verkar som min taktik fungerade!

Min taktik om full fräs fungerade, haha!
kanske inte de allra snyggaste rundorna, men bra gick hon iallafall!


musiken ville inte vara med på film, för att det inte ska bli helt tyst kan ni ju trycka igång denna!


11 hundradelar från vinst i LB+5, det är inte ens en hel sekund.. lagom retligt!

tips


Skulle vilja tipsa er om ett redskap som jag totalt har kärat ner mig i, nämligen en ergonomiskt utformad grep från SverigeGrepen, haha!
Låter underligt men den är verkligen superskön att mocka med. I början var jag lite skeptisk för det kändes så annorlunda men nu är det bara obehagligt att mocka utan den.

Tydligen så ska man få bättre arbetsställning när man mockar, och det är ju inte fel!


Hey there

Kom hem från tävlingen igår och fick hastigt besök som stannade över natten och det känndes inte så snällt att sitta och blogga hela eftermiddagen när Linnea kom hit, så vi tog tag i mitt rum och slipade en hel vägg för hand! (mamma hade jobbat på natten så hon låg och sov så vi kunde inte använda slipmaskinen, så det fick bli sandpapper..) Duktigt!

Men nu undrar ni säkert om tävlingen igår, den gick verkligen superbra! min ponny är bäst, hihi! Mer får ni inte veta nu, mer detaljer och filmer/bilder kommer upp lite senare idag! (;


Spirit hälsar godnatt!

Färdigklippt och den rosa pyjamasen är på, nu är vi redo för tävlingen imorgon!
Ser ni så grå och fin hon blev! :D bättre bilder kommer imorgon.

Hon var ganska lagom lurvig, det blev en del hår som försvann. ^^


klippklipp

Nu blir min ponny grå och fin!


MH Supreme High Rider

Tess om sommarminnen:
Hur är dina mountain horse stövlar allmänt ? :)


Svar: Jag är supernöjd med mina MH stövlar!
De är jättesköna och håller superkvalité, maffig dragkedja som inte går sönder i första taget. De är otroligt sköna i foten då de är "stötdämpade" (luft i sulorna) vilket gör att de sviktar när du går! De sitter snyggt slimmat runt benet, är lagom höga och väldigt stilrena!

Det enda minuset jag kan komma på med stövlarna är att man i början får en sån fruktansvärd skoskav på hälsenan pga att stövlen veckar sig inåt när man går, men man blir härdad och nu är det inte så farligt! :D

rubrik

Ber om uräkt för den otroligt kassa uppdateringen! Vet inte riktigt vad som har hänt, det har kommit något ivägen hela tiden.. Nu har jag iallafall gått på höstlov och ska försöka hålle igång uppdateringen lite bättre, wiho!

Klippningen blev inte av idag heller då jag och mamma har varit iväg hela dagen på jakt efter tapeter! Men imorgon, då SKA hon klippas! för tillfället ser hon ut som en nallebjörn. ^^

Bjuder på en bild från i vintras på min förra hund Alice, i miss you.. ♥

i väntans tider

Sitter i väntan på bussen som ska ta mig hem, hade väldigt tråkigt men så kom jag att tänka på blogg.se appen (som har klabbat rejält och inte fungerat att göra inlägg från..) och tänkte att jag kan ju se om den fungerar nu och slänga in ett litet inlägg till er! Smart va?

Iallafall, jag ska hem nu, får jag se vad jag hittar på med ponnyn min idag, jag hade planerat in en klippning men får se om vi tar det imorgon istället få jag och mamma kanske ska iväg och inhandla tapeter idag! Kanske går upp en runda till PD'n och löslongerar henne så hon får röra på sig eller något, får se helt enkelt!


hoppträning

Dagens hoppträning gick helt AWESOME! underbara fina ponny.. hihi!


sommarminnen

Satt och rensade bland alla mina mappar på datorn då jag hittade dessa klippen från i sommras, kommer mycket väl ihåg denna dagen! Jag och Spirit agerade försökskaniner när Louice testade min kamera, det var fruktansvärt varmt och min ponny var otroligt trött och jag blev tvungen att rida på rejält som ni ser på filmen (vilket jag nästan aldrig annars kan göra för då flyger hon i luften. xd), fick kämpa som en blådåre vilket jag inte är särskilt van vid på min lilla ponny!

Hon gick inte superbra hela tiden, mestadels väldigt kort och segt.
men ja, min ponny kan också vara lite utmattad ibland!


jaga häst

Är det inte underbart när man ska släppa över hästarna i den andra hagen och en av dem smiter ut på fältet istället, totalt mörker på det också så blir det helt magiskt!

Nu står iallafall alla hästarna i tryggt förvar i stallet och jag kan andas ut, puuh! Dags att återgå till att slipa väggar på rummet, vill gärna bli klar så jag kan få sova i min egen säng igen!

Bild från i sommras (på den tiden då jag fortfarande kunde lyfta min valp, haha!)

yesterday

Gårdagens ridpass var ju som jag sa dressyrträning, ponnyn var helladdad sen galoppen i lördags, haha! Men hon gick ändå himla fint imellanåt så jag är nöjd! :D

En bild mamma lyckades knäppa i lite halvmörker, därför den kassa kvalitén.

@ skolan

HEJ! Sitter med Nellie i skolan och har varldens fetehåla, så tänkte passa på att dra upp datorn och blogga lite! Dagens planering ser inte mycket ut för världen, får se om jag drar upp till stallet och rider när jag kommer hem eller om hon får vila, skulle egentligen behövt klippa henne igen innan hoppträningen på onsdag men får se om jag hinner det idag, mamma har jobbat inatt så hon sover på dagen och jag har inte riktigt koll på att sätta ihop maskinen själv.. Så får se om jag väntar till torsdag/fredag istället!

hektisk dag framför mig..

Hej på er! Jag kom nyss hem från skolan och sitter och laddar upp lite, ska upp till stallet om ett tag och mocka, fixa mat osv. Sen ta in Spottis och göra henne redo för dressyrträning kl halv 6, när jag är klar där så är det bara rätt in i bilen och åka vidare mot valpkurs-avslutningen med Texas som är slut runt kl 9 sen ska jag hem, hoppa in i duschen, äta någonting och försöka klämma in lite plugg också innan jag somnar.. Så det ser väldigt fullt ut på mitt schema idag!

Texas fick för övrigt ett jättegulligt täcke av mamma idag! (och nej, han har det inte för han fryser.. men när det är kass väder ute, vem vill egentligen ha in en genomblöt hund i huset?!)


Fint va? :D


bilder

Här kommer ett litet ihopplock med bilder från idag!
Josse & Silas på framridningen:


Isabella & Beeche på banan:




Josse & Silas på banan:



Lite blandade övriga bilder!:




Bilder på hästar som skakar på huvudet är alltid lika charmiga, haha!


Josse & Bella rejät mätta efter deras typ tredje (?) portion pommes och chicken nuggets!


sliter ut den stackars kameran..

Oj, idag har kameran verkligen gått i ett! Åkte först en runda (som egentligen bara skulle bli en kort sväng men det blev att vi stannade i några timmar.. haha!) till klubben som höll dressyrtävlingar idag, tittade på Josse och Bellas ritter, satt och spanade in urläckra ponnyer på framridningen och åt i massor, haha!

Efter det bar det vidare hemåt, gick bort en runda med Texas till fotbollsplanen och knäppte några bilder på honom där. Jag kommer att slänga upp en del bilder här under kvällens gång, så håll utkik!

Bjuder på en bild på Therese och Madelene från idag sålänge! (;

byta gren? haha!

Ska Spirit kanske bli galopp-ponny?! Det hade hon nog inte haft ett dugg imot då hon tyckte att detta var superkul! Söta lilla knäppa ponny.. Haha!

Det är verkligen en unik känsla, att springa så fort det bara går, att känna den kraften under sig och bara höra dundret av hovarna, magiskt!

Iallafall, jag hade mitt egna träns och sadel med inte allt för korta läder (då hade mina knän nog dött lite..), min vanliga basutrustning helt enkelt. Fick dock låna halsring, irländsk martingal och glasögon av Josse! Mamma gav sig på att försöka fota och filma lite, där blev några bra bilder men filmen blev helt katastofal, haha! Så den känns inte särskilt lönt att visa, fler bilder från själva loppet kommer när Louice skickar de hon tog!

Det var en minst sagt taggad ponny jag satt på idag kan jag meddela! men det gick väldigt bra ändå och jag är helnöjd! (: Hon tutade på som bara den och vi ledde hela loppet fram tills sista kurvan där vi blev omsprungna pga ett missförstånd (i sista kurvan skulle vi rida så långt ut mot staketet som möjligt pga att där är en buckla i banan på innerspåret så jag svängde ju ut som hon sa medans hon den andra red på innerspåret ändå och fick ju därmed kortare transportsträcka än mig vilket hon tjänade rejält på), men Spottis kämpade på och blev tvåa av 5 ekipage med bara en halv hästlängd efter! Min duktiga lilla ponny, är så stolt över henne! :D

Här är de bilder mamma lyckades med!
Uppvärmning:


Efter ungefär halva loppet:

Efter loppet:

svettig polle, hehe!


"målfoto", haha! ;d (printat från filmen)

och självklart våra priser! :) hihi

myskväll

Linnea sover här inatt och vi har myskväll,
alltså får datorn vila och bloggen blir lidande, hörs imorgon!


rätt gissat

Alla som gissade gissade helt rätt (det var kanske inte så svårt när bilden inte var särskilt suddig? haha!), vi ska nämnligen testa på galopp på lördag! Det är träningstävling på Bornslätt och sist vi var där (på ridlägret 2007-2008?) så tyckte Spirit att det var superkul så varför inte testa igen! ;D Vi hoppar på fint väder och en taggad ponny!


guess what!

Någon som kan gissa vad jag och Spottis ska testa på lördag? (;


Hey you

Vankade något för sent idag vilket ledde till att om jag hade tagit bussen till skolan så hade jag missat en hel lektion, och vi skulle bara ha 2 lektioner idag så det kändes inte allt för lönt att ta sig in till skolan så jag stannade hemma istället, haha! Skönt för mammas del då jag kunde följa med henne och sko Spirit, så nu äntligen har hon nya skor igen! Vila står på hennes schema idag (igen), vi har ingen tävling i helgen och hon mår rätt bra av att stå och tänka i några dagar imellanåt. Hon har stått i 3 dagar nu men imorgon ska hon ridas igen!

För övrigt så har jag börjat ta tag i mitt rum och börjat riva tapet!
Igår rev jag ner tapet på hela 3 väggar (!) av 4 på mitt rum, ganska ont i kroppen idag kan jag meddela.. Men det är bara att bita ihop och fortsätta!

Det jag har kvar att göra är att riva ner det sista av tapeten, slipa väggen så den bli plan (har haft bubbeltapet) och sen upp med nya tapeter! :D så då allt på mitt rum för tillfället är kaos så är min nuvarande sovplats på soffan, haha!
 


underbart väder! eller?..

Hej på er kära läsare! Hoppas inte att ni lider av lika hemskt väder som vi har här nere i Skåne idag, det regnar och blåser jättemycket.. Iallafall, jag kom typ nyss hem från skolan, fick sluta ca 3 timmar tidigare idag så det var ju skönt! Sitter och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan åka upp och fixa i stallet (vill inte gå upp i detta vädret, hihi), Spirit vilar idag som jag sa igår, ganska så skönt, känns inte så lockande att ge sig ut och rida när det är sånt här väder..

Ska se om jag kan komma på något roligt att skriva om lite senare, hörs då! :D

perfektionism

Jag lider av en sjukdom, den sjukdomen kallas för perfektionism. Det innebär att man vill att allt ska vara så himla perfekt och rätt hela tiden, allt ska gå som man planerar och det ska hela tiden vara sansat och kontrollerat. Jag är en perfektionist, det måste jag sluta vara. Jag måste sluta upp med att hela tiden vilja så mycket på tävlingsbanan utan bara slappna av, inte tänka så mycket och bara busa och ha roligt! Skit samma om det går i lite högt tempo ibland, skit samma om det kanske inte alltid ser helt kontrollerat ut, skit samma om det inte alltid är kontrollerat, det får lov att vara lite galet ibland, bara man har kul!

Jag vill alldeles för mycket, jag tänker för mycket. Det hindrar Spirit från att ta eget initiativ eftersom jag alltid är där och rättar, ibland måste de få lära sig själva.
Det går som bäst när jag inte tänker för mycket, det har jag märkt oräkneliga gånger och det vet jag om, jag ska sluta med det, från och med nu ska vi bara busa och ha roligt på tävlingsbanorna och inte ta det på så blodigt allvar!

Jag vill och ska sluta att vara perfektionist!

movie time!

Hej på er! Uppdateringen idag har inte riktigt varit på topp, anledningen till det är att jag hängde med Nellie hem efter skolan och följde med henne ner till agilitybanan för hon skulle träna Leo, efter det hängde jag med till hennes stall där mamma sen hämtade mig, så åkte vi direkt upp till stallet och mockade osv.

Spirit fick vila idag och kommer att vila imorgon också pga att hon är så långfotad just nu. Vår hovslagare fick avboka vår tid idag så hon ska skos på onsdag istället, fram tills dess får hon vila då hovarna har börjat spricka och jag vill inte att hon går och felbelastar pga fel benställning..

Just nu sitter jag och kollar på "Flicka - den bruna mustangen" som mamma tydligen hade spelat in, haha! Nu återstår det att se om den är bra! (;

30. Mitt mål med ridning

Ja då har vi kommit till den sista punkten på 30-dagars listan, lite tråkigt faktiskt!
Menmen, here we go!

Mitt personliga mål med ridningen är väl att utvecklas och hela tiden försöka ta åt mig och lära mig mera, jag anser att man aldrig blir helt fulllärd, det finns alltid något nytt att lära sig! Jag vill självklart försöka bli så bra som möjligt inom det jag gör. Jag mår bra när jag rider, därför rider jag också för mitt välmående. Jag tror aldrig att jag skulle klara av att ha lika mycket dötid istället för den tiden man spenderar i stallet varje dag..

Mitt och Spirit's mål i ridningen är att försöka bli bättre på det vi gör, sätta säkra rundor och placeringar i LA, kvala upp henne till Msv och hoppa det, starta lite dressyrtävlingar och sånt. Vill hinna med så mycket som möjligt innan hon ska säljas. När det blir, det vet jag inte.. Jag har börjat vänja mig lite vid tanken, det är självklart väldigt svårt.. Hon är inte ute på annons än, men om rätt ryttare dyker upp tidigare än planerad försäljning, så är hon till salu..

Bilderna är på mig och Louice's fina häst Othello i somras! :D
"Lilla" Otto är 173 cm, lite skillnad från Spottis..


fråga från läsare (forts.)

Anonym om fråga från läsare:
Alltså, jag är inte dum i huvudet om du tror det. Jag vet också vad de nya reglerna innebär, men jag har missat biten där det faktiskt står att det ska ändras till att man måste ha licens på "lokala hästar" f.r.o.m 2012 också, och jag undrar vart alla har läst det för jag kan då fan inte hitta det någonstans ^^

Så att det börjar kännas lite som att folk inte kan läsa, med tanke på uppståndelsen som drog igång när folk fick för sig i januari att man fick tävla utan väst från den dagen man fyllt 18 för att det stod som ändring i TR, vilket var åt helvete fel för den enda ändringen där var då var "ska bäras knäppt".

Litar inte på det här med att man måste ha licens på lokalt heller förrän jag har läst det med egna ögon. Så vart står det nu då?


Svar: För det första så behöver du inte bli tyken när jag lägger ner min tid på att svara på din fråga i ett inlägg på min blogg, och för det andra så står det i texten om man läser noggrannt. Så lugn nu!

Här är ett utdrag ur en text från TDB, vill du läsa det med egna ögon så hittar du hela texten här.



De har tillochmed skrivit det i fet stil, undra vem det är som inte kan läsa?! (;

Och snälla ni anonyma kommeterare, ni är inte så anonyma som ni tror. Varför inte bara ställa frågan på ett bra sätt, lämna en mejladress eller något och få ett trevligt svar tillbaka? så slipper vi sånna här tråkigheter på bloggen, TACK!

29. Någon jag skulle riskera livet för

Ärligt talat så vet jag faktiskt inte, jag tycker att dethär med döden är lite läskigt..
Men det är väl min familj, mina vänner och mina djur om jag nu måste säga någon!


dagens resultat!

Dagens resultat var lite blandade, ska försöka hålla det kortfattat!

LB+5, A:0/A:0, 4 fel:
Ingen superrunda, hon gick ganska bra fram till femman som var en kombination oxer-räcke, av någon konstig anledning så stannade hon på 5A. Resten av rundan blev därför lite istadig, men annars rätt nöjd!

LA, A:0, 4 fel:
Denna rundan var därimot helt kanon! Fick ett ruskigt retligt nedslag på trean därför att det var en konstig sväng och vi kom i korsgalopp.. I övrigt så gick hon superbra på hinder och lyssnade bra, så ja gär nöjd trots nedslaget, eftersom hon gick så bra! :D wiho min ponny är bäst!


fråga från läsare

Anonym om nytt licenssystem 2012:

Vart står det att alla ponnyer och hästar måste ha licens? Det står faktiskt ingenstans att man måste ha licens på hästar som går lokalt :p

svar: Nej, man måste inte ha ponny/häst licens förens man tävlar på regional nivå och uppåt. Det ska dem dock ändra till 2012 då man måste ha licens på sin ponny/häst även om man tävlar på lokal nivå. Licensen kommer även att bli en årsavgift istället för som tidigare, löser du licens på en ponny/häst så gäller den resten av dens liv, nu kommer det bli att man får lösa ny licens varje år (om inte ponnyn/hästen har licens innan reglerna ändras, då gäller den fortfarande.)

Jag gillar inte alls de nya reglerna, vill ni vara med och motverka att de går igenom? Skriv då på HÄR!


anledningen till hackamore

Anledningen till att jag ska rida med hacket på tävlingen idag är att Spottis är lite inne i en period där hon är helt överkänslig nu när det börjar närma sig övergång till vinter osv.
Hon reagerar för minsta beröring och tygeltag och det blir nästan "för mycket", det jag menar är att om du tex tar ett ledande tygeltag så går hon och nickar inåt med huvudet varenda gång du bara kramar tyglen.

Så, hon fungerar helt kanon på hack men blir snäppet stummare än när man rider med bett, vilket i dethär läget bara är bra! Det gör att hon inte reagerar lika kraftigt på tygeltag osv. och går därför mycket stadigare!
Jag har ju tävlat på hackamoret innan och det har ju gått bra! :)

pictures part 2

Här kommer andra delen av bilderna från gårdagens ridpass!




Busig ponny & glad ryttare! :D


hemkommen!

Kom nästan precis innanför dörren efter en sista tripp i stallet för dagen (eller jag kanske ska säga kvällen?). Iallafall, jag har stått och flätat manen och pannluggen och fixat med lite andra saker, imorgon ska hon faktiskt ha knoppar! Det är inte jätteofta Spirit har knoppar på tävling tyvärr, dels för att hon har svår man att knoppa (den är olika tjock överallt) och dels för att jag för det mesta är väldigt lat och inte orkar knoppa henne, hehe.. Men hon är riktigt snygg i det! så jag borde göra det oftare. Jag fick även klippa hennes man då den var helt bångstyrig och jätteläng, typ två handsbredder! :o

Dessa bilderna är tagna innan idag, innan den är klippt, riktig ponnyman. ^^
Som ni kanske ser på bilderna nedan så har hennes päls växt oerhört snabbt denna gången, den är nästan lika lång nu som innan vi klippte den för drygt två veckor sedan!
Så det är en ny klippning inplanerad någongång nästa vecka.


pictures part 1

Har kommer ett gäng bilder från dagens ridpass som blev en lättare tur på fältet bakom vårat hus! Inget avancerat eller jobbigt idag eftersom att det är tävling imorgon. Så det blev mest bus, vilket ledde till en imellanåt väldigt taggad ponny! Hon är så söt. :D

Red barbacka med hacket (ska även ha det på tävlingen imorgon, förklarar varför i ett separat inlägg) och mitt urmysiga Rambo Newmarket fleece. Älskar det täcket! det är så tjockt och skönt. Dock blev det väldigt varmt efter ett tag så vi blev tvugna att ta av det.. Hehe!






Del 2 utan täcket kommer upp imorgon på förmiddagen! :D


Hemma från stallet..

Hemma från stallet, någon som är sugen på att se en massa bilder från dagens ridpass? :D


öppet hus

Godmorgon kära läsare! Ska precis ge mig av mot skolan (ja, på en lördag..), vi har nämnligen öppet hus så måste vi hjälpa till med information och sånt.. Så vi hörs senare!

Spirit 14/10

Idag hade vi verkligen en bra dag, ponnyn gick som en klocka under hela passet!
Verkligen skönt med såna dagar! Försökte ge mig på att filma själv, la mobilen på staketet i hopp om att få med något, och lite lyckades jag ju faktiskt! ;D


...

”never make something your everything, cause when you lose it, you’ve got nothing”

Det kommer bli såååå svårt..


28. Någon som älskar dig

Mina föräldrar och vänner! hoppas jag iallafall, hehe! (;

en egobild, för en gångs skull!


säljes

Har nu beslutat att sälja mina älskade Veredus Carbon Gel bakskydd eftersom att Spottis inte trivs med för höga skydd på bakbenen.. De är i superfint skick, inga repor, endast använda på några tävlingar. Jag är faktiskt lite deprimerad för att hon inte tycker om dem då de är så otroligt snygga..

Men hon ska ju inte gå och känna obehag bara för att jag vill att hon ska vara snygg! (;

KLICKA HÄR!


27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Ärligt talat så vet jag faktiskt inte hur jag vill att mitt liv ska se ut om 20 år.
Fantasin har sitt eget liv och jag har en massa olika ideér om vad jag skulle vilja göra när den tiden är kommen, så jag kan faktiskt inte bestämma mig! En sak jag nästan är 100% säker på är iallafall att hästar fortfarande kommer att vara en stor del av mitt liv!

Bild tagen innan träningen igår, som för övrigt gick lite sisådär!
både bra och mindre bra helt enkelt.


ett styck

Ett styck nybadad odåga!
Texas tyckte att det var jätteroligt att hoppa ner i dyngan i hagen idag..


26. Hur mina vänner beskriver mig

Detta är ganska svårt för mig att avgöra så jag överlåter den saken till min vän Nellie!
Så här kommer hennes beskrivning av mig, hoppas nu hon är snäll! (;

Ja var ska jag börja, kan börja med att berätta att Malou är en av väldigt få personer som jag litar på till 100%. Hon är verkligen en sådan jag vet att jag kan berätta allt för och att det stannar hos henne. Malou är även väldigt sprallig, svårt för att sitta still och att koncentrera sig på lektionerna ibland. (; haha! men det är även det som gör henne till den hon är, för jäkla härlig rent utsagt! Är så otroligt tacksam över att jag fått en sån vän som Malou och skulle aldrig vilja vara utan henne! fast hon ska låna mitt suddi hela tiden.. -.-  Nej men hon är är helt fantastisk helt enkelt, finns ingen som Malou och jag älskar henne precis för den hon är! :)<3
/ Nellie.

Gammal bild på mig och Nellie, thihi!
ignorera att jag ser lite smått galen ut..


Spirit 11/10

Dagens ridpass blev en uteritt barbacka i skritt, trav och lite galopp, mest för att hon skulle få komma ut och röra sig lite men inte allt för hårt, hoppträning imorgon!


25. Någon jag träffar vardagligen

På denna frågan måste jag nog svara min mamma, hon är nog den som jag träffar mest! men det är ju inte så konstigt eftersom vi bor i samma hus! ;D Sen har vi ju min bror som jag också ser i princip varje dag, och pappa, men eftersom han jobbar som han gör så är han ju borta typ varannan vecka. Sen självklart mina vänner som jag ser varje dag i skolan! och min fina ponny som jag också träffar varje dag! :D


24. Mitt motto

sätt ribban lågt och satsa högre”

Foto: Ida Lundahl, http://idalundahl.blogg.se/


rutten dag..

Uhuu, hemma från skolan och stallet är färdigfixat, idag är en sån dag då jag gräver ner tankarna i skolböckerna för att sedan stå och frysa ute på ett fält under valpkursens gång och sen åter igen ner i böckernas värld, mycket plugg idag vill säga! Spirit fick vila pga att jag ska hinna med allt som ska hinnas med idag. Försökte slänga upp en inlägg till er innan idag men det verkar inte ha fungerat..

Nu ska jag bege mig mot valpkursen, hörs sen!

23. Hoppning eller dressyr?

Ärligt talat så kan jag inte välja!
Båda grenarna har sin charm tycker jag. Egentligen så är jag mer hoppryttare, tycker att det är roligare att tävla i hoppning men dressyr är också väldigt roligt! Och för att kunna ha en balanserad häst i hoppningen så måste man ju ha en bra grund i dressyren, annars går det inte ihop!

Så jag måste nog säga båda! :)


22. Någon jag vill träffa igen

Min föredetta b-ponny som jag hade på foder, fina Epson. ♥


21. Någon jag vill träffa

Det hade ju varit häftigt att träffa någon stor tävlingsryttare eller liknande, någon känd person överhuvudtaget egentligen som man kan se upp till och få många bra tips av, nu menar jag inte bara stora tävlingsryttare utan kanske även inom andra "grenar", tex Tobbe Larsson inom frihetsdressyr! Jag tror att det skulle vara både bra och nyttigt att ta lärdom av och få tips av de som är "experter" inom sitt område!


Gosh, i'm sorry!

Uppdateringen har verkligen varit urdålig, anledningen till det är att jag inte har haft en ledig tid denna helgen.. Har missat 3 dagar på listan som kommer komma upp nu under dagen, nu ska jag upp till min ponny och rida ut en sväng så vi hörs lite senare!

at school

Sitter i skrivande stund i skolan, skrev nyss idrottsprov och har rast nu. Ska snabbt hem och rida när jag slutar och sen ska jag vidare hem till Linnea med Nellie och Cajsa, så ska vi käka och lite så sen ska vi vidare ut! Så uppdateringen kommer ligga lågt idag, sorry..


20. Något jag vill göra

Just för tillfället är jag väldigt sugen på att lägga mig i min säng, slå på en film och bara trycka i mig chips och godis, hehe! Är både trött, frusen och hungrig så det låter verkligen helt perfekt..

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Jag har massor med underbara vänner runt omkring mig och jag skulle nog inte klara mig utan en enda av dom! Men mina bästa vänner är helt klart Nellie, Linnea & Cajsa! även Julia, min förra bästavän som jag tyvärr har tappat kontakten med ganska mycket sen vi började gymnasiet.. Men hon betyder fortfarande oerhört mycket för mig!

Ja varför de då är mina bästa vänner är väl för att de har samma vrickade humor som jag har, jag kan berätta exakt allt för dem och jag litar på att de inte berättar det vidare och vi har alltid roligt när vi umgås! ja så som bästavänner är helt enkelt, annars skulle de inte vara ens bästa vänner!

Här är en bild på Cajsa, Linnea & jag!

& här är en på Nellie!

rubrik

Är hemkommen efter dagens lilla tripp hos Petra, sitter just nu och laddar in bilder och försöker få upp värmen igen. Spirit fick vila idag eftersom att det bara började blåsa värre och värre, så jag vågade inte ge mig ut.. Nu ska jag käka och sen sätta mig framför matteböckerna, prov imorgon så får ju vara lite förberädd iallafall!

Här är en bild på Zaza och fina Bessen från idag!


Höjdskräck?

Är i skrivande stund hemma hos Petra och sitter och kollar/fotar på Karin-träningarna, placerade mig på den högsta platsen jag kunde hitta för bästa läge, nämligen uppe på toppen av hösilage-berget, haha!

Dock börjar det bli rejält kallt just nu.. Här blåser som tusan! Tur att det bara är två grupper kvar som rider i ca en halvtimme/person, när de är slut ska jag dra mig mot mitt eget stall och mocka osv där! Får se om jag rider en runda lite senare också, vi hörs sen iallafall!


18. En bild jag aldrig publicerat förut

Haha får väl bli en söt bild på Spottis & Dolly tillsammans, så fort S får chansen så springer hon in i D's box och ställer sig hos henne, hon har alltid varit en trygghet för Spirit. Hon har ju trots allt varit här ända sen jag fick henne, Dolly var hennes första vän! (;


nytt licenssystem 2012

Tagit från Tidningen Ridsport:

"Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar.
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar.

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."



Alltså: De ändringar som kommer att bli är:
-Lokallicensen tas bort som tidigare kostade 200kr. Istället måste lokalryttarna betala 500 eller 750kr, en enorm höjning för de som bara tävlar lite grann.
-Lektionsryttarlicensen kommer nu bara att gälla för start på lektionshäst + att den höjs till 375kr (tidigare 200kr).
-Internationell licens, fördubblar kostnaden och kostar 4000kr istället för 2000kr.
-Juniorlicensen minskas med 100kr, senior med 150kr.
-Det kommer att finnas endags-licens, men det är inte direkt gratis. 150kr för en tävling, nästan lika mycket som det tidigare kostade för de med lokallicens för ett helt år..
-Alla hästar och ponnyer måste ha en licens, som betalas per år. (om de inte redan har en licens, den kommer att fortsätta gälla)


bilder + film från Trolleholm

Här kommer två bilder som mamma tog på tävlingen i helgen, även filmen från min snygga "avtrillning". Dock blev mamma lite nervös så hon har bara fått med hinder nummer 2-4, anridningen till femman och sen filmar hon lite hinder och så runtomkring, sen kommer jag in i bilden igen! precis när jag är påväg av.. haha!
& ni kan ignorera ljudet min kamera gör när den fokuserar, sjukt irriterande. -.-

bilderna har urkass kvalité då kameran stod på fel inställning..




bättre bilder från klippningen

Här kommer ett par bättre bilder från klippningen som jag lovade! De jag fotade med mobilen på kamerans displayskärm var ju inte de bästa.. Så här ser ni färgskillnaden lite bättre och så! Hon får lite grådassig färg när man rakar henne såhär tidigt på året, det är frammot vintern hon får den fina grå färgen! :D




WOHO!

JAG HAR LYCKATS FÅ IN BILDERNA FRÅN MINNESKORTET TILL DATORN!
det funderade med Josse's sladd, så snart kommer massor med uppdateing med bilder och filmer från de senaste dagarna, bland annat filmen när jag "trillar" av! (;


Besöksrekord!

WOW! Gick nyss in och kollade på statistiken och insåg att under gårdagen så blev det nytt besöksrekord! Ni läsare är verkligen urgrymma på att gå in och läsa! ni är inte riktigt lika grymma på att kommentera, men det blir bättre hela tiden! så keep up the good work! (;


17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

Det beror helt på vad jag känner för att lyssna på! Men det är väl typ, när man är ledsen lyssnar jag på sorgliga depplåtar, när jag är glad lyssnar jag på glad musik och när jag är taggad så är det låtar med mycket bas som gäller! ;D

Min spotify är rätt mixad när det gäller urvalet av låtar!

16. En bild som gör dig lycklig


mobilbloggar

Sitter för tillfället i Höganäs och tittar på min bror som spelar fotbollsmatch, fixade stallet och det när jag vaknade, red ut en lugn runda med Kristin och Snemma. Har inget riktigt spännande att berätta just nu så vi ser om vi hörs senare!


DAGENS VILL HA!


College-tröja från Schockemöhle! 799:- hos Cheval Ridsport.
Gud vad denna såg mysig ut..


bildlänk

Har uppdaterat min bildlänk (igen, hehe..), så ni som har byte
med mig får gärna byta ut den gamla bilden mot denna nya, vore toppenbra!


RESULTAT

Ursäkta att det blev så sent men det kom en massa annat ivägen så jag kunde inte uppdatera..
Iallafall, här kommer det!

Jag är helt ställd när det gäller hur min ponny betädde sig på framridningarna och framhoppningarna idag, hon var verkligen helt exemplarisk! Inte en enda tendens till stress utan var helt kolugn hela tiden vilket hon i princip aldrig är på tävling annars! Det är alltid i någon situation hon blir uppstressad, men inte idag!

Det var faktiskt otroligt skönt då hon blev så mycket mer påverkningsbar än vad hon är annars, kunde ta tillbaka och trycka på utan att hon började varken studdsa eller explodera vilket ledde till att vi nästan inte fick ett endaste fel avstånd inne på banan, min ponny är bäst!

LB (90cm), A:0/A:0 - 0+4 fel.
Superrunda! Hon var verkligen lugn och harmonisk, fick en väldigt jämn takt genom hela rundan. Dock så tabbade jag mig riktigt rejält till omhoppningen..

Eftersom att hon gick så himla lugnt och fint så lät jag henne rulla på i det tempot genom hela banan och sen när vi kom till omhoppningen så var det ju dags att gasa på lite och då blev hon överraskad för att jag helt plötsligt började öka på henne, det plus en lite för snäv sväng bidrog till ett stopp på första hindret i omhoppningen, men det felet tar jag helt på mig! Jag vet att man inte kan överraska henne så utan det är bättre att man lägger upp ett bra grundtempo i grunden så det sen inte blir sån stor skillnad till omhoppningen, detta felet har jag gjort innan också, dum nog så gjorde jag det igen.. Men ponnyn hoppade som en gud både innan och efter den lilla incidenten s¨det gör inte så mycket!

LA (100cm), A:0/A:0 - ute.
Detta var verkligen också en superrunda! Eller den lilla biten vi kom var iallafall super, haha..
Hon hoppar ettan och tvåan kanonbra, kommer lite nära på kombinationen som var nummer tre men fixar det galant ändå, hoppar fyran hur fint som helst och vidare till femman, där gick det lite tokigt.. Vi kom lite konstigt på det men hon är snäll och försöker hoppa ändå, dock räckte vi inte riktigt över så hon får bommen mellan benen och börjar fumla ner på knä, någonstans mitt i detta hamnade mitt högra ben över på vänster sida och jag lyckades inte få tillbaka det, så jag "trillade" av. Eller trilla vet jag inte om man kan kalla det precis, det såg mer ut som att jag steg av eftersom att jag landade på fötterna, haha!

Mamma lyckades fånga detta lite halvt på film, eller ja, hon har fått med anridningen och när jag landar, precis när vi är över hindret så blev hon nog lite nervös så då filmar hon någon helt annan stans! xD Jag lovar att visa den för er så fort jag lyckas föra över allt från minneskortet till datorn, haha!


Överlag är jag jättenöjd med dagen! Inte över resultatet för det var inte så mycket att hurra för, men eftersom att ponnyn gick så fruktansvärt bra! :D
Det är ju trots allt inte resultatet som räknas, det är känslan.

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Ärligt talat så vet jag faktiskt inte, det bara är så!
Det är väl det här sköna när man går till stallet och bara släpper alla tankar, lugnet bland hästarna får en att må bra helt enkelt!


VÄRLDS KLASS!

Jag har verkligen världens bästa ponny som ställer upp och hoppar! Synd bara att jag inte kan sitta kvar.. Hahaha! Berättar mer när jag kommer hem. (;


Hoppat första klassen

Godmorgon! Tror att de flesta av er har vaknat nu, men det finns kanske vissa som passar på att sova länge nu när det är helg! (;
Jag sitter iallafall på läktaren och har precis kollat när d-ponnyerna har hoppat färdigt första klassen, väntar på att det ska bli bangång sen ska vi gå och lasta ut henne igen. Jag kan säga att första klassen gick ruskigt bra! Bortsett från en jättemiss från min sida.. Men man lär ju sig av sina misstag och jag gör inte om det kan jag säga! ;D

Hoppas på att hon går lika fint i nästa! :D


Sitter i bilen..

Sitter i bilen påväg mot tävlingen, dock går det inte särskilt fort då man bara ser ca 5 meter framför sig! Det har varit så dimmigt nu varje dag den senaste tiden tycker jag, har ni också mycket dimma hos er?


RSS 2.0