jag vill ha min sadel NU!

Sadelprovningen huh? Den har vi missat att skriva om ju! I fredags var duktiga Annika från AnniKan Hästtjänst ute med ett helt gäng sadlar för utprovning. Superkunnig och noggrann vill jag beskriva henne, tog god tid på sig för att verkligen kolla ALLT! Vi hade nog en 14-15 diverse olika dressyrsadlar av alla dess former som skulle provas ut, testas och utvärderas!
 
 
Först ut var Théa där vi sållade ut ca 5 st sadlar som låg bra på henne och som sedan skulle provridas. Tyvärr står vi fortfarande hon stampar lite på samma ställe då ingenting var 100% bra... Det mesta rörde sig åt alla håll och kanter, det glappades upp och ner men framförallt, det vi hade allra mest problem med, ALLA sadlarna kasade fram.. Tror det kan bero på hur hon är byggd och arbetar för tillfället, hon är i sig lite byggd i nerförsbacke och är i en växtperiod där rumpan har växt snabbare än frampartiet, sen har hon börjat arbeta och trampa på rejält med bakkärran medans frambenen bara "finns" och paddlar på för att ta sig framåt, hon trampar liksom inte på och arbetar med dem som hon borde. Där var dock en sadel som stack ut i mängden, som låg bra på alla sätt och vis förutom att den kasade framåt, en Ordo Equester Venus, ska låna hem den igen och testa lite olika metoder för att se om vi kan få den att ligga stilla. Detta problemet kommer ju antagligen försvinna när hon börjar arbeta i en mer korrekt form, men vi får försöka hitta på en lösning sålänge. Ska testa en sadel till troligtvis nästa vecka, en Santa Cruz Leopold med bogstoppare som ska förhindra att sadeln kasar fram, så vi får se om det fungerar!
 
Nerförsbacke ↑
 
Näst på tur var såklart Eddie, till honom hittade vi tre sadlar som låg bra men fick sålla bort ytterligare en som gick ner och trängde på manken när den fick tyngd i sig, så två sadlar stod vi med som skulle testas ordentligt!
Kandidaterna var de två som jag hoppades mest på, ovanligt va? man brukar aldrig ha sån tur att de man hoppas på mest är de som faktiskt ligger bra ;) Tekna VS. Ordo Equester, vem vinner och vem försvinner? Båda två är ruggigt trevliga sadlar och sköna att rida i, dock hamnade jag i total obalans i den förstnämnda. Benen sprallade åt alla håll och kanter och jag kom liksom inte ner i sadeln, lite synd då den ligger i en betydligt bättre prisklass än Ordon (5.500:- VS. 14.500:- i nypris)... Men kostar det så smakar det som de säger!
 
Men vad är oddsen att jag hittar ännu en sadeln som ligger bra på båda "mina" hästar som är så totalt olika? Théa har väldigt platt rygg och är lite byggd i nerförsbacke och Eddie har lite mer rund/spetsig rygg och bär sig i uppförsbacke, not bad!
 
  
Så slutsatsen av det hela är då att vi ska testa en Santa Cruz Leopold troligtvis nästa vecka och ligger den bra på båda hästarna så är den ju klart ett bättre alternativ, annars så kör vi på en Ordo Equester Venus och får hitta på en lösning så den inte glider på Théa under tiden tills hon lär sig att arbeta rätt!
 
← Ordo Equester ~ Santa Cruz Leopold →

Kommentarer
Postat av: Michelle Gawronska

Jättefin blogg!

2014-08-12 @ 21:13:21
URL: http://michellegawronska.blo.gg/
Postat av: Lisa Ullbors

Gisses vilken radda av sadlar!! Du kommer bli supernöjd med OE Venus. Passar på massor av olika hästar. Jag kollade också in tekna pga priset men den ratades snabbt.

Svar: Ja vi hade en del att välja på ;) Ja det tror jag med!! Mh ja jo den var inte bra..
Malou Kastman

2014-08-15 @ 16:15:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0