HV Polo

Min lilla bebishäst är i behov av ett nytt ländtäcke.. Han har inget eget utan de han har haft har vi lånat från en här i stallet, och de är en stolek för små, så det blir ju aningens tight! Så när jag att Svensk Ridsport hade rea på HV Polo så kan jag ju bara inte hålla mig från att klicka hem det snygga Georgetown skrittäcket!! Men nu till problemet, jag kan inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha..
 
Så ni får hjälpa mig bestämma mig, vilken färg tror ni passar bäst på Eddie?
 
Svart/Guld eller Brunt/Blått?!

133 days left

Hej på er!
Uppdateringen ligger väldigt lågt som ni märker, har knappt ens orkat starta datorn och har inte varit inloggad på bloggen på 2-3 dagar.. Jag känner både lättnad och ångest, haha! Det är skönt eftersom att jag har mått lite sisådär under dessa dagarna och lagt tiden på att göra annat, men sen samtigt känns det jobbigt, dels för att jag inte kan komma på något bra att uppdatera om och dels för att det gapar tomt här.
 
Hästarna har gått som vanligt under mina frånvarande dagar och idag ska vi alla ha en vilodag, hästarna slipper arbeta och jag får en dag till att bara ta det lugnt. Ska bara upp och fixa hos dem och sen är allt klart! Ska bli skönt att bara vara idag, var på en föreläsning i skolan mellan 10-11 och fick sen sluta, fick även tjuvkika lite på våra studentmössor som anlände till skolan idag! Dock får vi inte dem fören nästa vecka.. Men oj så taggad man blir när man får se grejerna, nu är det bara 133 dagar kvar!!
 
- bjuder på en ganska osmickrande bild... haha!

Fryser röven av mig @ PD'n

Sitter och glor när Madde rider mitt lilla vilddjur i paddocken, kände mig helt sinnessjukt trött och hängig när jag kom hem från skolan så jag orkade inte alls dra på mig ridkläderna och rida en häst till idag.. Tur jag har Madde som ställer upp och motionerar min häst!


dagens

Här har ni den utlovade filmen på min lilla vingelpelle från idag!
Den blev ganska lång, men hoppas att ni orkar titta på den ändå.. Han skötte sig helt okej idag, var en aning mer okoncentrerad än vanligt då han var så nyfiken på vad den andra hästen höll på med, så han drog sig hela tiden utåt när vi kom på den halvan av ridhuset, haha! Men ja, han är ju lite vinglig och lite flippig med huvudet, men han är ju bara bebis!
 
Vill ni höra kommentarerna så kan ni låta ljudet på filmen vara på, annars kan ni stänga av det och klicka igång låten istället!
 
 

Tom på idéer...

Som ni nog har märkt så har bloggen gapat tom här hela helgen och anledningen till det är att det står stilla i mitt huvud och jag har verkligen iiiiingen aning om vad jag ska skriva om.. Vill heller inte gå in och skriva en massa strunt bara för skrivandets skull utan jag vill ändå ha lite tanke bakom inläggen.
 
Kom iallafall hem från stallet för en stund sen efter att ha ridit Glory i ridhuset, slängde upp Josse en runda också så hon fick känna lite på honom! Han skötte sig (som vanligt) kanonbra, dock har han varit väldigt taggad dessa dagarna men det är ju bara roligt (; Spottis fick tyvärr vila idag då det var riktigt skitväder när jag kom till stallet här hemma, det började snöa riktigt mycket och blåste halv storm.. Inget roligt väder alls att rida utomhus i, haha!
 
Ska rida Eddie på förmiddagen imorgon då jag inte börjar skolan förens halv 2, tänkte be mamma filma lite så ni kan få se en lite mer ordentlig film på hur han rör sig och så! Återkommer imorgon, hörs då!
 

Hööks vår/sommar 2013 - wanties!

Hööks kom faktiskt ut med en hel del nya läckerheter och jag kan säga att en del av dem är jag faktiskt väldigt sugen på att inhandla! Kan dock tala om att jag är liiiite besviken på nya JH collection... det är snygga grejer men deras förra färgkombination var såååå mycket snyggare än den nya! Och jag måste även tala om att jag har hamnat i en period där jag har fått värsta dille på marinblått, så fruktansvärt stilrent och snyggt!!
 
  • Men självklart kan jag ändå inte motstå snygga, färgglada matchningar (; Därför tror jag att dessa bootsen hade passat kanonbra till vår gröna outfit! (se bild nedan)
    De kostar 79:-/paret
 
 
 
  •  Fastnade också för dessa ridbyxorna, enkla men snygga! 399:- 
  • Denna fleecetröjan såg sjukt mysig ut! Snygg färgkombo också. 229:-
  • Snygg hoodtröja i marinblått ♥ hehe. 329:-
  • Fastnade också för denna halvt stickade hoodtröjan. 499:-
  • Har varit sugen på en softshell jacka länge och funderat på att införskaffa mig en från Kingsland men när jag såg denna som både är snygg och betydligt mycket billigare så why not liksom! 479:-
  • Och sist men inte minst har vi dessa snygga bruna stövlarna som jag som de flesta andra hissar! Dock är det inte något som jag kommer vilja köpa då jag inte har något annat i brunt, men att de är snygga går inte att förneka! 1 599:-

tre från träningen

Filmerna från igår var inget att hänga i julgranen kan jag tala om.. Haha! Det var typ två klipp som blev någorlunda bra, dom kan ni se här nedan. Dock kan jag visa er tre bilder som är printade från filmerna! Lovar er att ni ska få se en hoppfilm snart (; hehe
 
Vi hoppade mest i trav, det är anledningen till att han hoppar av så jäkla nära hinderna på bilderna. Men hans framben är ju inte att klaga på iallafall!
 
 

ÄNTLIGEN hemma!

Puuh, efter både Spottis och Eddies träning är jag nu äntligen hemma igen! Ska ställa mig och göra lite mat och sen plugga och sova, mer än så orkar jag inte med idag..
 
Spottis skötte sig iallafall kanon med Madde som pilot idag! Hon blir ju alltid väldigt laddad när det är gruppträning som står på schemat och hon laddar upp extra mycket, men Madde löste det bra tycker jag och hela träningen gick allmänt bra! De hoppade ju inte överdrivet mycket då Spottis inte är helt 100 igång, men det räckte gott och väl! Och Eddie, min lilla bebishästs första hoppträning.. Jag säger bara en sak, världens coolaste häst! Massor med nya intryck osv och han sköter det så jäkla häftigt. Vi hoppade inte så mycket, endast några få språng men han skötte sig ändå ypperligt! Ska se imorgon om det blev något av filmerna, kommer inte åt dem nu då mamma har dem på sin mobil och hon har åkt och jobbar inatt.. Så vi får se om det blev något av det imorgon!
 

Spottis är redo

Häst nummer ett är inpackad i lådan och vi rullar mot träning!


planerna gick åt skogen..

Min "ligga i sängen och ta det lugnt och bli frisk"-dag blev inte riktigt som jag planerade då när vi åkte till stallet för ett ge Eddie eftermiddagshö upptäckte att han stått och dragit upp stolpar ute i hagen, dumma häst.. haha! Så efter att ha kämpat med att slå ner nya stolpar i den hårda marken och skruvat av alla isolatorer och satt dem uppe på stolparna istället så han inte kan bita på dem så är jag helt slut.. Åkte till stallet runt 14:00 och kom hem för ca en halvtimme sen, så där rök alltså min dag..
 
Ska städa mitt rum nu och därefter sätta mig ner och rensa lite på hårddisken, sen ska jag nog bädda ner mig i sängen och kolla lite serier och sen sova, så vi hörs inte förens imorgon!
 

två från tyskland

Nedan kommer ni få beskåda två filmer på min häst från tiden då han bodde i Tyskland! Den ena är en löshoppningsvideo, tänkte att ni kanske ville se lite hur han hoppar, för det har ni ju faktiskt inte fått göra mer än på bild! (och det lilla klippet där vi hoppar ett sockerbitshinder.. haha!) Och den andra filmen är, ehm ja, ett bevis på att min häst är ganska snäll? hahaha!
 
Han överhoppar sig ganska mycket på filmen trots att hindret inte är sådär jättehögt, men man ser ju klart att kapaciteten finns där! Och för att ni inte ska bli förvirrade: anledningen till att det står att han heter FeinFein på filmerna är av den lätta förklaringen att det var så han kallades när han bodde i Tyskland.
 
 
 

min häst ÄR snygg!

För er som kanske har missat att läsa Johannas blogg har isåfall också missat att igår blev min lilla häst  utvald till att vara en av de 5 snyggaste "blogg-hästarna" enligt Johannas lista, roligt!

Jag menar, det är ju ganska självklart att jag själv tycker att min häst är snygg i mina egna ögon, alla tycker ju klart att sin egen häst är fin! men det är ju alltid roligt att höra det från andra :D en av fem, det händer minsann inte varje dag!



~ Tisdag ~

Godmorgon på er mina fina läsare ♥
Dagen i all ära ligger jag hemma i sängen och känner mig inte helt 100, så därför blev det ingen skola för min del idag utan jag ska bara ta det lugnt och försöka bli bättre så jag orkar ta mig till skolan imorgon och framförallt så jag orkar träna på kvällen!
 
Det var nog nästan tur att jag bestämde redan igår att hästarna skulle få sig en vilodag idag, tror inte jag hade orkat att rida båda två..Men stallen måste ju fortfarande fixas och jag funderar på att frisera Eddie lite när han kommer in! Förstår mig inte riktigt på hans man, det finns liksom ingen rätt eller fel sida som den ska ligga åt utan den faller lika lätt åt båda hållen, vilket är jättemysko! Annars brukar ju hästar ha manen på ena hållet och försöker man lägga den på andra så åker den bara tillbaka.. Hans ligger utan problem på båda hållen och när man rider är manen överallt och ingenstans åt alla håll och kanter, haha! Aja, den ska klippas iallafall.
 
Är det något speciellt ni vill läsa om idag?

well goodbye monday.

Ännu en måndag har susat förbi och jag tycker egentligen att dagarna går på tok för fort med tanke på allt som ska hinnas med! Eddie gick dressyrträning för Maria imorse, igen. Tredje dressyrträningen tillsammans och han gör bara framsteg för varje gång som går! Imorgon får han sig en välförtjänt vilodag och på onsdag är det dags för första hoppträningen. SPÄNNANDE säger jag bara! Jag har inga höga förväntningar alls då det kommer vara mycket nya intryck för min lilla häst. Liksom, bara detdär att det sitter någon på läktaren kan ju faktiskt vara ganska farligt.. (; haha! Vi får se hur det går, tänkte be mamma filma lite också så det kanske kommer upp några snuttar här på bloggen efteråt!
 
Spottis fick sig en runda i paddocken idag med Madde på ryggen, jag satt och tittade på med hur mycket kläder som helst på mig för att inte frysa ihjäl och en påse ostbågar och en cola som sällskap! Spottis var glad och taggad men skötte sig bra och Madde fick kännt igenom henne lite inför onsdag. :) Vet inte om jag har berättat detta innan men det är iallafall Madde som kommer att träna S på Jennyträningarna denna terminen! Det är supernyttigt för båda två, att rida andras hästar är jättebra, man lär sig så himla mycket och samtidigt får hon hjälp med hoppningen från Jenny och Spottis vänjer sig vid att gå med mindre ryttare på ryggen, win-win!
 
mina favoriter!

bildbomb del 2.


färgskifte

Spottis har, som ni nog inte har kunnat undgå att se, två totalt olika färger beroende på om det är sommar eller vinter. På sommaren har hon en gyllene gul färg och på vintern är hon alldeles grå! Det är egentligen ganska lustigt hur samma ponny kan se så olik ut beroende på vilken årstid det är, haha! Personligen tycker jag hon är finast på sommaren!
 
 
 
Men det roligaste är nog allt i övergången från vinter till sommarpälsen, då ser hon rent ut sagt förjävla rolig ut, HAHA! Hon är alldeles spräcklig på hela kroppen och hennes färg kommer tillbaka fläckvis...
 
Hur är era hästar när ni klipper dem, får de annorlunda färg eller de behåller samma?


bildbomb del 1.

Med tanke på att det klickades ganska många bilder idag så publicerar jag dem i två omgångar, helt enkelt för att det inte ska bli för mycket av det goda (; (eller för jobbigt att bläddra igenom.. haha!)
 
Och for your information så tvingades inte min häst frysa röven av sig bara för att jag skulle få några fina bilder utan ländtäcket åkte inte av förens han var ordentligt uppvärmd och sen var det av i ca 5 minuter. Dessutom var det otroligt skönt nere i paddocken där solen stod på och jag frös inte trots att jag endast hade två relativt tunna stickade tröjor och läderridstövlar! Så nej, det är inte "synd om hästen för han inte har något ländtäcke", han överlevde, tro mig (;
 

Pigg bebishäst! hihi

Dressyrhästen ↓

mupphäst och bildbomb på G!

Blir man glad eller blir man glad när ens häst står och trycker allra längst bort i hagen utan en endaste liten tanke på att ens göra en ansats till att komma?! Åååh, här på bilden hade jag ändå gått igenom lite mer än halva hagen.. Kärlek till långsmala hagar <3
 
I just denna sekund så sitter jag och kollar på världscupen hoppningen på tv och laddar in alla bilderna från idag från kameran till datorn, när det är klart kan ni vänta er en bildbomb!
 

hoppning på antarktis

Ja ungefär så kändes det idag när jag och Josse var och hoppade våra små ponnyer i ett ridhus som höll ca -18 grader i förmiddags.. BRRRRR! Duktiga var dem iallafall, Spottis var väldigt taggad men skötte sig ändå väldigt bra och hoppade lätt som en katt! Hon var riktigt glad över att få komma igång och hoppa lite igen (:
 
- Silas och Spirit innan vi gick in och började rida!

helgens ridning:

Hallå gänget!
Hur är det med er idag? Jag är som en isbit efter att ha varit i stallet hela förmiddagen..
Det var ju somsagt blåbärshoppning på klubben idag, jag hade först en liten tanke om att vara med men jag la ner den tanken ganska fort igen, istället körde vi på lite social träning och jag gick ut och gick med honom på anläggningen under tiden som hoppningarna pågick! I början var han väldigt spänd och skulle hålla koll på precis allt som hände runtomkring honom, men efter en stund taggade han ner och gick lugnt och sansat omkring och tog allt med ro.
 
Men han ska ändå få hoppa lite grann idag! tänkte att han ska få skutta något litet hinder när jag ska upp och rida i eftermiddag, Spottis åker till ridhuset imorgon och hoppar lite. Eddies ridpass imorgon blir utomhus, i snön i någon snygg outfit och jag har Josse bakom kameran! Hoppas på att få lite nya fina bilder så jag kan skaffa mig en ny header! (:
 
Nu ska jag upp och rida ut S en runda i solskenet, vi hörs sen!

tycker om min fina bebishäst såhäääär mycket!

Idag var han pigg min lilla herre, haha! Det var mer fart i honom än vanligt och han hade ganska mycket spring i benen, men ändå skötte han sig kanonbra och gjorde ännu en sktibra träning! Trivs så bra med honom :)
 
Vi tränade mycket övergångar i olika övingar, han är så mjuk och flexibel! Lätt som en fjäder i munnen och väldigt smidig att svänga. Även galoppfattningarna satt riktigt bra idag, kunde nog inte varit mer nöjd efter träningen än vad jag var!
 

övning ger färdighet

Detta är ett tidsinställt inlägg och just nu sitter jag på hästen och skrittar fram för det är åter igen dags för dressyrträning! Hoppas att lillkillen sköter sig lika bra som senast. :) åker till skolan senare och är där mellan 12:45-14:10 då jag bara har en lektion idag, uppdaterar mer när jag kommer hem!
 

hallå i kylan!

Hur är det med er, har ni frusit ihjäl än? Det trodde jag att jag skulle göra idag...
Stallarna var sjukt kalla idag trots två par tjocka strumpor, UGG's, långkalsonger, ridbyxor, tre tjocktröjor, min KL dunväst och en fet vinterjacka över det, plus att jag lånade en kompis Lamicell-hjälm som jag spände ut så jag kunda ha pannbandet under! och då red jag ändå bara en av hästarna idag..
 
Eddie fick sig en vilodag idag och istället red jag på en väldigt överladdad liten ponny som tyckte att det var vääääldigt roligt att galoppera! Hon är minst sagt pigg nu efter vilan, tror jag får åka och hoppa lite i helgen så hon inte är helt sjövild med Madde på träningen nästa vecka (;
 
- Bild från när vi var på träningstävling i ponnygalopp sommaren 2011

svar på frågestunden!

Spirits halvbror ska ridas in nu i vår, han är en galen filur! har du några bra tips på vägen? vad är det viktigaste enligt dig som gjort att du lyckats så bra med henne? inte bara på tävling utan även förtroendet er emellan. låååång fråga (;
 
svar: Hej! ingen fara, det är bara roligt med lite längre frågor! Speciellt såna här intressanta. (:
Iallafall, mina bästa tips är att inte stressa fram, är han lik Spottis så är han väldigt känslig i huvudet och det kräver att man inte pressar dem till att göra saker, jag kunde inte "tvinga" S att lära sig något, och det kan jag fortfarande inte.. Till henne kan du inte säga "nu är det bara såhär att du gör som jag säger" utan man får ta andra vägar för att få fram det man vill. Sen tycker jag även att det är viktigt att ha en tränare vid sidan av som kan komma med tips och hjälpa en med övningar och sånt, för det är inte alltid det lättaste att komma på själv. Välj gärna en med unghästvana! de ser det hela ur ett annat perspektiv.
 
Och sen om vårt förtroende, jag kan ärligt talat inte ge något direkt svar på denna frågan. Det har bara blivit så, jag känner mig så fruktansvärt trygg och avslappnad i den ponnyns närhet och det känner hon antagligen av! Sen har det aldrig varit att jag bara går upp och fixar henne, rider och sen ut släpper ut henne i hagen, utan det är allt runtomkring, myset, fixandet och att skapa ett band med varandra! även bara att gå ut en prommenad med din häst eller träna ledarskap i paddocken/ridhuset gör att ni kommer närmre varandra och lär känna varandra. Jag hämtar S från hagen och går hela vägen tillbaka till stallet utan grimma eller att ens hålla i henne och hon bara går brevid mig, jag kan rida ut på henne och galoppera på ett fält barbacka i bara grimma och grimmskaft som tyglar, hon står lös i stallgången när jag klipper henne osv. Jag litar på henne och hon litar på mig!
 
Oh juste, vad tänker du göra för att få en lika bra relation med din nya fina pojke?
 
svar: Jag tänker köra på samma pricip som jag gjorde med S, lära känna honom genom att spendera mycket tid med honom, mysa, knyta band från marken osv.
 
En ryttare i din klubb eller närhet som du ser upp till?
 
svar: Hm, klurig fråga! Måste nog svara Jenny Arvidsson här, tycker hon är en duktig ryttare och framförallt lärare, tränar ju för henne i hoppning!
 
Vad tycker du om din egen ridstil? bra/dålig? motivera varför! :D
 
svar: Jaaa du, jag är en person som verkligen hatar att skryta.. haha! Jag är ju ingen Roffe men jag vill heller inte påstå att jag rider helt uselt.. hahaha! Det finns ju såklart massor med saker att förbättra och jag vill hela tiden lära mig mer och bli en bättre ryttare! Men jag kan nog säga att jag är ganska bra på att läsa av hästar och anpassa mitt ridsätt efter vad för slags häst jag sitter på. (:
 
Hur många hästar har du haft?
 
svar: Om man räknar med mina foderhästar så har jag haft 6 st, egna har jag haft 3 st. foder: b-ponnyn Epson och d-ponnyerna Julle och Dolly, och mina egna är ju Spirit som är c-ponny och Lohrischa och Neverending Glory som var och är storhästar (:
 
Vad vill du jobba som senare i livet? ex. städerska eller unghästutbildare osv.
 
svar: Det har jag faktiskt iiiiiiingen aning om, om mina planer går som planerat så satsar jag på att bli rik hemmafru och inte jobba alls (; haha! bara bo på en stor hästgård och ägna all min tid åt hästarna och göra precis vad jag vill om dagarna!
 
Om du fick spendera en dag tillsammans med vem som helst, vem skulle det vara och vad skulle ni göra?
 
svar: Nu ska jag vara lite fjollig och säga anitngen Ian Somerhalder eller One Direction eller något sånt töntigt (; Ian bara för han förmodligen är universums snyggaste man och 1D bara för att de verkar vara så barnsliga och roliga att hänga med! Med den förstnämnda skulle jag nog vilja gå på romantisk middag, gå på bio, gå en mysig prommenad på stranden och sånt gullegull (; med de sistnämnda skulle jag nog vilja göra något sjukt, typ som att gå på nöjesfält eller något i den stilen!
 
Hej! Vad fin Eddie är. Hur hittade du honom? Genom annons eller tips? Provred du aldrig innan du köpte honom?
 
svar: Hej! Tack så mycket :) Efter köpet av Lohrischa hade jag fortfarande kontakt med Lizette, förra ägaren, hon tar hem hästar från Tyskland och säljer vidare här i sverige. Efter L's olycka och bortgång hjälpte Lizette mig att leta efter en ny häst, en kväll berättade hon för mig att hon köpt en skitsnygg 4-åring i Tyskland som hon först tänkt ta hem och ha själv men som vi fick lov att köpa om vi ville. Klappat och klart, efter att ha sett bilder och filmer på honom så köpte vi honom! Så nej, jag provred aldrig honom innan köpet (:
 
Favoritmärke på hästgrejer?
 
svar: ehm, detta var en svår fråga.. Men just hästgrejer så gillar jag ex. Kingsland, Veredus, Equipe, Dyón och såna märken (:
 
Vilka stigbyglar har du?
 
svar: Jag har ett par Sprenger Bow Balance och ett par från Compositi (:
 
Vad har Eddie för sadel?
 
svar: Eddie har ingen egen sadel tyvärr.. men han har ridits med både Stübben Edelweiss och en County Stabilizer, men vi ska troligtvis byta snart igen då ingen av dem har legat helt 100.
 
Hur kom du på Eddies namn?
 
svar: Menar du hela hans namn eller bara smeknamnet? (: Hela hans namn, Neverending Glory, kom jag på när jag satt och sökte på en engelsk sida för hästnamn och hans smeknamn kom nog ifrån neverEnDIng glory, E,D och I, EDI = Eddie (:
 
Hej Malou! Hade tänkt fråga en sak om Spirit nu när det kommer så många frågor om Eddie. Tror du att Agnes Carlsson på din klubb skulle klara av Spottis? Eller Tilda Nilsson? Hejdå!
 
svar: Hejsan! Jag tror att "vem som helst" skulle klara av att rida Spottis. Sålänge man har bra balans, är mjuk i handen och är modig och inte rädd för lite fart! (: Hejdå!
 
Har precis börjat läsa din blogg så hänger inte riktigt med (; skulle du kunna skriva en presentation om dig och dina hästar? Fina hästar du har! (:
 
svar: Hejsan! Roligt med nya läsare, välkommen hit och hoppas du stannar! (: Spirits prestentation kan du läsa HÄR och Lohrischas kan du läsa om HÄR, Eddie har jag inte hunnit skriva någon presentation om än men det kommer (: där ska nog finnas någon presentation av mig också lite längre bak i arkivet om du orkar leta, annars hade jag inom kort tänkt göra en ny! (:
 
Är Spirit till salu? varför ska hon säljas? riktigt fin ponny!! (:
 
svar: Ja, Spirit är till salu. Anledningen till att hon säljs är dels för att jag är för lång på henne och dels för att mina ponnyår är över, och S älskar att tävla. Så det är inte mer än rätt att hon ska få fortsätta göra det, även om det inte är med mig på ryggen. Hon ska få göra en annan lika lycklig som jag har varit med henne i snart 7 år! (: ja hon är världens finaste, tack!!
 
Hej (: Ifall du får chansen att åka utomlands till en hoppryttare och jobba som beridare, vilken ryttare skulle du valt? något speciellt land du skulle valt?
 
svar: Hej! OM jag hade fått chansen att åka utomlands hade jag nog helt klart valt Tyskland, de har sinnessjukt fina hästar där nere och det är något helt annat än här i Sverige. Och att jobba hos RGB hade ju inte varit helt fel.. (;
 
Hej! När du rider Eddie så ser det ut som du har lite korta stigläder. Finns det någon speciell anledning till det? Måste säga att du har väldigt fina hästar också! (:
 
svar: Hejsan! Personligen så tycker jag inte att de är speciellt korta (men det är ju klart en smaksak), jag trivs nog bättre i korta läder än vad jag gör i långa, känner att jag inte har samma koll då. + att det är betydligt lättare att sitta kvar med lite kortare läder när Eddie leker rodeokossa.. haha (; Tack så mycket!
 
Undrar vilken modell på stövlar du har? Var köpte du dem och hur är de att rida i? Hade tänkt köpa ett par likadana (: tack!
 
svar: Nu vet jag inte riktigt vilka stövlar du syftar på, eftersom jag har två par. Så jag berättar väl om båda! Tretorn Falsterbo GTX, köptes från Skara när de hade sin stora utförsäljning. VÄRLDENS skönaste stövel, känns som att ha en gympasko på sig! använder de som vardagsstövlar. Mountain Horse Supreme High Rider, mina tävlingsstövlar. Köptes i Falsterbo 2012, kan inte komma ihåg i vilken monter men de finns att köpa i de flesta ridsportsaffärer. Fantastiskt sköna i foten då de är väldigt stötdämpade, UNDERBARA att rida i men fruktansvärda att gå i.... haha! Får alltid världens skav på hälsenan av dragkedjan. Ruskigt snygga stövlar enligt mig, ångrar inte en sekund att jag köpte dem! (:
 
 

den troligtvis värsta trafikolyckan i sveriges historia, less than five minutes...


bildkälla: hd.se
 
Tror inte där är någon som har missat nyheterna om vad de tror är den värsta trafikolyckan i sveriges historia? Runt 100 bilar och lastbilar kolliderade på Tranarpsbron vilket resulterade i tre dödsfall och många skadade, fruktansvärd tragisk olycka.. Jag kan inte bara föreställa mig utan jag vet hur halt det alltid är på tranarpsbron under vinterhalvåret. Hur vet jag det? jo för jag har kört på den ca 1 miljon gånger och jag bor inte ens 5 minuter från olycksplatsen!!!!
flippar ut

från klarhet till klarhet!

Var uppe och genomförde ett minst lika bra ridpass som igår på min fina prins som bara går från klarhet till klarhet just nu tycker jag! Det är så himla roligt att rida när han går så bra och man blir så glad inombords, det känns verkligen som man får ut något av passen och vi utvecklas tillsammans som ekipage, man blir så taggad till att bara fortsätta framåt! Det är för det här som man skiter i om det är över -13 grader kallt, för det är värt det. (;
 
Är så (ursäkta ordvalet) jävla taggad inför 2013 så det finns inte!! Har så många planer och det kommer ske så mycket förändring och det känns så fruktansvärt bra. Vill att allting ska hända på en gång men jag ska se till att njuta av nuet och ta allt som det kommer, detta är mitt år!
Nu ska jag sätta mig och svara på frågestunden (så ett inlägg med svaren kan ni vänta er under morgondagen!) och sen ska jag sätta mig och plugga lite småföretagande, wohooooo.. HÖRS IMORGON!
 
 

Tjenis!

Har precis varit uppe och tagit in min prins så han får stå inne och äta lite innan det är dags att rida lite senare! Är uppe hos S nu och fixar, tänkte rida en runda men det är så dimmigt att man knappt ens ser en meter framför sig så hon får nog vila idag och sen hoppas vi på bättre väder imorgon.. Vi måste ju komma igång nu igen!


~ fjortonde januari tvåtusentretton ~

Datumet då jag och Eddie överlevde vår första dressyrträning tillsammans!
Hela proceduren gick faktiskt över förväntan bra och min lilla häst skötte sig exemplariskt! Han testade lite om det gick att fjompa sig men det räckte med en liten tillsägelse och sen skötte han sig utan vidare protester.
 
Tyvärr filmade mamma inte speciellt mycket, men här är iallafall en liten snutt från idag!
Kan du inte se filmen? klicka HÄR!

ponnyhäst

Frågar ni mig så anser jag att detta är sjukt, haha! Personligen hade jag tyckt att det vore pinsamt att rida in på en ponnytävling med denna hästen, speciellt nu när det har varit så stor uppståndelse om hela grejen. Jag vet hur folk pratar på läkaten på tävlingar bara de ser en väldigt maxad ponny, jag har hört det med mina egna öron. Jag kan bara föreställa mig snacket som kommer uppstå när La Luna, den föredetta storhästen som gått med placeringar i 1,50 ska gå in och hoppa bland d-ponnyer på 120-130 höjd kommer in på banan.
 
Rätt ska vara rätt, detta ÄR en ponny, klart den ska tävla mot ponnyer då. MEN trots det hade jag ändå tyckt det vore pinsamt pga att folk troligtvis fortfarande ser den som en liten storhäst. Och folk kommer tycka det är orättvist, det är uppenbart att de kommer göra.
 
Självklart hade det ju varit helt fantastiskt att få tävla en sån häst och veta att allting är piece of cake! men jag hade inte viljat vara ryttaren som får ta emot allt det skitsnacket.
 
Var anser ni om saken?

muppfilmen

 Kan du inte se filmen? klicka HÄR!

håll ögonen öppna imorgon..

.. för då kommer det nämligen upp en "fail"-video på Eddie när han håller på och muppar sig under ridpasset idag. Det ser väldigt lustigt ut och jag kan tala om att det kändes ännu lustigare att sitta på, haha! Dock är det bara trams från hans sida.. Det är lite hingstbeteénde som sitter kvar, såfort han blir sur eller uttråkad så är det frambenen som åker fram, fjollehästen!
 
Man kanske ska lära honom detta ordentligt och skola om honom till dressyrhäst?!
Vi hade nog fått ganska höga siffror på ökad trav iallafall (;
 
sneakpeak..... HAHA

hmm?...


FRÅGESTUND!

Eftersom jag för tillfället känner att motivationen till att skriva inlägg inte är på topp så slänger vi in en frågestund mitt i alltihopa! Det var längesen vi hade frågestund och nu imed jag har ny häst osv så finns det säkert lite saker som ni undrar kan jag tänka. Det behöver ju inte bara vara om Eddie utan är det något annat ni undrar över så bara fråga! Jag sammanställer svaren någon gång under nästa vecka när jag känner att det kommit in tillräckligt med frågor.
 
Så kör hårt nu, fråga på!

uppe i tid, för en gångs skull!

Godmorgon till vissa av er!
Tro det eller ej men jag var uppe redan vid kl 9 idag, det är minsann inte ofta det händer på en helg såvida det inte är tävling. (; Iallafall, anledningen till detta är att jag precis kom hem från åpk där jag var med och fotade Nellie och hennes ponny som är såld och ska åka idag, så ville hon ha några sista bilder på henne! Passade även på att mocka när jag var uppe i stallet så det ända vi behöver göra är att sätta mat osv när jag ska upp och rida sen.
 
Nu har jag precis tryckt i mig två mackor och tänkte dra mig vidare till stallet här hemma och fixa och rida min lilla prinsessa! Dock bara en liten skrittur då hon inte får anstänga sig än på några dagar pga vaccinationen. Vi hörs mer senare!
 
- smakprov från idag!

vilodag

Idag fick det bli en vilodag för både mig och mina fyrbenta vänner. Slutade skolan tidigt och var hemma redan runt 12:30, mamma hade varit snäll och fixat åpk medans jag var i skolan så när jag kom hem satte jag mig med datorn en stund i soffan och la mig sen och tittade på film! Var precis uppe och mockade osv hos Spottis och sitter nu åter igen i soffan och väntar på maten som är färdig om en stund, därefter ska ska jag ta tag i mitt rum och köra ett röj i min garderob, två fruktansvärt nödvändiga saker att göra kan jag meddela!
 
Vi hörs imorgon! om inte städningen tar kål på mig...
 

bättre sent än aldrig, film från julahoppningsrundorna!

Här kommer den efterlängtade filmen från Julahoppingarna som har tagit en jädra tid att ens få över till min dator.. haha! Jag och Josse har aldrig fått tummarna ur röven till att föra över dem från hennes till min dator, men nu häromdagen så tog vi äntligen tag i det och förde över dem.
 
Och självklart ska ni få se rundorna! Eller ja, iallafall Maddes kanonrunda som ledde till en 7:e placering och min första runda som även om den innehöll ett stopp (ryttarmiss) var helt okej, den sista katastrof-rundan är ingenting att se kan jag lova så den lägger jag inte upp.... Sen är där även lite blandade klipp från framridning/framhoppning, ENJOY!
 
Kan du inte se filmen? klicka HÄR!

"jag ska ALDRIG ha en mörkbrun häst"

Så lät det när jag var ute och letade efter häst, "jag ska ALDRIG ha en mörkbrun häst, det är så vanligt.. ALLA storhästar är mörkbruna känns det som!", och vad står jag med nu? Jo, självklart med en mörkbrun häst.
 
Men det är något med honom, något speciellt. Han har en utstrålning som heter duga och jag kan inte riktigt sätta fingret på det men han är inte bara en mörkbrun häst i mängden. Nu kan jag inte veta om jag säger detta bara för att han är min, för alla tycker ju självklart att sin egen häst är finast i världen, men jag skulle aldrig fallit för honom från första början om där inte var det där lilla extra! Speciellt också eftersom jag köpte honom på filmer och bilder utan att ens ha sett honom i verkligheten.
 
Min fina prins, det ska nog bli något bra av dig en dag!

Glory, 9/1 2013

Min fina kille, tycker om honom mer och mer för varje dag som går!
Även idag skötte han sig på ridpasset som idag ägde rum i ridhuset då det hunnit bli mörkt ute. De hade plockat ner den stora granen som stog mitt i allting och det var endast halm, lite granris och en massa paket som stod kvar i mitten + att det var fler hästar i ridhuset än vad han är van vid, alltså mycket nytt idag men trots det så sköter han sig ändå bra och gör som han blir tillsagd! Första dressyrträningen är även inplanerad och kommer att ske på måndag förmiddag, hoppas att lillkillen sköter sig! (: nu börjar allvaret!
 
- Den tjusiga granen i ridhuset, det blir så mysig julstämning!

första dagen på sista terminen

Hej på er!
Godmorgon, godmiddag och allt detdär, dags att komma in i rätt vanor igen då jag i skrivande stund sitter i skolbänken och har precis påbörjat mitt livs sista gymnasietermin. Om 156 dagar är jag fri, fri från allt som har med läxor och prov att göra och jag är plötsligt "vuxen" på riktigt, jag måste hitta mig ett fast jobb osvosv.. Just nu lever jag på mitt studiebidrag + mamma och pappa, men det kan jag ju inte göra hela livet!
 
I dagens läge har jag ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv i framtiden just nu tar jag det hela som det kommer. Men med tiden ska jag nog allt lista ut vad jag vill syssla med, jag vet inte hur lång tid det kommer ta, men det får ta den tiden det behöver. Allt jag vet är att det kommer bli awesome!
 
 
Kan ni tänka er att detta är samma tjej?
Den översta bilden är från någon av de första dagarna på gymnasiet, och nu tar jag
studenten om ett halvår! Det är helt sjukt vad man kan förändras på så kort tid egentligen.

blinga hjälmen?!

 
När jag fick syn på Anna Staaf's blingade AYR8 (ovan) och att Carro hade tankar på att göra samma sak blev jag nästan helt nerkärad, min hjälm SKA blingas!
 
Man ser ju inte riktigt var gränsen mellan lädret och nätet går på min hjälm imed den är svart/svart, så tror det hade blivit riktigt snyggt att blinga med silvriga diamanter som kommer avgränsa så man ser ordenligt var de bryter av i varandra! Blinget kommer inhandlas så fort som möjligt och sen ska min hjälm blingas! :D
 

tisdagsnöje...

 
Putsa, putsa, putsa!!
Ska byta sadel till lilleman också då när jag nu ska sätta igång S, så behöver hon sin egen sadel. Så får köra på lånesadeln till Eddie, egentligen spelar det ingen roll vilken av dem han har då båda ligger lika dåligt på honom.. De är för vida så de kasar bakåt, men har lyckats låna en förbygel nu så det ska nog fungera tills jag köper en egen sadel till honom! Sadeln han ska ha nu är en County Stabilizer, tror den är lite kort i kåporna för mina långa ben det får gå tills vidare, hellre det än att rida barbacka för det vet vi ju alla hur det slutade.. (;

vaccinerad

Har precis varit uppe en vända i stallet här hemma, veterinären var här och Spottis har fått sin vaccinering. Hon stod som vanligt som ett ljus när hon fick både vaccinsprutan och botulismsprutan, duktiga ponnyhästen! Ska sätta igång henne nu om några dagar så hon är redo för hoppträningarna som drar igång om 2 veckor, lilleman ska också igång och få börja träna då!
 

Eddie - gårdagens ridpass

Min fina kille under gårdagens ridpass ♥
Utöver den lilla incidenten så gick han kanon!

tuggat grus, igen...

HAHAHAHA! Jag orkar inte. Idag drattade jag av min häst, igen!
Vi skulle rida runt vattengraven i trav och precis när vi är brevid den så tänkte nog faktiskt en av blommlådorna som ramar in graven hoppa ut och äta upp stackars lilla Eddie så han tyckte att det var bäst att vara på den säkra sidan och göra ett överraskande hopp åt sidan och sen tvärvända så att stackars matte satte sig rakt i en lerpöl....
 
Dock är han väldigt snäll och springer inte runt som en tok utan han stannade och tittade fundersamt på mig precis som: "men matte, varför sitter du där?", haha! sötehästen.
 
Bilder från dagens pass kommer upp lite senare eller imorgon.

min häst har ponnyskräck..

Ja, ni läste rätt, min häst är rädd för små ponnyer... hahaha!
Första gången han fick syn på madddes b-ponny Musse blev han livrädd för honom at blåste upp sig, vågade inte gå förbi, kastade sig bakåt när han kom för nära osv.. Men så fort han fick nosat på honom och hälsat ordentligt så har det inte varit några problem efter det! Han har dock bara visat detta beteendet med b-ponnyer, inte med c eller större!
 
Igår när jag red så fick han även flipp inne i ridhuset när där var en liten ponny som red där inne, så han började bocka och ha sig. När den gick ut så blev han lugn igen, sen efter en stund så kom Madde och Evelyn in med Musse och John Silver, och när Eddie fick syn på John så blev han alldeles tokig igen, HAHA! Han kastade sig bakåt så jag tappade honom och sen sprang han och spände sig i ridhuset så långt bort ifrån den läskiga lilla vita ponnyn som möjligt. Tur vi var själva i ridhuset! Efter en stund sprang han fram till mig så jag kunde ta honom och sen fick han hälsa på John och efter det var allting okej, haha!
 
Fjollehästen, får försöka lära han att ponnyer inte äter storhästar, haha!

färdigskodd & riddags!

Idag lyckades vi slå på de två andra skorna på Eddie och han var lite mer medgörlig idag, så nu har han skor på alla fyra och jag kan rida igen! Så ska upp och rida han om en liten stund (: ska bara upp och mocka och fixa hos Spottis innan, hon fick förresten gå en liten skrittrunda igår tillsammans med Texas i koppel, haha! pigg och glad var hon och det verkar som hon var taggad på att komma igång igen!
 

Filmtips

Här kommer ett litet tips till er där ute som gillar hästfilmer, jag kan tala om att jag satt och bölade som en liten fjolla genom i princip hela filmen, både av glädrje och av sorg! Men nu är jag också väldigt känslig och kan sitta och lipa till nästan vilken film som helst såfort det händer något sorgligt eller glatt.. haha!
 
Filmen jag talar om är iallafall War Horse!
 
Om ni inte redan har sett den så rekomenderar jag er verkligen att se den, annars missar ni något kan jag lova! Denna filmen får full pott från mig.
 
 

mitt 2012

  • Januari var en ganska så händelserik månad! Jag red Othello lite och "tävlade" honom på en blåbärshoppning på klubben, hjälpte till att rida och höll träningar för Mikaela och hennes busiga b-ponny Lillis och satte tre bra rundor på Trettonspelen i Helsingborg! Allt detta blandat med shopping, bevittnandet av när Roffe tog hem Jerringpriset och en massa ridning!

    se hela januari HÄR
  • Februari finns inte jättemycket att se tillbaka på inom bloggfronten, att jag var och testade min kompis nya d-ponny var nog det mest händelserika i hästväg! Den 10 februari satte jag mig på ett flygplan mot varmare breddgrader och lämnade Spottis och bloggen i Josses händer medans jag låg och stekte på stranden i Thailand i tre underbara veckor!

    se hela februari HÄR 
  • Mars var verkligen fullspäckad med grejer! Jag kom hem från Thailand i början av månaden, shoppade loss ordentligt och handlade massor med nya hästkläder, fick vara testpilot av TDB's nya layout, allsvenskan div.1 drog igång, Spirit fyllde 11 år, blev andraplacerad i en LB på en tävling i tågarp, hade en photoshoot där jag fotade Josse och Boll, jag fick mig en rejäl åktur av en treårig islandshingst, andra omg av div. 1 i Osby och S var felfri i alla tre klasser och laget blev tvåa, stod som fotograf på Islandshästens Dag inne i Helsingborg, och tävlade själv mitt sista ponnymeeting där i slutet av månaden och blev 5:a i finalen.

    se hela mars HÄR
  • April, månaden när vi satte vår andra nolla i LA, jag sålde min kära JW hjälm och fick hem min nuvarande CO istället, löshoppade S för andra gången i hennes liv (mycket konstigt att hoppa utan ryttare tyckte hon..), tappade min älskade iPhone i badkaret i hagen men mirakulöst nog överlevde den, la ut Spottis på annons, åkte till Stockholm på klassresa i 3 dagar, fyllde 18 år sista dagen vi var där och spenderade min födelsedag på en buss i över 8 timmar påväg hem till Skåne, kom hem till ett helt omgjort rum med ny säng, ny tv etc. och spenderade min Valborg på islandshästtävling i Margaretehof där jag blev andraplacerad med Ofeig!

    se hela april HÄR
  • Maj började minst sagt bra, div. 1 finalen i Åstorp, Spottis nollade båda LA'erna och blev därmed kvalad till MsvB och laget slutade på en tredjeplats och gick upp i elitserien 2013! Jag var hos Alex och fotade och fick testa hennes fina hästar, placerade oss trea i en LB på hemmaklubben, var på terränghoppning i pålsjöskog med Josse och Silas, cyklade ner till Josse mitt i natten och hjälpte till med Pirellys fölning, vi debuterade MsvB, hade ägt S i exakt 6 år och vi åkte ner till Trelleborg och provred Lohrischa.

    se hela maj HÄR
  • Juni var månaden då första provridningen på S ägde rum, jag var en av dem som fick testa blogg.se's nya design, tävlade KM på klubben utan några resultat att hänga i julgranen, hamnade i en downperiod när det gäller tävlandet, köpte mig ett par Tretorn Falsterbo GTX stövlar på Skaras rea och upplevde riktig svensk sommar, det bjöds på både snö (ja, i juni....) och otoligt varma dagar där man låg som en klubbad säl vid poolen och bara tanken på att dra på ridkläder fick en nästan att gråta.

    se hela juni HÄR
  • Juli, Lohrisha gick igenom besiktningen och vi hämtade hem henne, dagen efter brallade hon som en tok i hagen och fick sig en sträckning eller något i bogen och började halta, jobbade på stall Forsgård hos Jenny och Niklas Arvidsson (min tränare) i 5 dagar under början av Falsterboveckan när de var där och tävlade, så vi hade hand om alla djuren och hela gården och bodde där under de dagarna, fick slita som ett djur, rida sinnessjukt fina hästar och lärde mig väldigt mycket!, fler provridningar på S, var på djursjukhuset i Helsingborg med L och fick konstaterat att hon var halt men kom inte fram till någon anledning, började kolla på Vampire Diaries och blev helt fast, flyttade L till ÅPK och var i hästhagen och tävlade och blev 6:a i LB och trots en krasch i en maxad oxer på framhoppningen så går stjärnan in och nollar LA'n utan att blinka.

    se hela juli HÄR
  • Augusti började vi behandla L med kiropraktik, Katja och hennes magiska fingrar brukar fixa det mesta!, madde började hitta knapparna på Spottis och red henne bara bättre och bättre, de startade en pay and jump, jag gjorde mitt första videoinlägg, var uppe i Göteborg och spenderade en dag på Liseberg med fina vänner, började övningsköra, L började visa lite förbättring, provred Dolly för första gången, återbesök på djursjukhuset och efter mer kiropraktik visade mer förbättring, fick börja skritta uppsuttet, tävlade Skånska Mästerskapen (DM) i hoppning och beställde min studentmössa!

    se hela augusti HÄR
  • September stod rätt stilla, tävlade Dolly för första gången i Ödåkra med helt ok resultat för att vara första gången, var med i div. 2 med D där hon inte alls var med på noterna och stannade ut sig i alla klasserna... Började rida Lohrischa mer ordentligt i både trav och galopp och klippte S för första gången i år.

    se hela september HÄR
  • Oktober var en väldigt känsloladdad månad, på både gott och ont. Spottis var helt grym på Jennyträningarna och hoppade som aldrig förr!, Lohrischa fick patellaupphakningar i ena bakbenet vilket som tur var släppte under dagen, dagen därpå skadade hon sig riktigt illa i hagen och vi for in till djursjukhuset där de rekomenderade oss att ta bort henne och jag fick säga hejdå till min fina vän för alltid.... var hemma från skolan och var mycket med Josse för att komma på andra tankar, jag och Spottis satte vår första placering i LA, en tredjeplats i Kullabygden!, tävlingen efter slog vi på stort och plockade hem vår första vinst i LA!! och månaden avslutades med att jag åkte till stockholm på studentkryssning.

    se hela oktober HÄR
  • November hände det inte speciellt mycket, blev för tredje tävlingen i rad placerad i LA, en andraplats på Mårtenshoppningarna i Dagstorp! Madde hoppade S på pay and jump och satte en kanonsnygg nolla i 70 och fick sig en flygtur i 80, haha! Sålde min GPA hjälm och klippte Spottis en gång till.

    se hela november HÄR
  • December månad startade Madde Spottis en LD+5 på Julahoppningarna och knep en 7:e placering!,jag startade Dolly en LB+5 och vi tog oss runt med endast ett stopp, startade även S i två klasser, en LB+5 där vi fick ett stopp i omh pga att jag la henne fel och i LA'n stannade hon hon ut sig helt utan förklaring, det var även mitt livs sista ponnystart. Blev åter igen hästägare till världens finaste 4åring! Neverending Glory aka. Eddie, e. Fabriano - Wendehals, åt mysig frukost i stallet på julafton och hade en otroligt mysig jul, shoppade lite i mellandagarna och hade en ruskigt rolig nyårsafton!

halvskodd häst

Dagens förmiddagssyssla var att försöka hålla min lilla häst stilla under tiden som Petra slog på skor på honom, tyvärr misslyckades vi ganska grovt och det tog över 1,5 timme och en väldigt otålig häst att bara få dit två skor... Så nu går han med en sko fram och en sko bak på vänster sida, haha! Trodde det skulle gå att sko hela honom så därför slog hon i den ordningen, hade vi vetat att han var såhär så hade vi tagit båda fram istället så jag iallafall hade kunnat rida honom.. Men nu får han vila tills nästa skoning som sker om två dagar för jag vill inte att han ska känna obehag av att gå snett eller något i den stilen, så han får stå istället..
 
Hur är era hästar att sko?

filmen!

Här har ni filmen på min fina kille! Ha översikt med att det bara är fjärde gången jag rider honom, första gången jag hoppar honom och att han har vilat några veckor innan det.. Han är så sjukt rolig att rida och passar verkligen mig i sättet (vad jag har märkt änsålänge!) åååh, tycker om honom mer och mer för varje dag som går!
 
Fina Eddie ♥
 

hopposkulden är tagen!

Ni läste rätt, idag hoppade jag min häst för första gången (;
Vissterligen bara ett språng och hindret låg bara på ca 60 cm, men ändå!! haha :D
 
Testade även den nya bettet jag köpte på Hööks tidigare idag, det blev ett tvådelat fullcheek bett som fick följa med hem. Han fungerade faktiskt kanonbra på det, han kändes lite mer stadig i munnen liksom! Han är så sinnessjukt mjuk i munnen så allt du behöver är att bara hålla lätt kontakt med bettet, men i det förra kändes han lite mera orolig och då tappades lätt kontakten, men med detta kändes det som han tog mer stöd och tog tag i bettet mer!
 
En liten kort film från idag är på uppladdning, så den får ni se lite senare!
 

one month later

 
Idag har min lilla prinsessa vilat i en hel månad och hon ser ut som ett litet troll.... Hennes man har växt som ogräs och likaså hennes päls, och vet ni vad? det som är näst intill omöjligt har hänt... MIN PONNY HAR BLIVIT TJOCK! hahaha!! Hon har under viloperioden skaffat sig en söt liten kulmage vilket är ganska sällsynt för henne. Men det är bra att hon har lite mer hull nu när hon inte rids utan bara går i hagen!
 
Kan dock inte riktigt bestämma mig för när jag ska sätta igång henne igen... Saknar att rida henne men sen samtidigt är det tufft att ha två samtidigt på vinterhalvåret när det är dåligt väder, blir mörkt tidigt osv. Så hon kanske får stå någon vecka till, vi får se! Ska kika lite hur det ser ut med tävlingsterminen och så också innan jag gör mitt val!

fina Glory!

Idag skötte sig min lilla bebishäst riktigt fint när jag red!
Det var i princip inget bråk/bus alls (han har väl insett att det är jag som bestämmer.. (; ) utan han pinnade på utan några konstigheter! La ut lite bommar som till en början var väääldigt läskiga men som han sen gick över utan att protestera. Det tog dock ett tag för honom att lista ut hur man skulle ta sig över dem utan att antingen trampa på dem eller snubbla över dem.. Tror minsann vi får ha bommar framme ofta när vi rider så han kommer in i det!
 
Ska ta en liten trip in till Hööks imorgon också innan jag rider tror jag för att kika lite på andra bett! Han verkar inte vara helt nöjd med detta.. Vi får se om det följer med något hem eller inte!
 

"today is the first blank page of a 365 page book, let's write a good one!

Jag vill börja med att säga gott nytt åt mina fina läsare!
Inatt firade jag in det nya året tillsammans med Bella och Josse och vi hade det verkligen kanonroligt trots att vi var på ett ställe där vi från början inte kände i princip någon, haha! Men med trevligt folk så är det ju inga som hellst problem och vi hade jätteroligt tillsammans (:
 
Kom hem för en stund sen och ska strax upp och fixa till mina små pollar! Hos båda hästarna ska det mockas och sättas mat osv. men även lilleman ska ridas en runda! tänkte dra fram lite bommar i ridhuset då han lätt blir uttråkad av att bara "gå runt" i ridhuset, haha! Han är enveten och väldigt lättuttråkad... Men vi får se vad han säger om detta! Nu ska jag hoppa i ridkläderna och sen dra mig till stallarna, vi hörs senare!
 
Jag, Bella och Josse inatt ♥

RSS 2.0