2011's sista inlägg

Jadå allihopa, då går 2011 mot sitt slut, jag befinner mig hos Cajsa och har gjort det sen runt kl 1 idag, vi lagar 3-rättersmiddag! Förrätten är nyss uppäten och vi är i full gång med att laga huvudrätten, när vi käkat färdigt osv så gör vi vid oss och sen drar på fest! Det här är början på ett nytt underbart år, hoppas att ni får en superbra nyårsafton! Det ska iallafall jag ha! (;

träning ikväll

Gårdagen bara flög iväg känns det som! Kusinerna var här och vi åt god mat osv, ingen tid att sitta vid datorn då inte! Träffar ju trots allt dem bara ca en gång om året så man får ju vara lite social faktiskt.

Iallafall, de sov här men har åkt hem nu. Marina är dock kvar! Vi ska strax byta om och dra oss upp mot Petra och rida lite! Senare ikväll, kl 19:00-20:00 för att vara exakt, så är det dags för träning inför Trettonspelen inne i Helsingborg! Kan bli spännande, vi har ju inte hoppat på ett tag nu! ^^

Men ja, vi hörs senare!
btw, ursäkta för rörigt inlägg..

JUL #2

Idag har jag hunnit med ganska så mycket på kort tid känns det som!
Gick upp vid kvart i 9 och åkte direkt (runt kl 9) upp till stallet, red ut en sväng på Spirit med min kusin ridandes på Dolly, därefter ut med dem i hagen och vidare upp till Petra. Där red vi ut en runda på Aska och Ofeig, mysigt!

Kom hem för ett tag sen, dammsög hela huset, städade mitt rum, tog en dusch och nu sitter jag här och ska strax börja göra mig i ordning, vid kl 3 kommer våra gäster och då är det dags att fira Jul #2! Vi firar alltid med pappas sida av släkten några dagar efter julafton, så vi blir nog runt 27 pers här hemma! Full rulle, så ni får ha lite överseende med att uppdateringen inte kommer ligga på topp under dagen och kvällen.

Dagens Ridpass

Blev en tur i paddocken! Spottis gick bra, lite småsurande över att hon behövde jobba igen efter några dagars oseriös barbackaridning. (; Men nnars gick det bra!

Sadeln låg för övrigt mycket bättre med Acavallo-paden, det blev lite för tjockt med både den och fårskinnspaden så körde på bara gelé-paden och det fungerade utmärkt!


vad matchar?

Jag är himla sugen på att beställa hem ett nytt tävlings-schabrak att variera med!
Men funderar lite på vad som passar till min kavaj och vad som inte gör det, jag vill ju inte se ut som en clown!
Det går inte med för starka färger eller färger som skär sig..

Jag funderar antingen på att specielbeställa ett Anna Scarpati i dessa färgerna:
fast det kanske blir för mycket?

Eller detta Scapat jag hittade på hästnet kanske kunde bli snyggt till?


Vad tror ni hade passat till kavajen? Kom med massa förslag!

aja, jag sparade ju pengar iallafall!

Kom tomhänt hem från HEP idag, de levde inte riktigt upp till det de sa skulle vara deras STORA mellandagsrea.. De hade några enstaka produkter till 30% (nästan bara jackor & tröjor) men det var verkligen inget att hurra för, blev lite besviken faktiskt.. Testade iallafall ett par Animo ridbyxor för att se vilken storlek som passar bäst, herregud vad sköna de var! Ska ju köpa ett par nya vita tävlingsridbyxor någongång då mina gamla börjar sjunga på sin sista vers, och det kommer helt klart bli ett par från Animo!

Mamma ringde även till sadelmagasinet och hörde hur det går med padden, då var den tydligen slut och skulle inte komma in förens i mitten av januari.. Så vi ska se om vi ska beställa den på något annat ställe, sålänge lånar jag Louice's Acavallo gelpad (fungerar för att fylla ut vid manken, precis som iläggen i Mattes correction-padden) och hennes Mattes fårskinnspad, vill inte rida med sadeln utan något som gör att den ligger som den ska, och eftersom jag ska träna på fredag så blir inte det så lätt. Så det är jättesnällt att jag får låna det i några dagar så jag kan rida som vanligt! :D

Acavallo Front Raiser Gelpad

E.A. Mattes Fårskinnspad
Kan visa er lite mer hur det ser ut och fungerar när jag ska rida ikväll!

i bilen

Sitter just nu i bilen med mamma och Louice påväg mot HEP's mellandagsrea! Vi får se om det följer med något spännande hem, det vet man ju aldrig. (;


rubrik

Hej hopp här var det tomt! Gårdagen och halva idag spenderades hos en kompis vilket ledde till ingen uppdatering, och idag har tiden inte räckt till. Jag kom hem, stack med mamma till Familia och shoppade lite, drog mig därefter upp till stallet och fixade allt där och ligger just nu hemma i sängen och ska dra igång en film till.

Imorgon ska mamma ringa och höra hur det blir med min mattes-pad som inte har kommit än.. Ska äver försöka få några hästar ridna, annars blir det nog relativt lugnt! Visst ja, ska även in en sväng på Rycketofta (HEP) som börjar sin mellandagsrea imorgon, se om man hittar något fint! :)

Förresten, har ni något speciellt ni vill läsa om så får ni gärna skriva det!
Det står lite stilla i huvudet för tillfället..


julklappaaaaaaar!

Hade en ruskigt bra dag med släkten igår, himla roligt och mysigt!
Åt god mat, umgicks med min goa släkt, fick fina julklappar och allt det som hör till julen!
I år fick jag faktiskt ingen häst-relaterad julklapp! (;
Okej, det jag fick är:

Högtalare med iPhone-dockning+anslutningssladd.
Denna stod på min önskelista, behöver nya högtalare då mina gamla är sönder..
Den går även att ansluta till dator eller tv med sladden som är med, så det går att lyssna på mer än telefonen. (; Dessutom så tar den i princip ingen plats då den är så smal, ja ni ser ju att den inte är mycket bredare än mobilen!
 

Solkräm & aftersun till resan.
Bra julklapp tycker jag, sånt här är så otroligt tråkigt att köpa själv!
De ligger ändå på runt 100:-/st, och det finns ju roligare grejer att lägga pengar på. (;

Choklad, puder & pengar.

En tröja att ha till resan.


Filt.
En supermysig filt från Chilli!
Det är nog den mjukaste och gosigaste filt jag någonsin kännt på, är lite smått kär i den! 
Dessutom sa matchar den mitt lila tema på rummet! (;

Här ser ni mitt rum, det är näästan färdigt.
Ska bara upp med lite tavlor och skaffa mig en TV! ja, ni ser ju var det ska in, jag ritar ju så fint!
Lite småstökigt sådär från igår, men ni får stå ut!
 
Onepiece!
ååååh, denna stod långt upp på önskelistan kan jag säga!
Fy så mysig den är, vill aldrig ta av den! ^^

 
Vill ni själva beställa en kan ni gå in på Piece of Norway där de just nu har extrapris!

Glöm inte länka till era julklappar i förra inlägget, vill mer än gärna se vad ni fått! :D


vad fick du i julklapp?

Jag tycker det är väldigt spännande att se vad andra får i julklapp.
Så nu vill jag se era julklappar!

Kommentera gärna en länk till inlägget där ni har lagt upp era klappar,
så går jag in och kikar och lämnar en liten kommentar! :D


GOD JUL!

Jag önskar alla mina fina läsare en riktigt god jul, det ska iallafall jag ha!
Idag blir det ingen uppdatering vilket kanske är förståeligt, men jag tror inte att det är många som sitter vid datorn på julafton och kollar ändå. Så vi hörs imorgon!

Texas ute i trädgården för bara några minuter sen, "uppklädd" och allt! (;


vad tänker SvRF med?



Först licenssystemet och nu detta, vad tänker dem med?!
Tror svenska ridsportsförbundet på fullaste allvar att folk tänker sluta använda sin märkesutrustning och köpa nästan allt nytt bara för detta?
Jag har turen att klara mig med min nya kavaj då Animo endast har ett märke, puuh!
Dock så får jag ju tydligen inte ha min GPA-hjälm mer, för den har ju två märken!
Jag får heller inte använda mitt ridtäcke från exklusiv, mitt fina, fina tävlingstäcke..

Och ska alla börja tävla barbacka eller? I princip alla sadlar har en märkeslogga som överskrider 3x1 cm! Personligen så tycker jag att SvRF kan ta sina idéer och köra upp någonstans där solen inte lyser, och det verkar som att jag inte är den ända..

Låt de som vill lägga ut tusentals kronor på märkesutrustning göra det, hästen kommer inte hoppa bättre bara för att det står Kingsland, Scapa eller Schockemöhle på schabraket!

Vad tycker ni om detta?
Min åsikt: ren IDIOTI.


puuh, äntligen inne!

Har spenderat mestadelen av dagen utomhus, så att komma in nu var lite av en lättnad! Egentligen är det inte så kallt men är man ute såpass länge och så småregnar det och man hämtar hästar i leriga hagar och blir blöt om fötterna, då blir det kallt!

Iallafall, julrundan gick bra! Vi var ca 27 ekipage och tre vagnar varav en var tvåspann som tågade genom byn utklädda till tomtar och liknande, ganska häftigt! Jag red på lilla Aska och min kusin fick rida på Ofeig, hon som jag tävlade i somras om ni kommer ihåg?

Efter det så förflyttade vi oss mot vårt egna stall och mockade och fixade där, gick sen bort till paddocken en liten sväng med Spottis och sen tig vi oss hem, sitter just nu i soffan och försöker återfå värmen. Kvällen blir annars lugn, lite förberedelsen inför imorgon och lite filmtittande och sånt mysigt!
Vi hörs!

Det blev förresten inga bilder från idag, mamma var inte hemma och mormor förstod sig inte riktigt på min kamera, haha! Ska se om jag kan fixa fram någon bild, där var några som fotade med sina mobiler. Får väl fjäska med dom så jag får dem!

Jag och Ofeig i somras.


städa, städa, städa..

Fullt upp under dagen, har städat och fixat, var för bara en liten stund sen uppe i stallet och mockade och sånt där och nu är jag hemma igen och ska strax fortsätta städa, var bara tvungen att ta en liten paus till att blogga så ni ser att jag fortfarande lever, haha!

Imorgon blir det att ta sig upp relativt tidigt och vara borta vid Petra redan vid halv 1 (ja, det är tidigt för mig på ett lov.. haha!) Min kusin kommer nämligen imorgon och så ska vi vara med på julrundan. Det är folk som kommer hit och så är vi utklädda och rider genom byn, lite stämningsfullt sådär!

Dock tänker jag inte ta min galenpanna som antagligen hade flippat ut med den överskottsenergin hon har just nu, får rida henne en sväng efteråt istället. Skulle rida någon ny häst som kom till Petra för någon dag sen, kan bli spännande! Får packa på mamma kameran så ni får lite bilder! ;D Vi hörs imorgon!

Wow titta, det är ju jag! för en gångs skull.. haha!


efterlängtat jullov!

WOOOOOH! Nu står 3 veckors ledighet, mysigt julfirande, fet nyårsfest och en massa ridande på schemat! Min moster, hennes man och mina kusiner från spanien kommer imorgon och ska spendera jul och nyår här i sverige! Roligt att min kusin också är hästintresserad och rider på ridskola i spanien så jag har snackat med Petra och vi fick komma och rida hur mycket vi ville på hennes hästar, så nu blir det nog flera rundor om dagen under lovet som gäller, alltså massor med ridande!

Förresten så kom mamma hem med en nosrem till Spottis häromdagen, och den passade (!!) så nu slipper vi leta efter det, skönt! en helt vanlig remont. Men nu ska jag hjälpa mamma julstäda, vi hörs!


mindre road ponny, haha!


Tillbaka i sadeln!

Eller ja, inte riktigt. Är ute och skrittar en runda barbacka på Spirit! Ska börja sätta igång henne nu efter de dagarnas vila hon har haft. Så om några dagar så går hon ordentligt igen! :)


inte den piggaste..

Usch, idag har inte varit en rolig dag, känner mig verkligen helkass..
Min hosta blir bara värre och värre, kul att bli sjuk nu såhär till julafton!
Aja, jag blir hemma från skolan imorgon iallafall och så ska mamma ringa till doktorn så vi kan åka in och kolla om det är lunginflammation påväg, vilket inte skulle förvåna mig då min bror har det.

Det blev iallafall inget stall idag för min del, mamma var snäll och fixade allt.
Nu ska jag slå mig ner, skriva färdigt ett idrottsarbete och sen sova, vi hörs!


Om jag inte minns helt fel så togs denna bilden 2009, bara lite sådär lagom gammal!


promenix

Är ute och går en runda med både hästen och hunden!


5 days left

Är det inte underbart när man vaknar upp på morgonen, tittar ut genom sitt fönster och ser stora snöflingor sakta dala ner mot marken?! Det är trots allt mitten av december och det har snöat kanske 2-3 gånger här nere men det har regnat bort lika fort igen.. Jag håller mina tummar och tår för att den lägger sig och stannar i åtminstone 5 dagar till, vem vill inte ha snö på julafton liksom?! Men det ser inte så ljust ut tyvärr, prognosen för julafton är regn och blåst.


skåda min snygga tomteluva som jag gjorde i paint, woho!


planering - några dagar framöver

Planerna för Spirit de kommande dagarna är prommenader, igår kom nämligen Katja (kiropraktorn) hit och kände och klämde på henne! Några ynka få spänningar i ryggen hade hon men det är inget ovanligt för en häst med hennes temprament, det är nästan mer ovanligt om de inte har spänningar. xd

Fick kommentaren: "är du säker på att hon inte är ett fullblod? (;", HAHA!

Iallafall, Katja kollade sadeln igen och nu när Spottis har blivit lugnare och arbetar på ett helt annat sätt med ryggen så har hon musklat om sig och sadeln har blivit för vid..
"Wiho!" tänkte vi "dags att köpa ny sadel igen eller?...", men det behövdes inte tyckte hon, för den låg jättebra i övrigt. Så istället skulle vi köpa en ny fårskinnspadd, en med "correction system" så man kan lägga i inlägg så att sadeln kommer upp i rätt läge igen.

Så vi har kollat runt lite och det lutar mot en från E.A. Mattes, närmare bestämt en 
Mattes Correction Pad.




tankar om säkerhetsväst

År 2012 - året jag fyller 18 - mitt sista ponnyår - mitt sista år med säkerhetsväst tvång.


Jag vet om att det finns många delade åsikter om detta ämnet, för vissa är väst en självklarhet medans för andra är det bara en börda. Det är dock en billig livsförsäkring!

Jag använder min väst när jag hoppar, dock inte när jag rider dressyr eller rider ut.
Jag trivs inte helt 100% i den, jag känner mig rörelseförhindrad och klumpig i den..

Så jag funderar på att (när tiden är inne) sälja min racesafe och köpa en Tipperary istället! För jag vill fortfarande använda väst när jag hopptränar. som sagt, det är en billig liftförsäkrning. Dock tänker jag inte använda västen på tävlingar.

Tipperary Eventer är en mycket mera slimmad väst som följer kroppen ännu mer än vad racesafen gör, den är även tunnare vilket gör att det knappt märks att man har den på sig! Det är så jag känner att jag vill göra nu, men framtiden får ju utvisa det.

Hur tänker ni som ska fylla 18 göra?
Och ni som redan fyllt 18, hur har ni gjort?


bilderna är lånade från google


Happy Birthday!

Säger grattis till bloggen som idag funnits i ett helt år, GRATTIS PÅ 1ÅRS-DAGEN!


Tävlingar 2012

Här nere i Skåne drar tävlingarna igång igen redan den 6-8 januari, då är det nämligen dags för Trettonspelen i Helsingborg! En av årets roligaste tävling om ni frågar mig! :D
Spirit ska gå både fredag, lördag och söndag, alltså alla dagarna!

Madde hoppar henne en klass på fredagen (en klass för ekipage som ej har startat LC eller högre), så de ska hoppa 50 cm! ;D Sen på lördagen så ska jag hoppa henne en LB och LA och sen en LA på söndagen också. Det blir säkert kalasbra!

När drar er första tävling igång nästa år?


inrednings shopping

Denna dagen började med att min kropp sa ifrån rejält imorse att den visst inte skulle upp och gå till skolan, redan igårkväll så mådde jag inte särskilt bra så jag stannade hemma från skolan idag. Mamma var supersnäll och fixade stallet på morgonen så idag har jag hästfritt.

Jag krängde iallafall på mig massvis med kläder och sen gav jag och mamma oss ut till IKEA för att köpa lite fler grejer till mitt rum! Det blev en hylla, en spegel och lite andra småsaker såsom ljus och sånt. Måste ha sett fruktansvärt roligt ut när jag gick runt inne på IKEA med fet halsduk och vinterjackan knäppt så långt upp det bara går (jag fryser "lite" nu när jag är sjuk.. :() medans vissa andra folk gick runt i kortarmade tröjor, haha!

Nu ska jag iallafall hem och skruva ihopa hyllan (det enda negativa med IKEA? att man får montera ihop skitet själv!) och skruva upp spegeln på väggen. Bilder kommer upp senare, det blir säkert toppenbra!


köpa häst? mange bjuder!


HAHAHAHAHAHAHAHAHA!


ny film!

Här kommer en ny (och betydligt bättre) film från showen!
Här är dessutom alla delar med:

Stafetthoppningen
Höjdhoppningen (alla utom språnget på 110cm)
Gymkhanan!

Stafetten gick ju bra och vi blev 3:a, höjdhoppningen (som jag trodde skulle vara ett kryss och sen höjdhindret, men istället var det bara enkelhinder) gick också bra men rev på 120 cm så blev 2:a och gymkhanan, ja, den gick som den gick, haha! Vi blev iallafall på delad förstaplats då båda lagen vann 3 grenar var. Vi bjuder på oss själva i dessa klippen! (;

har man inte varit inne på datorn så mycket på sista tiden så har man inte..


Detta kan ta ett tag att läsa igenom!


uhuhuuu

Kom hem ganska tidigt från skolan idag, vi fick sluta tidigare + fick skjuts hem. Otroligt skönt då denna dagen mest har varit skit.. Sängen var så otroligt varm och skön imorse så jag ville knappt gå upp, vädret är skitkass och jag har dagit på mig en helt sinnessjuk förkyldning.. Livet är underbart ibland!

Spottis får vila idag, dels för att jag har ont i huvudet hela tiden för mina bihålor sätter igen men också för vädret. Ingen av oss njuter direkt att ge sig ut i detta vädret!

Denna dagen ska spenderas framför tv'n, riktigt filmtittarväder är det! Ska även baka lussebullar med mammie ikväll, hihi


lugn träning

Red ett lugnt dressyrpass på busen idag så hon fick jobba igenom kroppen sen igår, hon kändes superfin! Red henne i lång, låg form i skritt, trav och galopp och hon jobbade på bra. Duktig ponny!


JULSHOW 2011

Så! nu är jag äntligen hemma från en lång dag på ÅPK, puuh.
Dagen har varit fartfylld och mycket rolig. Massor med bilder och filmer är påväg upp!

Jag kan ju börja med att berätta hur det har gått!

Stafetthoppningen
gick kalas, både Spottis och Silas skötte sig utmärkt!
Detta ledde till en trejdeplats av 10 lag, inte så illa faktiskt! Vi hoppade även högre än de som kom 1:a och 2:a då de var b & c-ponnyer och vi var c & d (man hoppar LD-höjd för den största ponnyn i laget), vi alla tre lyckades också pricka in rätt bra så alla red på samma sekund, det var bara hundradelar som skilde oss åt! (;

Höjdhoppningen gick också helt kanon! Mitt lilla hjärta skötte sig utmärkt och vi lyckades knipa en andraplats bland vi 5 som var med. Man hade bara 1 misslyckande på sig (rivning eller vägran) sen var man ute. Vi var 1 b-ponny, 3 c-ponnyer och 1 d-ponny. Först åkte b-ponnyn ut på 90 cm (LA, vägran) sen åkte båda de andra c-ponnyerna ut på 100 cm (LA, rivning och vägran).

Men Spottis tog sig över både 100 cm & 110 cm (LA & MsvB), likaså gjorde d-ponnyn så det var bara vi två kvar. De höjde upp till 120 cm (MsvA) och där fick vi ett ruskigt irriterande nedslag, hon bara precis snuddade bommen med bakbenet och med min vanliga otur så trillade den.. de höjde upp till 130 cm (MsvA) för d-ponnyn och hon klarade det, så de vann! Stort grattis! Jag är supernöjd över andraplatsen och Spirit var jätteduktig! :D

Gymkhanan därimot var katastrof, HAHA! vi var två lag med 4 hästar i vardera och alla var helgalna.. Vi vann 3 grenar var så det blev ju oavgjort, alltså delad förstaplats!

Todde att höjdhoppningen skulle vara först ett litet kryss och sen själva höjdhoppningshindret, men så var det inte utan det var bara enkelhinder, vilket gjorde det betydligt svårare ifall man nu skulle komma fel..
90 cm (LB)

100 cm (LA)

110 cm (MsvB) kaninhopp, haha!

120 cm (MsvA)

prisutdelning! lite tråkigt att man bara fick vit/röd rosett.. ville ju haft en blå! (;


ååh, jädra galenpanna! -.-

Gymkhanan!
I Laget red:
Madde och Musse

Nellie och Diddi

jag och Spirit

Josse och Silas (bilden får josse stå för, hittade ingen på dem båda!)


Här kommer ett lilet ihopklipp med filmer från stafetthoppningen och gymkhanan (filmerna från höjdhoppningen kommer senare i veckan). och jag kan säga att detta bjuder jag verkligen på! Jag kommer nästan vakren av eller på min ponny för hon var så taggad.. haha!

Folk verkade iallafall ha mycket roligt, de skrattade ganska rejät åt mig och mina kommentarer under de olika grenarna! xd som t.ex. i det andra klippet från gymkhanan, först kommer jag knappt av för Spottis springer iväg och sen kommer jag knappt upp för jag fastnar med mitt ben i bakvalvet, efter det så lyckas jag inte lämna över spöt till Josse heller, haha!

Sen i det tredje klippet, det när vi skulle rida med en mugg vatten. Först trodde alla att Nellie drack av vattnet, men hon tog det i munnen för att det inte skulle bli lika mycket att spilla, dock spillde hon ut allt.. haha! så när jag rider och upptäcker att där inte är något vatten i muggen så vänder jag uppochner på den och säger: "meeeen, det är ju inget vatten i den!" och sen börjar alla på läktaren asgarva.. haha! aja, man får bjuda på sig själv ibland!
Nöjda och glada åkte vi hem med två rosetter, en plakett, två påsar skumtomtar och en chokladtomte!

mot showen!

Alldeles strax far jag upp till stallet och fixar mitt lilla hjärta till julshowen som börjar kl 15:00!
Fick reda på igår att jag tydligen skulle vara med på gymkhanan också, spännande!

Så vi ska alltså vara med på stafetthoppning, höjdhoppning & gymkhana!

Bilder och filmer kommer självklart upp senare ikväll! :D


hm vad kan detta vara? ;)


hoppträning

Hoppträningen idag gick helt suveränt! Vi tränade mycket på lydnad på småhinder och olika linjer, väldigt nyttigt faktiskt! Nu de kommande dagarna ska Spottis ridas ut och ha det roligt bara, sen på söndag så ska vi vara med på klubbens julshow! vi ska vara med på stafetthoppningen och höjdhoppningen! :D spännande!


hämtat minneskortet

Här kommer lite bilder + filmerna sen Julahoppningarna!








Som ni ser så är hon inte alls lika stadig i LA'n som i LB+5, men hon hade ju stått i transporten i flera timmar så hon var som sagt trött.. :(


galoppen

Har ju helt glömt bort att visa er resten av bilderna från galoppen!
Så här kommer ett helt gäng, de med stämpel har Louice fotat! :D

Uppvärmnings varvet:





Spottis står och spanar in b-ponnyernas lopp!

spänna sadelgjorden, vill ju inte sitta under magen vid målgången!

under loppet:




och prisutdelningen! där min ponny trodde att hon bara hade två ben att stå på..


resultat!

Dagens resultat har varit lite blandat, men definitivt bättre än igår!

LB+5, 4 fel:
Kanonrunda!
Hon gick verkligen som en klocka, hade bra galopp, satte alla avstånd och ja, allt var allmänt bra! :D Dock så fick vi ett ruskigt irriterande nedslag på 1:an i grunden.. Men det tar jag helt på mig då vi kom i väldigt kass galopp, efter det fick vi upp ett bättre tryck och resten av banan gick finemang!

LA, 9 fel:
Denna rundan var inte lika bra, hon var rejält trött efter flertalet timmar i transporten.
Så imellanåt blev det lite "hej-kom-och-hjälp-mig", hon var lite vinglig och hade korsgalopp lite här och var, men hon var ju trött stackarn, haha!

Fick en rivning på 7:an och ett stopp på 8:a, underlaget var kasst i svängen så Spottis trampade ner sig lite och fick inte riktigt fäste och sen kom kombinationen ganska fort, så det blev ett stopp där. Kom på det igen och då hoppade hon, lilla fishästen! Fick även ett tidsfel pga stoppet. Ingen jättebra runda, men definitivt bättre än igår!

I helhet så har hon skött sig bra hela dagen, varit lugn och avslappnad på både framridningen och framhoppningen, duktig ponny!
Dock skedde en liten incident på framhoppningen till LB+5, småungar som flänger runt i 390 km/h och inte har någon som hellst koll på högerregeln är ju livsfarliga att vistas med på en framhoppning med andra ekipage runt omkring, det resulterade i en fet krock..

Stackars Spottis visste ju inte var hon skulle bli av när det kom en annan ponny springades rakt in i henne! :( Jag höll mig till höger och hon tänkte rida på insidan av mig men i sista stund ändrar hon sig och svänger utåt istället, så vi fick ju försöka tvärnita men ändå smällde hästarna rätt in i varandra från sidan (bog mot bog), kännde igenom henne efter, red omkring och hoppade lite för att känna så hon inte kändes annorlunda men det gjorde hon inte.

Tur vi undkom utan några allvarliga skador, det borde införas grönt kort/licens eller liknande för att få vara på en framhoppning! Där är ofta kaos på och alldeles för många som inte kan en så simpel sak som högerregeln..

Fler bilder kommer senare när Josse kommer med mitt minneskort, även film kommer!

Fick ta av nosgrimman till andra klassen då hon fick ett klämsår av den, alltid ska det vara något..

nya tag!

Är åter igen påväg mot tävlingen, nya tag idag och hoppas på bättre känsla!

Kameran följer med idag så det kommer nog upp bilder lite senare!
Såhär kommer vi se ut idag:


cause we had a bad day

Tävlingen idag gick rent ut sagt åt helvete.. (ursäkta ordvalet)
Fick ett stopp i omhoppningen för hon skyggade för ett hinderstöd mitt i en snäv sväng så den blev helt misslyckad, hon gick inte riktigt framåt idag och hittade inget riktigt sug.

Men det var skönt att vi hoppade idag, så hon har varit inne och kännt på banan.
Så är hon förhoppningsvis inte lika feg imorgon! :D lilla mupphästen. ^^

RSS 2.0