två rosetter med hem

 
Låter bilden tala för sig själv! Astid skötte sig super idag och hoppade två felfria rundor :)
I 95 cm var hon lite tjaffsig i munnen och det blev någon konstig sväng, men annars bra. 1m rundan flöt på mycket bättre och det var inget tjaffs utan mer flyt :) Filmer kommer när Lisa har laddat upp dem på youtube, de som filmades med min kamera var inte mycket att hänga i julgranen.. (hehe)

fortfarande den 29 november 2013...

Med en sprängande huvudvärk sitter jag åter framför datorn, totalt oförmögen att komma på en vettig rubrik.
 
Hej förresten! Allting är nu packat och klart inför imorgon, klockan står på, ja tidigt, och jag väntar på att maten ska bli färdig så jag kan gå och lägga mig och vara fit for fight imorgon!
Tror att mamma eller någon kommer att filma så rundorna kommer troligtvis upp här imorgon om de inte är alldeles katastrofala.. ;) Ni kommer iallafall att få update om hur det har gått, thsts for sure.
 
- Såhär snygga kommer vi vara imorgon! ↑

29 november 2013

Att skapa någon vettig inledning på detta inlägget har jag konstaterat är totalt omöjligt efter att ha suttit och stirrat på en blank sida i alldeles för många minuter nu. De absolut extraordinära sakerna jag har åstadkommit idag är, sova, typ.. och vara ute en runda med hunden! Mamma kom in och väckte mig imorse och efter att ha övervägt i ca 3 sekunder så konstaterade jag att sängen var myyyyycket mer lockande än att åka iväg och handla mat..
 
Min mage kurrar oavbrutet och jag är deprimerad över att jag fortfarande inte har någon mössa eller återfunnet pannband i min ägo.. Skulle egentligen åkt till HEP efter matshoppingen, men nu valde jag ju att sova istället.. Ganska korkat val såhär i efterhand känner jag, men man ska aldrig lita på vad jag säger när jag är nyvaken och ligger i en varm gosig säng! Borde inte mamma ha lärt sig det vid detta laget?! Åh jag är för lat för mitt eget bästa...
 
Aja, idag är det fredag, och imorgon är det lördag (thank you doctor obvious). Men inte bara lördag, det är TÄVLINGSLÖRDAG! Gud som jag har längtat, det ska bli såååå himla roligt! Det enda jag inte ser fram emot är hur tidigt klockan kommer ringa... Men det är väl bara till att börja vänja sig igen! (och inte gå och lägga mig kl 3 på natten, as usual..)
 
 

#TBT

Throwback Thursday!
Vi tar oss en titt tillbaka i arkivet, närmre bestämt sommaren 2011! Bilderna nedan är från Varbergshoppet, ett meeting som bjöd på en hel del kan jag tala om. Vår bil gick sönder halvvägs dit och vi fick lasta ut Spottis precis i en avfart från motorvägen, läckage i tältet pga oavbrutet regnande en av nätterna, samma natt låg Josse och gallskrek som en liten bebis pga att det åskade.. massor med skratt, pizzaätande, shopping, trevliga tävlingar och en supermysig anläggning!
 
Åh tänk om de ändå hade haft en liknande tävling för storhäst.. Då hade jag utan att blinka åkt dit!
 

hejhejhejhejhejhejhejhej!

Idag kryllar mitt huvud av uppfinningsrika rubriker att pryda inläggen med som ni kan skåda ovan, jag blir ju nästan imponerad av migsjälv.. & det blev inget HEP idag heller, tröstade migsjälv med att beställa hem lite Victoria's Secret stuff.. Imorgon SKA jag till HEP! punkt slut
 
Eddie var för övrigt inte lika svullen i benet idag och står just nu ute i hagen och tuggar gräs, får hoppas att det fortsätter i samma riktning hedanefter också så att allt kan bli bra så fort som möjligt! Tycker inte om att se min prins något annat än 100% okej...
 
Nu ska jag upp och rida ut Snabbi en runda i blåsvvädret, wish me luck!
Gosisponnyerna på trettonspelen i Helsingborg 2012! Båda två var felfria i miniklassen med Madde på ryggen :)
 

shopping, shopping, shopping

Dock inte vad jag egentligen var ute efter, vi hann inte ta oss in till HEP idag då vi åkte iväg mot Citygross och julmatshandling till klubben då det är Julahoppningarna denna och nästa helg, mamma och Carina är ju köksansvariga och därför är det de som har hand om alla inköpen! ca 7000:- blåstes och ut rullade vi med två st överfyllda kundvagnar och en sån superstor lång "kundvagn" utan kanter, och så var vi ungefärhalvvägs klara... Det är ungefär minst lika mycket till som ska handlas, puuh, hoppas jag slipper följa med nästa runda..
 
Så ja, jag har varit iväg sen kl 11 imorse och kom hem för en stund sedan, hungrig som ett as är jag också och ska snart trycka i mig en kebabtallrik, man lär ju må efter det men jag får skylla migsjälv när jag inte äter något om dagarna! Har även varit uppe och fixat hos Eddie idag, han var ganska så svullen i benet nere vid kotan och även upp emot hasen :( Han har inte varit såhär svullen de andra dagarna utan enbart lite vid hasen, han var även ganska irriterad när man rörde benet också.. Har fått utskrivet anti-inflammatoriskt och även någon salva till självaste såret som han ska ha nu ett tag, så får vi hålla tummarna att det inte är något speciellt allvarligt utan det går över snart!
 
Wow vilket kluddigt inlägg, min hjärna vill inte riktigt hänga med idag kan jag tala om..
Därför checkar jag ut för idag så hörs vi imorgon eller något!
 

arg, deprimerad, bitter & frusna öron...

Malou Henrietta Kastman, universums slarvigaste person.
Den senaste tiden har jag tappat bort så otroligt mycket grejer, bla en klocka, ett armband med berlocker, mina ray ban-solbrillor och mitt älskade Kingslandpannband!!!! Ni kan ju bara föreställa er hur mycket jag går och svär, både för att jag fryser om öronen och för att mitt fina pannband inte finns att köpa längre..
Ska försöka hinna ta mig in till HEP idag och införskaffa nytt skydd för mina stackars öron nu när plusgraderna lyser med sin frånvaro, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.. Velar dock lite mellan om jag ska införskaffa mig ett nytt pannband eller köra på mössa denna gången! Jag tror att jag gillar pannband mer faktiskt, men OM mitt pannband nu skulle dyka upp (tveksamt då jag redan har letat efter det i över en vecka... but you'll never know! jag har en tendens att lägga saker på de mest konstiga ställena..) så är det ju bättre att satsa på en mössa, så har jag en av varje liksom! Lite onödigt att stå med två pannband ju.. Men tänk om jag inte hittar det?! aah, vi får se senare vad det blir.
 
Vad föredrar ni, mössa eller pannband?
 

UNDERBART väder!!

Att laga staketet var inte så illa som jag trodde, trots att termometern står på minusgrader så var det så otroligt skönt att stå i solen och man blev faktiskt riktigt varm när man var igång och slog ner stolpar och jobbade! Eddie var iallafall måttligt glad över att få komma ut igen efter att ha stått inne på förmiddagen, detta vädret är ju SÅ skönt för hästarna att vara ute i!
 
Nu ska vi upp till stallet och hjälpa Eva att lastträna sin treåring och sen mocka och fixa åt Eddie, funderar även på att skritta honom en liten runda då Katja sa att det var bra att han fick röra lite lätt på sig med svullnaden. Vi hörs lite senare!
 
 

änglavakt.

I söndags, 24/11 2013, hade jag världens största klump i magen.
Jag var iväg och red Carthéa och vi hade precis kommit tillbaka in i stallet när telefonen ringer och mammas namn dyker upp på skärmen, orden som hon sen sa fick mig att sätta hjärtat i halsgropen och jag trodde nästan att benen skulle vika sig under min kropp.
 
"Eddie har fastnat i staketet i hagen, han har ett sår på bakbenet och jag vet inte hur djupt det är"
 
Ni kan ju bara tänka er bilderna som spelades upp i mitt huvud, jag ser Lohrischa framför mig komma hoppandes på tre ben och det läskiga såret hon hade fått efter att ha fastnat i staketet för bara lite mer än ett år sedan, olyckan som gjorde att vi tvingades ta bort henne..
 
- Lohrischas ben efter olyckan... en avsliten sena & ett stort hål på ledkapseln.
 
Hela händelsen skedde pga strul med mobiltelefoner... mamma hade skickat ett sms till de som hade utsläppet på morgonen att Eddie inte skulle gå ut då hans haggrannar var iväg på tävling, och är inte Beeche ute i sin hage så går Eddie bananas för han är "själv" (han struntar i om där är andra hästar ute också.. Beeche är the one and only i Eddies liv -.-). Tydligen så hade inte smset kommit fram utan Eddie hade blivit utsläppt på morgonen ändå, varit lugn till en början men sen gått bananas när han insett att inte Beeche varit där och troligtvis börjat bralla och sparkat bakut och fastnat i tråden. Det allra läskigaste med hela händelsen och anledningen till att jag fick såna flashbacks var att han har fastnat i staketet på exakt samma ställe som Lohrischa.... såret är även placerat på precis samma ställe som hennes, fast på andra bakbenet.
 
Efter att ha tvättat rent såret så tackade jag gudarna av hela mitt hjärta för att det bara hade tagit ytligt...
Han är även lite svullen och varm i benet men det var normalt efter något sånt här hänt, har pratat med både vår "husveterinär" och Katja och båda tyckte bara att vi skulle avvakta och hålla såret rent då han inte haltar eller någonting. När ska vår otur ta slut?

Min häst har haft änglavakt, tänk att han ändå klarade sig så pass bra när man vet vad som kan hända....
Mitt fina hjärta, jag vet inte vad jag hade tagit mig till om samma sak hänt dig... ♥

"men vi hörs väl imorgon eller något"

Hah jo tjena, jag är nog universums sämsta människa på att planera! Idag är det måndag kväll och jag har inte bloggat sedan lördagsmorse, det är ganska illa.. Men jag har haft fullt upp med att göra, tja, ingenting, typ.
 
I lördags kväll/natt var vi ju somsagt i Halmstad på inflyttningsfest och i princip hela söndagen spenderade jag och Phillip i sängen framför oräkneligt många filmer och mariokart-race på nintendo Wii, med undantag att jag var uppe och red ut en runda i skogen på Théa (ni kan ju gissa hur det gick ;) superbra as usual!) och var en runda uppe hos Eddie, sen lite mer sänghäng för att sen ta bilen hem till Phillip och fortsätta hela proceduren där.. Intressanta liv vi ligger inne med!
 
Har sen legat och degat hos Phillip när han skulle iväg och flyga imorse och efter att sen när han var tillbaka ha legat och pratat långt in på eftermiddagen fick jag stressa som en dåre hem för att hålla lektioner och sen hoppträna Astrid för Jenny Arvidsson, hon var lite starkare och piggare idag än på KG-träningen men fick ändå en bra känsla inför lördag!
 
Nu ligger jag inne med världens fetaste matkoma efter att ha tryckt i mig två stora portioner pasta, det är inte bra att gå utan mat en hel dag, när man väl äter sen så trycker man i sig så mycket det bara går och sen vill man typ, dö.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och dra igång en film, imorgon ska vi upp relativt tidigt och försöka slå ner lite nya stolpar i Eddies hage, good luck att få ner dem i frusen mark säger jag...

Oj, vilken fin hästbild som fick pryda detta inlägget....

julstök i stallet

Hej på er hörrni!
Idag ringde klockan tidigt trots en sen kväll hos några vänner igår, arbetsdag på klubben och att fixa iordning anläggningen för Julahoppningarna stod på schemat! Det skulle städas och julpyntas och fixas med en massa olika saker, både kul och mindre kul. Det blir iallafall väldigt mysigt!
 
Eddie får vila idag då det är fullt ös överallt på klubben och jag har dåligt med tid, kom precis hem och ska slänga mig i duschen och sen fixa lite här hemma, ikväll sticker jag till Halmstad på inflyttningsfest så här lär tyvärr vara ganska tyst på bloggen.. Men vi hörs väl imorgon eller något!
 

Vår snygga snö(frigolit)gubbe som saknar båda näsa och hatt.. han ska in i ridhuset sen också!

En ruggigt suddig bild på ena ridhusväggen..
Läktarkiosken!

Dannyboi utan sin tomteutstyrsel! Denna dockan har skrämt mååånga barn på ridläger kan jag tala om.. ;)

frukost takeaway

Utdelar några väl valda svordomar samtidigt som jag slirar genom den leriga hagen för att hämta min häst som absolut inte har några planer på att samarbeta utan står så långt bort i hagen som han bara kan komma...
 
Inte nog med det så vaknar jag upp till ett kylskåp som inte innehåller en endaste droppe mjölk, självklart när jag för en gångs skull är hungrig på morgonen... Resultatet av det fick bli takeaway frulle i form av ett paket torra flingor som inte ens dög åt min svarta humörtestande springare, känns som en bra start på denna dagen..
 
Här har jag gått genom ca halva hagen, ser ni min lilla prick till häst längst upp till vänster?! rumpnisse...

full fart i stallet, precis som det gamla datorspelet..

Hej på er! allt bra?
Idag har det faktiskt varit helt okej väder, har för en gångs skull inte gått och frusit hela dagen.
Har iförsig också bara ridit två hästar idag men har ändå varit ganska länge i stallet! Först ut var Eddie som as usual gick ganska lugnt, de får ju inte lov att svettas på ca en vecka efter de är vaccinerade. Men han skötte sig iallafall bra det lilla vi red! Den andra hästen var totalt oplanerad, en fräsig irländare som jag hoppade litegrann i ridhuset! Den är till salu om någon är ute efter en supertrevlig d-ponny, hör av er till Josse isåfall :)
 
Nu ska jag äta lyxmat, råstekt potatis och ryggbiff! Vi kör lite minihelg här hemma idag då alla ska på olika håll till den riktiga helgen, gud vad jag kommer att sakna mammas och pappas mat när jag väl flyttar hemifrån, tror jag kommer leva på snabbmakaroner och panpizza...
 
Irländarponnyn idag, snygg va? ;)

outfitproblem...

Ett tredje världskrig är påväg att starta i mitt huvud och allt pga att jag inte vet vilken outfit jag ska välja nu när det äntligen är dags att börja tävla igen... JA, ni läste rätt, om exakt 10 dagar rider jag äntligen in på tävlingsbanan igen efter ett års uppehåll! Vi avslutade på Julahoppningarna 2012 och gör comeback på Julahoppningarna 2013! Kommer hinna göra två starter med Astrid i år, ev. någon pay and jump också. Julahoppningarna på hemmaklubben den 30 november, där vi ska hoppa 95 och 100cm och Christmas Show i Åstorp den 12 december där vi hoppar 100 & 110. Men nu, VILKEN OUTFIT SKA VI BETRÄDA BANAN I?!
 
Alltså jag tänkte lite, och det är ju faktiskt JULahoppningarna, och julen är röd. Sååå, röd animo-kavaj och mitt nya equipe-schabrak?! tror det nog hade blivit väldigt stilrent och snyggt!
 
Alternativ två är det klassiska, min blå animo-kavaj och mitt svart/royalblå Anna Scarpati-schabrak! Men detta är jag nästan mer sugen på att ha i Åstorp...
 
Med bland alternativen finns också mitt lila Scapa-schabrak, matchar snyggt till fodret på kavajen!
 
Eller kanske testa nya schabraket?!
 
Gaah jag vet inte.... Det lutar iallafall mest åt det röda eller någon av de två sistnämnda, för mitt AS vill jag ha i Åstorp! och man behöver ju inte ha samma outfit varje tävling utan det är ju kul att variera!
 
Alternativ 1: röd Animo-kavaj och marinblått Equipe-schabrak med röda detaljer
Alternativ 2: royalblå Animo-kavaj och svart/royalblått Anna Scarpati-schabrak
Alternativ 3: royalblå Animo-kavaj och lila Scapa-schabrak
Alternativ 4: royalblå Animo-kavaj och royalblått Jacson-schabrak
 
Kvinna i nöd här, vad tycker ni?!

dear santa...

 
Man ska ju börja på sin wishlist i tid, här är lite hästrelaterade stuff som jag vill ha liggandes inslagna under granen i år!
  • Svart väst från Spooks med bruna detaljer

  • Eskadron boots med fårskinnsludd

  • Veredus Carbon Gel framskydd

Har ni börjat fundera på vad ni önskar er i julklapp än?

20-11-2013

JAG HATAR MINUSGRADER, JAG HATAR FROST, JAG HATAR NÄR DET ÄR KALLT I LUFTEN, JAG HATAR ATT INTE HA NÅGON KÄNSEL I FINGRARNA, JAG HATAR ATT HA FÖRFRUSNA TÅR, JAG HATAR NÄR NÄSAN RINNER & JAG HATAR VINTERN, punkt........
 
Okej, hej! Ursäkta mitt lilla vredesutbrott men jag var ungefär SÅHÄR tvungen att få det ur mig, åh.. Har precis varit uppe och ridit ut Théa en runda med Malin och herregud vad kallt det är ute, jag börjar ju nästan gråta... Det enda som är fint/kul med vintern är snö, men då ska det också vara ordentligt med snö som ligger på marken som ett tjockt fluffigt täcke och inget jäkla slask... Théa skötte sig för övrigt super as usual, vi red en längre runda idag där vi var tvungen att ta oss förbi både, kossor, en stor grävmaskin, en översvämmad del av skogen där hästarna fick gå med vatten till kotorna och vi fick även rida lite offpist för att ta oss fram på vissa ställen. Men ni tror väl inte Théa reagerar? nej hon pinnar på hur glad som helst, hon är så söt!
 
Nu är jag hemma och äter lite frukost och väntar på att mamma ska vakna så vi kan ta oss upp och fixa hos Eddie, han ska gå lite lugnt även idag pga vaccineringen,. Sålänge ska jag in och kika på hästuggs (heter det så?!) som jag kan ha i stallet till vintern för om jag redan fryser såhär mycket så vill jag inte ens tänka på hur det blir senare i vinter... Brrrrrrrr
 

KG-träning

Träningen för KG igår var supergivande som vanligt och innehöll många bra övningar. Fick ihop Astrid på ett helt annat sätt än vad jag fått innan och istället för att vara lång och storgalopperad så hade jag faktiskt riktigt bra koll på henne och vi kunde ta oss an hindrena i en samlad galopp med betydligt mer tryck i än vanligt! Det var en helt grym känsla vi fick och allting kändes så mycket enklare. Även om jag behövde ca 50 påminnelser om att komma ner ordentligt i fötterna, man blir lite ringrostig när man varit utan hoppningen ett tag.. ;) Jag får lätt tendensen att lägga vikten i sitsen istället för i fötterna, ajabaja..  men det gör otroligt stor skillnad när man kommer ner ordentligt!
 
Vi flög även över några hinder på 135 cm vilket var en ny höjd för både mig och Astrid men det gick hur bra som helst! Både på linjer och enkelhinder, men herregud vad jag får hålla i mig ibland alltså.. Ibland lägger hon av såna språng så det känns som jag ska hamna i taket!! shit den hästen kan hoppa
 
Har även ritat upp en av övningarna, mest som en påminnelse till migsjälv då jag tycker den var kanonbra för att få styr på sin häst om den bara drar/rusar mellan hinderna eller man helt enkelt bara vill öva lydnaden, tänke att jag lika bra kan dela med mig av den här också ju!
 
Skåda mina skillz i paint!
Man ska alltså rida på linjen i både höger och vänster varv, kommer du från vänster varv in så gör du första volten åt höger och nästa åt vänster och avslutar med att rida ut åt höger, startar du istället i höger varv så gör du första volten åt vänster, nästa år höger och avslutar ut i vänster igen, så det blir vartannat håll liksom! ni fattar va?
Tänk på att rida hela vägen ut till väggen i volterna och att försöka få hästarna avslappnade, försök även att komma ut så nära hindret som du precis hoppat som möjligt så att du hinner få hästen rak och hitta en avsprångspunkt.
 
Nedan har ni en bild på ett 135-språng, ser inte alls högt ut nu när man ser det på bilden! Tror det beror på att mamma filmade från en upphöjd läktare, tyvärr är filmerna inte visbara då mamma skakar som ett visset löv som tappert försöker hålla sig kvar på sin gren en stormig höstdag... Har hon nerverna på utsidan tro?... ;)
 

trött och frusen..

Jag fryser, jag är trött och jag är sinnessjukt mätt. Detta efter att ha tryckt i mig en kebabrulle till middag, dagens andra osmarta val. Det första var att ha på mig alldeles för lite kläder när jag åkte iväg med Petra till skogen för att rida ut en runda med islänningarna... For direkt efter det upp till stallet och fixade hos Eddie och därefter rätt hem och försöka återuppliva mina förfrusna kroppsdelar! Nu sitter jag här och har precis tinat, tryckt i mig maten och ska strax iväg och hoppa Astrid, ikväll är det träning för KG Svensson som gäller! Kul, det var längesen jag tränade för honom :)
 
Satin Dolly på KG-träning förra året!

okej zalando...

Har de verkligen koll på att Spooks är ett ridvarumärke?! Hmmm...
 

"även om det så bara är ett leende"

Jag har ingen aning om hur jag egentligen ska börja det här inlägget, jag har ingen direkt plan utan jag bara börjar skriva och sen så får vi se vart det leder och hur mycket det flyter iväg eller inte flyter iväg ut på andra banor.
 
Igår var en allmänt bitter dag, jag var på lite småretat humör och satte upp en fasad, även om jag höll humöret uppe så skulle jag egentligen bara vilja bädda ner mig i sängen och titta på en sorglig Nicholas Sparks-film med en fet godispåse. Hela den sinnesstämningen ändrades sekunden jag klev in i ridhuset för att rida ett pass med Eddie. I porten mötte vi en kvinna till häst och en äldre man till fots, jag hinner bara komma innanför portarna innan han utbrister "Gud vilken vacker häst du har", och där, just i det ögonblicket var all bitterhet som bortblåst.
 
Det jag försöker säga är hur små ord eller gester kan förändra ens humör på två sekunder. Det var liksom ingen stor grej, jag personligen tycker ju att min häst är finast i världen (vem tycker inte det om sin häst liksom?!) men just att höra någon för mig totalt främmande människa säga det när jag i den stunden inte var på världens gladaste humör fick verkligen det att vända. Det spelar nästan ingen roll vilken situation det gäller eller vilket humör man är på, även om det så bara är ett leende från personen i kassan när man är och shoppar, ett simpelt hej från en person man möter eller ett gulligt sms från en bra vän eller en person man tycker om gör vardagen så himla mycket bättre.
 
Så för guds skull, glöm inte bort dessa saker, visa er uppskattning, var trevlig och tala om för personer om du tycker deras nya tröja eller nya frisyr eller vad det nu är, är fin. Det gör så mycket bara att veta att någon lägger märke till det. Tycker ni att någon har lagt upp ett fint foto i ett blogginlägg eller på facebook, släng iväg en kommentar och tala om det för dem! det tar ca 5 sekunder att skriva ner några snälla ord i en kommentar och posta iväg det, 5 sekunder för att få mottagaren av kommentaren att må bra inombords och bli glad för det du skrivit. Det lilla är stort!
 
Så snälla ni glöm inte bort detta, det gör skillnad!!
Min vackra häst ♥

och så var det måndag igen.

Sitter i sängen med en mer eller mindre halvsmält chokladmilkshake och överväger fram och tillbaka om jag verkligen ska skriva ännu ett tråkigt "idag har jag gjort...."-inlägg, belutet föll på ett ja, jag tänker skriva ännu ett sådant inlägg för annars får min över lag tomma blogg stå ännu tommare än vad den brukar.. Bloggidéerna flödar långsammare än vad klockan gör den sista lektionen i skolan på fredageftermiddagar, typ.
 
Okej here we go, Eddie fick rida ett lite lugnt pass i ridhuset idag med tanke på att han nyligen blivit vaccinerad och därför inte får bli svettig, enligt honom var det tramsigt då han hade väldigt mycket energi nu när han igår blev naken, men han fick helt enkelt hålla sig i skinnet ;) det är dock skönt att se honom så pigg och glad igen med tanke på hur slö han var för bara dryga veckan sedan pga viruset!
 
Idag har jag även hunnit rida Théa, vi spinner på som vanligt men har börjat träna mer på att hon ska ställa sig i hörnen och runda sig i volterna, hon har börjat bli lite kaxig och anser att hon fixar detdär med att gå ute på spåret hur bra som helst på egen hand och har därför börjat snedda i hörnen och gå utåtställd, ajabaja! Tragglatragglatraggla så de inte lär sig fel från början, man vill inte ha en häst som går utåtställd i svängarna! Har även hållt lektioner för småtjejerna idag vilket går som en dans, de tränar dressyrprogram för fullt då vi ska ha en liten tävling den 14 december där de ska möta Petra's elever, så det är mina små 6-8 åringar mot Petra's 50+'are typ ;) Det ska bli roligt och tjejerna är supertaggade för att få "tävla"!
Min vackra prins efter passet idag! Han var mycket finare i färgen idag, tror det var allt stöv osv. som kom fram så tydligt precis efter vi klippt honom igår då han såg mycket gråare och ljusare ut! Ser ni förresten hans lilla vita prick på halsen? jag har ingen aning om var den kommer ifrån, en dag så var den bara där.. haha! så mysko
 

naken surpuppa

Idag har Eddie blivit klippt för första gången i år! Det gick hur bra som helst (efter en dos lugnande.. haha!! innan det var han mer lik en bulldozer än en häst..) Benen fick vara då han började bli för vaken på slutet och stod och stampade, ska se om jag kan ta dem med en liten maskin en annan dag.
 
Buh det sämsta med detta är att hans fina mörka färg försvann :( nu är han mer grådassig och lite brun på vissa ställen.. Men det var välbehövligt, trots att han inte fått så lång päls så är den väldigt tät och därför blev han väldigt svettig vid ridning.
 
- Charmig vinkel, han liknar mer en avdankad gammal älg än den vackra häst han egentligen är.. ;) Han stod och surade för vi hade haft bomull i öronen på han, för gud nåde den som rör Eddies öron.... förbjudet område, om du frågar honom!

sätt igång nu, skynda, ila, vi har inte tid att vila

.. klänningen den ska vi klara, ja vänta lite bara! 
Nejnejnej nu är jag ju ingen liten mus ur Askungen som ska sy en balklänning, den hade garanterat sett ut som något katten spytt upp.. Därimot så är det storstädning av huset som gäller idag och därför lär jag vara lite off med bloggandet, för när jag väl kommer igång att städa så kan jag inte sluta för då hamnar jag bara framför TV'n eller något och sen är jag fast.. Så det gäller att gå in helhjärtat för det! All or nothing.

Stallet fixade vi imorse då vi hade utsläppet, red även Eddie en stund barbacka i ridhuset och nu märks det att han är i princip helt frisk igen, pigg och sprallig och livrädd för bajstunnorna i hörnen.. ;) Red honom lite i både skritt, trav och galopp och han är inte minsta snorig eller hostig längre, superskönt! Nu ska vi boka tid på kliniken i veckan också för detdär sista återbesöket som aldrig blev av pga virusinfektionen.

- Var ute och fotade Josse & Lillan idag också, så de får stå för bilden!

pay and jump @ Åstorp

90 cm, 4 fel.
Ganska jämn och bra runda, hann inte riktigt komma tillbaka ordentligt efter 8:an och hinner därför inte bli ordentligt klar innan sista hindret så där följde en bom med.
 
1m, 0 fel.
Till denna höjden la de in fler läskiga saker i hinderna såsom fler grindar, vattenmatta osv. De la även till kombination vilket jag inte har hoppat med Astrid innan men det gick som en dans! Vi var lite loja innan denna klassen kom igång då vi fick ändrat om att jag skulle starta först, så jag hoppade fram och så så jag var redo när klassen startade, men då skulle jag tydligen inte starta först längre utan hade 5-6 ekipage innan mig som dessutom hade mycket problem med stopp osv så det tog ganska lång tid = mycket skritt och Astrid såsade ihop lite. 
 
Trots det tycker jag att rundan är klart godkänd! Fick några lustiga språng, bla. ettan och linjen 6-7, men det är sånt som händer, jag har ju trots allt bara hoppat henne 4 gånger.. ;)
 

Duktig Astrid!

Astrid skötte sig kanon idag, film är påväg upp och lite info om rundorna kommer också :) Ska bara ta något att äta först, sålänge får ni nöja er med en bild!
 

Helloooooo!

God efter middag på er! Idag är jag för en gångs skull ute i tid, klockan är inte överdrivet mycket men jag har iallafall redan hunnit ta mig hem från Ljungbyhed (även om jag måste medge att det tog imot att lämna sängen..) och ridit två hästar!
 
Först ut var Snabbi (uttalas Snappi), en av hovslagarns islänningar som ska ridas igång nu och sen ska jag rida honom några dagar i veckan i utbildningssyfte, så det är ännu ett litet projekt där! Han är 7 år gammal men väääääldigt efter i sin utbildning, påbörjad lite i somras så han är ungefär som en 3-åring i sättet.
 
På tal om 3-åringar så skötte sig Théa helt fantastiskt idag! (ovanligt va?! ;)) Red henne först en stund i paddocken så hon skulle få springa av sig lite bara och sen gav vi oss ut, och lilla Théa bara tutade på som ingenting, hahah! Hon har så skön inställning.
 
Nu ska jag snart till stallet och rida Eddie en liten runda och sen ladda upp för pay and jumpen, ska se om mamma kan filma rundorna så kanske ni får film här ikväll!
 

liar liar!

Kvällsupdate #2 skulle jag egentligen vilja skriva i rubriksraden men hur roligt hade det varit egentligen med två nästan likadana rubriker efter varandra?! Nää. Tänkte att jag skulle gått in och skrivit lite under dagen meeeen det har varit full rulle sen jag lämnade Ljungbyhed vid 14-tiden idag så jag har helt enkelt inte hunnit.
 
Astrid hoppade helt kanonbra igår, känns bra inför pay and jumpen vi ska vara med på i Åstorp imorgon! Eddie skrittar på som vanligt med lite travinslag imellanåt och Théa var ordentligt pigg idag! Hon fick gå över lite bommar och även rulla över ett litet minihinder, imorgon ska vi testa rida ut en runda igen. :)
 
Nu ska jag packa ihop lite grejer och sen ta mig ut till Ljungbyhed igen, Phillip åker hem till Norge över helgen så får passa på att träffa honom nu :) Vi hörs imorgon! That's a promise ;)
 
Bästa ponnybusarna!

snabb kvällsupdate

Från ridkläder till myskläder och tillbaka till ridkläder igen, nu åker jag och hoppar igenom Astrid lite och stannar sen hos Phillip över natten, vi hörs imorgooon!
 

well said, Blomqvist

"Alltså, andra sportar i svettiga t-shirts eller softa hood-tröjor direkt från skabb och trashfabriken (haha). Vi sportar i kavajer för flera tusen. Aldrig någonsin vill jag välja bort de stiliga kavajerna, men shit vad gammeldags och opraktiskt."
 
HAHAHA, detta var nog bland det mest klockrena jag har läst på länge!
Ridsporten ÄR en överklassport, det ska vara tjusiga kavajer, kritvita ridbyxor och slimmade stövlar som man egentligen bara vill slita i tusen delar efter köttsåren man får i såsom knäveck som hälsenor efter att ha gått banan, men vem sa att det skulle vara praktiskt? självklart finns det andra sporter som också innefattar dyra, tjusiga kläder vid tävling, men hur svettig blir man egentligen på en skala 1-10 efter en runda golf i jämförelse med två klasser på en hoppbana?
 
Och hur skönt det än skulle vara, HUR FAN hade det sett ut om vi kommit på tävlingsbanan iklädda joggingskor och en oversize-hoodie?! Nej, länge leve tävlingskavajen! Hur skruvat det än är.
 
 
- Här har jag precis varit inne på banan och svettats i min 4000:- kavaj, var är logiken i det?!
 
Nog för att jag gärna har snygga märkesgrejer inom ridningen, för det har jag gärna! Och ja, jag är lite märkesbög. Jag har hellre ett par ridbyxor från Animo än ett par från Ullared, jag har hellre en tröja från Kingsland än en tröja från Hööks, men det är ingenting som säger att det är dåligt eller fel, det är bara vad jag tycker. For your notice så har jag alla delarna, brallor från både animo och ullared och tröjor från både KL och hööks, så det är inte så att jag ratar dem totalt, jag bara föredrar det ena före det andra.
 
Vill jag slösa alla mina pengar på att ha fina märkesgrejer till mig och min häst, fine! Men det är också där gränsen går. Jag har inte en massa märkeskläder till vardags, jag handlar gärna på H&M, Gina Tricot BikBok osv. Jag känner inte samma behov av att ha märkesgrejer i vardagen som jag gör i stallet. Jag har sträckt mig till att en gång köpa ett par G-Star jeans för 900 kr på rea, det sved. Hittar jag dock ett par Kingslandbyxor nedsatta till 1200:- tvekar jag inte en sekund... ;)
 
Nej men ni hänger med, jag väljer var jag vill lägga mina pengar och det är (för det mesta) på hästrelaterade saker, nuff said.
 
Evelinas inlägg hittar ni HÄR

mornin'!

Godmorgon eller god förmiddag, shit the same jag är iallafall vaken och har varit det ett tag! Har precis tittat färdigt ett avsnitt The Originals och ska nu hoppa i mina ridkläder för att först åka upp och äta en rejäl frukost uppe hos Petra (vår hovslagare) m. familj och sen åka upp och rida trollet som numera återigen har 4 skor på fötterna!
 
Théa vilar idag då vädret inte är det roligaste, egentligen var hennes vilodag planerad till imorgon men vi gjorde ett byte då det ska vara bra väder imorgon tydligen! Man kan inte tro att det snart är mitten på november egentligen, det kan ju lika bra börja snöa vilken dag som helst!
 
Denna bilden är tagen den 14/12 2012, såhär såg det alltså ut om en månad fast förra året! 

brunmule<3

Såsom många andra så besitter inte Eddie samma färg under den varma respektive kalla årstiden. Även om min lilla häst är vacker året om så tycker jag att han är finare i pälsen på sommaren, iallafall i huvudet!
 
På kroppen blir han mer mörkbrun på sommaren medans huvudet är ganska mörkt, på vintern blir det istället tvärt om! Han blir nästan helt svart på kroppen och sen får han nästan ljusbrun näsa hahah <3 han har även lite dåligt applicerad brun kajal under ögonen ;)
 
De två översta bilderna är tagna på sommaren och de två nedersta på vintern.
Ändrar era hästar färg beroende på årstid? :)

en dojja fattigare..

Idag hade min häst envisats om att kliva ur en sko, moget med tanke på att han fick nya för ca en vecka sedan.. Hade jag fått nya skor lika ofta som Eddie så hade minsann inte jag varit så otacksam att jag lämnar den ena åt sitt öde ute i en lerig hage... På tal om skor så måste jag ha mig ett par nya nu till vintern, converse duger (tyvärr) inte när det blir snöigt och blaskigt ute! kan dock inte bestämma mig för om jag ska införskaffa ett par boots eller ett par mysiga UGG's.... dagens i-landsproblem
 
Aja klockan tickar på, jag ska se till att få något i magen innan jag tar mig upp till paddocken för att först rida Théa och sen hålla lektioner. Tummen upp för det underbara vädret idag som tyvärr inte ska hålla i sig längre än vad min häst kan hålla i sina skor, imorgon väntar regn och blåst, tacka gud för ridhus!!
 
Måttligt nöjd över vad han har åstadkommit..

Q & A, del 2

Tips på övningar om..
.. man vill få rundare galopp?
Träna mycket fattningar och avsaktningar så att hästen stärker sig ordentligt i övergångarna, även bomövningar kan kan vara bra. Desto starkare hästen blir i galoppen desto rundare och bärigare kommer den bli!
 
.. man vill förbättra hästens hoppteknik?
Se till att jobba mycket med markarbete och få hästen ordentligt "satt på rumpan" och ha den framför dig, gymnastikhoppning såsom studds och lite trängre kombinationer gör ofta att hästen blir kvickare i benen. Att hoppa breda oxrar brukar också göra att hästen måste sträcka ut mer och använda mer rygg!
 
Spottis hoppteknik var ingenting att hänga i julgranen i början.. men den blev som tur var bättre med åren pga träning! Eddie däremot har alltid varit lite överambitiös... hahah
 
.. man vill att hästen ska bli mer lätt i handen?
Om det är så att din häst är väldigt stark eller tung så skulle jag nog rekomendera att byta bett OFTA! I början hängde sig Eddie fast i bettet om jag hade samma bett i mer än 3 dagar i rad, så jag bytte bett ibland så ofta som varannan dag just för att det hela tiden skulle vara något nytt i munnen, nu kan han ridas på samma bett hela tiden och är ändå lätt som en fjäder i munnen! Ge dig heller inte in i dragkampen, för man vinner inte en dragkamp mot en häst.. prova istället att ta och lätta, små kvicka tygeltag och när hästen visar reaktion var snabb att berömma den så den vet att den gör rätt. Det är också viktigt att du själv är väldigt mjuk och lätt i dina händer, annars kan du inte begära att hästen ska vara det i munnen.
 
.. hästen är tittig på hinder?
Träning, träning pch återigen träning!
Om hästen ska lära sig att inte vara tittig på hinder så måste den också träna på att hoppa tittiga hinder. Spöka ut hinderna ni har hemma på ridbanan, allt ni kan komma på! Vattenmattor, infångare, häng en presenning över en bom, linda in dem i tjockt julgransglitter, måla pappkartoner och ställ under, häng reflexvästar från en bom, använd er av grindar, plankor, murar ja allt läskigt som ni kan komma på! Spottis var supertittig när vi började tävla och det var ofta vi inte ens kom till tredje hindret, men vi tränade jättemycket på titthinder så ofta vi kunde och de sista åren var det sällan hon stannade för att hon tyckte något hinder var läskigt utan ställde alltid upp och hoppade!
 
OBSERVERA att jag inte är någon expert, ovanstående svar är mina åsikter och mina egna erfarenheter.
 
Heter Spirit det i stamtavlan eller kom du på namnet själv? och isåfall, varför just Spirit?
Spirit heter Spirit, och hette Spirit i papprena när jag köpte henne. :) Hade jag dock fått välja så hade hon nog fått ett lite mer graciöst namn.. Dock hade fortfarande "Spirit" varit med i det! Eddie fick lida för min längtan över att ha en häst med ett långt fjolligt namn.. ;)
 
Om du skulle välja ett rimligt mål för dig och Eddie, på vilken nivå vill du kunna tävla med honom?
Asså om min magkänsla har rätt så har inte denna hästen några större begränsningar! Jag tror personligen att han kommer kunna gå höga klasser, iallafall 130-140. Självklart inte än på många år, han har ju noll tävlingsrutin. Men han gör allt så himla enkelt, han leker över höjderna och att ta sig över 115 med ryttare och 120 på löshoppning utan minsta kraftansträngning får en att börja undra när han faktiskt kommer behöva börja ta i för att ta sig över?
 
Men vad vet jag, han kanske kommer vara totalt oduglig i hoppningen ;) time will tell..

Q & A

Vad är dina framtidsplaner med dina hästar?
Framtidsplanerna med Eddie är nu på kort sikt att han ska bli helt bra igen, både från viruset nu (som för övrigt är mycket bättre, ingen feber och inga svullna ben, endast lite snorig) och att han ska vara helt ren vid nästa återbesök på kliniken. Längre in i framtiden är planerna att vi ska ut och tävla och ha roligt tillsammans!
 
Carthéa är ju inte min egen, men antar att hon ingår eftersom det står "med dina hästar", hennes framtidsplaner är att hon ska utvecklas som ridhäst och så småningom komma ut och tränas och tävlas :) Astrid har vi ingen fast plan för, utan henne hoppar jag bara med jämna mellanrum!
 
Vad är det högsta du har hoppat + tävlat?
Det högsta jag har hoppat är nog 125 cm och det var på min gamla c-ponny Spirit, Eddies rekord ligger på 115 cm. Det högsta jag har tävlat är 110 cm (MsvB), detta också med Spottis!
 
Köper du dina hästar via internet eller kontakter?
Spirit var det faktiskt Josse som hittade, tror att hon hittade hennes annons på blocket. Lohrischa köptes också via internet, på hästnet hittade vi hennes annons. Eddie däremot köptes via kontakter! Han köptes tillochmed oprovad, fick se några bilder och filmer på honom och köpte han därefter över telefon :)
 
Vad är ditt mål i livet just nu?
Jaaa, det är en fråga som jag tyvärr inte kan svara på då jag inte riktigt vet svaret. Jag vill hitta ett jobb, annars trivs jag rätt bra i min situation just nu :)
 
Drömhäst?
Min drömhäst står i ett stall bara några kilometer härifrån, min vackra Neverending Glory ♥
 
Om du inte hade haft Eddie, vad hade du gjort då?
Jag hade väl troligtvis haft en annan storhäst.
 
Har du någon pojkvän?
Jag vet inte rikitgt om man kan kalla det pojkvän än, men jag träffar någon ja :)
 
Hur började du blogga?
Jag läste lite bloggar och tyckte det verkade roligt så jag gick in och startade en egen! Har alltid tyckt det är roligt att skriva och tycker det är bra när man kan gå tillbaka och se vad man har gjort genom åren.
 
Favoritmat?
LAX!
 
Godis/Chips
Läsk/Vatten
 
Favoritfilm?
Åh den var svår.. Finns så många fruktansvärt bra filmer! Men om vi ska hålla oss till samma tema som på bloggen, alltså häst, så är War Horse min favort. Gråter som ett litet barn varje gång jag ser den...
 
Vilket föredrar du, ridhuset eller paddocken?
Paddocken! är så mycket skönare att rida ute i friska luften och på större ytor. Jag är dock evigt tacksam för våra ridhus nu under dessa kallare och ruggigare månaderna!
 
Har du några favoritbloggar? vilka?
Åh herrejesus, min lista på bloglovin' är relativt lång! Men några favoriter är Johanna Grant, Josefine Friberg, Lisa Candemyr, Evelina Blomqvist mf.
 
Favoritövning, hopp/dressyr?
Åh gud det finns ju ett helt hav av ridövningar i både hoppning och dressyr.. Kan inte säga någon specifik men gillar kluriga övningar där både jag och hästen måste anstränga oss och samarbeta för att allt ska stämma!
 
Bästa minne, Spirit/Eddie?
Det är svårt att välja bara ett minne med Spottis då man samlar på sig en del under 7 års tid. Men ett roligt minne är när vi vann b-finalen av Boj Trailer Cup inne i Helsingborg! Jag var sist ut i finalen och när jag red igenom mållinjen och såg min tid så var det enda som for genom mitt huvud "fan, fan, fan, fan, FAN!" då jag visste att alla klass-segrare blev intervjuade i mikrofonen under prisutdelningen! och jag hatar att prata inför folk...... Men samtidig så var jag så glad över segern och fick massor av fina grejer :) däribland min favoritrosett!
 
Eddie har jag haft i ca 11 månader nu och vi har inte direkt hunnit komma ut och göra så mycket saker än pga otur med skador osv. Men ett kul minne är när vi (precis innan den senaste skadan) hoppade en bana ute i stora paddocken och allt kändes så enkelt liksom, hinderna låg på 90-110 och han bara flöt på genom hela banan. Tidigare har vi haft problem med att komma rätt och hitta flytet osv. men just den dagen så stämde allting!
 
Här nedan har ni filmen från vinstrundan i HBG, tyvärr hör man i princip ingenting under intervjun då jag drar mig så långt från micken som jag kan komma och pratar tyst som en mus.. haha! Spottis tyckte dock att det var lajbans att fräsa på helt alone på ärevarvet inne i den stora arenan ;) åh vad jag saknar min knäppisponny ♥

Ullared-shopping!

Efter en heldag med sinnessjuk trängsel, ben och fötter som värker, fruktansvärt god mat (kan lax någonsin vara ogott?!) och 700 riksdaler mindre i plånboken får jag nog ändå säga att det var värt det och jag är ganska nöjd med vad som låg i påsarna jag packade upp igår!
 
Självklaaaart ska ni få ta del av all the stuff jag köpte, enjoy!
 
Lite nagel-stuff, en ny glasfil då jag råkade knäcka min förra, sjukt smart nagellacksremover, gick superfort och man slapp allt gnuggande när man står med bommulstussar och aceton... + 2 nya läckra lack, ett svart kaviar-lack och ett guldglittrigt med flakes!
Två st superglittriga blingarmband och en snygg ring!
En supermysig stickad tröja, en ny halsväska då min Samsung inte får plats i min förra (fick bara plats med iphonen i den) och schampoo och balsam från Aussie! Har hört väldigt bra om det så tänkte prova :)
En supersnygg fotoram där man kan ha massor med olika bilder, ska sätta mig ner och beställa hem lite nya foton och sen ska ni få se hur det ser ut när den kommit upp på väggen :)
Och nu till det viktigaste? the horse stuff ;)
En styck Himalaya-saltsten, Eddie är helt tokig i dem. En Horslyx slicksten som alla i stallet var helt galna i! ja, alla utom Eddie då såklart, han kunde inte ens förmå sig att smaka på den... Ett supersnyggt coolertäcke från Jacson, inte riktigt säsong för det just nu men det kommer ju det med. Råkade även få med mig ett schabrak från Jacson hem, oups heheh.. Jag som snarare behöver bli av med schabrak än att samla på mig fler! Funderar på att sälja av några..
Åh jag är sååå svag för denna blå färgen... Inte riktigt samma färg som kavajen, men det blir nog snyggt tillsammans ändå!

har haft bättre saker för mig

Herre jesus vad trött jag var när vi kom hem från Ullared igår! vi åkte vid kl 7 på morgonen och var hemma igen vid halv 7 på kvällen, packade bara precis in påsarna på rummet och sen fick de stå där tills idag när jag orkade packa upp allt.. hahah! Phillip kom även hit på kvällen och sen låg vi bara och tittade på film och halvsov i sängen, så det blev ingen update på bloggen igår!
 
Imorgon kommer ett inlägg med shoppingen upp och även svaren på den totalt opopulära frågestunden, känns lite meningslöst men får slänga ut svaren på de frågor som kom in iallafall. Över till annat så får Théa (as usual) dagens guldstjärna! Hon har vilat i två dagar nu så hon var full av energi idag men sköter sig ändå exemplariskt, vi la även fram en bom på varje långsida som hon fick trava och galoppera över vilket hon gjorde helt obrytt, det var som att de inte ens var där! vi la även upp en bom på ca 40 cm och rullade över en gång i trav och en gång i galopp, mest för att se vad hon hade att säga om det, kan ni gissa vad hon tyckte? WIIHOOOOOO!, med spetsade öron skuttade hon över det lilla hindret som om hon aldrig gjort något annat, jag har sagt det förr och jag säger det igen, denna hästen är så jävla cool!
 
 

FRÅGESTUND!

  • Vanliga frågor
  • Vad hade du gjort om...
  • This or that
 
Alla frågor är välkomna, ni frågar och jag svarar!
Drar igång en frågestund då jag kommer vara borta hela dagen, åkte hemifrån vid kl 7 imorse och vet inte riktigt när jag kommer komma hem. Kör på så svarar jag när jag tycker det kommit in tillräckligt med frågor! Är ni riktigt generösa så kaaaanske jag även svarar i en videoblogg... ;) trots att videoblogga är bland det värsta jag vet. We'll see!

progress

Läget är fortfarande stabilt med normal temp och benet blev ytterligare lite bättre efter morgonens prommenad, såfort han rör på sig och blodcirkulationen kommer igång så lägger det sig lite, vi for hoppas att det försvinner helt och hållet överhuvudtaget också.. Men det går ju på rätt håll iallafall!
 
Théa har vilodag idag då Malin jobbar hela dagen, tyvärr ser det ut som hon får vila imorgon också då det lutar åt att vi åker till Ullared för shopping under dagen och vet inte riktigt när vi kommer hem. Men det skadar nog inte att hon får en extra dags vila för att ta in allt!
 
Mitt fina hjärta ♥

kan inte komma på en bra rubrik.

Det är onsdag och denna dagen har verkligen gått i ett! Åkte upp till stallet imorse runt kl 9, tempade Eddie och idag låg han på normaltemp igen, gick ut och gick med honom i en halvtimma och efter det hade svullnaden på benet gått ner lite, skönt! Pratade med en person idag som hade fått samma på några av sina hästar för längesen och det var "bara" ett virus, hon kollade lite på Eddie och trodde också att det var det han led av. Vi ska avvakta några dagar till och om det fortsätter på rätt väg så är det ju bara att vänta ut det då det inte finns någon medicin mot virus, utan det försvinner av sig självt efter vanligtvis en vecka eller så.
 
Idag har lilla Carthéa fått hitta på två för henne nya saker! Hardcore styrträning genom att rida dressyrprogram, ryttarmärke II tog vi oss igenom som jag håller på att lära mina elever (inget avancerat, så ni som tänkt kommentera att det kanske är lite tidigt att rida dressyrprogram på en häst som bara haft ryttare på ryggen i 2 veckor kan andas ut ;) Såhär svårt är programmet.) vilket hon gjorde toppenbra! flöt ut lite i svängarna imnellanåt och de raka linjerna är inte sådär jätteraka än men det kommer, herregud hästen har precis lärt sig svänga ;) Hon fick även komma ut en sväng ur paddocken och ridas ut på grusvägen, vilket hon tyckte var lite läskigt men skötte sig ändå super och gick fram överallt trots läskiga grejer längs vägen! Hon är så jäkla cool denna hästen.
 
Nu ska jag trycka i mig kvällsmat och sen har jag en date med Ben & Jerry i min säng framför en bra film, låter som en bra kväll tycker jag! Här är btw några bilder mamma klickade på mig och Théa idag.

38,2 °c

Var precis uppe och nattade prinsen och då låg tempen på 38,2 °c, lite positivt då den iallafall inte har stigit. Benet var även liiiiiite bättre, fortfarande fruktansvärt svullet men tyckte att det lagt sig lite uppe vid hasen iallafall. Ska upp och tempa honom på morgonen imorgon och se hur det ser ut då!
 
Nu ska jag äntligen få i mig dagens första mål med mat, det är väl så dags nu eller? Måste verkligen bli bättre på att äta, standarden är för det mesta antingen ingen frukost alls eller så blir det typ två mackor med nutella och sen går jag ofta hela dagen utan mat och äter inte fören det är dags för kvällsmat, och vi äter ofta väldigt sent i vår familj så det blir många timmar utan mat, dålig vana som måste brytas...
 
Aja, för övrigt så fick Eddie allafall nya skor idag, egentligen skulle han fått runt om men pga svullnaden ville vi inte hålla på och hålla uppe benet/lägga belastning på det när man lyfter det andra så han fick bara nya framskor idag. Snygga va? ringskor heter det! De har han pga den tidigare skadan (blödningen på kotsenbenet) så att han ska få mer rörelsefrihet när han sätter hoven i marken så det inte är på och stöter och irriterar i kotan när han rör sig.
 

Neverending story...

Ja det var vad vår veterinär döpte om Eddie till senast vi var inne på kliniken, just med tanke på att oturen inte verkar vilja ta slut i första taget, det hela är bara en lång oturshistoria som inte verkar ha något stopp.. Vi är praktiskt taget stammisar på Ugglarpskliniken vid det här laget!
 
Hade kontakt med dem idag också då Eddie hade stigit i temp från 37,6 till 38,3 sen igårkväll och var jättesvullen i vänster bak, från hasen och ner till kotan var han i princip helt jämntjock, dock ej halt. Han har antagligen dragit på sig en ordentlig förkyldning då han även är väldigt snorig.. De sa även när vi var i kontakt med kliniken att det kan vara anledningen till att benet svullnat upp, vi ska hålla koll på honom nu och åka upp och tempa honom sent ikväll och tidigt imorgon, om febern då är oförändrad/har stigit och svullnaden på benet inte vill lägga sig så ska han kollas av veterinär imorgon.
 
Min lilla snorunge ♥

upp och hoppa Kastman!

Dagens upplägg har fram tills nu endast innefattat sängläge för min del, till vissa personers misstycke uppenbarligen but I don't complain! Ska alldeles strax hoppa i ridkläderna och röra mig uppåt paddocken för att först rida Théa och därefter hålla lektioner. Efter det får jag väl ta mig en lååång promenad upp till stallet eller något om jag vill ta mig dit, tänkte ev. testa klippa Eddie om det inte blir allt för sent. Nu checkar jag ut, vi hörs!
 
 

ekoooooo

Bloggen står tom och I do not give a single fuck, så känns det typ. Har inte haft något speciellt roligt att blogga om och därför tog jag beslutet att strunta i det totalt. Gårdagen gick långsamt, skulle egentligen ut på stan för maskeradutgång men slutade med att jag hamnade hos Phillip och tittade på disneyfilmer och käkade chips och dipp istället.. hahah
 
Idag har jag även konstaterat att Eddie är förkyld. Han är lite hängig och har börjat snora ganska rejält, tror det kan bero på att han först stog drygt 8 veckor på box och sen fick komma ut i detta blåsvädret. Det misstänker jag även kan vara en bidragande faktor till öronproblemet, han ska få ta det lugnt nu i några dagar iallafall så han återhämtar sig ordentligt och sen får vi se om resten löser sig! Théa fick sig en vilodag idag och Astrid har fått hoppa lite i ridhuset, det är ungefär så min dag har sett ut!

fullt ös medvetslös!

Ååååh jag vill tävla tävla tävla...
Abstinensen är värre än någonsin när man sitter inne på läktaren i Helsingborg och tittar på alla fina hästar och alla snygga tävlingsoutfits, grrrrr måtte Eddie vara bra nästa koll så vi kan börja komma igång lite smått! Fick iallafall hämtat ut mitt nya läckra Equipe-schabrak idag och det satt såklart som en smäck!
 
Över till annat så var min häst alldeles underbar idag om man bortser från stunderna då han gick bananas på sitt öra... Vet inte riktigt vad det är för fel men till och från nu i några veckor så har han blivit jätteirriterad vid ridning och vikt sitt högra öra bakåt/neråt och sen skakat på huvudet som en tok. Vet inte riktigt vad det kan bero på då vi kollat igenom öronen och det finns inget där, börjar misstänka att han inte gillar när nackstycket på tränset går emot öronen, vilket han inte borde göra då han idag går med ett dyón-träns med anatomiskt nackstycke... Kräsen häst
 
Funderar iallafall på att testa ett dyón the difference och se om det hjälper, annars får vi kontakta veterinär och få honom kollad. Någon som har ett the difference träns i strl full ev. cob som jag skulle kunna få låna och testa?!
 
Beslutsångesten var stor med valde tillslut ett vanligt marinblått då jag mest kommer använda det hemma och på träning! Snyggt Equipe schabrak och min underbara Equipe sadel! Perfect match ;) Bilden är efter ridpasset, därav svettig häst. Han måste verkligen klippas snart...

RSS 2.0