Théa skadad..

Under hemfärden från Helsingborg i torsdags har Théa troligtvis slagit i huvudet ordentligt i något i transporten och fått ett rejält sår i munnen (precis bakom tänderna i underkäken, där hingst-tänderna vanligtvis sitter), i torsdags såg det ganska så rent och fint ut men när vi plockade in henne från hagen igår så var det alldeles geggigt och äckligt och luktade inte allt för gott... Ringde ut jourhavande veterinär som kom och skar bort lite vävnad, rengjorde ordentligt och skrev ut antibiotika, det visade sig att såret var rejält djupt och gick ända in till käkbenet...
 
2 veckors vila står framför oss, daglig rengöring och 10 dagar på antibiotika, stackars Lopp :( Vi är iallafall glada att det hände nu av alla tidpunkter (eller ja, "glada", man är väl aldrig glad när sånt här händer), på onsdag kommer Katja ut och knäcker och då är det ändå vila ett par dagar som gäller, + att det är över en månad kvar tills nästa tävling så det är ingenting som rubbas i planeringen! Skulle det dock bli komplikationer så stryker vi oss såklart, hästens välmående går alltid före tävling! Men jag tror inte det ska vara några konstigheter, såret sitter en bra bit nedanför där bettet ligger och det är ofta väldigt bra läkekött i munhålan. Vi är snart fit for fight igen!
 
Såret innan Vet. var ute och skar bort den äckliga vävnaden... Nu är det rent och fint och ska förhoppningsvis läka fort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0