knäppgök

Det var en mycket glad häst jag hade idag som äntligen fick komma ut i lite större hage! Sen var där så mycket gräs så han inte visste var han skulle bli av, så när han väl hade huvudet nere så proppade han inte så mycket gräs som bara var möjligt i munnen, fall i fall liksom! tokstolle.. haha
 
 

FRISKFÖRKLARAD HÄST!!




nya designen på plats!

Sååååja! Nu har superduktiga Lisa satt in nya designen på plats, blev verkligen jättenöjd!
Är ni själva sugna på ny design så kan jag varmt rekomendera er att köpa en av Lisa, ni kommer inte blir besvikna!
 
Dagen har bjudit på minst lika mycket trötthet som igår, sov superdåligt inatt då vi var tre pers som låg och trängdes i Nellies säng och vi var inte hemma från parkfesten förens någongång på natten, sen att asa sig upp och åka till skolan var ju inget man direkt var sugen på.. Egentligen är jag ju ledig på torsdagar men vi skulle som sagt dit och fixa studentlakanen som ska hängas upp på skolan på måndag och sedan på vårt studentflak när det är dags. Har även varit inne och tittat på Ängelholm/Helsingborgs bal och gud vad jag längtar till vår egen bal nu, alla var så fina!! Får hålla ut i 11 dagar till..
 
Här kommer lite bilder från vårt lakan-fix idag!

hemma tidigt

Idag var det minsann ingen överansträngande dag i skolan kan jag tala om, hade en lektion på en timme där vi hade betygssnack och käkade kladdkaka med grädde och jordgubbar! Inte allt för jobbigt får jag väl säga, tur det då jag bara fick ca 5 timmars sömn i kroppen inatt vilket är på tok för lite för att jag ska hålla mig på bra humör en hel dag!
 
Åkte därefter direkt in till IKEA och Väla med Johanna och fixade lakan och färg osv. och nu sitter jag hemma i soffan och tar det lugnt, har redan hunnit sitta här ett tag då jag kom hem för ett tag sedan! Tror jag ska gå in och lägga mig och sova en timme eller något så jag orkar vara vaken ikväll på parkfesten, annars somnar jag nog i en buske eller något så trött jag är! Aja, nya designen kommer troligtvis upp idag också, spännande va?! Ska bli skönt med lite förändring!
Fortfarande ingen som känner sig sugen på att sälja sitt HV Polo schabrak till mig?
Är så fruktansvärt deprimerad för de inte finns att få tag på längre.. Vill verkligen ha det!!

detta väder, detta väder...

Känns nästan som att det är allt jag tjatar om nu för tiden, just nu sattrar regnet mot rutan och åskan mullrar närmre och närmre, mamma var snäll och tog in Eddie innan idag så han slipper stå ute i detta och jag sitter just nu och betar av mina sista arbeten, känns bra!
 
Jag ber om ursäkt att uppdateringen är lite halvkass (se helkass) för tillfället men just nu är det sååå mycket som är på gång! Mitt schema är rent ut sagt fullspäckat nu inför studenten, det påverkar ju självklart uppdateringen då jag inte har så mycket tid att skriva, men sen kan jag även inte komma på något speciellt spännande att skriva om... På hästfronten händer det inte speciellt mycket mer än att Glory skrittas 20-30 min per dag, haha! exiting huh?!
 
Aja, kan väl "kort" och gott dra allt som händer nu den kommande veckan så kanske ni förstår lite lättare varför uppdateringen är som den är!
 
29/5, Onsdag (imorgon):
• en morgonlektion i skolan
• köra till IKEA och handla grejer till våra studentlakan
• vara ett tag med Bella
• Parkfest!
 
30/5, Torsdag:
• ledig från skolan
• fixa lakanen som ska hängas upp på skolan/på flaket
• Kolla ängelholm/helsingborgs studentbal
 
31/5, Fredag:
• Återbesök på kliniken med Glory (håll tummarna nu!!)
• skolan mellan 12:45-16:00, studentutklädnad med tema: sommar sol & bad
• Åka till Väla med Josse och inhandla de sista grejerna till balen/studenten
 
1/6, Lördag:
• UTGÅNG!
 
2/6, Söndag:
• "vilodag", haha! enda planen är att ta en sväng i solariet om det inte är fint väder.
 
Ser ni?!
Fullt ös medvetslös, haha!
Lovar att jag ska försöka hinna med att blogga också! Det är
verkligen full rulle nu sista tiden innan studenten, åh tur jag får vila på söndag!

seven years

Idag för exakt 7 år sedan, den 27 maj 2006 åkte vi för att hämta hem min allra första egna ponny. En långmanad, lurvig, outbildad 5-årig connemara som kom att förändra mitt liv totalt.
 
Min allra bästa vän, min andra halva.
Jag ångrar inte en sekund att jag trodde på dig, fina hjärtat ♥
 

Lycka

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är så oerhört lycklig att Spottis hamnade hos Matilda! Att veta att ens andra halva har hamnat hos någon som tycker om henne precis lika mycket som jag gjorde och som behandlar henne som en prinsessa är så obeskrivligt skönt.

Världens bästa ponny ♥


äkta svensk sommar

Regnet bara öser ner utanför fönstret och det är riktigt skitväder ute idag... Ska köra upp till stallet och ta in Eddie nu, tror han uppskattar det då han håller på att krypa ur skinnet när det regnar på honom, han verkligen hatar det stackarn! Det är ganska passande för mig dock då jag behöver städa mitt rum och det är betydligt lättare när det är sånt här väder än om det är fint, då vill man ju inte vara inomhus!
 

världens snällaste häst.

Åh han är så underbar och snäll och go min lilla häst, är är så fruktansvärt kelsjuk hela tiden och man har nästan alltid en mule i ansiktet som söker efter pussar! Var uppe i stallet i förmiddags och skulle rida en sväng, första dagen vi fick börja trava och galoppera idag! dock blev det bara pyttelite trav då jag kände att han tyvärr fortfarande inte var helt ren... Testade ta av sadeln och sprang med honom och mycket riktigt så markerade han, inte alls lika mycket som innan men man såg att det fanns där. Körde bort till kliniken och de sa att vi bara skulle skritta honom istället fram tills fredag när vi ska in på återbesök. Åh detta är så fruktansvärt tråkigt :( min fina kille ♥
 
Det ända positiva i det hela är nog att han är snäll som ett lamm! Jag menar, hur många kan gå ut i stora paddocken och trava sin 5-åring som har vilat i ca två veckor på långa tyglar utan att den springer iväg eller exploderar pga all överskottsenergi?! haha!
 

flodhäst

Var uppe och skrittade på prinsen i förmiddags medan vädret fortfarande var behagligt, det har verkligen öst ner hela natten och paddocken var superblöt och tung.. Dock hade det bildats en stor vattenpöl som Eddie tyckte var väääldigt rolig att stå och plaska i! Han stod och krafsade med frambenen så vattnet flög omkring oss och körde även ner hela mulen under vattnet...
 
Han kan bli rolig att ha med till stranden i sommar! knäppskalle
 

jump jump jump jump jump

Dagar innan jag upptäckte att Eddie markerade lite i traven var Lizette uppe och jag red för henne, ett hoppass stod på schemat och trängas i den lilla paddocken fick vi göra då de höll på att prepa stora utebanan inför ponnytävlingarna dagen efter. Självklart så var han ju inte halt vid detta tillfälle, då hade vi såklart inte hopptränat, så tro inget annat! hältan kom senare.
 

Wiiiiiiie hinder!!
 
Wow, man ser att jag varit ifrån det ett tag! Min hoppsits har verkligen blivit usel.. haha! Måste träna på att få stadigare sits både över och efter sprången, inte så lätt i början då mr. jättebebis hoppar totalt annorlunda än vad lilla ponnyprinsessan gör! Åh vad jag saknar att hoppa och tävla den lilla galenpannan..
 
Här kommer även en liten film på några språng från passet.

stallmys

Har spenderat kvällen i stallet och skrittat min fina prins och har även haft "filmkväll" i boxen inne hos Eddie, haha! han stod så glatt med bakom mig och Josse och kollade på The Vampire Diaries tillsammans med oss, han var nästan mer inne i avsnittet än vad vi var ;) sötehästen!
 
Han fick även på sig tjusig outfit idag under skritturen, får jag inte använda dem på tävling så får jag väl ha dem till vardags! De blir ju ledsna av att bara ligga på hyllan.. ;)

godmorgon.godmiddag.godkväll

Herregud mitt dygn är totalt uppochnervänt just nu, sov endast 3 timmar inatt pga skolarbeten vilket har lett till att jag har varit på dåligt humör i princip hela dagen. Har precis kommit hem från skolan och har faktiskt bäddat ner mig i sängen, har dock inte riktigt bestämt mig för om jag ska sova en stund eller om jag ska dra igenom de sista arbetena nu och ta det lugnt ikväll istället, tror det lutar åt det sistnända. Eddie ska dock också skrittas sin halvtimme idag, får försöka klämma in det lite senare!
 
Imorgon väntar en efterlängtad och mycket välbehövlig ledig dag, ska ta mig en rejäl sovmorgon och sen övertala mamma att kanske åka iväg och fixa lite grejer till balen och studenten, det är ju trots allt bara 23 dagar kvar!! Åh vad skönt det ska bli att slippa allt plugg...
 
Snyggishingst från jobbveckan hos Arvidssons i somras, helt uuuunderbar att rida!

något är fel..

Godmorgon säger jag! Här sitter jag, vaken, vilket jag inte borde vara då jag har fetaste sovmorgonen egentligen, en fet sovmorgon som jag har hoppat över för att plugga!!! kan ni föreställa er det? fy, jag som inte alls är någon morgonmänniska och sover helst till kl 1 på dagen om jag får chansen.. Ja, ibland får man offra lite för att bli klar i tid, detta är typ bland de sista arbetena jag har så man får väl bita ihop!
 
I eftermiddag ska Eddie skrittas en runda, har varvat lite med att skritta både uppsuttet och från marken men idag hade jag tänkt sitta på honom, han har varit så jobbig att gå med de senaste dagarna! Tror han har lite mycket överskottsenergi med tanke på att han inte får röra sig så mycket. På lördag får han börja ridas i alla gångarter igen, ska bli spännande att se om han exploderar eller inte... haha!
 
Ny design är även på g, den kommer nog komma upp inom en snar framtid. 
Här har ni en liten tjuvkik!

nattat herr häst

Sitter i skrivande stund i bilen påväg hem från stallet efter att ha fodrat, satt på BoT och pussat godnatt på min fina prins! När jag väl kommer hem ska jag trycka i mig lite mat och sen återgå till skolarbetena som jag har spenderat i princip hela dagen framför..
Hejja sista veckan med plugg!!


Godmorgon!

Nej men godmorgon på er!
Kan dock inte till 100% säga att jag är vaken än då detta är ett tidsinställt inlägg och jag bestämde mig igår för att ta en rejäl välförtjänt sovmorgon. Iallafall, gårdagen bjöd på många trevligheter! Steg upp tidigt och var med Matilda och Spottis på tävling i Ängelholm, de gjorde 2 felfria rundor i både LC och i deras LC+5 debut, så duktiga så! Lilla prinsessan har dessutom blivit nästan helt gul nu, älskar hennes fina sommarpäls ♥
 
Därefter var det bara hem och hoppa i bikinin och sen spenderade jag hela dagen vid poolen med mina fina vänner, vädret var ju bara helt underbart igår! Stack hem en snabbis igen och for upp till stallet där mamma fixade medan jag gick en runda med Eddie, sen hoppade jag i duschen och drog mig vidare för att spendera kvällen med vänner igen, urmysig dag! 
 

17 maj, fredag.

Wow, full rulle idag! Min skoldag har spenderats i Danmark, närmare bestämt Köpenhamn. Det har varit en rolig dag fyllt med skratt och en jäkla massa skoskav! Somnade på tåget påväg hem vilket aldrig brukar hända så trött jag var, blev väckt av en gapskrattande Nellie då jag tydligen satt med vidöppen mun och snarkade som en gris... HAHA! Gud, trött i benen tog jag mig sedan upp till stallet och skrittade ut en runda på min fina prins, supermysigt var det!
 
Morgondagen kommer bestå av morgonjour i stallet, åka på tävling och hjälpa Matilda och Spottis och därefter spendera dagen med mina brudar och sola och chilla vid poolen! Man får ju passa på då jag har hört att det ska vara ösregn hela söndagen.... Måste hinna få lite färg nu innan studenten ju! #28dagarkvar!!!!!
 

fina hjärtat ♥

Världens snällaste lilla bebishäst, han finner sig snällt i att både stå i liten sjukhage och att få flytande butta insprutat i munnen morgon och kväll varje dag! Imorgon är dock sista dagen med medicin, ska bli skönt att slippa åka upp till stallet huuur många gånger som helst per dag pga att han ska ha medicin eller mat eller tas in osv.. Imorgon ska han även börja skrittas i ca 20-30 min, får se om vi tar det uppsuttet eller för hand nu första gångerna, har mina misstankar att han har en himlans massa överskottsenergi!
 
Gosegrisen! Tigger kel såfort han får chansen ;)
Evelyn, GoseGlory och Madde

dagens äventyr..

Hej och hopp var mycket klockan han bli idag innan jag kunde slå mig ner framför datorn.
Förmiddagen bestod av tävlingstittande på klubben som idag hade tävlingar för storhäst och nu för bara ett tag sedan tog jag och två (mindre ridkunniga) kompisar en långtur på islänningarna i det sköna kvällsvädret och den rundan bjöd på en hel massa skratt kan jag lova!
 
Därimellan har vi dödat tid på Ugglarpskliniken dit vi idag åkte in med Eddie då vi upptäckte att han haltade igår och även idag. Det hela visade sig vara en påbörjan till en kotledsinflammation i höger framben vilket som tur är inte är speciellt allvarligt. Så nu ska han ha boxvila/gå i minihage i 4 dagar och sen ska han skrittas i 10 dagar, antingen för hand eller uppsuttet, det spelade ingen större roll sa veterinären. De sista 7 dagarna ska han ridas normalt i alla gångarter på rakt spår och när de dagarna har passerat har även 3 veckor gått och vi ska åka in på återbesök igen och då ska han troligtvis vara bra igen!
 
Klantröv, nu när vi äntligen hade börjat komma igång ordentligt!

världens finaste ♥

Matilda och Spottis gjorde två dunderfina rundor på tävlingen idag! Tyvärr fick de ett ner i LD+5 och i LC så råkade de rida åt fel håll efter ett hinder och när de sen vände tillbaka så korsade de sin egen väg = 4 fel. Men hon var kanonfin på hinder och det är ju det som är huvudsaken, det var ju ändå bara deras andra tävling!
 
Tyckte det var starkt av Matilda att gå ut och starta på ÅPK såhär tidigt innan de helt ridit ihop sig ordentligt och så, jag kan säga att de hade måååånga ögon på sig idag! Men det fixade dem galant och trots småmissarna så var det två jättefina rundor :)
 
Hon är så söt så jag smälter, fina hjärtat 

svenskt sommarväder

Har spenderat hela förmiddagen på klubben och ska vara här ett tag till, ponnytävlingar på gång! Har precis coachat matilda och spottis genom första klassen och en återstår. Vädret är som det brukar när det är sommar i sverige, strålande sol ena sekunden och ösregn andra.. haha

Vi hörs mer senare!


kvällsunderhållning

Sitter ute i det sköna vädret och har precis putsat rent min sadel (vilket var väldigt välbehövligt...), ska ta mig i kragen och slänga upp den på annons nu i dagarna hade jag tänkt, om det inte visar sig att min lilla häst har växt i den! Katja kommer nog imorgon och kollar det.

Annars står jag sadellös en tid framöver, Lizette var här idag och plockade med sig den andra hem. Hon stannade dock kvar och hjälpte mig lite med Eddie! Han var lite taggad och ofokuserad idag, dels för att han vilade igår och dels för att vi var i paddocken längst ner där han typ aldrig har varit innan. Annars så tyckte jag att han skötte sig bra och vi fick till några bra språng! Det är så skönt att få den hjälpen jag får av Lizette, det går alltid framåt när hon har varit här och gett tips!




needs and wants

Ja gud ja, vi har en hel del som vi vill ha och framförallt behöver ha i nuläget..
Fick en liten önskan att skriva ett inlägg om just detta så here we go!
 
Det som i dagsläget står allra längst upp på listan är en en sadel.
Den jag rider med nu är lånad av Lizette och hon behövde hämta hem
den någon gång nästa vecka så då står jag utan, och är ju inte allt för bra..
 
Helst av allt skulle jag vilja prova ut en Prestige eller något liknande, men det är inte aktuellt i nuläget utan vi håller ögonen öppna efter en likadan som han går med i nuläget då vi vet att den ligger bra och han trivs i den, han kommer ju förändras mycket då han fortfarande är ung och då är det lite tråkigt att gå och köpa en dyr sadel som ligger bra nu men inte kommer passa sen. Så vi får stå ut med en sån här i kanske ett år till eller så, sen ska vi bannemig ha en "riktig" sadel!
 
En Prestige Roma hade inte varit fel, ser sinnessjukt skön ut! självklart då i svart läder.
Tätt därefter ligger nya sadelgjordar, både en vanlig och en magplatta.
Märke osv spelar inte någon större roll, sålänge den är snygg och fyller sin funktion!
Nya benskydd står också långt upp på listan, de han har nu får han inte lov att tävla med då de inte är godkända för unghästar.. Ett par Veredus Carbon Gel till frambenen och Veredus Young Jump till bak så skulle han bli glad!
 
 
Det är nog det som vi är i mest behov av just nu, sen finns det ju självklart en massa grejer som man inte hade tackat nej till men det är detta som står högst upp på listan i nuläget!

snorvalpen får nya skor!




småskutt och lastträning!

Okej, lördag har snart passerat och detta känns som den längsta helgen på myyycket länge då vi var lediga onsdag och torsdag och gick endast halvdag på fredag, nästa vecka lär bli samma visa då jag är ledig torsdag och fredag. haha! Aja, man ska ju absolut inte klaga! ;)
 
Idag har lilleman fått gå en runda i stora paddocken och även rullat över lite småhinder vilket gick bra, planket som var totalt livsfarligt senast gick han på som ingenting idag, duktig bebis! Efter ridpasset så körde vi lite lastträning och idag gick det helt utan konstigheter, in och ut några gånger, stog som ett ljus både när det var öppet bak, bommen på och stängd lämm (de två sistnämnda gick inte sist vi provade.. haha), vi körde även en kortare runda och han stog så snällt så, han väntade även lugnt och snällt tills jag sa att han fick lov att backa när vi kommit tillbaka hem, framsteg! Nöjd häst som fick stå och äta gräs på plätten på gårdsplanen efteråt, fin belöning tyckte han ;) Hade egentligen planer på att åka till Skyrup och hoppa på öppen bana imorgon men vi får se om det blir något med det, han hoppade ju trots allt lite idag.
 
Smart drag att ha helt svart schabrak på nästan helt svart häst..... ehehe

friday, i'm in love!

Vädret är rent ut sagt UNDERBART idag!
Har gått omkring i ballerinaskor och jeansjacka med uppkavlade armar hela dagen utan att så mycket som bli liiite för kall! Har iallafall precis kommit hem från skolan, ska strax ge mit upp till stallet och mocka osv. Eddie får vila idag då han har gått rätt mycket nu de senaste dagarna.
 

testar bett

Har ridit min lilla häst på ett Sprenger de senaste dagarna och han verkar faktiskt trivas riktigt bra på det!! blir till att skaffa mig ett eget inom en snar framtid. Riktigt skönt att kunna låna och testa innan man går och köper på sig, så man vet att hästen trivs på det, de kostar ju en del när man vill ha de lite annorlunda betten.. Ska även testa några andra också och se vad han tycker om dem, ska bli spännande att se vad han säger om det!




alla dessa fördomar..

Något som är oundvikligt i denna kära sport som vi sysslar med är alla dessa fördomar och åsikter som alla har om precis allting. Är det inte vilken sadel man har så är det hur man borde rida sin häst eller kanske tillochmed vad för slags staket man har på sina hagar?! Det finns verkligen folk som tycker och tänker om precis allting.
 
Just i detta fallet så handlar det varken om sadlar eller staket, utan om min fyrbenta kompis.
 
"är han importerad från tyskland?...."
"det är alldeles för mycket blod och huvud i den hästen"
"den är helt galen, jag har endast sett den när den beter sig knäppt"
"malou kommer aldrig klara av detta"
"det kommer inte bli något av dem"
 
Ja, detta är faktiskt ord som jag har fått höra.
Det lustiga är att dessa ord är sagda av personer som har sett hur otroligt snäll min häst verkligen är, vid alla tillfällen utom ett där personen har varit närvarande har Glory agerat som en ängel i situationer där hästarna runtomkring far omkring som tokar, bockar och beter sig, och min lilla häst är lugnet själv. Sen hände det EN GÅNG att han flippade ut och bockade av mig, självklart när de var i ridhuset samtidigt (men om ni minns så var inte detta för att han var elak utan pga att han ville komma undan för han hade ont efter att ha gått omkull i hagen). Och därefter kom uttrycket "jag har bara sett den när den beter sig", vad är hela grejen med det liksom? bara för det hände EN gång så bortser man från alla gånger som han istället har varit helt exemplarisk.
 
Något jag är väldigt glad för är att jag är en person med skinn på näsan och låter mig inte knäckas av vad andra personer tycker och tänker om varken mig eller mina hästar, jag fick trots allt stå ut med en del under ponnytiden också med personer som tvivlade på mig och Spirit, men de fick sig en smäll över fingrarna! Och det ska dem få igen, alla dessa nedtryckande fraser får istället mig att vilja kämpa ännu hårdare och verkligen visa dem, istället för att trycka ner mig så blir dessa ord mer som en framåtdrivade kraft och pushar på mig och får mig ännu mer driven till att verkligen lyckas!
 
Vi ska allt visa dem, vänta bara!

SÖKES!!!!

HV Polo Harvard schabrak sökes!
Färg: cobalt
Strl: full
 
Säljer du själv eller vet någon som säljer?
kontakta mig här eller på [email protected]

trött som.. ja, jag vet inte vad

Hej på er!
Tröttheten sitter kvar och efter vi var på  tävlingen imorse så drog vi en liten shoppingrunda på Familia och CityGross, dock gick jag mest och klagade på hur ont jag hade i fötterna och hur hungrig jag var.. Därefter satt jag och vilade en stund hemma i soffan innan det var dags för att åka upp och rida Glory, som för övrigt gick SÅHÄÄÄÄÄÄR bra idag!! Vi hoppade lite ute i stora paddocken och han var sååå duktig, tränade mycket på linjer och småbanor med ca 4-5 hinder och han gjorde allting helt galant, duktiga hästen!
 
Nu har jag käkat och sen suttit och halvsovit i soffan ett tag innan jag hittade orken att ta mig in till min säng där jag nu befinner mig, ska lägga mig och glo något avsnitt Vampire Diaries och försöka lära mig ytterligare lite på mina nya telefon som jag införskaffade mig tidigare idag! Det är svårt att gå över från iPhone till Samsung kan jag tala om....
 
Matilda och Spottis idag! Som för övrigt gick runt felfria och gjorde en kanonrunda!
Och så min nya leksak, hehehhehe

pigg och vaken @ da car

Goooodmorgon på er mina kära läsare!
Inte det minsta pigg sitter jag just nu i bilen med ca 2,5 timmes sömn i kroppen efter gårdagens festligheter, men lika glad för det är jag för dagens destination är nämligen tävlingar i Ödåkra OCH JAG SKA FÅ TRÄFFA VÄRLDENS BÄSTA OCH SAKNADE LILLA PONNYPRINSESSA!! Åååååh ♥
 

RSS 2.0