Tävlingsupdate och noll update...

Uppdateringsfronten kan klassas med ingenmansland under andra världskriget och jag kunde inte brytt mig mindre.. Det är asnajs att ha en blogg där man kan gå tillbaka i arkivet och hålla koll på saker, det är som en personlig almanacka! + jag älskar att skriva och tycker om att dela med mig av tankar, med och motgångar. Men jag känner inte längre detdär bekräftelsebehovet som (anti?)sociala medier ger, det är klart att jag kanske slänger upp en bild på facebook om det har gått bra på en tävling eller kanske en och annan selfie på instagram, men jag känner inte längre detdär "tvånget" som jag gjorde förr. Jag behöver inte gå in varannan minut och se om jag fått några fler likes eller någon ny kommentar. Jag har varit äckligt beroende av min mobil, den var fastvuxen i min hand och det gick inte många minuter mellan uppdateringen av flödet på diverse sociala appar, för gud nåde om man missade något!!! Jag är fortfarande ganska förälskad i min mobil, det ska jag inte ljuga om, men idag har jag inga problem att lägga ifrån mig den och faktiskt njuta av det. Ja, man kanske missar någon uppdatering på facebook, men det är det värt för att inte missa det verkliga livet!
 
Över till annat så var Théa as usual en guldklimp att ha med på tävling och vi har nu ännu en felfri runda med i bagaget! Mer info och film kommer såsmåningom, nu ska jag upp till stallet och fixa! Sålänge får ni några framridningsbilder ↓
 

Ingen rast, ingen ro.

Veckan är igång med buller och brak och jag har änsålänge inte haft en enda ledig tid idag om vi bortser från en halvtimmes lunchrast på jobbet! Det är mycket att hinna med de dagar som är planerade med ponnyträningar, jobb till 15, direkt till Petra och hålla träningar och nu är jag på g till stallet och ska rida båda mina, full rulle!

Bästa ponnyhjärtat vann sin ena klass inne i Helsingborg idag!

One week left!!


Tävlingsplanering, what's left of it.

Bor man nere i Skåne så är man lucky och har turen att tävlingssäsongen inte är helt över än! Vi har 4 st (ev 5) tävlingar kvar innan det är dags för det lååånga vinteruppehållet på 3 veckor ;) Jämnt och fint uppdelat på båda hästarna.
 
30/10, Helsingborg - Théa hoppar en 90 cm.
  8/11, Trolleholm - Eddie går en LB:2
15/11, Sösdala - Eddie går LC:2 x2 ~ Knockout Final
29/11, Åsbo PK - Théa hoppar 95cm och 100cm ~ Julahoppningarna! hemmatävlingar
11/12, Åstorp - Théa hoppar 100 cm ~ fortfarande inte 100% säkert
 
Alla tävlingarna är anmälda och klara förutom Åstorp som vi ska hålla lite öppet, det beror helt på bla. hur vädret ser ut, hur Théa hoppar på Julahoppningarna och om jag ens är hemma överhuvudtaget. Tävlingen har ju självfallet valt att falla på en minst sagt opassande dag, min och Phillips årsdag. Vi har inte diskuterat än och vet inte om vi befinner oss i Sverige eller Norge, om schweden är fallet så är ju en start mycket möjligt! Om Norge, inte fullt så möjligt... hahah
 
 

He's like made out of gold

Idag steg han ytterligare i värde min prins när han så fint dansade omkring på dressyrträningen! Såklart några tvister imellanåt med de löste sig fint efter en stund. Så väl framme för skänkeln som han var idag har han nog aldrig varit tidigare, tack vare ständigt nya tips från världens bästa Annika! Vad skulle jag gjort utan henne?!
 
Nu ska jag städa undan lite på mitt rum och sen äta mysmiddag tillsammans med mamma ♥, sen avrundar jag nog dagen med att bädda ner mig i sängen och titta på the vampire diaries och the originals! Är SÅ sugen på att antingen titta om OTH eller börja titta på någon ny serie, men jag känner nog att jag inte riktigt har tiden nu när jag jobbar såhär mycket och har två hästar i full kondis... Vi får se om tillfälle ges :)
 
 

Idag var han dyr minsann!

Äntligen helg och äntligen ett bra ridpass på mitt svarta fluffmonster! Idag rullade han på i ridhuset som om gårdagen aldrig någonsin ägt rum.. Han var fin och avslappnad i traven, HELT underbar i galoppen och tillochmed helt okej förbi bajstunnorna trots att han spände sig lite ;) Red igenom lite dressyrprogram och han var mer lyhörd än någonsin! Har han dåligt samvete sedan igår tro? hahah... Skämt å sido, det var iallafall skönt att få ett sånt här pass innan morgondagens dressyrträning, nu känns det iallafall inte helt hopplöst att lägga dyra pengar på träning!
 
Helgen bjuder somsagt på dressyrträning, men även shopping och tävlingstittande inne i Helsingborg på Swedish Riders Trophy-klasserna! Åh, jag ska hinna med att klippa Eddie också så han är fin till tävlingarna om 2 veckor! Inte till hans förtjusning dock, han är inte riktigt vän med dendär klippmaskinen tyvärr..
 

23/10 2014.

Med universums fyndigaste rubrik startar jag dagens trötta inlägg. Hej!
Har asat mig igenom ännu en jobbedag med fel dygnsrytm, jag är verkligen helt bakvänd! Är supertrött när klockan ringer på morgonen och klarvaken när jag bäddar ner mig på kvällen, it should be the opposite! Och det kvittar hur lite jag än sover på natten innan och hur trött jag än är på dagen så kan jag aldrig somna i tid på kvällen ändå. Så för att väga upp det lite så tog jag två timmar när jag kom hem från jobbet och tog stallet nu på kvällen.
 
Klippte färdigt Théa (hade bara benen kvar) och red ett pass på Mr. PMS som har värre humörsvängningar än en höggravid kvinna... Han är verkligen helt otrolig den hästen ibland! Jag kan bli så jäkla galen på honom, det riktigt kokar innanför pannbenet på mig alltså!! Jar har haft honom i snart 2 år och det har inte gått ett endaste ridpass i ridhusen utan att han tramsar vid bajstunnorna..... Vissa dagar mer och vissa dagar mindre, men ändock alltid något. Han ÄR inte rädd för dem, när man går fram till dem så dyker han ner med huvudet i tunnan eller slänger upp ett framben upp på uppsittningstunnan för att klia sig, men när man ska gå förbi dem, DÅ är de livsfarliga!!! Så han bara kör med mig, det är en grej han har hittat på för att komma undan arbete. "Men bli riktigt arg på honom och sätt han på plats" har jag fått höra. Be my guest och kom och gör det, du kan få 500 spänn om du hoppar upp och blir riktigt förbannad på honom och sätter skänklarna i sidan och pisken i röven, men du får räkna med att sekunder senare hänga i en bjälke i taket eller tugga grus så det skriker om det. Jag har provat ett antal gånger och det har lett till att jag inte kunnat rida på flera dagar för man slår sig så dant (bla. knäckt axeln på fel håll, blivit skickad in i sargen mm), Josse har också fått smaka på det när hon har skullat vara snäll och rida när inte jag kunnat pga smärtan, han skickade henne med huvudet först rakt ner i gruset. Det GÅR inte att bli riktigt förbannad på den hästen för det är att unleash hell, han blir så brutalt arg så jag vet knappt hur jag ska beskriva det.. Och han som är den snällaste som finns annars! Det är såna kontraster, alltid glad och snäll men när han väl blir arg, då är det på riktigt liksom. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till för att att lösa detta för vi har verkligen provat allt, men det är väl bara till att bita ihop och fortsätta traggla och hoppas att han förr eller senare ger upp... #detärsvårtatthaenängelstålamodnärmanvetattdetbaraärtrams
 
Men över till annat och för att göra detta onödigt långa inlägget ännu längre, Théa var super på träningen för Svante igår! Det var full fokus på vägarna mellan hinderna och han var verkligen PETNOGA! Det var bra att ha någon som verkligen tjatade på oss om det så man verkligen skärpte till sig till 100%, speciellt bra med Théa som gärna förböjer sig och skär av svängar av sig själv! Några lustiga språng fick vi stå ut med men överlag gick hon väldigt bra måste jag säga :) Efter träningen sa Svante att han tyckte att hon var supertrevlig och kommer att bli riktigt fin med tanke på hur hon går i dagsläget kontra med hur lite hon faktiskt är riden. Fick även order om att inte rida henne med unghästridning längre för hon är så mogen och har gått förbi det stadiet, utan jag ska rida henne som en äldre, rutinerad häst! Superkul verkligen :)
 

365 dagar.

Kan ni tänka er att för exakt ett år sedan, den 22 oktober 2013, startade min och Théa's resa tillsammans! För 365 dagar sedan så hade den lilla fisen ryttare på ryggen för första gången, tänk vad fort tiden går, och tänk så lättlärd hon är! Hon "reds" i några veckor där på hösten och ställdes sedan av för vintern (pga inga ridmöjligheter under vintermånaderna), sedan flyttade hon hem till mitt stall i april och sedan dess har vi bara kört på!  
 
När hon kom tillbaka och skulle ridas igång kunde hon varken arbeta i rätt i form eller hoppa, och idag trampar hon på som bara den i korrekt form och är tävlad felfria 100cm! Det är en helt okej utvecklingskurva på 6 månader ;) not to brag... Hon är en liten guldklimp dendär Loppan ♥ Nedan har ni ett gäng blandade bilder från första dag, för exakt ett år sedan!
 
 

Welcome v. 43!

Hej på er hörrni! jag startade den nya veckan med att stressa ihjäl mig imorse då jag försov mig så brutalt att jag knappt ens hann knäppa byxorna innan jag var tvungen att ge mig iväg mot jobb, med en bra start på dagen sägs det.......... Har iallafall kommit ikapp med allting utom hjärnan som bara sackar efter mer och mer ju fler timmar som går.. Tror jag tar tidig kväll och säger godnatt strax!
 
Tänkte iallafall bara kika in och berätta lite hur läget ser ut då morgondagen är så knökfull att jag troligtvis inte ens hinner öppna datorn.. Jobb till 15 - direkt till stallet och rida - hålla träningar - klippa Théa, det är ungefär så jag har planerat i mitt huvud att morgondagen ska se ut. På onsdag ska Théa hoppträna för Svante Johansson och på torsdag nästa vecka är det tävling i Helsingborg!! (lyxigt att tävla på en torsdag och slippa jobba... ;)) Eddie ska hårdtrimmas då jag har dressyrtävlingar i sikte! (det hade dock inte han idag kan jag tala om..... xp) De två sista för året som är någorlunda i närheten, Trolleholm den 8/11 och Sösdala den 15/11 där vi har blivit tillfrågade att rida finalen i klubbens knockout-lag! Det kan ju bli spännande... Träna träna träna! :)
 
Vi hörs!

Ja de ser då alltid till att vi har något att göra, dedär hästarna...

Åkte upp till stallet för att ha morgonjour med inställning på att det bara var till att släppa ut hästarna och sen åka hem och käka frukost och greja, nu är klockan 15:45 och vi befinner oss fortfarande i stallet... Théa och grannen var lite väl närgångna i hagen så vi var tvungna att plocka in dem och slå upp dubbelstaket imellan så de inte kommer åt varandra på samma sätt. Det är inte lätt att ha en väldigt närgången och påstridig valack bredvid ett kroniskt brunstigt sto... bad combo!


Idag brinner ljusen för dig.

2 år har idag passerat.. Jag saknar dig, min fina Lohrischa ♥
 

Munka Ljungby - 11/10 2014

Théa får ett fett MVG för gårdagens bravader och tävlingsanläggningen får IG... Det var SÅÅÅÅ långt att gå mellan ridhuset till framridningen och parkeringen, dessutom så var framhoppningen utomhus då de bara har ett ridhus och jag är inget big fan av att hoppa fram ute när jag ska tävla inne och vise versa.. Deras utomhustävlingar därimot, WOW!!! Men inne kommer jag nog tyvärr inte att tävla här fler gånger.. Dessutom blev allt väldigt trångt och snävt inne i ridhuset och underlaget släppte i svängarna, men trots detta så går Théa in som om hon aldrig gjort något annat i hela sitt liv!
Coola Théa :)
 
Första klassen var lite vinglig då hon var SÅ nervös! Men inte tittig överhuvudtaget och hoppade allting utan att blinka, dock fick vi med oss sista bommen då det var en lurig sväng så 4 fel i första klassen. I 100cm går hon dock in med MYCKET mer självkänsla och vi får till en jämn och fin felfri runda! Tänk att för 6 månader sedan så hade hon aldrig hoppat överhuvudtaget! Världens bästa Loppa ♥
 

Världens bästa Loppa ♥

Vi hörs mer imorgon :D

ett i veckan, not okay

Hej på er hörrni! Long time no see..
 
Jag har varit APTRÖTT hela denna veckan och motivationen har legat på 0, likaså uppdateringen. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag bloggar för min egen skull och känner jag inte för det, ja då skiter jag helt enkelt i det. Hästarna har iallafall tutat på, Eddie har varit bättre men fortfarande lite småtjurig, tror det kan ha att göra med att vi har satt igen hans box så han inte kan krubbita lika mycket som innan! Tänk er själva att vara beroende av något och sen inte få/få göra det, jag hade också varit arg ;) tänkte visa vår konstruktion i ett annat inlägg.
 
Théa har spunnit på som bara den och sköter sig galant, hoppade igenom henne lite i ridhuset igår inför helgens tävling och det gick väl ganska bra tycker jag! Hon blev lite mer avvaktande imed det är första gången hon hoppar inomhus (utöver hinder på 50-60 cm en gång i april), så några bommar föll men hon hoppar ändå "klossar" med smiley-gubbar på ena sidan och sverigeflaggor på andra och vattenmatta osv. utan att tveka. Duktiga lilla Loppan! Nu är vi laddade för tävling i Munka imorgon, vi hoppar 90 och 100 cm :D
 
 

A little party never killed nobody ♫


Underbara lediga måndag!!

Hej på er hörrni! Helgen har gått i ett och jag har knappt hunnit med själv känns det som, vi har flängt fram och tillbaka och hit och dit och outfitsen har varvats mellan glittrig ögonskugga och klackar till leriga ridskor.. Sist jag knappade här var i fredags innan träningarna och därefter har det varit totalt stendött, men Théa gick iallafall SKITBRA för Annika och Eddie gick, ehrm, mindre skitbra för att hålla det kort. Tråkigt när han gått så satans bra dagarna innan, men man kan ju inte alltid vara på topp! Vi tar nya tag och spinner vidare.
 
Lördagen gick i "en-helt-vanlig-tjej-som-inte-mockar-bajs-till-vardags" - tecken. Mamma var snäll och fixade stallet medans jag och Bella flängde omkring på Väla och shoppade onödigheter och nödvändigheter! Bla. så brände jag lite drygt 900:- på nytt smink inne på Kicks...... Den sved ganska så rejält, men nu har jag riktigt bra grejer och med tanke på hur sällan jag faktiskt sminkar mig så kommer det ju dröja lääänge innan jag behöver köpa nytt igen! Man får försöka se det positiva i det hela hahah... ;) Därefter var det party på kvällen och sen slog vi klackarna i taket på dansgolvet resten av natten! Ni kan ju gissa hur ont jag hade i fötterna när vi kom hem runt kl 5 på morgonen efter en hel natt i klackar... Tror jag föredrar att ha hälarna i motsatt riktning om jag ska vara ärlig ;)
 
Nu ligger jag och väntar på att mamma ska vakna (hon jobbar natt) så vi kan åka upp till stallet och rida ute i de underbart friska monsunvindarna som skåne bjuder på idag! Vem kom på idén att lägga nytt underlag i båda ridhusen utan att dubbelchecka med SMHI och Klart.se först för att se vilket väder som de tänkt leverera under just de dagarna?! ÅH......
 

It's friday, friiiidaaaaaay

Hola amigos! Det är grått väder ute, ridhuset är djupharvat då de ska blanda in nytt underlag, inte en solstråle så långt ögat kan nå, regnet hänger i luften och det är snart dags för träningar! Blir SÅ mysigt att rida ute idag... Men jag är taggad anyway, det ska bli kul att träna!
 
Gårdagen spenderades med taco-middag hos Bella och därefter kom Susanna och visade Mary Kay produkter, därav gårdagens kassa uppdatering. Det var iallafall väldigt intressant och vi har även bokat in så vi ska med på någon större mässa på måndag där man får ännu mer tips och trix med deras produkter, både hudvård och makeup! Ska även beställa hem lite grejer därifrån då, blev helt såld på deras fina ögonskuggor!! När man väl vistas utenför stall eller jobb kan det ju vara kul att vara lite extra fin ;)
 

Det finaste jag har ♥


fina fyrbenta ♥

Hästarna har varit finare än någonsin de två senaste dagarna och jag är HAPPY! Inte ens dagens oförberedda "skolfoto" på jobbet som jag tvingades vara med på kunde rubba mitt mood ;) Jag trodde att jag som vikarie skulle slippa denna tillställning, men icke... Gruppfoto med alla kidsen, lärargänget och enskilda pics är klickade och det var bara till att se glad ut, trots no makeup eller fancy kläder.. Kände mig väldigt förberedd för detta.. ;)
 
Men som jag sa så har det inte rubbat moodet, hästarna är superfina och jag har en strålande resterande vecka/helg framför mig! Imorgon ska vi ha tjejkväll/homeparty hos Bella där vi ska äta gott och få visat produkter från Mary Kay, det är även säsongspremiär av The Vampire Diaries (!!!!), fredag är det dressyrträning för bästa Annika med båda hästarna och på lördag är det shopping och utgång som gäller! Sen är jag ledig på måndag :D Så jag har en riktigt lång helg framför mig fullspäckad med en massa skoj, awesome! 
 
The look of today, på ett ungefär...
Bilden är äldre men jag såg troligtvis lika boring ut med inget smink och platt hår som bara hänger och dinglar..

RSS 2.0