countdown, 288 days left..

Vi har endast gått lite mer än en vecka i skolan och alla förberedelser för studenten har dragit igång, REDAN, Herregud säger jag bara, det är ju för sören 288 dagar kvar!
 
Idag har vi iallafall provat ut och beställt våra studentmössor, så nu är plånboken ledsen.. Dock kommer de inte förens i typ april, menmen. Allt som allt (med tillval såsom hoodtröja, champagneglas, megafon, visselpipa osv) så gick hela kalaset på 1950:-!!! Jesus, det är dyrt att ta studenten ska ni veta! Det är ju studentkryssningar som står på schemat (den första redan nu på höstlovet! :D), studentresa, balklänning, håruppsättning, utgångar osv som också ska betalas. Jag har en känsla av att jag får börja spara redan nu om jag ska ha råd med allt detta..
 
Det sägs ju att det sista året går fort som attan, hoppas att jag hört rätt!
 



Lady Diana III med bläsen på sneee

Sitter på ett styck lat ponny vars favoritgångart för dagen är halt..

Nellie hann inte rida Diddi idag pga att de skulle ha gäster och frågade om jag kunde rida henne när jag ändå var uppe hos Bambi, såklart jag är snäll och fixar det! Diddi finner det dock mindre roande och hon är i ungefär samma klass som en snigel när det gäller farten idag, hahaha..

Nellie går för er som inte vet i min klass och är en av mina bästa vänner! Hennes c-ponny (sengångare) Lady Diana III är inte alltid såhär trött som hon är idag, men nästan (; det finns ju såklart undantag! Typ vid hoppningen, där de tävlar LC och LB!


Hoppträning, ja eller nej?

Kärlek till att ha hovslagaren som granne! <3

Hämtade in Spottis från hagen precis och upptäckte att hon hade en lös sko. För många så hade det betytt att det inte hade blivit någon hoppträning 1 timme och 10 minuter från och med nu, men imed vi har hovslagaren så tillgänglig så är Spottis nu fullt redo för hoppträning med nya framskor! SÅ SKÖNT :D


KG träning!

Dolly kändes fin på KG träningen igår! Vi tränade mycket på olika linjer och avstånd. Vi fick ett stopp på ett räcke ur sväng pga att jag hade alldeles för kass galopp så vi kom lite nära, mitt fel! I övrigt så fick vi några omtramp där hon hellre skulle gått av lite tidigare tyckte hon, medans jag tyckte hon skulle gå av lite tidigare. Sånt som händer! Det är ju bara andra gången jag hoppar henne så är ju inte så van än. (: Annars tyckte jag iallafall att hon kändes fin så det känns bra inför tävlingsdebuten på söndag! :D KG tyckte även att jag red henne väldigt bra och det är ju alltid roligt att höra!
 
Här kommer lite bilder som mamma har fotat! Inte världens bästa kvalite då det är i ridhus och hon hade sportläget på.. haha! men alltid något!
 
 

två vilar och en ska plågas!

Eller mja, plågas vill jag väl kanske inte kalla det för.. så illa är det inte!
 
Lohrischa och Spirit ska iallafall vila idag då jag inte hinner rida dem pga skolan och kvällens träning. Det gör iförsig ingenting då Bambi inte ska gå varje dag och Spottis gick igår och ska träna hoppträna imorgon, så hon kan få ta det lugnt och vila idag. Kvällens träning är iallafall hoppning för KG på Dolly! Ser fram imot det himla mycket då jag bara har hört gott om honom. (: Ska be mamma fota och filma lite, så det kommer kanske upp senare ikväll!

häst eller åsna?!

Efter gårdagens ridpass börjar man undra.. Vi skulle testa att skritta ut en liten runda själva med mamma gåendes brevid då ingen annan skulle bara skulle skritta idag utan de skulle rida ordentligt. Så vi gav oss iväg men vi kom aldrig ifrån gårdsplanen.. haha! Jag kan meddela att det är en väldigt bestämd häst dethär, hon skulle minsann inte gå någonstans utan någon annan häst med sig!
 
Pga att hon inte får göra mer än att skritta så fick vi tyvärr "ge oss" då vi inte ville ta fighten med henne och riskera att hon drar upp skadan igen då hon gjorde häftiga tvärvändningar, stegrade sig och bockade iväg.. Så hon fick skritta omkring en stund i paddocken tills vi haffade Evelyn som skulle skritta av sin ponny efter sitt ridpass, så vi följde med dem ut. Och ni tror inte hon blev nöjd då? Hon gick snällt som ett lamm ca 10 meter framför Evelyn och John (hon har en aning längre ben och steg än hennes lilla lata b-ponny), de hade lika bra inte behövt vara där över huvud taget för hon är liksom inte beroende av någon när hon är väl ute, då går hon helt självständigt men det är precis som hon bara vill veta att de är med.
 
Suck.. Men ja, vi får hålla oss till att skritta ut med andra änsålänge då jag är så rädd att skadan ska börja gå åt fel håll igen om hon håller på och brallar, så denna konflikten får vi ta sen när hon är helt frisk! (och när jag har köpt en ny säkerhetsväst.. ehehe)
 
- Bild från igår, precis innan hon började hålla på och tramsa!

på tal om tävling på hemmaklubben..

Har vi inte mysig utsikt över anläggningen från hagarna?
Det är Bambi som står längst till vänster i bilden. Hästarna kan hela tiden stå och ha koll över vad som händer, bra miljöträning för Lohrischa!
 

SKÅNSKA MÄSTERSKAPEN

Distriktsmästerskap, "DM", dvs. skånska mästerskapen gick av stapeln på hemmaklubben denna gång! Mycket behändigt då det är nära och bra, Spottis slapp stå i transporten mellan klasserna utan kunde stå i Lohrischas box och henne kunde vi hålla ett öga på så hon skötte sig i hagen under hela dagen!
 
Jag och Spirit var både med på det individuella DM'et och i ÅPK's lag! Vi hoppade två LA'er varav den ena var en A:0'a och den andra var en A1:a. Vi fick två riktigt retliga rivningar i varje klass, men Spottis kändes kanonfin i båda klasserna så jag är nöjd ändå!
Laget hade tyvärr lite otur och slutade med en felfri runda, två 8-felare och en uteslutning vilket ledde till en 7 plats av 11 lag.
 
Jag och Isabella efter att vi var fanbärare på den stora prisutdelningen, SNYGGT!

i'm alive!

OJ vad dålig jag har varit på att blogga de senaste dagarna, fy på mig! Men jag har haft en sån period nu där jag knappt har suttit vid datorn över huvud taget, ganska så skönt faktiskt. Men nu ska jag ta tag i det igen då jag ser att ni, även om jag inte uppdaterar som vanligt, är inne och kollar här ungefär lika mycket varje dag som innan!
 
Såå, idag. Vi är ju helt lediga från skolan på måndagar så jag har spendarat dagen med mamma och varit iväg och handlat lite :) Strax kommer Madde hit och ska rida Spottis en runda och sen åker vi upp till åpk och så ska jag skritta ut en runda på Bambi, hon har skött sig så himla bra med allting som har med ridningen att göra! Vi har mött lastbilar och blivit omkörda av traktorer och annat som vissa hästar anser vara läskigt, och hon lyfter inte ens på huvudet utan bara fortsätter skritta på snällt, haha! Det är verkligen en bra häst jag har köpt, 4 år och ändå så snäll! :D
 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Första skritturen på 1,5 månad, glad chey!
Och supersnäll häst, skrittade hela rundan på halvlånga tyglar och var hur lugn som helst.
Fina Lohrischa! ♥


Håltimme

Ibland är det rätt så bra med längre hålor i schemat, är iväg och rider Dolly nu och åker sedan tillbaka till skolan igen! (;


LYCKA!!

Bilder kommer när jag kommer hem från körskolan! :D :D :D


anmäld

Igår efter dressyrträningen för Amalie anmälde vi till första tävlingen med Dolly! Det blir en lokal i Ödåkra där vi ska hoppa LC och LB (90 cm & 1m), det är en ganska liten bana med relativt snälla hinder så det blir ett bra ställe att debutera på! :) Dessutom så är det KG träning på tisdag så jag hinner hoppa henne en gång till ordentligt innan tävlingen!
 
Puuh nu blir det mycket träningar för olika tränare, vilket är bra för min del då man får så mycket olika tips på hur man ska rida! På tisdagar ojämna veckor är det KG träning med Dolly, kommer bli kanonkul då jag alltid har velat testa träna för KG, har bara hört gott om honom! Dagen efter är det Jenny träning med Spottis, alltså blir det två hoppträningar två dagar i rad på ojämna veckor! Sen på tisdagar jämna veckor så är det dressyrträning med D för Amalie Egholm Hebsgaard, som för övrigt är lika gammal som mig och går på min skola fast i en annan klass, haha! ^^ Hon är verkligen kanonduktig på att lära ut och har mycket erfarenhet i bagaget då hon både vunnit SM på ponny och varit med i EM-laget på storhäst (för juniorer), det kändes riktigt bra att rida för henne även fast det kändes lite underligt eftersom att vi är lika gamla, men hon förklarade riktigt bra och istället för att bara sitta och berätta vad jag skulle göra så gick hon upp och visade och förklarade verkligen så man förstod, sen var hon på mig hela tiden om min sits och mina händer vilket jag verkligen behöver då dom två sakerna är min stora svaghet inom dressyren, så jag behöver någon som tjatar på mig. (; Kan helt klart tänka mig att fortsätta rida för henne med Bambi sen i framtiden då hon även har STOR erfarenhet av att utbilda unghästar. Så vi får se hur det blir, det är ju inte dags än på ett bra tag ändå så.. :)
 

min favorit outfit..

Min solklara favoritoutfit (i tävlingssammanhang) är helt klart denna: 
Tycker att kavajen och schabraket är dösnyggt tillsammans!!
 
 
Och till vardags gillar jag denna outfiten:
 
 
Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

hej och iväg!

Tänkte bara slänga in ett snabbt hej för att visa att jag överlevde första skoldagen. (; Nu ska jag slänga i mig något snabbt att äta och sen rida min lilla gula och därefter åka och dressyrträna med fröken fläck. Kanska hinner fixa något tidsinställt innan jag åker men annars får ni vänta med uppdatering till ikväll..
 
Förresten, ser ni hur mitt schema ser ut?! nog för att det är skönt med sovmorgon men detta är väl lite att ta i.. Det enda positiva är nog att jag kommer hinna rida iallafall en häst innan skolan börjar varje måndag och fredag! skönt att slippa ha alla hästarna "över sig" när man slutar så sent. :)
 

back to reality

Godmorgon på er! ♥ Vissa av er har säkert redan börjat skolan, jag hade turen att de nya ettorna ska få inspektera skolan och göra sig hemmastadda innan tvåorna och vi treor kommer, så de började tidigt imorse och vi börjar inte förens kl 13:00, skönt! Så nu går jag här i lugnan ro och lyssnar på musik, målar naglarna, väljer kläder osv.
 
Jag har inte den blekaste aning om när jag slutar idag, men inte allt för sent hoppas jag då jag ska hinna hem från skolan och rida Spottis innan kl 17:00 då jag ska dressyrträna med Dolly. Lohrischa ska inte börja skrittas förens tidigast torsdag då de måste ta det lugnt i några dagar efter de blivit behandlade, så ni kan ju bara föreställa er hur fort jag önskar att dessa dagarna ska gå? (; hehe!
 
aja, nu ska jag kila. Verklighetern kallar!

dagens sjukbesök

Nu äntligen har jag fått tid till att sätta mig vid datorn, idag har det inte varit en lugn stund och jag har inte ens hunnit med att äta. Så alldeles strax ska jag sätta mig ner och äta dagens första mål, haha! Men först tänkte jag berätta för er hur det har gått idag.
 
Vi började med att bedöva ärtbenet som sitter på baksidan av hästens carpus (framknät), väntade och lät det verka och sen gick vi ut och longerade, ingen skillnad. Alltså kan det inte sitta i benet eftersom vi nu har bedövat på alla de ställen som går att bedöva på.. Så Katja testade att behandla henne igen (andra behandlingen) med kiropraktik och sen gick vi ut i ridhuset och longerade, och hon svarade kanonbra på det och haltade inte!!
 
Då blev det konstaterat att det troligtvis sitter i halsen eller bogen eftersom det blev bättre med bahandling, så nu kommer Katja ut om några veckor igen och behandlar henne och så hoppas vi på att det bara går framåt! Det är så skönt att det är påväg på rätt håll nu, och det bästa av allt är att jag får börja skritta uppsuttet!!! Jag ska äntligen få sitta på min häst igen :D
 
Glad tjej over here!!!!!

Satin Dolly

D-ponnysto, svensk ridponny, född 2003.
Tävlad med vinster och placeringar upp till LB+5 (105 cm)
 
Så som det ser ut nu så kommer jag troligtvis rida och tävla Dolly detta året ut
åt ägaren. Film från när jag hoppade henne igår kommer troligtvis upp under dagen!
 
Fräck ponny, korsning mellan islandshäst, russ och arab!
Väldigt bestämd dam, passar det inte så åker bakbenen upp i vädret i hopp om att slippa undan vad det än är som irriterar henne (tex att man har skänkeln för långt bak.. haha!) och hon är lite av en stoppare på tävling, hon kan mycket väl sticka åt sidan eller tvärnita på hinder. Hon testade mig i början idag genom att stanna några gånger, men när jag lärde mig lite hur hon betedde sig och kom på olika sätt att motverka det så flöt det på himla bra!
 
Jag tycker att det ska bli kanonkul att börja tävla henne.
Jag gillar utmaningar, challenge accepted!
 

BILDER KOMMER!

gårdagens & dagens påhitt!

Åh, efter att ha varit ute och ridit till halv 10 på kvällen så somnade jag rätt fort när jag kom hem igår kan jag meddela, puuh!
 
Gårdagens påhitt bestod av tävlingstittande, lavning av halmbalar (vi lavade över 400 st!!!), hoppning av Dolly som jag ska berätta mer om lite senare, och sist men inte minst red jag ut en sväng i det betydligt behagligare kvällsvädret på Spirit! Såja, kort och gott.
 
Just nu befinner jag mig på djursjukhuset med fru fux och vi hoppas såklart på goda nyheter, uppdaterar mer om hur det har gått när jag kommer hem och förhoppningsvis har blivit lite klokare. Höres!
 

Hm, vad kan detta vara?


back home!

 
Tillbaka från tävlingen, yes! Hästarna får dock vänta med att bli motionerade tills ikväll, det är helt sinnessjukt varmt ute idag, har suttit på en bänk och blivit grillad när vi kollade på tävlingarna, haha! Så nu ska jag ta vara på dessa soltimmarna och gå ut och lägga mig i hängmattan, hörs senare!

uppe med tuppen

Uppe tidigt idag igen, det är bra så jag får "övat" inför skolan som börjar igen på tisdag. (; dock börjar vi inte förens kl 1, men det kan vi ju bortse ifrån! Iallafall, just i denna stund sitter jag bänkad på klubben och tittar på den regionala storhästtävlingen, åter igen är det helt sinnessjukt vad sugen man blir på att tävla häst själv... men det får vänta. Min lilla bebis måste både bli frisk och lära sig hoppa innan det blir dags för det!
 
Jag vet inte hur länge jag kommer stanna här idag, men är sugen på att se 130-klassen som är sista klassen för dagen! Sen när jag kommer hem så är det rida den lilla gula som står på schemat, eventuellt även en annan ponny som jag ska hoppa, spännande!
 
Vi hörs mer senare. :)

på bättringsvägen?

Tidigare idag när vi var uppe och skulle ta in och natta Lohrischa så kunde jag inte låta bli att gå ut och longera henne en stund, bara för att se lite var vi ligger liksom. Och vet ni vad?
HON HALTADE INTE!
 
Åh helt sjukt vilken lättnad det var. Det är ju ingen som hellst garanti på att hon är bra, men det är ju troligtvis ett tecken på att det går åt rätt håll iallafall. Återbesök på djursjukhuset på måndag, hoppas på bra nyheter!
 
- Bild från provridningen.

min favorithäst i varje kategori..

a-ponny:
Ett solklart val, Loppan! Världens coolaste häst! :D jag kan stå över henne så liten hon är!
 
b-ponny:
Kulltorps Yrrol, SJUKT cool liten hingst! ser ut som en sagoponny.
 
c-ponny:
Gissa vem? min egen prinsessa såklart :D
 
d-ponny:
Carolines ponny Chuck, så sjuktligt snygg!
 
och slutligen...
häst:
min lilla Rödluva!
 
Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

manövrera fordon

Har precis varit ute med pappa och övningskört en stund nere på planen vid hans jobb! Har inte gått introduktionskursen än så får hålla mig på avstängda ställen utan trafik, scchhhhhhh! hehe. Tränade på att hitta dragläget, växla och ha bättre uppsyn i ren allmänhet, haha! Ni som känner mig vet att jag är lite virrig. (och ja, jag vet att jag är efter med mitt körkort, men har inte haft tiden att börja förens nu..) Vi körde även och tränade start i backe vilket precis som det andra gick bra. Jag har börjat få mer och mer koll på läget nu!
 
Och på tal om rubriken så ska jag upp till stallet och manövrera runt mitt andra lilla fordon som inte har riktigt lika många hästkrafter som bilen, inga hästkrafter alls egentligen, ren ponnykraft!! Dock räcker det gott och väl.. haha! Vi hörs senare :)
 

morgonjour och tävling

 
Hej på er! Är precis hemkommen efter att ha spenderat hela förmiddagen och fram tills nu uppe på klubben. Det började med morgonjour och utsläpp av hästarna och sen stannade jag kvar och tittade på storhästtävlingarna som går där denna helgen. (: Knappt sugen man blir på att tävla häst när man sitter såhär och kollar, helt sjukt..
 
Ja, den första anledningen att jag stannade kvar var för att se till så att Lohrischa var lugn i hagen, de ligger ju precis intill tävlingsbanan så jag ville stanna kvar och se så att hon var lugn och inte stirrade upp sig. Men cool som hon är tittade hon lite precis när hon kom ut och sen var det inte mer med det, näsan i backen och betade gräs i princip hela tiden, varken alla hästar på banan, musiken eller speakern reagerade hon på, skönt! Det är bra att de får gå så nära inpå så att de inte får en chock sen när de kommer ut i tävlingsmiljö. (:
 
Sen var där ju även några man kände som skulle hoppa, så stannade kvar och tittade på dem också. Ska in imorgon också och titta på de regionala tävlingarna, tror det var 110-130 då! (:
 
Den översta bilden är på Malin och PC och den understa på Josse och Bollen!

Ute på min favorit <3


LÄSVÄRT

"det är alltid den som vinner många klasser som blir tillfrågad hästar, och
inte den ryttaren som förvaltar den rätt. Vinner du inte är du inte duktig ungefär"
 
Läs hela Isabellas inlägg HÄR! Det är långt, men det är sooo damn true.
 
Jag håller med till 100% i detta ämnet!
Jag åker hellre hem med en lugn runda med bra känsla där jag känner att vi har presterat för oss själva, men kanske fått en rivning eller två än en runda som fick folk på läktaren att titta snett och där jag red som en idiot bara för att få den blågula rosetten.
 

utvilad och redo!

Godmorgon på er! Ja för mig är det faktiskt godmorgon istället för godmiddag, jag vaknade precis efter att ha kommit hem sent inatt så det var välbehövligt att sova ut. Kan även meddela att vi hade det kanonmysigt på Liseberg igår. Men nu är jag utvilad och redo för att ta tag i dagen! Var nyss nere i stallet och plockade av S natttäcket eftersom det är himla fint väder idag, annars hade hon nog svettats ihjäl.. haha! Hon ska även ut och motioneras en runda senare idag. Andra stallet ska också fixas och L ska få komma ut på en prommenad. Funderar på att göra henne riktigt fin och knäppa lite bilder på henne. Ja, vi får se hur jag gör!
 
Nu ska jag iallafall käka frukost och sen komma igång. Vi hörs under dagen!
 

mitt liv om 10 år..

Om 10 år, då är jag 28 år gammal, ja nästan 30! Jag är gammal, eller vuxen kanske man ska säga. Vuxen på riktigt! Jag har inte en blekaste aning om hur mitt liv kommer att se ut om 10 år, jag har inga som hellst livsplaner utan tar det mesta som det kommer! Därför kan det vara svårt att föreställa sig en bild av hur min framtid kommer se ut.
 
Jag hoppas iallafall på att jag har stadigt sällskap av en man, kanske även barn? Ett bra, välbetalt jobb som jag trivs med, jag vill inte gå upp varje morgon och känna "åh, inte jobb idag igen.." utan jag vill ha ett jobb som jag tycker är roligt! Sen hoppas jag ju även att hästarna fortfarande är en del av mitt liv. Just nu kan jag inte föreställa mig ett liv utan hästar! Men vem vet vad som händer i framtiden..
 
Ursäkta för återanvändning av bild på så kort tid, men hittade inte direkt någon som passade till detta inlägget.. Sen är det ju så sällan ni ser mig utan ridhjälmen på! (;
 
Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

@ the train

Just i denna stund sitter jag på ett rullande tåg som tar mig och mina vänner uppåt i landet, Göteborg närmare bestämt! Vi ska spendera hela dagen på Liseberg och åka karuseller tills vi knappt kan stå längre. (; hehe!
 
Det är tåget som gäller hem också och vi lär nog inte vara hemma förens sent ikväll/natt, så uppdateringen kommer ligga en aning lågt idag då jag inte har någon möjlighet att uppdatera förutom något tråkigt mobilinlägg från plats bara! Om inte annat så hörs vi imorgon!
 

nya skor

Har varit uppe i stallet och mockat och fixat färdigt allt där, Bambi har även fått på sig nya bakskor då hon tappade den ena igår, hon såg lite fundersam ut och tyckte allt att det var liiiite underligt att hon stod där bak och bankade på hennes fot. Men hon är ju trots allt bara skodd 2 gånger i sitt liv så hon skötte sig bra!
 

tävlingssugen!

Åh jag känner verkligen hur tävlingssuget börjar krypa fram nu, det gick ju så otroligt bra förra tävlingen vilket gör det hela ännu roligare! Egentligen så skulle jag tävlat till helgen, närmare bestämt på söndag. Vi skulle hoppat en LA och en LA+5 med Ackumulatorhoppning i Trolleholm, meeeeen så blev det tyvärr inte.
 
Spirit har inte gått så hårt den senaste veckan, mest vila och skritt då två hästar i stallet har varit febriga. Har varit jättenoga med att byta kläder mellan stallarna för att inte sprida sjukan och de andra hästarna går skilda från de som har varit sjuka, har även tempat S flera gånger dagligen med olika termometrar och alla visar samma, 37,7, vilket är hennes grundtemp. Så hon har ju inte visat minsta lilla tendens till att vara sjuk men jag vill ändå vara på den säkra sidan fall i fall hon har något litet virus som ligger och lurar, så hon har fått ta det lugnt och så blir det ju som jag sa ingen tävling i helgen.
 
Men de andra hästarna är nästan helt friska nu och eftersom att Spottis inte har visat något så ska hon börja få gå som vanligt nu, så taggar vi om för tävling nästa lördag istället! :D Då är det dags för DM (distriktsmästerskap) i hoppning, alltså Skånska Mästerskapen! Som faktiskt går av stapeln på hemmaplan, nära och bra (; hehe! Jag och Spirit ska vara med i både det individuella DM'et och i ÅPK's lag. Så i laget blir det samma gäng som vi var i finalen i div. 1, jag, Gisela och Therese! :D det kommer nog bli kanonbra, båda klasserna går i LA!
 
Laget! ↓
 
Och två bilder från förra årets DM!

mitt läskigaste hästminne..

Jag har (tack och lov) inte varit med om särskilt många superläskiga händelser när det gäller hästarna. Men alla har vi ju såna moments som vi hellst gärna vill glömma. Jag kom på två stycken som är de "värsta" jag nog har varit med om, vet inte om de verkligen är de värsta men de är de värsta jag kommer ihåg iallafall.
 
Det första är när jag och Josse för en herrans massa år sedan, jag var kanske 10 år?, skulle rida hem till henne för att rida i deras paddock (det var innan petra byggde sin), hon hade sin c-ponny Pirelly och jag hade min gamla b-ponny Epson. Hon red och mötte mig och sen red vi, tillsammans med våra mammor till fots, hem mot henne. När vi var nästan hemma hos henne så skulle vi galoppera lite på en grusväg som gick brevid cykelvägen vi red på. Det gick bra ända fram tills att min ponny fick syn på ett järnrör som låg på marken som enligt honom själv faktiskt tänkte attakera, så han tvärnitade, slängde sig åt sidan och sen vände runt och jag som inte alls var berädd flög ju såklart av.. 
 
Epson som var helt uppstirrad fick ju såklart panik och satte av i full galopp i den riktning vi kom ifrån. Med stigbyglarna slående i magen och hängande tyglar sprang han i full galopp på den asfalterade cykelvägen ut ur vårt synfält. Kan ni förstå paniken som uppstår när man ser sin häst försvinna sådär? när man vet att han galopperar på hal asfalt, att där kommer såna farthinder/bommar som han kan fastna i etc. Nu hade vi tur i oturen att han klarade sig från att både gå omkull och fastna i något, han stod snällt utanför grinden till hagen där hemma och väntade på att vi skulle komma tillbaka.. haha!
 
Det andra är för inte allt för längesedan, förra sommaren om jag inte minns helt fel. Det var när jag kom ut i hagen och skulle hämta in Spottis för dressyrträning på kvällen, när jag kom ut upptäckte jag att hennes öga var ungefär lika stort som en tennisboll! eller inte själva ögat, för det såg man inte ens, utan ögonlocken och det var så svullet så att hon inte ens kunde öppna de.
 
Jag var livrädd att hon hade fått in en pinne eller fått en spark eller liknande så att själva ögat gått sönder.. Svullnaden var inte borta förens någon dag efter och kan ni då tänka er lättnaden när man såg att ögat var oskadat, puuh säger jag bara!
 


 
Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

7 days of freedom

Herregud, det är endast en vecka kvar tills skolan börjar igen, en vecka kvar tills jag går in på mitt sista skolår någonsin! Stället som jag både hatar och älskar på samma gång, det känns konstigt att veta att det "bara" är ett år kvar. Vad ska man göra sen? Jag har ingen som helst aning om vad jag vill jobba med i framtiden! Sen att jag bara har en vecka kvar av mitt livs sista sommarlov känns ju heller inte förjäkla bra..  Åh!
 
Nej, nu ska jag ta mig samman och göra något vettigt av dagen istället för att sitta här och hyperventilera! Upp och rida S står först på schemat, sen ska jag hem och ta ett rejält snack med mamma om lite grejer som snurrar i huvudet just nu, spännande! I'll let you know om det blir något av det. TTYL!
 

jag har köpt en hopphäst - som jag själv aldrig har hoppat.

Ja, ni hörde rätt. Jag har aldrig hoppat Lohrischa.
Nu tycker ni väl säkert att jag är korkad, dum i huvudet etc. som köper en häst som jag ska ha till hoppning men jag har själv aldrig hoppat den. Ja så är kanske fallet, detta kanske går rätt åt h*elvete, jag vet inte.
 
Detta är en CHANSNING jag har gjort, jag har sett på filmer och hästen kan verkligen hoppa! Kan den hoppa med mig? Passar vi tillsammans? Det återstår att se.
 
När jag var och provred henne så hade ägaren skadat sin nacke ganska illa och fick inte lov att rida så Bambi hade stått i någon vecka när vi kom och hade därför väääldigt dålig kondition, hon orkade knappt ett helt ridpass. Och då bestämde vi oss för att inte hoppa då hon ändå inte hade visat sig från det bättre eftersom hon var så trött.
 
Jag hoppas innerligt att hon blir bra snart för jag längtar efter att få sitta på hennes rygg igen och komma igång och bygga muskler och äntligen få testa hoppa henne!
 

dagsfärska bilder..

från dagens prommenad!
 

fullt ös, medvetslös

Wow, denna helgen har gått fort! Det har varit sena nätter och sen har jag sovit bort i princip hela dagarna.. I fredags var det ju som sagt utgång för att fira Josse, igår var vi på kräftskiva och var inte hemma förens långt in på natten och idag fyller Petra 40 så vi ska dit och fira henne. Fullt ös vill säga! Uppdateringen har varit urkass pga att jag har varit, som rubriken lyder, medvetslös på dagarna! Eller ja det har kännts så iallafall.. hehe!
 
Nu har jag varit ute och klippt gräset och ska strax börja göra mig i ordning för att dra mig uppåt Petra, men vi hörs imorgon!
 
Bilden är på mig och Kristin från kräftskivan igår, vilka puddingar va? (;

utgång på ingång!

Nu sitter jag här packad och klar för att dra mig neråt Josse som fyller 19 idag! Vi ska hem till henne och äta och sånt mysigt, sen blir det lite förfest och sen drar vi oss in till stan och fortsätter festa där, hörs imorgon!
 

svaren på frågestunden

Okej, ignorera att jag mitt i allting blir tacklad av min "lilla" hund som tyckte att han skulle ligga där jag satt och fråga inte ens varför jag mitt i allt plockar upp pucko-lillekatt, haha!
 
Var snälla nu!!
 

visste du att..

  • Jag fullkomligt flippar ut om någon rör mig med eller kommer i närheten av mig med sin fot, har sån fotfobi så det är inte sant. USCH!

  • Jag ÄLSKAR högklackade skor! Jag skulle kunna fylla hela min garderob med bara snygga klackar, enda nackdelen är att jag aldrig använder dem.. och anledningen till det är att jag blir så satans lång och alla mina vänner är så korta....... buhu!

  • Jag älskar att ha det städat och fint på mitt rum! Dock händer det bara ungefär till födelsedag och julafton, annars ser det ut som ett slagfält från andra världskriget eller något i den stilen..

  • Jag är fruktansvärt lat, jag gör bara precis det som jag behöver göra och anstränger mig inte mycket mer än så. Dock kan jag ha mina stunder där jag antingen är väldigt fit och är ute och springer och så, för jag älskar verkligen att träna! Så jag är inte lat på det viset. Eller ibland så är jag bara helt överspeedad och springer runt helt utan anledning och gör inget som hellst vettigt av den energin som jag egentligen skulle behöva i vardagen, haha!

  • Jag har helt sinnessjukt konstig humor med mina vänner. Om någon skulle filmat en hel dag med oss så hade vi troligtvis hamnat på psyket efter det, haha!

  • Jag har spelat fotboll och var faktiskt riktigt duktig på det. Dock orkade inte mina knän (har ju knäproblem) med att både rida och spela fotboll, så jag tvingades välja. Och där tog hästarna övertaget eftersom att det är mer än bara en hobby, det är en livsstil. Men hade jag inte haft något som hindrade så hade jag LÄTT börjat spela fotboll igen, älskar det!

  • Min lillebror är sjukt allergisk mot hästar och andra pälsdjur. Ändå så har vi två hästar, en hund och tre katter.. hehe


Detta var ett "sätt rubriken"- inlägg, du kan också sätta din rubrik HÄR.

kan ni förstå?

Igårkväll satt JAG och gjorde en videoblogg....... HAHA! Jag kan knappt fatta det själv. Aja, håll utkik här senare idag, då kommer filmen upp! Det är svaren från frågestunden :)
 

nionde augusti tvåtusentolv

Åh, ibland bara hatar jag att komma på rubriker till varje inlägg.. Så idag fick det bli en såhär fyndig som ni ser ovan, fantasifullt va?
 
Jag har iallafall varit uppe hos Bambi och haft henne inne och borstat och myst med henne medans mamma fixade i stallet och nu ska jag vidare upp och rida min lilla ponny ute på fältet utanför stallet. Senare ikväll kommer Petras barn hit och tittar på film, de ville åka på "semester" till mig, haha! Så gulligt ^^ Så under tiden de gör det så ska jag jobba på att få över alla mina bilder till hårddisken och skriva en massa inlägg till er! Låter bra va?
 
Vi hörs senare!

min gula ferrari!

Här kommer filmen på Madde och Spirit från pay and jumpen i måndags!
Min lilla racerponny tycker det är så busenkelt när det är så lågt och tycker att det ska gå några växlar fortare än vad det borde, haha! dock fixar de ju det utan problem! och det är ju trots allt det som hoppning går ut på säger Spottis, snabbast vinner. (;
 

true words


minishopping!

Var nyss iväg på en liten shoppingrunda tillsammans med mamma, det blev en sväng inom ElGiganten och HEP! Det som fick följa med hem var en extern hårddisk där jag kan lagra alla mina bilder och filmer istället för på datorn, så kanske inte den hänger sig vartannan minut för att minnet är fullt, haha! Det som fick följa med från HEP var ett par KL sturmpor, ett par HV Polo strumpor och ett par Sprenger sporrar med liggande trissa, allt med 30% rabatt! Sen fick jag även beställt hem nya inlägg till min GPA hjälm som kommer om ett par dagar, så att hjälmen sitter som den ska igen! Känns inte så säkert när hjälmen lyfter från huvudet varje gång man rider lätt.. hehe!
 
 
Samma sporre som på bilden fast utan gummiskydd!

Hej långöra!


sätt rubriken!

Tyckte att Karins idé med "sätt rubriken" verkade vara både roligt och uppskattat, så jag tänkte prova det även jag då det står lite stilla med bloggideér just nu!
 
Okej, såhär går det till:
Du bestämmer rubriken, jag skriver inlägget.
Kommentera med en rubrik om något som du hade velat läsa om och sen skriver jag inlägget efter rubriken. Här är några exempel från Karins blogg: "min första ponny", "mina framtidsplaner", "en vanlig dag med karin malou", "det bästa VS. sämsta med ridsporten" osv, bara fantasin sätter gränser!
 
Så kom igen nu, ge mig lite inspiration, SÄTT RUBRIKEN! :D

7-sovare

Godmorgon säger jag! Eller nästan iallafall, jag hann bara precis vakna och sen for jag upp till stallet för att ge Bambi hennes medicin. Nu sitter jag har och försöker planera hur min dag ska se ut, har ju dock redan hunnit sova bort halva.. Men det kan vi bortse ifrån! hehe.
 
Vad har ni för planer för dagen?
Verkar dock som att det kommer bli lika kasst väder som det har varit de senaste dagarna, det regnar och blåser halv storm ute.. En perfekt dag för att åka och handla eller ligga inne och titta på film? Det tycker jag låter som en bra ide iallafall!

lång dag

Jag är trött och frusen och vill bara krypa ner under täcket och stanna där typ, föralltid? Ja så känns det som nu iallafall. Men självklart så kommer jag ju inte göra det, imorgon är en ny dag och massor med nya grejer att göra! Så att ligga under täcket hela dagen, nä det har jag inte tid med. (;
 
Jag kan iallafall meddela att både Spirit och Madde skötte sig över förväntan idag på pay and jumpen, felfria i 70 cm! :D Berättar mer om det imorgon, nu ska jag lägga mig och glo på film!
 
Hörs imorgon!

min fina ♥

 

Compositi Profile Premium

När vi var iväg och handlade för någon vecka sedan så sprang jag över dessa snygga nya stigbyglarna från Compositi! De lär troligtvis bli inhandlade inom en snar framtid då jag håller på att frysa fötterna av mig i mina Sprenger på vinterhalvåret, även om de inte ens har särskilt mycket stål på dem så blir de ändå himla kalla. Sen är ju dessa betydligt mycker snyggare än vanliga tråkiga plaststigbyglar. (;
 
Det är de blåa som kommer inhandlas, då de matchar vår outfit!
 
Sen kan man även byta färg om man vill genom att köpa nya plattor!

M & S

 
Bilder kommer imorgon!
 

hästig dag

Hej på er alla läsare! Just precis nu är första gången som jag har haft tillgång till dator idag och jag ska snart kila igen, så detta får gå undan!
 
Gick upp tidigt idag och följde med Josse på hennes tävlingsdebut med Bollen, duktiga var de och nollade i 90 cm! Därefter fika och OS-tittande hemma hos henne innan mamma kom och hämtade mig och vi körde upp till stallet och fixade där, var även ute och gick en runda med Bambi på kanske lite mer än en halvtimme. Nu sitter jag och väntar på Madde som ska rida Spottis idag, hon ska även hoppa henne på pay and jumpen på klubben på måndag! :D
 
Dessa bilderna är från förra pay and jumpen klubben hade, var med och hoppade där som lite uppvärmning inför tävlingen på helgen då hon inte hoppat bana på ett tag!
 

on the beach!

Just nu befinner jag mig troligtvis på stranden med min lilla pärla! Vi får se om hon vågar sig ner i vattnet den fegisen (; sist vi var på stranden var nog 3-4 år sedan, så detta kan bli spännande! Mamma står bakom kameran så jag kan lova er massvis med bilder när jag kommer hem! :D
 
Förresten vad tyckte ni om gårdagens ridutrustning? (; Jag har nog världens snällaste ponny, haha! Jag orkade inte gå upp till stallet och hämta alla grejer, så jag tog en grimma jag hade hemma och tog henne direkt från hagen. Vi red ut en runda med både skritt, trav och galopp och det är inga som helst problem även fast man bara har grimma! Ska filma någon dag när jag rider med det så ska ni få se.
Som jag sa, världens snällaste ponny!! litar på henne till 100%
 

fler från Hästhagen


hemma

Efter att ha varit iväg med Bambi hos kiropraktorn så är jag nu äntligen hemma! Idag har varit en väldigt upptagen dag och jag har helt enkelt inte orkat sitta vid datorn, vilket jag inte gör nu heller egentligen.. Skulle bara precis slänga in ett inlägg så ni har lite koll på läget!
 
Måste säga att jag förmodligen harvärldens snällaste 4:a-åring! Hon går på transporten både dit och hem utan att ens blinka, är hur snäll som hellst att springa med/longera och hon stod som ett ljus medans hon blev behandlad! Katja tillochmed la sig över hennes rygg medans vi var tvugna att lägga på fler lager på det hon stod på så att hon skulle komma högre upp, haha! Bambi tyckte inte ens att det var det minsta konstigt utan stod hur lugnt och snällt som hellst, fina hjärtat!
 
Hon är fortfarande halt och hade låsningar lite här och där och har nu blivit behandlad för dem och ska gå på Metacam i 10 dagar, sen får vi se hur hon är på nästa återbesök. Håll tummarna!
 
Spottis och Vidja låg och sov i hagen häromdagen och "mamma" Dolly stod och vaktade dem, så söta!

RSS 2.0