På hemgång

Hello peeps! Buss-update igen, lämnade Göteborg för drygt en timme sen och nästa stopp är Helsingborg! Därefter quickstop hemma för att dumpa av packning och svira om till kläder som är mer lämpade för nästa destination, kan ni gissa vart jag ska? ;) Tough one..

Vi har iallafall haft helt underbart väder i helgen! Frukostar i morgonsolen, dagar på havet och kvällarna nerbäddade bland kuddar och filtar i soffan framför film, kan det bli bättre? Fiskelycka hade vi också med oss! Jag drog upp en monster-makrill, Phillip lyckades kroka en rödspätta och sammanlagt efter att vi släppt tillbaka drygt 10 st små-makriller så hade vi 40 fiskar med oss tillbaka till land!! Det var lite jobb att rensa.. Men verkligen värt det, fisk är ju bara SÅ gott! Speciellt när man fångat den själv ;) Har ett helt gäng frysta firrar med tillbaka till Sverige som pappa ska få äran att tillaga, han var måttligt avundsjuk på vår lilla tur! Men ja summa kardemumma, jag har som vanligt haft det super i vårt kära grannland och saknar redan min kärlek så det gör ont i hjärtat.. Jag tackar gudarna för att jag har den andra mannen i mitt liv och minigrisen där hemma som förgyller dagarna och keeps me busy ♥
 

Equestrian Stockholm - black n' white

 

Samla, samla, samla... ↓
 

DeNiro Boots

Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att mina nya dressyrstövlar som jag beställde i Falsterbo var för korta när jag äntligen fick hem dem efter mååånga veckors väntande? Jag ringde in till Skara för att höra om de hade några högre och då bad de mig mejla in några bilder där jag hade stövlarna på mig så de kunde ge sitt utlåtande, då de sa att man ofta tror att man behöver högre än vad man faktiskt gör. Svaret kom och de tyckte att mina satt alldeles perfekt och listade en rad nackdelar gällande om jag skulle köpt ett par som var "för" höga, bla. garantier osv som inte skulle gälla.. Något skeptisk svalde jag det dem sa, det är ju ändå de som vet bäst! Och tji fick jag, de sitter som en smäck och jag har tillochmed fått skav i knävecken ;) Imagine om jag skulle haft ett par som var ytterligare 2 cm högre, ajjjj..... Snygga är de iallafall och jag är helt in love! Är sugen på att köpa ett par bruna och ha till träning för att spara på dessa så de är fina till tävling.. Mammaaaa, det är bara 3 månader kvar till julafton, hint hint ;))
 

Equestrian Stockholm - brown n' beige

 

Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt..

Hej på er hörrni! Alltså första gången på hela veckan som jag ens loggar in på bloggen, jag har varit SÅ stressad och trött så jag knappt vetat fram, bak, upp eller ner.. Sitter just nu på bussen påväg till Norge och håller nästan på att somna, och klockan är bara halv 8 på kvällen.. Vad händer liksom! Aja, ska bli skönt att få komma iväg på lite vacay ett par dagar. Mamma är som vanligt supersnäll och tar hand om hästarna och Nellie kommer och rider någon dag. Vilken tur att jag har så underbara människor som stöttar upp när jag är borta!
 
Nu ska jag försöka hålla ögonen öppna och skriva något tidsinställt inlägg + plöja igenom lite inlägg på bloglovin', sen efter stoppet i Göteborg ska jag försöka sova resten av resan för när vi kommer fram så bär det direkt av ner mot sommarstugan, så vi är väl framme där någon gång runt 03 inatt, gissa vem som kommer somna gott i sängen efter nästan sammanlagt 9 h på resande fot idag?
Jooo, den här tjejen! ↓
 
 

Måttligt retligt..

Alltså HEJ!
Jag lever, om än precis.. Ursäkta att det ekat tomt i veckan! Har fått gå in och jobba extra denna och även nästa vecka, så mina pass är nu istället 9-10 timmar långa och ni kan ju gissa vem som däckar gott efter så långa arbetsdagar och sen två hästar att ta hand om och rida efter det? Fyfasen vad det tar alltså.
 
"Tack och lov att det är helg så jag får sova ut" tänkte jag och kom sen på att vi skulle och tävla idag... så 05:45 ringde klockan as usual och det var bara till att masa sig upp! Nu var ju det iförsig till något lite mer spännande än jobb så det gick liiiite lättare än vad det gjort i veckan ;) Men oj vad jag ska sova imorgon! Ska ta vääärldens längsta sovmorgon ♥ (fast lär väl vakna tidigt av mig själv bara för det hahah..) Fick iallafall "sovit middag" idag när vi kom hem från tävlingen, kröp ner i sängen och satte klockan på en timme, dock råkade det bli 3 istället... Aja, det var välbehövligt.
 
Första klassen idag gick rätt åt helvete om man får uttrycka sig så, men vi ryckte upp oss och red bättre i andra! Men hur retligt är inte detta då?! inte ens två hundradelar utanför.. Hörrödu Eddie hade du inte hoppat till för den läskiga bokstaven så hade du kanske fått med dig en rosett hem och matte hade fått anmälningsavgiften tillbaka på tdb..... ;)

 

Pay and Ride @ Åstorp

Åh så duktig han var igår mitt hjärta! Godmorgon på er förresten :D
Måndag igen och shit vad vekorna går undan, vi är redan i mitten av september hallå?! Och sommaren är nog tyvärr officiellt över för detta år.. Det har börjat bli riktigt ruggigt ute ju! Vet ni förresten vad jag gjorde för exakt ett år sedan? BADADE I HAVET! I Norge dessutom.. Det var SÅ varmt, vi var nere i sommarstugan och vi låg ute och solade i skärgården och badade från båten. Brrrr, lika fin sensommar/höst får vi nog inte i år ;)
 
Tillbaka till programridningen igår, jag är så otroligt nöjd med vår insats!
Eddie var såklart spänd as usual men blir snäppet mer påverkbar för varje gång vi ger oss ut, dessutom la jag väldigt mycket fokus på migsjälv och min egen ridning idag! Vi är ju båda nybörjare på dethär och det är inte bara Eddie som behöver träna. Jag tror att jag omedvetet börjar klämma lite med benen och styvna i handen när startsignalen går bara för att jag är så rädd att han ska ta varje chans han får att skygga för något, jag inbillar väl mig att jag har bättre kontroll då eller något.. Trots att det sker omedvetet. Idag tänkte jag verkligen till och red som jag ska rida, mjuk hand och lösa ben! hur kan man annars förvänta sig att få en reaktion när man lägger på benen om man hela tiden sitter och tjuvklämmer? Nejnej, skärpning Kastman!
 
Vi red två starter i LB:2 på 66% respektive 67,5% vilket är nytt personbästa :D Vi kammade även hem en 8:a i bägge programmen! Så kul :) Första gången vi startade LB:2 red vi på fjuttiga 56,3% och det är endast 9 tävlingar sedan! Så vi jobbar oss sakta men säkert uppåt i betyg och procent. Visst klär han förresten bra i nya setet? Han har tacksam färg, passar bra i allt ;)
 

Kolla in Mr.Surpuppa ;) Eddie hatar regn! ↓
 

Progress!

 

Söndag & back on track!

Hej hörrni! Wow, som ni kan läsa i förra inlägget, busy week... Jag har verkligen haft fullproppat! Jag som trodde att jag äntligen var tillbaka på banan och hade både kommit in i ett blogg-flow OCH betat av nästan alla olästa inlägg på bloglovin', nu står återigen bloggen tom och antalet olästa inlägg har skjutit i taket igen, suck... Aja jag har iallafall att göra ikväll ;)
 
Vad har hunnits med while i was gone då? Båda hästarna dansade fram på dressyrträningen i torsdags och Théa tyckte det var SÅ kul att komma igång och jobba på riktigt igen! Mitt paket från ES dök upp och jag är helt in love med deras schabrak ♥♥♥ Supermegamatchnings-nörd som man är så var jag ju tvungen att köra iväg och köpa matchande lindor så båda seten är complete... Ett par vita lindor från Eskadron och ett par beiga från BR fick det bli och nu är jag, hör och häpna, ganska nöjd med vardags-garderoben när det gäller schabrak och lindor ;) Inga flera must haves! (just nu hehe)
 
Se, så fiiiiiint *.* älskar dem!

In the middle of a busy week

Alltså åh vilken hektisk vecka.. Är stand-in elevassistent denna veckan då ordinarie är på liten minisemester, så denna veckan har jag lååånga dagar. Satte foten innanför ytterdörren för första gången sedan kl 07:30 imorse vid 21-tiden nu ikväll, hallå liksom? ZzzZZzzZZzz.... Äh det är bara bita ihop, men nu förstår ni iallafall varför uppdateringen är lite som den är.
 
Idag har jag och Eddie hoppat naturhinder ute i skogen och igår galopperade vi i backar på en stubbåker, har blivit lite av en slappisvecka änsålänge men det blir det ändring på nu! På fredag är det dressyrträning för bägge hästarna och på söndag åker jag och Eddie på Pay&Ride i Åstorp och lägger till två program på rutin-listan! Att träna på att tävla är det enda sättet att avdramatisera det, så vi åker ut på allt vi kan. Har iallafall en hel drös med bilder att visa er, både från en liten mini-photoshoot med nya schabraken och från helgens tävling! Vi får se lite när de dyker upp, det beror på hur trött jag är när jag kommer hem imorgon ;)
 
 

Hööks-wanties!

Nu när vi börjar röra oss mot höst-tider kliar det i mina shoppingfingrar igen... Alla höst/vinter-kollektioner drösslar in i butikerna och mitt ha-begär bubblar som vanligt över, jag får dock hejda mig och hålla mig till det som verkligen är nödvändigt.. Nu när ny inte så billig sadel är beställd så får jag försöka hålla i pengarna så gott det går :( Men fönstershopping är alltid tillåtet right? Här kommer lite grejer jag är sugen på från Hööks fall/winter collection 2015!
 
Fleece-filt från JH Collection
Men hallå, HUR SNYGG?! Denna kan jag faktiskt säga kommer finnas i min (hästarnas?) garderob inom en snar framtid, orkar inte hålla på med ländtäckesproblemen när man har enkelkåpad sadel... 449:- kostar den!
 
 
Fårskinns-boots
Mina absoluta favoriter, föredrar alltid boots med fårskinn! Dessa hade ju även väldigt bra pris, 249:-! Ett par bruna och ett par vita till träning vill vi ha ;) Svarta har vi redan så det räcker och blir över, hehe...

Damasker
För lata dagar när man inte orkar linda och det är för kladdigt för fluff-damaskerna...
449:- för fram och 499:- för bak!
 
Ridbyxor
Mina beiga från Kingsland har så att säga gett upp.. Dessa var i fin beige färg och hade snygga detaljer! 899:- kostar dessa.

Klubbmästerskap HOPPNING

Med hjärtat i halsgropen styrde vi förrförra helgen in på banan med noll förväntningar på resultat och full fokus på att ha kul, och kul hade vi!! Alltså när vi väl hoppar så undrar jag varför jag överhuvudtaget har börjat bli så nojig, jag älskar ju detta! Det har bara blivit en ond cirkel med Eddie, är det för att vi aldrig riktigt fått komma igång med hoppningen som jag börjat intala mig en massa skit? Ja vem fan vet... Vi har ju knappt hoppat tillsammans så vad är det är jag är rädd för? Jag har ALDRIG någonsin tidigare kännt mig osäker när jag hoppat, och det är inte bara en fas jag är i nu för med Théa styr jag på vad som helst utan att tveka, men det är något som har satt griller i huvudet när det gäller Eddie..
 
Egentligen helt utan anledning, för när vi väl gör det så känner jag ingenting annat än lycka och motivation, det är innan vi väl tagit oss över första hindret som det knyter sig i magen.. Herregud vi måste komma över dethär! Eller JAG måste, som ni kan se på bilderna nedan så är Eddie lyckligast på planeten när han får hoppa ;) Så han är nog inte så svårövertalad!
Banan var iallafall 90cm hög (som vi inte hoppat sedan april 2014..) och vi tog oss runt felfritt! Heja oss :D
 
Filmen är tyvärr ovisbar då mamma skakade värre än ett asplöv med parkinssons i en höststorm... Överst på inköpslistan står det ENBENSTATIV med stora bokstäver så det kan börja publiceras filmer igen!
 

The day i've been waiting for..

Hallelujah, det är torsdag! Godmorgon förresten ;)
Idag är det full rulle, hoppar strax i ridkläderna och sticker upp och motionerar hästarna, kameran är med för gissa vad som anlände igår.. Min leverans från ES, woho!! Vet inte om jag lär hinna få in bilderna i eftermiddag men förr eller senare får ni dem, ett smakprov kommer iallafall garanterat. Promise!
 
Därefter står jobb på schemat och ikväll kör jag in och hämtar Phillip som kommer med Oslo-bussen vid 18:30-tiden, åh som jag har längtat efter honom ♥ Så risken finns att uppdateringen blir ganska kass de kommande dagarna.. Satt och skrev ihop något tidsinställt igårkväll som kommer upp men i övrigt lär det vara ganska tyst tror jag. Jag efteranmälde iallafall till Kloster så på söndag blir det tävling, då lär ni få lite update iallafall ;) Och denna gången har jag ju både mamma och Phillip med = fotograf och filmare, superkul att för en gångs skull få både och från samma start! :D Är så taggad!
 
Théa på tävling på Klostret förra sommaren!

RSS 2.0