tror vi flyttar fotograferingen..

Såvida ni inte vill ha en massa bilder med vilt yrande snöflingor och konturerna av en häst i bakgrunden?!




att kika på i Göteborg:

Har tagit mig i kragen och fixat ihop en liten inköps/att kika på-lista inför GHS! För en gångs skull så är inte själva "detta MÅSTE jag köpa"-delen så stor, utan det är mer smågrejer som inte kostar allt för många hundralappar. Har ni något speciellt som ni planerar att köpa?
 
  • Jag vill gravera en liten namnplatta som jag sen kan sätta fast på min antibitplatta, det blir liksom lite mer personligt och så tycker jag det är en väldigt snygg detalj!
- Bilderna är lånade av www.internationalshowjumping.se
 
  • Equipe smörja till min sadel, proverna jag fick med när jag köpte den håller på att ta slut och jag vill helst använda märkets egna grejer då det är framtaget för just deras läderutrustning.
  • En brun tröja av något slag, antingen en stickad eller en lite tunnare tjocktröja!
  • Ett par nya marinblå lindor då de jag har nu sjunger på sista versen, vill även ha ett par bruna!
  • Är även lite sugen på att se om där är någon monter som säjer equi ping, Eddie har listat ut att om han gör ett litet ryck i uppbindningskedjorna så släpper balabanden som vi just nu har som säkerhet ifall hästarna skulle kasta sig i gången.. Så vill ha något som ger lite mer motstånd, för han har satt i system att om han gör ett lätt ryck så är han loss och kan därmed glatt nå alla närhängande höpåsar.. Eller så gnager han loss banden om han är riktigt uttråkad -.-
 
Det var väl ungefär det som jag har spikat att jag ska köpa, sen finns det ju självklart grejer som jag SÅHÄR gärna vill ha men som jag mest ska kolla lite på. Bla. Dyón's Anatomic träns, dör snygghetsdöden! Ska även dregla lite över Antarés snygga hjälmar och se om jag passar i en sån, är sugen på en ny hjälm så passar jag i den kanske jag ska börja spara.. ;) Sen har vi ju dethär med schabrak.. man kan ju nästan inte åka hem från GHS utan ett schabrak, väl? Får jag syn på detta Cristina Sports schabraket i Tophorse's monter så tror jag inte att jag kommer kunna hålla fingrarna i styr faktiskt..
 

måndagtisdagonsdagTORSDAG

Har parkerat mig framför datorn iklädd 3 tjocktröjor och pannband, vill inte påstå att jag har tinat upp från stallet än.. Det positiva med detta vädret är att ingen ger sig iväg till ridhuset om man verkligen inte måste, så idag har jag lullat omkring helt ensam i ridhuset på båda hästarna med radion på högsta volym, typ. Eller ja lullat var väl att ta i,  halvlullat, Eddie fick lulla, barbacka, bara lugnt och avslappnat med tanke på att han tränade igår! Astrid därimot, inget lull. Hard work work och hon gick faktiskt riktigt bra! Imorgon tänkte jag rida henne lite ute i paddocken och be mamma knäppa lite till synes mysiga bilder men som faktiskt inte alls är så mysiga med tanke på att det är svinkallt ute. Men lite får man väl offra för att få fina bilder huh? Eddie skulle egentligen också fått busa ute i paddocken imorgon men det skötte han så bra i hagen idag istället, så bra att han trampade av sin ena framsko.. Dumstrut, aja jag har sagt det förr och säger det igen, det är GULD att ha hovis som "granne" så hon kommer och slår på en ny sko på eftermiddagen!
 
Nu ska jag sätta kameran på laddning, för den har en tendens att ta självmord efter alldeles för kort batteritid i denna kylan.. Sen ska jag trycka i mig en fet hemmagjord hamburgare med pommes och efter det trycka i mig choklad och kolla ikapp TO och TVD. Vi hörs imorgon! Om jag inte drunknat i min egen fetma..
 
A och E ute i hagen idag! Astrid är så svart så det enda man ser är en skrikrosa grimma hahah..

beröm och positiva kommentarer

Visst blir man väl glad när man får höra bra och positiva saker om sin häst? jag smälter lite varje gång och blir alldeles glad och stolt i mitt mamma-hjärta ♥ Inte bara för hur hästen ser ut utséendemässigt utan även hur den rör sig och beter sig i olika sammanhang.
 
John aka. hästviskaren/indianen/mirakelmannen som numera jobbar som vaktmästare i vårt stall har även hand om utsläppet osv. av hästarna på vardagar. (gissa om vi får väluppfostrade hästar nu eller ;)) Mamma skickade ett sms till tjejen som är och hjälper John om dagarna om att vi skulle sköta utsläppet av våra själva första dagen eftersom vi ville vara med och se så inte Astrid blir orolig eller liknande, och fick då svaret: "Då blir John ledsen, ha ha! Han gillar Eddie och vill alltid gå ut med honom, jag får aldrig hantera honom, han är Johns! Då saknar han sin favorithäst imorgon."
 
Fick även en kommentar från en tjej som tävlar väldigt höga klasser i fälttävlan när vi red tillsammans i ridhuset häromdagen om att "den galoppen kommer han komma långt med, han täcker väldigt mycket mark!"
 
Och igår på träningen fick jag höra av Ann, min tränare: "han är ju så otroligt vacker att titta på, man kan nästan inte slita blicken! han har sån otrolig utstrålning" och även att han har så otroligt underbar galopp.
 
Jag vet inte riktigt var jag ska bli av när jag hör alla komplimanger.. För mig är det ju en självklarhet att min häst är vackrast i världen, duh ;) men när man även hör andra komma med så fina ord så är det liksom bara "shit, är han verkligen så fin?" haha! Trodde nästan alltid att jag var kärleksblind, inne i min lilla bubbla, jag och min vackra häst och alla andra bara suckade och skakade på huvudet.. Men får faktiskt höra fina kommentarer eller beröm för Eddie ganska ofta från personer i min omgivning, både folk jag känner och inte känner. Och varje gång blir jag lika jävla glad och stolt. Jag kommer nog aldrig kunna se mig mätt på min ögonsten för han är ju faktiskt vackrast av dem alla! iallafall i min värld.
 
/tjejen som var tvungen att bryta våra svenska "lagom"-regler och skryta lite om sin häst ♥ #hatersgonnahate
 

sen kväll i stallet

När man börjar träna 19:30 och träningen slutar 21, och därefter ska hästen fixas iordning och allt sånt, då blir klockan myyycket.. Var hemma lite efter 22 någongång och har precis tryckt i mig en väldigt sen kvällsmat och ska strax sova! Imorgon sticker vi upp till stallet tidigt och förhoppningsvis kan hästarna gå ut en sväng i hagen om det inte blåser för mycket, därefter ska vi åka till veterinären med min stackars katt som hoppar omkring på 3 ben... Tror han har varit i slagsmål för han har lite småsår överallt, stackarn :(
 
Träningen idag gick iallafall SÅHÄR bra! eller ja, mestadelen iallafall. Han var superfin i uppvärmningen och fixade alla bommar och småplank med korta, snäva distanser hur bra som helst. Sen skulle vi hoppa travkombination och sen fyra framåt galoppsprång till ett räcke och där liksom dog han lite på något sätt, han behöver ha mycket mera tryck i galoppen för att han inte ska stänga av och det var svårt att få fram den innan han var riktigt igång. Så där blev det ett par trams-stopp men sen när vi väl kom igång så flöt det på hur bra som helst! Hoppa över medellinjen tyckte han var lite knepigt men skötte det ändå bra med tanke på att där var en grind i vilket han har varit totalt livrädd för innan men nu inte ens tittade på, vattenmattan tycker han heller inte är farlig längre utan även den hoppar han för glatta livet!
 
Kolla bara hur söt han är med öronen helt spetsade rakt framåt och bara kör på, man märker att han verkligen tycker detta är kul! Det är SÅÅÅÅÅ underbart att vara igång och hoppa igen!
 

hästarna idag (so far)

Häst nummer 1 för dagen var Astrid som fick gå ett lugnt lösgörande pass i ridhuset efter gårdagens hoppträning! Astrid är hästen som flyttat till mig och hon ska stå här i ca 2 veckor för annars går hela första tävlingsperioden åt skogen då Lisa inte har någon som helst chans att hålla igång henne.. Hon är nojig att rida ut på och även om hon inte hade varit det så är det inte direkt något utridningsvänligt väder som Skåne bjuder på. Dessutom så är hela hennes grusväg in till gården (som för övrigt är ca 600-700m lång) helt igensnöad så hon kommer inte ut med transporten. It sucks! Så nu ska hon stå här så hon kan hållas igång så vi slipper ställa in alla aktiviteter framöver.
 
Och eftersom skåne hela dagen bjudit på snöstorm så har hästarna fått bli inne i stallet idag. Därför tog jag ut Eddie när jag var färdig med Astrid och red honom lite lätt i skritt och trav barbacka i ridhuset, mest så han fick röra på sig lite innan träningen ikväll! Han blir så himla stollig när han bara stått stilla hela dagen, så tänkte att det nog var bäst att han fick komma ut och spralla av sig lite! Dock var han till min förvåning väldigt lugn, så vi får väl se hur han är ikväll, hahah ;)
 
Astrid idag ↑

"ditt alarm har ju ringt typ 200 gånger"

Det var pappas kommentar när jag asade mig upp från sängen igår, 20 minuter innan det var dags att sticka till jobb.. I KNOOOOW, men jag var såååå trött, min envisa förkyldning har börjat övergå till envis hosta istället och jag kände mig bara allmänt opepp. Jag tog mig iallafall till jobb i tid, stack hem och red ett pass på Eddie i ridhuset som för övrigt gick ganska bra, känns bra inför hoppträningen ikväll som jag hoppas inte ställs in pga vädret (säger tjejen som har 100 meter till ridhuset..). Därefter hem och trycka i mig en panpizza och sen vidare till KG-träning med Astrid som gick både bra och lite halvkass imellanåt, men hon har inte gått så mycket nu pga vädret och Lisa har varit insnöad större delen av månaden så det har ju sin förklaring.
 
Snöstorm á la skåne står somsagt på menyn idag och jag ska snart upp och rida häst nr 1 som kom igårkväll, mer om det later. Ska sätta kameran på laddning så ni kanske kan få lite film ikväll, igår skulle det filmas med min mobil men det enda jag har film på är mamma och Lisa som står och diskuterar varför kameran är på framsidan av luren och hur man ändrar tillbaka den... xD HAHA! #tekninska
 
Men sååå nu vet ni varför uppdateringen var så kass under måndag-tisdag, ska försöka få tillbaka flowet lite och hosta upp ett par inlägg åt er. Vi hörs!
 
Ååh vill komma igång och börja rida Théa igen också!
Hon började vila för att ta in allt hon har lärt sig men står fortfarande pga vädret, känns inte jätteoptimalt att slira runt på en precis inriden blivande 4-åring i en snöig paddock.. Hon är inte van att åka transport heller så det är inte att föredra när det blåser halv storm ute, så vi får väl helt enkelt vänta tills vädret är bättre så vi kan börja köra till ridhuset med henne! Ska bli så kul att se vad hon kan prestera i år, så snabblärd som hon är!

goodbye sunday!

Här sitter jag, med gårdagens smink fortfarande halvt utkladdat runt ögonen pga att jag är waaay too lat för att tvätta av det. Gjorde en insats till att göra det innan vi skulle åka upp till stallet tidigare idag men blev då stoppad av mamma som hotade med att om jag tvättar facet precis innan vi ska ge oss ut i minusgrader kommer det bli kallt, väldigt kallt, typ istappar-som-hänger-i-ögonfransarna kallt!
 
Gårdagen var najs, vi hade en superrolig kväll ute med hur mycket skratt som helst! Precis som det ska vara :) Hästarna har idag varit lite små-crazy därimot, fick först hjälpa Josse med en unghäst som bara levde rövare under longeringen och slet sig hela tiden, hahah! Men med två man på linan så lyckades vi hålla kvar henne på volten och bröt systemet. Eddie var också spänd som en fiolsträng, fick skippa traven helt idag då det bara led till konflikter. Så det blev ett pass med ganska mycket galopp och på slutet släppte han faktiskt och blev ganska fin så då avslutade jag, imorgon ska han få en vilodag! Jobbar även eftermiddag på ena förskolan imorgon så det passar ganska bra, och ev. så kommer det en "ny" häst som ska stå här i ca 2 veckor eller något. I'll tell you more tomorrow!
 
Nu ska jag hitta orken att hoppa ur ridkläderna som jag har bott i hela dagen och sen avnjuta universums godaste middag, IKVÄLL BLIR DET LAX!! åååh ♥ jag älskar lax
 
Lite halvt svettig bild på mig och Isabell från gårdagen!

morning sunshines!

Herrejesus jag älskar sovmorgonar, aaaah!
Var hemma runt 12-tiden inatt så det var skönt att sova ut ordentligt, filmen igår var bra men det blev lite långdraget att sitta inne i biosalongen i 3 timmar :p The Wolf of Wall Street var det vi såg och Leonardo DiCaprio är ju bara en sååå grym skådespelare! Det skadar ju inte att han inte direkt är ful att titta på heller ;) Han ligger nog i topp tillsammans med Johnny Depp och Robert Downey Jr. över skådespelare på 40+ som man fortfarande sitter och dreglar åt på TV ;)
 
Över till annat! Ikväll är det lite party som står på schemat tillsammans med Gisela och Isabell, vi ska dra oss åt Ängelholms-trakterna faktiskt! Har inte varit ute i ängelholm på drygt 2 år tror jag, haha! Har bara varit i Helsingborg på senare tid, så detta ska bli kul! Men innan dess ska självklart stallet fixas och Eddie ska ridas :)
 
Ni har väl förresten inte missat att Matilda som köpte Spirit av mig nyligen har skaffat blogg? Så är ni sugna på att fortsätta följa min underbara gula lilla prinsessponny så in och kika på http://matildamalmstrom.horseworld.se/!
 

iceage in real life..

Idag är det så fruktansvärt bitande kallt så jag vill bara krypa ner under täcket och inte stida upp fören det är vår.. Fy fasen alltså! Spenderade förmiddagen till att putsa alla mina grejer, orkade inte göra det igår.. Eftermiddagen spenderades som vanligt i stallet där jag, Bella och Tessan gav oss ut inpackade i huvor över hjälmen och täcken över benen på en bitande kall skrittrunda! Känner att jag måste komma ut och variera underlaget lite, det blir så himla mycket ridhus i detta vädret...
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta mig vidare till Ängelholm, kompistid och bio står på schemat!
Vi hörs imorgon!
 

äntligen har de satt en diagnos på min sjukdom!

Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:

  • Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
  • Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
  • Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”

Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar.
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.

Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar.

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme.

 

Texten är lånad HÄR IFRÅN!

Gula racer-ponnyerna efter att ha satt rekordtiden på terrängbanan, haha!
Underbar dag med världens bästa gulisar och massa skratt, åh vad jag saknar!

shopping & ännu ett lyckat pass!

Nu när min svarta prins är på g tillbaka i hoppningen så måste han ju självklart ha ett par ordentliga benskydd ;) Har alltid älskat och kommer alltid att göra, Veredus-skydden är de som ligger number one på min lista nu och forever! Han är bortskämd den lilla snorungen, kom in i stallet och bara "tittaaaa Eddie vad jag har köpt till dig!!" och vad tror ni inte han gör om inte drar världens största suck.. tacksamheten ligger på topp ;)
 
Vet inte om det var lite tacksamhet för de nya skydden han ändå visade idag eller om allting bara verkligen är påväg åt rätt håll just nu, men idag gick han så JÄVLA CP MEGA BRA! (ryck) Han gjorde sååååååå fina tempoväxlingar och längde på helt sjukt i den ökade traven! Är nästan lite sugen på att anmäla honom till en dressyrtävling nu när han är så fin bara för skojs skull ;)
 
We'll see! Nu ska jag sätta igång och putsa läder, för ni tror väl inte att jag fick gjort det igår? nej varken det eller några slingor hann vi med.. Heter man Kastman i efternamn så går man inte riktigt ihop med planering. Har iallafall hunnit med jobb och tandis idag också, så nu ömmar mina tänder så mycket att jag helst skulle vilja ta en hammare och slå ut dem, men what's the point? aah låt detta gå fort.
 
 

det rullar på!

Idag är bra dag nr 2! Tog mig en riktigt lång sovmorgon imorse, så jag kände mig faktiskt ordentligt utvilad när jag gick upp! Käkade frukost och åkte upp till stallet sen runt 3-tiden. Red ännu ett bra pass på Eddie, bättre än igår faktiskt! Han var så mjuk och fin och lyssnade kanon i övergångarna och tempoväxlingarna, red även över lite bommar och det gjorde han bra. Känns så otroligt skönt att det går på rätt håll nu igen! Nu ska jag käka middag och sen sätta mig och putsa min sadel och slinga mitt hår.
 
Imorgon är det jobb på fm som gäller, därefter åker jag direkt till tandläkaren för att spänna tandställningen och prata lite om hur vi ska göra med underkäken. Därefter lite shopping och sen stallet! Får se lite om det händer något mer spännande eller om that's it ;) Vi hörs iallafall!
 
Bildminnen, Kvarnstena i somras! Flex och jag öven en sjuuuukt maffig oxer! (hehe)

humor

Hahah men asså gud, tror jag kissar på mig! Dessa videos dök upp i mitt facebookflöde häromdagen och hur mycket jag än försöker så kan jag inget än att skratta hysteriskt åt hur verkligt det ser ut och låter hahahah!
Boysen med änglarösterna, vad hände? x'D
 
 

Idag är en BRA dag!

Det trodde jag minsann inte när jag vaknade imorse och mådde värre än någonsin! låg kvar i sängen i 40 min rakt upp och ner och orkade knappt ta mig upp för att gå till jobb.. Men asade mig upp ur sängen, klädde på mig, tog en ipren, åt en rostad macka med nutella (bra stadig frukost ja) och gick till jobbet. Började känna mig piggare under dagen och sen dess har det rullat på. Har även fått garanterat vik varje måndag nu och sen därefter lite strödagar på jobb nr 1 och jobb nr 2 skrev in mig i systemet nu så det lär bli en del där också, vilket är super då jag blir kokko av att bara gå hemma och sen behöver jag pengarna!
 
Bestämde mig även för att ge mig upp på Eddie idag! Kände att jag hade humöret under kontroll, Eddie hade varit ute i hagen ett par timmar, jag frös inte som en liten gris och mådde för tillfället inte helt urkass, dessutom så satt jag upp utan vidare krav vilket också ledde till ett kanonpass, ÄNTLIGEN! (låter som vi har haft värsta downperioden hahah.. that's not the case! Bara en gnällig ryttare och en häst med väldigt mycket överskottsenergi ;)) Självklart fick han sina ryck imellanåt och var lite springig ibland men han var ändå så lugn och avslappnad jämfört med de tre senaste dagarna. Han satte dessutom galoppombyten i båda varven idag vilket fick mina mungipor att nå öronen! Tror han har haft lite dåligt samvete över de senaste passen så han ville gottgöra mig idag ;)
 
Imorgon är jag ledig, ska bli skönt att få sova ut ordentligt på morgonen! Om jag kan vill säga, vaknar stup i kvarten pga andningsbesvär av förkyldningen.. Men jag ska försöka iallafall! Annars ska jag ägna dagen åt lite fix, ska bla smörja mina lädergrejer och slinga mitt hår, så det är väl så dagen ser ut! Och stallet såklart ;)
 

monday again

Idag har det varit kallt. Äckligt, svinigt, olidligt kallt! Stallet var en plåga, det enda positiva med hela vistelsen var att min underbara lilla häst fick komma ut i hagen i lite drygt en timme (till hans besvikelse dock.. haha), han sprang runt lite i en cirkel ett par varv, busade lite och sen stod han bara och häckade vid grinden och ville komma in igen.. Lät honom vila från ridning idag då jag fortfarande mår kass, lyckas alltid dra på mig en sån här dunderförkyldning varje vinter där det känns som jag ska nysa ut min hjärna imellanåt! Så tänkte att i kombo med det, en laddad/spänd häst och att jag frös så jag varken hade känsel i fingrar eller tår hade bara lett till att mitt tålamod gått i botten och jag blivit ledsen och besviken igen, och den konflikten undviker jag helst.
 
För övrigt så har jag vikkat på nytt jobb idag vilket gick bra! har en killkompis jag jobbat med tidigare där, så det var skönt att ändå ha någon som man känner på plats. Ska dit imorgon också och ev. torsdag, får hoppas att jag känner mig bättre då för det kändes lite wierd att vara den snorigaste på plats, det tillhör inte vanligheterna på en förskola i denna årstiden kan jag säga!
 
Nu ska jag gå och lägga mig och sova tänkte jag säga men sen insåg jag att klockan bara var halv 8.. Och jag vill helst inte vakna kl 4 inatt så jag får väl dra igång en film och mysa ner mig i sängen med min Ben&Jerry som står i frysen istället.
Glad, vacker häst idag!

sängläge

Tjena! Dagens tävling är struken pga snödrivorna som lägger sig på vägen, Lisa fick röjt på vägen till gården så det hade troligtvis gått att komma iväg men det blåser igen på väldigt kort tid så vi hade troligtvis inte kommit tillbaka.. Så det kändes säkrast att stryka, det kommer fler tävlingar. Red istället Eddie ännu ett spänt ridpass i ridhuset, i vita ridbyxor.. haha!
 
Känner mig så jävla värdelös, är på dåligt humör och har världens förkyldning på gång. Hoppade några små språng då Bella och Tessan hade hinder framme, Det var inget fel överhuvudtaget och Eddie var jätteduktig och var fin på hinder, men ändå är jag så jävla besviken. Det är allting runtom, han är rädd för precis allting, kastar sig från hörnorna, skyggar för slussen, blir livrädd för en liten klick snö på väggen.. jag menar, hallå?! Samla nerverna hästen! Jag vet att det hela har en anledning, det är så enkelt som att han inte kan gå ut om dagarna och få utlopp för sin energi, han får massa överskottsenergi av att bara stå inne i boxen men ändå kan jag inte hjälpa att bli ledsen för att det inte funkar. Snälla moder natur, låt det sluta blåsa halv storm dagarna i ända så Eddie kan gå ut i hagen så jag får min lugna, fina, mjuka häst tillbaka!!
 
Ursäkta mig, jag har bara en dålig dag..
Ska lägga mig och glo serier och äta ostbågar resten av dagen, TTYNJÄPBH! (talk to you när jag är på bättre humör)
 
 

NU är det vinter

Hej på er! blogglusten lyser med sin frånvaro och likaså gör jag. Ägnade dagen igår till att göra ett riktigt stor-röj på mitt rum med petnoga städning och rensning av garderoben, inte det roligaste men ack så välbehövligt det var. Eddie har varit en liten spännefis under ridpassen dessa två senaste dagarna då det blåser halv storm här nere i skåne, det låter som att ridhusväggarna ska falla ihop så det är inte så konstigt att han är lite nervig den stackaren.. Det i kombination med att ha stått inne i två dagar, hoppashoppashoppas han kan gå ut en runda imorgon!!
 
Det är så himla surt, har en liten fästislapp på skrivbordet där det står massa idéer till inlägg nedskrivna men jag hittar inte motivationen till att få ner dem på det sättet jag vill.. Och får jag inte fram de på det sättet som jag vill så käns det totalt onödigt att ens försöka ge sig på det då jag bara blir arg och frustrerad och det leder till att jag bara sitter och stirrar på en blank sida. Nu ska jag beställa lite bilder, lägga mig och titta på en film och ladda upp inför morgondagens tävling med Astrid! håll tummarna för oss att det går att köra trots all snö.. Vi hörs!
 
Dagsfärsk bild från instagram, vi har fått lite snö utanför stallet!

new in

Titta vad som låg i paketet jag hämtade ut tidigare idag, tror jag dör snygghetsdöden!!
Föreställ er detta med knoppar på Eddie, benskydd, vita ridbyxor, putsade tävlingsstövlar och min blå kavaj, åååh ♥
 
Detta är mitt första schabrak från italienska Cristina Sport och absolut inte det sista! Är redan lite inne på att designa ett till hos Tophorse och hämta ut på GHS heheh.. Vi får se! Joggade iallafall Eddie litegrann i ridhuset idag och han kändes väldigt fräsch och fin, så det är bra!

15/1 2014

Tänkte passa på att kika in här och skriva lite innan adrenalinet (kan man säga så?) från träningen har lagt sig och jag intar zombie-mode. Jobbet idag rullade på bra och jag han ta mig till träningen utan att dö av stress, applåder tack! Eddie får en liten guldstjärna idag för han var så duktig, min prins! Senast han gick en hoppträning var i februari förra året och då gick det skit för han var så stressad och spänd, självklart var han det idag också men gick över mer åt det taggade hållet istället för "jag-har-glömt-hur-man-hoppar"-hållet! Ann tyckte att han såg väldigt trevlig ut och kommentarade flera gånger vilken underbar galopp han har, och jag kan inget annat än att hålla med ;) världens största mys-galopp ♥
 
Imorgon väntar jobb, hämta ut paket och stallfix. Bra dag! Vi hööööörs
 
Pigg och glad häst, tror han tyckte detta var superkul!

dödstrött

Efter att ha deckat skedandes med hunden i sängen i 45 min kan jag konstatera att ja, jag är orutinerad. Efter föregående vecka där läggdags var runt kl 3 på natten och uppstigning vid, eh, kl 3 på eftermiddagen så var jag helt slut av att ha kommit upp i ordentlig tid, ridit ett bra hopp-pass med nytt bett på en inte-lika-taggad-som-i-söndags Astrid och ett par timmars jobb.
 
Så efter min lilla tupplur tog jag en så lång varm dusch att jag knappt såg mina händer framför mig när jag var färdig pga all kondens och imma, mamma har maten på spisen så när den är klar ska jag käka snabbt och därefter återgå till mitt sovande. Imorgon väntar ett 9,5 timmars långt jobbpass mellan 08:00-17:30 (döda mig) och därefter hoppträning kl 18! #STRESSSSSS
Tur jobbet bara ligger ca 10 min från stallet, så när jag kommer dit står en färdigborstad häst och kläder redo för mig att bara hoppa i och sen är det bara till att sadla och fixa och tuta och köra!
 
Ni kan ju bara föreställa er hur död jag kommer vara imorgon med tanke på hur slut jag är idag, så uppdateringen lär bli, obefintlig.. Hörs med update om träningen och så när jag går av jobb på torsdag em!
 

schabrak-bloppis

Schockemöhle schabrak
Använt men i fint skick! (smutsigt på bilden, tvättas innan det skickas)
200:- (+ frakt) eller bud SÅLT
 

Scapa Sports schabrak i lite annorlunda/unik färg, flintstone!
Sparsamt använt och i fint skick! (smutsigt på bilden, tvättas innan det skickas)
300:- (+ frakt) eller bud SÅLT
 
 
Showmaster schabrak
Spetsig i nederkanten, ligger väldigt snyggt under sadeln!
Använt men i fint skick (smutsigt på bilden, tvättas innan det skickas)
50:- (+ frakt)
 
 
Vitt schabrak med guldig passpoal
Allround men lite rakare mot dressyrhållet
använt ett fåtal gånger (smutsigt på bilden, tvättas innan det skickas)
50:- (+ frakt)
 
Märkeslöst grått schabrak med lila och svart kantband och lila passpoal
Liten fläck på högersidan (se bild) men den hamnar under sadeln så det syns inte vid användning.
använt ett fåtal gånger (smutsigt på bilden, tvättas innan det skickas)
50:- (+ frakt)
 
 
Är även i valet och kvalet om jag ska sälja mitt Lamicell Mirage schabrak.. 
Det är ju den gamla modellen som inte går att få tag på längre, färgen pistage med brunt kantband.
 
Finns intresse för det och jag får ett bra bud så kanske jag släpper det!
(smutsigt på bilden, tvättas isåfall innan det skickas)
 

hon gör det igen!

"Det handlar om att observera. Ta till sig, vara kapabel att läsa av. Förstå, och därefter kunna förmedla. Först när man förstått hästens val av handling kan man ge respons. Först när man uppmärksammat varför hästen gör fel, eller rätt, är man berättigad att ge den svar. "
 
Mitt i prick, as usual. Läs hela inlägget HÄR!

goodmorning tuesday!

Just nu sitter jag förhoppningsvis i bilen påväg till Herrevadskloster för att hoppa igenom Astrid lite till inför tävlingen på söndag! Skulle det inte vara så så är det pga att det snöat alldeles för mycket inatt så Lisa inte kommer ut med släpet från sin gård.. Jag hoppas dock att det inte ska vara några problem då Astrid behöver få av sig så mycket energi som bara möjligt innan söndag, med tanke på hur laddad hon var i söndags så xD Aja, om inte annat så ska jag vidare och jobba i eftermiddag och Eddie ska gå ett lätt joggingpass ikväll, får se hur bloggningen kommer gå under dagen, tror det kommer komma upp något tidsinställt iallafall, så håll koll!
 

hej v.3!

Full rulle i stallet idag, har varit där från i förmiddags till för en stund sen. Har bla. fotat Josse och Lillan, fikat i klubbstugan, fixat stallet och ridit Eddie som hade hur mycket energi som helst idag! Tror det beror lite på kylan. Han var iallafall riktigt fin i uppvärmningen och sen fick han galoppera väldigt mycket idag, både för att bli av med energi och för att få upp flåset lite, så lät han rulla på runt spåret i lite större rundare galopp några varv, sen fick han vila lite imellan och sen samma sak i andra varvet. Avslutade med att jobba honom lite i samlad galopp och sen travade av på långa tyglar. Imorgon ska han få gå ett lätt joggingpass och på onsdag är det dags för hoppträning, ÄNTLIGEN!! Kommer dock ändå ta det väldigt lugnt och inte vara med hela passet, utan jag känner av honom lite och när han börjar kännas för trött så avslutar vi, han är ju trots allt inte riktigt i form och har inte hoppat ordentligt sen i juli.
 
Nu ska jag fixa lite paket, fota lite schabrak som ska säljas och sen städa mitt rum.
Hoppas ni har en roligare måndagkväll än mig!
 
Idag har det varit riktigt kallt och nu på kvällskvisten har även snön börjat falla, det var på tiden va!

mer film!

Tänkte slänga upp ännu en liten film från gårdagens ridning, mitt lilla troll tyckte det var buskul att få rulla över det lilla hindret ett par gånger!! Han har mycket skönare inställning till hinder nu än tidigare, all denna vilan har både varit på gott och ont. Var även iväg och hoppade en halvt sjövild Astrid på kvällen, hon har inte hoppat sedan pay and jumpen och uppenbarligen var det ett för långt uppehåll tyckte hon. Ska åka iväg och hoppa lite på tisdag också för att få av ännu mer energi och sen är det dags för årets första tävling på söndag, jippiiiiieeee!
 

one year

Snubblade in på några gamla YT-klipp häromdagen när jag satt och bläddrade på min kanal. Dessa två klippen nedan är det nästan ett år emellan de filmades, tänk så mycket som kan hända på ett år! Behöver inte sitta och rabbla upp skillnaderna för de lägger ni nog märke till själva, men jag skrattar lite inombords när jag ser oss stappla omkring på den första filmen :')
 
Tänk också på att Eddie inte är i speciellt bra kondis utan är under igångsättning, han är inte så stadig i formen som jag vill ha honom än och han orkar inte samla sig i galoppen, inte heller hålla den för den delen som ni kommer se på filmen, han blir väldigt snabbt trött. Vi ska jobba på och sätta muskler så han blir så fin i kroppen som han var i somras innan den sista skadan! Har tyvärr ingen film på när jag rider på marken från den perioden.. Men då var han bra musklad och orkade bära sigsjälv samlat och utan konstigheter i alla gångarter. Dit ska vi igen, och ännu bättre!
 

details

Gårdagens outfit!

GHS2014, bokat och klart √

Under gårdagen passade jag och Gisela även på att surfa in och boka biljetter till GHS, vi kör en repris på förra året! Fredagen den 28 kommer vi befinna oss i Scandinavium för att titta på fina hästar och shoppa i massor! Det som är mindre lockande är tanken på hur död man är dagen efter, och gissa vad jag ska göra då? Jooo, upp och tävla.. haha! Äh, det blir nog bra! Har tävlat på värre förutsättningar förr..
 
Ska ni till Göteborg något i år? och in that case, vilka dagar?
 

dagens ridning

De nya bootsen satt som en smäck och Eddie var glad as usual idag under passet! Gisela fick hoppa upp och testa honom idag och han bara lulla på som vanligt, min snälla lilla häst! Alltid kul att se sin egen häst röra sig under någon annan också, så får man lite mer perspektiv än bara hals, man och öron ;) Därefter rörde vi oss mot stall nr 2 där jag fick testa hennes Humla! Det bjöds på både lugn och avslappnad gång och lite rodeoryck, haha! Lite spänning i vardagen är väl alltid trevligt ;)
 
Tänk vilken skillnad det ändå kan vara på två precis lika höga hästar. Eddie är den lite sportigare/nättare typen med lååånga ben och minihuvud medans Humlan är av den lite biffigare sorten och har X-Full i huvudlag ;) haha!
 

Todays

Tjena hej hallå! Dagens sysselsättning är ridning och, äta. Gisela har varit här och testat Eddie idag, bjuder på bilder sen! nu har vi varit inom donken och köpt proviant och strax ska vi ta in och fixa Humlan och skumpa omkring proppmätta, mysigt. Vi hörs sen!




shopping

Var tidigare idag iväg för att kika på ett nytt stalltäcke från Horseware åt Eddie som han kan ha under sitt vintertäcke när det börjar bli kallare. Tycker inte att hans täcke från Bucas sitter så bra när man har det under vintertäcket, det kasar jättelångt bak och så får han skav.. Tyvärr hade de inte det inne i hans storlek men vi åkte ändå inte tomhänta därifrån (gör man någonsin det från en hästsportbutik? "jag ska inte handla något" JO TJENA).
 
Med hem fick ett par boots från Tekna följa med, de verkade supertåliga och såg ut att ha väldigt bra passform! Har ju suktat efter ett par boots med fårskinnsludd från Eskadron hur länge som helst men hur mysiga kommer de vara i detta vädret liksom.. Och han måste ha ett par boots då det imellanåt finns en tendens att hans långa älgben är överallt och ingenstans samtidigt. Tjejen i kassan hade iallafall en kompis som tävlade fälttävlan och hon använde tydligen bara dessa bootsen och sa att de var helt outstanding i både funktion och passform! We'll see.. Slänger även upp bilder på de två tröjorna som fick följa med hem från Hööks häromdagen, den ena är en superfluffig pilé fleecetröja och den andra är en underställströja, och den är verkligen helt outstanding, har tidigare alltid gått med minst 3 tjocktröjor på mig i sånt här väder, men har jag denna under behöver jag bara en tröja och jag är inte ens i närheten av att frysa, that's awesome!
 

AHRBWD

Har någon någonsin gett personen som uppfann ridhuset en medalj eller något? För det är han/hon/hen (whatever) SÅHÄR jävla värd, åh jag är evigt tacksam för att ha ridhus på gården! Speciellt med tanke på hur vädret har varit idag, regnet har öst ner nonstop och det har blåst ganska rejält också, fick hålla mig på ena halvan av ridhuset då stora porten på gaveln blåst upp och var allmänt aggresiv och stod och slog. Trots det så skötte sig min prins helt exemplariskt! Klart han var lite spänd och nervös men lyssnade hela tiden på vad jag hade att säga och gjorde det utan protester, han kirrade även några galoppombyten idag vilket är det vi har haft lite problem med, duktiga hästen ♥ såna här dagar är så bra, såna behöver vi!
 
Läste förresten också att de på vissa ställen i USA har runt -40°c och att Niagarafallen har frusit till is, wat dafuq säger jag, vart är världen påväg?! Jag är iallafall påväg till köket för att se om där finns några godsaker, om inte ska jag gråta en liten skvätt och sen plocka något från min egen godisgömma istället, bäst att kolla köket först, det är ju synd att slösa på sitt eget..
 

maloukastman @ instagram

.........................................................................................
 
Ni har väl inte missat att ni kan följa mig på instagram? Där kan ni gå in och följa om ni vill ha lite mer koll på vad som händer inte bara på hästfronten utan lite mer "här-och-nu". Där dyker upp lite gott och blandat i bildväg!
 
Sök på "maloukastman" (orginellt huh?) så hittar ni mig, in och följ mer er!

happy horsie

Idag var jag lääänge i stallet, stod och pysslade och gosade med Eddie hur länge som helst! badade benen, tvättade svansen, friserade hovskägg, klippte manen, oljade hovar och bara mös ♥ slängde sen på sadel osv och red ut en runda tillsammans med Bella och Beeche och jag har nog aldrig varit med om gladare häst! Under hela sträckan vi galopperade satt jag med mungiporna upp till öronen, no kidding. Har ju inte ridit ut på flera veckor då det inte passar med när Bella slutar skolan och när det blir mörkt, dåligt väder osv. och rida ut själv är inte något som jag gör mer än ibland då mitt lilla troll ser spöken överallt och ingenstans ute, ska börja vänja honom mer så vi inte ska vara beroende av andra för att rida ut.
 
Men jag blir så lycklig av att sitta på en så otroligt glad häst, satt med världens fånigaste smile medans min häst varvade varannat galoppsprång med glädjeskutt, minibockningar och pipljud, haha! Det liksom sprudlade i hela kroppen på honom, det värmer i mitt mammahjärta att veta att min häst är lycklig ♥
 

Godmorgon!

Igårkväll ville jag bara svära och skrika så högt så att alla i hela huset skulle vakna! Jag satt uppe till halv 2 med detdär jävla "mitt2013"-inlägget, HALV 2!! Anledningen till det är för att min dator, som för övrigt var väldigt nära på att skickas ut genom fönstret igår, är segare än en gammal tant med rulator mitt i gången på väla under mellandagsrean och varje gång man laddar om en sida eller klickar upp ett nytt fönster så ploppar 5 st virusfönster upp på diverse olika ställen på skärmen och eftersom att datorn redan är så in i helvetes seg så tar det 100 år att stänga ner dem, och den proceduren går på repeat varje gång man öppnar/laddar om en sida....
 
I det skicket min dator är i nu besitter den förmågan att hålla ungefär en internetsida uppe i taget, allt över ett gör att datorns prestanda sjunker till -100, typ. Tror det är dags för den att lämna walk over och gå i pension! Men samtidigt är jag snål, jag vill inte lägga pengar på en dator nu, det är ju snart GHS!! (prioriteringen är på topp, haha) Och jag fyller ju trots allt år "snart", tror ni jag klarar att stå ut med denna datorn i drygt 3 månader till utan att behöva läggas in på psyket? ;) We'll see.
 

Mitt 2013


  • Januari var en ganska så händelserik månad! Eddie var fortfarande helt ny då jag bara haft honom i ett par veckor, jag trillade av ett par gånger då jag inte alls var van vid hans "SURPRISE-nu-kastar-jag-mig-på-sidan" hopp! Spottis hade vintervila, jag började på min livs sista termin i skolan, Eddie testade mig jättemycket för att komma unden arbete på diverse olika sätt.. Vi gjorde vår första dressyrträning tillsammans, Spottis sattes igång och Madde hoppade henne lite på Jenny-träningarna, vi hade photoshoot ute i en snöig paddock, Eddie gjorde sin första hoppträning där vi knappt tog oss över något hinder överhuvudtaget.. Min studentmössa anlände och vi fick ganska mycket snö för att vara Skåne!

    se hela januari
  • Februari var även den ganska fylld med saker, Eddie var lite överambitiös i hoppningen de få gångerna han faktiskt bestämde sig för att hoppa och inte springa brevid, var nere på Flyinge och kollade på DUS Ungdomsdag, var inne i helsingborg och kikade på elit-tävlingarna och GHS-lotterihästarna och en massa fina ekipage! Var även i åstorp och kikade på tävlingar och lånade ut min kavaj till Grant, tror hon fäste sig lite vid den då hon skaffade en egen i samma färg senare ;) Vi gjorde om i sadelkammaren, Eddie slängde av mig så jag landade helt mongo på axeln och kunde inte rida på en vecka.

    se hela februari 
 
  • Mars, Eddie var fortfarande lite smått mongo i huvudet imellanåt, våren var påväg och bjöd på underbart väder, hade lite visningar på Spottis, Eddie aka. Karatekid var med på ytterligare en hoppträning, han blev även behandlad med kiropraktik av Katja då han var sne i bäcknet (troligtvis från när han gick omkull i hagen), snön kom åter igen tillbaka till skåneland och Spottis började byta tillbaka till sin sommarfärg = hon ser ut som en tiger/zebra/leopard med alla möjliga färger under fällningstiden.

    se hela mars
 
  • April var månaden när jag fick konstaterat att jag skulle få tandställning, Eddie började gå bättre och bättre i hoppningen, hade ännu en photoshoot med Josse bakom kameran, min allra bästa vän sedan 7 år tillbaka blev såld, världens finaste Spirit ♥ Eddie fyllde 5 år, var på GHS tillsammans med Gisela på min födelsedag och jag och Eddie startade vår första pay and jump

    se hela april
 
  • Maj började med att jag vände hela mitt liv uppochner genom att byta mobil från iPhone till Samsung, ett val jag idag inte ångrar överhuvudtaget! det enda jag saknar är alla smileysar... Eddie började acceptera att gå in i släpet och faktiskt stanna där, var ute på tävlingar med Matilda ett par gånger och coachade henne och S, Eddie började halta och efter klinikbesök visade det sig vara påbörjan till kotledsinflammation, bloggen fick en makeover och skolan började lida mot sitt slut.

    se hela maj
 
  • Juni var en fullproppad månad. Slutspurten på skolan och massor med fest! Jag träffade Phillip för första gången när jag och Josse var på pilotfest i Ljungbyhed, jag var på min första bal och jag tog studenten, åkte även iväg på studentresa till Ayia Napa, Cypern två dagar efter studenten med mina bästa tjej och killkompisar från klassen! Eddie sattes sakta men säkert igång och fick börja hoppa lite försiktigt.

    se hela juni
 
  • Juli började med att Eddie fick skutta runt en liten pay and jump på hemmaklubben på 70 cm, jag och Josse var en dag hos Alex på kvarnstena och firade hennes födelsedag och umgicks med Stina och Johanna, slängde upp både Alex och Johanna på Eddie en sväng och jag fick testa att rida och hoppa Flex, riktigt fräck häst dendär! Åkte och hoppade två klasser på pay and jump i Össjö också, 70 och 80 cm. Eddie började gå mycket bättre i hoppningen och vi kunde börja lägga upp hinderhöjden lite. Åkte till Spanien för att bo hos mina kusiner i 10 dagar, det bjöds på allt ifrån shopping till strandhäng till ridning på min kusins häst. Var även på sadelprovning och fick hem min nya Equipe sadel ♥

    se hela juli
 
  • Augusti inleddes med det bästa hopp-passet jag och Eddie någonsin har haft! Han klippte en bana felfritt på 100-115 höjd och allt kändes SÅ enkelt. Några dagar senare började han vara tjaffsig i munnen och efter ett besök av tandis upptäckte vi att han troligtvis ätit något konstigt i hagen och fått en allergisk reaktion (?) och fått köttsår och stora blåsor över hela tungan. Vi passade Josse's och deras hästar när de var på meeting i Tingsryd och då blev det massa ridning! Eddie började kännas oren igen vilket efter ännu ett klinikbesök visade sig vara kotsenbenssesamoidit, en blödning där ligamenten fäster i kotsenbenet vilket orsakats av en överböjning av kotan.. Boxvila och enbart skritt för hans del. Ida var även ute en sväng och tog helt magiskt fina kort ute på stubben!

    se hela augusti
 
  • September stod rätt stilla, Eddie var inne på stötvågs/shockwavebehandlingar på kliniken, bloggen stod ganska stilla och det var väldigt tråkig uppdatering, Eddie var med på sin första miljöträning för John Wilson och fick komma ut och röra på sig flera gånger om dagen men hade fortfarande boxvila. Fönsterna i Beeches och Eddies boxar blev äntligen färdiga och Eddie fick så smått börja komma igång och trava och jobba lite mer i slutet av månaden.

    se hela september
 
  • Oktober månad startade med att Eddie fick lov att börja galoppera igen, woho! Kom även igång och började dressyrträna lite smått. Jag bestämde mig helt spontant på en kväll att klippa av mig håret till endast axellångt och jag fick även tandställning... Kickade igång ett nytt projekt, Carthéa! en treåring som skulle bli ett inridningsprojekt. Hon var över förväntan duktig och tredje gången hon överhuvudtaget hade ryttare på ryggen så galopperade hon uta på longervolten som ingenting, haha! I slutet av månaden reds hon även utan problem lös i paddocken i alla gångarter. Denna månaden började jag även hoppa Astrid lite smått!

    se hela oktober
 
  • November hände det inte speciellt mycket, det mesta rullade på som vanligt förutom att Eddie drog på sig världens förkyldning och blev supertjock i båda bakbenen.. Lilla Théa gick bara från klarhet till klarhet och Astrid hoppade som bara den och vi började ta oss ut på lite pay and jumps. Var i Ullared och shoppade. När Eddie äntligen blivit kvitt sin förkyldning så ser han till att ordna fram något nytt serrni, bus i hagen ledde till att han fastnat i tråden och dragit upp ett läbbigt sår på bakbenet = ännu mera vila.. Oh, och jag och Astrid startade vår första tävling och fick två rosetter med oss hem!

    se hela november
 
  • December bestod av mycket hoppning, Astrid hoppade som bara den på både träning och tävling!
     Vi hade världens storm här nere i Skåne som blåste av en bit av taket på vårt stall (som tur är är där ett höloft imellan), vi fick årets första snö som försvann lika snabbt som den kom. Jag och Astrid startade vår andra tävling tillsammans och var felfria i 100cm och fick två rivningar i 110-debuten. Vi var inne ed Eddie på kliniken och han blev helt friskförklarad och fick äntligen lov att börja hoppa igen! Lyckan varade inte så länge dock för dagar senare stod min häst med 40 graders feber.. Som tur är så varade det endast i några dagar och vi kunde börja rida lite så smått igen. Théa gick lite till och från under december månad men ställdes sen av för vintervila och jag åkte upp till Norge för att fira nyår med min fina pojkvän och vara hos honom i en vecka!

    se hela december

tips från coachen

Hamnade på Hippson genom en länk på facebook där de hade kluddat ner 10 tips från Kyra Kyrklund's clinic på Flyinge i helgen, hatten av för den kvinnan! Hon har koll, stenkoll. Nedan följer mina favoritpunkter, vill ni läsa hela inlägget hittar ni det HÄR.
 
1. Läromästare, bra tränare - och äventyrslystnad
Att titta på bra ridning gör dig till en bättre ryttare. Försök att föreställa dig hur det känns när proffsen rider och vad det är de egentligen gör, råder Kyra. Bästa läraren när det gäller ryttarkänsla är annars en välriden häst, alltså en läromästare. Ovärderligt kan det även vara att ha en skicklig tränare som kan sitta upp på din häst och ge dig en känsla för dess sanna potential.
- För mig var Herbert Rehbein den tränaren. Att se honom sitta upp på mina hästar, och visa hur bra de kunde gå, fick mig att vilja lära mig att rida bättre, berättar Kyra. 
Men att bli en bra ryttare handlar också om mod:
- Mina bästa elever har varit äventyrslystna personer, alltid beredda att prova på någonting nytt!
 
 
3. Samlingen börjar i kroppen, inte i benen
När samling kommer på tal pratar vi oftast om bakbenen, att hästen ska trampa under sig mer med dem.
- Men egentligen måste hästen kunna samla kroppen först, innan den kan samla benen. Om man ser revbenen som en stor fjäder så måste den undre delen av fjädern kunna dra ihop sig, först då kan hästen gå över ryggen, säger Kyra. Det räcker alltså inte med att bara förlänga överlinjen, du måste kunna korta "underlinjen" också.
- När bröstkorgen kan dra ihop sig blir det lättare för bakbenen att svinga in under den, förklarar hon.
Den känsla man söker efter i samlingen är att manken kommer upp till ryttaren.
- Tala med hästen med dina underskänklar. Du kan vara lite snabbare med skänkeln än vad hästen är i sina framben när du samlar, för att den inte ska bli långsam. Men försök inte att lyfta hästen med skänkeln, det är den som ska lyfta dig.
 
5. Det är den svaga sidan som behöver stärkas
Med oliksidighet menas att hästen är starkare i en sida och svagare i den andra. Den sida vi uppfattar som "mjuk" är den som är svag. 
- Det hästen försöker göra är att dra sig lång på den starka sidan. Detta för att slippa jobba med bakbenet på den svaga sidan. På den svaga sidan vill hästen inte ta stödet, där drar den sig undan, förklarar Kyra.
Tricket är alltså att aktivera och stärka det svaga bakbenet. Ett sätt kan vara att rida i en svag förvänd sluta. Alltså att flytta in bakdelen lite, från den sida där hästen känns mjuk, så att den måste sätta det svaga bakbenet in under kroppen. 
Snarare än att "bända loss" den starka sidan handlar det om att stärka den svaga.
- Om du själv känner dig svag i vänster sida av kroppen, inte går du till gymmet och tränar upp den högra? Jobba med att få stöd på den svaga sidan, säger Kyra.
 
 
8. Variera stegen och lös problemen
En häst kan ta sig framåt antingen med längre (ofta långsammare) steg och med lite längre kropp, eller med korta (ofta kvickare) steg och en kortare kropp. Endera stegtypen är lättare för hästen än den andra, men det är nyttigt för din häst att få träna på den variant som är svår. Hästen ska kunna gå med både långa och med kvicka steg, men inget av det blir bra om ryttaren klämmer med skänklarna.
- Klämmer du med skänkeln mitt på hästen blir den som en tandkrämstub, det rinner ut i båda ändarna. Använd underskänkeln, men kvickt, för att skapa energi i hästen. Om du jämför skänkeln med ett spö skulle du ju aldrig sitta och klämma med spöet om hästen inte svarade på signalen, säger Kyra.
 
10. Bakom lod - en dödssynd?
Kyra får en publikfråga om hästens form och tycker inte att man bara kan stirra sig blind på detaljer, som i vilken vinkel hästen håller sitt huvud. Du måste se till hela hästen när du bedömer den.
- När jag började rida var det alltid en dödssynd att rida hästen med näsan bakom lodplanet. Men tittar man på gamla bilder gick äldre tiders hästar ofta utan rygg, de var "leg movers". På en häst som till exempel blir vek i nacken och släpper kontakten kan du ibland behöva ta kontakten längre in, för att sedan länga ut halsen när du har hittat stödet. 
Kyra håller med om att det spektakulära på tävling ibland har skett på bekostnad av formen. Kanske svänger pendeln tillbaka något, så att domarna åter blir hårdare med att nosen måste vara framme? Dressyren är inte statisk utan lever hela tiden.
- Men det är inte svart eller vitt. Ju mindre man vet desto mer tittar man på enstaka detaljer. Du måste betrakta hela hästen och hur den använder sin kropp. 
 
Eddie är lite överambitiös ibland och går gärna bakom lod med huvudet när han rids, men det är något vi hela tiden jobbar på att förbättra. Min sits behöver vi inte titta på... Malou "rutten-säck-potatis" Kastman, hahah!

you make me sick

Bokstaligt talat, mitt ifrån ingenstans idag så blev jag bara brutalt illamående och yr, kräktes ett par gånger, var lite hängig ett par timmar och nu mår jag relativt bra igen, inte helt 100, men bättre. Wat dafuq liksom?!
 
Aja nog pratat om hur min mage vridit sig ut-och-in under dagen, HEJ!
Idag har jag fått 0 vettiga saker gjorda, har varit hos tandläkaren imorse och petat i dendär satans tråden på min tandställning som envisas med att lossna hela tiden, kan det vara att jag äter för mycket segt godis tro?! naaah.. Har även varit inne på Hööks en runda och shoppat två tröjor på halva priset, det var iallafall efter allt detta som illamåendet slog till.. Blev iallafall på lite bättre humör när man loggar in på facebook och ser färska bilder och bra resultat för Matilda och Spottis från Trettonspelen i helgen, världens finaste ponny ♥ blir alltid så glad av att se henne!
 
 

bara döda fiskar följer strömmen

Men ja, jag är trött som ett as och mätt så jag håller på att explodera, det är nästan död va? Äh skitsamma jag skriver ner listan som varit standard på alla bloggar vid årsskiftet iallafall, bara för att jag är lat och inte orkar hitta på något vettigare att skriva om..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Varit på utlandsresa med enbart kompisar, varit på cypern och i norge, tävlat storhäst, ätit lever, gått på bal, tagit studenten och åkt skidor! det är nog det jag kan komma på iallafall, haha!

Hur har ditt 2013 varit?
Det har varit både bra och dåligt faktiskt, mycket roliga saker har inträffat men har även haft väldigt mycket otur på hästfronten när det gäller Eddie..

Blev du kär i år?
Ja det blev jag!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
7 Juni - första gången jag träffade Phillip, 14 Juni - dagen jag tog studenten och 11 December - dagen jag och Phillip blev officially tillsammans ;) haha!

Vad är din största framgång 2013?
Att ha skolan avklarad tror jag.

Bästa köpet?
Min Equipe sadel ♥

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och horse-stuff!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina underbara vänner, min familj, Phillip & världens goaste häst ♥

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Here's to never growing up - Avril Lavigne, Det kommer aldrig vara över för mig - Håkan Hellström, Wake me up & Hey brother - Avicii, Blurred lines - Robin Thicke, Wrecking ball - Miley Cyrus, Talk dirty - Jason Derulo, The monster - Eminiem & Rihanna, Royals - Lorde, Holy grail - Jay-Z & Justin Timberlake och såklart hela 1D's nya album ;) ja, jag har lite "gott-och-blandat" musiksmak, haha!

Vem har du umgåtts med mest?
Mamma!

Har du haft ett förhållande under 2013?
Ja, och är fortfarande i det.

Vart reste du under 2013?
Danmark, Cypern, Spanien och Norge!

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Att Eddie ska vara fullt frisk och ridbar så vi kan börja komma ut och tävla!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag var på Göteborg Horse Show med Gisela!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att Eddie inte vore en sån otursfågel och skadade sig hela tiden.

Vem saknade du?
Spirit, går inte en dag utan att jag saknar den knäppa underbara ponnyn ♥

De bästa nya människorna du träffade?
De enda jag kan komma på såhär på rak arm är nog piloterna ute i Ljungbyhed

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
TA TAG I DITT LIV KASTMAN! Bestäm dig vad du vill göra, hitta ett jobb eller börja plugga, jobba röven av dig på hästfronten för att hela tiden bli bättre och NJUT av livet!


good evening!

Träningsvärken infinner sig fortfarande på diverse delar i kroppen och ovanpå det så är jag brutalt mätt efter att precis ha tryckt i mig universums största portion med mat, oh dear god why innehar jag inte förmågan att sluta äta när jag är mätt?! tacka gud för att jag har bra ämnesomsättning..
 
Idag lyckades jag ta mig upp på hästryggen utan att dö av smärta pga träningsvärken, inte för att det var speciellt långt upp jag skulle but still, c-ponny höjd är bra när ens kapacitet sträcker sig så långt som att knappt kunna böja sig ner för att ta på sina egna skor! Red Kalle en stund i ridhuset tillsammans med Bella och gick litegrann med Eddie då han är nyskodd och troligtvis lite ömfotad, imorgon ska jag upp på honom och då hoppas jag att träningsvärken lagt sig, annars kan det bli spännande..
Såhär känner jag mig nu, typ...

hjärnan fylld med potatismos

Utanför fönstret är det kolsvart och jag sitter och halvsover/läser igenom en veckas osedda inlägg på bloglovin' i världens goaste skinnfåtölj på den nog lyxigaste bussen jag någonsin åkt, enkelrad så jag slipper sitta och trängas brevid någon och sjukt gott med plats åt alla håll och kanter, vilket jag tackar gud för för med tanke på den brutala träningsvärken jag ligger inne med i, ja, hela kroppen från skidåkningen igår..

Ja, nu är jag iallafall påväg hem till schweden igen efter en supermysig vecka hos min fina pojkvän ♥ woho! Det är både tråkigt och skönt, gött att komma iväg lite och vara med människor man tycker om men samtidigt så saknar jag världens sötaste bruna minimule mot min kind så enormt mycket! Tror Phillip har märkt min lack of fyrhovad kontakt då varje gång vi körde/gick förbi ett stall så bara "OMG KOLLA EN HÄST!!!" och "mmmh vad gott det luktar :3". Trots att jag blivit överröst med pussar hela denna veckan så ska det bli gött att komma hem och pussa (den andra) mannen i mitt liv ;) miss him alot!

mina fina killar ♥

RSS 2.0