Busy girl..

Alltså mmmh hahah, hej! Exakt en vecka har bloggen nu stått tom och ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag har inte orkat hahah? Det har känts som att varenda minut på dygnen har varit uppbokad och jag är bara, trött.. + att jag ligger så efter i skrivandet så jag inte riktigt vet var jag ska börja! Måste verkligen ta tag i det nu så jag får in allt i någorlunda rätt tid på bloggen så det inte blir för struligt när man går tillbaka för att kolla, för det är främst därför jag knappar på denna bloggen, för min egen skull, för jag tycker det är så fruktansvärt kul att kunna gå tillbaka i tiden och läsa hur det var då och titta på bilder/filmer, för att förfriska minnet samt att se utvecklingen som skett!
 
Förresten, kolla vad som damp ner i brevlådan idag, MIN SADEL ÄR FÄRDIG!!
Handpenningen på 5000:- betalades vid beställningen och idag kom räkningen på resterande belopp och även ett meddelande att sadeln lämnat fabriken i Frankrike, detta blev ingen billig historia men duger endast det bästa åt den bästa så är det det bästa han ska få ;) Håller tummarna att den dyker upp nästa vecka! #HAPPY

Kommentarer
Postat av: Lina

Hur går det med raspen på Thea? Jag fick äntligen bort på min häst efter drygt 1 år, men samma vecka som det försvann så blossade det upp på andra benet istället och jag vill bara dränka mig. Haha. Känns som vi provat allt från veterinären och alla husmorsknep men inget verkar bita..

Svar: Åh jag har skullat skriva ett inlägg om det hur länge som helst men har inte hittat tiden! Nej fy vad drygt... Théas blev ju bättre och sen blossade det upp på nya ställen, blev bättre igen och sen blossade ut, det bara fortsatte liksom.... Men nu känns det som att jag har det under kontroll och nu är nästan allting borta! Det enda som faktiskt bet på hennes mugg/rasp är medicinsk honung! Har du provat det? finns att köpa i hälsokostbutiker.
Malou Kastman

2015-10-24 @ 22:08:41
URL: http://olinao.blogg.se
Postat av: Lina

Nej det har jag faktiskt missat. Men då ska jag prova det! Hur ofta smörjer du med det? Tvättar du något emellan? Tar du bort alla skorpor emellanåt eller smörjer du direkt på? Min häst blir nämligen helt vansinnig när man närmar sig också :(

Svar: Denna är det ---> http://www.lifebutiken.se/produkter/livsmedel-dryck/sotningsmedel-sotning/manukahonung-400-250-g
ca varannan dag då det torkar in/försvinner rätt snabbt... Man måste nästan lägga omslag runt. I somras just för att insekterna tyckte det var väldigt gott med den söta honungen och nu på hösten för det börjar bli så lerigt ute... Honungen är ju väldigt kladdig så allting fastnar ju i den :p På natten brukar hon dock få stå utan skydd med bara honung på så det får andas ordentligt! Där blir det ju ändå inte så smutsigt :) Jag kan rekommendera att köpa Horseware's Fly Boots, de har funkat väldigt bra just för att de andas också! Så jag kladdar på rejält med honung, sen kompresser imellan och därefter flybootsen! Funkar säkert med andra typer av benskydd också men jag har intalat mig att det blir för instängt så jag har kört på dessa ;p Honungen har mjukat upp skorporna rejält så jag har successivt kunnat plocka bort fler och fler skorpor när man tvättar av honungen! Nu är det i princip inga skorpor alls kvar. Det får man anpassa lite hur ofta man tvättar, det går lika bra att bara smörja mer på utanpå den gamla honungen sålänge det inte är smutsigt! då är det bara tvätta bort med ljummet vatten och sen smörja på nytt :) Ja Théa var också helt tokig innan... fick knappt ens titta på benen och än mindre röra..... Men det har släppt nu i takt med att såren blivit bättre, så nu bryr hon sig knappt längre :)
Malou Kastman

2015-10-25 @ 21:28:45
URL: http://olinao.blogg.se
Postat av: Lina

Åh vad skönt att höra, nu får jag nytt hopp igen! På förra benet blev hon bättre också så jag vet ju att hon lugnar sig med takt att såren blir bättre. Men det är skönt att höra det från fler! Tusen tack!!

Svar: Håller tummarna att det försvinner snart!! Vet ju vilket helvete det är...
Malou Kastman

2015-10-25 @ 23:47:56
URL: http://olinao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0