Var ute och skrittade en runda på min prinsessa idag, mysigt att vara tillbaka på hennes rygg! Längtar tills hon är fullt igång igen, jag har en känsla av att 2012 kommer bli kanon!
-

veterinärbesiktning på tävling

Tänkte som rubriken låter ta upp det här med veterinärbesiktning på tävlingsplatser då det var någon som frågade om jag kunde skriva lite om vad det innebär!
-
Besiktning av ponnyerna sker alltså på regional tävling och högre. Besiktning är ett krav om du ska hoppa LA, det är inget krav på att besiktiga om du bara ska hoppa LB men om det står i propositionen för tävlingen att besiktning gäller samtliga klasser så måste du besiktiga oavsett vilken klass du ska hoppa. Står det därimot inte att besiktning gäller alla klasser så kan du åka till en regional tävling och tävla LB utan att besiktiga din ponny!
-
Hur besiktningen går till är helt beroende av vilken veterinär det är som kollar. Jag har varit med om både det ena och det andra, haha! Vi kan ta de mest drastiska exemplen jag har varit med om på båda hållen:
-
"På ett ställe så gick veterinären igenom i princip hela hästen. H*n kollade den i mungiporna, såg så att bettet låg bra i munnen, klämde och kände på halsen, ryggen, rumpan och benen, kollade hovarna osv. Vi fick gå/springa fram och tillbaka ca 3 ggr för att de verkligen skulle se så att hästen inte haltade eller liknande."
-
"På ett annat ställe så gick veterinären ett varv runt hästen och tittade på den, sen fick man trava med den fram och tillbaka en gång och sen var man färdig."
-
Skillnad eller hur? Det brukar ligga på något mellanting av dessa två, de är inte alltid så petnoga men inte heller så slarviga.
-
-
Alltså, man ställer upp hästen/ponnyn inför veterinären (ha alltid nummerlapp på vid besiktning!!) de kollar av så det stämmer vid namn osv. och prickar av den på listan. Därefter så kollar de på hästen, hur mycket vet man ju dock aldrig.. Ibland känner de och klämmer och ibland så bara iakttar de. Därefter så ska man efter veterinärens signaler gå/springa på rakt spår (oftast inom en inhägnad "bana"), vända när man kommer till änden och ta sig tillbaka igen, sen brukar det vara avklarat! Mer komplicerat är så är det inte! :D
Tinne och Favourit på veterinärbesiktning! bild lånad från Hippson.

Spirit - planering

Så som det ser ut i dagens läge så har hon ju vintervila och ska ha det ett tag till, men vi måste ju börja komma igång någon gång!

vecka 5: Vila! skrittar ut henne barbacka någon dag så hon får röra lite på sig.
vecka 6: Vila! skrittar ut henne barbacka någon dag så hon får röra lite på sig. Jag åker 10/2
vecka 7: Vila!
vecka 8: Josse börjar rida igång henne.
vecka 9: Josse rider mån-ons, jag kommer hem onsdag kväll 29/2 rider sen själv som vanligt.
vecka 10: Ridas som vanligt, första omgången av allsvenskan div. 1 söndagen den 11/3!
-
Förstår ni nu varför jag måste ha igång henne innan jag kommer hem? (; haha! Klabb att allsvenskan drar igång ungefär direkt efter att jag kommer tillbaka till sverige igen.. Vill ju heller inte starta henne om hon inte riktigt är igång så lösningen fick bli att Josse får sätta igång henne medans jag fortfarande är utomlands, haha! Inte 100% säkert att jag kommer med i laget den omgången men för att vara på den säkra sidan så gör vi såhär. Och även om Josse inte kan rida henne varje dag så tror jag inte att hon dör av att gå en LB där på söndagen, busenkelt ju!
-
Det ska nog allt lösa sig! :)
Foto: Henrietta Engström

svar på läsarfråga!

Lisa om packning & möten:
Hej!
Eftersom att du har tävlat regionalt tänkte jag frågade dig en sak jag undrar över.. (om du vet dvs). Hur mycket brukar det kosta för veterinärkollen på en tävling? Tack på förhand! 
Btw, din blogg är superbra :D
-
svar: Hej Lisa! Det brukar variera från tävlingsplats till tävlingsplats, men det brukar kosta mellan 80-100 kr. Det gör iallafall det på alla de tävlingar jag är/har varit på och jag tror (det borde vara?) samma i hela landet.
-
Tack så mycket! roligt att höra. :D

packning & möten

Hej på er! Är hemma efter en lång dag i skolan nu och gissa om det är skönt att dygnen har börjat vända igen?! För bara någon vecka sedan så var det mörkt när jag gick till bussen på morgonen och gick hem på eftermiddagen, men nu är det ljust och man känner sig så mycket piggare!
-
Påtal om piggare, jag är lagom pigg på att åka typ NU! Idag är det bara 10 dagar kvar till resan, och jag är SÅÅÅÅÅ taggad! ååh..  Hade faktiskt tänkt böörja packa lite smått idag, eller iallafall se över vad jag ska ha med mig! Senare blir det antagligen att upp och fixa i stallet och därefter far jag på möte med div.1-laget! Har lite plugg också som jag ska bli klar med ikväll, annars ska jag försöka få tid till att sätta mig ner och blogga också!
-
Förresten, visste ni att mitt hår numera är väldigt kort och påväg att bli ljust? (; haha..

skulle du kunna tänka dig att köpa Spirit?

Jag hakar på trenden och frågar er detsamma som flera andra bloggare gjort..
-
Skulle du kunna tänka dig att köpa Spirit?
-
Hur tycker du hon verkar vara? Tror du att hon är en ponny som skulle passa dig? varför/varför inte?
-
Skulle vara intressant att veta vad ni tror!
Skulle uppskatta om ni tog er tid att svara på detta, skulle vara roligt att veta!

presentation

Då det har tillkommit lite nya läsare och önskemål om en ny presentation så kör vi på det, här kommer en ny presentation om oss!

Malou Kastman heter jag, född den 26 april 1994 i nordvästra Skåne där jag fortfarande befinner mig! Jag bor i en villa en bit utanför Helsingborg tillsammans med min mamma, pappa och lillebror. Jag är en glad och positiv tjej som på fritiden gillar att vara i stallet, rida, träna, tävla, vara med vänner och festa! Jag började rida när jag var runt 6-7 år på ridskola, har därefter haft foderponnyer och nu en egen ponny. Är nu inne på mitt sista ponnyår då jag i år fyller 18..
-
Här har ni mig, hehe!
ca 500 m bakom mitt hus ligger ett litet stall där min ponny Spirit står!
Hon är ett connemara sto född 11 mars 2001, 137 cm i manken och bär färgen Bork (gulbrun). Hon är den ponny som ni ser på ungefär 99% av bilderna på bloggen! Den 27 maj 2006 stog en lurvig liten ponny med lång man i stallet och var nu min!
Hon var endast sutten på några gånger och riden i alla gångarterna, aldrig hoppad. Låter som en bra förstaponny va? (; haha!
-
Men vi fastnade så för henne och bestämde oss för att köpa henne!
Till en början gick det bra, men sen gick det bara utför.. Jag var jätterädd för henne och vågade inte rida henne, det var inte ofta jag satt kvar på hennes rygg. Hon stegrade sig så högt att hon gick över! Men med mycket tålamod och hjälp så löste sig problemen och jag ångrar inte en sekund att jag aldrig gav upp i den situationen.
-
Spirit är alltså egenutbildad av mig och just nu tävlar vi upp till LA i hoppning! Men vinster och placeringar upp till LB+5. Vi kämpar just nu på att sätta stadiga rundor i LA och kvala till MsvB.
-
Vår tid tillsammans har snart nått sitt slut, till våren ska min älskade prinsessa säljas.. </3
Det kommer bli bland det svåraste jag någonsin gör.. att lämna min bästa vän. ♥
-
Här är en film från vår tid tillsammans, vi har utveckalts endel båda två!
Jag har lärt henne och hon har lärt mig, vi har lärt oss tillsammans.
Ta er gärna tid att kolla på den, den är lång, men det är vår historia.


ni är bra!

Tjohej, statistiken slår i taket idag! Ni har även varit bra på att kommentera på sista tiden, det gillas verkligen! Tummen upp för er mina läsare, ni är så grymma! :D Fortsätt såhär!


läckerheter från Tophorse!

Wow, dessa snyggingarna från Christina Sport hade jag verkligen inte tackat nej till, herregud vad fina de hade varit till min kavaj! Nästa schabrak i min hylla blir definitivt ett av dessa! Jag dör lite inombords när jag tittar på dem.. Någon som har lust att sponsra mig med något av dem? helst båda! Hehe! (;


mina mål 2012

Här kommer mina mål inför 2012, det är inga långsiktiga mål då jag inte vet hur lång tid det tar innan Spirit säljs. Troligtvis så blir det så att hon sätts igång efter att jag kommer hem från resan och sen ut på annons, sen får tiden utvisa hur lång tid vi har kvar tillsammans.. Men jag kommer inte ha bråttom att sälja henne utan hon ska säljas till RÄTT hem!
Så jag har satt kortsigtiga mål som vi ska uppnå inom en snar framtid, själv tycker jag att de är fullständigt rimliga! Hon har både viljan och kapaciteten att gå MsvB, vi ska bara sätta två nollor till i LA så vi kvalar. Placering i LA tror jag också kommer att komma med tanke på att hon bara går från klarhet till klarhet! Dressyren går ju också bara bättre och bättre, så det ska vi nog fixa. Bra mål tycker jag! Vad tror ni, kommer vi klara det?

svar på frågestund! del 2

Har du hittat någon storhäst?

Ja det har jag minsann! (; har hittat två stycken som ser riktigt trevliga ut! dock är det inte aktuellt nu, så de lär ju försvinna innan det är dags för mig att köpa häst..


Har du tävlat i Vetlanda någon gång?

Nej det har jag faktiskt inte gjort!


Tävlar du bara hoppning eller tävlar du dressyr eller något också?

Tekniskt sett, ja. Jag tävlar i princip bara i hoppning. Har startat några få dressyrtävlingar (och pay and rides) på hemmaklubben för skojs skull, resultatet behöver vi inte gå in på! (; haha! Spirit blir så fruktansvärt nervig och spänd när allt är så tyst och stilla som det är på en dressyrbana.. därför fungerar hon så bra i hoppningen, när det är mycket liv och rörelse runtomkring! Men nu när hon har landat lite mer ska vi se till att komma ut på några lokala dressyrtävlingar i vår! Hon har även startats i galopp, dock bara träningslöp. Men tränaren tyckte att jag skulle lösa licens för oss så vi kunde börja tävla på riktigt för det gick så bra! Men det blir det inget med.


Har du några speciella mål inom ridningen? hur långt du vill komma t.ex

Jag har inga speciella mål med mig själv mer än att hela tiden utvecklas och bli bättre.
Mina mål med Spirit kommer upp i ett inlägg under dagen!


Vad är det högsta du har hoppat med Spirit?

120-125 cm!


Rider du varje dag?

Ja, i princip!


Hur ofta tävlar du?

Det beror på, det är lite olika hela tiden!
Ibland är det några helger på rad och ibland är det några veckors mellanrum mellan tävlingarna.


Hur många rosetter har du?

Jag vet faktiskt inte, jag har inte räknat! men på bilden får jag det till 87 st iallafall.



Hur många unika besökare har du per dag?

Jag kan ju inte säga exakt vad det ligger på varje dag, men runt 100 st iallafall! ibland mer, ibland mindre. Bloggen är ju inte särskilt stor så jag är ändå nöjd! Hehe

svar på frågestund! del 1

Hur gammal är du och din häst?

Jag fyller 18 år i år (26/4) och Spirit är född 2001, alltså 11 år i år!


Det högsta du har hoppat?

Det högsta jag har hoppat är nog 120-125!


Hur ofta rider du?

Jag rider så gott som varje dag! Självklart så har hon ju vilodagar imellanåt (oftast en gång i veckan). Men nu har hon vintervila så jag rider henne inte alls!


Har ni eget stall?

Nej det har vi inte, men så gott som. Stallet Spirit står i ligger ca 2 minuters gångväg från mitt hus och jag kan se alla hagarna från mitt rum, mysigt!


Nästa tävling?

Nästa tävling är faktiskt inte spikad än, men troligtvis den 10-11 mars (div.1).


Hur lång är du?

Jag är 171 cm lång.


Hur mycket väger du?

Jag är 60 kg muskler! haha (;


En blogg du läser?

Jag läser en hel del bloggar faktiskt! Orkar inte rabbla upp alla..
Jag har gjort ett inlägg om det, för er som är sugna på att leta i arkivet så kan ni hitta det där någonstans!


Hur länge har du ridit?

Jag har ridit sen jag var 6-7 år gammal, alltså i ca 11-12 år!


Varför började du blogga?

Jag vet faktiskt inte varför jag började blogga.. Det var väl för att jag gick in och läste hästbloggar och blev inspirerad, sen har jag alltid tyckt om att skriva!


Del 2 kommer upp imorgon!

Hööks levererar!

Denna gången tycker jag faktiskt att Hööks har överträffat sig själva, vissa grejer av deras nya kollektion är ju faktiskt riktigt snygga! Tyckte speciellt om fleecetäckena, de var fina!
Själv ska jag nog köpa de gröna lindorna, det kan nog bli fint till mitt nya schabrak! :D

SISTA CHANSEN!

Okej, nu är det sista chansen för er att ställa frågor till mig för ikväll svarar jag på frågestunden!
Här är länken till inlägget, kom igen nu! http://maloukastman.blogg.se/2012/january/vi-kor-igang-en.html

svar på läsarfråga!

Clara om svar på kommentar:
Hemskt är det att vara för lång för sin älskling men samtidigt så är det tyvärr sanningen ... :(
Men tänk positivt, du kanske kan hitta en större häst och älska den lika mycket! 

Kommer ni sälja Spirit och köpa en större eller kommer ni att behålla henne och kanske köpa en ny med? 
Bara en liten fråga :D
svar: Ja det är ju tyvärr så.. Ja precis, jag kommer hitta en ny häst att ha roligt med! Men Spirit kommer ändå alltid följa med mig i hjärtat, även om hon är någon annanstans.

"gone but never forgotten"

Ja vi kommer sälja henne, om vi skulle haft eget stall och varit gjorda av pengar så hade vi haft kvar henne och haft någon liten ryttare som tävlade och tränade henne! Men nu har vi ju tyvärr inte det.. Så det är försäljning som gäller, redan nu till våren/sommaren.. Då ska jag även gå över till häst.

nytt hem

Inom en snar framtid kommer mitt Schockemöhle flytta till ett nytt hem och ett annat schabrak kommer hamna hos mig! Jag ska nämligen byta det mot Henriettas Lamicell schabrak. :D Ska hem till henne någon dag så ska vi byta, ska även med och kika på hennes nya ponny!
Spottis är så läcker i denna gröna färgen! Tror dock inte att det kommer passa till min kavaj, eller vad tror ni? (; haha! Jag får ha en svart eller brun tröja om jag ska tävla med det istället! annars får det bli ett hemma/träningsschabrak! :)
Det är ett Lamicell Mirage i färgen Pistage!

23/1 - pluggdag..

Har varit uppe i stallet idag och myst med min stjärna! Borstade på henne och kelade, myshäst!
Resten av dagen lär det inte bli så mycket uppdatering, har enormt mycket plugg denna veckan! Två prov, två redovisningar och läxor utöver det, shoot me..
Ibland är livet inte rättvist, varför ska lärarna alltid lyckas pricka in samma vecka när de planerar prov osv? Nästa vecka är min kalender helt tom, inte en enda läxa!
Men nu ska jag sluta beklaga mig och gå upp och ta in hästarna och sen falla in i böckernas värld. Vi hörs!
Förresten så är ni urusla på att komma på frågor till frågestunden.. Riktigt tråkigt!


Madde och Spottis på ribban i somras!

vi kör igång en..


Fråga vad ni vill och hur mycket ni vill, jag lovar att svara ärligt på alla era frågor!

Ni kan fråga ända fram tills på fredag då jag avslutar det hela och svarar på de frågorna som har kommit in. Passa nu på att fråga och få svar på det ni kanske länge har undrat över!

Vi kan väl säga såhär också, den som kommer med flest intressanta frågor
vinner en gästbloggning här på min blogg! :D Så var inte blyga, fråga på nu!


ridbilder på Orchi!

Pappa var snäll och lekte fotograf idag! Dock hade det hunnit mörkna så bildkvalitén är riktigt dålig.. :( men man ser ju iallafall! Hon är riktigt häftig den ponnyn, fräckt steg har hon också!

Här kommer lite bilder! :)





Kolla in hennes steg! ↓




Visst ser hon trevlig ut?
Tycker inte heller att hon ser överdrivet liten ut faktiskt! fast att hon är det, haha! (;
Men hon bär upp en väldigt bra för att vara så liten som hon är!


”don't forget to remember what you fight for”

Godmorgon på er! Eller ja, för vissa kanske? Jag har varit vaken ett tag men har fortfarande inte orkat lämna sängen.. Bra där Malou! Jag ska strax ta mig i kragen göra något vettigt, gå upp och fixa stallet kanske? ja, så får det nog bli.

Under dagens gång ska jag hinna skriva färdigt en redovisning och rida Lillis en runda i em, Spottis ska också hinnas mysas med och kanske skritta ut en runda? Ja vi får se! Tänkte även dra igång en frågestund som avslutas i helgen eller något, eftersom att uppdateringen inte är jättebra under veckorna.. Men vi får se!
Nu ska jag iallafall upp och ta någonting och äta, så hörs vi senare!



Mitt fina hjärta. ♥

jag är med och tävlar..


Klicka HÄR för att komma till tävlingen!


natthumor?

Tänkte bjuda er på ett gott skratt och ladda upp två failbilder!

Den första är från en tävling i Ängelholm förra året, i september närmare bestämt.
Vi kom en aning fel på hindret så hoppet blev helkonstigt och ja, ni ser ju själva! xD

Den andra bilden är från KM 2009, jag kan inget annat än att skratta när jag ser denna bilden!
Undra om hon var så fet eller det är bara för att hon står så konstigt? Haha! Hon är ju aldrig den som är fet annars menar jag..

Iallafall, vet ni vad det komiska med detta är? Hon lyckades (fråga mig inte hur!) ta sig över detta hindret utan att riva vilket gav oss en nolla och ledde till att vi vann hela KM! Hur hon lyckades få upp benen är en gåta som antagligen lär förbli olöst, men erkänn att det ser väldigt lustigt ut! ^^


Dessa bjuder jag på! haha.. xD man kan ju inte alltid ligga på topp!

ÄNTLIGEN

Idag har det snöat oavbrutet hela dagen, första gången vi får snö som lägger sig här hemma hos mig iallafall! Tycker att det är väldigt mysigt, sålänge det inte börjar regna och det blir slask av allting.. Så nu hoppas vi att det ligger ett tag iallafall!

Var ute och fotade Texas innan, han tyckte att det var jätteroligt med snön!


Lillkillen har blivit rätt stor!
Kommer ni ihåg när han såg ut såhär? (;


Jag smälter så söt han var när han var valp!


stallet idag

Dagens stallsysslor bestod av att rida ut en runda på plutten samt prova Spirits nya täcke!

Orchi gick bra idag! hon var pigg och framåt, lite skraj eftersom att vi red ut själva, men det är hon ju inte van vid så det är ju inte så konstigt! Vi red in i skogen och hoppade några små grenar som låg på hög och det tyckte hon var skoj! Blir antagligen ridning imorgon också, om vädret tillåter det såklart. Det sägs att det ska snöa rejält imorgon och då kan det bli lite körigt då hon varken har snösulor eller broddar.. Men det ska nog lösa sig!
Bjuder på en kass mobilbild från idag!


Spottis fick komma in och äta lite samt prova sitt nya täcke!
Anledningen till att hon har tappat så mycket muskler nu när vintern har kommit är antagligen för att när gräset försvinner och de kommer in och får hö istället = hon får inte i sig lika mycket proteiner som på sommaren. (vi har inte så proteinrikt hö som hon egentligen skulle behöva äta) Därför har vi börjat ge henne Lusern! Ska testa och se om det fungerar och hon går upp i vikt/sätter mer muskler, just nu ser hon så klen ut! haha..

Men tillbaka till täcket, idag anlände hennes Back on Track fleecetäcke!
Det satt bra på henne, lite långt på höjden kanske, men det är inget som gör något.
Jag vet hur bra BoT hjälper för mina knän, så detta blir nog kalasbra för hennes rygg!

svar på kommentar

Isabelle (: om FILMEN!:
Du är stor för ponnyn... Det måste vara störande och jobbigt för den med längden och vikten. Annars såg det väl okej ut, förutom att du kanske måste sänka händerna endel, och ta lite mukare tag? (kan bara se ut som om du tar hårt och ryckigt)


Svar: Kände att jag behövde ta upp denna frågan på bloggen då liknande kommentarer har kommit upp tidigare, mest för att få klarhet i det hela liksom!

Jag säger som såhär, no shit sherlock! (; jag vet om att jag är för stor för min ponny. Tror inte att det är så många som har missat det faktiskt! men jag ser det såhär: jag har haft henne sen hon var 5 år och utbildat henne själv, det är först nu på slutet som alla spärrar börjat släppa och hur kul är det då att lämna ifrån sig något som man har jobbat så hårt med såfort det har börjat ge resultat?

Ja jag är lång, det betyder bara att jag får tänka efter extra noga hur jag väljer att använda min kropp och mina hjälper för att störa henne så lite som möjligt, och vikten ser jag inget problem med då jag inte väger särskilt mycket! Dessutom är hon en connemara, inte en porslinshäst. (;

Jag vet även att mina händer kan bli höga, det är något jag jobbar med. Men när man sitter på en såpass pigg ponny som gärna springer högt med huvudet så gör det inte precis saken lättare! Men som sagt, jag jobbar på det.
Alla är vi inte perfekta, eller hur? :)
Vi jobbar även med att hitta en bra rytm runt hela banan, vi har dock inte hittat den än, därför måste jag ta i henne och det kan se lite ryckigt ut ibland!


Jag säger inte detta för att bortförklara mig
eller något, bara så att ni ska veta hur det ligger till!
Jag bad ju trots allt själv om att ni skulle skriva era åsikter om hur ni tyckte att det såg ut, och alla kan ju inte tycka lika! (; Jag tror dessutom inte att min ponny hade gått så bra eller hoppat de klasser hon gör utan prostest om hon inte hade trivts med mig på ryggen! Eller vad tror ni?


Berlings Orchideé

Hade lektion med Mikaela och Lillis idag igen, det var ungefär det ända vettiga jag har gjort idag, haha! Det går bara framåt hela tiden och änsålänge är det inga motgångar utan det går bara bättre och bättre hela tiden! :)

Hon går även med min sadel nu då hennes förra var en allround mot dressyr som var väldigt låg fram och har ganska högt bakvalv, det bidrog till att när hon då sparkade bakut så gav bakvalvet Mikaela en skjuts bakifrån så hon hamnade ur balans och när Lillis då la av spark till så flög hon av.. Men med min flatback sadel så uppstår inte det problemet utan Mikaela får mycket lättare att sitta kvar när Lillis börjar busa! Den låg även väldigt bra på henne. :)

På fredag ska jag rida ut henne en sväng och samma i helgen, skoj! :D

Mikaela och Lillis!

hemma idag

Puuh, idag är jag faktiskt hemma från skolan. Det kändes så fruktansvärt onödigt att dra dit när vi ska jobba mycket med vårt arbete och skolans internet är skitkass.. Så eftersom att jag ändå är sjuk så kan jag ju lika bra sitta här hemma och göra det! Ja, så fick det bli.

Så idag är det plugga som gäller, ska dock upp till stallet runt 3-snåret och hjälpa Mikaela med Lillis, ska se om jag skrittar ut på min vildhäst en runda också kanske! Mer spännande än så är det inte. (; Ska försöka få tid till att skriva färdigt detdär inlägget om hur Spirit är att rida också, det ligger halvfärdigt i utkast, haha!

Nej nu ska jag sätta igång, såläge får ni lite fler bilder från keppnin i somras!





fixar bilder

Håller på att redigera och stämpla bilder som jag fotograferade på Naggurs Välgörenhetskeppni i somras, de ska upp på deras sida så de som var med kan se dem! är lite sen på det men har verkligen inte orkat ta tag i det förens nu, haha! Det var förfrågningar om att köpa bilder så vi vår väl se vad det blir av detta! (;

Här har ni ett smakprov!


"let the best man win"

Och så blev det!!

Vår egna Rolf-Göran Bengtsson, KUNGEN!


Nu:

Plugg och idrottsgalan!


så mycket att göra, så lite tid

Kom nyss innanför dörren för första gången idag, puuh säger jag bara! Min kropp orkar egentligen inte att vara igång såhär mycket när jag är sjuk.. Somnade stenhårt på bussen hem från skolan så Pontus fick ruska liv i mig precis innan vi skulle av, haha! Hade inte han varit där så hade jag troligtvis följt med bussen vidare.. Sen var det bara hej och iväg upp till paddocken och hålla lektion för Mikaela på Lillis, det gick bra faktiskt! Inga avflygningar idag inte! (;

För er som inte vet så har jag lunginflammation och går på penicilin så min kropp orkar inte så mycket för tillfället.. Energin räcker typ till skolan, fixa stallet, hem och plugga om så behövs och därefter ligger jag utslagen i soffan/sängen framför en film för att sen somna. Det finns ingen riktig ork för att då sätta sig framför datorn och skriva ner en massa inlägg, så det är en anledning till att det är lite tomt här på bloggen just nu. Men ni får ha överséende! Jag är snart fit for fight igen, penicilinet borde väl få detta att försvinna snarast möjligt! Vi får hoppas på det iallafall! :)


Gammal bild! Från sommaren 2008 eller 2009 kanske?!

hästarna idag

Spirit:
Hon var pigg och glad som vanligt! Tog bara på hacket i hagen och skrittade direkt med täcken och allt på, haha! Hon är så positiv till allt lilla hästen, sitter på långa tyglar och hon småtravar med öronen spikade rakt fram hela tiden, mysponny!

Orchidee (Lillis):
Väldigt positiv ponny, rolig att rida! Jag höll dock på att få smaka grus idag! (; haha! Hon blev jätterädd för en hund som hoppade upp på ett staket när vi var ute så hon tvärvände och började springa så jag tappade ena stigbyglen och hamnade halvt på halsen, haha! Fick dock stopp på henne och koll på balansen igen ganska snabbt, resten av rundan skötte hon sig kanon! Imorgon ska Mikaela (ägaren) rida henne i paddocken så ska jag hjälpa henne lite, vi får hoppas att det går bra! :)

Listan har väl gått lite sådär idag, har hunnit med hälften ungefär. Ska sätta mig ner och börja putsa sadel och allt det nu strax, benskydden tvättade jag imorse! Senare ska jag sätta mig ner med plugget, har bara några få frågor som ska svaras på till på tisdag, så så bråttom är det inte! Mitt rum får nog vänta till imorgon! (;

  • Rida ut Lillis
  • Skritta ut en runda på Spottis
  • Städa i mina skåp i stallet
  • Städa mitt eget rum
  • Plugga
  • Putsa sadel, träns, stövlar, benskydd osv.

  • Lillis på tur

    Står just nu och väntar på att Kristin ska bli klar med Ofeig sen ska vi rida ut en sväng så Lillis får springa av sig lite! Här har ni två bilder på sötnosen!


    Sitter på första hästen för dagen!


    Othello igår

    Otto var superduktig på hoppningen igår! Tur han är så snäll bamsehästen, lyckades lura med pappa att kolla och hans min när han såg Otto var helt obetalbar, haha! Men somsagt så skötte han sig kanon och gjorde två bra rundor! Tror att jag fick ett ner i 90 cm och felfri i 1m, men är inte helt 100% säker, haha! (bra man har koll va?!) Det kändes lite ovant då jag aldrig har hoppat en hel bana på storhäst innan, har ju bara hoppat några enstaka hinder! Men det gick kalas! :) Tror minsann att han tyckte att de två sista hindrena på banan var de roligaste att hoppa, han sög som tusan på de i båda rundorna, haha! Det var iallafall väldigt roligt att "tävla" honom! :D Filmer från rundorna kommer när Louice har laddat upp dem!


    ny dag, nya tag!

    Godmorgon på er! Idag kör vi på i ett relativt högt tempo, det ska hinnas med en del.
    Det som är planerat och ska hinnas med är:

    • Rida ut Lillis (b-ponnyn)
    • Skritta ut en runda på Spottis
    • Städa i mina skåp i stallet (det är aningen nödvändigt, haha!)
    • Städa mitt eget rum
    • Plugga
    • Putsa sadel, träns, stövlar osv. Det ska ju inte användas så flitigt nu på ett tag så det kan lika bra vara välputsat och fint när det står!

    Sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda! Det kommer säkert mer på listan som jag kommer på under dagen, hehe. Det kommer nog upp något tidsinställt inlägg till er också som ni kan läsa medans jag är ute och far. Så vi hörs!

    Kolla vad snygg hon var i kroppen i somras/höstas! Nu ser hon ut som en liten spellevink, haha! Det är framförallt nackmusklerna som hon har tappat, men det är ju inte så konstigt nu när hon inte har gått seriöst på ett tag, mest slappridning utan så mycket krav. När hon sätts igång i mars så ska vi bygga mer muskler än någonsin! Det kommer bli kanonbra! :)


    Tjolahopp!

    Jag satt kvar på den vita lilla vilda! dock kände jag mig stor som ett hus på henne, haha! kanske inte så konstigt då hon är en liten b-ponny? (; Hon försökte kicka av mig någon enstaka gång men när hon då märkte att det inte gick så skötte hon sig bra! Himla trevligt steg på den ponnyn faktiskt, roligt att se! Min lilla orkan skrittade jag ut en liten runda på, hon var glad och positiv och inte minst väldigt pigg, haha! Fick äntligen tummarna ur röven till att testa schabraket och jag tyckte faktiskt att det var helt okej på henne!

    Vad tycker ni?
    Råkade dock lägga paden lite långt bak och schabraket lite långt fram, så det ligger lite konstigt på bilderna.. Det fixar jag till nästa gång! ;D



    Snyggt med pannbandet under hjälmen! (; haha!

    hemma och vänder!

    Som rubriken lyder så är jag bara hemma och vänder lite snabbt, kommer precis från klubben efter att ha hoppat Otto! Snälla stjärnhästen skötte sig kanon och var superduktig! :D Skriver mer om det senare. Nu ska jag upp till grannstallet och hjälpa dem med att rida deras bångstyriga lilla b-ponny, haha! Den bara bockar av den stackars tjejen.. Så vi får väl se hur länge jag sitter kvar! (; Inte det lättaste när de är så små, man får liksom ingenting under sig!

    Efter det ska jag skritta ut en runda på min prinsessa! Så vi hörs mer senare.

    Tidsinställt

    Just nu befinner jag mig på ÅPK på deras blåbärshoppning. Tro det eller ej men jag ska faktiskt vara med och hoppa själv! (; Det var många år sen jag var med på en blåbärshoppning sist.. Det var under Spirit's utbildningsstadium skulle jag tro! Idag är det i varje fall dags igen, ska hoppa Otto 90, och 1m! :D håll tummarna för oss!

    vi avslutar..

    ..den lilla gissningsleken och säger grattis till Louice (BESÖK HENNES BLOGG HÄÄÄÄÄR!) som var närmst när det gäller att gissa hur Spirit är att rida! Skicka in din text + några bilder till [email protected] så publicerar jag det här på bloggen inom de närmsta dagarna!

    Här är hennes gissning:

    En pigg och framåt ponny, som gillar att hoppa. Hoppar som bäst när det är lite högre.
    Fast hon är framåt så är hon ändå inte den svåra typen att hålla tillbaka.
    Ofta på tårna, utan att göra något dumt.
    I dressyren gäller det att få henne avkopplad och hon går som en klocka. (; när du rider barbacka så tror jag att man måste ha en bra och mjuk sits för att inte få henne stressad eller liknande. :p


    Ett detaljerat inlägg om hur hon verkligen är kommer upp under morgondagen!

    kom igen nu

    Nu får ni skärpa till er lite tycker jag, kom med fler gissningar på föregående inlägg!! ni behöver inte skämmas ifall ni inte ens kommer i närheten, det är bara roligt att veta hur ni upplever henne! (;


    fråga till er läsare!!

    Skulle gärna upskatta om ni tog er tiden att svara på min lilla fråga, det skulle vara så roligt att veta vad ni tycker utifrån det ni har sett på bilder/filmer och det jag har skrivit!

    Hur tror ni Spirit är att rida?

    Hur tror ni hon är i hoppningen respektive dressyren, vid uteritt, när jag rider barbacka, är på träning/tävling osv? Kom nu med beskrivningar om vad ni tror! :D Nedan kommer jag länka några filmer och slänga upp lite bilder så ni slipper leta igenom hela bloggen efter det. Den som gissar närmst får en fet länk + en gästbloggning här på min blogg, så kom igen nu! (;
    När allt är färdigt så skriver jag ett inlägg i detalj om hur hon faktiskt är i allt ovannämnt.

    Dressyr:
    http://www.youtube.com/watch?v=rw4ULFQL5o0
    http://www.youtube.com/watch?v=Wym-CrUfbb8
    http://www.youtube.com/watch?v=RGDuS5AcV8U
    http://www.youtube.com/watch?v=umqAJjAkwGg

    Hoppning:
    http://www.youtube.com/watch?v=DWJ3iNhXcSY
    http://www.youtube.com/watch?v=yE_yOfLDvy0
    http://www.youtube.com/watch?v=9XmuJoSQl7Y
    http://www.youtube.com/watch?v=CB9JNAjlhbw

           


    sent..

    Hej och hå vad sent jag kom hem idag! Det var kolsvart ute när jag kom hem från skolan så jag hoppade över ridningen idag igen, det är varken kul att ge sig ut och skritta en runda ute eller att lunka runt i paddocken.. Kommer hem lika sent imorgon, får se om vi ger oss ut då! annars får jag väl sitta och skritta omkring i paddocken, wiiiiie.. Inget som låter sådär jättelockande faktiskt, men eftersom att hon inte får bli svettig så vågar jag inget annat än att skritta, lilla nippertippan har ju en tendens att stirra upp sig väldigt lätt så jag vågar inte riskera något! Hon ska ju ända börja trappas ner på ridningen nu för att sen ställas av, så det gör inte så mycket ifall hon får stå några dagar nu, hon ska ju ändå inte hållas igång så länge till!


    fullt upp

    Ojoj, idag har det verkligen varit fullt upp!
    Jag (som alla andra?) började skolan idag, gick till klockan 4 och tog sen bussen hem, slängde i mig något att äta, stack upp till stallet och mockade (ingen ridning då Spottis blev vaccinerad igår) åkte till Louice, red Otto en runda i paddocken och nu sitter jag och degar i min onepiece i soffan! Ska alldeles strax förflytta mig till sängen och dra igång en film och sen sova. :) Imorgon ska jag ut och skritta en runda på min pärla, tänkte även prova schabraket och se hur det passar! Bilder kommer självklart. :) Vi hörs imorgon!


    se vad som dimpte ner i brevlådan idag!

    Bokstavligt talat! fast dimpte kan man väl inte kalla det kanske, snarare pressat!
    Ja, de hade pressat ner det i brevlådan, haha!

    Iallafall så var det mitt Scapa schabrak som anlände!
    Blev dock lite besviken då färgen inte alls var som på produktbilden (men ändå ruskigt snyggt!) och det var inte det minsta likt den lila färgen på min kavaj, men det kanske blir snyggt ändå, jag vet inte! Ska prova och se, ser det helkonstigt ut så kanske jag säljer det vidare och köper ett till Anna Scarpati eller något liknande!

    Dock var det inte tvättat när jag fick hem det, så det är lite skitigt på bilderna, men just nu ligger det i tvättmaskinen!



    FILMEN!

    Nuså var youtube lite mera medgörligt! Great.
    Drar en liten summering av klasserna från helgen, för att friska upp ert minne innan ni tittar på filmen!

    Lördag, LB - A:0/A:0:
    Bra runda, blev lite orytmiskt ibland men ändå helt okej.
    0+0 fel och en 10;de placering!

    Lördag, LA - A:0:
    Superrunda, är så glad att hon lyssnade och försökte istället för att sura ihop och börja bråka som hon ibland kan göra när hon har stått så många timmar i transporten.. Det ser kanske inte helt kalas ut på filmen men det kändes bra! Vi fick två rivningar (8 fel), först på tvåan där hon inte riktigt hann få upp fötterna och på sista där jag missbedömde svängen och la henne fel på hindret.

    Söndag, LA - A:0:
    Dagens LA gick helt suveränt! Tror detta är bland de bästa LA-starterna vi har gjort faktiskt. (:
    Tyvärr så fick vi en rivning pga att hon fick korsgalopp i en sväng, så saktade jag av och skulle byta till rätt (hon fixar inte byten från korsgalopp..) och sen fick vi inte riktigt upp det trycket i galoppen genom svängen till kombinationen så hon kom lite nära, rev a-hindret med bakbenen och lyckades klämma in tre galoppsprång innan b-hindret, haha! duktig hon är som redde ut det iallafall! Det var en riktigt svår bana där tillochmed flera SM-ponnyer vägrade ut sig, så jag är jättenöjd! min lilla prinsessa. ♥

    Filmen + bilder på när Madde rider kommer upp i dagarna!
    Min dator krånglar och vill inte ladda ner någon ny musik så ni får stå ut med denna gamla tråkiga låten som är använd i x-antal tidigare filmer, men det är ju bättre än ingenting!


    Lämna gärna en kommentar om hur ni tyckte att det såg ut! :D

    damn you youtube..

    Youtube vill inte riktigt sammarbeta med mig idag.. Så får se om det fungerar att ladda upp filmerna när jag kommer hem igen, nu ska jag upp till stallet och hjälpa Kristin hoppa Cappe!

    uploading

    Filmerna med helgens rundor håller på att laddas upp, sålänge får ni tre bilder från dagens LA!


    Snyggesitsen där påväg in i kombinationen! (; haha!


    RESULTAT!

    Denna tävlingsdagen har bjudit på två kanonrundor!
    Drar resultaten lite snabbt och kortfattat, slänger upp några bilder och sen drar jag mig till sängs med min Ben and Jerrys och en bra film, är riktigt trött även idag efter en lång dag i HBG. Filmer från rundorna kommer även komma upp i dagarna!

    LB - A:0/A:0, 0+0 fel:
    Kanonrunda! Låg lite fel på några hinder men är ingenting som gör något, hon kändes fin!
    Vi fick en relativt snabb tid och hamnade på en 10;de placering av 52 starter! :D






    LA - A:0, 8 fel:
    SUPERRUNDA! Resultatet var inget vidare men känslan var jättebra!
    Hon var jättetrött efter många timmar i transporten men käpade på ändå.
    Vi rev 2:an, ett räcke som stod efter en ganska svår distans, och nummer 10 (sista hindret) där jag missbedömde svängen och la henne lite taskigt på hindret, så där följde en bom med ner.
    Men jag är jättenöjd med henne för att hon fortsatte kämpa istället för att börja bråka, och hinderna var ganska maxade men ändå så lyfte hon tassarna fint! :D










    resultat och långa pauser

    Hej på er! Nu i skrivande stund sitter jag på läktaren inne i Helsingborg och kollar på d-ponnyernas LB, Spottis står ute i transporten och vilar upp inför nästa klass! Hon var jätteduktig i LB'n, skötte sig utmärkt! Vi blev 10de placerade av 48 starter! :D nu taggar vi inför LA'n, håll tummarna för oss! :D


    Godnatt

    Nu kallar min mysiga säng på mig och kroppen skriker efter sömn, dags att lägga mig och dra igång en film och sen sova. Imorgon bär det åter igen iväg till Helsingborg, dock är det jag som ska hoppa! Spirit ska gå en LB och en LA!

    Förresten så kommer det massa bilder + film från när Madde hoppade idag, ska bara få dem av Josse först! (;

    trött men nöjd!

    Åh herre, kom nyss innanför dörren efter att ha varit igång sen kl 8 imorse!
    Jag bara dök ner i min onepiece, den är helt underbar att ha dagar som denna kan jag säga.
    Efter festen igår så tog det imot lite att gå upp såhär tidigt, men aldrig i livet att jag skulle skippat att följa med idag, det var bara att bita ihop och se glad ut! (;

    Det gick iallafall superbra idag!!
    Både Spottis och Musse skötte sig kanon med Madde på ryggen. :D
    Nöjd liten ryttare fick åka hem med två felfria rundor, 4 rosetter och en massa hederspriser!
    Ååh de var så söta, Spottis skötte sig jättebra och drog inte iväg utan lyssnade på Madde och gjorde precis som hon ville. Lite stolt över min galenpanna till ponny är jag faktiskt! (;

    En bild från idag, knäppisponnyn tar i för fullt och hoppar en aning högre än vad hon behöver, HAHA! ^^

    BLOPPIS

    Tänkte köra på en liten bloppis då jag har vissa saker som inte används och så!
    Är det något ni är intresserade av eller bara undrar något så lämna en kommentar i detta inlägget eller släng iväg ett mejl till [email protected]!
    Så nu kör vi! :D



    Veredus Carbon Gel Bakbensskydd
    strl S

    knappt använda, inga repor på insidan.
    SUPERFINT SKICK!

    ordinarie pris: 1 299:-, mitt pris: 700:- SÅLDA



    Schockemöhle COACH schabrak
    strl ponny
    använt men i fint skick

    ordinarie pris: 349:-, mitt pris: 200:- SÅLT


    Back On Track ryggvärmare
    Sparsamt använd, fint skick!
    Sätts fast med en täckesgjord runt magen, jag brukade även sätta ett bensnöre (sånt från täcken) i de två främre ringarna och fram över bogen för att det inte ska kasa bakåt. Man kan även rida med det om man känner för det! det är bara sätta sadelgjorden i stropparna så blir den på plats.

    ordinarie pris: 699:-, mitt pris: 500:- SÅLT


    bilder lånare från google:


    Bilder!

    Här kommer bilderna från igår!
    Både från när Madde rider och från när jag rider. :)



    Lille Fabiose fick snällt stå och vänta tills Madde ridit färdigt. (; haha!



    Mamma och Silas. (:







    Åh vad jag längtar tills jag kommer hem från resan och Spirit ska sättas igång.
    Då ska hon klippas och bli fin igen! Nu ser hon bara ut som en hårboll, haha..


    Little Shop Of Horses

    Glömde ju helt bort att visa er vad jag köpte i Laholm igår! Haha..

    Det blev iallafall en correctionpad från MediLamb!
    Ville egentligen ha den från Mattes men de hade bara den inne utan ludd där bak, och det vill jag ju inte ha.. Så de fick bli denna istället! Den kändes jättefin i kvalitén och låg bra under sadeln. Den är snäppet "sämre" än Mattes paden (men Mattes sägs ju vara outstanding), tjejen i butiken beskrev det som "Mattes är som en Rolls Royce medans MediLamb är som en bra BMW" haha! Aja, den fungerade super iallafall! :D

    Köpte även ett par stövelsträckare från Equipage!
    Gillar inte riktigt Mountain Horse's uppblåsbara då skaftet på stövlarna gärna böjer sig framåt och det blir fula veck på stövlarna.. Så dessa blir kanon!

    Godmorgon!

    Ja godmorgon på er mina läsare! Ännu en gång så har jag råkat sova bort halva dagen, suck.. Ska strax masa mig ut sängen och ta mig ut och rida en runda, därefter ska jag städa iordning lite på mitt rum och sen dra mig hem till Linnea där jag stannar över natten! Så under eftermiddagen/kvällen blir det nog inte så mycket uppdatering tyvärr.. Men vi hörs ju såklart imorgon! :D

    Titta vem jag fick ligga och trängas med när jag vaknade.. Jag har en 180-säng, här är hur mycket plats som helst men ändå ska han tvunget ligga på mitt täcke, precis intill mig så att jag knappt kan röra mig.. Knäppiskatt!


    Dagens ridpass!

    Idag var min ponny en riktig liten gangster, haha!
    Madde red först henne en liten stund och hoppade lite, då drog hon runt i ridhuset och lekte pajas, haha! Kunde riktigt se hur det lös bus i hennes ögon, i början gick det nog i 400 km/h om inte mer! Men sen gick det jättebra! :D när Madde hade visat vem det faktiskt var som bestämde. (;

    Efter det så red jag henne en stund, hoppade också lite småhinder och sånt. Hon gick ganska bra faktiskt! :) måste bara lära sig att vänta ibland och lyssna på vad det är jag säger till henne. (; haha!

    Har en hel drös med bilder, de kommer upp under morgondagen!


    Othello

    Åkte till Louice igår på kvällen och red och hoppade Otto lite!
    Goare häst får man leta efter asså, han är så fruktansvärt charmig!
    Snällare häst finns nog inte, han är så häftig! Tack så jättemycket
    Louice för att jag får rida honom! :D












    HEJ HOPP

    Imorse var min säng skönare än vanligt, det tog imot att gå upp kan jag säga..
    Härstarna fick äta sin frukost inne idag, annars hade väl allt hö blåst bort, haha!
    Det uppskattades nog att slippa gå ut i den värsta blåsten, de fick istället komma
    ut när det det lugnat ner sig lite. De fick väl dock lite överskottsenergi av att stå
    inne längre eller något, för när de kom ut så röjde Spottis och Snemma som tokar
    i hagen, haha! De bockade, stegrade och visade upp sig som bara den. Sötnosar!

    Passade på att fixa stallet när vi ändå var och släppte ut hästarna, så slipper vi göra
    det senare när det är dags att rida! Vi kör till ridhuset senare i eftermiddag och rider.
    Det är inte lönt att försöka ge sig ut i detta vädret! På schemat står det lite
    markarbete, gymnastikhoppning och småhinder. Madde ska även hoppa henne
    lite eftersom att hon ska tävla henne på fredag!

    Men nu ska jag klä på mig osv, snart rullar bilen mot Laholm!
    Shoppingdags!


    påväg hem till mig!

    Just nu är ett Scapa-schabrak i färgen flintstone påväg hem till mig! Tror att det kan passa bra till min kavaj! :') Färgen stämmer inte till 100%, men det är ändå relativt likt! & man ser ju inte om det bara är lite skillnad på färgen när vi susar förbi i racerfart! (; Hoppas att det kommer innan helgen! hehe


    "Drömhästen"

    Fick en förfrågan att beskriva min drömhäst, så here we go!

    När det gäller utséendet så är min drömhäst antingen gråskimmel med tydliga ringar (såhär!) eller helt kritvit. Den ska ha ett uttrycksfullt huvud och snälla ögon, den ska vara mellan 165-170 cm i manken och vara sportig i modellen. Den ska ha en utstrålning som heter duga och vara väldigt bildskön! (;

    Sto eller valack spelar ingen roll, den ska ha mycket egen motor men inte bli stark eller sticka iväg. Den ska ha bra gångarter (framförallt galoppen!!) och hoppa med mycket scoop. Den behöver varken vara tävlad högt eller mycket, men kapaciteten ska finnas där. Den ska vara ca 5-6 år gammal och inte helt färdigutbildad utan jag vill kunna forma den efter min ridning. Den ska även ha ett vackert namn!

    Hm, undra om den finns där ute någonstans?!
    Hur ser din drömhäst ut? :)


    tråkiga nyheter..

    Fick nyss reda på lite tråkiga nyheter..
    Det "hemliga uppdraget" som skulle ske på fredag blir inställt.
    Jag skulle åkt och provat en häst efter Madde hoppat Spottis på Trettonspelen som jag eventuellt skulle lånat hem och ridit till försäljning, dock så blev den såld idag så det blir ingenting med det.. Lite tråkigt faktiskt! men det kommer ju fler hästar, tänkte faktiskt börja leta lite efter en häst att låna, man behöver ju faktiskt inte köpa en direkt utan det kan vara skönt att vänja in sig lite först, utan att behöva känna den pressen att få sålt Spirit innan jag kan köpa en häst..

    Quick P hette han, en valack född 2001!

    changed plans

    Vädret tillät inte riktigt ridning idag, det blåser halv storm och ösregnar ute.. :(
    Imorgon åker vi till ridhuset med Spirit så hon får hoppa lite, Madde rider henne lite först och sen jag efter. Men jag ska ändå strax ge mig ut till Louice, ska hoppa Otto lite idag, spännande! :D


    veckans planering!

    Ungefär såhär kommer min vecka att se ut!
    Det kanske ändras lite beroende på vad som händer, det ser vi!
    Nu ska jag iallafall packa på mig ridkläderna och dra mig upp till stallet, efter det så åker jag direkt till Louice så det blir ingen uppdatering förens ikväll, men vi hörs då!


    bildlänk

    Är det någon som är intresserad av bildlänksbyte?
    Har rensat bland mina gamla nu och tyckte att det blev lite tomt..
    Bara lämna en kommentar om du är intresserad så väljer jag ut ett par stycken att byta med!

    här är koden till min bildlänk:
    <br><br><a href="http://maloukastman.blogg.se/"><img src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2384603/images/2011/bildlnk3_168550276.jpg" border="0"></a>


    svar på fråga

    alex - xelaaa.blogg.se om 2011's sista inlägg:
    Hoppas du får ett superbra år 2012!!

    Vad har du för planer med ridningen nästa år? Mål? :)


    svar: Tack så mycket, och detsamma!!

    Jag har suttit och tänkt mycket fram och tillbaka när det gäller detta och har kommit fram till:

    Mål:
    Målen med Spirit för 2012 är att få bra resultat, sätta fler säkra rundor i LA och så småningom debutera MsvB! Men även att njuta av den tiden som är kvar och bara ha roligt!

    Planer:
    Mina planer ser ut som så att vi tävlar Trettonspelen nu i helgen, därefter ska ridningen börja trappas ner efter hand och efter ett tag ska hon ställas av helt för vintervila. Så ska hon stå i sisådär en månad eller liknande och börja sättas igång igen i början av mars när jag kommer hem från resan! Hon får en tid på sig att komma igång och efter det kör vi på som vanligt med träningar och tävlingar. Hon ska även ut på annons under våren..
    Planen är att hon ska säljas under perioden vår-sommar och jag ska gå över på storhäst.

    Längre än så i planeringen har jag inte kommit, det får tiden utvisa!


    Har redan hittat en storhäst som jag är väldigt sugen på! men det ser avlägset ut i nuläget.. Om inte någon har lust att hala upp x-antal tusenlappar till mig? (a)

    RSS 2.0