RUBRIK

Sorry! Glömde helt bort att uppdatera er när jag kom hem från stallet.. Det dröjde extra länge då det var blåbärshoppning på klubben så vi fick skjuta lite på visningen och därefter fixade vi hos Lohrischa, så det tod ju sin lilla tid! Sen var det bara hem till duschen och sen stack jag, Nellie och Bella ner till pizzerian och käkade kvällsmat där.
 
Så Spottis presentation kommer inte upp förens under morgondagen, håll ut!

mot stall #1!

Är påväg upp till första stallet som idag är här hemma, ska mocka till Spottis och Dolly (vår Dolly, inte Satin Dolly) och fixa irodning S för vid kl 2 så ska hon visas för kunder! Så jag måste tyvärr dra mig iväg med en halvskriven presentation av den lilla gula, får skriva färdigt den när jag kommer hem. Så ni får hålla ut en stund till med den!
 
Nu måste jag kila, hej svejs!
 

Lohrischa

f. 2008
Lohengrin - Lordanos
(över)       (under)
 
Lohrischa, aka. Bambi blev min den 5 juli 2012.
Hon var en satans bestämd liten dam som visste precis vad hon ville och hur hon ville ha det, hon var stark i huvudet och psyket och det var inte mycket som bekom henne. 
- Busig häst resulterade i en muskelskada..
 
Den 6 juli, dagen efter att jag fått hem henne drog hon på sig vad vi tror var en muskelskada i bogen. Vilket ledde till att hon fick bli stående de första två månaderna i min ägo. Först trodde vi det satt i benet men kunde utesluta det efter att ha bedövat precis allt som går att bedöva i en hästs ben utan resultat. Jag fick konstaterat från min veterinär & kiropraktor att hon skulle ridas ändå så att hon skulle bli jämn i sina muskler då det kunde sitta där, så den 23 augusti satt jag för första gången upp på hennes rygg igen sedan provridningen!
 
- 23 augusti, första gången jag satt på hennes rygg igen.
 
Detta var en tuff häst som jag tror hade kunnat gå långt då hon var totalt orädd och väldigt säker på sig själv för att bara vara 4 år gammal. När jag köpte henne så var hon väldigt grön i sin utbildning, hon var så att säga inriden, men inte mer än så, hon var fortfarande väldigt "bebis" och vinglig och kunde inga rörelser eller så. Hon var även bara hoppad under ryttare enstaka gånger och tyvärr fick jag själv aldrig chansen att prova då vi efter en tragisk olycka i hagen blev tvugna att plocka bort henne... Ni kan läsa mer om olyckan HÄR.
 
Rest in Peace, fina Rödis ♥ 


 

nya presentationer på G!

Har tänkt sätta mig ner och skriva nya presentationer på hästarna. Känns som att det är välbehövligt då Spottis presentation är väldigt gammal och Lohrischa har ju inte fått någon än! Så det är så jag ska spendera min kväll, skriva nya presentationer! Tänkte även skriva ner i ett eget inlägg precis hur det ligger till med Bambi för tillfället då det kan verka förvirrande för många. 
 
Så håll utkik under morgondagen då inläggen dyker upp!
 

pigg & vaken!

 
Godmorgon säger jag efter att ha sovit bort halva dagen! Det är dock tillåtet när man har varit på utgång och inte är hemma förens kl 6 på morgonen.. (; hehe!
Jag är iallafall pigg och vaken nu (vilket jag ärligt talat inte trodde att jag skulle vara.. haha!) och har precis hoppat i ridkläderna och ska dra mig uppåt stallarna! Eftersom att vädret är vedervärdigt så börjar jag hos Lohrischa och tar Spottis sist, eftersom Bambi ska gå i ridhuset och Spottis ute så behöver jag iallafall bara rida en häst i blöta kläder.

Upp och ner, ner och upp...

Sitter och backtränar med Dolly upp och ner för söderåsen, kanonbra klätterställe där hästarna verkligen får arbeta! Hon är helt slut efter bara två rundor (;

Båda mina egna får vila idag då jag slutar så sent från skolan, men åker och mockar och fixar hos dem och sånt när jag åker härifrån. Ikväll blir det att käka pizza med mina tjejer och därefter är det utgång! Så vi hörs mer imorgon (:


Guess who's back?!

Jo det är ju min kära vän Josse som har börjat blogga igen! :D
 
Jag tycker att ni ska kika in och lämna en kommentar efter er, välkomna henne tillbaka in i bloggvärlden. Hon bloggade ju här i februari när jag var i Thailand, minns ni? Tycker iallafall att det är jätteroligt att hon har börjat igen!!
 
Ni hittar henne HÄÄÄÄÄÄÄR!
 

grå och inte gul...

 
I onsdags innan träningen så snaggade jag min ponny. Hon såg ut som ett litet troll innan i sin långa päls, verkligen.. Men nu är hon kortklippt och fin! Det ända som är nackdelen med när man klipper henne är att hennes fina gula färg försvinner.. Istället så blir hon grå och tråkig :( Eller ja, hon får tråkig färg första gången man klipper henne, för då är färgen så klen.. Men när man klipper henne andra och tredje gången så tycker jag att hon får fräck färg, helt stålgrå och mörka prickar på rumpan!
 
Såhär tråkig färg har hon nu:
 
Och såhär fin färg får hon till andra klippningen! (gamla bilder)

FILMEN IGEN!

Först ville filmen till DETTA inlägget inte publiceras på bloggen, sen gick den tydligen inte att visa alls pga att låten i den tydligen var blockerad i sverige.. Så nu har jag laddat upp den igen, denna gången utan musik! Vill ni ha musik så får ni klicka igång klippet ovanför. Hoppas att det fungerar nu!
 
Och går det nu inte att se klippet igen så hittar ni det HÄR!
 
 
 
Och går det nu inte att se klippet igen så hittar ni det HÄR!

bra träning!

HERREJESUS vad min lilla gula (numera gråa) ponny hoppade på träningen idag!
Jag fick korta upp mina läder två hål från de jag brukar ha när jag hoppar annars då hon hoppade mig ur sadeln i nästan varje språng!! Shit alltså..
Hon var superpigg och hoppade riktigt bra idag, roligt!
 
Ursäkta bildkvaliten, de är printade från film på mammas iPhone..

om jag fick en miljon skulle jag..

  • Köpa en till häst! en färdig, rukskigt fin tävlingshäst som går en sisådär 140-150!

  • Köpa en riktigt skön sadel, typ en Prestige S1 eller något!

  • Köpa lite utrustning (kommer dock inte lägga allt för mycket på det..), tex. nya benkydd, något fint schabrak och lite smått och gott!

  • Ta körkort

  • Köpa en fin bil

  • Införskaffa mig lite nya kläder! (icke hästkläder.. haha)

    och sist men inte minst så skulle jag..

  • Lägga undan pengar så att man alltid har på sparkontot, för nödsituationer eller bara i ren allmänhet. Så att man inte behöver tänka "har jag verkligen råd?" när man ska köpa något!
 
Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

dagens ridpass, S & L

Båda hästarna fick gå på bana idag. Bambi för att hon har betätt sig de senaste dagarna och Spottis för att hon behövde få jobba lite ordentligt! Båda skötte sig iallafall bra och jobbade på fint, Bambi är ju fortfarande väldigt ostadig och får bara jobba på rakt spår så det blir lite tråkigt för henne, menmen! Det var inte mycket tramsande från hennes sida idag och det är ju alltid positivt! Spottis gick med hacket där hon blir lite tung, så man får försöka lyfta henne så gott man kan. Men hon jobbar iallafall i låg form (; haha!
 
Film på båda från idag!
 
EDIT: Filmen verkar inte synas på bloggen?... kolla HÄR!
 

Satin Dolly, pay and jump

Dolly var som jag berättade på pay and jump i torsdags, och hon skötte sig faktiskt himla bra om man jämför med tävlingen i Stävie! Vi hoppade två 90 cm klasser och fick 4 fel i varje, i första klassen var det ett stopp på andra hindret, anledning unknown, hon bara säckade ihop innan hindret. Men annars gick hon helt okej! Och i andra klassen så fick hon ett pet på en linje där hon blev lite ivrig, men inga stopp i denna klassen och det är ju framsteg!
 
Här är filmer från båda klasserna, jag orkade inte lägga in någon musik så vill ni ha det så kan ni klicka igång YT klippet som ligger ovanför filmen.
 
 

jag orkar inte.

Motivationen ligger på 0 och jag har ingen som hellst ork eller lust till bloggen för tillfället, tråkigt men sant. Jag orkar inte ens sitta på datorn mer än vad jag är tvungen till, jag har hela 869 olästa inlägg på bloglovin som jag ska försöka jobba mig igenom så fort jag får tid och ja, allt är bara kaos..
 
Hästarna rullar på, Dolly gick pay and jump i helgen och gick bra, film kommer nog upp senare. Spottis är anmäld till tävling i Åstorp den 7 oktober och Bambi är allmänt mongo för tillfället.. Var ute med henne häromdagen och fick hoppa av för hon tvärvägrade gå framåt, då får hon spel och stegrar sig framför mig och slår med frambenen, sparkar mig på axeln, trasslar in sig i tyglarna så jag tappar dem och sen sprang hon iväg..... Fick jaga henne henne i kanske 10 min ute på fältet innan jag fick tag i henne, dagen efter i ridhuset var hon också helt knäpp, så det känns lite surt just nu.
 
Det positiva i det hela är att Katja kommer på torsdag och kollar henne igen och då ska hon även hjälpa mig med henne och se om vi kan komma underfund med hennes små ideer. Så får vi se vart detta slutar! Vi får även se hur det blir med bloggen, ska försöka ta tag i det och ge er mer uppdatering så det inte gapar helt tomt här..

dagens happyface!

Första galoppen på Bambi ♥
 

Jennyträningen igår!

 

dagens ridpass

Idag fick båda hästarna gå vars ett pass, vi lastade på den lille gule på transporten och sen fick och stå och käka hö medans jag red den store i väntan på Jennyträningen.
 
Bambi skötte sig kanon även idag! då jag inte hade någon att rida med så fick det bli ridhuset idag igen, dock det lilla denna gången då det pågick träningar i stora. Fröken Fux skötte sig som jag sa bra och idag var det inte minsta lilla trams utan hon struttade på så snällt så! Sen när vi skrittade av så fick hon syn på sig själv i spegeln och det kan jag ju tala om att det är inte varje dag man ser en sån snygging så det var hon ju snabbt framme och skulle undersöka, haha!
 
Spottis var lite av en virvelvind på uppvärmningen till träningen men släppte fint när vi börjat hoppa, hon gick inte så hårt idag då vi inte har någon tävling inplanerad eller så, sen var det också första inomhusträningen så vi började lite lugnt! Men jag tyckte att hon skötte sig bra och hoppade fint, duktig prinsessa!
 
Film på S från träningen idag kommer upp under morgondagen!
Sålänge får ni två bilder på Bambino från idag! :)
 

Lohrischa, 11/9 2012

Bilden ni ser ovanför är det bästa jag kunde göra av några superfina bilder som mamma tog efter ridpasset igår, med fel inställning på kameran..... Jag lyckades tyvärr inte få fram de bättre än såhär, men man ser ju lite iallafall. Åh vad sur jag är för att det inte var rätt inställning, bilderna hade blivit supermysiga kan jag lova!
 
Ja iallafall, ridpasset. Igår var första gången vi red själva och det skedde inne i ridhuset (för övrigt första turen där inne också!), Bambino skötte sig exemplariskt de 10-15 minuterna vi red, haha! Längre än så orkar inte hennes huvud följa med änsålänge, hon var ju inte riden så mycket innan hon kom till mig och nu har hon ju vilat väldigt länge pga skadan så vi får jobba upp kondisen så hon orkar längre pass efter hand!
Hon var lite stretig ibland och vände/gick ifrån spåret, men inga dumheter såsom att stegra eller bocka, utan hon var helcool! Hon är lite istadig i munnen också vilket ni kan se på filmen, vi ska kolla hennes tänder inom kort och se ifall det har något med det att göra eller det bara är för att hon är ung och ostadig. Guldstjärna till bebishästen igår! :D 
 

KG-träning

Dolly var duuuuktig idag på träningen! Hon kan ju när hon vill. (; haha!
Mamma filmade lite grann, här är klippen, Enjoy!
 
 

baka baka liten kaka

Blev så trött av att bara ligga i sängen och glo så jag förflyttade mig till köket istället!
Men vad ska det bli av detta tro?!

veckans planering

Ja mina vänner, såhär ser veckans planering ut! (mer eller mindre)
Detta är mest så som jag har tänkt mig och försökt att få allt att gå ihop med skolan och andra aktiviteter. Tiderna som står längst ut är ca. tider för när jag kommer hem från skolan och därefter är det full rulle!
 
Veckans höjdpunkter är väl helt klart KG-träningen imorgon, Jenny-träningen på onsdag, tävlingen på lördag (OM jag hittar någon att åka med..) och pay and jumpen på söndag! För att göra er lite nyfikna så är det inte jag som ska hoppa henne, och inte heller madde eller någon annan som ni känner till.. (; hmmmm....
 
S = Spirit, L = Lohrischa, D = Satin Dolly
Åh kärlek till min handstil ♥........

Bambi's BIG wants

Lohrischa viskade i mitt öra igår om lite grejer som hon skulle vilja ha, hon har faktiskt rätt bra smak måste jag säga! Tyvärr är ju inte jag gjord av pengar, om så vore fallet så hade jag köpt allting rakt av!
 
Hon sa att hon gärna skulle vilja ha nya benskydd då någon berättade för henne att Veredusen satt mycket skönare och bättre än hennes pro-skydd.. Så hon skulle bestämt ha ett par Carbon gel fram och young jump bak, inget annat!
 
Sen sa hon att hon även ville ha ett par nya boots då det inte var särskilt skönt att trampa på sig själv. (hon hade gjort ett balltramp igår, som tur var så var det bara ytligt...) Och med hennes stora steg så har jag en känsla av att detta inte var första gången hon kommer trampa sig.. Hon ville även specifikt ha ett par från Eskadron med fårskinnsludd så hon inte får skav i karlederna av bootsen som Spottis berättade för henne att hon fick en gång!
 
 
Hon ville även ha en egen sadel, hon ville inte att jag skulle behöva ha besväret att asa Spottis sadel fram och tillbaka mellan stallen när jag ska rida. Sen om S blir såld också så har hon ju ingen sadel alls! Och hon sa att hon tycker det är roligt att bli riden så hon ville inte behöva ha en längre viloperiod för att hon inte har någon egen sadel... Hon sa även att hon visste om att jag letade efter ny sadel till henne då hon fick prova flera olika när Katja var här senaste! Hon tyckte väldigt mycket om Prestige Arezzo (över) som hon hade på provridningen, men matte är tyvärr inte gjord av pengar.. Hon kunde även tänka sig en Prestige Versailles eller en Prestige Roma (under)! Men en Equipe sadel hade hon heller inte tackat nej till säger hon..
Dock inte i brunt (tyvärr, bli för kluddigt till min svarta utrustning+blå kavaj...) utan i svart!
 


Sen ville hon även ha en magplatta från HV Polo sa hon... även den i svart.
På täckesfronten berättade hon att hon ville ha ett Rambo Newmarket fleecetäcke, hon ville även ha fleeceländtäcket och transportskydden från samma kollektion.. så hon är snygg och välmatchad när hon åker iväg!
Hon var även sugen på detta tjocka mysiga från Schockemöhle!


När det gäller schabrak så var hon inte lika ha-galen som hon brukar vara utan hon berättade faktiskt bara två för mig (hon brukar vilja ha alla annars.....). Det var detta översta bruna från Christina Sport och sen det understa från Eskadron!
 

måndag = ledig dag!

Eller ja, oftast är det ju det då vi inte har några lektioner på måndagar förens till vårterminen. Meeeeen just idag så hade de lagt in den årliga Kick-Off'en för ettorna, PÅ EN MÅNDAG! Inte ledig idag alltså, egentligen.... (åter igen) meeeeeeen eftersom att mitt knä är som det är och de flesta aktiviteterna innehåller springning eller andra rörelseaktiviteter som jag, numera känd som den handikappade, inte kan vara med på, så stannade jag hemma. Jag mår dessutom inte helt hundra då jag knappt kan svälja och jag skojar inte när jag säger att det kändes som jag snöt ut min hjärna imorse. mmmmmmh fresh ♥
 
Aja, jag ska iallafall plåga mig själv med lite ridning även idag, sånt som måste göras ni vet! Det får mitt knä stå ut med, men jag tänker INTE utsätta det för mer än jag måste och därför stannade jag hemma från skolan idag. Nu ska jag sätta mig ner och försöka få ihop veckans planering för alla tre hästarna + mig själv. Lycka till malou, lycka till.. Vi hörs senare!

L, 9/9 2012

Jag vet en viss liten bebishäst som kommer sova gott inatt. (; haha!
Idag fick Bambi gå en lite längre runda med en massa nya händelser! Vi var till en början 4, sen blev vi bara två, efter mer än halva rundan ville min häst inte gå längre så jag fick hoppa av och leda henne några meter för att sen hoppa upp igen och då hade hon glömt att hon ville vända, sen mötte vi 5 rådjur, red under en trafikerad bro, blev omkörd av lastbil, gick över en väg, blev 4 igen och ja, massor med grejer! Duktig var hon :D
 
Så inatt sover nog min bebishäst gott, hon är nog trött i huvudet (;

visste du att..

.. det sägs att det hållet hästens virvel i pannan går åt är hästens lätta varv?
 
Jag vet inte om det stämmer på alla, men på Spottis stämde det iallafall! Hennes virvel går åt höger (alltså hästens höger, inte höger om du står framför hästen) och höger är hennes lätta varv. Lohrischa vet jag inte om det stämmer på då jag ännu inte vet vilket som är hennes lätta respektive svåra varv, men jag ska lätt kolla upp det senare!
 
Hur är det med era hästar, stämmer det?

Godmorgon!

Förlåt för att det inte blev någon uppdatering igår, jag var allmänt deprimerad och arg så jag orkade inte sätta mig vid datorn och försöka uttrycka mig på ett bra sätt. Istället hjälpte jag mamma laga mat, var med vänner, tittade på tv och sånt istället! Så idag känns det lite lättare att ta tag i det hela.
 
Okej, anledningen till varför jag var arg var för att lilla fröken fläck inte allt var särskilt snäll mot mig på tävlingen igår.. Hon kändes allmänt seg och trött igår och ville inte riktigt gå framåt, varken på framridningen, framhoppningen eller banan. Och där inne försökte jag få upp en bra grundgalopp innan ettan men hon bara säckade ihop och jag fick kämpa som en dåre för att det ens skulle vara rätt gångart!! Sen tänkte jag på de felen som jag gjorde på förra tävlingen och red verkligen som jag skulle men ändå så stannade hon, två gånger = utesluten. Hon var faktiskt riktigt elak måste jag säga.
 

 
Jag blev så arg/besviken/ledsen för att det inte fungerade trots att jag gjorde rätt denna gången. Var nära på att gå in och efteranmäla Spottis till en klass idag bara för att jag ville hoppa min stjärna. Men LC känns lite väl löjligt att gå in på när hon alltid tävlar LA annars, det blir lätt sura miner då. + mitt knä och att min förkyldning har blivit ännu värre så vi hoppade över. Lite tråkigt bara för det finns inte så mycket tävlingar nu förutom div. II, och det går ju i LC.. Aja, får se om jag hittar någon tävling som har LB-LA!
 
Nu ska jag iallafall käka frukost och sen rida min fina ponnyprinsessa ♥
Även Bambi ska gå en runda idag, får hoppas att min kropp orkar!it's getting worse

Idag är mitt knä ungefär dubbelt så stort som det andra. Det är svullet och inflammerat och gör så satans ont så att jag nästan inte kan gå, jag kan inte rida idag och jag hoppar omkring på kryckor här hemma som om jag är helt invalid. FAN vad jag hatar detta!
 
Nu mera knaprar jag Diclofenac då Ipren och liknande är för svagt och inte hjälper. Vi ska till doktorn inom de närmsta dagarna också då det aldrig har varit såhär illa med knät innan, visst att jag har haft ont och att de har svullnat men aldrig såhär mycket! Det största problemet är nog att jag ska tävla imorgon, hur det nu ska gå till... Hmmmm
 
Aja, nu ska jag ge mig iväg mot kick-off med div.2 laget, vi ska bowla (ehm?) och äta på Thairestaurang, vi får se om jag kan vara med, men det ska ändå bli trevligt! :)

sjukdomar, ridning och smärta

Imorse vaknade jag upp och ville bokstavligt talat bara dö. Jag hade så fruktansvärt ont i huvudet och halsen så jag visste inte var jag skulle ta vägen! Men det var bara asa sig upp och ta sig till skolan ändå, led genom hela dagen för att sen sätta mig på bussen hem för att få i mig lite mat och byta om till ridkläder. 
 
Därefter på bussen igen och åka till Lisa för att hoppa Dolly lite inför tävlingen på lördag! Red tillsammans med Linn och Lina (?). Trots lite slöhet från början så hoppade Dolly kanonfint idag!! hoppade några olika linjer och tränade på omhoppningssvängar och hon var helt med på noterna idag, guldstjärna till kossan! :D
Därefter fick jag även rida Sighsteen Spelä (Sixten) en stund i paddocken då jag missade min buss, mycket snäll och trevlig häst! ^^ 
 
Båda mina egna fick vila idag då Bambi knäcktes av Katja igår, så hon ska vila i några dagar, och Spottis fick också vila då jag har så fruktansvärt ont i mitt knä idag.. Helt sinnessjukt har det varit, har så ont att jag knappt kan gå på det.. Så just nu lever jag i mina Back on Track knäskydd och hoppas på att smärtan släpper snart, usch vad jag hatar att ha knäproblem..
 
Bild på Linn och Sixten!

Rider Dolly!

Flashback från jobbveckan hos Jenny och Niklas Arvidsson, åh vad jag älskar att rida på söderåsen <3


duktig bambino!

Idag skötte sig minsann lilla fröken väldigt bra på ridturen! Hon började testa lite i början och småstegrade och vände men bara efter en tillsägelse så skärpte hon till sig och gick så snällt så. Idag fick hon även trava en liten sträcka bara för att vi skulle se om hon visade något, men vad jag kunde känna och vad Nellie kunde se så var det ingenting!
 
Guldstjärna till bebishästen idag! :D
 
Hon blev nog förresten lite trött i huvudet efter idag, det ser så ut iallafall. (; haha!

Satin Dolly, Ödåkra RS

Jag säger bara en sak, jäääääklar vilken skillnad det är på att rida Dolly om man jämför med Spottis, man måste verkligen rida HELT tvärt om och det är jag inte riktigt van vid än, men det kommer! Det resulterade i inte särskilt bra resultat idag, vi måste rida ihop oss lite mer och lära känna varandra bättre innan det kommer har jag en känsla av.
 
Fick iallafall 2 stopp i omhoppningen LC'n, mitt fel då jag tappade ridningen i svängarna.. i övrigt så var rundan lite orytmisk och "hackig", fick lite lustiga språng imellanåt!
 
I LB'n vart vi uteslutna pga 3 stopp, dock hade hon mycket bättre flyt och hoppade bättre denna klassen! Första stoppet på andra hindret var för att hon surade för att jag fick mina skänklar lite för långt bak, andra stoppet som var in i kombinationen var mitt fel då jag var före henne innan språnget och sista stoppet var på sista hindret och där var hon bara allmänt bråkig, haha!
 
Men som jag sa, jag tror att resultaten kommer bli bättre ju längre vi rider ihop oss! (:
 

Karate-Dolly, haha!

Bilderna ovan är från LC'n och bilderna under är printade från filmen i LB'n!

obefintlig uppdatering

Gud, denna helgen har jag verkligen inte haft någon tid ALLS att sitta vid datorn. Uppdateringen här suger, jag har nästan 600 olästa blogginlägg på bloglovin och allt är bara allmänt kaos.. Igår var det iallafall utgång, det blev väldigt sent och vi var inte hemma förens kl 11 på förmiddagen! därefter sov jag i några timmar och sen åkte jag och fixade stallet, nu är jag åter fixad och ska bege mig mot 20års fest och imorgon är det tävlingsdebut med Dolly! så ikväll blir det inte sent.
 
Vi hörs mer efter tävlingen, då lovar jag update!

RSS 2.0