knastroll ♥

Finns det något underbarare att han en häst som är så fruktansvärt dumsnäll så att man i princip kan göra precis vad man vill med dem? Han bara finner sig i allt man gör med honom! "jaja, men gör du det" - är det precis som han säger. Och han är alltid så lugn och go att ha att göra med (med undantag vid klinikbesök... ;) crazyhorse_2008 typ), man behöver aldrig oroa sig för att han ska vara stirrig och otålig på gången och jag är inte rädd för att han ska hitta på dumheter oavsett vem jag sätter upp i sadeln. Han är även ALLTID glad mot alla han möter, oberoende på hur många ben eller hur pälsig man är. Andra hästar, andra djur, människor, Eddie älskar ALLA! Han tror liksom inte illa om någon, tänk om vi människor hade haft samma tänk.. ;)
 
Detta kan egentligen verka som småsaker, men jag är SÅ tacksam för att ha en såpass snäll häst. Det finns dem som dansar omkring på stallgången och kan inte stå stilla i mer än några sekunder åt gången, sparkas, bits och är allmänt tjuriga mot omgivningen dvs. människor och andra djur, och är opålitliga i ridningen. Ta for example bilderna nedan, ingen big deal egentligen, tvätta fötterna från lera kan väl alla göra? Men just att man bara kan ställa honom i den jävla baljan och han bara "jaha, okej då gör vi väl detta!", testade detta med Spottis men det var en total omöjlighet kan jag tala om hahah... Vid ett tillfälle skulle han flytta foten och råkade ställa sig på kanten så allt vatten åkte ut i stallgången och bildade världens pöl under honom, och vad tror ni han gör? Står helt kolugnt, sneglar lite nedåt och bara: "oooooj kolla vatteeeeen, kan man slicka på det?" (läses i efterbliven slowmotion-röst, HAHA), en annan hade ju bara "OHMAJGAD JAG KOMMER DRUNKNA ELLER SÅ KOMMER MINA FÖTTER FRÄTAS SÖNDER ELLER SÅ KOMMER DET KOMMA EN HAJ OCH BITA AV HALVA MITT BEN ELLER, ELLER, ELLER...." ja ni fattar huh?
 
Lilla Madde rider och han lullar runt snäll som ett lamm ←    → Phillip som suttit på en häst en gång tidigare ute på skrittur!
Bilden ovan är tagen under en period där han hade boxvila, märks det? Han ser väl liiiiite vild ut iallafall ;)

Kommentarer
Postat av: Madde Friberg

Bästa Eddie! :D

Svar: Världens bästa Eddie :D
Malou Kastman

2014-04-11 @ 15:26:43
URL: http://madelenefriberg.blogg.se
Postat av: Helen

Tror att du har en hel del med det att göra också.
Både att du är lugn och trots att ni fått en trist start med skador så har ni fått en annan kontakt o tillit.
Ska bli superkul att se er på banorna nu när ni e igång.
Kram

Svar: Ja det har du nog rätt i :) Tack! kram
Malou Kastman

2014-04-12 @ 19:56:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0