Semester för 2

Alltså ÄNTLIGEN LITE LUGN OCH RO.. Hej från bussen påväg mot Oslo!
Gårdagen gick i ett och jag var så trött så att kroppen värkte när jag gick och fixade med det sista på småtimmarna.
 
Träningen igår gick helt magiskt bra! Nu börjar det verkligen bli på riktigt alltså. Han var SÅ FIN!! Känslan han ger uppifrån ryggen nu är helt oslagbar, och det blir bara bättre och bättre. Nu ska vi bara försöka få med oss denna känslan in på tävlingsbanan också ;) I samråd med tränaren så får han därför också en liten minivila nu när jag åker till Norge resten av semestern, han har presterat SÅ bra nu de senaste veckorna (bortsett från tävlingen ;)) så han får lite välförtjänt paus, både för kroppen ska få återhämta sig lite men även hjärnan! Få smälta alla nya grejer han har lärt sig litegrann. Sen när jag kommer tillbaka igen så kör vi på igen, med fokus på tävlingsrutin! Pay and ride är bokad och sen har vi även KM på hemmaklubben, sen ska vi försöka komma ut på så mycket tävlingar som möjligt för att avdramatisera det hela.
 
Sadelprovningen igår gick också väldigt bra, men mer om den i ett annat inlägg, annars blir detta waaaay för långt! Annars då? Uppdateringen lär vara kass i 1,5 vecka framåt kan jag säga redan nu, är påväg till Norge för att avnjuta resten av semestern. I helgen befinner vi oss i Tønsberg där en av Phillips bästa kompisar har fyllt år, så det blir en ren partyhelg och stadsliv under dagarna! Vi har även bokat så vi ska bo på hotell så det blir supermysigt. Sen på söndag beger vi oss ner till sommarstugan i Kragerø och byter staden mot skärgården. COZY!
 
Idag anlände de efterlängtade grå Eskadron-lindorna ;) Mina nya DeNiro-stövlar fick jag dock meddelat att min storlek inte fanns med i leveransen och att det nu är ca 12 veckors levaranstid på nya... FML

Hektiska dagar!

Alltså puuh.. Gissa vad jag gjorde igår?! JAG TOG KÖRKORT!! åh finally, såååå skönt att ha det överstökat. Det har varit 4 intensiva veckor med massvis med plugg mellan allt annat som har skullat hinnas med, men jag klarade det! Både uppskrivningen och uppkörningen på första försöket, så det känns helt awesome.
 
Över till annat så är Eddies schema fullproppat idag! Kl 13 kommer Annika ut och dressyrtränar och kl 15 ska vi befinna oss i Gångvad för att prova ut Childéric-sadlar!! Min plånbok och jag är inte riktigt eniga på den fronten men den får helt enkelt kasta in handduken och ge med sig, för nu är jag SÅ TRÖTT på denna sadeldjungel och allt provande hit och dit..
 
Hur som haver, vi hörs mer ikväll och hoppas på att jag kanske äntligen hittat rätt i sadeldjungeln. Hade sålänge!
 

Movietime!

Beskåda! Andra klassen från igår, den första har jag raderat ur både mitt och kamerans minne.. haha.
Tyckte iallafall att vår nya outfit klädde oss mycket bra! Lite mer nedtonat än min kornblå kavaj, men inte lika "tråkigt" som svart. Missförstå mig rätt, svart är svart and i love it, men ALLA har ju svart.. ;) Enda gången jag kommer rätta mig i det ledet är när det är dags att skaffa frack! Och ska Eddie muppa sig på detta viset så dröjer det ett bra tag till.. ;)

Åh jag vill ut och tävla minst 3 gånger i veckan just nu, enbart för rutinens skull! För det är det vi behöver nu, rutin. Sprattla fint med benen kan han och så som han går på träning nu är tränaren övertygad om att vi kan rida på närmre 70% i LC-LB, MEN så blir han ju så saaaatans spänd och ställer till det så för sig själv.. Han krullar in näsan och knäpper av i nacken, blir otaktig, spänner sig och står emot. Vi behöver komma ut OFTA så att detta släpper och vi verkligen kan visa vad vi går för!
 

Stolpe ut..

Men alltså NÄÄÄÄEE vilken dålig tävlingsdag! Där fick jag för att jag skröt om att det gått så himla bra de senaste träningarna ;) För det första så hade de pga. vädret flyttat in tävlingen inomhus, fy för sören vad det regnade! Och under dagens gång så blåste det bara kraftigare och kraftigare... Det var dock inget av detta som var den största anledningen till att vi fick käppar i hjulet, det var den jäveln som hade bestämt sig för att dekorera med små blomkrukor utanför det vita staketet inne på banans fel!! Fråga själva Eddie, de var JÄTTEläskiga ;)
 
Knäppskallen valde att lägga mer fokus på att undvika att bli attakerad av dessa livsfarliga hästätande växter än på vettigare saker såsom att gå i rätt gångart, eller varför inte gå fram överhuvudtaget xD Ut från banan klev vi på pinsamma 56,33%..... Aja, till andra klassen tog han förnuftet till fånga och sprattlade förbi dem utan några större hjärtattacker och fick åtminstone 61,071%, av en domare som jag vet över lag brukar döma lågt, så den ritten är vi helt okej nöjda med ändå. Rutin, rutin och åter rutin!
 
 

Preparations

Alltså träningen igår, WOW! Han var som en dröm att sitta på, det känns verkligen som att vi är på gång nu! Är så jäkla taggad inför imorgon och få det vi tränat på sedan sist på papper, är lite rädd för vädret dock... Det varnas för den tyska stormen som väntas dra in under helgen och vädret idag har inte varit något roligt direkt.. Var uppe för en stund sedan och plockade in hästarna pga ihållande ösregn och åskmuller, passade på att bada Eddie inför imorgon också när han ändå redan var pisseblöt ;) Han verkade dock uppskatta det ljummna badvattnet lite mer än det piskande kalla regnet utanför, haha! Nu står han och myser i fleecetäcke och tuggar hö i boxen, om någon timme kör vi upp och joggar igenom kroppen lite och sen fixar klart allt inför imorgon!
 
Nej fy, den enda tyska stormen vi hoppas på imorgon är Eddie som kliver in på banan tar alla med storm ;) (haha)
 
ÄNTLIGEN får vi inviga nya tävlings-schabraket! haha :D

TGIF

Ja thank god it's friday! NU kan man väl säga att min ledighet startar på riktigt, snacka om efterlängtat! Igår var jag inne i Helsingborg och skrev teoriprovet, väldigt nervöst och pirrigt men jag klarade det med god marginal så det var världens mest lättade tjej som klev ur teorisalarna! Numera är jag innehavare av ett halvt körkort ;) + att jag äntligen kan släppa allt plugg och istället fokusera på att plöja mig igenom alla olästa inlägg på bloglvin' sedan några veckor tillbaka.. Haha
 
På hemvägen svängde vi inom Hööks och jag lyckades norpa två pikéer från JH collection för halva priset! Ibland ska man ha lite tur :) Kikade även lite på de få nyheter som kommit in i butiken och det ser bra ut inför hösten kan jag säga! Där var faktiskt en hel del jag kan tänka mig att ha i både min och hästarnas garderob.
However, det är fredag, två dagar kvar till tävling och idag är det träning för Annika med fokus på programridning!
 
 

Halkan

Godmorgon! Onsdag redan och nu vänder veckan, varför ska tiden envisas om att för en gångs skull gå snabbt som sören, bara för att jag har semester?!?! Aja, att gnälla duger ingenting till...
 
Eddie var SÅ fin på träningen på Klostret i måndags!! Han var helt magisk att sitta på, tror nästan att vi kan klassa detta som vårt bästa pass någonsin! Och det är inte illa ;) Att han även var hur cool som helst på nytt ställe är stort + i kanten, han börjar bli vuxen min lilla häst. Har tyvärr inte allt för mycket tid att sitta här och knappa nu, är precis på språng iväg mot körskolan.. Idag ska vi köra upp till Halmstad och genomföra halkan! Lite pirrigt och nervöst men jag tror det ska gå fint, alla säger ju att det är så himla roligt men att man inte uppskattar det förens efteråt. Aja, vi får se ;)
 
Sneakpeak från träningen!
 

Se på fan!

Kolla vem som fick komma ut och röra lite på fläsket idag!
Gud vad jag har saknat att sitta på hennes rygg ♥ Vet ni hur längesedan det var nu?! 12 VECKOR!!!
12 jävla veckor har hon varit helt avställd med undantag för lite promenader för hand imellanåt och innan dess har jag tappat räkningen på hur länge hon har gått på halvfart med vila varvat med lätta lätta ridpass, det är dendär jävla muggen som fortfarande spökar... Veterinär har varit ute och kollat på det för 4:de (är det fjärde? börjar tappa räkningen här med..) gången och just nu är vi igång med en"medicinsk honung"s-kur, vi lägger omslag med ett lager honung över muggen och därefter kompresser - bomull - elastisk linda som får sitta ett par dagar innan vi gör om hela processen igen. Honungen drar faktiskt ut mycket skit och äckelpäckel så det verkar hjälpa ganska bra, höger bak som var det värsta innan ser verkligen superfint ut nu!! Tyvärr hade vi ju oturen att det bröt ut på samma ställe fast på andra bakbenet och eftersom det är relativt nytt så ser det inte lika fint ut.. Kan inte detta bara få ett slut snart :'(

Har iallafall börjat skritta igång henne lite smått så att när vi väl får klartecken för igångsättning så är det bara till att försiktigt börja rida på med en gång för att inte dra ut på processen så mycket. Men ibland är hon bra cool alltså, 12 veckors vila i kroppen och det är bara till att hoppa upp hur man nu känner för det och ändå känna sig 100% trygg! Ibland kan man inte tro att hon bara är 5 år och endast riden i ett år ;) Men känner jag henne rätt så kommer överskottsenergin bubbla över om ett par dagar och hon lär bli helt sjövild! Vilken tur att vi bara skrittar änsålänge ;) Världens goaste lilla Loppa ♥
 

Måndag igen, som en smäll i ansiktet!

Jaha hörrni, hej!
Det är måndag igen och det märks, full rulle hela dagen är det som gäller. Jag har precis kommit hem från morgonens körlektion (07:30-10..) och slängt i mig lite rester från gårdagen, känns verkligen underbart nu att vi är i sluttampen och det inte är så långt kvar så jag slipper dessa onödiga tidiga morgnarna! Strax ska jag hoppa i ridkläder och dra mig uppåt stallet och fixa, skritta Théa en sväng och sen köra ut till Klostret för dressyrträning med Eddie! Har satt kameran på laddning också så det kanske dyker upp lite bilder eller film här senare :) Därefter är det hem för att dumpa av häst och grejer och sen rallybil tillbaka till körskolan för ytterligare en lektion kl 16:20.. Alltså do you feel me? Sen när jag kommer hem är det teoriplugg för hela slanten så vi får se om vi hörs något mer eller det kommer uppdatering under morgondagen istället!
 
Saknar detta ♥

Falsterbo shoppiiiing!

Nej alltså nu orkar jag inte dra ut på det längre.. Ofullständig kommer här min Falsterbo-shopping!
 
Eddie fick sig ett nytt flugtäcke av mamma! Verkar vara hennes nya favoritsak att köpa i hästväg, hahah ;)
Självklart från favvomärket Horseware, fnns inga andra täcken som sitter bättre!
 
Från PS of Swedens monter fick det följa med hem en hel del, shocker huh ;)
En ny välbehövlig lädertvål och en STOR burk med godis :D Eddie var helt galen i dem, och tur var väl det imed det nästan är det enda godiset han får äta pga att det inte innehåller något socker. Deras urläckra groomingbag fick även följa med i påsen, jesus med grejer man får plats med i den!! Verkligen hur mycket som helst :D + att den är ju helt galet snygg, mamma kommer grooma med stil på tävlingar framöver ;) Sen hade vi ju dethär med tränset, efter att ha klämt och känt i montern föll valet tillslut på ett Flying Change iallafall! Tror att det klär Eddie bäst :) Även ett nytt pannband med "aurora borealis" (regnbågs/kameleont) stenar i olika storlekar fick följa med!
 
 
Kunde inte heller låta bli att smita in i Equestrian Stockholms monter och dregla lite, "råkade" även köpa med ett av deras snygga schabrak hem! Ångrar lite att jag inte köpte en av deras döläckra plastronger också, får väl ta och beställa en istället ;)
 

(Kolla btw hur fin Eddie börjar bli i kroppen nu!!)

Sen har jag två grejer som jag tyvärr inte fick med mig direkt. Ett set med grå lindor från Eskadron! Beställde ju ett par för över 2,5 månad sedan men den butiken har krånglat SÅ mycket så jag sket i det.. Hoppas att dessa kommer fortare ;) Och sist men inte minst, NYA ÄLSKLINGSSTÖVLAR FRÅN DENIRO!! Jag hoppas dock innerligt att min storlek är med i nästa leverans till Skara, annars får jag vänta i ytterligare 8 veckor :( Fingers crossed!
 
 
 

SEMESTER!!!

Alltså aaah, FINALLY ♥
Gissa vem som ska sova läääänge imorgon ;) hahah!
 
 

Nytt set!

Men ÅÅÅH vad läcker han var i det nya gula setet från Schockemöhle, mums!!!
 
 

I can finally breathe again!

Alltså wow, dagen har verkligen gått i ett! Blev inringd igårkväll att jag skulle börja jobba kl 7 istället för 10 idag vilket har resulterat i en lite för många timmars lång arbetsdag.. "Åh vad skönt att jag iallafall har sovmorgon imorgon!" tänkte jag, jag har stängning så börjar inte fören kl 11, jo tjena... Körlektion bokad mellan 07:30-10:00............. What did i do to deserve this?!?!
Sen har jag dessutom öppning på torsdag, så senast 06:00 måste jag befinna mig på jobb, åååh vilken vecka...

Aja, Eddie var fin idag trots helgens lilla mini-vila! Fick dock ren och skär panik när mamma påväg hem från Helsingborg igår berättade att han hade trampat halvt av sin ena baksko och fått in tåkappan i hoven.... Jaha nu är resten av denna säsongen körd tänkte ju jag såklart.. Som tur var satt den bara precis i hovväggen och inte inne i själva hoven och mamma och dem fick dratt av den igår och idag har han blivit omskodd! Lite öm var han efteråt och var ytterst lite varmare i den hoven men kändes inget konstigt alls att rida, han får ta det lite lugnt nu de kommande dagarna så det för säkerhets skull inte dyker upp något och så värmen lägger sig.
Bilder från dagens joggingpass kommer iallafall upp imorgon! 

Sneakpeak på en del av min Falsterbo-shopping!
Allting är just nu i fotograferings-stadiet och egentligen vill jag att alla grejer ska hinna dyka upp
innan jag publicerar hela shopping-inlägget, blir ju mycket roligare då. Men vi får se hur det blir!

Welcome v. 29! måtte du gå undan..

Tjena!
Måndag morgon igen och jag välkomnar min sista jobbevecka innan semester med öppna armar! Startar den dock med det alltid tråkiga måstet varje gång jag varit hos mitt hjärta, hemresan.. "puss och kram ses om 2 veckor" och nu håller jag på att beta av mina 6 timmar på bussen tillbaka mot allas vårt platta skåneland. Är dock motiverad till 1000 när det gäller ridningen just nu! Alla nya grejer som bara ligger där hemma och väntar på att få provas och tävlingar är bokade, åh jag vill bara vara hemma och trimma NU!

Nu måste jag dock logga ut härifrån och ta tag i kökortsplugget och få något vettigt gjort.. Vi hörs!
 
Igår plöjde vi oss igenom en cykeltur på drygt 4 h i den underbart vackra norska naturen, puh!

Oldies

Kom på att jag glömt bort att visa dessa bilderna från ett pass i början av juni för er! Tänkte att det kan ju vara ett bra sätt att fylla ut bloggen nu när jag är uppe i vårt kära grannland över helgen. Här kan ni även se tydligt varför jag valde att inte köpa Prestige X-Helen sadeln, jag får sittpunkten alldeles för långt bak och hela mina ben, främst underskänkeln hamnar i heeelt fel läge, alldeles för långt fram! Vad hände med axel-höft-häl?! Ingen lodrät sits i denna sadeln inte... + att jag i galoppen hamnade helt i obalans vilket ni kan se på bilderna, där åkte skänkeln istället något bakåt och jag tippade fram och upp ur sadeln.
 
Nej den var ingenting för oss.. Tyvärr säger magkänslan även nej till Amerigo'n, jag hamnar 100 gånger bättre i den men den ligger inte alls lika bra på Eddie.. Tycker den klämmer fram, både vid bogbladen och uppe runt manken :( Tråkigt.. Får testa några fler gånger och se hur det känns, men kommer bara rida med den något pass och inte flera dagar i rad då jag är så rädd att pajja de fina musklerna han har börjat sätta i ryggen nu. Åh hoppas vi kan komma fram till någon bra lösning på detta spektakel..


Världens längsta onsdag..

Trött, deprimerad och skitlycklig på en och samma gång trots att dagen har blivit ett par timmar för lång för att min hjärna och kropp ska orka med.. Kl 07:00 befann jag mig på jobb och därefter har allting gått i ett, puh! Ungefär runt kl 15:30 scannade vi biljetterna och klev in på Falsterbo och sen for jag runt som en yr höna på mässan i ett tappert försök att bocka av allt på shoppinglistan, haha. 3,5 timme räckte dock gott och väl då jag han blåsa dryga 7000:- på denna korta stund...
 
Vissa grejer fick följa med hem direkt och vissa lades som beställning och kommer förhoppningsvis redan nästa vecka! Fram tills dess får ni faktiskt vara lite nyfikna ;) Imorgon åker jag till Norge och blir där över helgen och sen när jag kommer hem på måndag igen ser jag SÅ mycket fram emot att testa alla nya saker! :D stay turned!
 
 

Amerigon är på plats!


När planerna ändras

Hej på er hörrni! Något som egentligen skulle vara liveupdate från Falsterbo blev live från en solmadrass i trädgården.. Jag insåg (i tid, tack och lov) att alla säljare inte är på plats på mässan än och eftersom att jag i år enbart åker ner för shoppingens skull så kan det ju vara ganska dumt då va... Tack gode gud slutar jag tidigt på onsdag och hinner köra ner för lite shopping då! Annars hade det inte blivit något Falsterbo för mig i år :( Jobbar länge imorgon, tränar på tisdag och har körlektion, riskettan och åker till Norge på torsdag.. You see my struggle?
 
Aja det var väl tur i oturen kanske, för det är jävelen vad varmt det är idag!! klockan har inte ens passerat 12 och temperaturmätaren visar 33°c här, och då har vi ändå sol-dis idag vilket dämpar den allra värsta hettan, tänk om det hade varit strålande sol?! då hade jag nog inte legat här..
 
Gårdagens jogg-outfit! haha...

I träns-tankar..

Herregud alltså, årets upplaga av Falsterbo kommer svida i plånboken... Redan när PS släppte den uppdaterade versionen av Flying Change så började det klia i fingrarna! Det är nog det enda som jag har lite invändningar om gällande det tränset, att nosgrimman är så "tjock", Eddie har ju så litet och nätt huvud att det ibland kan se lite blaffigt ut :( Nya uppdateringen är dock att nosgrimman är lite plattare, BIG LIKE och mega ha-begär!! Så häromdagen tog jag tag i saken och la ut mitt gamla på annons och har mest troligt redan fått sålt det :)
 
Nu står jag ju dock med världens beslutsångest då jag lagt ögonen på deras nya dressyrträns "All In" som släpps i Falsterbo..
ballt alltså! Dock har jag ju en förkärlek till FC.. Jag får klämma och känna nere i Falsterbo och därefter bestämma mig.. ;)
Vilket tror ni han hade varit snyggast i?!
 
All In Revolution

Flying Change Revolution 

årets första sommarkväll!

HUR UNDERBART att klockan är halv 10 på kvällen och jag sitter ute på trädäcket i jumpsuit, lyssnar på musik, dricker mousserande och pluggar körkortsteori, men viktigast av allt.. JAG FRYSER INTE!! Det är alltså 24°c kl 21:30, finally sverige!!! Det var på tiden.
 
Imorgon kör vi upp till Falkenberg och lämnar tillbaka Prestige-sadeln och hämtar hem Amerigo'n, är fortfarande så vilsen i den stora sadelfrågan.. Det enda jag vet är iallafall att Prestigen blir det inte! Den ligger hur bra som helst på Eddie men sätter mig som ryttare i helt fel position, och ska jag betala 30.000 kr för en sadel så ska den fan-ta-mej vara optimal för både häst och ryttare! Så plockar hem och provar Amerigo'n någon vecka och ser hur den känns, är även lite inne på Childeric-sadlarna... Är SÅ sugen på att prova en sån! Får prata med Anna på HorseFarm imorgon och se om hon kanske har någon inne, annars såg jag att det finns en återförsäljare utanför Lund.. Hrm vi får se vad utgången blir av detta sadel-spektakel ;)
 

Dressyrträning und massage

Halva vecka 27 har passerat i raketfart och jag hinner inte med allt vad jag egentligen borde... Pay and jumpen i måndags gick iallafall över förväntan bra! Hoppade litegrann dagen innan med urusel känsla och noll flyt, herregud som jag ställer till det!! Eddie han tycker det är skitroligt och hoppar och ser glad ut hur tokigt vi än kommer och jag sitter och svär högt åt migsjälv pga min nyinskaffade avståndsblindhet.. Aja, gasen i botten som tränaren ständigt påpekar under hoppträningarna (annars rider vi i allt för mesig grundgalopp, hahah..) och plötsligt hittade vi (lite) bättre flyt än dan före dan! Runt tog vi oss med ett litet fegis-stopp på de runda vattenmattorna och två rivningar, men helt klart godkänt! 
 
I eftermiddag sadlar vi om till dressyrsadeln igen då det står träning på schemat, och därefter kommer en hästmassör och skämmer bort båda hästarna! Eddie är lite skeptisk till såna här påhitt men jag kan räkna ut redan nu vem Théa kommer lägga sin röst på i nästa presidentval... ;)
 
Kolla!! Vi kan ju :D

RSS 2.0