suck..

 
Hrm.. Aldrig hört ordet säkerhetstänk?
Tekniskt sett så hade varken hingstkedjan, longerlinan eller spöt behövts, men med unghästar så gäller det att alltid ligga steget föra om i fall att något skulle hända. Jag var förberedd på att han skulle vara helt sjövild vilket han var när vi var på Kvarnstena, då hade han noll respekt när man hade honom på marken (dock ej vid ridning). Han var helt stirrig och gick bokstavligt talat över en! Det är anledningen till alla dessa hjälpmedel, vi låg helt enkelt ett steg före då vi vet hur han kan bli, kedjan för att ha mer kontroll, linan om han kastar sig och spöet för tillrättavisning ifall han skulle bli för närgången.
 
Om ni tittar lite noggrannare på bilden, ser hästen stirrig ut? ser det ut på Josses ansiktsuttryck och kroppsspråk som att han är jobbig? ser det ut som att hon måste ha spänd lina för att ha kontroll? Nej, nej och återigen nej. Hästen är lugn, Josse är avslappnad och linan är slapp. Men man ska ju alltid ligga steget före och vara på den säkra sidan!
 
 

Kommentarer
Postat av: olliochmessi

tror det är många som inte riktigt förstår vad det innebär med en unghäst i ny miljö. Som du sa steget före är ett måste. Blir det för mkt för dom så har man ju inte mkt att säga till om :P Han ser iaf jätte fin och lugn ut med lågt huvud! :)

Svar: Uppenbarligen inte! Nej och verkligen inte när det är en såpass stor häst.. det är ju livsfarligt! ja det var han också :) synd att folk måste tolka bilden fel!
Malou Kastman

2013-07-07 @ 21:42:52
Postat av: Anonym

nej, men då har man inte spöet vinklat. vilket vilken unghästrutinerad människa redan vet om.

Svar: Hur hade du tänkt att hon skulle kunna använda spöt som ett hjälpmedel om hon bara hållt det rakt ner?! mongo
Malou Kastman

2013-07-07 @ 21:52:09
Postat av: Saga

Såå himla onödig kommentar.. *_* ;(

Svar: haha eller hur!
Malou Kastman

2013-07-08 @ 00:01:04
Postat av: Alexandra Jeppsson

Spöet vinklat? Det hålls endast rakt fram och det på en låg höjd -.-

Svar: haha eller hur! folk har så mycket idéer för sig ^^
Malou Kastman

2013-07-08 @ 17:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0