♪ När juldagsmorgon gliiiiimmaaaaaar ♫

.... Jag vill till stallet gåååååå! Eller?
Njae, när klockan ringde kvart i 7 imorse var jag ärligt talat inte direkt så sugen på det... Mamma har jobbat inatt så vi bestämde oss för att fixa färdigt i stallet tidigt idag så vi slipper tänka på det när vi har gäster i eftermiddag! Så det är ganska bra att idag, julafton!!! (wiiie) inföll på en vardag, vardagar är jourdagar och vi hade morgonjouren vilket betyder att det är någon annans nitlott att åka upp och ta in och kvällsfodra! För det är man minsann inte sugen på i detta vädret när man gjort sig fin ;)
 
Regnet bokstavligt talat öser ner över vårt kära skåneland och jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna... Julfeeling deluxe? Funderar på att ta en powernap innan jag börjar fixa mig så att jag inte deckar kl 9 ikväll... Ja, det låter som en bra idé. GOD JUL på er hörrni!! Från oss alla ↓↓↓ till er alla ;)
 

Dan före dan före dopparedan

22 december har sniglat sig förbi och jag har precis haft en minor heartattack då en spindel size STOR dök upp på min arm right out of nowhere, jag satte hjärtat i halsgropen, skrek högt inombords och greppade närmsta plakett och gjorde spindelmos av den rackaren! Tröjan i tvätten, plaketten i disken och jag försöker förtränga att jag nyss blivit traumatiserad för livet... 
 
Hej på er! Dagarna har flugit förbi och jag har inte haft tid att sätta mig framför datorn sen jag kom hem från Norge. Alla dagar har gått i raketfart och det har varit SÅ mycket att göra hela tiden! Det har iallafall varit skönt att komma upp i sadeln igen och halvparten av hästarna sköter sig exemplariskt! Théa är Théa igen och inte längre någon eldsprutande drake med mer åsikter än en ultraradikal feminist, om än överskottsenergi för en hel armé så är hon SÅ mjuk och fin att rida igen!! Eddie är som Eddie är när han har fått vila ett tag, världens bekvämaste och lataste rumptroll som tycker att allt som involverar att jag sitter på hans rygg och ber honom att göra något är sjukt ONÖDIGT!! Igår var han ganska fin och framme men de andra dagarna har han varit världens surpuppa och knappt velat gå fram för skänkeln överhuvudtaget! Och det är inte så att jag ber om piaff eller galopp-piruetter med hög samlingsgrad utan så simpla saker som att växla tempo i trav eller runda sig runt skänklen kan få Mr.Grumpy att grimasera och göra kosparkar ;) Tur det bara är de första dagarna under igångsättning han visar denna sidan av sig själv! Och lucky me som får bita i det äpplet igen efter nyår.. ;)
 
Nej nu ska jag haffa mig något att äta, dra igång en film och sen sova! imorgon väntar ett besök hos kiropraktorn på morgonen och därefter lite ärenden i helsingborg, den sista julshoppingen, stallet och sen bara gå och småpilla och mysa hemma! Vi hörs hörrni :)
 
 

Destination Skåne!

Greetings guys!
Jag sitter nu på bussen påväg hem från en gosig vecka Norge, vi börjar så smått närma oss Göteborg och jag beräknas vara hemma vid kl 8 ikväll. Jag måste erkänna att det är ganska mysigt att åka buss såhär länge, flera timmars egentid där man bara kan koppla av, tänka, blogga/läsa bloggar, titta på film eller sova. Och att sitta såhär länge rätt upp och ner är inga problem i dessa sätena kan jag tala om, googla "bus4you" och kika igenom bilderna så förstår ni varför, jag kan varmt rekommendera dem när man ska åka längre sträckor!
 
Själv sitter jag och knappar till er och tänkte sen börja beta av lite inlägg på bloglovin, det blir en del när man är frånvarande en vecka! Längtar även efter att få pussa på världens mjukaste mule och titta in i de ögon som varje dag får mitt hjärta att smälta ♥ Är även måttligt förväntansfull då den i mina ögon perfekta nyårsklänningen ligger och väntar i ett paket hemma på min säng! Jag hoppas innerligt att den sitter som jag önskar!!
 
Imorgon väntar en heldag på jobb och därefter ska jag upp till de saknade lurvbollarna och pussa på dem!
Vi hörs hörrni!
 
Arkivbild från 2012 - Åh jag vill att det ska se ut såhär ute nu!!!

My new lovies ♥

I hopp om en snöfylld Norge-resa fick dessa godingarna hänga med hem från förra veckans shoppingtur, nu blev ju så inte fallet but it's still cold as fuck så de kommer till god användning ändå! Och hur fina är dem inte då?!?! Modellen heter UGG mini Bailey Button Bling och är med äkta Swarovski-stenar ♥.♥
 
Köptes på Raglady för 2 495:-!
Det sved i plånboken men jag får se de som en för tidig julklapp, god jul Malou önskar Malou ;) TACK!
 

Two years ♥

Idag för exakt två år sedan skrev jag under mitt namn på en rad som kom att göra att jag nu står som ägare på min, i mina ögon, drömhäst, min allra finaste ägodel och han som är totalt oersättlig, världens bästa Glory ♥
 
Jag hade aldrig vågat drömma om att det skulle bli en sån perfect match när man köper en osedd häst, men jag ångrar mig inte en endaste millisekund att jag litade på magkänslan och vågade ta chansen och nu står med denna häst med ett hjärta av renaste guld och som jag älskar villkorslöst! För även om han kan gå mig på nerverna ibland och jag kan bli så galen på honom att det nästan sprutar rök ur öronen på mig så skulle jag inte byta ut honom mot något i världen ♥
 

& så vart det tyst igen..

Greetings from Norway!
Ursäkta den plötsliga tystnaden men plötsligt gick tiden ganska bra mycket fortare än planerat och vips så svängde bussen in på Norges centralstation utan att jag fått något som helst vettigt förutom att sova gjort... Imorse ringde klockan 05:00 för att vi skulle räcka färjan ner till Kragerø och efter en lång bil och båt-tur sitter jag nu lite halvt nyvaken i soffan efter att ha sovit en stund och eftersom min pojkvän still is så tänkte jag kika in här och skriva lite!
 
I torsdags firade jag och Phillip ett år tillsammans och var ute och åt på restaurang och idag har vi då tagit oss ner till deras stuga i Kragerø för att få lite lone time innan jag drar hem igen nästa vecka! Vi har bunkrat upp så vi ska laga goda middagar och bara vara, bara oss två liksom! Till min besvikelse så försvann all snö under stormen natten innan jag åkte hit..... Och ni vet ju hur sugen jag var på snö :( Aja, det snöade lite i torsdags iallafall och la sig en del på marken, även om det har smält undan igen pga det fina vädret så fick jag ju ändå vara ute och prommenera i de stora snöflingorna där och då och det var ju bättre än inget iallafall ;)
 
Bebis-Théa ♥ Tänk att hon snart blir 5 år!

knick, knack, knäck

Idag startade dagen ute i skogen, på hästryggen och med solens strålar i facet! Gud vilket underbart väder Skåne har bjudit på idag hörrni, heeelt magiskt! Svinkallt iförsig, men det kompenserades upp av att det istället var helt vindstilla och klarblå himmel, lite snö på detta hade inte varit fel men allt kan man ju inte få här i världen ;)
 
Därefter har Katja varit ute och tryckt båda hästarna, Eddie var väldigt fin i kroppen och hade endast småsaker som behövdes korrigeras vilket såklart känns skönt! Théa var som jag misstänkt väldigt låst i ryggen och det var skönt att få det bekräftat, nu vet jag att det är anledningen till att hon har varit så bråkig! Hon behövs tryckas en gång till om någon vecka och sen ska hon vara fit for fight. Ändå bra timeat då de ska få lite jullov nu när jag jag kommer vara borta så mycket innan jul och över nyår, så de ska bara få gå lite på sparlåga nu under resten av detta året och sen sättas igång igen ordentligt under början av 2015!
 
Nu på kvällskvisten har Théa fått påslaget sin borttappade framsko och jag bakar lussebullar för glatta livet! Egentligen borde jag städa, tvätta och packa, men istället gör jag självklart något totalt ovettigt i sammanhanget.. Men lussebullar är aldrig ovettigt när man tänker efter, det finns ju inget godare än lussebullar och julmust!!
 
 

She'll always be the one ♥

Fick efter lång lång tid pussa på världens bästa ponnymule under hemmatävlingarna igår! Bästa prinsessan var 3dje och 4de placerad i båda sina LC-klasser, är glad att hon ser så fin ut! Försäljning är dock på g igen då Matilda har dragit iväg på längden och jag hoppas innerligt att hon hamnar hos ett lika bra, förstående och kärleksfullt hem ♥
 
Nu ska jag hoppa i ridkläder och dra mig upp till stallet och fixa, vi hörs!
 

Cozy-time!

As usual så är dagen innan tävlingshelg på anläggningen fullspäckad och består av massor att göra pga att mamma är en av de köksansvarige. Inhandling av mat och diverse andra nödvändigheter som tog slut under förra helgens tävlingar var första prio och ut rullade vi med en proppfull kingsize kundvagn! Lastade in allting i nya bilen som vi även var och hämtade idag, den förra sa upp sig häromveckan, hela motorn var kaputt... Så det fick bli en ny, same same but different! Likadan bil, dock nyare och i en annan färg.. Jag som var förälskad i vår svarta är lite smådepp då denna nya är grå metallic.. Svart är ju ändå alltid svart, men denna matchar iallafall snyggt med transporten så det är ju ett plus iallafall ;) Därefter har vi stått och hackat grönsaker, blandat våffelsmet, stekt ägg, förberett toast osv osv..
 
Svart ♥
 
Vi var även en sväng inom Hööks och fick äntligen inhandlat nya ridskor till mig, right about time! De gamla var alltså, ja, låt oss säga totalt värdelösa.. Hela sulan har lossnat från skon i framkanten.. Det fick bli ett par rejäla fårskinnsfodrade saker så nu ska jag förhoppningsvis slippa frysa!! Fick även med mig ett par långa chaps, tror det blir superskönt nu till vintern! Det dröjer nog dock innan jag får testa dem ordentligt, Eddie blev vaccinerad idag och måste ju därför ta det lugnt, Katja kommer på måndag och behandlar båda = ytterligare 3 dagar utan ridning och sen åker jag till Norge på onsdag.. Så det blir en ganska lugn period för dem nu ungefär från lucia till efter nyår då jag både har 2 Norgeresor inplanerade och sen är det ju mitt i allt julstök, så de får också ha lite julledigt utan några direkt krävande pass! Bara lättare ridning för att hålla igång :)
 

Otursfågeln igång igen..

Schabraken sålde som smör i solsken och blev paxade redan strax efter jag hann få upp dem, score! Är dessutom en vän till mig som köpt dem så det är skönt att slippa skicka och greja :) Nu ska jag bara ta mig iväg och inhandla ersättaren till dessa två så blir det superbra! Hästarna rullar på i sina egna takter, Eddie dansar fram i dressyrsadeln och går under omständigheterna faktiskt ganska bra, Théa däremot blir för tillfället bara värre och värre... Katja måste verkligen komma ut och knäcka henne nu för hon är verkligen inte rolig att rida! Superstretig, stel och bråkig, och jag vill inte tjafsa med henne för mycket då jag inte vet om där sitter någon låsning och därför står vi ganska så stilla i ridningen just nu tyvärr.. Förhoppningsvis kommer hon imorgon, annars får jag nog tyvärr stryka mig från Svante-träningen den 16 :(
 
Och Eddie's omständigheter undrar ni ju då säkert över? För ca två veckor sedan märkte jag att något var galet, han gick bara och småpillade i höet/halmen och åt endast några få strån med jämna mellanrum, han har aldrig varit någon storätare direkt men nu totalt bojkottade han kraftfodret och vägrade dricka.. Vi gav det 2 dagar med veterinärs uppsyn och försökte få honom att äta och dricka utan resultat, han började även vid dethär laget bli uttorkad så vi bestämde oss för att köra in honom till Ugglarp. Väl där tog de tester som visade att han hade någon slags infektion i magsäcken och där hade vi anledningen till att han vatten och matvägrade, de behöll honom på kliniken över natten så han fick stå med dropp för att återfå rätt vätskebalans och dagen efter gastroskoperade dem honom och kunde konstatera magkatarr! Så nu går han på den omtalade medicinen GastroGard och har redan nu blivit en helt annan häst! Han äter med stor aptit, dricker mycket mer och känns i allmänhet mer lugn och harmonisk. Detta är troligvis något som han har haft hela tiden då han i sig stressar upp sig ganska mycket, dessutom visar studier att över 80% av alla krubbbitarhästar ofta har problem med magen såsom magkatarr eller magsår, så har ni en krubbare så tveka inte att kolla upp detta! Anledningen till att det har brutit ut först nu är troligvis tävlingarna, det är det som har utlöst allt då han var ganska stimmig på båda två och det var så mycket nytt för honom. Men han är igång och rids som vanligt nu igen och ska inte ha några problem av detta nu när han fått medicin :)
 

Equipe

Equipe schabrak strl full! Båda två sparsamt använda.
400:- för det blå/orangea och 450:- för det blå/silver/röda,
eller 800:- för båda! Tvättas innan de skickas, köparen betalar frakten. SÅLDA!
 
 


Kvällsfilm!

Har ju helt glömt bort att slänga upp videon från Théas 100cm runda nu i helgen! Vill ni läsa om hur det gick på tävlingen så gör ni det här. Nu ska jag ge mig på att laga mat åt mig och broren min, wish me luck..
 

Goodmorning guys!

 
 
 
Klockan har passerat 13 och jag ligger fortfarande kvar i sängen, med hundens fötter i huvudet.. Han kan sova den alltså, så fort han får chansen så sover han! Men han är väl inte mastiff för inget... Det är väl som de säger, lagd mastiff ligger!
 
Men nog om min trötta hund, HEJ!
Jullåtar strömmar ur högtalarna, mina julstjärnor strålar i fönsterna och jag är SÅ taggad inför julen!!! Åh jag ÄLSKAR julen och allt därtill, alla förberedelser, all stämning ja ALLT! Therefore ska jag nu hoppa ur sängen och sätta igång med lite julstädning innan mamma vaknar och det är dags att dra oss upp till stallet, vi hörs!
 
Och vad jag längtar efter SNÖ!!
Åker till Norge över lucia och enligt rapporter från min kära pojkvän så har de massvis redan, YAAAY :D

RSS 2.0