KATEGORIER

Håller på för fullt och ändrar om, rensar och fixar nya kategorier till bloggen!
Tyckte att det var så himla kluddigt innan och nu imed nya hästen så fick det tillkomma nya kategorier också! Dock kommer ju några stå oanvända ett bra tag framöver, tex. Lohrischa - Träning & Tävling, för det lär ju ta ett bra tag tills det händer, jag menar hon är ju inte ens ridbar för tillfället. Men det kommer det kommer! förhoppningsvis..
 
Så jag kommer att spendera dagen till att gå igenom hela bloggen och kategorisera om många inlägg, ska försöka svara på frågestunden också så fort jag får tid till det. Tänkte även skriva nya presentationer till hästarna som man kan länka till i den kommande nya designen! (;
 

ang. era kommentarer

Ni som har kommenterat har nog märkt att jag har börjat svara på era kommentarer direkt i kommentarsfältet istället för att gå in på era bloggar och svara. När denna funktionen kom ut sa jag strängt att jag visst skulle klicka in på era bloggar och svara där för att jag tycker att det är mycket roligare att se vem som ligger bakom orden som skrivs, men jag insåg snabbt att det var ett mycket enklare att svara direkt här på min blogg. Det både underlättar för er då den som skrivit kommentaren kanske inte alltid kommer ihåg var den skrev så får den gå tillbaka och leta rätt på rätt inlägg osv. men det underlättar även för mig då det både går snabbare och smidigare! Sen tycker jag att det kan vara roligt att läsa svaren på någon annans kommentar, om man tex. undrar samma fråga så kan man bara kolla svaret på den andres så slipper jag behöva skriva samma sak flera gånger osv!
 
Men tro inte att jag har glömt er!! Jag håller fortfarande det jag har sagt, att jag vill se vem som ligger bakom orden, så efter varje gång jag har svarat här på min blogg så klickar jag mig in på DIN blogg och läser och får en bild av vem DU är!
 

tror inte att någon har missat, men fall i fall!

Harold the horse, så skön! :D
 

morgonjour

Idag var jag uppe innan tuppen kändes det som, usch vad det tar emot att gå upp så tidigt för min del! Hade morgonjour i stallet så var uppe och fodrade och släppte ut alla hästarna, samma sak imorgon. Sen får jag sovmorgon i några dagar, skönt!
 
Passade på att mocka och fixa i stallet när vi ändå var det så vi har det färdigt, nu har jag precis fått i mig lite frukost och ska strax ut en runda med Texas! Tror jag ska gå bort en runda till Petra med honom så han får hälsa på valparna, det kan bli spännande att se hur han reagerar på dem för varje gång vi har varit där och kommer hem så får man inte vara ifred förens Tex har sniffat helt fanatiskt på en i ca en halvtimme, haha! Kameran följer med så ni kanske får lite bilder här sen om ni skulle vilja se! :)
 
Därefter ska jag hoppa i ridkläderna och dra mig upp till stallet här hemma och rida min lilla pärla, tror hon får gå ett lugnt pass idag bara för att bli av med ev. mjölksyra sen tävlingen! Sen blir det att titta på sista momentet i fälttävlans OS, hoppningen!
 
Bambi och Musse förra veckan!

frisering

Idag var min stora lilla häst mycket duktig! Hon stod ut med en helkropps-frisering utan några som helst protester. (; haha, framsteg! Fick inte ens komma i närheten av öronen med saxen innan och så fort du försökte klippa hovskägget lyfte hon konstant på benen och tvärvägrade stå still.. MEN IDAG! Idag stod hon helt blixtstilla när jag både klippte hovskägg, manen och öronhåret!! Så nu ser hon inte ut som en liten trollunge längre (; hihi!
 

bilder från tävlingen

Med Fotografens tillstånd kommer här lite bilder från gårdagens tävling! En från ärevarvet med en laddad ponny från LB'n och resten från LA'n!

bättre sent än aldrig: le resultates!

Okej, snabbt och lätt, dagens resultat:
 
LB: Kanonfin ponny! Hon var helt med på noterna och hoppade av fint och flöt på bra, svängde inte allt för mycket i omhoppningen då det blir svårt med min balans eftersom jag är så lång.. Men vi gasade på en del och lyckades knipa en 6:e placering! Är himla nöjd då jag vet att ungefär hälften av de som var placerade tävlar med vinster och placeringar i MsvB-MsvA annars! Fråga mig inte vad de gjorde nere på LB-höjd...
 
LA: Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att vi skulle komma runt denna rundan. Precis innan jag skulle in på banan så skulle jag hoppa oxern en sista gång, så går hon av för tidigt och kraschlandar i den, får med sig bommarna och går ner på knä.... Kom på den igen och då vågade hon inte hoppa för hon blev rädd efter kraschen, great.. Fick sänkt den snabbt som attan och hoppat den, och upp igen på 1 m, hon hoppade men man kände på henne att hon backade av och inte riktigt vågade.
 
Aja, bara in på banan och hoppas på det bästa. Även fast det var en A:0:a så tog jag ut långa svängar och gasade inte på så mycket för att hon skulle få så bra förutsättningar som möjligt, ville inte svänga snävt och riskera att lägga henne taskigt när hon precis blivit rädd på framhoppningen. Men hon rullade på som ingenting och visade inte minsta lilla tvekan inne på banan, så det hela slutade med att vi blev 7:a av 23 startande! Dock var det bara 6 placerade.. Lite tråkigt men jag är mer än nöjd ändå eftersom att hon fixade det så bra trots att hon inte vågade hoppa mer på framhoppningen bara några minuter tidigare!
 
Här är en film med båda rundorna! Ni får dock ursäkta min mamma som alltid blir så fruktansvärt nervös på tävlingar att hon knappt kan hålla i kameran........
 

Hästhagens RF

Sitter i bilen påväg hem från tävling i Hästhagen, Spottis levererade två kanonbra rundor idag! Lovar att berätta mer när jag kommer hem, bilder och filmer kommer också!


Sillen & Bollen

Här kommer bilderna från när jag och Josse red hennes hästar i paddocken förra veckan!
Hennes d-ponny Silas och hennes storhäst Carambole.

Hölavning och festival

Ja det var det min gårdag bestod av, gud vad kass uppdateringen har varit de senaste dagarna, måste skärpa mig.. Efter denna helgen så lovar jag att komma igång ordentligt igen! Just nu är det så mycket som händer bara och det är fint väder så jag sitter inte inne och ugglar vid datorn som jag annars gör!
 
Igår lavade vi 377 balar hö för att vara exakt, mina fingrar domnade bort och jag hade ingen känsel i händerna efter att ha kastat, burit och lavat höbalarna, balaband är inte skönt när de skär in i händerna kan jag meddela..
 
Jag ska även försöka ge mig på att svara på frågestunden i en videoblogg som jag lovade, åh herre jesus... men JA! Jag ska göra det, så fort jag får tid.
 
Gårdagen spenderades efter all hölavning inne i Helsingborg på Helsingborgs Festivalen! Där kommer jag även spendera denna dagen. Igår tittade vi på Loreen, jag måste dock säga att jag inte var särskilt imponerad tyvärr.. Hon sjöng ju jättebra men hon skulle slowa ner alla låtar till typ balader så där var inte jättemycket tryck, speciellt inte där bak där vi stod... Tråkigt! Tur att hon gjorde bättre ifån sig på Eurovision Song Contest. (;

hästvakt och förbättring av brännan

Ska man sitta vid hagen och vakta så kan man ju lika bra passa på att sola när man ändå bara ska sitta still. Så jag och Josse steker för fullt och Bambi tittar frågande på oss och undrar vad vi har för oss, haha!


uppe med tuppen

Just nu sitter jag troligtvis i bilen påväg mot stallet för att ha morgonjour, jag är inte 100% säker då detta är ett tidsinställt inlägg och mycket kan hända på den tiden från att jag skriver detta inlägget till att jag faktiskt gör det som står i det! Men förhoppningsvis så är det så det ligger till.
 
Vi ska släppa ut Bambi i hagen och sitta vakt nu på förmiddagen så hon inte blir vettskrämd av de två små vita ponnyerna i hagen brevid när de kommer galopperande upp för backen. Ja, hon har blivit rädd för dem.. Hon går i sin lilla sjukhage längst upp på kullen och ser inte dem när de kommer i 300 km/h upp för backen för att dricka utan hon hör endast ljudet av dundrande hovar som kommer från ingenstans och när de sen dyker upp på krönet av backen så håller hon på att krypa ur skinnet så rädd hon blir, haha! Stackarn...
 
Som tidsfördriv denna förmiddag så ska vi även plåga oss själva med att bära upp 120 höbalar på loftet, kan ni tänka er det i denna värmen?! Usch och fy säger jag bara, det är inget jag ser fram imot!
 
TTYL, ciao!

checklista

Båda stallen fixade - Check! √
Bambi varit ute på prommenad - Check!  √
Spirit står inne i stallet och vilar upp sig inför provridning i eftermiddag - Check!  √
Jag placerar mig själv i solstolen de kommande timmarna - Check!  √
 
Jaaaa, såhär ser min dag ut! Vad ska ni göra idag?
 

för många bilder?

Jag har massor med fina bilder som jag vill visa er från dessa dagarna, häromdagen när jag red Bollen och Silas, pay and jumpen igår, Bambis ihopsläpp med Musse från idag med mera, DOCK så är mitt minne på datorn fullt och jag måste rensa innan jag kan lägga in några nya.. Dessutom så kan jag knappt titta på bilderna eftersom att allt bara hänger sig eftersom att det är så överfullt. :(
 
Så det är ungefär det enda jag gör på datorn just nu förutom när jag är ute i det fina vädret, rensar bilder.. Jag återkommer här på bloggen när "problemet" är löst och allt fungerar som det ska igen, på återseende!
 

shopping!

Var iväg tidigare idag på en liten mini shoppingrunda, nödvändigheter behövde införskaffas.
Ett flugtäcke från Horseware, Amigo Bug Rug hette det! Bambi har praktiskt taget DAMP på alla flugor och bromsar som är på henne i hagen och hon blir panikslagen och springer omkring, vilket hon inte får göra för benet.. Därför har stackaren fått spendera sin dag inne i stallet där det är svalt och insektsfritt, täcket var tyvärr lite stort så vi ska åka iväg och byta det imorgon så hon kan få gå ut i hagen igen!
 
Även nytt flugmedel blev inhandlat, det hemmagjorda tar inte bromsarna och detta lovade att hålla alla ovälkomna insekter borta. Och det gjorde det kan jag lova! Sprayade henne inne i stallet och gick ut och betade henne en stund och hon var inte det minsta irriterad för det var inga insekter som satte sig på henne, så det fungerade verkligen kanon! Enda nackdelen var väl att insekterna gick på mig istället.. haha. :(
 
En ny grimma från Schockemöhle fick också följa med hem! Om jag säger såhär, den grimman hon fick med sig är rosa, och rosa är inte hennes färg.. haha!
 

Spirit igår

Först red jag henne en liten stund och Josse fotade oss lite, därefter bytade vi så att Josse fick rida henne! Dock dog kameran strax innan vi bytade.. Men jag filmade lite istället! Den kan ni se längst ner i inlägget.
 
Tyckte att hon skötte sig ganska bra faktiskt! Nu känner hon ju ändå Josse lite eftersom att hon har ridit henne ett par gånger och red henne kontinuerligt när jag var utomlands i februari, men det är ändå principen med en "ny" ryttare på ryggen efter att jag har ridit, projekt Spottis-ska-vänja-sig-med-nya-ryttare-som-hoppar-upp-efter-mig har börjat! haha. :D
 


 

sneakpeak!

Liten sneakpeak från idag, fler bilder kommer under morgondagen! Nu är jag hungrig och trött efter en dag med full rulle, så jag ska få i mig lite hembakad pizza och sen lägga mig på sängen och kolla tv, vi hörs imorgon! Jag lovar att det är bättre uppdatering då.. hehe!

morgonjour

Startade upp dagen med att ha morgonjour i nya stallet, då kändes det rätt bra att man vet precis vilka hästar som är där och man känner alla + att vi redan kände till de flesta rutinerna, så det gick helt galant! Bambi tyckte det var lite konstigt att ha hamnat på ett helt nytt ställe men hon verkade trivas mycket bättre i boxen då hon inte alls hade vandrat runt lika mycket som hon gjorde här hemma, så det var skönt!
 
Det som nog är det sjukaste är att jag redan var uppe vid kl 7, det är inte varje dag det händer ska ni veta (; haha! Men ja, jag får vänja mig. Vi tar de flesta morgonjourerna nu i början, vill att Bambi ska börja vänja in sig lite först så det inte händer något om någon annan tar ut henne och hon börjar flippa eller något. Inte för att jag tror att hon skulle göra det för hon är snäll som ett lamm och går hur fint som helst, men det är bara för att vara på den säkra sidan liksom!
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och dra mig upp mot hemmastallet och rida lilla ponnyhästen! Vi visade henne för kunder igår och det gick helt okej! Dock har hon börjat fatta vad det är som gäller nu så när jag rider först och hoppar och sånt, sen när nästa hoppar upp då är hon så fruktansvärt taggad och vill bara hoppa hela tiden, så hon gör sig ju tyvärr inte rättvisa när hon gör så.. Så jag har en liten plan för henne nu, hon ska få gå mycket med olika ryttare nu så att hon vänjer sig vid det, så idag hänger Josse med till stallet och rider henne lite!
 
Josse och Spirit på hoppträning i vintras när jag var i Thailand!

Förflyttning

Är uppe i nya stallet och fixar iordning Bambis nya box, ikväll flyttar vi henne till ÅPK! :D


Bildminne

Kom att tänka på nu när jag såg folk skrev om det och la upp bilder, att det är exakt ett år sedan som vi var i Varberg på meeting! Det var så fruktansvärt roligt, åh vad jag saknar det! Vi åkte inte i år pga att vi inte visste om hon skulle hinna blir såld innan eller inte och eftersom att man inte får tillbaka pengarna om man avanmäler så ville vi inte det, eftersom det är ganska dyrt att åka på meeting med tanke på alla klasser man ska hoppa, boxplats, boende, mat osv.
 
Här nedan har ni lite blandade bilder från vistelsen! Bla. från när vår bil gick sönder halvvägs upp och vi fick lasta av Spirit mitt på vägen, hur vi bodde, några tävlingsbilder, bild på den fullproppade transporten innan vi skulle åka hem (den var en aning mer organiserat på ditvägen..) och lite annat smått och gott!
 

min ponny är en liten bitch..

Idag när jag var ute och red nu för en stund sedan så började Bambi springa i hagen, så jag ringde mamma så hon fick komma ner så tog vi med henne upp till stallet eftersom hon inte får lov att springa och det var ändå dags för henne att komma in.
 
Så medans mamma tog av Spottis sadeln och det uppe vid stallet stog jag och höll båda hästarna utanför, Bambi stod hur snällt som helst medans Spotts stod så långt bort ifrån Bambi hon bara kunde komma och med öronen helt slickade bakåt och pep/skrek för hon var så sur, haha! Hon är så söt när hon är sur, ni skulle sett hennes min (; Och så bara står hon där och piper, haha! Jag dog så söt hon var..
 
Undra om hon kanske är sur för att jag har skaffat en häst till, vem vet?...

Godmorgon!

Det är skitväder som vanligt här i sverige och jag blir bara mer och mer deprimerad för det. Idag väntas tydligen åskoväder, när ska vi få sol och värme?! åååhh..
 
Min ponny känns miniliten att rida nu när jag jag bara har ridit stooora hästar det senaste och min egen storhäst är lite smått efterbliven.. När vi lägger ut hö till henne i hagen för att hon ska ha lite mer att tugga på så tror hon att vi lägger ut en bädd eller något för att hon ska slippa rulla sig i det blöta gräset, så hon tar inte ens en tugga av det innan hon bokstavligt talat dyker ner och lägger sig och rullar sig i höet.. -.- suck, varför kan vi aldrig hitta normala djur?! Fast sen samtidigt är det mycket roligare när de har lite egenheter för sig. (;
 
Nu ska jag återgå till mina vardagssysslor (ligga i sängen och kolla vampire diaries), det är ju ändå så kasst väder så...
 
Glöm inte ställa frågor i Frågestunden!
Madde och Spottis förra sommaren!

jävla serie..

NU är första gången jag vistas utanför mitt rum för dagen, känns bra? Nej! Varför skulle jag börja titta på den satans serien?! Från igårkväll till sent på natten - några timmars sömn - från halv 9 till nu har jag legat på i sängen framför tv'n, jag har tillochmed snart tittat färdigt hela säsong 1, på mindre än en dag! vad säger inte det?! Jag måste tyvärr erkänna det, jag är fast.. Aja, back to reality, hästryggen väntar!


FRÅGESTUND!

Det är många frågor som går nu ang. nya hästen, vad som ska hända med Spirit nu, Lohrischa's skada osv. Därför tänkte jag dra igång en frågestund där ni kan ställa alla frågor och jag ger er svar på dem, så slipper vi alla ströfrågor!
 
Frågestunden avgränsas till frågor kring hästarna, alltså inte "vad är ditt mål med ridningen" eller andra frågor som handlar om mig! Självklart får ni göra om frågan och skriva tex. "vad är ditt mål med Spirit innan hon säljs" eller liknande, bara det handlar om hästarna!
 
Om ni är riktigt snälla så kaaaaaanske jag svarar på frågorna i ett videoinlägg! (;
Herregud sa jag verkligen precis detdär?! jag som hatar att vara med på film..
Aja, FRÅGA PÅ!
Jag meddelar när jag har fått in tillräckligt med frågor och frågestunden avslutas.

dags för mig att bli fast också..

Åh herregud, jag kommer spendera mååånga timmar i sängen framför TV'n hedanefter har jag en känsla av.. Jag har dragit mig från att börja titta på Vampire Diaries för precis ALLA som har sett det säger att man blir helt fast, och det har jag egentligen inte tid med.. haha!
 
Meeeeen det är ju trots allt sommarlov och jag har bara en ridbar häst, så why not!
Download - NU KÖR VI!

the typical hästmänniskan

Hur sant är egentligen inte allt detta?! HAHAHAHA!
Tyvärr har det inte kommit ut så många än, men fler hoppas jag att det ska bli! Tycker att de passar in sååååå bra på oss hästmänniskor! (; tycker inte ni det?! haha!

nuläget

Bambi är fortfarande halt, och vi vet inte anledningen.
Idag bedövade vi henne på diverse ställen på benet för att hitta anledningen till hältan, vi började med kotleden - fortfarande halt, alltså sitter det inte där. Bedövning i kotan - fortfarande halt. Bedövning i knäleden - fortfarande halt. Bedövning i gaffelbandet - fortfarande halt och till sist bedövning av hovleden - men fortfarande halt.. Vi har varit på djursjukhuset från kl 10-4, ca 6 timmar, vi fick dirigeringar om att hon ska stå på box, gå ute i minihage och ut och gå några gånger om dagen, därefter ska vi komma tillbaka till djursjukhuset om 2 veckor och fortsätta utredningen och försöka hitta en anledning.
 
Vi får hoppas att de kommer fram till något så att min bebis kan bli bra, detta är så tråkigt..
Stackaren idag efter en massa nålstick.. usch!

Ledsen häst..

Berättar hur allt ligger till när jag kommer hem..


@ djursjukhuset

Det är tur att min häst är snääääll! hon ser drogad ut på bilden, men sanningen är att hon står och halvsover.. Haha!


NERVÖS

Dags att packa in hästen i lådan och rulla mot Helsingborgs Djursjukhus, håll nu tummarna...

trött chey

Jag ursäktar den urusla uppdateringen och skyller på att jag har haft fullt upp med annat än att sitta vid datorn den senaste tiden och jag har ingen inspiration till vad jag ska blogga om.. Ni får gärna hojta till om det är något speciellt ni vill läsa om!
 
Idag har jag sovit, sovit, och sovit. Var på fest hos en kompis igår och fick inte i mig allt för mycket sömn under natten då jag vaknade i princip hela tiden.. Det ledde till att när jag sen kom hem runt kl 4 på eftermiddagen så slocknade jag på soffan och sov tills kl halv 8 på kvällen.. Jag vet någon som antagligen inte kommer sova så mycket inatt, haha!
 
Imorgon så åker vi iväg till Helsingborg vid 9-10 någon gång, gud vad skönt det är att ha djursjukhuset så nära! Ni får hålla alla era tummar för att det ska gå bra imorgon, lilla Bambi.. ♥

Fredagen den 13;de

Otursdag?
svar ja!
 
Var uppe hos vår veterinär/kiropraktor Katja med Bambi tidigare idag och fick konstaterat att hon är halt.
Så på måndag åker vi in till Helsingborgs Djursjukhus och gör en utredning och röntgar hela benet igen och hoppas helt enkelt på det bästa. Detta känns så fruktansvärt tråkigt, jag har ägt hästen i 9 dagar och hon är redan skadad. Jag får väl nu eftersom jag har klarat mig utan en endaste skada med Spirit i över 6 år.. Som grädde på moset så kände Katja lite snabbt på hennes hals och sa att hon var helt låst i det partiet, åh..
 
♥ Fina hjärtat låg och vilade i hagen för bara en liten stund sedan, kunde inte låta bli att stanna och gosa en stund med henne innan jag gick upp och fixade stallet..

Vad har ni shoppat?

Skriv en kommentar och länka till ett inlägg där ni har skrivit om vad ni har köpt i
Falsterbo så går jag in och kikar på det, är nyfiken på vad för fint ni har hittat! :D

galenpanna

Idag var min ponny helt sjövild på provridningen.. haha! Hon hade så fruktansvärt mycket överskottsenergi som antagligen kommer efter hon har vilat de dagarna jag jobbade, hon var så sinnessjukt pigg och ville bara galoppera hela tiden, busponny! Ska ut och rida en runda på henne i eftermiddag igen för att hon ska få bli av med lite energi så hon förhoppningsvis är lite lugnare till imorgon!
 
Har jag en snäll 4-åring eller? Hon stod helt oberörd och åt medans Josse var inne och mockade hos henne och slängde skit från alla möjliga håll och kanter, cool häst! (;

uppe med tuppen

Idag ringde klockan tidigt och jag är uppe och kommer förhoppningsvis hinna med lite mer idag än när jag sover bort halva dagarna.. haha! Idag ska Spottis visas igen på förmiddagen pga oseriösa köpare (hon skulle egentligen besiktigas och åka imorgon), så hon får hoppas 2 dagar i rad nu då det är visning på henne imorgon igen, ingen rast och ingen ro! Lite synd om henne att hon har vilat nu när jag har jobbat bara. Men hon ska nog klara det, jag tror inte hon klagar då hon älskar att hoppa! ;D
 
Bambi ska upp till paddocken och se hur det är med hennes ben, förhoppningsvis så är det helt borta eftersom det var mycket bättre häromdagen! Sen får vi se vad som händer resten av dagen, jag vet iallafall att några släktingar kommer hit och firar min födelsedag (en aning försenat då jag fyllde år i April.. haha!) och jag ska nog vara en stund med Linnea, annars har jag inget planerat! 
 
Så vi får se vad som händer helt enkelt :)
Bild från jobbet, var ute och red en av hästarna uppe på toppen av Söderåsen, hur mysig utsikt som helst! Dock var det helt sinnessjukt högt upp..

Falsterbo shopping!

Fick med mig lite nödvändiga grejer hem från FHS idag, är riktigt nöjd faktiskt! Min plånbok är dock inte lika nöjd.. haha.
 
Det första är en martingal med platta från Henri de Rivel, bra för unghästar som är lite fibbliga med huvet som Bambi kan vara ibland, har hört från många håll att detta hjälper till att motverka det och även hjälpa till att rakrikta! Inte så snyggt, men väldigt praktiskt!
 
Ett armband från Kyro Riding Gear
 
Glycerintvål från Trikem (som för övrigt är bland det bästa och lättaste sättet att tvätta/smörja sitt läder enligt mig!)
Och sen till det bästa enligt mig! (;
Ett Dyón Working Collection träns, ett par Dyón tyglar & ett silvrigt swarovskipannband!
Bambi blev supersnygg i det! :D Var uppe och gick en runda med henne när vi kom hem så jag fick provat tränset också (;

Mot Falsterboooooo!


i'm home!

Ja ni hörde rätt, efter 5 sjukt roliga men tuffa dagar är jag nu tillbaka igen! Detta har verkligen varit lärorikt, men herregud vad trött man blir både fysiskt och psykiskt kan jag meddela. Upp kl 06:20 för att vara i full gång vid 06:30-17:00 med endast 2 korta pauser för frukost och lunch, därefter sköter vi våra egna hästar och käkar kvällsmat, och sen vid 22:00 är det kvällsfodring och på med täcken osv, så vi är inne vid 23:00 och däckar då direkt.. haha!
 
Så jag är helt slut, Bambi står och njuter i sin gräshage efter mycket boxstående nu när vi varit iväg och Spottis är allmänt fet efter att ha vilat i några dagar.. haha. Jag kommer somna tidigt idag kan jag säga, jag är så fruktansvärt trött, jag somnade tillochmed halvt liggandes över köksbordet innan när jag satte mig ner. xD så jaaa..
 
Jag har superfina bilder som jag jättegärna skulle vilja visa för er! Dock måste jag prata med Jenny om det är okej innan jag visar er något, så sålänge får ni bilder på våra små sötnosar istället!

Nyfiken Boll! ↑

Läskigt hinder.. haha!

Gästbloggning - www.baraacarro.blogg.se

Hej! Det var alltså jag som kom på det kungliga namnet BAMBI, och därör vann jag en gästbloggning. Tyvärr så är jag för lat för att sitta och skriva ett sten seriöst inlägg nu så gör något nytt av det hela!
En liten kortis presentation av mig här då:

Jag ser ut ungefär likadan nu också, dock är jag 16 år idag och inte typ 8? Jag bor i Kalmar och äger en ponny/ko vid namn Chuck. Han är 8 år och några veckor gammal, han är svartskäck vilket ni antagligen förstod när jag skrev ko och han hoppar som en studsboll! Han tror att allting som är blått bits och att så fort man rör hans öron så ska man skära av dom eller någonting? Han är även väldigt duktig på att se spöken och vänder då på en femöring och blir genast lika liten som ett knappnålshuvud. Annars är han kungen över alla.. på sitt egna lilla vis!
Med honom har jag hunnit tävla upp till LA men vi satsar på SM.
Här är en film jag gjorde för några månader sedan? Alltså har vi utvecklats sedan dess.

I min blogg får du läsa om allting som är awesome, mitt liv, min ponny, mina vänner och sist men absolut inte minst lite justin bieber!
Jag älskar min häst, mina vänner, pretty little liars, awkward, jordgubbar, glass, festa, shoppa men inte slösa pengar, lisacandemyr.blogg.se, mina läsare och mycket mycket mer.

Hoppas ni vet lite mer om mig nu och glöm inte att kolla in på min blogg ---> HÄÄÄÄÄR!! <---

Bambi it is!

Ha ha ha mamma, läsarna har talat! Mamma tyckte definitivt inte att hon skulle kallas för bambi.. Men eftersom att hon inte kan komma på något vettigt smeknamn själv så får hon skylla sig själv. (;
 
Tjejen som kom på namnet var Carro som bloggar på www.baraacarro.blogg.se!
Kika in på hennes blogg och ge henne lite förslag på utmaningar som hon har dragit igång igen, ge henne något att bita i! (;
 

ridschema den kommande veckan!

Spirit:
Lördag: Vila
Söndag: Vila
Måndag: Vila
Tisdag: lättare pass i paddocken
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Provridning (visning)
Fredag: Uteritt
 
Lohrischa:
Lördag: prommenad
Söndag: prommenad
Måndag: prommenad & longering
Tisdag: prommenad ev. longering
Onsdag: ej bestämt
Torsdag: ej bestämt
Fredag: ej bestämt
 
Men som tur är så finns det massor med fina hästar här på gården som jag får chans att rida, det ska verkligen bli superroligt!! :D ser fram imot de kommande dagarna!

och det vinnande smeknamnet bliiiiiir..

Nej, jag kan faktiskt fortfarande inte bestämma mig.... haha!
så det får bli en omröstning! Välj något av de namnen nedan ni tycker passar bäst.
 
Bambi eller Räven ? GO GO GO!

Vill tacka så jättemycket för alla bra förslag som kom in, det var många fina smeknamn ni kom på! Såsom Rischa, Lora, Lizzie, Ischa, Lolli, Sascha osv osv! Tyvärr går namnen med "sch" bort, det flyter inte riktigt på tungan och sen känns det som att man kommer spotta ner alla i sin omgivning om man säger det.. haha! Även de andra utan "sch" var jättefina men Bambi och Räven var nog de som stack ut mest och som var lite annorlunda!
 
Jag kommer troligtvis att kalla henne för båda dessa namn, men behöver ju ha ett som är standard! (;
Det lutar mest åt Bambi, men vad tycker ni?
 
Lohrischa och Carambole (Bambi och Bollen, låter ganska så gulligt tillsammans va? (; ) trivs här på Forsgård med utsikt över hagarna och ridbanan!

kvällsfodring

Dags att gå ut och kvällsfodra hästarna!
När jag kommer tillbaka in igen så avslöjar jag vem som vann smeknamnstävlingen. (;
 
EDIT: det kommer upp som tidsinställt under morgondagen istället.

färdig i stallet (här hemma)

Har varit uppe och fixat stallet nu ungefär hela eftermiddagen, puuh man märker hur mycker längre tid det tar när man har två hästar!
 
Spottis fick en lugn barbackatur ut i skogen, eftersom att hon ska stå nu i några dagar så fick hon ta det lite lugnt idag! Men hon var lika nöjd och glad ändå, kommer sakna mitt hjärta nu när vi åker.. men jag vet att mamma tar hand om henne så det ska inte vara några problem!

Jag gick även upp till paddocken och kände igenom Lohrischa lite i skritt och trav bara! Tråkigt nog så kändes hon lite oren i traven så vi longerade och kollade och mycket riktigt så markerade hon.. Måste vara att hon har gjort något när hon flippade i hagen imorse eller något, vi får hoppas det iallafall.. Hon får ändå följa med till Forsgård idag men hon ska få ta det lugnt bara, stå i en lite mindre hage så hon kanske inte brallar så mycket och jag ska ut och gå med henne några gånger/dag, ska testa longera henne igen om några dagar och se hur hon ser ut då!
 
Mamma klickade några bilder på de få minuter jag satt på henne, haha!
(anledningen till att hon inte har framskydden på sig är för att vi skulle se om det var de hon var irriterad på)

mina fina älsklingar! ♥


klantröv..

Lohrischa var bokstavligt talat helt sjövild när vi släppte ut henne i hagen imorse, jäklar var hon raceade! Det är stora märken i hagen efter hennes slidestops (kanske borde bli westernhäst?) och klanten har lyckats sparka upp ett sår på insidan av bakbenet när hon brallade omkring.. Inget stort så det är ingen fara men ska hon fortsätta vara såhär vild så kan det gå illa, haha!
 
Så nu fram tills hon har lugnat ner sig så får hon faktiskt gå med skydd i hagen, av rena säkerhetsskäl. Tycker egentligen att hästarna ska få vara så fria och naturliga som möjligt när de är i hagen, men man vill ju inte heller ha några tråkiga skador pga att hon inte riktigt vet var hon placerar benen när hon springer omkring, så just nu får det vara såhär. Vi får hoppas att hon lugnar ner sig snart så hon kan gå utan!
 

nyklickade bilder!

Min min var inte nådig på den första bilden, så den fick inte vara med, haha!

Spottis var nyfiken!
 

GLAD HÄST

Lohrischa stod som ett ljus hela långa vägen hem, hon stod nästan och halvsov den sista biten.. haha! Det är rätt skönt att ha trailercam såhär i början så man ser hur de reagerar när de står i transporten, men det var ju inga som helst problem! Mycket snäll och okomplicerad häst detta! :)
 
Jag kan också meddela att hon blev helt överväldigad när hon fick komma ut i sin stora gräshage! Ska hon göra sådär när man rider också så vill inte jag sitta på.. haha! Fler bilder kommer senare! :D
 

Stall Forsgård

Imorgon kväll tar jag mitt pick och pack och flyttar, destinationen är Niklas Arvidssons gård!
Jag och Josse ska nämligen jobba där nu den första delen av Falsterboveckan då Jenny och Niklas ska tävla! Så vi har våra hästar med oss och kommer att bo på gården från fredag kväll till tisdag. Spännande va?! :D
 
Jag stod i valet och kvalet om vem jag skulle ha med till Forsgård men till slut föll valet på Lohrischa av den enkla anledningen att mamma inte ville ha det ansvaret själv där hemma med in och utsläpp och passande vid hagen osv. så för att inte ge mamma en hjärtattack så får Spirit stanna hemma och Lohrischa följa med! (;
 
Även om det blir himla mycket jobb med att fixa och ha ansvar så ska det bli så fruktansvärt roligt! Ser verkligen fram imot det! :D Josse har ju även med sin fina Carambole (Bollen), så båda våra bebisar får följa med dit. (; hehe!
 
Självklart så kommer kameran att vara med i högsta hugg och klicka en massa bilder (när jag får tillfälle såklart, hehe!), uppdateringen kommer ju dock ligga lite lägre än vanligt då jag kanske inte har tid att uppdatera så mycket pga att vi jobbar, men på raster och kvällarna (nätterna kanske?) så kommer det komma uppdatering, i promise!
 
Niklas och fina, fina Clicken! (Click and Cash 1155)
Vissa kanske känner igen honom från Roffes clinic i vintras?
 
Det var detta jag menade med "det ända jag kan säga är att en viss liten häst flyttar på lördag.." i DETTA inlägget! Dock blev det ändrat till fredag kväll istället! ;D

TÄVLING!

Så mina kära läsare nu har jag en liten tävling åt er! (;
Tävlingen går ut på att hitta på ett smeknamn till min nya häst!
Det står helt stilla i mitt huvud och jag kan inte komma på något direkt passande på egen hand.. Så nu får ni hjälpa mig!
 
Mamma tycker att vi ska kalla henne för Luvan, men det är jag helt imot, tycker inte alls att det passar.. Jag är lite inne på Challe! Det är rätt gulligt, men kan man kalla en tjej för det?! haha! asså hjälp..
 
Hennes riktiga namn är Lohrischa.
Tidigare så har hon kallats för Rödluvan, men tycker inte direkt att det flyter så bra.. Hon kommer troligtvis att kallas det lite då och då ex. här på bloggen, men det låter så fel att gå ut i hagen och skrika: "Röööööödluuuuuuvaaaaaaaan!" Nä, det passar inte..
 
Så bara ös på med förslag! Bra som dåliga, bara skriv allt som ploppar upp i era huvud!
Vinnaren kommer att presenteras i ett inlägg och får en fet länkning och gästblogga här! :D
HJÄLP MIG NU!
 

mot botten av vårt avlånga land!

Just nu befinner jag mig i bilen påväg neråt i landet för att hämta hem nya hästen! Det tar x antal timmar dit och hem men jag har förberätt med några tidsinställda som kommer ploppa upp under dagen, så här inte gapar helt tomt. Om en stund så kommer det dyka upp en liten tävling här på bloggen som jag gärna vill att ni deltar i, behöver lite hjälp om man säger så! så det blir lite av en win-win situation! (; Ja ni får se!
 
Lite deprimerad är jag att det inte blev någon tävling idag, var så himla taggad för det! :( Tyvärr så finns det inte så mycket tävlingar här runtomkring för tillfället.. Så jag hoppas innerligt att vi hinner komma ut och hoppa iallafall minst en tävling till! Men det får ju tiden utvisa..
 
Det var över en månad sedan vi tävlade nu! vill komma ut så mycket som möjligt nu och passa på att tävla min fina prinsessa innan hon säljs ju. därefter så läggs tävlingskläderna på hyllan under en längre period..
 

recept på flugspray

Här kommer det något försenade receptet på det hemmagjorda flygsprayet som jag lovade!
 
  • 5 dl vitvinsvinäger

  • 1 hel burk rosmarin

  • 1 hel vitlök (ca 10 klyftor) OBS; de ska hackas i småbitar

  • 1 liter vatten
Småkoka allt tillsammans i ca 1 timme, tills vitlöksbitarna blir jättemjuka. (koka MED lock på, det var det misstaget mamma gjorde och det var därför det stank i hela huset.... hahahaha!)
 
Låt det därefter stå svalt i kastrullen över natten.
 
Dagen efter så ska du sila allting så att det bara blir en ren flytande vätska utan några "bitar" i, därefter pressar du i 3 st citroner och spär sedan ut allting med 7 dl vatten, sen är det färdigt att användas!
 
 
Betydligt mycket billigare än att springa och köpa flygspray i butik, det fungerar precis lika bra som vilket annat flugspray som hellst och det har ingen karenstid. (; Enda nackdelen är väl att det inte direkt luktar hallon... Men vilket flugspray gör det egentligen?! 
 

bra och dåliga nyheter

De bra är att jag är så fruktansvärt glad och taggad inför imorgon!
Lite sämre är att Dyón-tränset jag skulle köpa inte fanns i rätt storlek så fick köpa ett från Hööks att ha sålänge (ska köpa Dyón tränset i falsterbo istället).. Men det var helt okej snyggt, rundsytt och lädret var mjukt och fint, så det blir nog bra ändå!
Jag fick köpt ett par Norton Pro benskydd som hon får ha här hemma och fram tills det börjar vankas tävling, då ska hon få ett par finare (; Veredus Carbon Gel och young jump bak är outstanding, så såna får det helt klart bli!
 
 
Det dåliga är att Spottis skor är alldeles slitna och hovslagaren är på Island och kommer inte hem förens imorgonkväll.. Vi var uppe tidigare ikväll och skulle fixa med broddar osv för att se att det gick, men det gick inte... skorna var alldeles för slitna så vi fick inte i dem :( Och jag tänker inte utsätta henne för att tävla utan broddar då hon halkade sist och blev osäker, så det blir ingen tävling imorgon....

påväg till HEP

Sitter i bilen påväg till HEP och ska köpa nytt träns, i storlek full! (;
 
FÖR IDAG GICK LOHRISCHA IGENOM BESIKTNINGEN OCH IMORGON ÅKER VI OCH HÄMTAR HEM MIN NYA BLIVANDE STJÄRNA!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D 
 

dagens fråga

Ska du till Falsterbo?
om ja, vilken/vilka dagar?
 

filmsnutt

 
om det nu inte fungerar (vilket jag har sett att det inte gjort för vissa) så är här en länk till filmen: http://www.youtube.com/watch?v=a6uN3gP6KIk
 

bilder!

Hoppade lite småhinder bara för att känna igenom henne tills tävlingen på torsdag och hon var kanonfin, så det känns jättebra! :D oj vad fet min ponny är just nu.. haha
 

min gula ferrari!

haha sötnos ♥ tjeeeena mittbena!

FLYGANDE KÖTTBULLE..

mamma insåg inte riktigt hur långt ut det går att zooma med mitt objektiv..

kopplat och klart

Nu rullar vi mot ÅPK med Spottis bak i transporten! Jag har noll inspiration till var jag ska rida här hemma, det känns verkligen som att man har ridit alla rundor för många gånger (vilket jag också har, de börjar bli tråkiga.. haha).. Så därför åker vi till klubben och rider i stora paddocken och hoppar lite smått så jag får känna igenom henne tills torsdag! Jag packar på mamma kameran så ni kanske kan få lite bilder och kanske någon film när vi kommer hem. (;
 

nu ska flugorna VÄCK!

Sitter med datorn ute på altanen då hela huset bokstavligt talat lukar SKIT! Mamma håller på att laga flugmedel och hela huset stinker verkligen, usch! Väldigt praktiskt dock då det fungerar hur bra som hellst, och man får ju knappt använda något flugmedel längre pga de nya karenslistorna..
 
Om det finns intresse så kan jag publicera receptet här senare? Det är superenkelt att göra och betydligt mycket billigare än att gå och köpa en massa flaskor i butik!

"godmorgon"

Eller ja, jag har redan varit varit uppe ett bra tag faktiskt! Har varit ute en runda med hunden och ska strax ta mig upp till stallet och rida en runda, annars vet jag inte vad som händer idag.. Jag har inget speciellt planerat.
 
Vad ska ni hitta på idag?
 
Åh vad jag saknar mitt långa hår.. Jag odlar för fullt, vill ha långt hår igen!

blir man glad eller blir man GLAD?!

Wow, jag tror att jag har världens underbaraste läsare! Ni får mig verkligen peppad och villig att fortsätta göra det jag gör. Läs hela inlägget som Linnea har skrivit HÄR, hur gulligt som helst!
Blir sååååå glad av sånt här!!
 
 
Kika in på hennes blogg!
http://ponyhoppning.blogg.se/

(går)dagens & dagens ridpass!

Nu dessa två dagarna har min ponny verkligen varit en DRÖM att rida! Wow säger jag bara, hon har varit helt underbar. Igår red jag i paddocken och hon var hur lugn och avslappnad som helst ÄVEN fast där stod ett litet minihinder på kanske 40 cm som vi skuttade över några gånger, trodde att hon skulle flyga i luften och vara helt galen (vilket hon brukar vara när man hoppar småhinder hemma i paddocken) men nej, hon förvånade mig faktiskt genom att vara helt kolugn, underbart!
 
Idag red jag ut en lite längre runda och även idag var hon en riktig pärla och helt underbar att sitta på! Hon hade stor rund galopp och var eftergiven och fin i traven, det är så skönt att sitta på henne när hon är på detta "humöret"! Hoppas att det håller i sig tills tävlingen på torsdag, känner att vi behöver en liten knuff uppåt just nu!
 
Denna veckan händer även väldigt spännande grejer! den ena avslöjar jag om några dagar när det börjar närma sig och den andra håller jag för mig själv tills allt är över.
Det enda jag kan säga är att en viss liten häst flyttar på lördag.. blev ni nyfikna nu? ni får hålla er i några dagar till.

RSS 2.0