tävlingstankar & planering

Ni kan ju bara ana hur taggad jag är på att få komma igång och tävla ordentligt nu när debuten är gjord och allting gick så himla enkelt, både med körningen, hanteringen på plats och hur pass bra han skötte sig inne på banan! Tyckte det var skönt att få göra en start inomhus också för att se så att det fungerade, men det var sista inomhustävlingen denna våren och nu drar utesäsongen igång! Tror både det är positivt och negativt om jag ska vara ärlig, Eddie tycker det är mycket roligare att hoppa utomhus! Men samtidigt så finns det såååå mycket mer grejer att titta på ute och jag har märkt att ställer man ett hinder nära staketet så tycker Eddie att det är mycket läskigare än att hoppa hinderna som står i mitten av banan, varför? Jo för han tittar på allting som är i kanten och utanför banan.... 
 
Så det blir en utmaning i sig, men vi ska öva, öva, öva! ska sätta upp mycket hinder ute vid kanterna och bara rulla över så han vänjer sig och lär sig vad han ska lägga fokus på = hinderna och mig, inte allt runtomkring banan... Tänkte iallafall starta upp utesäsongen med en pay and jump så allt är så enkelt och roligt som möjligt! Sen fyller vi på med lite lokala hoppningar. Låter honom även rulla på 100 cm direkt då 80 cm kändes för lågt då han slarvade och knappt lyfte på benen och 90 cm kändes lekande lätt, dessutom är det inga fler tävlingar nu som hade några 80cm-klasser och att bara åka ut och hoppa en klass känns lite klent då han behöver få in rutinen.
 
30/4 - Åsbo Ryttarförening, pay and jump  - 90 & 100 cm
3/5   - Ängelholms Ryttarförening                - 90 & 100 cm
10/5 - Perstorps Kör & Ryttarförening         - 90 & 95 cm eller 95 & 100 cm
17/5 - Kågeröds Ryttarförening                    - 90 & 100 cm
25/5 - Åsbo Ponnyklubb, hemmatävling!    - 100 & 100 cm
 
Perstorpstävlingen beror klasserna lite på hur han kändes i Ängelholm, var han jättetittig och spänd får han gå 90 & 95 men annars får han nog gå 95 & 100. Eller kanske ska låta han gå 90 & sen hoppa 95 avd.A för att låta honom få fler språng i kroppen? Äh vi får se. Han får iallafall gå intensivt nu dessa tävlingarna för att komma in i det och skaffa lite rutin och sen trappar vi ner lite, man kan ju inte tävla varje helg, tyvärr... ;)

Kommentarer
Postat av: Louice Råå

Rider du inte Astrid längre?
Såg att du inte e med på kg träningarna längre.

Svar: kommer upp ett inlägg om det imorgon :)
Malou Kastman

2014-04-15 @ 21:37:41
URL: http://othello.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0