det går så fort när olyckan väl är framme..

 
Jag vet inte riktigt var jag ska börja, uppdateringen idag har sugit aprumpa då jag varit i stallet oräkneligt många timmar idag.. Av förklarliga skäl, som ni kan läsa ovan och nedan. Hade egentligen planerat att rida i ridhuset idag och träna programmet men solen strålade och och det var totalt vindstilla vilket det inte så ofta är här nere i skåne, så jag och Bella bestämde oss istället för att passa på och rida ut i det underbara vädret! Sagt och gjort, en bit in på rundan så kör det upp en bil bakom oss, grusvägarna i skogen är inte de bredaste så vi tänkte "ja men han väntar väl så vi kan vika av på denna vägen", som för övrigt var ca 2 meter framför oss, då bestämmer sig föraren för att ge sig på en omkörning! Trots de minimala marginalerna. Och föreställ er detta och titta på bilden nedan, en maxad d-ponny, och Eddie, som inte är den lilla modellen på häst direkt, det tar ändå upp kanske en fjärdedel av vägen trots att vi försöker hålla oss så långt ut i kanten som möjligt. Och sen har vi föraren, som inte direkt sitter i en bil av den lilla modellen heller, nejnej en stor, maffig splitter-ny pickup sitter han i! Och förväntar sig att han ska komma förbi oss på denna lilla smala vägen.
 
Guess what? det gjorde han inte. Han lyckas ta sig om Beeche men när han kör upp brevid Eddie så känner han sig trängd och vet inte riktigt var han ska bli av. han är inte trafikrädd min häst, vi kan skritta ut barbacka och bli omkörda av en fet traktor med ett släp fullt av hösilage-balar utan att Eddie ens lyfter blicken, men i denna situationen kände han sig uppenbarligen för trängd, och eftersom han inte är rädd för fordon så valde han att istället för att hoppa ner i diket, hoppa rakt ut i vägen. Bilen som för övrigt var påväg om blev ju totalt rammad vid huven av Eddie som sen (självklart) får lite smått panik och fortsätter febrilt att försöka ta sig därifrån. Föraren FORTSÄTTER ATT KÖRA trots att han har en panikslagen häst på ena sidan som överhuvudtaget inte kommer någonstans och konstant får smällar av bilens sida för han försöker fly från situationen, det var även på millimetern att han inte fick sitt ben krossat under ett av bakhjulen. Bella som satt bakom såg hur precis när Eddie skulle börja lyfta på bakbenet hur hoven halvt fastnar under hjulet!! Som tur är hinner han rycka åt sig benet i sista stund, hade han fastnat där under hade det bara varit att ringa veterinär och avlivat honom på plats...
 
Inte nog med detta så är föraren sjukt otrevlig och hotfull och påstår saker som överhuvudtaget inte var sant, såsom att jag styrde ut min häst i hans bil och att han sparkade på bilen och dylikt, allt för att vinkla händelsen och få det till att bli MITT fel! Han utförde även fysiska handlingar som absolut INTE var okej på något plan, men som jag av respekt till anhöriga inte tänker ta upp här. Jag känner mannens fru och träffar henne näst intill dagligen och hon har jättedåligt samvete över detta trots att hon inte är inblandad, så hela storyn behöver inte komma ut till allmänheten. Men jag kan säga er att det är mycket därtill som jag inte redan nämnt.
 
Hans bil var inte fin efteråt, mycket snygga bucklor längs sidan pryder nu hans splitter-nya pickup. Egentligen vill jag bara skratta honom rätt upp i ansiktet och säga "HA HA FUCK YOU, du bucklade min häst, så han bucklade din bil, karma is a bitch" Men det är också det som är det stora problemet, han bucklade ju faktiskt min häst. På hemvägen tyckte jag han började kännas oren och mycket riktigt så var han halt när vi checkade honom där hemma.. Ringde ut vår distriktsveterinär som kollade på honom och tyckte att efter diverse böjprov att vi skulle åka in och röntga, för halt var han, men det var inget som överhuvudtaget var synligt, inga sår och inga svullnader. Så efter ett samtal med Ugglarpskliniken for vi in där för röntgen. Min häst var, as usual, som en ohanterad tvåårig hingst inne på kliniken, alldeles sjövild! Jag kan inte förstå att han som är så gudasnäll i ALLA situationer kan bli så kokko i huvudet när man åker in till kliniken?! han verkligen HATAR att vara där! Röntgenplåtarna visade iallafall att han troligtvis har fått en liten mikrospricka i vänstra bakbenet, det som hamnade "under" bilen. Så nu ska han stå på box, ev i sjukhage (om han står stilla och snällt) i ca en vecka med lite skrittarbete och sen ska vi in och röntga igen om ca en vecka och se vad de säger då. Han kommer vara rejält svullen och halt de närmsta dagarna iallafall sa veterinären.. stackarn :( som tur är, så är det tydligen inte så lång läkningsprocess på denna sortens skador om allt går som planerat. Så vi får hålla tummarna att han snart är fit for fight igen!
 
Det tråkiga är ju att, som vanligt så fort jag planerar in ett tävlingsdebut-datum med min häst, så går alla planer åt helvete. Även alla andra roliga grejer som vi har planerat framöver går ju fetbort! Pay and riden på söndag har jag fått ringa och avanmäla, vår lilla träningstrip under nästa vecka får Eddie stanna hemma ifrån (mer info om det i ett separat inlägg), jag kommer få sälja av en del hoppträningar och vi får skjuta fram tävlingsdebuten ännu längre! Men det är luuugnt, vi har ju bara fått skjuta på den sen förra sommaren, typ? Det är ju inte så farligt länge, eller?
 
Huvudsaken är iallafall att min häst blir bra, det är allt jag önskar ♥
Ursäkta för ett väldigt långt och rörigt inlägg, men jag kände att jag behövde få det ur mig. Och efter en lång dag utan mat i magen går mina ögon i kors nu i skrivande stund, så jag säger godnatt.
 
Här har ni olycksplatsen/brottsplatsen (?). Ja ni ser ju själva spåren efter spektaklet.. Tycker man inte att han hade kunnat lugna sig i två sekunder så vi kunnat svänga in på den lilla "vägen" som ligger ca 2 meter framåt? Tydligen inte... Han ansåg, och jag citerar: "det gick alldeles för långsamt"

Kommentarer
Postat av: Amanda

Nej men herregud!! Finns så många idioter i trafiken, vad jag inte fattar är hur bilisterna tror att hästar ska vara som bilar - livlösa, följer dina order jämt och har ingen flyktinstinkt..

Svar: Ja det är helt sjukt vilka människor det finns.. men eller hur! detta var dessutom en hästvan människa, så han vet hur hästar kan reagera..
Malou Kastman

2014-02-14 @ 23:52:16
URL: http://nordstromamanda.blogg.se/
Postat av: Evelina Blomqvist

Jag blir så ARG när jag läser det här. Hoppas att han på något sätt får betala för vad han ställt till med; att köra på någons häst bara för att man ville att det skulle gå fortare måste vara den sämsta jävla anledningen jag hört. ÅÅÅH vad arg jag blir. GAH.

Svar: Man blir så jävla arg och besviken på mänskligheten ibland.. ÅÅH! Hans fru har sagt att de kommer stå för allting, men vi ska nog ändå göra en polisanmälan så det blir rätt med försäkringsbolag osv. Och fall i fall han skulle få framtida problem av detta.. Så vi liksom inte bara har deras ord att gå på ;p
Malou Kastman

2014-02-15 @ 06:27:00
URL: http://epicevelina.blogg.se/
Postat av: Helen

Jag har varit arg på idioten hela natten!
Såna typer ska inte vara i trafiken.
Säger det igen Anmäl honom! Både för vårdslöshet och hot m.m
Han ska definitivt betala kostnaderna för vet. + skadestånd!
Håller alla tummar o tår för att det går fort med läkning.
En stor kram till dej tjejen // Helen

Svar: Samma här, har sovit jättedåligt. Ja vi ska nog göra det! Ja han har redan fått ett medel han ska gå på i 6 månader framåt för att stärka skelettet och så, och bara ett paket kostar 1200:-, sen kommer han behöva bli kollad av Katja också! Det får de definitivt stå för. Tack! kram
Malou Kastman

2014-02-15 @ 09:26:22
Postat av: Camilla Danielsson

Men vilken jävla idiot!!! Hoppas ni vet vem det var så ni kan anmäla honom... Hoppas verkligen att han blir bra snabbt igen och vilken tur att dte inte blev värre än det nu troligen blivit.. Skit tråkigt verkligen =(

Svar: Yes jag vet precis vem det är :/ Ja han hade tur i oturen mitt hjärta.. :( hoppas innerligt att det läker fort! supertråkigt :(
Malou Kastman

2014-02-15 @ 13:49:47
URL: http://bbqridtravare.blogg.se/
Postat av: olliochmessi

Läser det här och jag bara lider med dig! Har själv blivit påkörd med livskador som följd. Kommentaren kan bli lång och det ända man vill göra är att anmäla idioten, ursäkta mitt uttryck. En bil? har man inte större syn på livet än en dyr plåtburk ja då tycker jag väldigt synd om hans familj! Håller tummar att allt går så bra som möjligt och att ni snart kommer tillbaka och att Eddie blir bra fort nu! Blir så jäkla ledsen att det finns idioter, olyckor händer men det är vad folk gör efteråt! Tycker absolut du ska anmäla detta! Kram på er!

Svar: Det är ingen rolig upplevelse :( Ja alltså man börjar undra ibland, man blir nästan mörkrädd.. Tack så mycket! Ja precis, men man behöver ju inte utmana ödet heller utan detta var ju en olycka som lätt hade kunnat undvikas.. kram!
Malou Kastman

2014-02-15 @ 15:55:45
URL: http://otroligavandringen.blogspot.se/
Postat av: Linda

Men fy! Vilka idioter det finns..

Svar: Yes, och än är den sista antagligen inte född.. tyvärr :(
Malou Kastman

2014-02-15 @ 19:36:00
URL: http://lindabj.blogg.se/
Postat av: Therese Jensen

Fyfan! Hade slått den jävlen tills han låg död, nästintill asså!! Tur bara att Eddie blir bra igen, men man blir ju jävligt irriterad när man läste det på fb och nu ser man bilden på hur lite det va kvar innan ni var borta från vägen! Fyfan vilken jävla idiot!

Svar: Mh jag var så jävla arg... Ja vi har haft sån jäkla tur att det inte blivit värre! Eller hur, han hade behövt bromsa in i ungefär 5 sekunder så hade vi varit av vägen.... men det tog ju tydligen för lång tid -.-
Malou Kastman

2014-02-15 @ 23:24:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0