De andra dagarna med Spirit

Onsdag: vila

Torsdag: ridpass i paddocken. Hon var helt fantastisk! Det gick verkligen jättebra, redan från början var hon avslappnad och kunde skritta lugnt upp till paddocken. Hon lyssnade bra, gjorde mycket övergångar, och olika rörelser hela tiden för att hon skulle koncentra sig. Man kände verkligen skillnad, det var en helt annan häst att rida.
Trava henne mycket och fokuserade på att få henne i en låg form och vara avslappnad, vilket verkligen fungera! Vi galopperade också, och det blev mer galopp än tisdagens ridpass. Även om hon var mer stressad i galoppen än traven gick hon väldigt bra även där och inte alls lika stressad och spänd som tisdagens pass.

Fredag: Skulle skrittat ut en runda, men jag fick stressigt efter jobbet. Hon vila alltså.
Däremot var mamma uppe i stallet under dagen och klippte henne, och det hade gått bra. Det var välbehövligt.

Lördag: Även idag skulle jag ridit henne, ett pass i paddocken. Men efter att mina hästar var fixade och jag hade möjlighet att rida Spirit fungerade det inte riktigt. Hon var nyskodd, blev alltså skodd på förmiddagen och hon brukar vara lite öm precis efter. Därför kom jag och Malous mamma överrens om att hon skulle vila även denna dagen.

Söndag: Malous mamma longera henne i paddocken eftersom jag befann mig i Göteborg hela dagen!


Även om hon har vilat några dagar, har hon rört sig i hagen varje dag, och hon har en bra grundkondition vilket gör att hon inte tappar konditionen så snabbt. Det är alltså inga problem att Malou rider henne som vanligt när hon kommer hem i mitten på veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0