Live från lastbilen!

 

En såndär dag mittimellan

Hej på er hörrni! Världens tröttaste tjej här... Jag försov mig riktigt grovt imorse och vaknade en halvtimme innan bussen mot jobb går, så det var ju en jädra start på morgonen! Har dessutom varit ute och cyklat (vilket jag inte gjort på 100 år...) med 6:orna hela förmiddagen, har en svag feeling att jag kommer märka av det i kroppen imorgon.. Hade dessutom kämpigaste dressyrpasset på länge för Annika igår, inga stigbyglar på hela passet och jävlar vad vi jobbade bägge två! men Eddie var SÅÅÅÅ fin *.* Grämer mig lite att mamma inte filmade något för hade varit kul att se hur det ser ut från backen när känslan i sadeln är på topp!
 
Aja, idag är en riktig mellandag och jogging står på schemat, imorgon är det hoppträning för Maria!
Det här blev världens mest osamanhängande inlägg och nu ska jag äta lunch, finally.. Hörs sen!

Pretty in Pink! part 2

Alltså powern denna hästen har i sin galopp, WOW!
 

Söndagsångest? Nja

Godkväll readers! Skåne har bjudit på en relativt solig söndag och jag och Eddie har roat oss med hoppning i paddocken! Lite preparations inför veckans träning, på torsdag åker vi till Maria igen :D Dressyrsadeln har jag för tillfället hängt av, efter att ha varit lite sisådär på senare tid till två rent ut sagt skitpass de senaste gångerna jag satt i den har jag nu beslutat att ringa och boka en tid för ny utprovning, för detta håller inte.. Jag märker på honom att det är något som inte står rätt till. Så från och med nu är det hoppsadeln som gäller om jag verkligen inte måste ha dressyrsadeln, såsom vid träning och om jag inte hinner prova ut en ny innan nästa tävling.. Men jag hoppas innerligt att det går kvickt! Är inte överförtjust att rida i hoppsadeln tyvärr :( Den är verkligen världens skönaste så på den fronten är det inga fel, men jag kommer inte till ridning på samma sätt som i en dressyrsadel, men jag får helt enkelt bita ihop!

Nu ska jag snöra på löparskorna och ge mig ut på en kvällsrunda och köra slut på kroppen,
annars lär jag aldrig kunna somna ikväll ;) Hörs imorgon!
 
 

Pretty in Pink! part 1

Travarbete ↓

Helg ♥♥♥♥♥♥♥♥

Jesus friggin christ, som jag behövde detta!! Slog upp ögonen runt halv 12 "imorse" och för första gången på en vecka känner jag att jag faktiskt har fått tillräckligt med sömn i kroppen! Kickstartar dagen i sängen med bloggläsande och nutella-mackor efter en lååång gårdag. Jobb 9-17:30 utan att hinna med någon rast, därefter några ärenden i stan och sist stallet. Orkade inte låta hjärnan jobba mer så jag kopplade ifrån och gav oss ut på grusvägarna och busade istället, som balsam för själen efter en lång och påfrestande dag! Idag åker därimot dressyrsadeln på och trimm på banan står på schemat ;) Hejaheja!
 

Throwback: summer of 69, typ...

Eyooo, det är den 21 maj och Skåne har inte under några omständigheter ens övervägt att kicka igång sommaren på riktigt... Kidsen på jobb går och tjatar om att det snart är sommarlov och jag tänker mest, vadfan ska dem göra? Sommarlov när vi var kids var att spendera timmevis på det lokala utebadet i den stekande solen och käka glass, trimma hästarna sent sent på kvällarna för det var enda tiden på dygnet som det var fysiskt möjligt utan att få solsting eller dö av värmeslag, hänga på stranden tillsammans med familjen, ridlägerna som man aldrig ville skulle ta slut trots att man led igenom de heta dagarna och hade vattenkrig minst 2 gånger dagligen för överlevnadens skull, men ja ni fattar nog att den stora skillnaden var att det faktiskt var VARMT!

Nu ska jag sluta jiddra om gamla memories och istället försöka uppskatta de få solstrålar som av och till lyckas tränga sig igenom det tjocka molntäcket och undgå att slitas med i en kastvind och missa sin chans att nå jordens yta ;) Gårdagen blev extreme makeover-dag, Eddie fick nya skor och Théa blev schamponerad och badad från topp till tå! Även friserad. Hovskägg, kronränder, man/svans/lugg, öron, ja rubbet! Det var ganska välbehövligt om man säger så, eftersom hon fortfarande är ganska ur funktion på ridfronten så har det inte blivit så mycket pillipill med sånt eftersom hon inte är ute och vistas offentligt, men kände att det var dags nu! Trots att hon inte ska ut och visa upp sig än på ett tag till, så sved det i mina ögon att se henne så "ovårdad" ;)
 

Fyrkorset i lilla ponnystallet, enda stället på hela anläggningen där det var lite tvärdrag!
I övrigt, inte en vindpust och brutalt skitvarmt.. precis som det ska vara ;)
Ridläger år 200?, ja längesedan var det iallafall!

Jag vill ha sommar på riktigt!!!

One day late..

Fullt ös medvetslös! Gårdagen var en lååång dag och jag orkade verkligen inte sätta mig ner och knappa när jag äntligen kom hem. Alla bussar i måndags var fullbokade så fick bokat en tiiiidigt igår istället, så 08:15 rullade jag ifrån Oslo och anläde kl 14:20 i Helsingborg, styrde kosan direkt till jobb och genomförde min stängning as usual på tisdagar och åkte därefter upp till stallet och motionerade mina favvisar! När jag kom hem ställde jag mig och lagade pasta, lax och pesto och sen avrundade jag dagen med ett avsnitt TVD och sen skype med mitt hjärta innan jag totaldeckade... Ni kan ju tro att jag var trött alltså! Känner mig lite piggare idag iallafall, blev en fullspäckad helg med tidiga morgnar och långa dagar så ska försöka sova ikapp så mycket jag kan nu i dagarna, men ska även försöka komma med lite rolig uppdatering till er, promise!
 
 

Like a plane in the sky, you got me so high.. ♬♪♫

Åh hörrni kan ni gissa vad jag har gjort idag?? HUR ballt är det inte att ha pojkvän som är pilot!!
Snacka om den ultimata daten, just the two of us och världens vackraste utsikt ♥ Ååååh *.*
 

Théas mugg...

Alltså jag blir tokig, varför kan inte detta skitet bara försvinna!! Det är månadevis vi har hållt på nu och det vill bara inte ge med sig, och det känns verkligen som vi har provat ALLT! Förra gången vi hade veterinär ute sa hon "tvätta absolut inte!! Håll så torrt som möjligt och smörj med blablabla salva", nu förra helgen blev hon checkad igen av en annan Vet. och då sa han "raka rent, riv bort alla ruvorna och tvätta, tvätta, tvätta samt skrubba dagligen med klorhexedintvål", alltså ååh.... Aja, vi provade det förstnämnda ett par veckor och det fungerade inte, så nu provar vi denna metoden istället, och dessförinnan har vi nog prövat 5 olika metoder till...
Blir helt kokko alltså

Aja, nu när det är helt renrakat och ruvorna är borta så kommer man ju åt lättare, dock har all aktivitet orsakat att hon blivit svullen i bakbenen igen... Så för tillfället skrittas hon bara, igeeen.. Alla karlederna börjar dock sakta men säkert se liiiiite bättre ut men det stora på bakbenet är envist och aggressivt, dock börjar det dämpa sig lite nu.. I collaget nedan kan ni se utvecklingen under månadernas gång, och den understa bilden till höger är från i onsdags innan jag åkte till Norge. Det ser inte roligt ut alltså, och då ser det ändå mycket bättre ut än vad det gjorde för mindre än en vecka sen...
 
 

Thessan håller ställningarna!

 

♥♥♥♥

Mina små zebror ♥ De kommer rocka insektssäsongen i sommar i sina nya balla täcken! :D
 

Z

Hm, vad kan detta vara då?
 

On da bus

Regnet smattrar mot rutorna, favvolistan på spotify är i lurarna och jag är påväg mot Oslo! Är otroligt trött men på såååå jäkla bra humör, om ynka 4 timmar får jag kyssa the love of my life igen och hästarna gick SÅ bra imorse! Lika mycket som han kan stampa på mina nerver och få mig att vilja slita av mig håret i ren frustration så finns det nog ingen som kan göra mig så glad som Eddie. De kämpiga momenten från träningen i söndags satt idag som en smäck och han gjorde det som om han aldrig gjort något annat i hela sitt liv! Det går fort för dendär poletten att trilla ner :) Mitt älskade hjärta ♥
 

Annika-träning 10/5

SÅ fin han var på träningen i söndags min prins!! Lite vresig och humöret trängde fram emellanåt när det började strama, men därimellan, wow!! Helt amazing att sitta på. Egentligen hade jag ju klart velat bygga vidare på detta nu men det får vänta tills jag kommer hem, imorgon går bussen mot Norge och ett par dagars ledighet. Bästa mamma tar hand om stallsysslorna och är förste-ansvarig för att Théa ska få sin dagliga, om än långsamma och låga dos av motion i form av sprattel i pessoaselen, sen har jag lejt Thessan att hålla igång Eddie! Så de slipper få en minisemester (har blivit lite för många såna nu, haha..) och vi kan bara ta upp arbetet direkt när jag är tillbaka på måndag!
 
 

Karate-kid

När man tränar på nya grejer och det stramar i musklerna, då träder humöret fram ;)

→ Dressyrträning!


serier & styrka

Träningen i onsdags, SHIT så pirrig jag var alltså! Vi har ju inte hoppat ordentligt på evigheter.. Det hela blev inte bättre av att Eddie blev helt skogstokig för att där stod en liten fux-shettis med megalång pannlugg i hagen brevid ridbanan, alltså herregud... Vi fick gå in i ridhuset för jag hade inte en chans att sadla honom varken på parkeringen eller ridbanan! Så vi startade även passet inne i ridhuset med väldigt basic övningar, rakriktning, förflyttningar, gas och broms etc. När han hade taggat ner förflyttade vi oss ut i paddocken där vi hade mördar-serien ni kan se på filmen, hahah! 6 st hinder och 5 st bommar därimellan. Superbra för att låta hästen tänka själv, och även om vi kom lite tokigt in så redde han faktiskt ut det :) Personligen så trodde jag att Eddie skulle trassla in benen i alla bommar och ramla och bryta nacken av oss båda (positiva "vi klarar dethär"-tankar jaaa..), men han klarade av det förvånansvärt bra tycker jag!! Stor guldstjärna :)

Efter bara ett par vändor från vardera håll var han helt slut i både kropp och hjärna och vi avslutade träningen, finns ingen vits med att pressa honom nu i början utan vi gör det så enkelt och roligt som möjligt! Nu är vi oficiellt igång iallafall och det känns helt fantastiskt! Jag längtar redan till nästa träning :D Det gör nog Eddie också, förutsatt att han slipper stöta på den lilla fluffiga fuxponnyn igen ;) För den tänkte nog faktiskt äta upp honom..
 

Morgonridning

Goodmorning guys! Tidiga lördagmorgnar är egentligen inte riktigt min grej om det inte är tävling på gång, men vill man hinna med allt vad som med-hinnas skall så får man helt enkelt offra några timmars sömn och skippa sovmorgonen... Rider hästarna nu på morgonen, kl 11:30 ska jag befinna mig på salongen och fixa mina naglar, sen ska vi in till Hööks och byta ett täcke och därefter står catch-up med Linnea på schemat, vi har planer på att bränna pengar på mat, fika och shopping och spendera hela eftermiddagen på Väla!
 
Senare idag kommer ett inlägg om hoppträningen komma upp och även en liten filmsnutt, så stay turned ;)

New in!

Var häromdagen så förbannad på min jävla dressyrsadel att jag var påväg att beställa tid för sadelprovning inne på djursjukhuset och blåsa alla mina sparpengar på en ny dressyrsadel, som tur är tog jag mig i kragen och bestämde mig för att testa mig fram lite istället innan jag drar några förhastade slutsatser. Egentligen ligger den väl inte dåligt, och den låg ju superbra när vi provade ut den! grejen är att den troligtvis är för vid för den åker ner och trycker runt manken... När vi skickade iväg den för omvärmning/omstoppning så skulle den antagligen egentligen bara stoppats om, inte breddats. :(
 
Så igår var jag iväg och införskaffade mig en ny padd i hopp om att fylla ut det som fattas uppe vid skuldrorna, en Acavallo Front Riser! Förhoppningsvis leder det inte till att sadeln istället hamnar i bakvikt, isåfall blir jag ju så illa tvungen att kasta in handduken och helt enkelt skaffa mig en ny sadel. Ett till + med denna hoppas jag är att den troligtvis kommer förhindra att sadelskrället glider bakåt! Har ju under senaste perioden behövt sadla om minst en gång under varje ridpass... Tror att fårskinnspadden är lite bov i det hela också, så fort jag har den så glider sadeln bak, men jag kan ju inte vara utan padd heller för då klämmer sadeln... Gaaah

Jag är fullt medveten om att jag kommer behöva köpa en ny sadel inom inte allt för lång framtid ändå, men kan man dra ut på det tills han byggt sig någorlunda färdigt så är det ju det bästa! Annars riskrar jag ju ytteligare ett sadelbyte/ändringar.. Han är ju fortfarande under uppbyggnad och växer för fullt i muskelmassa!
 

Quickie

Hey you guys! Long time no see. Har varit SÅ trött de senaste dagarna att jag inte ens har orkat starta datorn alltså. Imorse var det så illa att jag snoozade en hel timme!! Det resulterade ju såklart i att jag fick kasta mig i duschen och sen halvspringa till bussen på tom mage, not good...
 
Aja jag var nog inte den enda som har sovit gott inatt ;) Vår lilla trip igår var nämligen för hoppträning! Senast vi hopptränade var 9 april 2014, ett år och en månad sedan. Och innan dess har vi inte varit allt för hippa på det ändå, sammanlagt tror jag att vi har genomfört 3 st hoppträningar under våra dryga två år tillsammans....
Mer om det senare, sålänge får ni 2 bilder från träningen!
 
 

Guess what!

Gissa vart vi är påväg? :D


WORD

Du kan inte förlora innan du gett upp, men ibland måste man ge upp för att vinna. Det finns mängder av solskenshistorier om den omöjliga hästen som efter år av träning blommade ut till att bli en stjärna. De historierna vi mer sällan hör om är alla de gånger åren av slit inte leder till något annat än fortsatt hårt slit.. Jag tror att det senare är mer vanligt, men ett mycket tråkigare samtalsämne.

Jag har gett upp och gjort mig av med ett antal hästar genom åren som jag upplevt inte visat tillräcklig talang, intresse eller rent av skrämts av uppgiften. Jag tror att de hästarna är mycket gladare idag. 

Det konstiga är hur svårt det kan vara att ge upp, det är konstigt med tanke på det slit som krävs om man ska fortsätta.. Vi vet alla hur ett bra pass kan kompensera för 10 dåliga, hur hoppet tänds när vi anar lite diamantlyster i våran kolbit, känslan av att det går åt rätt håll.
Den känsla som får oss att orka några månader till..


"Om jag tittar mellan fingrarna, dämpar belysningen och kisar,
ja tametusan om den inte är en kopia av Hickstead!!"


Ju längre tid man håller på med den här sporten ju mer inser man hur mycket tid man kastat bort på att satsa på fel individ. En bra häst är en lycklig häst. Lycka är svårt att tvinga fram..

"Om det luktar som en fisk, rör sig som en fisk och ser ut som en fisk...
Ja då är det nog mest troligt en fisk och inget annat"

/Kaptenen, the one and only
Kan ingen typ printa ut denna text och trycka upp i fejset på de ponnymorsor som envisas med att deras unge ska piska runt sin stackars ponny som är uppriktigt missnöjd med sin tilldelade roll som tävlingsmaskin? De fanns på min tid när jag red ponny och de finns nu. VARFÖR utsätta den stackaren som stannar ut sig på var och varannan tävling för en uppgift den klart och tydligt visar att den inte vill delta i? Och varför utsätta er unge för det? "En bra häst är en lycklig häst. Lycka är svårt att tvinga fram.." Sälj brunte som hobbyhäst så den kan få lulla runt i skogen och istället göra saker som den tycker är KUL och köp en ny ponny som faktiskt vill hoppa! 
Ni hade gjort både ponny och unge en björntjänst.

 Världens finaste gul ♥
 

Hästig söndag

Godkväll hörrni! Grillen står på full patte och jag är alldeles utmattad efter en hel dag med häst men inte en endaste timme i sadel.. Vi har haft hemmatävlingar hela helgen så anläggningen har varit stängd för ej tävlande ekipage under dagarna, igårkväll red jag dock båda hästarna i ridhuset men idag hade pappa startat grillen och vi har haft mååånga starter vilket resulterade i att jag helt enkelt fick åka hem utan möjlighet att kunna rida.. Surt, men så är det ibland. Hästarna såg dock inte allt för missnöjda ut över att behöva hänga i solen ute i hagen och spana ut över tävlingsbanan ;) De har ju första parkett!
 

Tävlingshäng


Mina nya babes

Specialbeställda från RidersPassion!
 
Nästa på önskelistan från Mia's är detta settet, HUR SNYGGT?! #ha-galen

Fullproppad fredag

Något som skulle varit en ganska snabb tur i stallet ended up med att vi, 6 timmar senare klev innanför ytterdörren, haha! Ibland blir inte allt som man planerat ;) Inte gör det mig någonting dock, vi var hemma strax innan kl 4 inatt så det blev inte allt för sent och jag vaknade upp utvilad och pigg runt kl 11! Det var iallafall kul att vara ute och dricka drinkar och dansa tills fötterna värkte! Det var längesedan nu :)
 
Aja, stallet blev färdigfixat, alla mina benskydd och boots fick sig en grundlig tvätt, hoppsadeln fick sig en puts, alla förberedelser inför helgens tävlingar såsom att hacka grönsaker och steka ägg är done och båda hästarna är ridna! Eddie fick (hör och häpna ;)) hoppa lite idag! Jag måste verkligen ta tag i detta nu alltså.. Jag är så nojig när det gäller honom och hinder, men när vi väl gör det så går det ju hur bra som helst! Herregud jag börjar bli gammal och feg ;) Eller är det kanske dressyrkärringen i mig som börjar ta över? haha
Nej nu jävlar ska vi börja hoppa också! Det är väl på tiden ;) Han köptes ju trots allt som hopphäst!
 
Vattengraven är kul tycker han och hoppar utan att blinka!
Inte lika nervkittlande för matte heller då det inte finns några bommar man kan
trassla in benen i och sen slå omkull och bryta nacken... ;)

RSS 2.0