dagens och gårdagens ridpass!

Bloggen riktigt lyser av min frånvaro just nu känner jag, ber hemskt mycket om ursäkt..
Gårdagens premiärpass sedan avtrillningen på den store bruna gick förvånansvärt bra! Han skötte sig helt kanon och hittade inte på några större hyss.Guldstjärna till bebishästen! Idag fick han nya skor på förmiddagen, vilket även det gick superbra om man jämför med senast han skoddes vilket var katastrof.. haha! Sen fick han en vilodag idag då tiden inte fanns till.
 
Spottis då? Jo hon fick komma till ridhuset och hoppa lite idag! Vi hade visning på henne och hon skötte sig superbra både med mig och kunden, guldponnyn! Nu ska jag ladda ner de avsnitten av Grey's som jag har missat och sen mysa ner mig i sängen och kolla på dem, vi hörs imorgon!
 
Vill ha sommar NU!

hej hopp

Dagens pass för lilla herr häst fick bli på linan. När Lizette var här körde vi honom några varv på linan och jävlar vilket humör han hade då... Efter att Lizette satt han på plats ordentligt så skärpte han sig en aning men var fortfarande lite på tvären. Dock märktes det idag att det hjälpte för idag var han snäll som ett lamm att lina i båda varven och visade inte en endaste liten tendens till att bråka! Duktig bebishäst.
 
Imorgon är det onsdag, en vecka sen avflygningen och en vecka ifrån hästryggen... Vet ni vad jag hade tänkt fira det med? Jo rida båda mina fina hästar, för nu kan jag minsann inte hålla mig längre!!
 

Phoenix Performance, Tipperary safety vest

Glad tjej som hämtade ut ett paket innehållande min nya Tipperary säkerhetsväst! Mindre glad tjej som en stund senare insåg att den var alldeles för stor..... 
 
Wierd, tyckte att den skulle passa när vi gick efter måttabellen.. Jag menar, jag har ju 36 i kläder så då borde ju S/36 ha passat! Aja, Petra testade iallafall den och den passade henne och hon tyckte den var superskön att rida i så hon ska köpa den av mig, så jag slipper klabba med att lägga upp annons osv. Kan tyvärr inte skicka tillbaka den och byta mot en storlek mindre då jag köpte den av ett företag som lagt ner och sålde ut västarna och de hade tyvärr inga XS kvar.. Får väl helt enkelt köpa den någon annanstans! Tyvärr kan jag nog inte få den till det superpriset då men det är smällar man får ta..
 

fulsöt häst

Något min stora lilla häst inte är speciellt rik på är pannlugg.....
Tror misann att han mestadels kommer få ha luva på sig på tävlingar, hahahhaha!
 
miniknopp!
 
Spottis har ju lite mer hår i bullen om man säger så.. Kanske ska donera lite från henne till Eddie?

söndag och sista dagen på lovet..

Båda stallen fixade - check √
Nu ska jag ställa mig i köket och baka en kladdkaka och lite senare kommer Nellie och Johanna hit och så ska vi plugga på vårt projektarbete resten av kvällen, det betyder att det inte blir någon uppdatering idag tyvärr. Men vi hörs imorgon, promise!
 

BIG wanties

För tillfället så är det tre stora (och tyvärr ruggigt dyra..) saker som står högst upp på min vill ha-lista. Det som prioriteras först är dock västen så jag inte slår halvt ihjäl mig när jag ska rida på min galning... Sålde ju min Racesafe i slutet av förra året och lånade en kompis väst de sista ponnytävlingarna.
 
  • Tipperary Eventer säkerhetsväst.
    Kostar runt 3 000:- i Sverige, ska dock troligtvis beställa från USA där det blir betydligt mycket billigare.
  • B Vertigo Hendersen läderchaps.
    Lizette hade dessa på sig igår och fy satan vad snygga de var!! Blev helt kär, åh..
    Även de beställda från USA, kostar 4 000-5 000 svenska kronor men fick en sida där de "endast" kostar 2 400:-, VILL HA!!
 
  • Dyón Anatomic träns.
    Snyggaste tränset på marknaden just nu enligt mitt tycke, helt klart! En vacker dag ska min häst ha ett sånt här träns, MUMS! 2 450:- får man ge för detta här i sverige.

Eddie's nya sadel!

Eller ja, tekniskt sett så är det inte Eddie's sadel, men han ska ha den nu en tid framöver! När Lizette var här och hälsade på så hade hon med denna så vi skulle se hur den låg på honom, och det var 100 ggr bättre än vad Spottis sadel ligger på honom då den är alldeles för vid. Så nu har han en passande sadel och ska förhoppningsvis börja bygga en massa rygg och rumpmuskler så han blir ännu snyggare i kroppen!
 
"Tyvärr" så är den ju liiiiite fel färg om man jämför med resten av min svarta utrustning.. Men jag tyckte ändå att han var snygg i tobacco-brunt! Nackdelen är väl att det inte finns så mycket utrustning i just den färgen. Men har någon ett tobaccobrunt träns i strl full som ni har lust att sälja för en billig peng så får ni hojta till! Ska han nu ha denna sadeln en tid framöver så kan han ju lika bra få ha ett matchande träns (; haha!
 
Sadeln är en Stübben Artus, vet själv inte hur den är att rida i men Josse sa att den var skön och den ser skön ut!

snorunge till häst...

 
Jävla djur.. haha! Här har man fixat så Josse är snäll och kommer och håller igång honom nu medans jag inte kan rida och ni tror inte har skickar av henne också?! Åååh.. Han började bocka och tramsa i galoppfattningen och då sa Josse till honom att "detta är inte okej" och satte skänklarna i sidan på honom, och arg blev han, riktigt förbannad kan jag tala om! Han började galoppera på, sen tog det tvärstopp och sen gjorde han ett sånt jävla bocksprång rakt upp i luften och sekunden efter låg stackars Josse på marken..
 
Som tur var så slog hon sig inte så mycket och kunde hoppa upp igen. Istället för att göra en galoppfattning så testade vi att bara låta honom rulla in i galoppen och det fungerade betydligt bättre, inga bockningar men fortfarande lite protester. Tror allt detta kan bero på att man börjar ställa mer krav på honom med samling osv, han tycker det blir för jobbigt helt enkelt. Han kan även ha börjat få mer träningsvärk nu när han jobbar mer och mer i rätt form hela tiden och så protesterar han för det. 
 

underbart vårväder!

Idag har solen stått högt hela dagen och det har verkligen varit underbart ridväder, så synd bara att man inte kan utnyttja det.. Jag har nästan ännu ondare idag än vad jag hade igår och nu känner jag ännu mer hur mörbultad man blir efter en sån flygtur, har ruggigt ont i axeln fortfarande och idag är även ryggen betydligt värre än den var igår.
 
Båda stallen är fixade, mamma var supersnäll och fixade allting och jag var med och höll henne sällskap! Vi ska dock strax upp till åpk en runda igen då Josse ska rida Eddie en sväng i ridhuset så han får röra på sig. Sen ska jag hem och kladda in i princip hela kroppen med voltaren och ta det lugnt resten av kvällen!
 
Josse & Glory två dagar efter han blev min!

tävlingssugen till max!!

Åh herrejesus vad tävlingssugen jag är för tillfället.. Har suttit på youtube och bläddrat igenom en massa gamla tävlingsfilmer och jag vill bara ge mig ut och tävla NU! Hade som plan att hoppa S på pay and jump på klubben på söndag, men i nuläget så är inte det aktuellt med min axel.. Får se hur jag mår tills dess, Madde ska iallafall rida henne lite nu i dagarna framöver så hon inte blir ståendes och jag får även hjälp av bästa Josse att hålla igång mitt stora lilla monster så inte han inte blir stående och samlar på sig ännu mer överskottsenergi och tänker ut en massa bus som han kan hitta på när jag väl kan ge mig upp på ryggen igen.
 
Här kommer iallafall en bunt tävlingsfilmer från några tävlingar 2012!
 
Sista nollan i LA för att kvala till MsvB skedde på Åstorps fina utebana!
 
Vår första vinst i LA!
 
Andraplacerad i LA i Dagstorp. ser ni som hon räddar mig i första komb. genom att klämma in två galoppsprång?! hon gör allt för att inte misslyckas!
 
Julahoppningarna, vår allra sista tävling tillsammans. Ett stopp i omh. i första klassen pga en ryttarmiss (styrde rakt mot väggen in i en komb, dumma mig..) Vill ni enbart se min ritt så spola fram till 2:00 i filmen, ni har maddes runda i den första delen.

TILL SALU

Martingal med platta från Henri de Rivel. Supermjuk och följsam i lädret och med mässingdetaljer. Strl full men är mer som en cob/full, den passade precis på Lohrischa och hon var ju ganska liten och tunn (ca 162 cm), testade även den på Spottis men den var liiite för stor för henne. Stå tror att den passar bäst på d-ponny/liten storhäst!
 
Endast använd ett fåtal gånger, ser helt ny ut. 150:- SÅLD
 

Kan aldrig sluta titta på denna denna filmen och förvånas över att detta verkligen är min ponny, samma ponny på alla klippen i filmen, och vår utveckling tillsammans som ekipage. Hon var verkligen en oslipad diamant, fina hjärtat ♥
 
 

fel ras under lampan.

Det var inte hästen som hamnade under biolighten idag, han var kanonfin i ryggen och visade inga som helst tendenser till att vara öm eller något, så jag planerade att rida ett lättare ridpass i ridhuset för att checka av så att allt kändes okej! Men så blev det inte.. Det var en måttligt förbannad häst jag satt på som inte varit ute i hagen på 1,5 dag pga att vägen tdit är en enda stor isbana så han hade troligtvis en del överskottsenergi också. I skritten och traven var han skitfin men kombinationen av en förbannad häst med överskottsenergi resulterade i en jävla massa bockande när det var dags för galopp och efter många tappra försök så lyckades han skicka av mig rejält... Landade helkonstigt och har riktigt ont i ryggen/revbenen och kan knappt röra min axel, vet inte om huvudet fick någon smäll också för min hjälm var inte så fin upptäckte jag när jag tog av den..
 
Det är tur att man är i "chock" till en början och inte känner av hur ont man egentligen har för jag kravlade mig upp igen och efter några rodeoturer till så skärpte han sig faktiskt och gick fint även i galoppen! Senare i stallet började smärtan krypa sig fram och det var min axel som fick ligga under biolighten istället. Just nu sitter jag hemma och har precis knaprat ipren och har en värmekudde på axeln i hopp om att det ska bli lite bättre iallafall, för just nu vill jag bara lägga mig ner och dö...
 

sadelkammaren, före & efter!

Ojojoj vad vi slet igår, var helt slut i kroppen när jag kom hem och slängde mig i sängen framför en film och somnade kort därefter! Men det var helt klart värt det, för det blev såååå mycket bättre än vad det var innan! Vi har väldigt liten sadelkammare uppe på åpk och vi kämpade för att allt skulle få plats men trots det så lyckades vi ändå göra så att sadelammaren kändes liiiite större än vad den var innan! :)
 
FÖRE:

EFTER:
 
FÖRE:
EFTER:
 
FÖRE:

EFTER:

godmorgon onsdag!

Just nu sitter jag i tandläkarstolen på vanlig rutinkoll och ser så allt är som det ska med gaddarna, buhuuuuu! Tycker inte om att vara hos tandläkaren... Men man är ju så illa tvungen! Hoppas iallafall att där inte är några hål eller liknande, så jag slipper åka tillbaka dit snart igen.. (;
 
Aja, efteråt är det dags att åka upp till lilleman och prova en av mina tränares sadel och se om den ligger bättre på honom än vad min gör, och gör den det så fick jag lov att låna den en tid framöver, verkligen supersnällt och är sååå tacksam! Vi skulle nog även se vad han säger om att bli tömkörd, det är ett superbra sätt att bygga muskler utan ryttare på ryggen och kanon för mamma att lära sig om jag någon dag inte har tid att rida men han ändå måste röra på sig. Därefter ska vi biolighta honom i ryggen, trots att han var betydligt bättre igår och visade inga tecken på ömhet. Ställer ändå in hoppträningen ikväll för säkerhets skull.. Spottis ska dock fortfarande vara med med Madde som pilot! Så hon ska fixas och förberedas på eftermiddagen för att vara redo att träna till kl 5!
 

Visste du att..

  • Jag älskar att ha det städat och fint på mitt rum/i stallet osv. MEN det är nästan alltid stökigt pga att jag är en lat jävel och aldrig orkar städa....

  • Jag är totalt beroende av tv-serien The Vampire Diaries, såg en hel säsong på 22 avsnitt på 1,5 dag när jag låg hemma sjuk... Hej ryggvärk i en vecka efter!

  • Jag har en fruktansvärd fobi för fötter! Det är bland det äckligaste som finns.. USCH

  • Eddie är krubbitare.... Så fort han får chansen att göra det inne i boxen så tar han den och han låter som en människa som är påväg att kräka när han gör det..

  • Jag har en lyckotia i ena fickan i min tävlingskavaj. Hittade den på marken utanför framhoppningen på en tävling i Perstorp och tog upp den, därefter gick vi in på banan och vann vår första LA!
Power-ponny!

upp och hoppa!

Idag är det full rulle som gäller! Madde kommer strax hit och ska rida Spottis en runda, därefter ska jag hjälpa Petra och sitta på 3-åringarna och lite sånt smått och gott. Efter det så är det raka vägen till åpk som gäller där jag och Bella ska röja i sadelkammaren och göra om helt så vi får bättre plats med våra saker. Det lär nog ta ett tag och uppdateringen här lär vara lite halvkass idag.. Men det får ni ha överseende med!
 
Jag och Bella som fanbärare på Skånska Mästerskapen 2012!

förfrusna fötter & kvällsmys!

BRRRRRRR! Är äntligen inne i värmen igen efter att ha varit uppe hos Petra och hjälpt henne sitta på unghästarna, dags för dem att ha ryttare på ryggen för första gången nu och offret idag fick bli Snabbi! Ska fortsättamed honom och två andra treåringar imorgon. Höll även lektion för mina söta små elever uppe i paddocken och därefter var mina skor plaskblöta... Men det var bara att bita ihop och rulla vidare mot åpk för att linementa och massera Herr Hästs rygg och fixa färdigt det sista i stallet. Nu står han inlindad i BoT från topp till tå känns det som, både benpaddar och täcke har han på sig, allt för att han ska bli bra snabbare!
 
Efter det tillbaka till stallet här hemma och fixa det sista hos Spottis (som ser ut som en tävlingsponny igen efter att hon blev klippt och friserad igårkväll!!) och nu är jag äntligen hemma, med väldigt blöta strumpor efter att ha plaskat omkring i mina skor hela dagen.. Nu ska jag ta mig en dusch och sen baka en liten kladdkaka som jag ska mumsa på efter kvällsmaten, vi hörs imorgon!
 
Bild från mitt instagram-arkiv, heter "maloukastman" där!

Johanna & Flex

Tjusigaste outfiten på hela tävlingen får jag nog påstå! Jag kan inte se mig mätt på min kavaj och den var ju dösnygg tillsammans med Johannas HV Polo schabrak, en vacker dag ska jag äga ett sånt schabrak och Eddie ska tävlas i denna outfiten (;

Johanna och snyggis Flex!



blir man trött eller vad..

Älskar lyckan som uppstår när man kliver upp på morgonen och gör sig redo för träning, tittar ut genom fönstret och upptäcker att det är ungefär dubbelt så mycket snö ute nu som det var innan jag gick och la mig igårkväll... Jag vill ha vår, och jag vill ha det NU!
 
Eddie var för övrigt bra i benet imorse och fick gå en lättare dressyrträning i ridhuset. Dock lyckades han nog sträcka sig i ryggen när gick omkull igår för i varje galoppfattning så började han istället bocka och kicka, så vi avbröt och hoppade av och kände igenom honom och han var lite spänd vid en punkt i ryggen.. Så det blir ingen hoppträning imorgon och han ska istället få ta det lugnt i några dagar med skritt för hand och massage. Vi ska även testa biolighta honom på den ömma punkten i ryggen och funkar inte det så får Katja komma hit med sina magiska händer och knäcka honom! Ska prova sitta upp igen om några dagar om han inte är öm i ryggen längre och se hur han rör sig då. Min lilla klantskalle ♥
 

skräckscenario

Puuh.. Nu, kl 20:46 är jag äntligen hemma igen efter att ha varit ute bokstavligt talat HELA dagen. Lämnade huset vid strax efter 8 imorse och körde till Åstorp och tittade en stund på storhästtävlingarna och lämnade min kavaj till Johanna och fotade även lite grann! Därefter rullade vi vidare mot ÅPK för att kika lite på ponnytävlingarna, även där klickades det en del bilder. 
 
Mitt i alltihopa får vi ett samtal från Eva som står som ringmaster nere vid framridningen där hon halvt skriker att hon ser Eddie fastna i staketet längst bort uppe i hagen, med hjärtat i halsgropen kastade vi oss ner från läktaren och sprang så fort vi bara kunde över hela anläggningen och bort i hagen och det enda som snurrade i huvudet var bilderna av att Eddie hade gjort exakt samma sak som Lohrischa gjorde för precis fyra månader sen.
 
Väl framme så möttes jag av en väldigt glad häst som kom springandes mot mig och som till min lättnad inte hade ett endaste litet sår på kroppen! Hans kompis i grannhagen är högbrunstig och väldigt intresserad av honom och då började han hingsta sig (troligtvis för han är sent kastrerad så har han ju en del hormoner kvar), så han hade stegrat sig mot staketet och sen fastnat i trådarna och gått omkull, men mitt i den vevan måste han ha trasslat sig ur trådarna så det blev inga allvarliga skador. Han var lite varm i höger fram och hade en pyttepyttepytte-liten svullnad på kotan, men efter att jag gått med honom en stund i ridhuset och sen några timmar i boxen med liniment på benen så var han inte längre svullen och bara liiiiiite varmare i höger än i vänster. Så jag valde att inte rida idag och inatt står han med Back on Track på båda fram.
 
Jag är glad att det gick så bra som det gjorde och det kunde ju ha slutat betydligt mycket värre. Imorgon är det dressyrträning som står på schemat och är han lika fin i benen som han var nu ikväll så ställer vi inte in utan då han får gå ett lättare träningspass. Tyvärr glömde jag kameran i stallet så bilder från idag får ni vänta med tills imorgon..

~ ♥ ~ four months since ~ ♥ ~

~ Rödluvan ~ Bambi ~ Luvan ~ Rödis ~
 
4 månader sedan olyckan, jag saknar dig fina Lohrischa. ♥
 

UPP OCH HOPPA!

Klockan ringer tidigare än tuppen och jag ska befinna mig i Åstorp strax efter kl 8 med kameran i högsta hugg och lite annat gott och blandat nerpackat i bagaget! Ska kika på storhästtävlingarna en stund på förmiddagen och därefter ska jag hem och klippa och frisera min lilla lurvboll till ponny, sen ska hon få komma ut en runda i skogen och röra på sig! Dinosaurien ska också ska också gå en sväng idag men han får vänta tills ponnytävlingarna är slut så anläggningen är ledig så vi kommer åt ridhuset. Funderar på att låta honom rulla över lite småhinder för att känna av honom lite inför hoppträningen på onsdag! Vi får se.
 

~ home sweet home ~

Äntligen är jag hemma efter en lång, kall dag på tävling!
Platsen idag blev åpk då mamma behövde ha hjälp lite då och då i grillen, så imellanåt stog jag där och hjälpte till och imellanåt satt jag uppe på läktaren och tittade på ponnytävlingarna. Gud vad deprimerad man blir av att sitta och titta på och veta att man inte längre får vara med där och fightas om placeringarna.. buhu :(
 
Såg för övrigt världens sötaste lilla b-ponnyekipage! ponnyn kan inte ha varit många cm över gränsen från a till b och ryttaren var pytteliten och hela kombinationen var bara urgullig, haha! Dessutom var ponnyn ett litet energiknippe och sprang på som en liten tok!
 




- Det är svårt att fånga på bild hur liten den verkligen var.. men om ni jämför med hindret som ändå ser relativt högt ut när den hoppar, jag kan tala om att detta är LC...

två tummar upp!

För det som förhoppningsvis kommer att bli Hästnet's ersättare, Horsetrade!
Otroligt snygg och välgjord hemsida som är betydligt lättare att hantera när man tex. ska söka på vad för slags häst man är ute efter då man kan klicka i flera alternativ såsom typ av häst man är ute efter (a,b,c,d,häst etc.), på inriktning kan man ex. klicka i både hoppning och dressyr så man får upp båda två i samma sökresultat istället för att, som på hästnet, bläddra igenom först hoppsidan, sen dressyrsidan osv. Man kan även välja kön, prisklass och ålder på hästarna man är ute efter, SUPERSMART!
 
La upp Spottis på annons där igårkväll och det ser (enligt mitt tycke) mycket trevligare ut än på hästnet! Gillar utformningen av annonsen bättre på denna sidan, mycket mer stilrent och blir inte så kluddigt. La dock upp en på Hästnet också då horsetrade inte slagit igenom ännu då det är så nytt, majoriteten hänger ju faktiskt fortfarande på hästnet! Men jag hoppas det blir ändring på det.
 
HÄR har ni Horsetrade annonsen.
HÄR har ni Hästnet annonsen.
 
Vilken sida föredrar ni?
 



pigg och vaken! eller?

Jag är inte helt säker, vid denna tiden är det planerat att jag redan ska vara i stället och släppa ut alla hästarna. Meeeeeen med tanke på att detta är ett tidsinställt inlägg så kan man ju aldrig veta for sure om jag verkligen är det eller om det har kommit något annat i vägen! Dagens planer är iallafall morgonjour i båda stallen, 12 hästar sammanlagt som ska ut i sina hagar, därefter ska jag åka in till Åstorp och kika på när Josse tävlar Boll en klass lite efter 09:00, sen har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska stanna kvar i Åstorp och glo storhästtävlingarna eller om jag ska ta mig hem och istället glo på ponnytävlingarna på hemmaklubben, hmmm.... Tufft val, vi får helt enkelt se hur jag gör under dagens gång.
 

friday, i'm in love!

  • Ledig från skolan
  • Båda hästarna är ridna
  • Varit i stallen i sammanlagt drygt 7 timmar
  • Förebrätt köket inför tävlingarna i ponnyhoppning som åpk anordnar denna helgen

Jag har ont i huvudet, jag fryser och jag är trött. Men fy sören vad härligt det är att vara i stallet såhär länge! Nu ska jag äta, ta en varm dusch och sen mysa ner mig i sängen och kolla på vampire diaries och invänta en tidig morgon, morgonjour i stallet, check!
 
- Hjälper till och steker ägg till mackorna imorgon. Mamma och Carina är köksansvariga och har därför ansvaret för att allt ska vara förberätt till de som kommer och ska stå i kiosk/grill/kök på tävlingarna. Gillar att det ser ut som jag har värsta tjockismagen... haha! dumma tröja..

svar på kommentarer.



svar: Att han är tävlad 110 vet jag inte varifrån du har fått, för det är han inte! Han är tävlad, ja. Eller tävlad vet jag inte ens om man ska kalla det, han är startad 90 cm i Tyskland. Dessutom så stog han på ett stort tävlingsstall där det var utbildade, unghästvana beridare som hoppade honom. Jag har kommit ifrån hela unghästbiten med det vingliga och osäkra som hör därtill, det var liksom ett tag sen Spottis var bebis om man säger så.. + att jag inte är van att rida storhäst, jag är så inkörd på min lilla trippiga c-ponny som jag har ridit nästan varje dag nu i 7 år! Och det är en jäääävla skillnad att rida dem två ska jag tala om, som natt och dag, totalt olika.

Sen har jag hur som helst ingen brådska, jag har köpt en stor häst som jag varken växer ur storleksmässigt eller åldersmässigt. Dessutom är han ung, han har måååååånga år framför sig och jag vill hellre ha en häst som håller än en häst som jag skyndar upp i klasserna bara för att "han redan är tävlad". Vi tar det i vår takt och vi ska lära känna varandra och våga lita på varandra och allt detdär innan vi ger oss ut och tävlar, det hjälper inte om han är redo eller om jag är redo, vi väntar helt enkelt tills vi båda är mogna för den uppgiften, tillsammans.

 
svar: Hej! Jag är inte speciellt insatt i det hela med graman då jag själv inte rider med det och därför har jag inte så mycket åsikter om det heller. Men hjälptyglar är ju alltid bra om de används på rätt sätt! Jag tycker dock inte att man ska sitta och harva runt med den dag ut och dag in, visst om man använder den någon gång då och då om man känner att man behöver dendär lilla extra hjälpen, men det är också allt jag tycker den ska vara, en liten hjälp någongång ibland. Jag tycker personligen att man ska kunna rida sin häst rätt utan en massa inspänningstyglar.

14 februari, kärlekens dag ♥

Ja mina vänner, det var nog inte många som missade att igår var det allahjärtansdag, eller?
Min dag spenderades först i skolan och därefter i stallet med mina fina hjärtevänner, och på kvällen fick jag finbesök i form av Isabella som även hon är pojkvänslös så vi körde på en mysig tjejkväll istället och köpte hem en massa gott och tittade på film! Ingen dålig allahjärtansag det inte (;
 
Hur spenderade ni er allahjärtansdag?
 

130213, onsdag.

Idag är jag TRÖTT! Herrejesus vad trött jag är.. Försov mig imorse och missade bussen till skolan och därefter har jag varit helt slö hela dagen, vet inte om det beror på att jag kanske håller på att bli sjuk eller något, det återstår att se.. Hade ju verkligen varit underbart att bli sjuk nu till lovet! Med min vanliga otur så är det väl troligtvis det som händer.. Båda hästarna har iallafall gått idag, Spottis fick sig en relativt lugn uteritt och Eddie fick ett hopp-pass i ridhuset som faktiskt gick hyffsat bra! Han har börjat förså lite mer nu vad det är som gäller, även om det är en låååååång bit kvar. Tror det är mest att vi behöver vänja oss vid varandra och lära oss att lita på varandra mer, för hoppa kan han, det vet jag!
 
Ursäkta för ett rörigt inlägg men jag är inte riktigt klar i huvudet känner jag..
Myser ner mig i sängen och tittar på film istället, GODNATT!
 

så ser Eddie ut i hullet idag:

min långbenta lilla spinkis!

Liveupdate från toaletten @ åpk..

Första hästen avklarad, one to go!


hejhejhej!

Godkväll på er mina fina läsare ♥
Jag har överlevt ännu en dag i denna fruktansvärda svenska vintern, med nöd och näppe..
Trodde att mina fötter gått förlorade efter att ha stått ute och hållt träningar och därefter varit i andra stallet och kört in en ny hösilagebal osv. Jag kan säga att det var tur att jag kom in i värmen för en stund sen för annars hade jag nog avlidit...
 
Imorgon ska Glory få gå ett pass i ridhuset och jag ska faktiskt testa rida igenom ett dressyrprogram, för tro det eller ej så funderar jag på att vara med på pay and ride i dressyr på klubben den 23 februari! Mest som en kul grej och för det är bra miljöträning för min lilla bebishäst. Ska även ta lite uppställningsbilder på honom imorgon för att ha något att jämföra med om någon månad, han är så tunn nu och behöver gå upp mycket i vikt och detta nya hösilaget är det mycket mer krut i så förhoppningsvis ska han gå upp i vikt inom en snar framtid!
 
Finaste ponnyerna i världen! Spirit & Silas ♥

Ändrade planer..

Fick reda på imorse att min dressyrtränare dragit på sig influensan = ingen dressyrträning för herr häst idag... Istället får han sig en vilodag då det är träningar på klubben ikväll så ridhusen är upptagna. Lilla fröken lurvponny fick sig iallafall en ridtur innan idag och hon var pigg och laddad som vanligt! Sötan, nu i dagarna ska hon klippas så hon ser ut som en tävlingsponny igen och inte en lurvboll med ben, haha!


jag gör min grej och ni gör er, eller?!

Nu har min blogglust äntligen börjat krypa sig tillbaka och statistiken stiger ständigt i takt med uppdateringen! Det känns bra att vara tillbaka och åter igen leverera ett par inlägg om dagen utan att behöva sitta och stirra på tangentbordet i en hel evighet eller känna ångest för att inte ha uppdaterat på halva dagen. Dock är det något som fattas.. Även om statistiken verkligen är grym just nu så är det inte det jag strävar efter, jag bloggar inte för antalet unika besökare på statistikräknaren, jag bloggar för responsen. Och just nu, om jag ska vara helt ärlig, så är ni faktiskt rent urusla på att kommentera...
 
Det känns såklart väldigt tråkigt när jag nu har kommit igång ordentligt med skrivandet igen, då vill jag ju såklart veta vad ni tycker och ha feedback på mina inlägg. För vad är vitsen med att blogga om ändå ingen uppskattar det?
 
Skärpning! jag gör min grej och ni gör er, deal?
 
- Söt bild på en glad madde och två mindre roade ponnyer efter tävling i Helsingborg 2012!

tidsinställt inlägg

Just för tillfället sitter jag på hästryggen och skrittar fram mr. storhäst inför dagens dressyrträning! börjar som vanligt skolan vid halv 2 och ska hinna rida S och fixa båda stallen innan dess. I eftermiddag är det åter igen dags att hålla lektioner för mina 5 söta små elever och vi hoppas på betydligt bättre väder än i måndags då de små stackarna höll på att frysa fingrarna av sig och jag stod i mitten och gjorde tappra försök till att höras över den starka blåsten.. Håll tummarna!
 
Gårdagens sysselsättning för Eddie var förresten lite annorlunda än det vanliga. Han fick löshoppa en stund i lilla ridhuset vilket verkade vara ganska uppskattat! I början for han runt som en tok i full galopp och busade men lugnade sig efter en stund och koncenterade sig mer på hoppningen än att bara fjolla omkring.. Han klippte lätt 120 utan att blinka, det såg inte ens ut som han tog i, haha! men högre än så gick vi inte då underlaget i lilla ridhuset inte är något att hänga i julgranen...
 
- printscreen från filmen, hoppa kan han min lilla häst!

kvällssysslor

Spenderar min kväll med att laga mitt swarovskipannband som olyckligtvis nog har blivit söndertuggat av något av mina kära djur.. Hund? katt?, who knows! där är iallafall bitmärken på det och där fattas 7 stenar.... Hittade som tur var 4 st som jag har limmat dit igen, så på långt håll syns det inte att det är sönder! Men vetskapen om att det ändå inte är helt komplett gör mig irriterad... får köpa ett nytt på GHS eller något! haha.
 
Roar mig även med att skissa lite på mina och Bellas planer för att göra om hela sadelkammaren uppe på klubben och sitter och sorterar bilder på min hårddisk, vilket är ganska välbehövligt om jag säger så... #evighetsjobb
 

@ Helsingborg

Sitter i Helsingborg tillsammans med Bella och tittar på elittävlingarna, sitter och gosar med stackars Valle som tycker det är dötrist att vara på tävling.. Haha! Har även kollat på uppvisningen av lotterihästarna till årets GHS och självklart en massa fina hästar som är med och tävlar!

Världens skönaste sovstil!


"ponnyridning"

Min lilla bebishäst är ju bara världens snällaste, haha!
Efter vi kom hem från Flyinge igår så fick sig madde en liten tur på min i jämförelse med lilla musse, jättehäst innan det var dags för mig att rida. I galoppdressen och allt (; haha! Han är för söt mitt lilla hjärta, han hade hur lätt som helst kunnat lulla runt några varv i trav med madde på ryggen utan mig springandes brevid i ett grimskaft, det var endast för säkerhets skull eftersom vi inte visste hur han skulle reagera till en början, men det hade nog inte alls varit några problem! Världens snällaste 5-åring!
 </di

DUS Ungdomsdag 2013, bilder + film


Glasridhus hade man ju inte tackat nej till, säg hejdå till mörka ridhusbilder!

VARNING!


sneakpeak från idag!

 
Fler bilder dyker upp imorgon!

på tal om utrustning..

I förrgår när vi var inne på HEP så kunde jag inte motstå att klämma och känna lite på mitt för tillfället favoritschabrak, och inte minst så kunde jag hålla mig för att ta upp det till klädavdelningen och hålla det intill min kavaj och drega lite över hur snyggt de matchade ihop.. buhuuuu.
 
Mamma, du vet vad jag önskar mig i födelsedagspresent.. (;
 
- suddig mobilbild, men ni ser ju hur snyggt det är!

malou ♥ rea

Här har ni då det som inhandlades på HEP under gårdagen, jag är mer än nöjd till skillnad från min plånbok.. Men den återhämtar sig!
 
Strumpor från Kingsland
- Strumpor kan man väl aldrig få för många av? Det är sånt som ständigt går sönder eller blir urtvättat/tappar stretchen.. Det blev ett par bruna med cremefärgad kant, guldig text och en liten diamant i ena stjärnan, haha!
 
Strumpor från Pikeur
- WOW! använde dessa när jag red idag och jag kan säga att jag helt klart kommer åka tillbaka till HEP och köpa på mig några såna här. De är förstärkta vid anklen och bak vid hälsenan vilket resulterade i att jag kunde ha mina MountainHorse-stövlar utan att bli helt köttad av dragkedjan precis i böj-zonen vid hälsenan, lycklig! ♥ hehe
 
Ridbyxor från Animo
- Mina efterlägtade brallor som jag har velat ha hur länge som helst, blev helt lyrisk när jag såg att de var med på rean! Blev dock mindre glad när jag snabbt insåg att de inte hade min storlek.... MEN, vill man något riktigt mycket så går allt.. (; jag lyckades klämma mig i en storlek mindre än vad jag egentligen har och intalade mig själv både att de kommer töja sig lite och jag ska bli mer fit till sommaren, så de kommer sitta kanon, någon gång (; Nu tycker ni säkert att jag är dum i huvudet som köper för små byxor men jag kan säga att jag hade inga problem att rida i dem idag, det är inte så att jag inte kan knäppa dem i midjan eller något utan det är bara att de är snäppet för tighta i benen! Men som butikschefen sa, de töjer sig! 
Tjocktröja från Kingsland
- Supermysig, snygg, figursydd tjocktröja i jättegosigt material från KL!

att sköta sina stövlar.

Jag har aldrig varit någon direkt hajjare på att sköta mina skor/stövlar. Mina tävlingsstövlar putsar jag ju självklart till tävling men jag är ändå lat och använder mig mestadels av glycerintvål som man sprayar på och torkar av (ajjabajja....), stövlarna mår inte bra av att bara bli avtorkade med snabbtvätt.. det är äkta skoputs som gäller! Dock är jag ruskigt dålig på hela "borsta in supersnabbt" grejen och blir bara deprimerad över att resultatet inte ens blir hälften så bra som när mamma gör det..
 
Men till senaste tävlingen så gav jag mina stövlar till morfar (som enligt mamma skulle vara expert på att putsa skor) och fick tillbaka ett par som man skulle kunna tro kom direkt från butiken, haha! De var så sinnessjukt välputsade och hade de inte varit veckade vid vristen och tån så hade man kunnat ta de för att vara splittnya! Fick även många kommentarer från mina vänner under tävlingen om hur fina mina stövlar såg ut och vad morfar tog betalt för att de skulle lämna deras stövlar hos honom.. (; haha!
 
Jag har inte använt mina tävlingsstövlar särskilt mycket sen den tävlingen, endast 2-3 gånger så de har ju inte hunnit bli så skitiga. Mina Tretorn mådde dock mindre bra då de inte blivit smorda sen jag köpte dem och används nästan dagligen... hehe
 
Idag fick de sig iallafall vars en omgång med putstrasan, så nu glänser de och är fina igen!
Hur ofta sköter ni om era skor/stövlar?

DUS Ungdomsdag!

Idag befinner jag mig längre söderut i vårt avlånga land, närmare bestämt i Flyinge!
Det är DUS ungdomsdag och jag åker ner med Fribergs och har lovat Madde att agera fotograf när hon ska rida uppvisningslöp i ponnygalopp på showen med sin söta b-ponny Musse! Vet inte riktigt när jag kommer hem men någon gång på eftermiddagen skulle jag tro, då ska mina två hästapollar ridas och stallarna fixas.Har fixat så något tidsinställt inlägg ploppar upp under dagen men förhoppningsvis ska ni få lite liveuppdatering ikväll också!
 
Här kommer tre söta på Madde och Musse:
 
 

gissningslek

Slutade skolan vid fyra och stack därefter direkt upp och fixade stallen, därav att det inte blivit någon uppdatering förens nu då jag precis kom innanför dörren! S fick vila idag och Eddie fick gå ett lätt pass i lilla ridhuset, testade rida honom på hack idag och till en början så förstod han inte alls vitsen med det och sprang med huvudet i vädret och förstod inte vad jag menade när jag skulle svänga. Men efter ett tag så fattade han vinken och gick i en lång och låg form och svängde utan konstigheter!
 
Grejerna som inhandlades på HEP idag får ni hålla er med att se till imorgon, men sålänge kan ni faktiskt få en liten sneakpeak! Vad tror ni jag har handlat? (;
 







Lyckan som uppstår..

.. när man får mejl av HEP där det står att idag har de lagerrensning och minst 50% rabatt på ALLA kläder i butiken och jag börjar inte skolan förens kvart i 1, åååh ♥

Min plånbok är inte lika lycklig, men det skiter jag i just nu.. För jag älskar att shoppa!


vilken färg har brandbilen?

Känslan som uppstår när man råkade ligga nåååågra minuter för länge i solariumet.. Outsch! Aja, det var iallafall en otoligt skön avslappning efter några kalla timmar i stallet, stack in och mötte upp en kompis när hon slutat jobb och så tog vi en fika och solade. Jag vet inte riktigt vad det är med mig, jag har ingen som helst ork till att göra någonting utöver skolan och stallet just nu känns det som.. Jag orkar knappt ens gå in och kolla facebook eller instagram på mobilen trots att det bara är ett knapptyck bort, och jag orkar än mindre starta datorn och sätta mig ner och skriva några vettiga blogginlägg, tyvärr.
 
Skolan är verkligen en energitjuv just nu, ska bli så otroligt skönt att avsluta denna veckan imorgon och gå på helg, och därefter välkomna en vecka helt utan läxor och prov! (änsålänge, hoppas det håller i sig så) Och veckan därpå är det efterlängtat sportlov som gäller, då ska jag verkligen passa på att sova ut och ladda om helt igen. Eftersom nästa vecka blir ganska fri då jag inte har några läxor att sköta så ska jag verkligen försöka få tillbaka motivationen till att skriva igen och börja uppdatera bloggen som vanligt. Dock måste jag påpeka en sak, ni är verkligen grymma på att hålla statistiken uppe trots att uppdateringen är så kass som den är just nu, stor eloge till er, mina fina läsare! ♥
 
- Jag tänker minsann inte smälta samman med min vita studentklänning i sommar, icke sa nicke!

svettapa

Har ni någonsin varit med om en häst som svettas i pannluggen?!
Jag har aldrig varit med om det tidigare, men nu, efter nästan varje ridpass så ser Glory ut som han har tagit en dusch i enbart pannluggen, den är helt genomblöt efter passen! Han är inte speciellt svettig på övriga kroppen, endast varm och kanske liiiiite svettig på halsen och under sadeln, men pannluggen, den skulle man nästan kunna krama ur! Kan egentligen inte riktigt förstå hur det går till då han inte är svettig i resterande delar av pannan/mellan öronen, detta är ett mysterium..
 
Har ni någonsin varit med om något liknande eller är det bara min häst som är konstig? haha

överambitiös?

Dressyrträningen blev lite kombinerad med bomövningar och några språng idag! Mest som träning för att min lilla herre inte ska dra in näsan så han inte ser uppgiften han har framför sig. Så målet var att få fram näsan på honom och bli uppmärksam på det som finns framför honom! Dock så var min häst lite väl överambitiös idag och tog i snäppet för mycket på vissa språng, haha! Jag hängde efter som en säck potatis och kände mig allmänt efterbliven som inte kunde hänga med i sprången.. Men han hade ju faktiskt kunnat förvarna mig lite om att han planerade att göra såna jättehopp så jag var lite berädd iallafall..... Suck
 

dagens schema:

09:00 - 11:00 ~ Dressyrträning med Eddie + fixa klart hela stallet.
11:00 - 12:30 ~ Rida Spottis + fixa klart hela stallet.
13:30 - 16:00 ~ Skolan
16:30 - 17:30 ~ Hålla träning
17:30 - ?         ~ Hardcore pluggning!
 
Jaaaa, ungefär såhär kommer min måndag se ut mer eller mindre!
Både roliga och lite mindre roliga grejer som ska göras, har planerat att jag ska hinna med båda hästarna och stallen på förmiddagen för att sen efter skolan hålla i träning för en grupp om 4 söta små tjejer! Ska bli roligt att komma igång och hålla träningar igen, senast var ju förra vintern, minns ni? Därefter blir det iallafall pluggning för hela slanten, har en riktig killervecka framför mig när det gäller skolan.. Ska även försöka klämma in lite bloggning under dagens gång så här inte gapar helt tomt.
 
Vi hörs mer senare!

todays

Spottis fick sig en skrittrunda i solskenet lite efter middagstiden idag, pappa var med och gick med Texas så vi fick lite sällskap, mysigt! Eddies pass idag fick som vanligt bli i ridhuset, men idag rullade vi över en liten serie på två hinder med 4 galoppsprång imellan. Lillplutten skötte sig kanonfint och rullade över utan konstigheter även om det hände massor med grejer runtomkring! Duktig bebis :)
 
 

eländet är tillbaka..

Jag orkar inte snö mer, punkt slut.
När den väl försvunnit en gång kunde den väl hållt sig borta helt tycker man, men neeeej, den ska komma tillbaka och förstöra allt igen.. Det är svinhalt ute så det går knappt att rida ut (tro mig, jag provade igår..), och hur roligt är det att sitta och harva runt i ridhuset dag in och dag ut?! Det tycker iallafall inte min lilla bebishäst.. Spottis har jag inte så mycket val med utan vi får ge oss ut ändå och hoppas på att vi inte halkar och slår ihjäl oss.. Som tur är har vi väldigt mycket åkrar och fält omkring stallet så man slipper rida på vägen där det praktiskt taget är isgata.
 
Nej usch, nu vill jag ha vår!

RSS 2.0