IslandshästensDag 2014

Hästen med fräckaste frillan i stan, fina lilla Budda! Hennes första tävling i livet och hon går in och gör det SÅ bra! Framridningen var mer eller mindre kaos där hon konstant stod på bakbenen och höll på att stegra på andra ekipage och stegra ut från framridningen... Men det vägde upp att hon gick så fint och kämpade på som bara den inne på tävlingsarenan!
 
Islandstävlingar är tuffa ska ni veta, iallafall när det är såhär många heat/uttagningar. Vi började med att alla i klassen delades upp (32 st tror jag att jag räknade det till..) i två heat som reds på förmiddagen, där tog domarna ut 10 st som gick vidare till final från varje heat. Budda dansade vidare till eftermiddagens final som drog igång runt 4-tiden om jag minns rätt! Då skulle man in och visa upp sig igen och från de 20 sållade domarna bort 10 st till, i väntan på resultatet om man gick vidare eller inte skrittade vi omkring ute på framridningen och jag som hade klassens högsta startnummer blev alltid uppropad sist av de som gick vidare då de gick i nummerordning så det var ju otroligt spännande och nervöst varje gång de ropade ut namnen på de som gått vidare och skulle in på banan igen. Vi kom med bland de 10 bästa och fick rida in på banan igen och visa upp oss, nu började stackars Budda bli riktigt trött och orkade inte trampa på lika bra som innan, ut på framridningen igen och vänta på resultat, nu skulle vi 10 halveras och de sista 5 skulle in och rida om placeringar. "och den 5:e som går vidare är: nummer 167, Malou Kastman på Budda från Aspero!", så in igen och verkligen ge de sista krafterna som fanns kvar. Budda kämpade på men var riktigt riktigt trött.. Men vi lyckades iallafall rida åt oss en fjärdeplacering!
 
Kan ni fatta hur tufft detta är? jag var sammanlagt inne 4 gånger i arenan och varje gång du är inne så är det full koncentration eftersom du ska visa hästen från sin bästa sida i valfri gångart och tempo så den jobbar ju konstant under tiden den är inne och du rider ett par minuter i varje varv, dessutom är det fullsatta läktare och SÅ mycket intryck, volymen är maxad och det är hästar precis överallt. Det är iallafall en kul och häftig känsla, SÅ annorlunda från tex en vanlig hopptävling.
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0