wants but most NEEDS!

Sitter fortfarande i en sits där jag i utrustningsväg inte har allt som jag behöver i dagsläget, Att gå över från ponny till storhäst innebär ju att i princip allting måste bytas ut och är man inte själv rik eller bortskämd och får allt man pekar på så tar det sin lilla tid att ha råd att införskaffa alla dessa grejerna.
 
Jag är varken rik eller bortskämd och därför står jag nu, ett år och drygt en månad efter mitt första storhästköp (med ca 2 månaders uppehåll efter L's bortgång och innan vi köpte E) och har fortfarande inte allt komplett i utrustningsväg.
 
1. För det första så äger jag fortfarande inte ens en egen sadelgjord.. HAHA!
Men har kikat ut en med magplatta från Treadstone som jag ska köpa så fort jag får pengar till det. Den är ganska annorlunda "vanliga" magplattor till utséendet men jag tycker att den är superfräck och Treadstone's läder är ju bara outstanding i kvalitén!
 
2. Frambensskydd.
Har fått order från veterinären att helst rida med lindor så ofta jag bara kan då det ger mer stöd åt kotorna än vad vanliga benskydd gör, och det kommer jag också göra (trots att linda ben inte är någon personlig favoritstallsyssla..) men vid hoppning kommer jag att ha benskydd av rena säkerhetsskäl. Har bevittnat en ponny vars lindor gick upp på hoppbanan och den trasslade därefter in sig och gick omkull ganska illa, och jag har inga planer på att riskera att få ett drygt 600 kg djur över mig eller skadorna som kan orsakas på både mig och hästen vid en omkullridning.
Ett par Veredus Carbon Gel ska han få, bästa skydden!
 
3. Förbygel med martingal.
Herr häst tycker det är ganska roligt att kasta upp och ner med huvudet innan hinderna så matte som sitter uppe på ryggen får ännu svårare än vanligt att bedöma något sorts avstånd innan vi ska lätta från jordens yta. Det hela är mycket lättare med en martingal som förebygger de allra värsta stjärnskådningsmomenten min häst utför på sträckan innan hindret, dock tycker jag att vanliga martingals är så trååååkiiiiiigt! Det är sååå mycket snyggare med en brösta!
Drömmen är ju en från CWD, men då får jag först hitta ett ganska välbetalt jobb innan jag har råd att bränna ca 3000 svenska kronor på lite läder... Ancona förbygeln från JH collection är också väldigt fin, tror att det blir den så som min ekonomi ser ut i dagsläget, men i framtiden ska jag helt klart ha en CWD, utan tvekan!
4. Boooots måste han också ha, ett par med fårskinnsludd från Eskadron ska det bli.
 
5. Lindor i massor med roliga färger som jag sa häromdagen, ska även köpa ett par Back on Track paddar att ha under lindorna, BoT är ALLTID bra att ha!
 
Ja gud denna listan kan göras oändlig, med detta är saker som jag dels vill ha men främst behöver! Sen finns det ju en massa saker som jag egentligen inte behöver men som jag ändå verkligen verkligen vill ha, sakerna ovan är en kombo av vad som jag vill ha pch vad som behövs, simple as that!

Kommentarer
Postat av: Daniela - Mot Nordiska mästerskapen i fälttävlan

Vart har du köpt ditt gröna schabrak? :) Älskar det!

Svar: om du menar det jag har i headern så är det den gamla modellen av Lamicell Mirage schabraken i färgen pistage :) De säljs inte längre vad jag vet utan den nyare modellen är mer limegrön och har marinblå kant, finns bla här: http://www.emmi.se/schabrak-mirage-p-2027-c-267.aspx
Malou Kastman

2013-09-04 @ 10:43:47
URL: http://powerpony.blogg.se
Postat av: Annie

Jag älskar din blogg, du är så ärlig och grymt go mot din häst! :)

Svar: åh tack så mycket :) roligt att höra!!
Malou Kastman

2013-09-05 @ 14:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0