Hejdå tisdag

Shit vad denna dagen har gått fort! Att vakna upp brevid mitt hjärta imorse var nog det underbaraste på länge, fy fan vad jag har saknat honom ♥ Var tyvärr tvungen att åka hem igen ganska tidigt på förmiddagen då han skulle plugga det sista inför sin fysik-tenta imorgon, men bara att få träffa honom efter såhär lång tid var helt magiskt och att äntligen få somna i hans armar igen går inte att beskriva! Ja ni som är hopplöst kära förstår nog the way I feel ;)
 
Idag har jag ridit min tappra springare ute i stora paddocken i vårsolen! Supermysigt var det verkligen om vi nu bortser för hur fruktansvärt stel i kroppen han var... Stackarn, men det är ju inte så konstigt. Testade trava lite idag också och han var styv som en pinne, så väljer att låta honom enbart skrittas tills Katja och hennes magiska händer har kommit ut och knäckt rätt honom. Även kvällstimmarna har spenderats ingen annan stans än i ett ridhus, har bokstavligt talat bott i ridhus den senaste veckan känns det som! Det var iallafall dags för KG träning med Astrid och dagen i all ära så flög jag inte omkring som en meningslös liten vante uppe på ryggen trots Astrid's något överambitiösa jättehopp! Det gick delvis bra och delvis mindre bra idag, Lisa kanske lägger upp film på YT och isåfall kan jag publicera den här för er :)
 
 

GODMORGON

Det är måndag och en av årets bästa veckor drar igång idag! Jag har sovit i min egen säng inatt och sovit ut så länge som jag bara kunde och shit vad skönt det var! Fast känner mig ganska stel i kroppen nu, när klockan ringde tidigt och man kom upp och började dra igång stallsysslorna så mjukade man liksom upp kroppen på något vis, när jag nu bara legat och degat i sängen så blev det istället tvärt om, hahah.. Min vecka på Kvarnstena har verkligen varit kanon och jag har tagit med mig så himla mycket! Nu ska jag sätta mig ner och klura lite då jag fått diverse erbjudanden om framtiden, vi får se vad som händer.
 
Jag startar iallafall upp denna dagen med mitt icke-hästiga jobb, därefter stallet och senare ikväll ska jag äntligen få träffa mitt hjärta som kommer tillbaka från Norge idag! Vi har inte träffats på två månader nu så ni kan ju gissa om jag längtar?! Herregud.. vill bara att denna dagen ska gå i superfort så jag äntligen kan få vara i hans famn igen! Men back to reality, nu ska jag trycka i mig lite mat så jag inte svälter under dagen och sen är det off to work!
 
Kan ju även tala om att uppdateringen lär vara lika låg som temperaturen på Antarktis idag, men imorgon lovar jag att ladda upp lite bilder och filmer från igår!
 
- Scandium!

med en bra start på dagen.

Efter att majoriteten av min frukost har hamnat på golvet denna morgon gav jag upp mackorna och sitter istället i skrivande stund och surar och äter choklad, choklad är bra, jag känner redan att jag blir alldeles varm och glad i kroppen och blir sakta på bättre humör! skämt å sido, men det är jävligt gott iallafall. Stallarna är as usual fixade på morgonkvisten och hästarna har fått frulle (som också "tappades" på golvet, men det var meningen juuu..).
 
Tänkte strax ge mig ut med kameran till ridhuset och se om där är någon söt liten ponny som vill leka fotomodell, Alex och Co. kom hem igårkväll så nu är allt nästan som vanligt på gården igen! Förutom att jag är kvar då ju såklart ;) Alex erbjöd sig även att leka förste-klickare på kameran idag så ni kanske även kan få lite ridbilder ikväll! Kul va? :) Nu är det back to work som gäller, vi hörs!
 
Såg ni btw vem som var med på ponnysanning häromdagen? Min gamla ponny Spirit! Tror tillochmed när man kollade kommentarerna att läsarna tyckte att hon var den bästa ekorren ;) hahah! usch vad jag saknar henne ♥
& sen är ju texten fel, Matilda har ju faktiskt en blogg! Ni kan läsa den HÄR :)

dagens ridning & lite annat onödigt

Fy för sören vad tunga ögonen var imorse, börjar känna av att det är långa dagar nu när vi närmar oss slutet på veckan! Idag har Totte fått leka hopphäst till hans egen förskräckelse, det är inte lätt att ta sig över hinder när man är rädd för bommar.. Till en början gick det ganska bra, men efter ett tag när vi började ändra hindernas utséende så tog rädslan över lite, hahah. Men i övrigt så var han väldigt fin att rida! Unicum fick också gå lite idag, dock var han väldigt sprallig då han tömkördes innan jag red och det tyckte han var väldigt underligt.. Så han var lite stirr och ofokuserad under passet. Astrid därimot gick som en klocka idag! Fick den känslan när man aldrig vill hoppa av utan bara fortsätta rida i all evighet, ni vet? underbart! Det var ett stort steg från igår när hon var, ja, så som bara Astrid kan vara ;) Ska se om jag kan packa på någon kameran imorgon så ni kan få lite ridbilder också!
 
Unicum idag!

21/2 2014

Sitter just nu nyduschad och fräsch, får passa på att njuta lite innan jag hoppar i mina svettiga ridkläder igen ;) Försökte ge mig på att duscha i boden häromkvällen men det fanns varmvatten i ungefär en halv minut så jag gav upp ganska fort kan jag lova, fy sören vad kallt! Ska alldeles strax ge mig tillbaka till Kvarnstena och sätta igång och rida lite hästar :)
 
Eddie var för övrigt superfin på kliniken idag! både humörmässigt och friskmässigt ;) Han var väldigt lugn och harmonisk idag och var inte alls så stirr och jobbig som han brukar vara där inne, skönt! Han var inte heller halt längre, men fortfarande väldigt stel i kroppen.. Så vi ska ringa ut Katja så fort som möjligt och sen sätta igång honom lugnt! Är så glad att det gått såhär fort och att han snart är på gång igen! Mitt fina hjärta ♥
 

kärleken till sin egen säng ♥

Hej på er! Bloggar straight från paradiset, min egen säng ♥ Sover hemma inatt då vi ska tillbaka till kliniken med Eddie kl 9 imorgon och röntga, hoppas att det är påväg åt rätt håll.. Var uppe och skrittade honom lite barbacka nu ikväll och han kändes och såg superfräsch ut när jag sprang med honom!
 
Idag har jag ridit Scandium, Totte och Amira! Scandium var ett riktigt sto idag.. Tror det stramade lite i musklerna eftersom hon jobbade på så jäkla fint igår! Men efter lite bockar, sparkar och protester så släppte hon till fint och blev himla trevlig att rida igen! Dagens stora guldstjärna går till Totte som inte försökte sig på ett endaste ADHD-ryck idag, wohoo! Han gick så jäkla bra, gud vad jag gillar den hästen! :) Vi bestämde oss även för att ta ut Amira som inte blivit riden på flera år, och det kan vi kalla sprudlande lycka! Tog henne ett par varv på linan innan och hon for runt och var alldeles skogstokig och bockade och hade sig, haha! Därefter red jag henne i kanske 20-30 min, konditionen var ju inte på topp om man säger så men shit vilket muskelminne, VILKEN HÄST! Wow vilken känsla att sitta på hennes rygg, hon kan ALLA skolorna och har tävlat riktigt höga klasser. Det är något speciellt att sitta på en häst som verkligen lyder minsta lilla vink, wow. Fick även testa på att rida i både piaff och passage ett par steg, det blev inte så länge då jag inte riktigt har någon koll på hur man gör, lyckades få in henne i momenten men inte riktigt hålla kvar henne, men det är väl en konst i sig. Det var iallafall väldigt häftigt att prova! Och hon var så jäkla glad och nöjd efteråt, det stora fuxsto-monstret som sätter skräck i alla andra hästarna i stallet var i en så himla lugn sinnesstämning och såg bara helnöjd ut! Det var riktigt härligt att se :)
 
Vill ni se en pytteliten filmsnutt på Amira finns det på facebook för er som är vänner med mig där, annars kan ni klicka in på min instagram och kolla på den där! sök på maloukastman så hittar ni mig :)
 
Scandium under dagens pass! Och jag sitter som en, ja jag vet inte vad.. Det är svårt att rida lätt i hennes gigantiska rörelser! ;p

tillbaka vid frukostbordet.

Sitter åter vid frukostbordet i min ensamhet med min mys-lista på spotify rullandes i bakgrunden, tror detta är den enda tiden på dygnet då jag får tid till bloggen, allt före och efter är bara fullt ös medvetslös! På kvällen när jag kommer in från stallet går ju också att blogga på om jag verkligen skulle anstränga mig, men sen tror jag inte att det går att få ett vettigt ord ur mig vid det laget då "kvällen" brukar bli mer närmre midnatt när vi har ridit färdigt, och vid det laget är min hjärna onekligt lik en manet, en värdelös liten degklump i havet.
 
Igår red jag Scandium som gick riktigt bra faktiskt! Ruggigt trevlig häst när man ridit över sto-bromsen :) Red även sockersöta lilla Totte som tappert försökte dra mig ur balans men insåg efter ett tag att det inte gick och gick därefter superfint, den lilla hästen har helt sjuk gång! Han är som en blandning mellan Astrid och Eddie i sättet, ska visa er film på honom någon dag :) Även Astrid fick gå och dagen i all ära levde hon upp till smeknamnet KG tilldelat henne, Svarta Faran.. Hahah alltså hon är så mongo ibland, så går hon HUR fint som helst och i nästa sekund smäller hon upp huvudet och sprätter omkring som en tok och springer över/genom allt i sin väg och sen är det som om ingenting har hänt igen. Wierdoooo! hon är så lustig hahah :)
 
I eftermiddag kommer mamma hit med mitt förlorade minneskort till kameran (som jag lyckades glömma hemma..) och mina gummistövlar så mina stackars ridskor slipper vada omkring i gyttjan. Tänkte be henne knäppa lite bilder om hon är här i samma tid som vi har planerat att rida! Sen åker jag med henne hem och sover hemma inatt då vi ska tillbaka till kliniken och röntga Eddie vid 9 imorgon, sen far jag tillbaka ut hit igen när det är klart och fortsätter som vanligt!
 
Mysig utsikt från "mitt" fönster, jag gillar detta stället skarpt!

mysmorgon!

Sitter i skrivande stund invirad i en filt inne i boden och har precis fått i mig lite frukost! Var uppe imorse och fodrade och släppte ut hästarna runt 8-tiden och gick sen skyttetrafik ut i hagar och därefter fixade jag och de två andra tjejerna som har hand om Alex hästar färdigt stallen, det är rätt gött att få det gjort på morgonen så kan man ta det lite lugnt sen! Jag och Annika har bestämt oss för att göra oss redo med första hästen vid kl 14, därefter får det rulla på och så ser vi hur många det blir under eftermiddagens gång! Nu tänkte jag titta ikapp de två avsnitten Vampire Diaries som jag har sparat på då jag inte haft tid att se dem innan, blir bra uppladdning!
 
En väldigt trött Scandium efter gårdagens kvällspass!

det handlar om att ändra inställning.

Efter bara 4 träningar där jag haft Annika som hjälp från marken känner jag redan hur jag börjar förändra både min inställning och ridsätt. Jag har förändrat hela synen på ridning, allt har varit så himla tillkrånglat när det egentligen är så jäkla enkelt! Jag själv har gjort det så mycket svårare än vad det egentligen är, och nu är det svårt att göra det lätt, efterom jag är så jäkla inkörd i det gamla mönstret. Så jag ska bara göra om, göra rätt! Och göra om och göra rätt och om och rätt tills det sätter sig i ryggmägen, jag ska få det att bli naturligt enkelt, det ska vara enkelt och det ska framförallt se enkelt ut! Men det ÄR svårt nu i början, det ÄR svårt att röra runt i grytan och lära sig på nytt, men det är så jäkla värt det när jag känner sån otrolig skillnad på både hästarnas och min egen prestation!
 
Fördelen med att det blir en veckas trim i dressyrsadlar är att det är så otroligt nyttigt för min lite typiska, lätt framåtlutade hoppryttarsist. Jag känner på bara dessa passen hur mycket mer jag har att säga till om när jag blir starkare i min sits och kan sitta emot när hästen börjar rycka eller bralla (typical Astrid..).
 
Det är förbjudet att föra handen bakåt mot magen, handen ska ALDRIG gå bakåt! Detta är nog min största svaghet och det som behöver tragglas mest, for example: tidigare för att få en reaktion från Astrid var jag tvungen att göra en synlig förhållning och jag är alltid i och nappar med innerhanden medans jag nu, med det nya tänket, räcker med att jag kramar tyglen för att skapa reaktion. Rid inte med händerna, känslan sitter i armbågarna! Jag behöver inte sitta och fibbla med händerna, vill jag förändra situationen så gör jag det genom att antingen spänna åt och låsa fast armbågarna eller vara mer flexibel och förändra armbågens position beroende på vilken situation vi är i. Denna delen är ganska svår att förklara, eller så är det bara jag som krånglar till det som vanligt.. ;) det made a lot of more sense när Annika förklarade! Det är även förbjudet att konstant hålla stöd/driva med benen, gör en snabb stöt med vaderna och får du den reaktionen du ber om så slappnar du av i benen efter det. Sitter du och konstant klämmer med benen så kommer hästen tillslut bli alldeles skänkeldöv och du kommer få jobba som ett AS för att få igenom det du vill. Gör en stöt, få igenom det du vill och slappna sen av, det blir en belöning för både dig och hästen, tro mig! Tyglarna ska ha precis samma funktion som en inspänningstygel, du sätter längden och därefter kan inte hästen påverka det valet utan får helt enkelt anpassa sig. Sätter du på hästen en inspänningstygel när du exempelvis longerar kan den ju aldrig "dra ryttaren ur sadeln" och på så vis få mer tygel, utan den är där den är och så är det, och precis så ska tyglarna fungera när du rider! Ett stadigt stöd som guidar hästen till rätt form. Samma om du har en häst som gärna knäcker av i nacken och inte gärna tar stöd på bettet så du ska aldrig leta efter ett stöd i handen, utan du ska rida fram hästen till stödet.
 
Oj detta blev ett ganska långt inlägg men det blir en liten reminder till migsjälv och kanske förhoppningsvis en liten tankeställare till någon av er där ute. Tänk på, gör det inte svårare än vad det egentligen är! Nu ska jag strax ut och trimma lite fler hästar i ridhuset, vi hörs!
 

bootcamp!

Denna veckan befinner jag mig ett par mil hemifrån för att hårdträna det lilla dressyrsinne jag besitter, ja och även hästarna då såklart! Eddie fick ju tyvärr stanna hemma från denna roliga trip pga. olyckan :( så han är hemma och vilar upp sig och mamma har hand om stallet och går med honom så han får röra på sig. Kan iallafall meddela att han ser väldigt bra ut! Vet. sa att han skulle vara supersvullen och jättehalt de närmsta dagarna men han är bara pyttelite svullen och hältan blir bara bättre och bättre för varje dag, så förhoppningsvis så var det ingen spricka de såg på röntgen utan han är bara rejält mörbultad. Vi ska iallafall in i slutet av veckan och röntga igen för säkerhets skull.
 
Men nog om det, Astrid är iallafall med för att få hardcore dressyrträning! Och här är fina hästar här som jag ska få rida också :) Placet vi befinner oss på är Kvarnstena gård! Alex är och gottar sig i Spanien denna veckan så Annika frågade om jag hade lust att komma och rida hennes dressyrhästar under denna veckan, svaret var självklart ja! Man är ju dum om man tackar nej till att få rida så fina hästar och få så bra hjälp från marken flera pass varje dag.. Tycker det är så tråkigt att inte Eddie kunde följa med bara, detta hade varit superbra träning för honom :( men huvudsaken är att han blir bra!
 
Jag har iallafall precis trimmat Astrid i ridhuset och så bra som hon gick idag har hon nog aldrig gått, shit vilken känsla! Från att ha hur mycket häst som helst i handen till att hon är helt fjäderlätt, underbart! Nu har jag precis stationerat in mig i boden där jag ska sova denna veckan, är lite spooky att sova själv i en stuga mitt ute i skogen när man är van vid att sova i ett fullbemannat hus, hahah! men jag ska nog överleva, det är så tyst och skönt här ute! :) Vi hörs mer ikväll! om jag inte är helt slut och stendeckar såfort jag kommer in hahah...
 
Här har ni "mitt" place denna veckan, bilden är lånad från Kvarnstenas hemsida. Kidnappade med mig min brors skoldator nu när han ändå har sportlov, min är ju helkass och skärmen är sönder så har man den inte kopplad till en tv så ser man överhuvudtaget ingenting.. Dock har jag ju noll bilder här, så får väl knäppa nya eller gå bak och bläddra i arkivet ^^

iväg på äventyr!

Någon som känner igen placet? eller kanske möjligtvis kelgrisen? ;)





redo för natten

Min häst står 75% inpackad på benen, hahah! Bandage på vänster bak och sina BoT fram, välpaketerad skulle jag vilja kalla det. Jag själv är helt slut efter att ha varit och fixat i stallet precis hela dagen, vi har varit iväg och köpt nya hyllor osv. så vi har skurat väggar och gjort fint idag och satt upp dem, hann dock inte bli klara så vi får fortsätta imorgon. Är det förresten någon med bra immunförsvar som är sugen på att göra en donation? jag tror att mitt gick över sitt bäst före datum för länge sedan.. Är alltid sjuk känns det som! Idag sträckte det sig så långt att jag tillochmed tog till med en av de saker jag avskyr mest här i världen, nässpray! vidriga äckliga lilla sprutmanick, usch! Så jag bäddar ner mig i sängen och försöker sova bort sjukan istället och mår förhoppningsvis bättre imorgon, för jag blir universums gnälligaste människa när jag är sjuk, så gnällig att jag knappt orkar med migsjälv.. Och då är det illa. Så, godnatt!
 
 

det går så fort när olyckan väl är framme..

 
Jag vet inte riktigt var jag ska börja, uppdateringen idag har sugit aprumpa då jag varit i stallet oräkneligt många timmar idag.. Av förklarliga skäl, som ni kan läsa ovan och nedan. Hade egentligen planerat att rida i ridhuset idag och träna programmet men solen strålade och och det var totalt vindstilla vilket det inte så ofta är här nere i skåne, så jag och Bella bestämde oss istället för att passa på och rida ut i det underbara vädret! Sagt och gjort, en bit in på rundan så kör det upp en bil bakom oss, grusvägarna i skogen är inte de bredaste så vi tänkte "ja men han väntar väl så vi kan vika av på denna vägen", som för övrigt var ca 2 meter framför oss, då bestämmer sig föraren för att ge sig på en omkörning! Trots de minimala marginalerna. Och föreställ er detta och titta på bilden nedan, en maxad d-ponny, och Eddie, som inte är den lilla modellen på häst direkt, det tar ändå upp kanske en fjärdedel av vägen trots att vi försöker hålla oss så långt ut i kanten som möjligt. Och sen har vi föraren, som inte direkt sitter i en bil av den lilla modellen heller, nejnej en stor, maffig splitter-ny pickup sitter han i! Och förväntar sig att han ska komma förbi oss på denna lilla smala vägen.
 
Guess what? det gjorde han inte. Han lyckas ta sig om Beeche men när han kör upp brevid Eddie så känner han sig trängd och vet inte riktigt var han ska bli av. han är inte trafikrädd min häst, vi kan skritta ut barbacka och bli omkörda av en fet traktor med ett släp fullt av hösilage-balar utan att Eddie ens lyfter blicken, men i denna situationen kände han sig uppenbarligen för trängd, och eftersom han inte är rädd för fordon så valde han att istället för att hoppa ner i diket, hoppa rakt ut i vägen. Bilen som för övrigt var påväg om blev ju totalt rammad vid huven av Eddie som sen (självklart) får lite smått panik och fortsätter febrilt att försöka ta sig därifrån. Föraren FORTSÄTTER ATT KÖRA trots att han har en panikslagen häst på ena sidan som överhuvudtaget inte kommer någonstans och konstant får smällar av bilens sida för han försöker fly från situationen, det var även på millimetern att han inte fick sitt ben krossat under ett av bakhjulen. Bella som satt bakom såg hur precis när Eddie skulle börja lyfta på bakbenet hur hoven halvt fastnar under hjulet!! Som tur är hinner han rycka åt sig benet i sista stund, hade han fastnat där under hade det bara varit att ringa veterinär och avlivat honom på plats...
 
Inte nog med detta så är föraren sjukt otrevlig och hotfull och påstår saker som överhuvudtaget inte var sant, såsom att jag styrde ut min häst i hans bil och att han sparkade på bilen och dylikt, allt för att vinkla händelsen och få det till att bli MITT fel! Han utförde även fysiska handlingar som absolut INTE var okej på något plan, men som jag av respekt till anhöriga inte tänker ta upp här. Jag känner mannens fru och träffar henne näst intill dagligen och hon har jättedåligt samvete över detta trots att hon inte är inblandad, så hela storyn behöver inte komma ut till allmänheten. Men jag kan säga er att det är mycket därtill som jag inte redan nämnt.
 
Hans bil var inte fin efteråt, mycket snygga bucklor längs sidan pryder nu hans splitter-nya pickup. Egentligen vill jag bara skratta honom rätt upp i ansiktet och säga "HA HA FUCK YOU, du bucklade min häst, så han bucklade din bil, karma is a bitch" Men det är också det som är det stora problemet, han bucklade ju faktiskt min häst. På hemvägen tyckte jag han började kännas oren och mycket riktigt så var han halt när vi checkade honom där hemma.. Ringde ut vår distriktsveterinär som kollade på honom och tyckte att efter diverse böjprov att vi skulle åka in och röntga, för halt var han, men det var inget som överhuvudtaget var synligt, inga sår och inga svullnader. Så efter ett samtal med Ugglarpskliniken for vi in där för röntgen. Min häst var, as usual, som en ohanterad tvåårig hingst inne på kliniken, alldeles sjövild! Jag kan inte förstå att han som är så gudasnäll i ALLA situationer kan bli så kokko i huvudet när man åker in till kliniken?! han verkligen HATAR att vara där! Röntgenplåtarna visade iallafall att han troligtvis har fått en liten mikrospricka i vänstra bakbenet, det som hamnade "under" bilen. Så nu ska han stå på box, ev i sjukhage (om han står stilla och snällt) i ca en vecka med lite skrittarbete och sen ska vi in och röntga igen om ca en vecka och se vad de säger då. Han kommer vara rejält svullen och halt de närmsta dagarna iallafall sa veterinären.. stackarn :( som tur är, så är det tydligen inte så lång läkningsprocess på denna sortens skador om allt går som planerat. Så vi får hålla tummarna att han snart är fit for fight igen!
 
Det tråkiga är ju att, som vanligt så fort jag planerar in ett tävlingsdebut-datum med min häst, så går alla planer åt helvete. Även alla andra roliga grejer som vi har planerat framöver går ju fetbort! Pay and riden på söndag har jag fått ringa och avanmäla, vår lilla träningstrip under nästa vecka får Eddie stanna hemma ifrån (mer info om det i ett separat inlägg), jag kommer få sälja av en del hoppträningar och vi får skjuta fram tävlingsdebuten ännu längre! Men det är luuugnt, vi har ju bara fått skjuta på den sen förra sommaren, typ? Det är ju inte så farligt länge, eller?
 
Huvudsaken är iallafall att min häst blir bra, det är allt jag önskar ♥
Ursäkta för ett väldigt långt och rörigt inlägg, men jag kände att jag behövde få det ur mig. Och efter en lång dag utan mat i magen går mina ögon i kors nu i skrivande stund, så jag säger godnatt.
 
Här har ni olycksplatsen/brottsplatsen (?). Ja ni ser ju själva spåren efter spektaklet.. Tycker man inte att han hade kunnat lugna sig i två sekunder så vi kunnat svänga in på den lilla "vägen" som ligger ca 2 meter framåt? Tydligen inte... Han ansåg, och jag citerar: "det gick alldeles för långsamt"

ett virrvarr av långa ben

Rubriken är på ett ungefär så jag vill beskriva kvällens hoppträning med Eddie, haha! Han var lite överallt och ingenstans ikväll kände jag, var allmänt stirrig och kroniskt rädd för bajstunnorna/uppsittningstunnan.. I helhet var han alltså en riktig pain in the ass! Tur för honom att sjävla hoppningen ändå gick helt okej, för allt därimellan var bara kattbajs! Han var inte tittig överhuvudtaget trots lite läbbiga grejer under hinderna, känns som att han börjar komma ifrån det lite nu vilket är superskönt.
 
Aja, imorgon får han gå lite lugnt bara då han blev väldigt svettig idag eftersom han envisades om att ha en arg bikupa innanför pannbenet, men det är sånt som händer! Hästarna har ju också sina dagar, precis som vi. Lördag ska vi genrepa dressyrprogram och söndag ska vi försöka ta oss runt en LB:2 på klubbens pay and ride, hoppas han inte är lika stirr då ;)
 
Detta är på ett ungefär det dressyrprogrammet jag och Spottis red de få gånger vi entrade dressyrbanan! Vi får se om Eddie också har pluggat in detta programmet eller om vi är eniga om LB:2'an, hahah!

Astrid för KG

Testade rida med det vanliga bettet på träningen igår, upplevde att jag fick lite jämnare rytm än när jag rider med hävstång då det blir mer av och på eftersom hon samtidigt är så himla känslig i munnen. Och hon drar iväg mellan hinderna oavsett hävstångsbett eller vanligt så då kan hon lika bra få gå med det vanliga!
Som ni ser blir det ändå lite orytmiskt imellanåt, vi får försöka rida in oss ordentligt på detta alternativet!
 
Som ni ser är det jag behöver jobba med främst landningarna när sprången börjar bli såhär stora, jag flyger ju som en trasdocka och har noll kroppskontroll precis i landningen! KG sa att det beror på att jag får min skänkel för långt bak i språnget vilket leder till att jag tappar balansen och inte kan möta upp vikten i mina fötter i landningen, så jag måste få fram min skänkel och skjuta bak mina höfter, helt enkelt! Eller? Ska försöka tänka på det på träningen ikväll, då ska Eddie hoppa för Ann!
 

jag blir lika imponerad VARJE gång!

Alltså herregud vilken hoppkanon Astrid är!! Nog för att KG är väldigt glad för att höja upp hinderna, men när han smäller upp två räcken på 145 cm så är det nästan så att tillochmed jag, som för övrigt inte är höjdrädd, börjar tänka "SHIT, detta är faktiskt ganska högt". JAG har överhuvudtaget ingen som helst rutin på den höjden, Astrid har överhuvudtaget ingen rutin på den höjden. Med Spottis tävlade jag som högst 110 cm och på träningar låg maxhöjden på runt 120 cm, Eddie är ju inte i närheten av de höjderna än, vi har som max hoppat 115 cm och det var flera månader sedan, innan skadeperioden. När jag började rida Astrid var hon endast sporadiskt hopptränad och Lisa var supernöjd för hon på den senaste KG-träningen (med annan ryttare) hade hoppat 120 cm! Och se var vi är nu?
 
Hon är en svår häst att rida, men hon är så modig och har en vilja som inte är ur denna värld! Jag har fortfarande inte hittat alla knapparna på henne och ibland blir det alldeles galet när vi hoppar. Men jag har ju trots allt bara ridit henne sen i mitten av december också, och det är egentligen ingen lång tid. Det ska bli så himla kul att se hur långt detta kan gå, för hoppa högt har hon inga som helst problem med! Det är vägen mellan och till hinderna som är problemet då hon blir så otroligt stark, men vi ska nog lösa det också på ett bra sätt! Det ska iallafall bli kul att se hur långt denna hästen kan gå!
 
Här är några prints från filmen igår, den kommer upp lite senare idag!
 
 

Favoriter från Hööks!

 
Satt och bläddrade igenom Hööks hemsida igårkväll och hittade några godingar som jag kan tänka mig att ha i garderoben! För det första vill jag säga att det är fett att de har kommit med en brun kavaj! som dessutom varken är speciellt gräslig att titta på eller dyr, hade faktiskt kunnat tänka mig att ha den själv! Har en outfit som hade varit sååå snygg med brun kavaj till men känns onödigt att lägga flera tusen på en kavaj som enbart passar till en outfit liksom.. Så denna hade varit toppen!
 
Sen har vi ju grejerna nedan också, mumma!
Brallorna är ju döfina (och jag som är svag för bling.. haha!), de kostar 699 kr! Spooks-tröjan tyckte jag också var riktigt läcker, 745 kr får man betala för den. Antibitplattan tror jag faktiskt att jag kommer köpa, tror nästan det blir billigare att köpa denna för 279:- än att lämna in min andra och sätta hake på osv.. Och funktionströjan, inte den snyggaste i världen men herregud så skön den är! Köpte ju den långärmade modellen för ett tag sen och den har fungerat superbra, håller en varm och go och transporterar bort fukt bra, tror det ger tvärt om effekt på sommaren, att den kommer hålla en väldigt sval och skön! (sen matchar den ju mitt marinblå equipe-schabrak med orange kant, heheh ;)) 279 kr kostar den också!
 

wierdo weather & jobb

Morgonens uteritt bjöd på konstant duggregn, strålande solsken, en knäpp Astrid med en stackars Josse på ryggen och en kolugn Eddie. Efter ungefär halva rundan bestämde sig A för att varva småstegringar med kaninskutt om vartannat och Eddie skrittade snällt brevid och tittade på henne som hon var kokko som förstörde en mysig skrittrunda på det viset, haha! Imorgon jobbar jag förmiddag och därefter ska Eddie ridas lite lätt och Astrid ska gå KG-träning på kvällen, så det blir full rulle!
 
Bjuder på en lite halvkass mobilbild från skrittande tillstånd på det lustiga vädret idag. Vi fick iallafall avnjuta en fin utsikt! Ni vet vad som sägs finnas vid regnbågens slut va? Och vad är inte en skatt om inte vårt kära ridhus! Det finns nog ingen större skatt för hästmänniskor under vinterhalvåret än just ridhus, kärlek ♥
Det lite komiska är att tittar man riktigt noga så kan man se två regnbågar, den klara bågen landar på stora ridhuset och den svaga på vårt lilla ridhus, hahah! It's a sign!
 
Ser ni förresten att nästan all vår snö är borta? Det ligger lite små högar kvar här och där men annars är det barmark!

Hello monday!

Godmorgon på er! Skra strax ge mig upp till stallet och ta en skrittrunda på hästarna. Har Josse med som sällskap så båda får komma ut en lite längre runda tillsammans och bara sträcka på benen utan krav, blir nog skönt för dem att bara ta det riktigt lugnt idag! I eftermiddag ska jag jobba och sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på resten av tiden, vi får väl helt enkelt se! Kanske ska passa på att bara ta det lite lugnt och koppla av, inte ofta man har en helt hästfri kväll inte!
 
Så charmig bild från igår! Eddie ser miniliten ut då han står mycket längre bak och
Astrid är alldeles sne i mulen för hon står och fibblar med den, haha! Fina hästarna ♥

dagens rundor:

Eddie:
 
70 cm, 4 fel.
Tog en låg uppvärmningsrunda mest för att han skulle få komma in på banan och se alla hinder, tidigare har han varit så himla tittig så ville gå in på en låg höjd så det skulle vara lekande lätt och att han skulle ta sig över allt utan problem, vilket han gjorde! Fick en liten slarvig rivning på näst sista hindret, men det är sånt som händer när det är för lågt, han blir slarvig och lite nonchalant istället. Men hellre det än att han ska springa och vara rädd för alla hinder!
 
90 cm, 8 fel.
Gick upp 2 klasser till andra rundan, för jag vet att han inte har några problem med höjden utan det är tittigheten (kan man säga så? hahah) som är boven i det hela. I denna klassen fick vi två stopp, det första var mitt fel då jag red dåligt och backade in i hindret och det andra stoppet var pga att någon stängde igen läktardörren när vi var ungefär 2 galoppsprång från hindret, och det är farliga grejer det ska ni veta... Man vet ju aldrig om det kan komma in ett monster därifrån ju! Han har så mycket lustiga idéer för sig den hästen, hahah. I övrigt så tyckte jag att han skötte sig sååå bra och hoppade helt kanon :) så en stor fet guldstjärna till Eddie idag!
 
Astrid fick också hoppa två 100m-rundor idag, ingen av dem var något att hänga i julgranen direkt.. fick två ner i första och ett i andra, hittade inte riktigt något flyt idag. Tror att hon fortfarande är lite trött i kroppen faktiskt. Så imorgon ska båda hästarna bara få ta det lugnt! Hade bästa Josse som hjälpte mig rida fram Astrid idag då jag hade väldigt trångt mellan starterna, vilket var till mycket stor hjälp, tack!
 
Är fruktansvärt sugen på att anmäla Eddie till hemmatävlingarna 1 mars ändå, nu när han gick så bra och det kändes så enkelt. Isåfall får han bara gå lägsta klassen, 95 cm. Det borde han klara! Dessutom så tar vi det isåfall bara som en träning. Vi får se!
 

Vilken charmig stillbild... HAHAH! YT ville inte samarbeta och ändra den :(

Astrid - träning för Ann 8/2


Självklart ska det ju stå -14 och inte -13, det är bara Lisa som råkat skriva fel!

träningsvärk deluxe

Hej på er! Idag har jag varit i stallet från kl 11 i förmiddags till ungefär halv 10 på kvällen, med undantag för en snabbvisit hemma på ungefär 45 min där jag tryckte i mig en panpizza och låg sen platt fall i sängen resten av tiden för att försöka samla lite krafter, HERREGUD vad jag är trött i kroppen nu kan jag tala om! men ojojoj så fina hästarna har varit idag, så det har helt klart varit värt allt slit! lär ha brutal träningsvärk imorgon gissar jag dock på..
 
Har ridit 3 st träningspass för instruktör idag, varav 2 st var stentuffa dressyrpass I DRESSYRSADEL = jag fick använda muskler som jag vanligtvis inte använder då jag hamnar i en helt annan ställning, och med tanke på att jag kan på ett ungefär räkna de gånger jag ridit i dressyrsadel under min ryttarkarriär på två händer så var det ansträngande för min kropp. Dessutom var Annika stentuff, men det gillar jag! och resultat gav det! Jag är sååå nöjd med min ridning och hästarna gick SÅHÄÄÄÄÄÄR fint båda två! Det är även kul när man får massa beröm och får höra att man har bra självdiciplin och stark vilja att förändras och göra rätt, för varför tränar vi egentligen annars? Jag tar alltid till mig tips och kritik från tränare och använder det för att förbättra min ridning, för det är ju det jag vill, ständigt bli bättre. Fick även fina lovord om Eddie, hon sa att med mer träning och rutin så kommer han kunna vinna dressyrtävlingar! Och det är ju alltid roligt att höra om sin hopphäst ;)
 
Hoppträningen nu på kvällskvisten då? Astrid hoppade som vanligt helt strålande och jag hängde efter som en trasdocka mestadelen av tiden, haha! Tror det var en kombo av att både jag och Astrid var trötta i kroppen efter dressyren på förmiddagen vilket resulterade i att Astrid blev ganska springig mellan hinderna och jag orkade inte riktigt hålla ihop henne, så i helhet så var det väl ett svagt godkänt men vissa språng får helt klart MVG, HERREJÄVLAR vad denna hästen kan hoppa!
 
Nu ska jag hoppa i säng och ladda upp inför klubbhoppningen imorgon, Eddie ska gå två klasser och Astrid ska gå en, ev. två klasser (om vi inte får bra känsla i första), mest för att få mer rutin på att hoppa bana, så det kommer varken vara stort, maxat eller jobbigt för henne. Bara lekande lätt för att få in en bra känsla!
 
Min lilla dressyr-nisse! ska se till att filma lite nästa träning så ni får se, för fler gånger lär det helt klart bli!

träna, träna, träna!

Shitmajgad, idag blir det verkligen full rulle! 3 st träningar för instruktör står på schemat och jag är supertaggad! Igårkväll fick hästarna nybadade ben och svansar, vilket var välbehövligt eftersom de hade lera upp till öronen nu när snön håller på att smälta bort.. Och dessutom så håller Astrid på att gräva en jacuzzi i sin hage vilket inte gör det hela särskilt bättre xD De var iallafall rena och fina igår, det kommer de inte vara idag efter en stund i hagen. Onödigt jobb men det är ju tanken som räknas! Svansarna är iallafall prydda med flätor och benen går ju snabbt att spola av, så det får duga!
 
Startar upp dagen med två dressyrträningar för Annika Forsén, både med Eddie och Astrid! Ska bli najs att få nya ögon på oss som säkert kan komma med massa bra tips :) därefter blir det powernap för Astrid under dagen för senare på kvällen ska hon gå hoppträning för Ann Lavén på Herrevadskloster! Så det blir fullt ös för henne idag, men nu har hon ju varit på bootcamp hos mig i snart 2 veckor och hållts igång för fullt så det ska nog inte vara några problem. Dessutom har ju donnan energi så det heter duga, "svarta faran" brukar KG kalla henne för när hon är lite vild på träningarna, haha ;)
 
Svarta faran in action! åh vad jag är tävlingssugen nu...

tankar & mål 2014

Har nu suttit och producerat tankar hela kvällen tills ögonen gått i kors (detta är obviously ett tidsinställt inlägg, för det är ju faktiskt förmiddag nu). Vad vill jag egentligen göra med mitt liv 2014? Det enda jag änsålänge, på lite drygt två månader har åstadkommit är jobb, men jobb är bra, jobb = pengar och pengar = frihet.
 
Prio nummer ett är faktiskt att:
  • Ta körkort! Och detta SKA vara gjort innan sommaren, det har jag bestämt mig för. Innan har jag varit lite lat och tänkt "äh men mamma kör alltid, jag behöver inte ta körkort nu", men så skönt det hade varit med friheten att bara kunna köra iväg när man vill, oberoende av andra! (förutsatt att jag får låna bilen ;) skaffa bil blir väl prio 2 då hahah..)

  • Hitta ett fast jobb så jag vet att jag är 100% säker att få en fast inkomst varje månad, just nu går jag ju bara som vikarie, även om jag jobbar ganska så mycket! Men jag kan ju aldrig veta, nästa månad kanske de inte behöver vik överhuvudtaget och då står jag där utan pengar! ev. börja plugga kanske? Usch jag som hatar att plugga.. men vill jag göra något vettigt med mitt liv är det väl bara till att bita i det sura äpplet.

  • Eddie ska börja komma ut och tävla! Hur länge har jag inte längtat efter det liksom? Dock ska han först få åka ut på pay and jumps och därefter får han gå en del avd. B tills han är säker på sin sak, trots att han i år får lov att tävla avd. A om han är kvalad till klassen!

  • Astrid ska ut och hoppa avd. A! Främst 100 och 110-klasser med bra, säkra rundor och gärna lite placeringar! Sen beroende på hur hon känns kanske vi går upp och känner lite på 120 cm till sommaren? Vi får se om vi är redo för det, annars skjuter vi på det till hösten! Tror iallafall att det kan vara bra att komma upp och känna lite på det innan utesäsongen är slut, har en känsla av att Astrid funkar bättre på större ytor!

  • Théa ska utbildas vidare! Nu när paddocken snart är fri ska vi köra igång henne också. Sen ska hon väl få komma igång och träna och ut och hoppa lite pay and jump's och så när hon är redo! Ska bli spännande att se vad hon kommer att prestera detta året!

  • Boende då? Jag är snart 20 år gammal, jag är egentligen SÅHÄÄÄR sugen på att flytta hemifrån och klara mig på egen hand! men å andra sidan så trivs jag så bra på mitt lilla rum i ett hus där jag alltid har mat på bordet utan att behöva lyfta ett finger.. OCH jag kommer aldrig kunna starta upp och flytta både mig och häst hemifrån och betala både lägenhetshyra och stallplats och foder och försäkringar och träningar osv. med den troligtvis inte så feta lönen som jag antagligen kommer att få från mitt till en början inte så glamorösa jobb.. Alternativet är ju att flytta till ett ställe i närheten och ha kvar Eddie på nuvarande anläggning, men det enda stället jag kan tänka mig att flytta till i dessa trakterna är Ängelholm, och där är det inte lätt att få lägenhet ska jag tala om.. Vad jag har hört iallafall.
Sen ska jag säga er, det är egentligen här som hjärnan snurrar på högvarv och man kan nästan känna lukten av brända hjärnceller, kärlek. Phillip, min fina pojkvän som jag har 20 minuters bilresa till och/eller 6,5 timmes bussresa, beroende på om han är "hemma" eller hemma... Pluggar i Ljungbyhed och bor i Oslo. DET ÄR JU FÖRFAN INTE ENS SAMMA LAND! ååååh, jag vet inte var jag ska bli av. Till sommaren tar han examen och är färdigutbildad pilot, men vad händer sen? Han får jobb och flyttar hem till norge? Han kanske får jobb i sverige, kanske danmark, spanien? I don't know.. Och jag är rädd, jag hatar att inte veta vad som kommer att hända. Det är ju ändå ett par månader kvar så vi får se vad som händer, det löser sig nog med tiden. Men jag kan ändå inte rå för att tankarna snurrar kring just detta, ofta. Jag tror ni hade kännt samma sak i min situation, am i right?
 
Aae nu ska jag inte grilla hjärnceller längre utan jag går och lägger mig. Och förresten, god förmiddag!

hälsningar från de döda!

Idag är min dator så fruktansvärt seg så jag vet egentligen inte riktigt var jag ska bli av, hade egentligen lust att bara smälla igen locket och skita i att överhuvudtaget försöka ta mig ut på internet, för inte ska det väl ta runt 15-20 min att överhuvudtaget kunna logga in på bloggen?! Men med tanke på att jag inte skrivit här på ca 3 dagar så tog jag förnuftet till fånga och satte min lust att smasha sönder datorn med en slägga i schack och väntade så snällt på att datorn skulle göra det jag bett den om (för egentligen allt för länge sen..) och nu sitter jag här.
 
Jag känner mig som en zombie efter att ha kört skyttetrafik mellan jobbet och stallet hela denna veckan och varken fått i mig ordentligt med mat eller sömn, stabilt Kastman. Imorgon är jag iallafall LEDIG! Åh vad det ska bli skönt, för sen är det full rulle i helgen, dock på hästfronten. Hästarna dessa dagarna då? Astrid har skött sig fint och Eddie har haft hjärnspöken, kort och gott. Han kan typ inte gå i ridhuset nu utan att vara livrädd för hörnorna.. Tror det är för att han är uttråkad, för han är egentligen inte rädd, skrittar man fram till bajstunnorna kör han ner mulen i dem och går man fram till den livsfarliga uppsittningstunnan så håller han halvt på att kliva upp på den -.- men sen när man ska rida förbi dem? OHMAJGAAAAD! livsfarligt, han hittar allt på hyss det lilla trollet. Men ni kan ju gissa om han var glad att få ridas ut idag istället! Ska försöka komma ut så mycket som möjligt nu så det blir mer variation så min häst inte går bananas inom de fyra väggarna.
 
Men ja, så efter att ha levt på digestivekex och marabouchoklad i två dygn ska jag äntligen trycka i mig lite riktig mat! Om nu panpizza och paj kan klassas i den kategorin.. Whatever! Ska även försöka producera lite fler inlägg som kommer upp under morgondagen, så vi hörs väl då!
 
Jag orkade för övrigt inte leta rätt på en passande bild till inlägget, för min mat är klar och jag håller på att svälta och datorn är seg och, och, och... skitsamma, hejdå!

RUBRIK, i brist på annat liksom

Sitter framför datorn med tända ljus och delar ut svordomar och försöker tappert få ihop mitt liv med tävlingsplaneringar och jobbscheman med det fruktansvärt irriterande ljudet av min bror som spelar flappy bird på högsta volym i rummet intill.. Jag testade det en gång, tror jag klarade ta mig förbi två hinder och sen kraschade jag brutalt in fågeln i det tredje.. Med det sagt så lovar jag här och nu migsjälv att aldrig mer spela det spelet! Mest för att undvika ett nervsammanbrott som irriterande mobilspel utan problem får mig att framkalla.
 
Åkte direkt från jobbet till stallet idag och väl där tänkte jag: "fuck it, jag orkar inte byta om och tängas med 20 andra ekipage i lilla ridhuset" pga att där var träningar i stora, så båda hästarna fick vila idag. Ska istället försöka få ihop allt vad jag nu håller på med och sen bädda ner mig i sängen framför en film. Imorgon jobbar jag förmiddag så då ska båda hästarna hinnas med! Får hoppas att Eddie inte är ömfotad längre så han kan gå som vanligt :)
 

och så var det söndag igen.

Shit alltså vad veckorna går undan, det är ju inte riktigt klokt! Jag gnäller dock inte då vi kommer närmre och närmre våren och varje dag är en dag närmre jag får träffa min boyfriend igen! Han kommer troligtvis komma tillbaka till Skåne i början av mars då han är kvar i Norge och pluggar just nu, och sist jag träffade honom var för ca en månad sen när jag var hos honom, nu ska jag bara stå ut ca en månad till... buuh
Så ni kan ju förstå att tiden gärna får rulla på för min del, saknar ju snart ihjäl mig!
 
Över till annat så skulle jag, Bella och Tessan ta en sväng ut i det underbara vädret med hästarna idag! Snön hade smält undan från vägarna, det var (för ovanlighetens skull) helt vindstilla och solen stod på och värmde hur gott som helst, tillochmed grusvägarna hade börjat bli lite mjuka! Det var helt perfekt bortsett från att min häst var ömfotad sen skoningen igår... Så det var bara för mig att vända hem igen, vill inte rida på honom när han har ont i fötterna :( Tog istället ut Astrid i ridhuset och satte upp lite småhinder på ca 50-60 cm och körde lite lydnad och believe it or not (för det gjorde knappt jag ;)) så var hon faktiskt, lydig, haha! Tåls att tillägga att det var på det vanliga, milda, icke hävstångs bettet också! Så guldstjärna till Astrid idag.
 
Nu ska jag förbereda mig mentalt för kommande jobbvecka, det blir fullt ös fram till torsdag eftermiddag + hästarna ska ridas och stallet ska fixas, så vi får se hur lidande bloggningen blir.. ska försöka få upp ett par inlägg iallafall, ni får mer än gärna komma med förslag på vad ni vill läsa om! Tack och hej
 
Har även varit ute och lekt fotograf med Nellie och Leo framför kameran idag!
Så i brist på annat så får ni en bild från det arkivet. Inga hästar men där är iallafall ett djur med fyra ben, alltid något juuu

Glory ♥


A-Stride Spelä ~ bilder


båda hästarna fotade och klara!

Bilderna kommer upp i olika omgångar under kvällen.
Jag kan iallafall säga att det var uppskattat att komma ut ur ridhuset lite!
 
 

RSS 2.0