alla dessa fördomar..

Något som är oundvikligt i denna kära sport som vi sysslar med är alla dessa fördomar och åsikter som alla har om precis allting. Är det inte vilken sadel man har så är det hur man borde rida sin häst eller kanske tillochmed vad för slags staket man har på sina hagar?! Det finns verkligen folk som tycker och tänker om precis allting.
 
Just i detta fallet så handlar det varken om sadlar eller staket, utan om min fyrbenta kompis.
 
"är han importerad från tyskland?...."
"det är alldeles för mycket blod och huvud i den hästen"
"den är helt galen, jag har endast sett den när den beter sig knäppt"
"malou kommer aldrig klara av detta"
"det kommer inte bli något av dem"
 
Ja, detta är faktiskt ord som jag har fått höra.
Det lustiga är att dessa ord är sagda av personer som har sett hur otroligt snäll min häst verkligen är, vid alla tillfällen utom ett där personen har varit närvarande har Glory agerat som en ängel i situationer där hästarna runtomkring far omkring som tokar, bockar och beter sig, och min lilla häst är lugnet själv. Sen hände det EN GÅNG att han flippade ut och bockade av mig, självklart när de var i ridhuset samtidigt (men om ni minns så var inte detta för att han var elak utan pga att han ville komma undan för han hade ont efter att ha gått omkull i hagen). Och därefter kom uttrycket "jag har bara sett den när den beter sig", vad är hela grejen med det liksom? bara för det hände EN gång så bortser man från alla gånger som han istället har varit helt exemplarisk.
 
Något jag är väldigt glad för är att jag är en person med skinn på näsan och låter mig inte knäckas av vad andra personer tycker och tänker om varken mig eller mina hästar, jag fick trots allt stå ut med en del under ponnytiden också med personer som tvivlade på mig och Spirit, men de fick sig en smäll över fingrarna! Och det ska dem få igen, alla dessa nedtryckande fraser får istället mig att vilja kämpa ännu hårdare och verkligen visa dem, istället för att trycka ner mig så blir dessa ord mer som en framåtdrivade kraft och pushar på mig och får mig ännu mer driven till att verkligen lyckas!
 
Vi ska allt visa dem, vänta bara!

Kommentarer
Postat av: Alexandra Jeppsson

Äh jag tror det kommer bli hur bra som helst i slutändan :D

Svar: Ja det tror jag med! :D
Malou Kastman

2013-05-02 @ 15:37:17
URL: http://skeckryttaren.blogg.se/
Postat av: FRIDA ELMLUND

Du ska inte bry dig om det, ni kommer bli hur bra som helst! :D

Svar: Nejdå, jag tror detta blir skitbra :D
Malou Kastman

2013-05-02 @ 18:49:28
URL: http://fridaelmlund.blogg.se
Postat av: Camilla Danielsson

Jag tror absolut att du kommer klara av denna "lilla" polle... Avunsjuka som vanligt, jag älskar din häst precis en i min smak egna åsikter och lite energi i han..

Det bästa är att du inte verkar bry dig så mkt, klart aldrig kul att få höra elaka saker om sin häst eller sig själv men som du skrev så blir man vi ska allt visa dom!!!

Och det kommer ni göra oxå. Jag har i mina snart 23år på hästryggen suttit på de flesta typer av hästar och det har lärt mig att se saker i "problem" hästarna som ingen annan ser. Din häst kommer gå långt och det kommer du med!!

Svar: Ja jag tror inte det ska bli några problem :) Nej det är skönt att inte ta åt sig så hårt av vad som sägs, blir mer taggad istället på att verkligen visa dem en vacker dag!
Tack!
Malou Kastman

2013-05-02 @ 21:41:43
URL: http://bbqridtravare.blogg.se/
Postat av: olli o messi

Jaa strunta i det, de är säkert bara avundsjuka eller har en dålig dag som dom måste slänga ut sig mindre snälla saker om andra! Ibland kan saker rinna av en och ibland tar man åt sig men vad man nu gör så för i tusan är skitsnack en bra motivation till att visa folk vad man går för! Och ska jag verkligen säga vad jag tycker så är det ganska synd om dom... Och herregud importerad från Tyskland?! Ja alltså, var håller topp hästarna hus? var finns/kommer många av världens bästa hästar ifrån? både i hoppning och dressyr? ja juste tyskland ;)

Svar: Hehe precis :) Ja det är det verkligen! Säger någon att jag inte klarar något så blir jag ännu mer envis och taggad till att visa dem att det gör jag visst! HAHAHA jo men eller hur!! tror det är bara för de vill främja den svenska aveln osv :)
Malou Kastman

2013-05-02 @ 22:43:57
Postat av: lisa

U go girl! :D Jag är väldigt säker på att ni kommer ta er hela vägen i slutändan, utan problem! ;)

BTW, så ska jag typ börja på din design nu. Så hade du några fler idéer osv som du kommit på? :P

Svar: Det hoppas vi på!! :D
Ååååh GÖTT! nix, inte en susning.... hahaha! ska jag skicka in bilder till din mejl eller något? :)
Malou Kastman

2013-05-03 @ 11:12:03
URL: http://lisacandemyr.blogg.se
Postat av: amanda

Vissa människor alltså... Du och Glory är så himla fina tillsammans, och se bara på hans utveckling under den korta tiden han stått hos dig. Man ser ju ganska tydligt att du absolut är rätt för honom!

Har köpt mig en oinriden häst, ligger ganska lågt med det dock då jag kan tänka mig vad folk kommer säga haha. Har aldrig ridit in en häst tidigare (eller jo, en shettishingst när jag var liten, men det var annorlunda), och man för nästan höra folk säka "Rid inte in en häst om du aldrig gjort det förr". Någon gång måste ju vara den första, haha

Svar: Tack! Ja vi har utvecklats mycket tillsammans på den tiden han har varit här :) Han kunde rätt mycket från början då han var riden av superduktiga ryttare i Tyskland men det går ju inte att jämföra när jag som inte var ett dugg van vid storhäst hoppade upp, haha! Ja men det är alltid folk som har åsikter om saker och ting, det är tyvärr inget man kan undvika.. Ja men det är ju som du säger, någon gång måste ju vara den första! Även de som är vana att rida in unghästar har ju också haft en första gång :)
Malou Kastman

2013-05-03 @ 12:41:49
URL: http://nordstroms.blo.gg
Postat av: gisela

ja vi hade ju båda två dessa problemen under ponnytiden... vet inte hur många människor det fanns som var rädda för magic, och idiotförklarade honom, men då är det ännu roligare när de kommer fram några år senare och säger hur fin häst man har hehe ;)

Svar: Kan man säga ja... hahaha! Eller hur, det är mycket roligare att slå till underifrån och förvåna alla ;)
Malou Kastman

2013-05-03 @ 13:00:10
URL: http://giselasunven.devote.se
Postat av: lisa

Ja, skicka bilder till min mejl! :)

2013-05-06 @ 01:22:21
URL: http://lisacandemyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0