Ooooch så måndag igen...

Hjälp vad jag har sovit dåligt inatt... Det hela följt av en lååång arbetsdag då jag fick hoppa in extra på fm vilket gjorde att mitt pass varade från 8-17 istället har gjort att jag inte känt mig helt pigg idag.. Vet inte riktigt vad det har varit men har haft sån tandvärk och även känt mig allmänt trött bara :( Körde upp och red Théa i ridhuset efter jobbet och pussade lite på Eddie som inte fattar någonting varför han plötsligt är bannad från allt som har med ridning att göra ;) Don't worry my love, en dags vila till och sen kör vi igång igen!
 

Oups...


Slut i rutan...

Alltså AH vilken söndag! Vilodag my ass.. Åkte upp vid lunch för att rida Théa och strax därefter ringde bonden och sa att halmen var på g.. Så gissa vad vi har gjort hela eftermiddagen? Jo, LAVAT HALM! Ååååh hela processen får en att ifrågasätta varför man hästar... Allt kastande, bärande, lyftande och kliande, jag har halm på ställen där inte halm borde vara och jag har rivit upp hela mina armar... Men vad gör man inte för dem man älskar ;) Nu är det iallafall över för denna gång och ingen är mer lättad än jag!
 
Över till annat så var Eddie superfin när Katja kollade igenom honom igår! Såklart lite smågrejer att rätta till vilket där alltid blir men inga större spänningar eller låsningar :) Ska bli spännande att sätta igång och rida honom i veckan igen och se om oliksidigheten har blivit något bättre! Är lite inne på att efteranmäla oss till en LB:2 på Klostret nästa helg, mest för att få hinna starta utomhus igen innan innesäsongen drar igång och för att komma ut och skaffa mer rutin! Hm.. Vi får väl se hur det blir!
 
 

Lördag i all sin glans

God eftermiddag kära läsare! Här sitter jag i min säng, med sprängande huvudvärk och ett berg med tvätt som behöver tas tag i... Ibland är livet inte fair alltså! Ska iallafall strax dra på mig ridkläder och åka upp och göra klart stallet samt bägge hästarna ska ridas idag! Eddie ska få gå lite dressyrjobb tänkte jag och Théa ska bara joggas lätt efter ett par dagars vila efter vaccinationen. Sen kommer bästa Katja ut för att trycka lite på Eddie! Känns som att det behövs igen då han blivit lite oliksidig och dubbel-spårar/skjuter in rumpan i ena varvet. Så efter en genomkörare med Katjas magiska händer så är vi nog back on track igen! Ikväll väntas gäster och grillfest då pappa fyller år, hoppas innerligt att skallebanken släppt tills dess.. Annars vet jag vem som deckat innan kl 10 ;)
 
Woho lucky me! Hovslagaren har gått och köpt en Childéric DAC, samma modell som jag beställt och i samma storlek och allt! Ni kan ju gissa tre gånger vem som kör och kidnappar den till och från ;) Perfekt nu innan jag får hem min ju! Dock en äldre modell och med fel knästöd för mina långa ben.. (fick beställa med DGP-block) Men det funkar ju bra sålänge! Har förhoppningsvis även fått sålt min gamla dressyrsadel nu, håll tummarna.. Behöver alla pengar jag kan få just nu för min nya skönhet var inte direkt gratis kan jag säga!
 

FINALLYYYYY!! & så besvikelse..

Gissa vad som anlände idag?! MINA EFTERLÄNGTADE DENIRO STÖVLAR!! Åh ♥
I eld och lågor fixade vi stallet i racerfart och jag och Eddie busade över lite småhinder och vattengraven ute i stora paddocken, Théa blev vaccinerad igår så hon har några dagars paus. Sen for vi hem i ilfart för att prova stövlarna som till min besvikelse var för korta.... JÄVLA PISSMÖG! Ursäkta men, aaaarrrggghhh... Har väntat enda sen Falsterbo (drygt 6 veckor) på dem och så blir det ändå fel :(
 
Så har mejlat till Skara för att se om de har några "extra extra" höga hemma. Trodde jag skulle klara mig med deras näst högsta längd, men ikke... Hoppas innerligt att de har, annars blir det ytterligare några veckors väntan :( Suck...
 

LA:1


Förvänd galopp ↓ Vår största struggle som var nemas problemas på banan!

Klubbmästerskap DRESSYR

Tänkte att det var på tiden att skriva ett inlägg om Klubbmästerskapet vi hade förrförra helgen, har varken fått tummarna loss eller hittat motivationen till att faktiskt anstränga mig lite och lägga ner tid på inlägg den senaste tiden, men nu när jag sitter här, kl 23:34 i min säng så drabbades jag av plötslig skrivarlust, så varför inte utnyttja det liksom och göra ett tidsinställt.. Who cares om jag kommer vara skittrött på jobbet imorgon?? Vad gör det om 100 år..
 
I det stora hela så var väl inte resultaten något att hänga i julgranen direkt, motståndet var as known stentufft men det visste jag ju redan sen innan och såg istället det hela som ett bra tillfälle att träna på att tävla! Första klassen var en LB:1 och reds inne i stora ridhuset, Eddies favourite place on earth... ;) Det är något alltså men den hästen gillar inte att ridas inomhus. Han var lite spänd och tråkig och av någon anledning så fick vi inte till skrittdelen i något av programen, det som annars brukar vara hans paradnummer när han är spänd som en fiolsträng då det är enda tillfället han slappnar av och går som han brukar... Han var även lite dryg i galoppen och la in några hopplasteg där mitt i diagonalen... Knashäst! 58,39% blev vi tilldelade av en domare jag vet brukar döma lågt, inget katastrofalt men heller inget att hurra över alltså ;)
 
Sen hade vi ju debuten i LA:1 som gick ute i paddocken och det var som att sitta på en helt annan häst! Han var visserligen trött i både kropp och knopp efter första klassen men herregud så mycket bättre känsla vi fick utomhus!! Lite småmissar här och där och lite ostadig form pga tröttheten (då blir han lite av och på), sen var piloten lite virrig och gjorde en vägmiss som resulterade i -2 poäng, men vad gör det? Detta var ju inte OS, nej inte ens SM utan ett litet klubbmästerskap där visionen var att träna på att tävla, och det var precis vad vi gjorde! Så i andra klassen var matte nöjd, glad och stolt när vi lämnade banan och Eddie var mäkta nöjd med att bara gå raka vägen in i duschen och sen ut i hagen för att rulla sig och hänga med kompisarna! ;) 61,58% fick vi i denna klassen.

Nedan kan ni se filmen från förska klassen och senare ikväll kommer bilder ifrån LA:1'an!


Och på den tredje dagen...

It's a hallelujah moment, Théa badade i fredags och hör och häpna, HON ÄR FORTFARANDE REN!! Det var nästan glädjetårar som tryckte bakom ögonlocken när jag gjorde i ordning henne inför dagens ridpass :')
 
Vilken söndag hörrni, eller vilken helg kanske jag ska säga! Vi har haft helt underbart väder verkligen. Igår var världens glassigaste lördag och jag hängde i solstolen med en bra bok och glass i stora lass hela dagen! Idag har jag varit snäppet mer effektiv och både fått klippt gräset, rensat upp på uteplatsen och städat bilen. Och ridit såklart! Det är så skönt att snart bägge hästarna är igång, Théas mugg är fortfarande inte helt läkt men det börjar bli så himla fint nu! Ni ska få se bilder på det i veckan och så ska jag försöka skriva lite om hela kalaset också, vilken jobbig resa detta varit alltså.. Fingers crossed att allt snart är över!
 
Såhär snygg var jag i fredags hahah! Tack och lov har både svullnaden och smärtan lagt sig ;)

Hälften så vis som i förrgår..

Hej hörrni! Long time no see.. Jag har legat däckad i sängen de två senaste dagarna, förutom när jag varit i stallet såklart! Dit måste man ju oavsett hur krasslig man än känner sig. Anledningen till detta var att jag igår var inne på sjukhuset och opererade ut min ena visdomstand... OUCH!! Har egentligen inte så värst ont i munnen nu men har blivit lite febrig och känner mig helt matt och slö i kroppen.. Har varit hemma från jobb nu ons-tors men ska in och prova imorgon eftermiddag. Tror det kan ha blivit lite såhär pga att mina visdomständer ligger både djupt och snett, så de fick verkligen gräva fram den, sen klyva tanden innan de kunde dra ut den och sen sy ihop hela kalaset med flera stygn.. Mysigt värre!
 
Har iallafall fått ridhjälp igår och idag av en av mina bästa vänner, Nellie! Tanken är att hon ska rida in sig på hästarna så hon kan hålla ställningarna här hemma när jag är iväg på mina Norge-trips. Hon har rid-abstinens efter hon slutade för ett par år sedan och jag behöver hjälp då och då = perfect match ;) Imorgon ska jag försöka rida Eddie själv iallafall, Théa har fortfarande så mycket överskottsenergi och hittar på bus så henne vågar jag inte ge mig upp på när jag inte är helt 100, vill inte riskera att få en knock eller dylikt när jag redan är väldigt öm + rejält svullen.. (ser ut som en hamster....... hahah!!)
 

Min snygging ♥ kul att se honom från marken ibland också!

Monday

Godmorgon efter en fullspäckad helg! Puh, jag har inte haft någon som helst ork att logga in och knappa här, det har varit fullt ös från morgon till kväll! Och visst blir man trött efter att ha tävlat?! All logistik, förberedelser, nerver och prestation, efteråt när det släpper blir man alldeles soggy i kroppen.. Och tänk då efter två dagar?! Aja, önsketänkande kan ju vara att alla kidsen på jobb ska vara lugna och snälla idag, men det kanske är för mycket begärt, det är ju ändå måndag ;) 
 
Jag är iallafall nöjd med helgens resultat, jag ska försöka hinna knappa ner allting här och tidsinställa/lägga i utkast innan jag börjar på jobb kl 13, för sen slutar jag sent idag och ikväll har jag inbokad Skype-date med min andra halva ♥ Så vi får se hur långt jag hinner och vad som dyker upp och vad ni får vänta lite längre på, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju! Det är iallafall vad jag försöker intala migsjälv nu när jag går i väntans tider efter både stövlar och sadel, HAHA....
 

Typical Eddie, ska alltid bli kompis med alla ;)

ZzzZzzZZZzz....

Puh, vad trött man blir av att börja jobba igen när man har varit ledig.. Tacka gudarna för att det är fredag!
Dock är det en fullspäckad helg på schemat, så vila upp mig får jag försöka göra en annan gång ;) Idag efter jobb kommer Annika ut och dressyrtränar och sen har vi Klubbmästerskap hela helgen, dressyr på lördag och hoppning på söndag. I dressyren rider vi stora KM som går i två omgångar, där ska vi rida LB:1 och även debutera LA:1! Pirrigt :D Hoppningen är jag lite osäker på om vi ska vara med i eller inte då det var ett tag sedan vi hoppade.. Men om så är fallet ska vi vara med i Mini-KM som är en 90 cm clear-round :)
 
Nu ska jag svira om till jobbekläder och försöka få i mig något att äta, var inne och spände rälsen i onsdags så har måttligt ont i tänderna.. Lutar åt att det blir frukost av flytande form. Vi hörs!
 

Back to reality...

Jaha hörrni, då var semestern slut...
1,5 vecka har gått SÅ fort och jag har absolut ingen aning om vart tiden har tagit vägen... Vi har iförsig fått gjort väldigt mycket men det känns fortfarande inte tillräckligt, men jag tror dock aldrig att tiden kommer att bli tillräcklig tillsammans med den man älskar, man får aldrig nog av varandra och vill bara ha mer, mer och mer..
Vi har iallafall haft det kanonbra! Först hotell-helgen med uteliv för hela slanten! fester, reastaurangbesök, evenemang osv. Och sen byta ut det mot östkusten och skärgården, världens mysigaste sommarstuga, båtliv, fiske, grillkvällar, alltså åååh ♥ Jag vill bara stoppa tiden, skicka upp hästarna och sen hade allting varit perfekt ;)

Bussen beräknas stanna i Helsingborg om ca en halvtimme och då blir det direkt hem och svira om till ridkläder och åka upp och pussa och motionera fyrbeningarna, därefter hem för dusch och småfix och sen vidare ut för att sätta oss på en pizzeria och snacka skit för att fira bästa Josse som fyller 22 idag! Gosh, detta blir en lång dag.. Vi hörs!
 

HELT SÅLD

Alltså Childéric, var har du varit hela mitt liv?! Jag är bokstavligt talat HELT SÅLD på dessa sadlar! Provningen gick bra och Ellen kollade även de andra sadlarna, Amerigon låg bra trots att jag varit lite nojjig över att den klämt, men efter att ha ridit bara några varv i en Childéric så sa jag till mamma att det inte finns en chans i världen att jag köper Amerigon hahah! Den är inte obekväm, det ska jag inte säga, men den är ganska hård.. Både i sits och stoppning, + att efter att ha suttit i Childéricen så så kände jag liksom att "fan, jag får ju anstränga mig för att kunna sitta ner ordentligt", i Childéricen blev det liksom naturligt, man satt som en smäck och jag behövde inte längre lägga massvis med fokus på att just bara sitta. Hon kollade även min gamla Ordo Equester, den var ju såklart inte optimal men gick bra att rida med då och då tillsvidare nu när jag inte har något annat (var och lämnade tillbaka Amerigon senare på em).
 
Under bussresan upp till Norge satt jag med Ellen i telefon och bollade fram och tillbaka och "beställde" en sadel, dvs. hon skrev ner allt om storlek och hur den skulle se ut och vilka tillval etc. Allt jag behöver göra nu är att skicka ett beräftelse-sms så lägger hon en order till fabriken i Frankrike och när industrisemestern är slut så börjar de tillverka min sadel!! Åh vad jag är sugen på att slänga iväg ett sms med texten "YES, just do it!" precis exakt nu, men jag måste tänka igenom allt några gånger till så jag verkligen är 100% nöjd med utseende och tillval, jag menar, 34 000:- som sadeln går loss på är ju inget man direkt springer runt med i bakfickan, speciellt inte nu när jag preis tagit körkort också... Förlåt plånkis </3
 
En av sadlarna som provades igår! Dock inte modellen som vi "eventuellt" (guaranteed ;)) ska ha!

RSS 2.0