startade din första tävling och hur gick det?
Jag tror att jag kan ha varit 14 år kanske? är inte helt säker.. Det gick bra, vi startade en LD och gick nolla! HÄR finns film för de som är sugna på att se rundan, haha! (; Det var min första riktiga start, men annars har jag tävlat klubbtävlingar på ridskolan och det gjorde jag väl från jag var 9-10 år. Den första starten där kommer jag faktiskt också ihåg, jag hoppade 40 cm på en d-ponny och kom 2:a, haha!
.
Idol inom ridningen?
Jag säger såsom många andra, Rolf-Göran Bengtsson! Han är verkligen en man att se upp till.
.
Vad ska du göra i sommar?
Ja, Så långt i planeringen har jag inte riktigt kommit, haha! Jag tar dagarna som de kommer. :)
.
Har du haft någon/några ponnyer innan Spirit?
Ja det har jag, dock inga egna utan foderponnyer. En b-ponny och 2 d-ponnyer har jag haft!
.
Frågor från Andrea:
.
Hur långt har du och Spirit kommit änsålänge?
Vi tävlar i LA (100cm) hoppning och ska starta MsvB (110cm) till helgen.
.
Hur långt vill du komma med Spirit?
Jag har satt en gräns på msv b, högre vill jag inte hoppa med henne. Jag känner att jag är för stor för att hoppa högre, det är jobbigt med balansen i landningarna osv. Men hon har all kapacitet att kunna gå det! Med en mindre ryttare.
.
Har du några funderingar på att sälja Spirit?
Ja, hon är till salu. HÄR är hennes annons.
.
Känner du att du har blivit för stor för Spirit?
Ja, det gör jag.
.
Skulle du vilja ha en storhäst?
Ja, det vill jag
.
Vad tycker du att du är duktigast på inom ridningen?
Jag själv tycker att jag är väldigt bra på att läsa hästar och kan anpassa mig efter hästen jag sitter på, och så har jag en jäkla balans, haha!
.
Vad tycker du att du verkligen är dålig på inom ridningen?
Min handhållning är urusel och min sits är inte heller något att hurra för, men det är grejer jag jobbar på varje dag.
.
Hur lägger du upp din och Spirits ridning för varje vecka?
Det är olika beroende på om det är träning i veckan eller tävling på helgen. Men jag brukar alltid försöka klämma in en vilodag och mycket uteritter!
.
Händer det att tankarna om att köpa storhäst kommer?
Ja, det gör de helt klart. I princip varje dag.
.
Hur länge till kommer du ha Spirit?
Tills rätt köpare dyker upp.
.
Har du många bilder på dig och Spirit?
Ja där är nog ett par tusen iallafall, haha (;
.
Vilken är din absoluta favoritbild på Spirit och dig?
Oj det vet jag faktiskt inte.. Det finns för många att välja på!
.
Hur många hästar provred du innan du köpte Spirit?
Vi provred bara en ponny innan, men det kände vi redan innan att det inte var något för oss.
.
Vart står Spirit?
ca 500 m bakom mitt hus. (; haha! Stallet ligger i Övarp, Nordvästra Skåne.
.
Vad tycker du om det stallet?
Jag saknar en hel del grejer, såsom spolspilta, rinnande vatten (vi har en jättestor dunk som vi måste fylla ca en gång i veckan). Men Spirit trivs kanonbra och det är ju det viktigaste! Vi har dessutom underbara hagar.
.
Har du någon idol inom ridningen?
RGB, without a doubt!
.
Har du hållt på med någon annan sport än ridning? vad isåfall?
Jag har spelat fotboll!
.
Hur många rosetter har du?
Det var ett tag sen jag räknade och det har tillkommit fler sen dess, men jag skulle gissa på ca 90 st!
.
Har du startat många tävlingar med resultat på någon annan häst än Spirit?
Ja, när jag gick på ridskola så gick det faktiskt bra på klubbtävlingarna! Var ofta placerad, dock på olika hästar.
.
Beskriv Spirit med 3 ord.
speciell, knäpp och underbar!
.
Hur är Spirit att rida, känslig, springig?
Hon är väldigt pigg och känslig, man måste vara väldigt stadig i sin ridning. Hon är ofta på tårna, väldigt mjuk, otroligt taggad, haha!
.
Vad har du för transport?
En Böckmann Duo
.
Vad har du för sadel? tycker du om den?
Jag har en Stübben Edelweiss, och nej, jag tycker inte om den.. tyvärr! Men jag har lärt mig rida i den, och huvudsaken är att den ligger bra på henne!
.
Vad skulle du vilja köpa för häst i framtiden om du köper någon?
En relativt ung, 5-7 år. Den ska ha egen motor men inte bli springig eller stark, den ska ha kapacitet att gå iallafall 140 cm och den ska INTE vara mörkbrun utan tecken.. haha!
.
Har du mycket märkeskläder?
Ehm, alla kläder har ju ett märke.. haha! men om du menar av de lite dyrare märkena, så nej. Det är väl mina vita Animo ridbyxor, mina Kingsland ridbyxor och min KL fleece, mitt pannband också om det räknas kanske? haha. Jag är inte sån som bryr mig jättemycket om märket, jag köper det som jag tycker är snyggt!
.
Har du mycket märkessaker till Spirit?
Jag säger som ovan, jag köper det jag tycker är snyggt! Men hon har nog mer märkesgrejer än vad jag har.. haha!
.
Känner du många inom ridsportsbranchen?
Jag förstår inte riktigt frågan, men om du menar hästfolk, så ja!
.
Skulle du vilja hoppa i Globen?
Jag hade ju inte tackat nej om jag fick chansen!
.
Om du fick välja vilken häst som helst att tävla på, vilken skulle du då valt?
Hm, jag vet inte riktigt.. Men om man får drömma så hade nog Levisto Z legat i topp!
.
Brukar du lyssna på musik när du rider?
Ja det händer!
.
Vad har du för mobil?
Jag har en iPhone 4!
.
Har du en kamera? brukar du fota mycket?
Ja det har jag, ja fotografering är ett ganska stort intresse hos mig!
.
Hur reagerar Spirit när hon möter andra hästar?
Det beror på vilken situation det är. Om hon är ute och jag tex. rider så kan hon gå brevid andra hästar så att de nästan nuddar varandra så nära de är och vara hur glad som helst, men om någon försöker nosa på henne så blir hon sur och skriker. (; När hon är i sin box kan hon lätt stå och tugga i grannens galler för hon tycker att han är för närgången. Hon är helt enkelt tuff när hon vet att ingen kan komma åt henne, när hon därimot är ute i hagen så är hon så feg så!

Åsbo PK, 17/5

Ja minsann, det gick ju bra att prestera dagen efter utgång med endast två timmars sömn i kroppen också! Ponnyn vad dock lite hipp som happ på framridningen, hon var verkligen överallt och ingenstans.. Även inne på banan så var hennes tankar överallt där de inte skulle vara! Hon var vinglig och okoncentrerad, fram tills omhoppningen. Då jäklar tände hon till och var helt med på noterna! Hon har börjat bli så fruktansvärt grym på att svänga måste jag säga, det var inte direkt hennes starka sida innan.. Vi låg i ledningen ända fram till bland de sista ryttarna och där blev vi nerpetade till en tredjeplats. Tråkigt, men är ändå nöjd!
alltså denna bilden.. HAHA!
Förresten, vad tycker ni om outfiten?
Jag tycker det är roligt med lite variation! :D

duktig ponny!

Berättar mer sen, nu ska jag vila en stund!

svar på frågestund! del 1

frågor från Evelina.

Hur lång är du?
Jag är inte helt säker på det faktiskt.. men någonstans mellan 168-171 cm skulle jag tro!

Hur hög är Spirit?
Spirit är 137 cm i manken, men väldigt högrest!
.
Hur är du som person?
Om jag ska beskriva mig själv som person så skulle jag nog säga: glad, positiv, sprallig, galen, sjukt torr humor, skrattar alltid, vänlig och framåt.
.
Hur är Spirit att rida?
Hon är väldigt känslig för hjälperna, pigg men du måste ändå ha mycket ben för att hon ska arbeta, mjuk i munnen, kan bli lite "nickig" när man tar ledande tygeltag.. ärlig, kan lätt bli steppig, i hoppningen är hon väldigt framåt och het men inte stark.
.
Har ni eget stall?
Nej det har vi inte!
.
Varför började du blogga?
Jag vet inte egentligen, tyckte att det verkade som en rolig grej bara! och jag tycker om att skriva.
.
Hur känns det att vinna en tävling?
Man känner sig så jäkla nöjd och stolt!
.
Frågor från Felicia.
.
Hur länge har du haft Spirit?
Jag har haft henne i 6 år den 27 maj. (:
.
Hur gammal är du och hur många år till kommer du få rida Spirit?
Jag är 18 år. Ja, jag får ju rida henne hur länge jag vill egentligen, haha! Men får bara tävla henne detta året ut.
.
Vad använder du för bett på henne?
Jag har testat alla möjliga bett på henne, men just nu går hon på novabett vilket hon har fungerat bäst på! Hon gick även väldigt bra på KY Rotary betten.
.
Har du gjort din design själv? skit snygg btw (;
Nej det har jag inte, det är Carro som har gjort den! ja visst är den! :D
.
När och varför började du rida?
Jag har ridit i 10-11 år, alltså sen jag var ungefär 7-8 år. Varför vet jag inte, men jag var helt galen i hästar så det kan vara därför, haha.
.
Vad är din svaghet i ridningen? Om du har någon förstås.
Självklart har jag svagheter! Jag skulle nog vilja säga att min svaghet är mina händer, jag fäller dem så jag har övre delen av handen uppåt istället för tummen..

Frågor av Hanna.
.
Har du hittat någon storhäst?
Ja det har jag, jag har hittat många fina, hehehehe! (;
.
Hur tycker du din nya häst ska vara? Temprament, utbildning osv.
Jag vill ha en som är relativt ung, typ 5-7 år. Den behöver inte ha varit ute och tävlat jättemycket men lite skadar ju inte! Den ska vara lugn men ändå väldigt vaken och framåt, den ska ha egen motor och vara väldigt välriden.
.
Vad har du för planer efter studenten?
Jag ska inte plugga vidare med en gång, jag är så fruktansvärt skoltrött så det finns inte.. Men jag vet inte riktigt, hitta ett jobb och fortsätta låta livet rulla på som det gör tror jag!
.
Vad är dina lång/kortsiktiga mål just nu?
Om du menar inom ridningen så är de nog inte så spännande faktiskt. Några långsiktiga mål har jag inte, då jag inte vet hur lång tid det tar med försäljningen. Men ett kortsiktigt mål är att starta MsvB!
.
Följer du någon annan sport förutom ridsporten?
Fotboll och hockey är ganska roligt!
.
Vem/vilket lag tror du har störst medaljchans inom ridsporten på OS, och gärna varför?
Jag har inte den blekaste aning faktiskt.. Men jag hejar ju såklart på allas vårat Sverige!
.
Vad har du för kamera/objektiv när du fotograferar?
Jag har en Nikon D3100, till den så har jag kitobjektivet (Nikkor 18-55) och ett Sigma 70-300mm F4-5,6. Har även ett batterigrepp på kameran!
.
Vad är din favoritsak att fotografera förutom hästar?
Hmm.. Det är nog antingen andra djur eller naturbilder!
.
Oj vad knäppt det blev där i mitten! Och jag lyckas inte rätta till det, men ni ser väl vad där står ändå?!

140+

Idag när jag kommer hem från tävlingen så stoppar jag frågestunden!! Anledningen till det är att det redan har kommit in över 140 frågor, och jag ska hinna (och orka) svara på alla frågorna utan att det ska bli allt för långtråkigt för er. Så om det verkligen är något som ni undrar över så är det sista chansen idag! Första svarsinlägget kommer upp under dagen.
.
För övrigt så kom jag hem vid 05:45 inatt efter en galen utgång! sov i ca två timmar och sen hämtade mamma mig när hon kom från jobbet. Så nu sitter jag här, nermyst i min egen säng, lagom pigg och så, haha! Mina knän håller verkligen på att ta kol på mig dock, det är nog det största problemet jag har just nu.. Sitter med mina back on track knäskydd på och hoppas på att det ska bli lite bättre, dock har de hållt på och klabbat i ca en vecka nu! Och det blev ju inte direkt bättre när man var ute och dansade igår... Tur jag bara ska hoppa en klass idag!

FRÅGESTUND

Eftersom att både inspirationen, motivationen och idéerna ligger
på noll just nu så kör vi på en frågestund istället, det var ju ett tag sen vi hade det!
.
Så kom igen nu och ge mig en massor med frågor!!
Alla som ställer frågor kommer att länkas i svarsinlägget och den som
ställer flest frågor får göra ett gästbloggs-inlägg här på bloggen om precis vad ni vill! (;
.
Så kom på några riktigt bra frågor nu!
Svaren kommer upp någon gång under nästa vecka.

kommande veckas planering

Wow, jag har verkligen noll ideér till bloggen just nu.. Om jag ska vara helt ärlig så står det helt stilla i mitt huvud. Kommer ni på något ni vill läsa om så bara hojta till, jag behöver inspiration!
.
Vad händer nästa vecka då? Det händer en del roliga grejer faktiskt!
.
  • Måndag: Skola från 08:25-12:30, Jobb 12:30-16:00, Spottis får gå lite lätt lösgörande arbete i paddocken.
    .
  • Tisdag: Från 08:30-16:00 är vi på studiebesök i Halmstad, bättre än att sitta i skolan och jobba iallafall. (; Därefter ska jag hem och rida ut en runda på S.
    .
  • Onsdag: Skola mellan 09:45-12:00/13:40 (beror på om vi har mentorstid eller inte), Spottis ska få en barbackatur i skogen! Sen eventuellt utgång på kvällen.
    .
  • Torsdag: Kristi himmelfärds dagen, vilket betyder ingen skola! Sen är det även lokala ponnytävlingar på hemmaklubben, ska åka dit och hoppa en LB. Jag har gratis starter på hemmatävlingar, och det måste man ju utnyttja. (;
    .
  • Fredag: Klämdag = ingen skola idag heller. Spirit får antingen vila eller ut och skrittas en runda. På kvällen ska vi iväg och fira Inger och Helen som har fyllt år.
    .
  • Lördag: Hon får antingen ridas ut en lugn runda med skritt och trav i låg form eller så ska vi ha en mini photoshoot med Josse och Silas! Mamma får stå bakom kameran. Nästa helg kommer troligtvis Louice hit och då ska vi ha en riktig photoshoot, har en känsla av att det kommer bli rukskigt fina bilder!!
    .
  • Söndag: Terränghoppning i Pålsjö skog! Vi tänkte att det hade varit roligt att testa på något nytt, så jag och Josse åker dit med våra ponnyer och hoppar en terrängbana! Banan är 5 km lång och går genom skogen med olika sorters terränghinder (rivningsbara!), det ska bli sjukt roligt att testa på! :D

Är på väg ut..

Är på väg ut på en lång uteritt med Spottis nu, galoppintervaller står på schemat. Nu ska vi få upp flåset ordentligt!


hästar är inte gjorda av porslin.

Jag vet om att detta är ett ganska hett ämne just nu, det är också därför jag tänker ta upp det i ett inlägg och lägga fram min åsikt. Ni får gärna komma med era egna åsikter och tankar!
.
Hästar är inte gjorda av porslin.
.
Det diskuteras ofta och mycket om hur vi ska hantera våra hästar, hur länge de ska få vara ute i hagen, vilken tid de ska komma in om kvällarna, hur ofta de ska ridas på banan osv osv.
Jag tycker att det är alldeles för många som behandlar sina hästar och ponnyer som om de vore gjorda av glas, de får stå själv i en liten sketen fyrkantshage för annars kan den skada sig. Våra hästar går 5 st i en flock, ja de har fått vänja sig vid det. Jag tror inte att det är många hästar som inte går att ha med hagkomis, det är klart att de kan bråka i början, det gjorde våra också, men låter man de bara vänja sig vid varandra succensivt så brukar det gå smärtfritt. Självklart finns det hästar som föredrar att stå själva, men jag tror att det ofta är vi människor som säger "nej min häst måste stå själv, h*n tycker inte om andra hästar". Jag tror att de flesta hästar trivs bättre om de är fler, de är ju trots allt flockdjur.
.
Och tillbaka till det här med hagar, vi är väldigt bortskämda med hagar då vi har mycket mark som tillhör stallet. Våra hagar går upp och ner i dalar, där är massor med buskar och träd, där är bäckar, det är backigt och stenigt, våra hästar kan springa i 390 km/h genom detta och inte en enda häst har blivit skadad på de kanske 9-10 åren som vi har haft hästar där. "min häst är så klumpig! den kommer bryta benet, få en pinne i ögat, sträcka sig, trilla, fastna, gå ner sig i bäcken" ja you name it! det finns verkligen många ursäkter. Som jag sa vi har haft hästar i dessa hagarna i hur många år som helst och det är aldrig någon som har blivit skadad i samband med hagvistelse. De har bättre koll än vad vi tror! Självklart så finns det ju olycksfåglar som lätt skadar sig, men över lag så tycker jag att det hela är lite överdrivet. Jag kan förstå om det inte finns tillräckligt med mark att ha större hagar på, men öppna då upp och ha några större hagar och släpp ihop hästarna istället för att de ska stå själv i en liten fyrkant!
.
En flygbild över våra hagar, stallet är i den blå cirkeln och jag bor i den gröna markeringen.
.
Sen har vi det här med tiden hästen spenderar i sin hage, jag tycker att en häst ska få vara häst och vara ute så länge som möjligt, OM vädret tillåter. Självklart så tycker jag inte att en häst ska behöva stå ute i ösregn/storm till kl 10 på kvällen bara för att liksom. Men hästar som kommer ut kl 9 på morgonen och in igen kl 4 på eftermiddagen, allvarligt? Hästen spenderar 17 av 24 timmar av dygnet på box, hur bra kan det vara egentligen?! Våra hästar kommer ut vid 07:30-09:00 (beroende på om det är vardag eller helg) och kommer på vintertid in vid 5-6 tiden och är ute längre och längre ju mer sommaren närmar sig. Just nu står de ute till kanske halv 9-9 på kvällen, och det trivs de med! De kommer inte och ställer sig vid grinden och vill komma in förens vid den tiden. På sommaren står de ute dygnet runt.
.
Även i ridningen kan folk bli så enformiga, de sitter och trimmar sina hästar i paddocken/ridhuset flera gånger i veckan. Jag tror på att varierad ridning ger en frisk och lycklig häst! Jag själv rider ut i princip varje dag i veckan förutom när det är tävling eller träning, ibland kan jag ta en tur i paddocken men majoriteten av passen är uteritter. Jag rider på grusvägar, på asfalt, i skogen, på fält, ja you name it! Det mesta man kan rida på helt enkelt? haha! Att variera underlaget man rider på är viktigt för hästens leder, och jag tror dessutom att en häst som rids ut mycket är en gladare häst än en som sitter och harvar på banan hela tiden!
.
Vad tycker ni?



Observera att detta är vad jag tycker och jag förväntar mig inte att ni alla ska tycka likadant.
Alla tycker vi olika och det är något jag har full respekt för, därför tycker jag att vi kan hålla detta på en mogen nivå. Ni får jättegärna komma med era egna åsikter men håll dumma kommentarer såsom "du har helt fel.. blablabla" för er själva. Det finns inget rätt eller fel, bara folk som tycker olika, TACK! (:

åsiktsinlägg på G..

Så håll utkik!

mot hoppträning!

Sitter just nu i bilen med hästen där bak och är påväg till klubben för hoppträning! Var fruktansvärt taggad fram tills för 3 minuter sedan då himlen öppnade sig och regnet bara öser ner nu, nästan så att man hoppas på inomhusträning.. Haha!
.
Förresten ni har väl inte missat att jag har instagram? Följ mig där om ni vill hänga med lite mer i vardagen också!


svar på kommentarer!

Anonym om can't barely wait!:
Vart e tävlingen? :)
Svar: Tävlingen är på Kågeröds Lantliga Ryttarförening! :)
.
.
Linnéa om filmen!:
Jättefin ponny!! Och du red väldigt mjukt och fint :)
Kram
Svar: Hihi, visst är hon! Tack så mycket :D roligt att du tycker det!! Kram!

mini presentation

Det var längesedan jag körde en presentation om oss och ni blir ju bara fler och fler hela tiden, så jag tycker att det passar bra med en snabb mini-presentation nu! Bara så ni har koll liksom. (;
.
Jag heter Malou Kastman, bor i en stor villa i nordvästra Skåne tillsammans med min mamma, pappa och lillebror, en hund och tre katter. På fritiden tycker jag om att vara i stallet, tävla, vara med vänner, fotografera och festa! Jag är 18 år gammal och är inne på mitt sista ponnyår.
.
Min vackra gula springare heter Spirit och är ett connemara-sto född 2001, e. Idholmens Matador RC 78 ue. Aladdin RC 66. Hon är 137 cm i manken och kom till mig den 27 maj 2006. När hon kom hit så var hon helt grön, oinriden. Hon var sutten på ett antal gånger och riden i alla gångarter men inte mer än så. Vår resa har varit en berg-och-dalbana och har gått mycket upp och ner. Nu, efter 6 års slit, har det gett resultat! Vi har precis nått vårt mål och kvalat till MsvB i hoppning och ska starta nu den 27 i Kågeröd.
.
Vår resa tillsammans har snart nått sitt slut, jag är snart för gammal för henne och är väldigt lång, det är dags för henne att komma ut till en ny ryttare som vill fortsätta ha roligt på tävlingsbanorna med denna fina ponnyn! Hon är till salu.
.
HÄR kan ni se en film på vår resa tillsammans, det är dock väldigt gamla klipp i den, även de "nyaste" klippen är ju rätt gamla nu, ska göra en ny film om ett tag.

Ute på stjärnan!

Är ute och skrittar en runda på min fina guling! Ska därefter på agilitykurs med Texas och sen hem och plugga, alltså inte så mycket uppdatering idag tyvärr..


can't barely wait!


på språng

Har precis fått lite mat i magen (dagens första mål för övrigt, haha!) och ska strax prommenera upp till stallet och ta in hästarna, skönt att de kan vara ute så länge om kvällarna nu!
Det är bra väder och ljust ute så varför inte liksom?!
Arkivbild från sommaren 2011.

alla bilderna

Här är resten av bilderna!
https://picasaweb.google.com/117820551163908134147/FuxenStoet

fotografering

Har spenderat eftermiddagen på klubben och fotograferat Alex och hennes fina hästar!
Ni får ett litet smakprov, resten av bilderna kommer upp i ett webbalbum lite senare.
Fick även testa båda fuxen och stoet, snälla hästar! :D

filmen!

Här är gårdagens film från lagklassen (andra rundan), filmen på förklassen blev inte så bra och man ser inte så mycket så därför valde jag att bara lägga upp denna. Visst ser det enkelt ut? Hon har då inga problem med höjden iallafall!
Hahaha! Låten....

bilder!

Jag verkligen älskar Åstorps utebana, den är precis lagom stor och underlaget är helt kanonbra! Ponnyn var helt sjövild på framridningen/framhoppningen, så det såg inte så ljust ut tänkte jag.. Men hon förvånade nog oss alla när hon gick in och var så fin på banan! Bilderna med det lila schabraket är från förklassen och de med det vita är från lagklassen!
.
Mamma lyckades ändå lite med fotograferingen igår tycker ja, hon börjar lära sig! (;
Laget!
Bilderna nedan har Helen fotat, det är även hon som har filmat, tack så mycket!
Och resten av bilderna har Elin Dahlström fotat!

svar på kommentar!

Elin om världens bästa ponny ♥:
Jag tog lite bilder på dig och Spirit! :D Vill du ha dom? Isåfall, ska jag skicka dom til någon emejl?
.
svar: Ja de vill jag mer än gärna ha! :D du kan skicka de till min mejl! [email protected]
.

Superglad ryttare och mindra road ponny! Jag kan precis se vad hon tänker här, det är på ett ungefär; " men ååh, stoppa nu undan dendär kameran så hon slutar krama mig så jag kan få gå in i transporten någon gång" haha!

världens bästa ponny ♥

Jag säger bara såhär:
  • Spottis går felfritt i båda LA-klasserna idag

  • Vi fick den sista nollan och kvalade till MsvB (110cm)

  • Laget slutade på en tredjeplats i omg. 3

  • Och på en tredjeplats i hela Allsvenskan div.1

  • OCH GÅR UPP I ELITSERIEN 2013!!
Jag är så fruktansvärt glad, min ponny var så (ursäkta ordvalet) JÄVLA fin idag!!!
Vi både kvalade till MsvB OCH gick upp i elitserien på en och samma dag, känslan är underbar.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Det tråkigaste är att elitserien är 2013, 2013!!! och mitt sista ponnyår är ju nu, 2012.. Så jag får tyvärr inte vara med i elitlaget.. :( men det känns så fruktansvärt bra att ha varit med och tagit upp laget dit!
Imorgon kommer både bilder och film upp från rundorna, så håll utkik!
Gästboken på klubbens hemsida fick en massa söta kommentarer iallafall, haha! :D

så sant som det är sagt!


Jag lever

Herregud vad min blogg har varit TRÅKIG nu de senaste dagarna.. Jag har verkligen inte haft tid just nu! och jag är ju trots allt faktiskt bara en människa, ibland måste man prioritera andra saker än bloggen tyvärr. Men iallafall, kvällens sysselsättning blir att smörja träns, sadel etc. då det inte är gjort på ett tag (oups!) så det är inte vidare rent..
.
Imorgon är det dags för sista omgången av allsvenskan och ÅPK ligger just nu på en tredjeplats, ganska bra för att vara första gången vi har ett div.1 lag måste jag säga! Tävlingen börjar inte förens lite senare så på morgonen ska min gris till ponny få sig ett bad!! Eller ja, iallafall svansen, för den är inte nådig nu när hon brunstar.. Suck för ston!


sugna på bilder?

Puuh, denna dagen har gått i ett verkligen! Först var det skola som vanligt, slutade tidigt (skönt!!), tog mig hem och låg några timmar i solen, som förövrigt är väldigt stark nu! har flera kompisar som har bränt sig och jag blev faktiskt också lite röd idag trots att jag har grundfärg sen resan i februari! Därefter tog jag mig upp till stallet och red sessan en stund i paddocken, hon skötte sig kanon idag! Lite pigg men det är ju sån hon är.
.
Efter det tog jag mig i kragen och drog ut på en löprunda för andra dagen i rad
(duktig jag är!! :D), det är faktiskt riktigt skönt att springa, känslan efteråt är magisk! Och att det är så fint väder gör det ju bara ännu bättre, våren har verkligen exploderat nu när har varit så varmt dessa dagarna! Nu sitter jag och tar det lugnt framför datorn en stund, grillen är igång där ute och det luktar verkligen underbart gott, åh vad jag älskar sommaren!
.
.
Mamma fotade lite idag när jag red! Snygg outfit vi ligger inne med va? haha. (;
Nejmen, Spottis fäller något otroligt just nu och jag hårar hellre ner ett par gamla sketna jobbingbyxor än mina ridbyxor! Testade rida med Petras Pessoa Magic System bett som hon gick faktiskt helt okej på!
Observera att jag inte drar henne i munnen (vilket det lätt kan se ut som), lilla fröken tycker inte om när sidostyckena sitter för "hårt" och flyttar då upp bettet och tuggar på det, så därför sitter alltid hennes sidostycken väldigt löst och när jag då håller i tygeln så åker det bakåt. Jag säger inte detta för att bortförklara mig utan för att det inte ska bli några dumma missförstånd!
min foppatoffel är påväg av! haha. inga bra ridskor detdär..
'

Kvällssysselsättning

Musiken är på max, ett bildspel på min prinsessa rullar på TV'n och jag städar mitt rum. ska det göras så ska det göras såhär!


bilder och resultat!

Hej på er! Wow, Sverige har verkligen levererat dessa två senaste dagarna, vädret är lika underbart idag som det var igår! Men nog om det och mer om gårdagens tävling! Jag orkade ju som sagt var inte uppdatera igår när jag kom hem (23:55 var jag hemma) för jag var så fruktansvärt trött efter att ha varit på margaretehof från kl 3 på dagen.
.
Till en början var jag fundersam på om det ens skulle vara möjligt att få hästen in på banan, Ofeig var inte riktigt samarbetsvillig kan jag meddela. Hon gick bara och letade efter Bylgja (transportkompisen) hela tiden, gnäggade, var bråkig i munnen, stod och stegrade på framridningen och sparkade bakut såfort jag bara petade på henne med spöt, så det såg inte så ljust ut.. haha!
.
Men in på banan kom vi och där var hon inte alls lika bråkig, hon var inte som hon är hemma, men betydligt mycket bättre än på framridningen. Vi tog oss igenom kval-heatet och blev (till min förvåning) utvald bland de tre bästa av de 7 (?) startande och fick rida in på banan igen i final-heatet! Där skötte hon sig också bra och vi fick lämna banan igen. När domarna bestämt sig ropar de upp en, en efter en i placeringsordning och man får rida in på banan igen för prisutdelning. Jag var helt chockad när det till slut bara var jag och en till som stod utanför banan och väntade spänt på resultaten, men vi slutade på en fin andraplats!
Är kanonnöjd med tanke på att jag inte är islandsryttare! Och det var det många som la märke till, de sa att man såg på min sits att jag red "vanliga" hästar annars, haha!
Att bli 2:a på en islandshästtävling, det är inte illa pinkat för en hoppryttare va? (;
shit vad dålig hållning jag får när jag rider Ofeig, haha! Det är bara för att man
måste rida på ett helt annat sätt antagligen, ser ut som jag är helt puckelryggad ju.. haha!

RSS 2.0