BLOPPIS

Pioneer ridstövlar
strl 39, 52 cm långa från undersidan av klacken
upp till toppen av bågen på utsidan och 37 cm i vidd.
Ena dragkedjan är sönder men det går lätt att laga.
Nyligen omklackade och knappt använda efter det, så ej slitna undertill.
 
500:- + frakt
 
Resåren har släppt lite från lädret men det är ihopsytt och fungerar felfritt. (se bild nedan)
Den söndriga stöveln ↓
 
Racesafe säkerhetsväst
strl Child XL
Lång modell, mätt 56 cm från nacke till ryggslut.
Passar mig som är ca 170 lång.
 
1400:- + frakt. SÅLD

Så lång är den på mig ↓
 

underbara sommar, snälla stanna!

Vädret har verkligen varit underbart de senaste dagarna så jag har inte haft mage att sitta inne vid datorn och slösa bort tiden när vi för en gångs skull får lite sol!
 
Jag har i princip varit ute hela tiden, jag tänker inte sitta inne och uggla när man väl kan vara ute och få lite färg! och det har jag fått, var nere på friluftsbadet i princip hela dagen igår med några vänner och lyckades faktiskt bränna mig på bröstet, det kliar något så fruktansvärt just nu.. Efter det så spenderade vi kvällen med bad och grill och sen film hela natten. Och nej jag har inte glömt bort min ponny (; jag var hemma och fixade med henne och hon fick springa en stund på linan då det var alldeles för varmt för att rida enligt mig (Spottis såg inte så sugen ut på det heller för den delen, haha!). Idag är vädret därimot skit, det ösregnar och väntas åska så idag får hon faktiskt vila.
 
Bilder från gårdagen, Bella fick mig att tvätta hennes pool.. haha!
Visst ser det underbart skönt ut? sanningen är dock att det bara var 16 grader i vattnet, så så skönt var det egentligen inte.. hahaha!

fotografering och ridning

Idag råkade jag sova bort ungefär halva dagen (igen), oups. Åkte till ÅPK bara en stund efter jag vaknade och fotade Maddes hoppass på ridlägret och därefter red jag ut en runda med Josse, nu sitter jag här och har precis käkat lite mat och ska strax upp och natta hästarna. 
 
Så jag ursäktar dagens dåliga uppdatering, jag ska bättra mig!
 
Till och med min bror vågade sig in i hagen på midsommar för att klappa lilla fölis, hihi!

bloppis på g

Håll ögonen öppna!
 
EDIT: ni får hålla er till imorgon.. hehe

valpisar

Igår var första gången de var utomhus, de är så söta så jag dör!
Håller ni inte med?
 
Fina gammelgubben Emil!
Hungriga "små" bebisar!
De har nyss blivit 4 veckor och växer så det knakar!

26 Juni 2012

Fyndig rubrik va? Ibland står det bara så stilla i huvudet att jag verkligen inte kan komma på någon bra rubrik.. och då får det bli sånna här tråkiga! tyvärr.
 
Idag regnar det INTE (än iallafall), wohooooooo! Vi håller tummarna på att det förblir så. Var uppe och slog på en tappsko på Dolly innan, Spottis skulle egentligen också behöva skos men Petra åker till Island imorgon och kommer inte hem förens den 5:e, så hon får vänta, det är inte akut för hon är inte jättelång och skorna sitter där de ska. Jag ska dock upp och klämma till sömmarna nu i dagarna då de har börjat stå ut lite för långt och det finns en risk att hon kan skada sig på dem.
 
Nu ska jag strax bli upphämtad av Petra och sen ska vi köra till hennes föräldrar där jag ska fota deras hund Kessi's valpar! Åh jag vill bara ta med dem hem, valpar är oemotståndligt söta....
Blir ridning när jag kommer hem, vi hörs senare!
 
Två trötta bebisar uppe i hagen hos Petra för ca en timme sedan!

Falsterbo GTX

För er som har frågat om Falsterbostövlarna så har Skara nu åter igen
öppnat för att ta emot beställningar, så ni som vill ha ett par, skynda skynda! (;
 

arg..

Wow, de senaste dagarna har blogg.se verkligen gått mig på nerverna.. Till en början så höll de på och strulade en massa, det hängde sig och inlägg jag skrev ville inte publiceras utan försvann helt spårlöst och igår kunde jag inte ens logga in! dåligt måste jag säga.. Men nu verkar det vara löst och jag hoppas att bloggningen kan återgå till det normala igen.
 
Var nyss uppe och tittade till hästarna i regnet, "kärringarna" står nu i samma hage för att de ska lära känna varandra då nykomlingen de senaste dagarna har gått med pojkarna och blivit bundis med dem. Knäppte några bilder men de blev inte så roliga då de mest stod och betade och vädret är helkass..
 
Snemma, Dolly och Spottis på rad och håller koll på Vidja, haha!
Spottis är alltid nyfiken när det kommer nya hästar men Dolly gillar inte det då S är hennes "bebis" och hon måste skydda henne.. haha! så så fort någon kommer i närheten av Spirit så blir hon jättesur och går imellan, men S är lika glad ändå!

hejja pappa!

Igår fick Spottis agera lite typ av ponnyridning's häst! Min kära far har sagt att han ska upp på henne innan hon säljs, och igår lyckades jag övertala honom om att det var dags. (; haha! 
 
Hans outfit var ju dock inte att leka med, shorts och motorcykelstövlar! Hans anledning till detta var, jag citerar: "ska jag dö ska jag dö med stövlarna på!", HAHAHAHAHA!!
 
Spottis skötte sig bra och var snäll mot pappa, trots att han till en början med satt och klämde med benen för att hålla sig kvar, vilket resulterade i en trippande ponny som inte förstod varför han satt där uppe och klämde, haha! Efter lite övertalande om att han inte kommer trilla av och dö om han skulle slappna av så gav han sig och då fick vi också en lugn ponny, haha. (; Ungefär hela 50 meter i skritt med ledare tog dem sig!

svenskt väder..

Såklart så ska det ju gå ännu en midsommar med äkta svenskt väder.. Det vill säga regn, och det är verkligen regn i massor! Jag har dock hört att uppåt i landet så är vädret faktiskt helt okej, jag är avundsjuk faktiskt.. även om jag inte vill lämna kära skåne! Aja, jag antar att jag är van, vädret har varit såhär de senaste midsommrarna vad jag kan komma ihåg.
 
Men det är inget som kommer hindra mig från att
ha en riktigt rolig dag/kväll/natt ändå, jag är härdad! (;
 
GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!
 
edit: uppdateringen idag kommer vara KASS! men jag tror inte att jag är den enda som inte kommer vara så aktiv med bloggandet idag.. Det kommer nog upp iallafall ett tidsinställt inlägg!

sår och brända mular?

Tidigare idag så var jag och mamma iväg på tandläkarkliniken och inhandlade något som är bland den bästa cremen jag någonsin har haft i min ägo, Aloe Propolis Creme!
 
Den fungerar för ALLT! smörja mungipor, mjuka upp ruvor, läka sår osv.
Jag fick ett skarsår på mitt finger, smörjde på salvan och två dagar senare kunde jag inte ens säga vilket finger som såret var på, den är helt OUTSTANDING! Min salva bor i stallet, den används för att smörja mungipor, på sår, den fungerade även kanon när Spottis hade något muggliknande i karlederna för ett tag sedan, den är ganska tjock så den lägger sig som en hinna över så inte flugor och sånt kommer åt såret.
 
När vi fick höra priset så var vi nära på att inte testa, men jag är glad att vi gav den en chans. Tuben är inte stor men den är otroligt dryg, vår har använts flitigt och nu efter två år så är den slut! 250:- får du ge för en tub på 113 g.
 
Pratade även med Nina (hästtandläkaren) och hon berättade om en salva från samma märke som innehåller solskyddsfaktor, den ska tydligen fungera kanon för hästar som lätt bränner mulen! Hon hade haft en häst med ljus mule som alltid brände mulen i solen, hon hade försökt med diverse salvor, även Helosan Sol, men hästen lyckades ändå bränna sig. Sen testade hon denna salvan och hästen brände sig inte det minsta! Den slapp alla problem som har med bränd mule att göra. Helosan Sol är nog det som fungerar näst bäst, men eftersom den är vattenlöslig så håller inte den i så länge som den borde göra.. Aloe Sunscreen salvan är ej vattenlöslig och mycket tjockare än Helosanen, därför sitter den kvar mycket längre och skyddar bättre!
 
Så har ni hästar med ljus mule som lätt bränner sig, köp denna salvan och slipp problemen! Om min storhäst har ljus mule så tänker jag inte tveka, denna salvan ska inhandlas på en gång! Självklart så går den använda på människor också.
 

nytt i garderoben!

Oups, råkade köpa två nya schabrak när vi var iväg idag.. Men man
kan ju inte låta bli när de egentligen kostar 499:- st men säljs två för 799:-!

vad tycker NI?

Som vissa har märkt så har nu även blogg.se skaffat en svarsfunktion på bloggarna! Jag tycker att det är ett himla smart och smidigt sätt att svara på kommentarer, MEN hur roligt är det egentligen? Jag personligen tycker att det är väldigt roligt (samtidigt som det kan vara jobbigt och tidskrävande) att klicka mig in på era bloggar och se vem ni är, vem det är som står bakom orden som står i kommentaren! Sen tycker jag att det är roligare när man har kommenterat någonstans om den personen går in på ens blogg och svarar istället för att svara i sitt kommentarsfält..
 
Ae det är svårt detta, jag kommer självklart svara på detta viset när det är personer utan bloggar (se bild nedan) som kommenterar då det är betydligt mycket enklare än att gå in på min mejl och slänga iväg ett svar där. Men ni som har bloggar då? Hur tycker ni jag ska göra? Vad hade ni gjort?

Vill ni att jag ska svara med hjälp av svarsfunktionen
eller vill ni att jag ska klicka in på era bloggar och svara där?
Kom igen nu, var med och påverka!

andra bullar

Idag hör ni, idag var jag uppe i lagom tid! Jag gav mig själv en spark i röven och tog mig upp vid halv 10 och stack ut och sprang en halv mil med min stackars hund i släptåg, duktigt va? Texas var dock inte så förtjust i min idé, han ligger helt utslagen vid mina fötter nu.. haha!
 
Denna dagen kommer att bjuda på en hel del känns det som, jag ska strax upp till stallet och skritta ut en runda på min pärla, därefter ska jag hem och duscha och fixa mig, sen tillbaka till stallet då Kristin tar hem en ny isis, man vill ju vara med och se så det inte händer något! Efter det ska jag sätta mig på bussen mot ängelholm och möta upp Linnea inne i stan, så ska vi handla födelsedagspresent till Nellie och ta en fika!
 
Det är så långt jag har kommit i planeringen änsålänge, resten av dagen får vi se vad den har att bjuda på! En sak är iallafall säker, och det är att mitt rum ska städas... 
Foto: Frida Elmlund

hopphopphopp

Dagens hoppträning gick både bra och dåligt. I början så var S precis som hon var på tävlingen, låg, hängande i munnen, ingen riktig galopp utan bara sprallar med benen och kom nära på varenda hinder.. Men när vi hoppade bana på slutet så släppte ALLT! Vi hittade tillbaka till den mjuka runda galoppen och helt plötsligt så kände jag igen min ponny igen! Sista banan gick hon som en klocka verkligen, det kändes hur bra som helst! Vi kom lite knasigt på sista linjen men när vi fick hoppa om den så stämde allt igen, gud vilken skön känsla!
 
Detta kommer jag leva på ett tag och hoppas att vi hittar den känslan igen nästa gång vi hoppar! Jenny trodde att det kunde bero på att vi har folk som är och provrider henne nu, hon är ju så himla inkörd på mitt ridsätt (på gott och ont) så det kan påverka henne och det är därför hon kännts annorlunda, hon är ju så känslig också så det skulle inte förvåna mig om det är därför!
 
Här kommer ett gäng halvkassa bilder som mamma fotade idag!

dagens ridpass..

.. fick bli en tur på fältet utanför stallet! Det regnade och åskan låg i luften så jag vågade inte ge mig iväg allt för långt ifall det skulle börja dundra, men vi klarade oss!
Det var en pigg ponny jag satt på idag, men hon skötte sig ändå fint och jobbade på! Imorgon ska hon få gå lite lugnare och på onsdag är det sista hoppträningen på denna terminen, sen får man beställa träningar privat hemma hos Jenny och Niklas Arvidsson istället för att klubben anordnar dem, men de drar igång till hösten igen!

rise and shine

Nej nu är det dags för förändring.. Från och med imorgon så ska jag inte sova bort hela mina dagar!! Jag kan säga godmorgon nu, jag vaknade för ca en halvtimme sen och det är
inte okej!!

Från och med nu ska jag ställa min klocka varje morgon, för det sista sommarlovet i mitt liv tänker jag f*n inte sova bort! punkt slut.

updated

Klicka HÄR för att komma till den nya annonsen.

2 från KM


slänger in ett hej!

Ska iväg till min faster och fira hennes 40-årsdag nu, därav kommer uppdateringen ligga lågt under kvällen! Just so you know..

tur att vi är bra på något

Ja, det är nog inte många som har missat förlusten som Sverige fick mot England i fotbolls EM igår kväll. Iallafall de som har facebook (vilket de flesta har tror jag?!) där det jämnt och ständigt dök upp statusar som "NEEEEEEEEEJ", JAAAAADÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!" eller "pinsamt sverige..",
"Först kommer vi inte ens till kvartsfinalerna i hockey, sen vinner vi inte en enda match i fotboll. Wow, bra jobbat sverige.."

Men vi får se det positivt, det är ju tur att vi svenskar är bra på någon sport iallafall. (;
Jag talar självklart om RIDNINGEN! ♥



Prestationsångest.

Jag tror att vi alla har känt det någon gång, kraven på att vi måste prestera.
Just nu är jag inne i en lite downperiod vad det gäller allt möjligt, jag gör inget vettigt om dagarna, jag tar inte tag i grejer som jag borde göra, jag känner inte mycket motivation i ridningen osv osv. Det känns verkligen jättetråkigt då  det för bara några veckor sedan gick så himla bra och allting bara flöt på där omkring april-maj! Tävlingarna flöt, det var placeringar och felfria rundor. Inom loppet av ca 3 veckor, efter 2 tävlingar, så var vi kvalade till MsvB, vilket vi har kämpat för i över ett helt år innan.

Nu, bara några veckor senare så är det helt motsatt. Hon kändes konstig i Kågeröd på msv-debuten, överhoppade sig och stannade på två hinder. Tävlingen efter, Åstorp, Kändes hon också annorlunda, att det var fruktansvärt halt och att vi inte hann brodda tror jag spelade stor roll för självförtroendet för hon vågade inte ta för sig och kröp in i hinderna, fick 2 ner i båda klasserna. Tävlingen igår, fick ett stopp i första klassen, nolla i grunden i andra och 2 ner i omhoppningen. Hon kändes inte som vanligt, tar inte för sig i galoppen, slickar hinderna och hoppar inte som hon brukar.. Jag vet inte om stoppet kan ha berott på att de går ute om nätterna så hon är trött (jag märker på henne att hon är helt seg i kroppen när man tar in henne och sånt) eller att hon var kissnödig, för hon hann knappt av banan innan hon ställde sig och kissade, eller så var hon bara allmänt tramsig, vad vet jag?

Jag känner iallafall nu när det går så "dåligt" att jag har en jäkla press på mig. Jag vill att det ska gå så bra som det gjorde för några veckor sedan, jag vill att allting ska fungera! Men det roliga är att jag har ingen som hellst press från folk som tittar, jag känner inte att jag behöver prestera och visa vad jag kan inför dem. Inte för publiken, inte för tränare, inte för mamma, inte för mina vänner, inte för någon alls som tittar utan det är helt och hållet för mig själv. Jag VET att vi kan så mycket bättre och jag vill göra så himla bra ifrån mig! När det då inte går så bra så blir jag så himla besviken på mig själv eftersom att jag vet att vi kan egentligen..
Jag har prestationsångest för mig själv. Det känns så himla tråkigt och jag hoppas verkligen att jag ska komma in i en bra period snart så jag slipper detta..

Så på ett vis så tycker jag att det ska bli så fruktansvärt skönt att bara släppa all press på mig själv när jag går upp på storhäst. Eftersom att jag ska ha en unghäst så vet jag redan innan jag går in på banan (när det så blir dags) att hästen jag sitter på inte kan, det finns inget "vi kan så mycket bättre" eftersom det inte finns några tidigare prestationer. Jag kommer inte att ha någon som hellst press på mig själv utan bara gå in för erfarenhetens och glädjens skull!

Vad säger ni om detta, får ni någon gång prestationsångest?

Fotograf: Frida Elmlund, från åstorp i maj när vi satte 2 nollor i LA!
Lånade bilden från facebook, är det inte okej att jag lägger upp den så får du säga till!

hej och iväg!

Är uppe i någorlunda tid idag faktiskt, har redan hunnit äta en ordentlig frukost, varit ute en sväng med Texas och tittat till hästarna i hagen och tagit av Spottis sitt täcke, det var alldeles för varmt för att behålla det på!

Nu ska jag iväg och hjälpa mamma och Carina handla till klubben (de är köksansvariga) , det är dressyrtävlingar hela helgen och i princip allt är slut.. Så det lär ju bli en del som ska handlas. Men vi hörs igen när jag kommer hem!

fullt ös!

Har precis tryckt i mig en hemmagjord ceasar sallad och ska strax byta om till ridkläder och dra mig upp till stallet. Spottis står inne och vilar magen så att hon orkar hoppa sen, haha! Ska upp lite tidigare och frisera henne lite smått, hennes hovskägg växer som ogräs och likaså hennes man. Så de ska trimmas så hon inte ser ut som en skogsmulle när vi kommer fram! Även om det bara är klubbmedlemmar som är där så får man ju ändå vara lite fin. (; hehe.
.
Detta + Tretornstövlarna blir dagens outfit! Jag vill inte "slösa" på mina vita animoridbyxor när det inte är riktig tävling då det är onödigt att tvätta de för många gånger, så vi kör på en vanlig outfit idag! Men ändå matchande såklart. (;

Förresten..

Glömde ju helt av att berätta att mina Tretorn Falsterbo GTX anlände igår! Det var ett jävla möck att få på dem då jag har så himla höga vrister och den flärpen bak vid dragkedjan (kan visa er på bild sen) gjorde det hela betydligt mycket svårare.. Men med ett par nylonstrumpor och en gnutta (se mycket!!) våld så fick jag till slut på mig dem! Red med dem igår och tänkte ha dem idag också, men änsålänge så verkar de väldigt sköna! Gör en mer utvecklad recension av dem när jag har använt de lite fler gånger. Ni får se bild med dem på senare idag!

haha..

Wow, de där blogg.se se har ju verkligen humor!..

Godmorgon!

Oj, det känns som att jag verkligen sover bort hela dagarna! Det är inte bra.. Detta sommarlovet kommer gå alldeles för fort om jag bara ska sova hela tiden, det får bli skärpning!!
.
Idag ska S få gå en relativt lugn runda i skogen, imorgon är det dags för "tävling"!
Det är KM i hoppning på klubben och det blir sista gången som vi får lov att vara med, nästa år är jag ju för gammal och Spottis är förhoppningsvis såld. Vi har haft lite otur nu de senaste åren.. År 2009 drog vi ju till och vann! året därpå, 2010, så slutade vi på en tredjeplats och förra året, 2011, blev vi andraplacerade, nu är det dags för en vinst igen! tycker ni inte det? :D Det är svårt motstånd, men det är bara till att satsa! Vi får tuta och köra och hoppas på det bästa helt enkelt!
Bild från 2009, året vi vann!

men oj, vad hände här?!


LÄNKBYTE!

Som ni kanske har märkt så har jag rensat ur nästan alla mina bildlänkar, tog bort alla de som inte uppfyllde "kraven" längre och letar nu efter nya roliga bloggar att byta bildlänk med!
.
Kraven för ett byte är följande:
  • Du skall uppdatera din blogg kontinuerligt

  • Du skall skriva intressanta och roliga inlägg

  • Du skall ha en välorganiserad blogg, dvs. fin design, lätt att hitta, inte en massa kludd helt enkelt

  • Det ska vara ett bildlänksBYTE, vilket betyder att om jag sätter in din bildlänk så ska även du ha min bildlänk synligt på din blogg, ex. så som jag har mina!


Ja, det var nog det hela, haha!
Tycker du att du uppfyller kraven? kommentera då detta inlägget med en länk till din blogg och din bildlänk så kikar jag in och ser om jag tycker att ni har vad som krävs. (;
.
När ni skickar er bildlänk så vill jag att länken är utformad såhär:
<br><br><a href="DIN BLOGGADRESS HÄR"><img src="DIN BILDLÄNK HÄR" border="0"></a>
.
Så bara ta länken ovan och klistra in dina egna uppgifter, superenkelt!
.
Här är min bildlänk:
<br><br><a href="http://maloukastman.blogg.se/"><img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2384603/images/2011/bildlnk3_168550276.jpg" border="0"></a>

j*vla blogg.se app!!

Usch vad jag blir trött på när mina inlägg från mobilen inte vill dyka upp här.. Har gjort en del under dagens gång men ser nu att inte ett endaste av dem har kommit upp! Suck..
.
Aja, iallafall! Spottis fick sig en skrittrunda barbacka idag, Josse har lånat min sadel till Bollen då han har musklat om sig och hans egna passar inte längre. Det är nog det sämsta med unghästar, att de musklar om sig och ändras så mycket att man ofta behöver byta sadel efter en tid..Därefter har jag spenderat dagen på ÅPK då de hade pay and jump, jag och Texas satt och stekte på en bänk och tittade på alla söta ekipage!
.
Nu när det är sommarlov och man har tid (jag har all tid i världen då jag har varit lite sent ute för att skaffa sommarjobb.. haha) så har jag bestämt mig för att verkligen rensa igenom min dator. Den besitter ungefär samma hastighet som en sengångare för tillfället, och det är inte okej! Det tar ungefär 100 år för den att ladda, men det är kanske inte så konstigt.. Här är en printad bild på "mina bilder", inte nog med det så är det x antal mappar i alla mappar!! Jag borde få betalt för det här..

duktig rumpnisse!

Spottis skötte sig bra idag och gick bra både när jag red henne och när hon blev provad. :)
Jag tyckte att det kändes himla bra och tjejen som testade henne red väldigt mjukt och fint, nu återstår det ju bara att vänta och se vad de säger!
.
Vädret är ju svenskt somvanligt, molnigt, blåsigt och imellanåt regn.. Perfekt väder för att ha myskväll dock! Så Nellie kommer hit senare ikväll och en liten fågel viskade i mitt öra att hon skulle ha med chips, dippa och en fet godispåse.. Hoppas jag hörde rätt! (;
Fina prinsessan! ♥ bild från gårdagen.

dagens ridpass..

.. blir hoppning på klubben!
Visning av Spottis på gång, håll tummarna. :)

När mamma får välja..

När mamma får välja schabrak så ska hon ge sig på att göra en riktigt snygg matchning. Resultaten blev att hon matchade med mitt inträdesarmband som jag hade när vi var ute igår, haha! Snyggt va?


STUDENTDAG

Ja kära ni, idag kommer uppdateringen vara näst intill obefintlig tyvärr.
Jag kommer att gå upp tidigt för att först hinna fixa stallet och rida och så, därefter massa fix och vidare in till Helsingborg för att titta på utsläppet, världens bästa Josse tar ju studenten idag!!
.
Sen kommer hela dagen spenredas hos henne och senare på kvällen så drar vi in till Helsingborg igen och fortsätter fira! (åh vad skönt det är att vara 18!) Känner på mig att morgondagen kommer bli kanon!! Slänger kanske in något mobilinlägg under dagen, man vet ju aldrig. (;

Lohrischa

Alexandra Jeppsson om påväg hem!:
Fin hon är :) Nu när det ändå är "ute", kan du inte berätta mer om henne här på bloggen då? :)
.
Svar: Visst är hon! Jovisst kan jag göra det. :)
.
Lohrischa "Rödluvan"
fuxsto f. 2008
Lohengrin - Lordanos
Taget ur annonsen: "kvalitetshäst för championat som drar blickarna till sig, personlig och charmerande häst med glimten i ögat, feminint svårklassämne"
Mamman är premie sto klass 1 med segrar i internationella 140-klasser.
.
Hon är endast grundriden och hoppad några gånger under ryttare. Hon har 3 mycket goda gångarter (enorma gångarter om du frågar mig, haha!), hon är hinderklok och hoppar med mycket scoop. Hon är ca 164 cm hög men beräknas bli drygt 167cm. Jag kan ju inte säga så mycket mer om henne eftersom att jag inte känner henne, men hon verkar vara väldigt snäll och go häst! Efter vi longerat henne så gick hon rätt in till mig i mitten och stoppade huvudet i min famn, haha! Hon var väldigt mjuk och fin att rida. Jag tyckte att det var väldigt tråkigt att hon inte gick igenom då hon hade blivit ett himla roligt projekt, men vi får se vad som händer!
Ni får ha lite överseende med bilderna nedan, hon är väldigt smal och omusklad då hon kom till sverige bara någon vecka innan och resan hit på ca 70 mil tog väldigt hårt på henne..

påväg hem!

Tyvärr utan häst i transporten... Hon markerade lite på vänster fram, själva benet var jättefint och det var inget som var konstigt utan det är en misstänkt stukning, veterinären trodde inte att det var något fel på benet och ingenting syntes på röntgenplåtarna, så hon rekomenerade två veckors vila och sen ska hon kollas igen. Hon hade tydligen rullat fast i boxen igår så det kan ju bero på det, om hon har sparkat mot väggen eller något.
.
Vi ska iallafall hem och fundera lite och prata med vår veterinär om saken. De kunde tänka sig att behålla henne i två veckor och böja henne igen och se om det har gått över, annars skickar de tillbaka henne till Tyskland där hon kommer ifrån. De driver försäljningsstall och kan inte ha en häst stående och "ta plats".. Så vi får se hur dethär slutar, vi ska hem och tänka på saken.
.
Fina Lohrischa!

mot malmööööö

Påväg ner till ATG kliniken i Malmö. Transporten är med men änsålänge är den tom,
men går det bra idag så är den inte det på hemvägen!!!
.
Detta händer inte ofta, men nu är jag NERVÖS!

dagen efter.

Gårdagen och natten spenderades i Helsingborg med fina vänner! Därav den kassa uppdateringen idag, vi kom hem vid 7 på morgonen och därefter sov ja gen stund hemma hos Linnea för att sen bli hämtad av mamma. Därefter stack vi upp till stallet och delade av hagar och sånt inför imorgon, Spottis fick vila då jag kan erkänna att jag inte riktigt var i skick till att rida idag, haha!
.
Nu har jag bäddat ner mig i sängen framför en film och med chips och dippa till hands och här tänker jag stanna resten av dagen. Imorgon är det skolavslutning och därefter far vi ner till Malmö, men jag tar datorn med mig så ni får uppdatering trots att vi kommer vara borta ett bra tag!
Vi hörs imorgon...

Tretorn stövlar

Jag är numera ägare till ett par splittnya Tretorn Fasterbo GTX! Skara Hästsport har just nu världens rea, ordinarie pris 4995:-, nu säljs de ut för endast 999:-! Extrem skillnad måste jag säga, kunde ju inte tacka nej trots att jag inte är så jätteförtjust i stövlarna.. haha! (; Jag ska ha de som hemmastövlar/slitochsläng istället för att slita på mina tävlingsstövlar! Till en början med så satt vi och ringde som galningar utan resultat, det var konstant upptaget. Tillslut så lyckades jag få tag på telefonnummret till Skaras chef och där kom jag fram och lyckades beställa ett par stövlar!
.
Så de kommer i början av nästa vecka! :D

Längtar!

Sitter och tittar på 3:ornas studentlekar och längtar tills det är vår tur, bara ett år kvar!!


shopping

Wow, jag är inne i en svacka nu, verkligen. Det är så mycket som snurrar i mitt huvud just nu att jag inte kan komma på minsta lilla att uppdatera om! Tråkigt då bloggen blir lidande..
.
Idag har jag varit och shoppat med Nellie och Isabella! Skönt att komma iväg och göra lite annat också. Fick med mig lite småsaker hem bara, en klocka, ett par söta ballerinaskor och en ny kula till min tungpiercing! Men även stundentpresent till Josse! :D Mamma var snäll och fixade stallet idag medans vi var borta så resten av kvällen ska jag bara spendera åt att grilla med familjen och ha det allmänt trevligt! Ni får mer än gärna komma med förslag om vad jag kan skriva om för nu står det verkligen still..

jag är glad!

  • Fläckarna på mina vita Animo-ridbyxor gick bort, de är skinande vita igen!

  • Det var en jättesöt liten kille från Norge här och provred Spirit idag, hon skötte sig bra och han red henne mycket fint! De klickade verkligen ihop. Han hade tydligen haft en b-ponny innan som också var ett litet yrväder så han var van. (; haha!

  • Det är mycket spännande saker som sker just nu, stooooora förändringar är på G! Men jag tänker inte avslöja något förens allt är helt klart, så ni får hålla er ett tag till! (;


Åh Sverige...

Sist jag kollade så var det juni, och om jag inte har helt fel för mig så är det en sommarmånad?.. Vad ska då detta föreställa?!
.
Mysigt väder att visa häst i...


Jag hoppas vid min gud att detta går bort i tvätten...


RSS 2.0