Monday morning 290615

Godmorgon hörrni! Klockan har precis passerat 06:00 och jag kände i mitt stilla sinne att det var dags för lite uppdatering av bloggen, hahah. Anledningen är väl mest att det för en gång skull händer något roligt som faktiskt är värt att berätta om! Och att jag nu, kl 06:07 inte har något vettigare att göra. Plugga körkortsteori vid den här tiden är uteslutet, så därför kan jag likaväl passa på och blogga innan det är dags att hoppa i jobbekläderna!
 
Idag hörrni har vi en happening utan dess like! Pay and jump på hemmaklubben ;) Jag och Eddie är anmälda och ska försöka med livet i behåll styra runt en runda på 80 cm!! (haha...) Det är lite annat än att tävla MsvB på c-ponny och styra runt 145cm på KG-träning med Svarta Faran aka. Astrid ;) I'm loosing it alltså... hahah! Pinsamt Kastman
 
Aja, som lite förskottsbelöning så unnade jag mig detta schockemöhle-set som Ingrid la ut på sin bloppis igår! dressyr såklart ;) :'D
 

0 tid över..

Har jag tagit mig vatten över huvudet? Hahah alltså, hej på er! "vi hörs på måndag" löd föregående inlägg, och det var i torsdags... Imorgon är det torsdag igen och bloggen har stått tom i en vecka, det är både fruktansvärt skönt men samtidigt sjukt ångestframkallande. Just nu får den dock ligga lite på is, jag har SÅ mycket på gång just nu och bloggen ligger inte i topp 5 på prio-listan om vi säger så.. Imorse hade jag min första körlektion på körskolan (det var väl fan på tiden Kastman!!) och har framöver fullt i schemat med körlektioner, teori-plugg, jobb, hästarna, planering av norge-trips osv osv. Allting är i oorganiserat kaos och jag är glad om jag hinner äta och sova lite mellan varven.

Jag hade iallafall världens skönaste midsommarhelg tillsammans med Phillip's släkt uppe i Dalslands djupaste skogar! Vi badade i sjöar, grillade, spelade minigolf, sov i tält och hade förvånansvärt bra väder! Så bra att jag (som enbart hade packat efter det väder SMHI utlovat, alltså regn, i massor..) fick klippa sönder ett par G-Star jeans till shorts-modell för att överleva... Det sved, a lot..
 
Ska försöka komma med lite uppdatering iallafall om tillfälle ges, så det inte står helt tomt här! Promise ♥
 
Två från midsommarhelgen - Lugnet före stormen ;)

Explanation

Oups, hade jag en blogg? haha
Lite så känns det just nu, men härmed levereras en vettig förklaring! Phillip är in town och då är det sista jag vill att sitta framför datorn och knappa. Imorgon rör vi oss uppåt i Sverige för att fira midsommar i Rösebo och på måndag kan jag lova er massor med ny rolig uppdatering! Until then, stay calm and håll ut ;)

Men kolla här då, alla mina favoriter i en och samma bild! Ååh ♥

Morgonträning på g!


Den blomstertid nu kooommeeeeer ♫♪♬

Har lite för många bollar i luften och suger på att jonglera.... Det är lite så läget är just nu känns det som och det är tyvärr bloggen som blir lidande. Idag har det varit skolavslutning på jobb och mestparten av kidsen har nu gått på sommarlov, jag har de senaste dagarna gått barbent för första gången i år (finally liksom...) och det har resulterat i rödbrända ben och ridbyxor är en plåga, stövlar ska vi inte prata om..... Eddie har en lös sko och idag har jag och Phillip 1,5 års anniversary ♥

Den lösa skon har mest troligt trampats lös någongång under eller vid avskrittning efter dagens kickass dressyrpass, tur vi har hovslagaren nära till hands! Imorgon förmiddag slås den på igen och E är redo att köra på som vanligt. Dock blir det vilodag då jag jobbar hela dagen och sen på kvällen ska vi iväg och fira en av kusinerna som tar studenten! Men på lördag är vi på g igen och då är det förhoppningsvis träning om allt går som jag vill!

Dagsfärska bilder på våra vackra rhododendron-buskar som för tillfället är i full blom! Och Texas såklart ;)

New in!

Nya skitobekväma och skitfula dressyrstövlar! Haha.. Mina andra har spruckit på insidan av hälen så behövde ha ett par nya akut... Och vad var mer passande än att dessa var nedsatta till endast 600:- sist jag var på Hööks? De är ju inga skönheter direkt + att de är alldeles för korta men för det priset får de duga sålänge! I Falsterbo ska ett par riktiga älsklingar inhandlas, längtar ♥♥♥♥♥
 
 

SÄLJES

Säljer min svarta Ordo Equester Venus dressyrsadel, som ni vet så passar den ju tyvärr inte Eddie längre...
OTROLIGT skön sadel att rida i och det är faktiskt lite vemodigt att skiljas från den :( Den är strl 17,5" i sitsen och har långa kåpor (finns M och L där L är för långa ben), enkelkåpad. I sadeln står det att den är bomvidd 31 men som ni vet så har den varit iväg på omvärmning så nu är den en storlek vidare. Nyomstoppad och knappt använd överhuvudtaget sedan dess!


8500:- finns i NV Skåne

 

Sunday blew my mind

Bokstavligt talat alltså, DAMN vad det blåser idag!! Tror jag får flytta in dagens ridning till ridhuset om vi ska få något vettigt gjort.. Igår satt jag på Théa igen för första gången efter 3,5 veckas vila varvat med skritt för hand, FYFAN VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ DENNA JÄVLA MUGGEN NU!!! Vi tror att vi äntligen har hittat ett knep som hjälper då det börjar se bättre ut nu, men alltså såhär lång tid ska det ju inte ta.. Vi har förlorat halva säsongen och så många viktiga träningstimmar! Detta skitet bröt i i början av mars och sedan dess har vi varit ur träning och ordentlig ridning. Men jag tänkte börja jogga igång henne lite smått nu och hålla tummarna att det fortsätter åt rätt håll på läkningsfronten.
 
Eddie och jag, eller ja, mest jag egentligen... Kämpar med att rida in oss i lånesadeln, herrejisses vilken brutal skillnad stt sitta i i jämförelse med min gamla Ordo! Kände mig helt lost i början då denna sadeln verkligen sätter dig på plats, men efter en stund blev det snarare najs än obehagligt! Ska bli kul att se hur det känns efter daglig ridning i de 10 dagar som återstår innan återbesöket :)
 
 

Student-prepp!

Morning peeps! Fredagen den 5 juni idag, och jag är fortfarande sjuk.. Skulle egentligen åkt in och jobbat ett pass idag men gårdagen bestod av näsblod, i mängder... Tror det var för att jag ansträngde mig och var igång ganska mycket trots att jag fortfarande inte var helt 100, så kroppen sa ifrån.. Vi får hålla tummarna att min näsa håller sig i schack idag iallafall då lillbrossan tar studenten och huset kommer fyllas med folk! Känns inte allt för trevligt att springa runt med bommullstussar i näsan då... Eller varför inte bloda ner hela min klänning?! hm... Det kan börja helt utan förvarning eller anledning, helt plötsligt är det som någon vrider om en kran och sen är det blodbad! Suck
 
För er som är nyfikna på hur sadelprovningen gick igår så kan jag säga som såhär att jag fortfarande inte äger någon sadel.. Han är tyvärr inte den lättaste hästen att hitta dendär perfekta sadeln till. Dock har jag lånat hem en sadel på prov! Och om 13 dagar ska vi på "återbesök" och prova ytterligare 2 st som hon inte hade hemma igår. Sadeln jag har fått låna hem är en Prestige X-Helen K Lux! Enkelkåpad och en storlek för vid så har fått låna med en correctionpadd för att bygga fram så den passar och jag kan rida med den och känna efter. De vi också ska prova nästa gång är en av samma modell, Prestige X-Helen fast med dubbelkåpa, och även en Amerigo Vega! provade en på plats men den hade för små knästöd för mina långa ben så jag hamnade lite uppepå istället för bakom dem, i övrigt en väldigt trevlig sadel! Ser framemot att få prova Prestigen ordentligt i lugn och ro på hemmaplan och sen är jag skittaggad för att prova de andra sadlarna om 2 veckor!

Såhär beskrivs X-Helen modellen:
Prestige har i samarbete med Helen Langenhaneberg tagit fram en ny dressyrsadel. X-Helen har ett mycket djupt säte och tunna paneler så ryttaren kommer nära hästen.

Den har det nya X-Technology-systemet i sätet med utskurna hål i bommen, som fyllts med stötdämpande material.Det gör att ryttaren kommer djupare ner i sadeln utan att ”fastna” eller bli begränsad i sin rörlighet, vilket ofta är fallet med sadlar som enbart har utskurna hål i bommen.

Sätet ger även stöd för svanskotan vilket hjälper till att hålla bäckenet i rätt position. De anatomiskt formade panelerna har ett honeycomb-material kombinerat med ett mjukt fjädrande material och ger hästen ordentlig rörelsefrihet.

Modellen jag har hemma på prov, enkelkåpa ↑  ↓ Modellen jag ska prova om 2 veckor, dubbelkåpa.
 
Amerigon! ↓ Denna gillade jag väldigt mycket, - knästöden.. Ska bli kul att pova en med knästöd som passar mina långa ben!


Någon som har erfarenhet av någon av sadlarna? Eller kanske tillochmed båda? TELL ME!

Sjukis...

Hej på er hörrni! Av rubriken att döma kan ni ju gissa hur jag mår... Har varit hemma från jobbet idag och tar morgondagen också, förhoppningsvis kan jag åka dit på fredag och beta av mitt pass innan det är dags att titta på brossans utspring och sen fira vidare med släkten hemma! Men vi får helt enkelt se hur jag mår då. I skrivande stund har jag feber och megaont i bihålorna, har nog världens megaförkyldning på g. Det är en bra kombo när man redan har superkänsliga blodkärl i näsan och får näsblod hur lätt som helst... Räcker liksom med en liten nysning och sen sprutar blodet värre än under andra världskriget!
 
Är dessutom helt slut efter att ha varit med mamma och handlat en sväng innan idag och har därefter legat utslagen i sängen, så lite det behövs för att köra slut på krafterna när man inte är 100%igt på topp... Ska ta tag i lite städning här hemma nu och sen försöka komma i säng i tid ikväll så jag är utvilad till imorgon. Sjuk eller ej, imorgon åker vi på sadelprovning :D

Jag orkade masa mig med in till Helsingborg i måndags för att titta på balen! Kände mig som en vandrande döing och såg ännu värre ut, men kunde ändå inte låta bli, studentbal har man ändå bara en gång i livet och det är SÅ kul att titta på alla fina klänningar och drömma sig tillbaka! ↓
 
    

Welcome v. 23!

Jag kickar igång en fullsmockad vecka med att må som om jag blivit överkörd av en lastbil...  Shit alltså, började må kass igår eftermiddag och sen dess har det bara gått utför :( Och det är verkligen SÅ kass timing! Hela denna veckan är uppbokad och jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu, ååh.... Idag har brossan studentbal, vet dock inte om jag orkar följa med in och titta så vi får se hur det blir med det.. Imorgon har jag världens längsta dag på jobb, torsdag har jag bokat in sadelprovning så då bär det av till djursjukhuset i Helsingborg och på fredag tar min bror studenten så då kommer hela tjocka släkten, you feel me? Har verkligen INTE tid att bli sjuk nu!!

Förresten checka stilen över stora vattenmattan på träningen i torsdags ↓ :'D
Han var LIVRÄDD för den tills han kom över den en gång, sen rullade han bara på som om ingenting någonsin hänt... Knäppgök, hemma hoppar han ju både matta och graven utan att blinka ;) Men alltså gud vad kul det är att vara igång och hoppa med honom igen! Men ni kan ju tro att jag känner mig ringrostig.. Min annars ganska stadiga och korrekta hoppsits är puts väck och jag känner mig lite överallt och ingenstans på en och samma gång. Förhoppningsvis rättar den till sig snabbt igen med lite fler språng i kroppen och jag får tillbaka feelingen!
 
 

RSS 2.0