fullt upp

Har spenderat hela förmiddagen och större delen av eftermiddagen på klubbens lokala tävlingar för storhäst där jag och Eddie egentligen skulle gjort vår tävlingsdebut idag om det inte vore för skadan.. Istället har jag agerat fotograf åt mina kära vänner Josse och Gisela! Josse och Bollen gjorde två kanonrundor i avd. B med 0 fel i ena och 9 fel i andra och Gisela drog på stort och vann båda sina klasser med Humlan! Måste ha varit för hon fick låna mitt asläckra AS schabrak.. ;) det är såååå snyggt på fuxar, mums!
 
Två av dagens guldkorn! Det var tyvärr lite lustigt ljus att fota i så bilderna blev också lite därefter..
 

sneakpeak..

Ett litet smakprov från förmiddagens fotografering, visst är Ida duktig?!
Tyvärr drar ju blogg.se ner kvalitén rejält så bilderna är inte riktigt rättvisa här..
Kolla Idas blogg för att se dem i lite bättre kvalité iallafall!
 
 

sista halmen är lavad!

Hallelujah moment ungefär, nu för en stund sen fick vi in den allra sista halmen för i år! Har precis landat hemma igen efter att ha varit uppe i stallet och fotat Eddie som tyckte att vi var måttligt långtråkiga då han ansåg att står man på en stubbåker ja då ska man fan äta! Därefter plågade jag migsjälv lite igen genom att åka med Josse på hoppträning, ååååh vad jag är sugen på att komma igång igen!! sen har jag gjort lite nödvändigheter såsom att handla kattmat så att katterna här hemma slutar ge mig såna fruktansvärda killerblickar, jag erbjöd dem hundmat sålänge men uppenbarligen så dög inte det..
 
Nu ska jag göra mig en stor kopp te och mysa ner mig i sängen framför lite serier, min förkyldning har slagit ut värre än någonsin och jag är totalt täppt i näsan och har jätteont i halsen.. Så ska försöka se till att må lite bättre innan jag lite senare åker upp till stallet igen och fixar det sista!
Josse och Boll på dagens träning!
 

fotografering

Idag under förmiddagen ska jag försöka göra allt som står i min makt för att min häst ska se åtminstone en gnutta ren ut, duktiga Ida kommer hit och ska klicka lite bilder till hennes portfolio! Så Eddie och även jag ska agera lite modeller, tror det blir lite porträttbilder och så :) Ska bli kul att se resultatet, Ida är såååå duktig på att fotografera!

Bilden nedan är från en photoshoot med Spottis 2009 (?) fast med Henrietta bakom kameran, kommer självklart publicera några bilder här på bloggen sen när jag fått dem från Ida!

 
 

I'm in charge!

Buh, precis innan jag red ut en långrunda med Budda och en mysig barbackatur på Snaedis fick jag krama om och vinka av mina föräldrar som idag sätter sig på ett flygplan och åker till min moster och hennes familj (där jag och min bror var nu i juli) i Spanien. Pappa fick resan i födelsedagspresent av mormor och morfar då han fyller 50 år imorgon!
 
Det är självklart jätteroligt för dem att åka men det betyder ju att jag är den som måste hålla ställningarna här hemma med tvättning, städning, matlagning osv. vilket känns lite sådär pirrigt då de aldrig rest iväg och lämnat mig och min bror själva så många dagar innan! märks det att jag är 19 år eller?! haha.. Nej men det ska ändå bli ganska spännande att behöva sköta allt själv, blir en liten försmak av livet när man sen flyttar hemifrån! Måste dock erkänna att jag är fruktansvärt avundsjuk på dem, jag vill också till värmen!! men två utlandsresor på en sommar får räcka för min del (tyvärr hehe).
 
Söt liten d-ponny jag fick rida när jag var med min kusin i stallet i Spanien!
 

godmorgon onsdag!

Jag är mäkta imponerad av migsjälv att jag har börjat ta tag lite mer i mitt liv och inte sover till kl 14 var och varannan dag! Idag har jag redan hunnit vara uppe och fixat stallet och varit ute och betat Eddie en runda samt varit iväg och handlat lite med mamma. Just nu är jag gående påväg upp till Petra där en långtur på Buddisen väntar! uppdateringen igår var i princip obefintlig då jag satt på sista hästen vid kl 22 och då hade jag ändå Madde med mig som red 4 av hästarna, så hade jag varit själv hade det tagit en jäääkla tid kan jag lova! Nu ska vi ge oss ut, hörs senare :)



Jag och Madde på sista hästarna i mörkret igår!

hejhejhej!

God eftermiddag på er, mina fina läsare!
Denna dagen har gått i ett, har varit uppe och betat Eddie i förmiddags, därefter varit ute och flängt med bilen fram och tillbaka och hit och dit, nu har jag precis landat i soffan efter att ha varit uppe och hållt lektioner för småtjejerna i min grupp som numera har expanderat och ökat i antal till 6 st, kul!
 
Nu efter att ha tryckt i mig två mackor och hoppat i ridkläder ska jag åter igen upp till ÅPK och skritta ut en runda på mitt hjärta och därefter vidare till Petra och rida några hästar, full rulle ikväll alltså!

wanties

Är ruggigt sugen på att köpa hem dessa långa chapsen från Hööks, har velat ha ett par länge men de som står högst upp på vill ha-listan kommer från B Vertigo och kostar dryga 4000 riksdaler och det har jag inte råd med i dagsläget, arbetslös som man är.. Men tror att dessa hade varit dösnygga till min nya sadel då de båda är svarta med lite bruna detaljer! (syns dåligt på sadeln på bilden, det är tydligare i verkligheten)


ponnytävling

Hrm, denna dagen flög ju iväg.. Hade morgonjouren i stallet så åkte upp och släppte ut hästarna och gick ut en runda och betade Eddie, han mår inte alls bra av att stå inne, man ser det på honom.. Han ser helt tom ut och jag mår så dåligt av att se honom såhär :( hoppas att han efter nästa besök får lov att börja gå ut i hage..
 
Iallafall så blev jag så fruktansvärt sugen på att följa med när Bella och Thessan stog och gjorde hästarna tävlingsfina i stallgången så mamma var snäll och skjutsade hem mig så jag kunde hämta kameran och sen åkte jag med dem till Perstorp med en halvkasst laddad kamera, men med lite snålhet så höll det under hela tävlingen!
Nedan har ni ett litet urplock med bilder som blev klickade idag.
 
Bella och Beeche
 
Thessan och Kalle
 

abstinensbesvär..

Hamnade helt totalt spontant på en ponnytävling i Perstorp, hur gick det till liksom?!




medicin mmmmh ♥

Mongohäst.. haha ♥
 

T & E

Idag tog jag en promenad med Eddie istället för att rida honom, ändock hade han ryttare på ryggen! Thessan satt på medans jag powerwalkade brevid :) Och man får jäklar i det trampa på kan jag tala om, han har lååånga ben min lilla häst!
 
Usch han börjar tappa lite i hullet just nu och ser inte lika musklad och fin ut.. Han är svår att hålla i form och det blir inte bättre av att han inte får gå ute och beta i hagen om dagarna :( Btw så måste han för det mesta ridas lindad iallafall fram för att ge bättre stöd åt kotan, och jag äger bara vita lindor då mina svarta är helt kaputt.. Så finns det någon snäll själ därute som har lust att bli av med lite lindor i diverse roliga färger så är det bara att slänga hit en kommentar, känns lite för fancy att hela tiden rida i vitt till vardags! (dessutom blir de skitiga så fort hähä)

halmen tog kål på mig..

Eller mja, nästan iallafall.. Åkte direkt hem och slängde mig i duschen och åkte sen till Phillip för att stanna där över natten, därav den dåliga uppdateringen! Nu har jag iallafall landat i soffan här hemma igen efter ännu en lång dag i stallet, red ut en runda på Kalle tillsammans med Thessan och Beeche och har även varit ute och betat Eddie flertalet gånger för att han inte ska äta upp inredningen i stallet... Stackarn, drygt en vecka kvar på box nu innan nästa återbesök!
 
Vi fick även bara hem drygt halva lasset av vad vi skulle ha, 564 balar lavade vi! resten får vi väl ta en annan dag..
 

folieslingor & för tidig leverans

Sitter i skrivande stund hos Josse och kollar på inspelade sändningar från EM och har precis spökat ut hennes hår med både det ena och det andra, blonderingsmedel i folieslingor! Jag kanske borde satsa på frisöryrket?! Ska iallafall strax slänga i mig lite att äta och sen hem och byta om, halmen kom tidigare än väntat så ska upp och skritta ut en runda på mitt vilddjur och sen börjar vi lava, så får vi se vilken tid vi blir klara! vi har ju en del att göra om man säger så...
 
 

överskottsenergi till max..

Idag har jag varit ute och prommenerat med ett styck 3-årig hingst, det var iallafall vad man kunde tro... Eddie som annars brukar vara lugnet själv blir helt kokko av att stå på box, han har aldrig gillat det och kommer nog aldrig att göra det. När man sen tar ut honom så är han helt sjövild, ungefär som att han aldrig tidigare sett dagens ljus eller något, jävla stolle.. Han är rädd för exakt allting och kastar sig och dansar omkring, får nog ta och skritta honom uppsuttet istället, känns som man har mer kontroll på en så stor häst från ryggen än från marken..
 
Han lyckades dessutom få till ett ordentligt ryck när han kastade sig in bakom mig så min arm gick på fel håll, tror att jag har sträckt min biceps-muskel och har även rejält ont i axeln, känns lovande inför imorgon då vi ska lava 1000 balar halm....
 
 

one of a kind.

Älskade, underbara, saknade ponny.
Världens bästa ♥
  

tröttare än tröttast..

Ojojoj vilken lång dag det har varit idag! Har verkligen varit igång från tidig morgon till sen kväll och trots att min egna häst inte får röra på sig så har jag ändå fått ridit 3 hästar idag! Var en sväng uppe hos Petra och red en runda på Aska, Ofeig och Budda. Efter bara några dagar har jag världens ridabstinens! Helt sjukt, men det var skönt att komma upp på islänningarna igen efter ett ganska långt uppehåll, de är så mysiga!
 
Tänkte be mamma om hon kunde fota lite när jag rider någon dag, så ni får någon slags update med ridbilder! Även om det inte är på Eddie. Skönt att veta att man ändå kan rida ett par hästar om dagen när jag känner för det, kommer nog bli en hel del nu när Eddie bara får skrittas!
 
- Fina Ofeig på Valborgstävlingen 2012 där vi blev andraplacerade!
Inte dåligt det med en hoppryttare på ryggen.. ;)

kotsenbenssesamo-whaaaaaat?!

Okej, nu har jag landat hemma igen efter en lång förmiddag på Ugglarpskliniken, min mage visade klart och tydligt redan när jag klev upp från sängen att jag var vrålhungrig men korkat nog så ignorerade jag det ändå, har dock äntligen fått i mig tre mackor efter många timmar på tom mage, sista timmarna hade jag dock förträngt hur hungrig jag var, haha!
 
Iallafall, min häst har blivit diagnostiserad med ett av de lustigaste orden jag har hört, hah. Kotsenbenssesamoidit är vad han lider av, det innebär att han har överböjt kotan (troligtvis när de brallade i hagen förra veckan..) vilket har gjort att kotsenbensligamenten som fäster i kotsenbenet har släppt lite eller vad man ska säga, det har i sin tur lett till en blödning precis i det området där ligamenten fäster i benet som kan liknas med när man får en blodblåsa under nageln = blodet har ingenstans att ta vägen och det spänner och gör ont.
 
Detta var tydligen inget jätteovanligt på främst unghästar och de hade mycket framgångsrikt resultat efter behandlingar, så det känns ju ändå ganska bra. Han fick en shockwave/stötvågsbehandling som triggar igång kroppens eget läkningssystem och som ska leda till bättre blodcirkulation och på så sätt få bort blödningen, han ska in på ytterligare två likadana behandlingar med 10 dagars mellanrum och därefter trodde de att han skulle vara bra sa dem! Under tiden ska han ut och skrittas för hand eller uppsuttet i 20 min per dag och resterande tid stå på box för att inte råka överböja kotan igen.
 
 

problem (kind of) solved!

Det är min kära skärm som har gått åt (ursäkta uttrycket) helvete. Den är helt vit och man ser inte ett skit på den, röv.. Men sen kom min mamma med den brighta idén att koppla till en stationär skärm och hallelujah it worked!! Så jag kan fortfarande använda min sopiga dator ett tag till, den största lättnaden är att jag inte gått miste om de bilderna jag inte hunnit lägga över på hårddisken än, puh!
 
Kan även koppla datorn så jag får upp bilden på min tv på rummet när jag vill ligga i sängen och surfa, inte lätt att ha en stationär skärm i sängen ju.. Så problemet är tillsvidare löst!
 
 

ledsen häst & tjej..

Stackars lilla Eddie har imorse varit hos tandis och dragit ut en vargtand.. Samma tand som egentligen skulle dragits ut för drygt 2 veckor sedan men då var han ju så sårig i munnen så tandis ville inte in och pilla när det var så inflammerat. Hans tunga ser för övrigt fin ut, han har några mindre sår kvar ganska långt in på tungan så han ska fortsätta få medicinen tills flaskan är slut. Tänkte filma lite ikväll när vi ger honom den, lättare häst att ge medicin genom munnen finns nog inte!
 
Imorgon åker vi in till Ugglarpskliniken och kollar upp varför han inte är helt ren när han rör sig, vi böjde honom i kotan idag när tandis (som förövrigt även är veterinär, så no worries!)  var här och han visade tydligare orenhet efter det så teorin om att han markerar pga en hovböld har försvagats grovt och jag befarar att det är något lurt med kotan.. Aja, vi får helt enkelt se imorgon.
 
För övrigt så har jag haft sönder min dator.. bra jobbat Kastman! Kan därför inte garantera att uppdateringen kommer bli markant bättre som jag lovade.. Får försöka att obemärkt låna min brors dator när han är i skolan, hade han fått reda på det hade han gått bananas! syskonkärlek ♥ haha
 
Fina killen, bli bra!

back to school..

Ja inte för min del då, det känns så fruktansvärt jäkla skönt att inte behöva sätta mig på bussen som tar en till skolan som de flesta andra har gjort idag, aldrig någonsin igen! Det har jag firat med, ja, inget speciellt faktiskt..
 
Dagen har rullat på som vanligt, fixade i stallet i förmiddags och har därefter fixat lite här hemma, några kompisar kommer över ikväll så det var lite småplock att göra. Dagens höjdpunkt var att det endast tog ca 5 min att städa mitt rum, första gången i världshistorien det händer typ! Är så sinnessjukt uttråkad om dagarna nu när jag inte rider så det finns inte, börjar snart klättra på väggarna.. Detta inlägget var totalt meningslöst, precis som alla de andra på senaste tiden känner jag, jäkla skit.. Måste få tillbaka motivationen att skriva bra inlägg igen!
 
 

animalintex

Natt #2 med animalintex omslag på foten för min häst, misstänkt hovböld på g.. Vi får se om detta ger resultat annars åker vi in med honom på utredning för att komma underfund med vad det är som är fel. Min häst är mäkta uttråkad av att bara gå i hagen hela dagarna så han äter allt som kommer i hans väg, bokstavligt talat.. Nu ska jag och Madde sitte uppe halva natten och spela The Sims, tjarååååååå!
 
 

mysigt från Hööks!

Dessa godingar får gärna flytta in i min garderob nu inför höstrusket, mmh! 
 

staketfix

Större delen av dagen har spenderats i stallet, först skulle vi plocka av skorna på E och mycket riktigt så var han öm i höger framhov. Han har iallafall fått nya skor nu och vi ska hålla lite extra koll under helgen och är det inte bättre på måndag så ringer vi till Ugglarpskliniken och ser vad de säger.

Vi har även hållt på och slå ner/byta ut stolpar som Eddie knäckte i vintras genom att leka med dem.. Självklart så skulle han återgälda det hela genom att "hjälpa till" att fixa allting igen, han förstod nog inte att han egentligen mest var ivägen..




Hej min tråkiga lilla blogg

Tro det eller ej, men ja, jag lever fortfarande.
Bloggen har bara hamnat i en rejäl svacka just nu och jag har tappat suget lite, har varit iväg och träffat vänner osv de senaste dagarna som även det har gjort att tiden inte riktigt har räckt till. Eddie känns inte helt fräsch heller för tillfället, tror att han antingen har vrickat sig lite i hagen när han och resten av hästarna lekte hela havet stormar i sina hagar och for runt som tokar häromdagen eller så har han trampat på en vass sten eller något, han är väldigt plattfotad och känslig i sina fötter.. Han känns inte helt ren när han rör sig men han är varken svullen, varm eller pulsig någonstans i något ben, hovis ska komma upp och kolla fötterna på honom antingen idag eller imorgon så får vi se om där är något!
 
min tokstolle ♥ alltid ska det vara något!

tre små grisar

Av denna rubriken är egentligen endast två tredjedelar sann. Tre är mycket sant, små är delvis sant och grisar passar inte alls in egentligen mer än om man tänker på den gamla barnsagan vilket jag tydligen gjorde när jag knappade ner rubriken.. Tre hästar är iallafall ridna idag, alla fick gå en stund i paddocken. Dagens guldstjärna går till Mimmi som gick superbra idag!
 
 

svordomar & ponnyhår

Klockan är halv 12 och jag har redan hunnit vara uppe i stallet och morgonfodrat, släppt ut hästarna, käkat frulle, bakat chokladbollar och lite därtill, det är inte dåligt för en som annars oftast är i sovande tillstånd fortfarande! Jag är ingen morgonmänniska, punkt slut.
 
Sedan för ca en timme sedan och fram tills nu har jag slösat oräkneligt många klisterpapper från klädrullen och delat ut lika många svordomar på att försöka få bort små ponnyhår från några av Spottis gamla täcken som jag behöll för att sedan sälja.. Det är ett evighetsjobb och det känns verkligen som att man inte kommer någonstans! Efter ena sidan på BoT-täcket gav jag upp och bestämde mig för att tröstäta en (läs några) chokladbollar och sen städa undan lite på mitt rum, och sen kanske ut och gå en lite längre runda med Texas i det fina vädret? We'll see. Hårproblemen överlämnar jag till tvättmaskinen.
 
/arg tjej
 
 

ponnyvakt

Dagens stallvistelse pågick från ca halv ett till, ja, fortfarande.. Sitter ute och passar två små troll aka. Flicka och Mimmi som så snällt bestämde sig för att bli skiträdda för en bil som kom runt hörnan på åkern precis vid deras hage och spränga sitt staket och även staketet in till Dollys hage (inklusive knäcka ca 5 stolpar, dumma djur..) när de ändå var igång. Staketet är iallafall lagat, hästarna på rätt plats och skadorna blev inte värre än ett litet skrapsår på marodör-mimmis bog som avslöjade att det var hon som är skyldig till staketsprängningen. Självklart så kom den feta skördetröskan och skulle åka några hundra vändor fram och tillbaka på den ovan nämnda åkern och det är därför jag sitter här, och vaktar de små ponnyerna så vi slipper laga staketet ännu en gång! För det finns roligare saker att lägga sin tid på..

mystorsdag!

Har precis hoppat i min onepiece för första gången sedan i vintras, mysigt värre! Blev rejält nerkyld efter att jag och Mimmi fick ett rejält ösregn över oss och därefter var vi ytterligare timmar i stallet med blöta kläder, inte najs.. Eddie fungerade iallafall bra på hacket, han var till en början lite fundersam men det släppte efter en stund och han lullade på bra, hans tunga ser även mycket bättre ut! Ska prova hoppa lite på det också antingen imorgon eller på lördag, går det också bra så kan vi vara med på pay and jumpen på klubben på måndag som planerat!
 
Nu ska jag sätta mig och kolla igenom mitt CV och skriva klart mina personliga brev och sen skicka iväg lite jobbansökningar, jag börjar bli uttråkad om dagarna!!
 
 

Godmorgon!

Det är torsdag och för första gången på många dagar så vaknar jag inte av solstrålarna som trängt sig genom kanterna på mina näst intill ogenomträngliga rullgardiner, istället vaknade jag av världens catfight utanför ytterdörren men det är en annan historia.
 
I helgen blir det iallafall full rulle! Josse åker på meeting i Tingsryd idag och därför kommer vi ha hand om hästarna som är kvar här hemma med mockning och allt som hör därtill, ska även hålla igång och rida två av hästarna bla. Maddes c-ponny Mimmi! Ska bli roligt :) Tänkte sätta igång Eddie lite smått idag och se hur han känns, men först måste vi dock åka iväg och köpa ett hack och hoppas att han funkar på det, inget bett i den munnen förens tidigast i slutet på denna månaden!
 

@ Forsgård

Sitter hemma hos Arvidssons och kollar på hoppträningen som jag egentligen själv skulle vara med på, men det fick vi ju självklart ställa in med tanke på situationen med Eddies mun. Hängde istället med Josse och sitter och tittar på med Bianca i knät, vilket man såklart också lär sig en massa på! Även om det självklart är roligare att rida ;)




besök av tandis

Var uppe i stallet för en drygt 2 timmar sen för vi hade en dejt med tandis som skulle kolla Eddie. Han har känts lite tjafsig i munnen de senaste 2-3 dagarna och har dreglat mer än vanligt, sånt där klart, segt dregel, inte det vanliga tugga-på-bettet-skum-dreglet. Mycket riktigt så var det något som inte stod rätt till, troligtvis har han ätit något konstigt i hagen vilket har lett till att han har fått blåsor och sår på hela tungan.. Det är även det som gjort att han har dreglat så konstigt.
 
Så han ska få någon lösning i munnen i 10 dagar som ska göra så att såren och blåsorna försvinner, sen om 2 veckor så ska han kollas igen för att se så det blivit bättre! Då ska han även dra ut en vargtand som har kommit ner, tandis ville inte ta den idag då han troligtvis har så ont i munnen.. Stackars liten :(
 
Han ska iallafall vila nu några dagar och sen får han ridas på hackamore fram tills vi fått klartecken att det inte längre är någon fara!
 
 

wanties

Kom under gårdagen över ännu en sak som jag mer än gärna skulle vilja ha i min hästgarderob, ovanligt att jag hittar grejer som jag vill ha va?!. Sedan min kära katt (som ni kan beskåda i inlägget under detta) tuggade (!!, wtf liksom?!) på mitt swarovskipannband så fattas det 4 stenar och kan därmed klassas som sönder och tråkigt, även fast man knappt ser skavankerna. Men jag har iallafall hittat ett nytt pannband som Eddie berättade för mig att han ville ha (hehe), det kommer från Kyro Riding Gear och kostar 399:-, bra pris för ett supersnyggt pannband! De har även många fler olika modeller på pannband och andra roliga saker så klicka in och kolla :)
 
Spottis hade också ett pannband från Kyro! Dock en annan modell, minns ni?
 

visste du att..

  • Jag älskar att ha det städat och fint på mitt rum! Dock händer det ungefär bara till födelsedag och julafton, alla andra 363 dagar på året kan det jämföras med ett slagfält från andra världskriget...

  • Punkten över gäller inte bara mitt rum, utan överallt där jag förvarar saker som är i min ägo (förutom i Eddies box, där är det alltid rent och fint!)

  • Eddie är jätterädd för folk som spottar. whaaat liksom?! haha

  • Jag har grov ryktstensfobi. Använder någon en ryktsten i min närhet så tar det inte många sekunder innan jag är utom hörhåll! Det kan liknas med att dra naglarna över svarta tavlan, uuöööäääää!! Jag avstår även helst från att vidröra den, mamma får inte ha stenen i min ryktlåda då risken att jag kan peta på den finns.

  • Det är 7 månader sedan jag senast klev in på tävlingsbanan, och jag kan tala om att jag håller på att spricka av längtan, tävla är så kul!!

  • På min externa hårddisk råder det kaos! Den måste rensas och sorteras, och det är snart. Det är bilder och mappar exakt överallt och ingenstans!

  • Fötter är det äckligaste som finns i hela världen, punkt.

  • Jag snart ska testa träna terränghoppning med Eddie, det ska bli så roligt att prova!

  • Jag är fruktansvärt mobilberoende. Har jag inte den i handen/fickan/väskan, då har jag lite smått panik och känner mig helt naken.. Det är inte så att jag konstant sitter och surfar på facebook eller instagram, jag vill bara veta att den är där.

  • Jag svarar nästan alltid på kommentarer direkt här på min blogg, precis under den lämnade kommentaren. Har dock personen som lämnade kommentaren en blogg så går jag alltid in och kikar på den för att få en bild av vem personen bakom orden är!
Bjuder på en totalt meningslös bild på min katt, mjau.

"hur tror du att ditt liv ser ut om ett år?"

Ja, hejhopp här är vi idag! Den 4 augusti 2013, jag är 19 år gammal, tog studenten för drygt 1,5 månad sen och har sedan dess hunnit vara utomlands två gånger, jag har en supertrevlig unghäst som jag håller på att utbilda och livet rullar på ganska bra måste jag medge. Att mitt liv skulle se ut just såhär hade jag inte en aning om för ett år sedan då mitt liv såg totalt annorlunda ut. Vi tar en liten titt bak i arkivet för att se hur det såg ut då!
 
4 augusti 2012.
"Gick upp tidigt idag och följde med Josse på hennes tävlingsdebut med Bollen, duktiga var de och nollade i 90 cm! Därefter fika och OS-tittande hemma hos henne innan mamma kom och hämtade mig och vi körde upp till stallet och fixade där, var även ute och gick en runda med Bambi på kanske lite mer än en halvtimme. Nu sitter jag och väntar på Madde som ska rida Spottis idag, hon ska även hoppa henne på pay and jumpen på klubben på måndag! :D"
 
Ja, vad ska man säga?
Jag hade sommarlov, skulle snart börja mitt tredje år på gymnasiet, jag hade två hästar, ingen av dem är dock hästen jag äger idag, vilket jag aldrig skulle tro.. Min älskade lilla ponny Spirit och fina fina Lohrischa (Bambi). När jag tänkte på hur mitt liv skulle se ut om ett år då så var det ganska säkert att jag bara skulle ha en häst då Spottis planerades att säljas till vintern, för Lohrischa som för tillfället var skadad och endast promenerades för hand var planerna att hon skulle vara frisk och fullt igång, dock blir ju inte allting alltid som man planerat och olyckor kan man ju aldrig förutspå.. fina rödluvan ♥
 
Dock har ordspråket "everything happens for a reason" fått en helt annan mening för mig efter alla tråkigheter, för trots att Bambi var hur go som helst så klickar jag mycket bättre med Eddie än vad jag gjorde med henne. Och trots allt som jag har fått gå igenom så är jag fruktansvärt nöjd med min situation och hur mitt liv ser ut idag, ett år senare!
 
- Madde och Spottis på översta bilden från ridpasset den 4/8 2012 och understa bilden är på promenaden med L.

God morgon/förmiddag/middag/eftermiddag/kväll?!

Godmorgon höll jag på att säga men det är ju lite fel, godmiddag/eftermiddag är väl mer passande skulle jag tro! Fast skitsamma egentligen för vem bryyyyr sig.. Förmiddagen har jag spenderat i bikini på en madrass ute i trädgården och torkat svett från ansiket var och varannan minut, shit alltså, idag är det VARMT!
 
Ridningen får vänta tills senare ikväll så att varken jag eller hästen dör av värmeslag, för det vore ju ganska tråkigt. Istället ska jag nu (om jag kommer loss från skinnsoffan som jag klibbat fast i...)  ta tag och städa undan lite på mitt rum och lite andra nödvändiga saker, sen får vi se vad som händer lite senare!
Lite spanienfeeling på vädret idag! - stranden, & - mojiton.. (tyvärr hehe)

Mitt fina hjärta igår ♥
Han har nog aldrig hoppat så bra som han gjorde under gårdagens pass, wow!
Han hade en helt annan framåtbjudning än vad han har haft tidigare hoppass, jag kan inte säga om det berodde på dagsformen eller att han var himla nöjd med nya sadeln ;) haha! Iallafall så var han duktig mitt lilla hjärta, sista språnget ligger på 115 cm. Vi är på gång nu!
 

to the moon and back, remember?

Fick ett litet smått psykbryt igårkväll när jag låg och inte kunde sova, bläddrade igenom massa bilder och filmer på Spottis och helt plötsligt så bara brast det.. Jag låg och bölade som en liten gris ja jag vet inte hur länge och tårarna bara vägrade sluta rinna, jättejobbigt, verkligen. Jag saknar min efterblivna, underbara, puckade lilla kokko-ponny så det gör ont...
 
I love you to the moon and back ♥ always and forever

JÄÄÄÄVLAR vad min häst hoppade idag!!

Film kommer!

RSS 2.0