Well hello there *.*


Med pannbandet på sne..

Har ju helt glömt bort att visa filmen från tävlingen i Perstorp för er!
Trots att pannbandet hängde på sne (sånt som jag kan irritera ihjäl mig på, haha..) lyckades vi rida hem 65,83% med 14 st 7'or, 2 st 7,5'or och vår första 8:a! Vi klättrar sakta men säkert uppåt i både betyg och procent för varje start och hamnade här på en delad 5'e plats! Dock utanför placering ;) Men det kommer med tiden!
 
Fick några småmissar här och där, tex. att jag får kicka till honom i hörnet efter uppridningen så han slår om och börjar galoppera.. Alltså jag skojar inte när jag säger att hade jag slappnat av i 1 millisekund så hade han stannat... Sen lite andra saker såsom att han blir spänd och ostadig, och vilar på ena bakbenet i halten....... Så nonchalant!! Inte okej Eddie ;) Men vi jobbar vidare! Nästa start blir ev. en LB:2 i Gångvad den 10 maj, har inte riktigt bestämt mig än, så vi får se!
 

Onsdag 29 april.

Jaha hörrni, då börjar denna arbetsveckan rulla mot sitt slut! Imorgon är det torsdag och sista jobbedagen vecka 18, fredag är det röd dag och imorgon står det lite festligheter på schemat! Kommer bli kul, har inte varit ute på hur länge som helst :) Men innan dess ska jag en sväng in till RidersPassion i Ängelholm och hämta ut mina Mia's-schabrak som ÄNTLIGEN har kommit!! Och så ska hästarna såklart ridas :) Så det blir full rulle!
 
Idag har Théa sprattlat superfint med benen och Eddie, ja han har mest bara sprattlat, hahah.... Hennes "OHMYGOD-i-forgot-how-to-horse!!!" har lagt sig och likaså all överskottsenergi, så idag var hon faktiskt riktigt trevlig att rida! Föregående dagar har hon varit, hm, mindre trevlig.. Men det är typical Théa, hon och lite längre vila går inte riktigt ihop.
 
Kolla in hennes nya snygga träns då ;) Ett Flat Out Revolution från PS of Sweden!

Birthday-girl!

Kan ni gissa vem som turned 21 igår?! :D
 
Där har ni också en av anledningarna till den urusla uppdateringen, sorry guys!
Fullproppat på schemat och le boyfriend in town, då får bloggen lida.. Lite surt då jag kände att jag kommit in i ett bra bloggflow, men det ska vi nog hitta tillbaka till! Aja, 26 april igår, dagen då jag för 21 år sedan kom till världen! Vi hade världens mysigaste dag inne på tropikariet i Helsingborg och käkade sedan världens godaste lax-middag där hemma med världens godaste tårta till efterrätt! Men alltså SÅ ballt det är på tropikariet, har ni vägarna förbi så rekomenderar jag er starkt att ta en sväng in! De har de flesta djuren lösa i olika avdelningar, så vi hade bla. fladdermöss susande förbi läskigt nära, små flygpungekorrar som snurrade sina svansar runt ens fingrar och uggle-apor klättrandes längs armarna och uppe på huvudet! Åh vad jag önskar man fick fota med blixt där inne, bilderna blev tyvärr helt mörka och man kan knappt urskilja konturer öht.. men SÅ BALLT!! Vi hade även ett gäng närgångna lemurer över oss! Värt att besöka, helt klart :)
 
Resten av helgen har också varit supermysig, vi har strosat runt på väla med vars en yoggiboost i högsta hugg, shoppat lite, varit på bio, ätit lite för mycket godis och bara myst ♥ åh vad jag älskar denna killen!
 
 

Godmorgon från tåget.

Herre min jesus jag har nog aldrig tidigare bara velat skita i livet och åka hem och dra täcket över huvudet som just nu, JAG ÄR SÅ TRÖTT!! Sitter i skrivande stund på tåget påväg till jobbet från Helsingborg där jag varit och lämnat av Phillip som ska åka hem till Norge, alltid lika tråkigt att säga hejdå men känns lite bättre när jag vet att jag får se honom om 2 veckor igen! För övrigt undrar jag hur fa-an jag ska ta mig igenom denna dagen med endast 2 timmars sömn i kroppen och jobb till kl 16.... Det blir lätt så när man vet att det är sista natten, man vill liksom aldrig lägga huvudet på kudden och blunda för poff säger det så är det morgon och då har man "förlorat" så mycket tid, så istället låg vi lääänge och bara pratade, kramades och njöt av att ha varandra ♥ Cheesy i know, men men ni som är löjligt kära vet vad jag pratar om..
 
Men över till det som denna bloggen faktiskt egentligen handlar om ;) Le horsies! De ska såklart få röra på sig i eftermiddag, om det blir någon update om det får vi se, det beror på hur trött jag är när jag kommer hem ;) Och jag har en känsla av att jag knappt kommer kunna hålla ögonen öppna innan middagen är klar... Aja, nu måste jag rusa för tåget är framme på perrongen, bye!

Mornin' guys!

Rumpan är parkerad i soffan på jobb en halvtimme tidigare än beräknat och jag lyckades köra ifrån både nycklar och plånbok... Desutom är vädret kass idag, hade det inte varit för att jag fick vakna upp brevid min stora kärlek så hade detta varit en riktigt crappy morgon! Men efter att få somna och vakna upp i hans armar känns alla sånadär småsaker som annars irriterar vardagen som petitesser! Inget kan helt enkelt förstöra mitt mood ;)
 
Idag vilar hästarna och jag jobbar till halv 4, mamma är snäll och fixar stallet så jag "slipper" det och kan åka direkt hem och spendera tid med my man. Åker istället upp ikväll och pussar lite på dem och smörjer om Théa's mugg. Den börjar verkligen se superfin ut nu, knappt svullen i benen överhuvudtaget och såren börjar läka ihop jättefint, snart är vi igång!!
 

Letar med ljus och lykta...


Godmorgon!

Godmorgon hörrni! Med rödblossiga kinder har jag precis tryckt i mig frukosten och skra strax börja tänkte på att ge mig iväg till jobb, herregud vilket väder vi haft de två senaste dagarna alltså!! Jag har varit tomatröd i facet om kvällarna och knappt kunnat somna för det har hettat så dant, men gud vad välbehövligt med lite färg! Nu slipper jag springa omkring och blända alla i min närhet med mitt likbleka skinn ;)
 
Vad har hänt då? Eddie har fått hoppa litegrann, Théa har fått nya skor och har börjat joggas så smått då svullnaden lagt sig i princip helt och penicillin-kuren är slut, dock har hon rå-damp, men det är en annan femma... Théa och vila går inte riktigt ihop... Idag är det gråmulet och lite blåsigt ute, ikväll kommer min kära pojkvän till skåne och nu måste jag springa så jag inte missar bussen.. Vi hörs!
 
Sommar ♥

Pics från Perstorp!

Åh tycker han ser lite platt och tråkig ut på bilderna från framridningen på utebanan, men det speglar bara tyvärr hur han kändes. Han var lite segstartad, lite tråkig nästan eller vad man ska säga... Han gjorde det jag bad honom om men det var inte speciellt spektakulärt eller med någon större ansträngning liksom. Han tände dock som tur var till när vi kom in i ridhuset och där flöt det på lite bättre!

Buh vad jag är trött på allt som heter sadlar alltså... Kolla som min Ordo har börjat kasa bak?! ↓
Får väl åka ut till sadelprovare och se så att allt står rätt till, om inte blir nog min plånbok väldigt ledsen...

29/3 - Ödåkra

 

Jo men tjena

Gårdagen försvann i ett kick trots att tävlingsdagen var kort och vi rullade in med transporten på gården redan runt halv 11, men därefter var det fix i stallet och sen tändes grillen här hemma och jag kände inte direkt för att sitta bänkad framför datorn när det för en gångs skull var bra väder ute. Får passa på denna veckan för till helgen lovas det regn igen, sådär lagom till min födelsedag....
 
Har iallafall haft filmer på laddning hela kvällen igår så de ska väl förhoppningsvis vara publiceringsredo idag, har ju helt glömt bort att ladda upp filmen från förra tävlingen också så får väl ta dem i ordning! Ni som har äran (haha) att ha mig som vän på diverse andra sociala medier vet väl redan hur tävlingen gått, men för er här på bloggen så får ni hålla er tills ikväll ;)
 
Men hur vacker är han inte?! Min prins ♥
Och kolla som pannbandet glittrar i solen, WOW!!! Det var ett bra köp, Malin ;)

Uppladdning

Allt läder är färdigputsat, vita schabraket och byxorna är nytvättade, kameran är på laddning och världscupfinalen i dressyr från Las Vegas rullar på TV'n, bästa uppladdningen inför imorgon eller vad?
 
Tidigare idag fick Eddie sitt välbehövliga bad och förvånansvärt nog var det ganska uppskattat! Han är inte badad sedan i sensommras så jag trodde han skulle vara lite spooky men han tyckte det var riktigt gossigt att bli ingnuggad med schampo! Ibland förvånas man ;) Nu ska jag krypa till sängs så jag orkar gå upp när klockan ringer tidigt imorgon, vi hörs under dagen!
 

Grattis på födelsedagen kompis ♥

Min vackraste ägodel, min bästa vän och mina drömmar ♥
Idag fyller han 7 år!
 

Fix n' trix

11:40 stod klockan på när jag slog upp ögonen imorse, jesus vad välbehövliga de extra-timmarna var!
Nu är klockan 15:17 och jag har varit i stallet och fixat färdigt rubbet + gett Théa penicillin, är hemma och landar lite nu och ska tillbaka igen om ett tag för att rida och bada lortgrisen inför imorgon! Skenet bedrar, han ser blank och fin ut i pälsen (vilket han gör hur smutsig han än är...) men tittar du på tex. stövlarna efter ridning så är de alldeles vita av allt stöv som fastnat där de ligger emot kroppen och vi ska inte prata om hur det ser ut vid sadelgjorden... Så ett bad känns mer än rätt! Så han glänser på riktigt under morgondagens tävling :D
 
 

TGIF

OH MY GOD! Äntligen är det helg!!
Efter att ha spenderat dagen i omvänd ordning så sitter jag nu i sängen och har för en gångs skull lite tid och ork att knappa här! Idag har det varit min tur i ordningen att spendera eftermiddagen/kvällen på jobb, men det betyder ju också sovmorgon! Eller ja, inte om man har häst iallafall... Loppelusingen måste ha penicillin morgon & kväll så det var bara till att sätta klockan och se glad ut! Men avslutade kvällen med en lång pratstund med mitt hjärta över skype och vaknade av att solen strålade in genom gliporna i rullgardinerna och passade sen på att trimma mitt hjärta ute i morgonsolen! så vem kan vara bitter med en sådan start på morgonen? Helt ok skönt också att för en gångs skull ha lite kväll, fredag och allt ju!
 
Dagens Snapchat-story!

Lika lång kväll igen...

Alltså bläää, har inte ens ridit båda hästarna idag och ändå är klockan över 9 på kvällen när jag kommer hem och kan sätta mig ner och andas ut. Det går inte riktigt ihop, jag vill helst försöka komma i säng runt kl 10 (vilket tyvärr nästan aldrig händer...) för att få ordentligt med sömn för att orka tampas med kidsen på jobb dagen efter, och innan läggdags vill jag ju helst hinna trycka i mig lite kvällsmat imed magen stått tom sedan lunch, duscha om det blivit väldigt svettiga pass i stallet eller mitt hår ser ut som det nyligen doppats i en fritös, blogga! Både vad som hänt under dagen och helst hinna göra något tidsinställt som dyker upp under jobbtimmarna, ni kan ju försöka lösa den ekvationen på under en timme?! För det kan inte jag...
 
Théa har iallafall haft besök av farbror doktor nu ikväll då hon kom in med två sprängfyllda bakben och hade även blivit svullen i  ett framben..... Droppen alltså, ut med Vet. som rekommenderade omslag över natten, boxvila/sjukhage (om det är torrt i marken) i en vecka, lättare motion och en kur med penicillin! Så nu står hon alldeles klumpfotad med animalintex-omslag, gossiga täcken och en gullig ponnyrosett i luggen ;) Hon är så söt lilla Loppan, det kvittar vad du gör med henne, bara du gör något och ger henne uppmärksamhet, så är hon nöjdast i världen ♥
 

Stressssssss

Alltså ibland orkar man bara inte! Klockan är 21:36 och jag klev nästan precis innanför ytterdörren efter en fullproppad dag. Stängning på jobbet och därefter stallet och rida båda trollungarna.. I skrivande stund sitter jag i sängen med ridkläder och trycker i mig en hemmagjord hamburgare och längtar tills den är slut så jag kan få stänga av hjärnan och sova... Eddie sprattlade iallafall fint med benen idag och Théa höll på att skicka av mig, hahah... Hon var stundtals också väldigt fin, men något på tårna idag ;) Två fingrar ur funktion efter att krampaktigt kämpat mig tillbaka upp i sadeln efter att hängt halvt ur position när Théa drog en Loppan-Specialare och vände 180 grader på en femtedels sekund och höll på att tappa mig i farten.....
 
Hoppas på mer energi imorgon och därmed bättre uppdatering, vi hörs!
 
 

Monday morning

Let's kickstart vecka 16!! Godmorgon hörni, hur har er helg varit? Min har varit, kladdig.. Fick putsat färdigt rubbet igår och alltså vissa av grejerna, uäääh... Främst Théa aka. Dregelmonstret's träns, de var inte så gossiga om jag säger så... Men nu är iallafall allt läder i toppskick och redo att skitas ner igen ;)
 
Théa's mugg går sakta men säkert framåt. Båda frambenen har nästan läkt ut medan bakbenen fortfarande inte ser allt för roliga ut.. Hon är fortfarande svullen och lite öm men har fått order om att rida ändå då hon måste röra på sig för att få ner svullnaden, så hon rids endast lättare pass för tillfället. It sucks, vi hade verkligen behövt komma igång och hoppa egentligen.. Men nu ser situationen ut som den gör och Théas välbefinnande går självklart före vårt behov av att komma igång med träning och tävling. Och ja, det är vårt behov! Loppan är halvt sjövild när hon inte får utlopp för all den energi som får plats i den lilla kroppen ;)
 

Våren har nått Skåne!

21°c har dagen bjudit på som max och jag har genomfört första träningen i bara armar! Faktum är att det är den outfiten som jag spenderat mestadelen av dagen i, and it was awesome. Nu smattrar regnet därimot mot rutorna, men det är sånt man får räkna med när man bor i detta landet ;) Fördelen är ju att gräset i hagarna kommer sätta en jädra fart att växa!
 
Träningen idag gick bra, smörjningen imorse gick mindre bra.. Bestämde mig för att ta tag i släpet istället eftersom det var riktigt grisigt och vi skulle köra ut till Annika som ändå är några mil. Hann iallafall fixa hoppsadeln när jag kom hem och den sörplade olja som om det vore smoothies en superstekig sommardag i juli, snacka om välbehövligt! Ska ta tag i resten av grejerna imorgon, tror dressyrsadeln också hade mått bra av en runda med lite olja!
 
Diskuterar programridning efter träningen!

Smörjar-morgon.

Goodmorning guys! Idag tog jag mig en låååång och välbehövlig sovmorgon, herregud det har jag inte haft på länge! Igårkväll plockade jag med migg rubb och stubb som är gjort av läder hem från stallet. Båda mina sadlar, alla sadelgjordar, 4 träns, 2 förbyglar och lite annat smått och gott.. Nu när jag för en gångs skull verkligen har tid så ska jag sätta mig ner och smörja allting ordentligt samt att sadlarna ska oljas! Det blir nog superbra :) Hade också gärna försökt hinna med att högtryckstvätta transporten innan mamma vaknar så den är fin till i em och helgen.
 
I eftermiddag är det nämligen dressyrtränings-dags! Och idag kör vi hem till Annika och tränar i deras underbart vackra ridhus! Lite miljöombyte helt enkelt, superbra träning för min virrpelle ;) 
 
Här har ni det övriga som låg i paketet från PS!
Underbart doftande lädertvål/balsam och en ny käkrem (den andra var för kort..)
Sen fick vi även med lite smakprov på deras hästgodis! Detta är det första hästgodiset jag
har hittat som Eddie faktiskt får äta då det inte innehåller något socker :D

Winning Round Revolution

 

sneakpeak.... *.*


onsdag, fast torsdag, men ändå onsdag?

Jag har knappt hunnit blinka och denna veckan is like: "Hey, det är redan torsdag!"
Vaaaaar tog tiden vägen? Jag kom ju för sören precis hem från Norge! Visserligen var det i måndags, så där försvann ju en dag, but still...
 
Just nu är jag förhoppningsvis pigg och glad, mitt uppe i jobb, solen strålar och enhörningarna polerar sina hovar med fett från Eskadrons glitterkollektion! men vad vet jag, detta är ju tidsinställt.. Jag kom iallafall i säng i tid igår och jag slutar kl 15 idag så bara det gör ju att man måste dra lite extra på smilbanden! Igår galopperade jag och Eddie (för ovanlighetens skull) racersnabbt runt runt i stora paddocken utan sura miner, faktiskt helt frivilligt från hans sida kan jag tala om!! För er som inte vet så hatar min häst att springa fort......... Jag kan rida ut med sällskap och de drar iväg i ful kareta medans Eddie lullar på i sitt slowmo-tempo, ber jag honom öka på lite så blir han skitsur, bockar/kickar och återgår sedan till sin lugna behagliga galopp och bara totalignorerar att jag ens tänkt tanken på att fråga om vi kan lägga i en högre växel...
 
Han har världens största mysgalopp och när han verkligen länger ut är den helt galen alltså!! På tal om galet så ska vi förhoppningsvis rida ut idag! If le väder allowes it... Godnatt. Eller va?
 
 

Framridning ~ Ödåkra

 

Alltså oj....


Övning ger färdighet....

Men hallå tyckte ni inte att jag lyckades ganska så bra med förra tävlingens knoppar?!
Jag tyckte faktiskt att dem blev helt okej alltså! Gjorde färre och större, försökte även få dem lite sådär fluffiga, inte så strama och hårt flätade som man brukar ha i hoppningen. Sista knoppen blir ju såklart lite "hej-kom-och-hjälp-mig" i denna perioden med täckesskav på manen osv. men till sommaren blir det alldeles säker superfint! Han har ganska lätt man att knoppa faktiskt, den är varken för tjock eller tunn och är ganska jämn längs hela halsen vilket resulterar i symetriska knoppar! Hatar när det blir varvat stora och små pga att hästen har olika tjock man... Ni kan ju tro att jag svär när jag försöker tygla Théas ponnyfluff... ;)
 

Fluffiga dressyrknoppar ↑ ↓ Strama hoppknoppar

Såklart en som håller på att gå upp i mitten... Att de aldrig kan bli perfekta alltså

Tillbaka i skåne...

... platt så långt ögat kan nå!

✫ Wishlist ✫

Hey guys, om 20 dagar för att vara exakt så är det min födelsedag, yaay! Jag har som vanligt en lite för hög slutsumma när man lägger samman alla grejerna på min wishlist.. Men sen är det ju också vad det heter, önskelista, och önska kostar ju ingenting right ;)
 
DeNiro Dressyrstövlar
Alltså omg, jag dör så snygga!! (wtf is wrong with me?! dressyrstövlar är (dubbelparantes: var?!) fula, stora, klumpiga.... eller?) Jag tror att den äkta dressyrkärringen i mig börjar träda fram, men dessa kan man ju inte klandra för att vara allt för klumpiga? Det är de nättaste och mest slimmade stövlarna jag har hittat iallafall ;) And I want them!!!
 
Priset är dock så saftigt att jag inte ens vet om jag verkligen vågar sätta upp dessa skönheter på min önskelista, att be om att få något som kostar så mycket känns lite överkurs... Men mamma pretty please, vi kan dela? ;)
 
6 199:- kostar dessa snyggingar!
 
 
Mountain Horse Sovereign High Rider
Stövelmani? Men erkänn, hur snygga hade inte dessa varit matchat med min svart/bruna hjälm från Antarés? ;)
Hoppning kommer ju självklart vara dessa skönheters användningsområde!
 
2 999:-
 
 
Mockberg
Må vara den snyggaste klocka jag lagt ögonen på!
Brunt läderband och självaste klockan i guld, stilren och snygg design och aaah, i'm in love ♥
Bettet är ju också en sååå snygg detalj, inbiten hästnörd som man är ;)
 
1 199:-
 
 
Ray•Ban Clubmaster
Ballaste brillorna i sommar, har helt snöat in på denna modellen istället för den klassiska Aviator! - vilka såklart också är skitsnygga, och tidlösa! Men dessa är lite mer annorlunda och de tilltalar mig mer för tillfället ;)
 
1 500:-
 

Söndagsångest.

Hallå hörrni! Söndagsångesten börjar smyga sig på där jag sitter i soffan och sneglar på mitt hjärta som ligger brevid och halvsover efter några timmar på jobb, imorgon lämnar jag Norge och åker tillbaka hem till Sverige... Det är ju alltid lite vemodigt, att lämna min ena älskling för att få vara med de två andra ;) Men sen samtidigt så vet jag att jag får träffa honom om 2 veckor igen då han kommer ner till ma birthday, och då har jag ju alla mina älsklingar samlade på samma ställe!
 
Till något helt irrelevant så måste jag bara kräka av mig lite.. Alltså jag blir TOKIG på typical LillaLisa (som kaptenen skulle sagt) som publicerar en halvtaskig bild från en lustig vinkel på sin hästs rygg med tillhörande text i diverse olika hästforum: "Sadel sökes! Vad tror ni kan passa denna rygg? H*n har hög manke, är ganska smal och takformad"
 
Men NEEEEEEEEEEEEJ, gå till en jävla sadelutprovare!!!!!
Inte ens denne kan avgöra tack vare en halvtaskig bild vad brunte kan ha för sadel och det är så mycket mer som spelar in än om sadeln bara ser ut att ligga bra. Hur lägger den sig i rätt läge? Hur ligger den när du spänner sadelgjorden? Trycker den någonstans när det kommer tyngd i den? Hur hamnar du som ryttare i sadeln? Ligger den stilla när hästen rör sig eller glappar den någonstans? Alltså ja, jag är inte utbildad inom ämnet men tycker det är väldigt intressant och frågar mycket när jag har min sadelprovare ute (vilket vi haft ganska ofta senaste tiden pga klabbet med dressyrsadeln..) och jag kan fortsätta rabbla en lång jävla lista på saker om varför du inte kan avgöra om en sadel passar en häst utifrån en bild. Inte fan skickar jag en bild på mina fötter till Nelly.com när jag ska beställa skor och frågar vilka som kan tänkas passa............ Åhhh

Dressyrträning 26/3

 
 

Greetings from Norway!

Hej och godmorgon hörrni! Mannen min är iväg och jobbar ett par timmar så då passar jag på att logga in här och knappa lite, både för att här inte ska stå tomt och så är det ju ett bra sätt att fördriva tiden ;) Bussresan upp gick väl både bra och mindre bra... Bus4you körde som vanligt toppen, dock rekomenderar jag inte att vara hos tandläkaren och spänna rälsen strax innan du ska sitta där och glo i 6 timmar... Dessutom smällde dem in de tjockaste bågarna de hade + vinklade dem = AAAAAAJJJJJJJJJ!!
De som inte haft tandställning kan inte ens föreställa sig den smärtan asså, det känns som någon har smackat en slägga med full power rakt över munnen på en, tänderna pulserar konstant och gud nåde om man råkar bita ihop/vila tänderna mot varandra, dat pain......
 
Aja, det går åt rätt håll nu iallafall och jag har börjat kunna trycka i mig fastare föda än yoghurt ;) Utöver det så bjuder Norge på nice väder, jag har blivit megaförkyld och jag saknar mina hästar, allt är som vanligt med andra ord ;)
 
Théa på träning för Svante Johansson!

Grattis på födelsedagen Théa!

Året var 2010 som en viss röd liten Loppa med fyra vita strumpor och tjock bläs kom till världen! Malin var lite fundersam över om någon spelade henne ett första april-spratt när lilla, lilla Théa tittade ut, hade någon bytt ut hennes storhäst-föl mot en ponny-bebis?! Mer lik en New Forest-ponny har hon med sin korta hals upptäckt världen ;) Världens goaste lilla Loppa, så mycket kul vi har att se fram emot!
 
 

RSS 2.0